Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Русия и Путин - обсъждане.

Featured Replies

преди 29 минути, Т.Христов написа:

Алексис Ципрас: Рублата е една от най-силните валути в света

Лидерът на основната опозиционна партия Коалиция на радикалната левица (СИРИЗА), бившият гръцки премиер Алексис Ципрас заяви, че Русия не понася загуби от санкциите, наложени от Запада срещу нея. Думите на политика са цитирани от ТАСС.

По време на речта си на пресконференция в рамките на 86-ия международен панаир в Солун Ципрас подчерта, че Русия "не губи икономически" заради налагането на ограничения срещу нея. Той също така определи рублата като една от най-силните валути в света: руската валута придоби това значение с повишаването на цената на природния газ.

"Русия успя да се превърне в регулатора, който пуска и затваря крана на енергийните доставки. В момента Европа върви надолу и има много ясен дефицит на лидерство, според мен, дефицит на мислене и стратегия", заяви той.

В същата реч Ципрас посочи и основния губещ от кризата в Украйна. Според него най-големият губещ е Европа, "която има огромен стратегически дефицит".

glasove

"Интересный диалог по поводу курса и его влияния на экспорт завязался сегодня на пленарном заседании международного форума Финансового университета между главой «Ростеха» Сергеем Чемезовым и министром финансов Силуановым. Производство продукции «Ростеха» для экспорта имеет длительный цикл — от года и более, а авансовые платежи при экспортном контракте составляют порядка 20–30%, остальное — это кредит. При нынешней ставке брать кредит — «это просто безумие, любой контракт становится убыточным». «Сегодня экспорт, видимо, придется останавливать, по крайней мере на продукцию с длительным сроком производства — это авиация, ПВО, судостроение и так далее, — сказал Чемезов и добавил: — Сегодня средств, чтобы произвести данную продукцию, у нас нет. Брать кредиты под такой процент — это значит, что через короткий промежуток времени мы станем банкротами»."

• Отговори 16,5k
  • Прегледи 666,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ангела Меркел и тя избута 4 мандата като канцлер от ноември 2005 до декември 2021 г. Чудно ми е, защо нямаше подобно възмущение, че се беше заседяла дълго време като лидер на Германия?! А за

• Жив и здрав да е! Без него, Русия нямаше да се вдигне на крака, след разпадата на СССР.

• Жив и здрав още дълги години, защото светът има нужда от него!

Публикувани изображения

преди 7 часа, nikolov2020 написа:

Плякалото Косьо пак се изказа 

Един обикновен полковник от ТЦК му искат милион $$$ гаранция

И той ги вади след 32 часа.

За мирката няма да говоря :)

ПП

Сега на пол. Борисов са му определили 10 милиона :)

Ама човека ще ги извади - действа още от 90-те :)

А автопарка му - това е легенда - има исторически модели :)

Косьо нещастно плякало - заминавай в пенсия нещастник.

автомобили Bentley Continental GT, Bentley Mulsanne, Mercedes-Benz G63, Mercedes-Benz CL 65 AMG са стари? Баба Пенка много има да се старае  за да ги купи на старо.

Аз така ги виждам като 3 кристални топки да изтърка- ама с език.

преди 1 час, miro20 написа:

Като ти знам източниците и че си тотално промит неграмотен рашистки мозък, не се чуудвам че много неща не знаеш.

И нещо по темата :

Литва минималната заплата е скочила до 1038 евро месечно

В рашистан, където печалбите от ресурси е 10 трлн р на година, минималната е скочила до .... 218 евро.

:lol6::laughing4:

Ми да бе цитирал копейкин или корнела, или коя да е рашистка сволочь, резултата би бил същия.... :) 

Алексис Ципрас: Рублата е една от най-силните валути в света

Да им е честито поредното повишение на минималната работна заплата и стандарта на живот 😁

МРОТ с 1 июня 2022 года - 15 279 рублей (€206.83)
МРОТ с 1 января 2025 года - 22 440 рублей (€196.94)

Що вдигат заплатите в Русия? Нали уж щяла да фалира? Поне според разни форумни "експерти"...

Да не забравя, да напиша... "Санкциите работят!"

преди 12 минути, communismatic написа:

Що вдигат заплатите в Русия?

За две години и половина, с 10 надолу.
Това ли наричаш "вдигане" 

преди 18 минути, communismatic написа:

Що вдигат заплатите в Русия? Нали уж щяла да фалира? Поне според разни форумни "експерти"...

Да не забравя, да напиша... "Санкциите работят!"

та има в момента, огромна инфлация за всичко

Русия вдигна лихвите до рекордните 21% заради ...

Инфлацията в Русия се ускорява нетипично за ноември ...

преди 11 минути, plamen.spam написа:

За две години и половина, с 10 надолу.
Това ли наричаш "вдигане" 

Викаш... по-важно е колко е спаднала рублата спрямо еврото, а не колко реално се вдига в собствената им държава? Мхм... добре. ;)

преди 11 минути, communismatic написа:

Викаш... по-важно е колко е спаднала рублата спрямо еврото, а не колко реално се вдига в собствената им държава? Мхм... добре. ;)

на теб ще ти хареса ли лева да се обезцени с 50% а да ти вдигнат заплатата с 20% - познай тези 30% за чия сметка са

преди 12 минути, communismatic написа:

Заплатата ми преди деноминацията, стигна до фантастичните няколстотин хил. лв., почти милион... в собствената ми държава.
Мислиш, че тогава ми е било добре?

