Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Русия и Путин - обсъждане.

Featured Replies

АБе некрофила - много си се напрегнал

Олаби малко че ще скъсаш някоя вена.

ПП

Какво става - забавят центовете ли ?

• Отговори 15,3k
  • Прегледи 619,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ангела Меркел и тя избута 4 мандата като канцлер от ноември 2005 до декември 2021 г. Чудно ми е, защо нямаше подобно възмущение, че се беше заседяла дълго време като лидер на Германия?! А за

• Жив и здрав да е! Без него, Русия нямаше да се вдигне на крака, след разпадата на СССР.

• По-голямата част от тези, които мразят Русия, дори не знаят защо я мразят. Те просто обичат да мразят. Като цяло, тези, които я мразят, я наричат агресор, защото била нападнала Украйна. Добре, тогав

Публикувани изображения

преди 12 минути, БаалБек написа:

Поредния платен трол. Предал България! Живее в Южна Африка, ама пише ли пише за Европа и България, уж много бил загрижен. СМЕШНИК!

Аз съм БЪЛГАРИН. И ме вълнува всичко за България. С какво право ми викаш смешник и с какво точно съм предал България?

Я кажи нещо от моите постове е лъжа ли е?

Ясно ми е, че няма да отговориш на каквото и да е. Ти нямаш лично мнение а само копи/пейст от фейса )

преди 14 минути, Belefor написа:

Аз съм БЪЛГАРИН. И ме вълнува всичко за България.

И за тези думи ли ти платиха?

Ох...просълзих се! Колко „добрини“ си направил за България, разхождайки се под жарките южноафрикански лъчи. Смешник!

преди 50 минути, kiro 2025 написа:

ПП

Какво става - забавят ц

преди 52 минути, kiro 2025 написа:

ПП

Какво става - забавят центовете ли ?

Готвиш ли се за световен финансов експерт? Ох това го пазех за специален повод )

преди 29 минути, БаалБек написа:

Ох...просълзих се! Колко „добрини“ си направил за България, разхождайки се под жарките южноафрикански лъчи. Смешник!

Редно беше да изброиш своите добрини за България които си направила като пример.

преди 1 час, БаалБек написа:

Е дотук с обидите. Не добре дошла в моя игнор лист.

Telegraph.bg
No image preview

ПУТИН НИ ВРЪЩА В КАМЕННАТА ЕРА! Русия потъва в мрак зад „...

Шефката на ЕК Урсула фон дер Лайен избухна с тежки разкрития пред евродепутатите в Страсбург! Според нея Владимир Путин е панически ужасен от гнева на собс
преди 23 часа, Proshark написа:

Ти пък на какво се радваш!?Ако Русия и саудитите увеличат добива цялата работа ще иде ...за сметка на ЕС..

преди 23 часа, Proshark написа:

Ти пък на какво се радваш!?Ако Русия и саудитите увеличат добива цялата работа ще иде ...за сметка на ЕС..

преди 23 часа, maxthon написа:

Ама тя схемата на ОАЕ е те да увеличат производство и износ. Стига с втората част от плана им нещата да има как да се случат.

преди 23 часа, nikssi написа:

Едва ли усеща какъв си натресе с този коментар.

Момчета, не знам нарочно ли се правите на тъпи или просто искате да сте контра?

ОПЕК+ беше сериозен лост на руснаците при определяне на световните цени за барел. ОАЕ вече без да се консултира с ОПЕК може да увеличи добива, а това означаване понижаване на цени за барел. За РФ това е проблем, защото те и сега продават под себестойност заради санкциите. А както знаем всички, бюджетът на РФ е силно зависим от тази суровина. Няма нужда да ме убеждавате, че не е така. Пише го навсякъде по руските медии, вкл. и при каква цена за барел е разчетен бюджета. И при повече нефт на достъпни цени, някои страни ще си помислят дали да купуват нелегално от РФ. И не на последно място, може и други страни да решат, че не им трябва ОПЕК и да излязат от него.

Сега обясних ли го ясно или пак има неразбрали защо това е проблем за РФ?

преди 2 минути, parmobil написа:

ОПЕК+ беше сериозен лост на руснаците при определяне на световните цени за барел. ОАЕ вече без да се консултира с ОПЕК може да увеличи добива, а това означаване понижаване на цени за барел.

Първо - явно не правиш разлика между Опек и Опек+. Второ - нали точно това казах и аз, че искат да увеличат добив. Но с условието, че има как да го изнесат. Сега имат ли тази възможност?

преди 4 минути, parmobil написа:

За РФ това е проблем, защото те и сега продават под себестойност заради санкциите.

Щом казваш.....

преди 23 часа, ivottoshev написа:

Що да не е Лондон? Та там се раждат повече Мохамед-чета, от колкото Джон-чета? От това по-точен критерий можеш ли да намериш?

Не даде твоята версия (и продължаваш да мълчиш по въпроса като комуне на разпит). Каза че съм те направил за две стинки по темата. Считам въпросът за приключен.

Не, казах, че ако ще ти олекне може да си мислиш, че си ме направил на евроцент.

