Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Русия и Путин - обсъждане.

Featured Replies

Не си казал! Освен това, не беше само едно място.
А иначе първо се отричаше, после бяха 4, после между 7 и 12, та те питам, а ти се измъкваш.
Колкото са показани на сателитните снимки.

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

• Отговори 16,5k
  • Прегледи 666,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ангела Меркел и тя избута 4 мандата като канцлер от ноември 2005 до декември 2021 г. Чудно ми е, защо нямаше подобно възмущение, че се беше заседяла дълго време като лидер на Германия?! А за

• Жив и здрав да е! Без него, Русия нямаше да се вдигне на крака, след разпадата на СССР.

• Жив и здрав още дълги години, защото светът има нужда от него!

Публикувани изображения

преди 11 минути, parmobil написа:

И, колко са? Толкова ли ти е трудно да кажеш?

Колкото са показани на сателитните снимки.

преди 1 минута, Киро Н. написа:

Парамобил

Скоро ще гледаме други снимки :)

Аз питам за число, а той ми се прави на срамежлив. Ти ще кажеш ли някакво? О'К, не са 41, колко са?

преди 21 минути, parmobil написа:

Колко?

Колкото ги показаха по сателитните снимки. Показаха ги и написаха за тях със сигурност поне на десет езика по света включително и на български. Не може да видиш какво има на снимките и да прочетеш ли?

преди 1 минута, maxthon написа:

Колкото ги показаха по сателитните снимки. Показаха ги и написаха за тях със сигурност поне на десет езика по света включително и на български. Не може да видиш какво има на снимките и да прочетеш ли?

А ти защо не искаш да отрониш? 1? 2? 20? 200?

преди 1 минута, parmobil написа:

А ти защо не искаш да отрониш? 1? 2? 20? 200?

И аз ти отговарям, че отронвам колкото са преброени на сателитните снимки.  Както вече споделих.... Би ли си задал въпроса още един път за да получиш същия този отговор?

току-що, maxthon написа:

И аз ти отговарям, че отронвам колкото са преброени на сателитните снимки.  Както вече споделих.... Би ли си задал въпроса още един път за да получиш същия този отговор?

И защо не искаш да поемеш отговорност с цифра? Всичко оспорваш, но не се ангажираш с бройка.

Финансовото състояние и икономиката в РФ са в "разцвет". Санкциите нямат ефект. Преди няколко дни Кремъл измами народа си, като заяви, че попълва  Фонда за национално благосъстояние на Русия със стотици милиарди рубли, уж благодарение на приходите на Сбербанк /руската ДСК/. 

Истината е, че  Сбербанк няма свръхпечалби, а парите, с които понапълниха „ФНБ“ са „замразените“ депозити на гражданите, прехвърлени в здравите ръце на "държавата", разбирай путинската олигархия.

Друга интересна новина е, че цената на руските енергийни въглища в Азия спадна с 25-30% до най-ниското ниво от 2021 г. Причината за това е свръхпроизводството и Китай е намалил вноса с 12% тази година. Износът от Кузбас през пристанищата на Далечния изток води до загуба от 271 рубли на тон.

Основният проблем са нарастващите логистични разходи, тъй като от 2021 г. насам цената за транспорт на въглища по Руските железници се е увеличила със 103%, а цената за пътуването на празни железопътни вагони в обратна посока се е увеличила с 83%.

Така става, когато намаляването на бюджетните приходи и ръстът на разходите водят до космически темпове на растеж на държавния дълг, това е пътят към фалит!

ofz-falit.png

преди 4 часа, parmobil написа:

Не са 41. Не споря, ама кажи колко са, де?

Не спориш че Мирчолина20, Дзверо, Баалбукащата простотии и останалите укропитеци, дето разправят за "41" са фейкомети и признаваш че лъжат?!? Благодаря. Само не казваш дали това е прецедент, или те по принцип са си долни лъжци и фейкомети.

преди 9 часа, Киро Н. написа:

Радио Свобода написа 13 доказани

Баба Пенка каза 1. Аз вярвам на нея само :)

"Экс-боец «Вагнера» с подругой издевались над девушкой-инвалидом. Ее нашли в реке, а мужчину ищут военные
«КП»: в Карпинске похоронили девушку, перед смертью подвергшуюся издевательствам"

https://www.gazeta.ru/social/2025/06/03/21151172.shtml

Някакви забавления е имало от новия "елит" на самая болшая както каза другаря Пу.

Финансовите проблеми на Русия се задълбочават с всеки изминал ден. Само за пет месеца салдото на държавната хазна е намаляло с 3 трилиона рубли.

Междувременно пазарните условия за ключовите експортни стоки на Русия – петрол, газ, въглища и метали – не предлагат облекчение. Цените се движат близо до петгодишните си дъна, което намалява потенциалните приходи.

Балансът на хазната функционира като централен портфейл на Кремъл. От него текат пенсии, заплати за учители, разходи за здравеопазване и бюджети за образование. Той финансира и войната: плаща на войници, купува снаряди, танкове и ракети.

Рязкият спад в този баланс не е просто предупреждение – той е сигнал за несъстоятелност на държавно ниво. Когато държавата не може да изпълни задълженията си, тя е на прага на колапс.

Размерът на баланса на хазната е може би най-важният показател за жизнеспособността на режима. Падането му вече не е червен флаг, а сирена.