преди 39 минути, plamen.spam написа:

Да им е честито поредното повишение на минималната работна заплата и стандарта на живот 😁

МРОТ с 1 июня 2022 года - 15 279 рублей (€206.83)
МРОТ с 1 января 2025 года - 22 440 рублей (€196.94)

В да видим средните* цени в руските супермаркети:

Screenshot_2025-01-06-22-40-34-44_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.thumb.jpg.5a1096888c31aa9f6e3c07c9e27f4615.jpg

Какво да ти кажа няколко пъти по-ниски от тези в България. 

*Щом са средни, значи са включени и цените в големите градове като Москва, където е доста по-скъпо от провинцията. Не бих се учудил, ако в селски райони с птицеферми цена за яйце на дребно да е 3-4 стотинки. Не се майтапя!

преди 4 минути, Sliderum2 написа:

В да видим средните* цени в руските супермаркети:

Screenshot_2025-01-06-22-40-34-44_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.thumb.jpg.5a1096888c31aa9f6e3c07c9e27f4615.jpg

Какво да ти кажа няколко пъти по-ниски от тези в България. 

*Щом са средни, значи са включени и цените в големите градове като Москва, където е доста по-скъпо от провинцията. Не бих се учудил, ако в селски райони с птицеферми цена за яйце на дребно да е 3-4 стотинки. Не се майтапя!

я дай линк към някой руски магазин

току-що, Без умствен капацитет написа:

На пича не му се вярва... 😆

преди 1 минута, communismatic написа:

На пича не му се вярва... 😆

не съм казал че не вярвам - а само че имам съмнения и искам линк към магазин

преди 8 минути, Без умствен капацитет написа:

не съм казал че не вярвам - а само че имам съмнения и искам линк към магазин

Ми влез в Пятрочка, то там ги има изкарани. Ти много се загрижи за съдбата на руснаците изведнъж? Оня път твърдя, че Русия щяла да се разпада а-у... Разбираш ги нещата... 😆

преди 8 минути, Без умствен капацитет написа:

Ей ся ше ти изкопая. Особено от някой селски магазин в Русия. Не линк, ами въже ше ти публикувам. Знам, знам, което го има в интернеда, особено в пропагандните медиЙ на евроатлантиката и може да се линкне, само то е вярно. Няма как да е иначе. Няма ли го в интернеда и ройтерс и дойче зеле, значи не съществува.

преди 8 минути, communismatic написа:

Ми влез в Пятрочка, то там ги има изкарани. Ти много се загрижи за съдбата на руснаците изведнъж? Оня път твърдя, че Русия щяла да се разпада а-у... Разбираш ги нещата... 😆

всички знаем, че официалните цени които дават и при нас по тв-то за тържещата  са с около 50% по ниски , от на магазина

току-що, Без умствен капацитет написа:

всички знаем, че официалните цени които дават и при нас по тв-то за тържещата  са с около 50% по ниски , от на магазина

Ква телевизия, ве? Аз ти говоря за интернет каталог.. Даже може и да си поръчаш и да ти доставят? На теб навсякъде ли ти се привиждат руснаци, путинисти, Путин, Кадиров, чеченци, КГБ, ДС? Имаше един от вашата клика, дето много балалайкаше по тая тема. Видяхме го и него.

преди 20 минути, communismatic написа:

Ква телевизия, ве? Аз ти говоря за интернет каталог.. Даже може и да си поръчаш и да ти доставят? На теб навсякъде ли ти се привиждат руснаци, путинисти, Путин, Кадиров, чеченци, КГБ, ДС? Имаше един от вашата клика, дето много балалайкаше по тая тема. Видяхме го и него.

и какво искаш да кажеш, че в Русия няма магазини с брошури като ЛИДЛ

преди 1 минута, Без умствен капацитет написа:

и какво искаш да кажеш, че в Русия няма магазини с брошури като ЛИДЛ

Пич... остави. Честно ти казвам... остави. 😆😆😆

преди 19 минути, communismatic написа:

Пич... остави. Честно ти казвам... остави. 😆😆😆

и ся какво, нямаш доказателство - типично в руски стил:)

,,МТ

06.01.2025 21:20:18
4
10

Джонсън аут.
Макрон аут.
Шолц аут.
Нехамер аут.
Трюдо аут.
Путин все още така в дълбока изолация.
Как го изолираха, а?"
преди 1 минута, Без умствен капацитет написа:

и ся какво, нямаш доказателство - типично в руски стил:)

Нямам да, само до преди няколко седмици даже поствах цените тук. Просто не ми се занимава... Ти не можеш, да осмислиш най-елементарни неща... какво да се занимавам. Пиши си с Джокера.

преди 3 минути, communismatic написа:

Нямам да, само до преди няколко седмици даже поствах цените тук. Просто не ми се занимава... Ти не можеш, да осмислиш най-елементарни неща... какво да се занимавам. Пиши си с Джокера.

Тук в форума освен ти няма друг който да не може да осмисли какво му се казва/намеква... Goodbye мистър ватник...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.