А защо си съчиняваш и странно интерпретираш не е мой проблем

преди 1 минута, maxthon написа:

Първо - явно не правиш разлика между Опек и Опек+. Второ - нали точно това казах и аз, че искат да увеличат добив. Но с условието, че има как да го изнесат. Сега имат ли тази възможност?

Щом казваш.....

Много добре правя разлика.

Е, ако няма как да го изнасят, защо предприемат такава стъпка?

преди 5 минути, parmobil написа:

А както знаем всички, бюджетът на РФ е силно зависим от тази суровина.

Колко % от бюджетните приходи са от "тази суровина"?

преди 7 минути, parmobil написа:

Нама нужда да ме убеждавате, че не е така.

Вярно е нама нужда. Те Блумбърг лъжат жестоко по този въпрос.

преди 2 минути, parmobil написа:

Е, ако няма как да го изнасят, защо предприемат такава стъпка?

Гледай картата къде се намира ОАЕ и пак да попитам в момента има ли как да изнесат този петрол преди да задаваш глупави въпроси?

преди 3 минути, parmobil написа:

Не, казах, че ако ще ти олекне може да си мислиш, че си ме направил на евроцент.

А защо си съчиняваш и странно интерпретираш не е мой проблем

Самият факт, че вече почти месец по-късно и след десетнайсет приканвания от моя страна ти все още не си казал каква е твоята версия, означава че наистина си направен "за две стинки".

преди 2 минути, maxthon написа:

Колко % от бюджетните приходи са от "тази суровина"?

Вярно е нама нужда.

Разбира се, че за "нама" ще се хванеш.

преди 1 минута, ivottoshev написа:

Самият факт, че вече почти месец по-късно и след десетнайсет приканвания от моя страна ти все още не си казал каква е твоята версия, означава че наистина си направен "за две стинки".

Веднага я казах. И затова те питах защо се върна на януари?! Пак всичко си пропуснал и ме "направи" на евроцент.

преди 1 минута, parmobil написа:

Разбира се, че за "нама" ще се хванеш.

Е след като само това си написал за какво се предполага да се хвана? За някакъв скрит аргумент ли?

преди 12 часа, communismatic написа:

Напомняй каквото искаш, пак доказваш, че си тотално неадекватен, както обикновено. Никой не е дискутирал никаква свобода на словото, просто се смеем на такива като вас, че първо въртяхте мантрата, че в РФ нямало изобщо интернет, понеже Владимир Путин им дръпнал шалтера. Това беше логиката на такива като @kaldata1 , @miro20 , @parmobil и още една дузина умни глави. Сега вече новата мантра е, че интернет имало, ама имало и цензура. Само да питам... понеже в ЕС няма цензура, та защо забраниха руските телевизионни канали у нас, след като започна СВО-то? Що не позволиха и на Елеонора Митрофанова, да си изкаже приказката по БНР? Нали виете на умряло срещу свободата и демокрацията в РФ?

Моля, моля

Това са твои интерпретации и инсинуации. Покажи къде съм казал, че в РФ изобщо няма интернет, Пинокио!

преди 3 минути, maxthon написа:

Е след като само това си написал за какво се предполага да се хвана? За някакъв скрит аргумент ли?

От всичко написано си избра "лапсус" "нама"?

преди 1 минута, parmobil написа:

От всичко написано си избра "лапсус" "нама"?

Някакъв аргумент ли пак да попитам си дал скрит? Ето ти един напълно открит аргумент.

преди 12 часа, communismatic написа:

Meжду другото, кво стана с мигрантите? Правиш ли разлика между мюсюлмани и мигранти? Щото за първи път реши, да избягаш от темата. Не е типично за теб, поначало винаги отговаряш чинно на всички въпроси. И изобщо не пишеш глупости грам.

Ми да видим от какво изповедание са мигрантите. Идват пълчища християни?

преди 2 минути, maxthon написа:

Някакъв аргумент ли пак да попитам си дал скрит? Ето ти един напълно открит аргумент.

Аргументът ти е със стара дата! Отчетено ли е излизането на ОАЕ от ОПЕК и ОПЕК +? Което е топло-топло.

преди 4 минути, parmobil написа:

Ми да видим от какво изповедание са мигрантите. Идват пълчища християни?

Аргументът ти е със стара дата! Отчетено ли е излизането на ОАЕ от ОПЕК и ОПЕК +? Което е топло-топло.

И как е цената на петрола с днешна дата след излизането на ОАЕ от Опек? Увеличението на добив е едно, износа е друго. Към днешна дата как е износа там? Възможен ли е или един проток продължава да е блокиран? Как е цената в момента на Уралс? А да си чувал случайно и за Еспо и как е цената там? Иначе може да отчетеш тук как се е отразило това на пазара на нефт и на руския в частност? Заповядай и представи данни за това?

преди 8 минути, maxthon написа:

И как е цената на петрола с днешна дата след излизането на ОАЕ от Опек? Увеличението на добив е едно, износа е друго. Към днешна дата как е износа там? Възможен ли е или един проток продължава да е блокиран? Как е цената в момента на Уралс? А да си чувал случайно и за Еспо и как е цената там? Иначе може да отчетеш тук как се е отразило това на пазара на нефт и на руския в частност? Заповядай и представи данни за това?