Има само два пътя напред, и двата катастрофални: Намаляване на разходите, което би се равнявало на фактическа капитулация, докато се води война. Ускоряване на емитирането на облигации, което крие риск от обезценяване на рублата и неконтролируема инфлация.

Кремъл не показва никакви признаци на рационална икономическа политика. Вместо това Русия се насочва с пълна скорост към бетонна стена.

И това не е краят. Кремъл харчи средства от Националния фонд за благосъстояние (НФБ), за да поддържа големи банки и компании на повърхността. Само през май бяха похарчени 4,2 милиарда долара за подкрепа на колабиращи институции. 

Спокойно изход има, защото САНКЦИИТЕ НЕ РАБОТЯТ!!!

Всичко е изчислено и предвидено!

Капитан Пу, управлява кораба наречен РФ - ПО ПЛАН! 

преди 12 минути, БаалБек написа:

Всичко е изчислено и предвидено!

Без фалита, който така и не можеш да го съобщиш кога ще е. За разлика от това на едно друго място разни рейтингови компании вече са обявили дефолт.

Износът на руска пшеница за сезона от 1 юли 2024 г. до 30 юни 2025 г. ще бъде между 19,8% и 25,2% по-нисък, отколкото за същия период на 2023-2024 г. Износът през март е спаднал с 40%, а през април - с 60%.

Причините за това са малкото количество пшеница на склад в Южна Русия, заедно с високите разходи за железопътен транспорт и ниските международни цени.

И още:

Руските данъчни приходи от петрол и газ за май 2025 г. са били 513 милиарда рубли или 35% по-ниски от май 2024 г. За януари-май 2025 г. намалението е било 14% в сравнение с 2024 г.

Неотдавнашното изтичане на класифицирана документация за руски ядрени съоръжения се оказа случайно - самото руско правителство публикува около 2 милиона документа на официалния уебсайт за държавни поръчки, отнасящи се до вътрешната структура на позициите за ядрени ракети.

Класифицираната техническа документация беше публично достъпна като част от стандартните тръжни процедури: руските военно-строителни компании приложиха чертежи и диаграми към тръжните материали.

Датското издание Danwatch, заедно с германския Der Spiegel, систематично събираха тези документи от публична база данни в продължение на много месеци, като в крайна сметка получиха достъп до повече от 2 милиона файла.

Разкритите материали съдържат подробна техническа документация за 621-ви и 368-ми ракетни полкове в Оренбургска област, въоръжени с хиперзвукови междуконтинентални ракети „Авангард“.

Документите представят чертежи на шахтни инсталации, указващи дълбочината, дебелината на защитните покрития, материалите на взривоустойчивите слоеве, местоположението на аварийните изходи и схеми на разположение на различните технически отделения.

За всеки кабелен канал са обозначени диаметърът и дълбочината на инсталацията, включително пътищата за разпределение на комуникационни кабели и електропроводи.

Цялата тази информация е изброена в бюджетни документи с номера на системни интерфейси, модели на оборудване и партиди за доставка.

Освен това файловете съдържат информация за графици за дежурства, планове за обновяване на кухни и тоалетни, списъци с оборудване за стаи за почивка и дори планове за поставяне на плакати по стените.

Експертите сравняват изтичането на информация с най-големите разузнавателни провали от времето на Студената война, отбелязвайки, че по мащаб на разкритата информация дори надминава отвличането на съветски изтребител МиГ-25 от пилота Беленко през 1976 г.

преди 17 часа, ivottoshev написа:

Не спориш че Мирчолина20, Дзверо, Баалбукащата простотии и останалите укропитеци, дето разправят за "41" са фейкомети и признаваш че лъжат?!? Благодаря. Само не казваш дали това е прецедент, или те по принцип са си долни лъжци и фейкомети.

И каква беше тази волна интерпретация на написаното от мен? 

Аз чакам да ми се отговори колко хвърчила са отишли зян, защото яростно се отрича, че са 41. И аз питам - колко са? За какво ми благодариш и какво признавам?

преди 1 минута, parmobil написа:

И каква беше тази волна интерпретация на написаното от мен? 

Аз чакам да ми се отговори колко хвърчила са отишли зян, защото яростно се отрича, че са 41. И аз питам - колко са? За какво ми благодариш и какво признавам?

Цитирал съм точно и ясно: "Не са 41. Не споря"

Това го кажи на останалите от отбор черешка, които твърдят че цифрата е точна, а после ми кажи дали само този фейк разпространиха тук във форума, или по-принцип фейкометството им е вродено :)

Поради санкциите на ЕС срещу 189 танкера, превозващи руски петрол, руският превоз на петрол е спаднал с 28,6% за седмицата от 26 май до 1 юни в сравнение с предходната седмица до 352 000 тона на ден.

neftchy.png

В началото на 4-та година от СВО-то вече може да откриете най-близкото укритие в Госуслуги

https://www.forbes.ru/society/538912-mcs-anonsirovalo-special-nuu-vkladku-s-adresami-bomboubezis-na-gosuslugah

Всичко е точно по ПЛАНА!

Другари патриоти и родолюбци, няма ли да защитите паметника ни дето искат да ни го съборят?

За взривения мост в брянска област. 

Половин час никой / а това вече говори за умисъл/  не е докладвал на машинистите на влака с пътници че има съборен мост за да може на пълна скорост да се нахендри в срутения мост. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.