След като си толкова навътре в нещата, не може да не си чувал за Фуджейра? Я да видим дали не е след Ормуз.

Може би ще осветлиш аудиторията на каква цена и какво количество продава РФ, за да закърпи бюджет? А аз ще покажа какви мисли са ги обвзели руските финансисти за спестяванията на руснаците. Вече са напечатали облигациите.

преди 44 минути, parmobil написа:

ОПЕК+ беше сериозен лост на руснаците при определяне на световните цени за барел. ОАЕ вече без да се консултира с ОПЕК може да увеличи добива, а това означаване понижаване на цени за барел. За РФ това е проблем, защото те и сега продават под себестойност заради санкциите. А както знаем всички, бюджетът на РФ е силно зависим от тази суровина. Няма нужда да ме убеждавате, че не е така. Пише го навсякъде по руските медии, вкл. и при каква цена за барел е разчетен бюджета.

Пармобилчо, пак ги насосваш едно към гьотере!

Надмина Мирчолинка по лъготене! Браво!

Бърза справка показва, че към 29 април 2026 г. цената на руския петрол (сорт Urals) се търгува на 106-108 USD за барел. Руският бюджет за 2026 г. е заложен при средна цена на Urals около 59 USD/барел. Себестойността (производствените разходи) на руския петрол е една от най-ниските в света - 15-25 USD/барел.

преди 3 часа, AAUUXX написа:

Редно беше да изброиш своите добрини за България които си направила като пример.

Например, че продължавам да живея в България, а не съм дезертьор като теб. Разбирам хората, които са отишли някъде по света, но са благодарни за това. А ти и още няколко платени трола в раздел "политика" пишете и хулите Запада и възхвалявате авторитарните режими.

преди 1 час, Belefor написа:

Е дотук с обидите. Не добре дошла в моя игнор лист.

Много глупав начин да избягаш, след като са те разкрили, че си платен трол в раздел "политика". Но понеже не си достатъчно умен и не помниш какво са ти казвали да пишеш, сега си като попарен, защото ти изкарах стари твои противоречиви изказвания.

преди 22 минути, parmobil написа:

Може би ще осветлиш аудиторията на каква цена и какво количество продава РФ

Ама ти си този, които твърди за цени под себестойност. Сега аз ли трябва да го доказвам това или ти?

преди 25 минути, parmobil написа:

След като си толкова навътре в нещата, не може да не си чувал за Фуджейра? Я да видим дали не е след Ормуз.

И видиш ли сега ще успеят да пренасочат всичко натам нали?

преди 16 минути, Flashback написа:

Пармобилчо, пак ги насосваш едно към гьотере!

Надмина Мирчолинка по лъготене! Браво!

Бърза справка показва, че към 29 април 2026 г. цената на руския петрол (сорт Urals) се търгува на 106-108 USD за барел. Руският бюджет за 2026 г. е заложен при средна цена на Urals около 59 USD/барел. Себестойността (производствените разходи) на руския петрол е една от най-ниските в света - 15-25 USD/барел.

Аз цената я виждам, ама на колко го дават е друга бира. А за себестойност изобщо не се пробвай да ми го сравняваш с арабите. Нито по-лесно се добива, нито е по-качествен от арабския. Веднъж опита и не ти се получи, ако помниш, разбира се.

Но нещо не ми се опонира за изводите от излизането на ОАЕ от ОПЕК и ОПЕК+.

преди 8 минути, maxthon написа:

Последно, може ли през Фуджейра? И заобикаля ли се Ормуз? Реторично е, знам, че няма да отговориш.

@parmobil това са платени тролове, които пишат само неверни и лъжливи неща в защита на Путин, Русия и автократизма. Многоходовия е естествен продукт на една „великолепна“ имперска нация, която много обича да се нарича спасител на света. „Други ще родим“ казват, когато децата им загиват по фронтовете. Демография като държавна политика. „Ние сме освободители“ казват, докато половината население мечтае как да избяга при „пропадащия“ Запад. Същият онзи Запад, който ползват ежедневно - коли, телефони, техника, дрехи… явно пропадането е доста удобно. Империя богата на ресурси - газ, нефт, злато, диаманти. И въпреки това кал, разруха и инфраструктура от миналия век. Но пък амбиции за още територии, защото явно 17 милиона кв. км не стигат. Държава, в която ако кажеш нещо срещу властта, автоматично ставаш „враг на народа“. Старо, изпитано и удобно. Междувременно милиони напускат. Но това сигурно също е част от „величието“. И докато се разказват приказки за могъщество, в голяма част от страната модерната цивилизация все още започва от… тоалетната на двора. Но няма проблем. Важното е, че империята е велика. На думи, разбира се.

преди 19 минути, maxthon написа:

Ама ти си този, които твърди за цени под себестойност. Сега аз ли трябва да го доказвам това или ти?

Под себестойност имх предвид цена за барел, а не за добив. Ама верно ли сте толко зле, че няма за какво да опонирате?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.