Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Русия и Путин - обсъждане.

Featured Replies

преди 1 час, communismatic написа:

Стокхолм, я му обясни малко нещата, че на мен не ми се занимава... :)

Що не провериш в коя европейска столица има най много мюсюлмани? Без ирония и сарказъм.

Между другото и Путин взе отношение за интернета. Или ви е убягнало? Но иначе ми ехиднечеше, а Тошев ми говореше, че може да е било заради строителство.

• Отговори 15,3k
  • Прегледи 620,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ангела Меркел и тя избута 4 мандата като канцлер от ноември 2005 до декември 2021 г. Чудно ми е, защо нямаше подобно възмущение, че се беше заседяла дълго време като лидер на Германия?! А за

• Жив и здрав да е! Без него, Русия нямаше да се вдигне на крака, след разпадата на СССР.

• По-голямата част от тези, които мразят Русия, дори не знаят защо я мразят. Те просто обичат да мразят. Като цяло, тези, които я мразят, я наричат агресор, защото била нападнала Украйна. Добре, тогав

Публикувани изображения

преди 7 минути, parmobil написа:

Що не провериш в коя европейска столица има най много мюсюлмани? Без ирония и сарказъм.

Мюсюлмани? Нещо пак се мъчим, да разсъждаваме май... 😆

Между другото и Путин взе отношение за интернета. Или ви е убягнало? Но иначе ми ехиднечеше, а Тошев ми говореше, че може да е било заради строителство.

Пак ли няма интернет? Или от време на време го спират заради атаките с дронове? Или има някаква гигантска секира срещу свободата на словото там? Ти си същинско форумно бижу... 😆

преди 21 минути, Gencho 123 написа:

Тя е затова, за да е интересна, и видна за всички. Бях чел някъде, че обикновено Виена и Стокхолм са на първите места, но пък в тази са други градове.

Аз от дълги години живея в Стокхолм и като инфраструктура, чистота, уреденост, зеленина, чист въздух е супер. Най-много ми харесва, че жилищният фонд е 50:50 къщи/блокове с много зеленина и паркове. През пролетта и лятото Стокхолм е прекрасен. Толкова съм свикнал на това, че се отчайвам, когато кацна в София през лятото и видя бетона, презастрояването, боклуците, липсата на зеленина, неподдържаната инфраструктура и вдишам мръсния въздух. Аз живея в квартал на пет спирки с метрото от центъра на Стокхолм. Къщата ми е точно на брега на езеро, с лодка от него можеш да стигнеш до центъра по вода.

Кварталът е много добре уреден - има метро, на 10 минути пеша от вкъщи имам на разположение огромен мол, до него пет големи хранителни вериги, плюс още няколко други вериги за битови и други стоки. Пак на десет минути пеша от вкъщи има плувен басейн, дъщеря ми с години сама си ходеше на уроци по плуване. До плувния басейн има също вътрешна зала за хокей, лекоатлетически стадион плюс зала, футболно игрище, ледена пързалка и скейт парк.

А на един километър от вкъщи има прилична ски писта, дъщеря ми след училище през зимата всеки ден ходи да кара сноуборд с приятели.

Единственото, което разваля тази идилия са мигрантите, които в Стокхолм са над 35%. Има един квартал, казват му шведското Могадишу, населен със 100 000 сомалийци и еритрейци. Отделно афгани, сирийци, иракчани, кюрди, други от Северна Африка, албанци, косовари. По всякакви статистики най-безпроблемни са иранците, интегрират се идеално и не извършват повече престъпления от етническите шведи, но останалите пришълци са напаст. Огромна престъпност, показни разстрели, взривове, банди във всеки квартал, като тези банди воюват и се трепят помежду си. Например в моя квартал бандата е кюрдска и воюва със сомалийската банда през три квартала. В съседния квартал бандата е албанска, в другия сирийска, иракска, турска, афганистанска и всички тези са ту приятели, ту врагове и взаимно се изтребват.

Лошото е, че го правят през деня на оживени места и понякога има невинни жертви, озовали се на грешното място в грешното време. Например отиваш на фризьор, на съседния стол седи член на банда, влиза килър на друга банда и го разстрелва на стола. По същия начин и в ресторант. Навсякъде трябва да се озърташ като гърмян заек дали не си близо до някоя потенциална ходеща мишена, за да не го отнесеш и самият ти. Имаше поне дузина такива убийства. Много нелегални с отказан статут, които не са членове на банди, се укриват от властите и също извършват престъпления като грабежи и изнасилвания. Наскоро един нелегален афганистанец дебнел до един банкомат. Швед на 5 деца беше нападнат в гръб след като изтеглил пари, наръган няколко пъти до смърт и ограбен.

Напоследък бандите вербуват деца между 13-15 години, дават им оръжие и инструкции кого да убият. Наскоро едно 15-годишно момиче извърши две такива убийства в диапазон от 72 часа - едно убийство в Стокхолм и едно в Малмьо. Ето линк: https://www.svt.se/nyheter/inrikes/polisens-teori-han-var-drivande-bakom-15-ariga-flickans-mordturne

Ето няколко снимки и едно видео с дрон от моя квартал Sollentuna. Това са пистата, езерото и другите спортни съоръжения. Вижте само за каква зеленина става въпрос и така е в целия Стокхолм:

APNQkAHKYShuy-fphMcevz4ayzzjydkEPaWG0iWe

APNQkAH6dFbpnNNalqErw6foTj-vrCYxkgVcaDPT

qs8epj5hrt57uyvf992lf1mdaicu?w=1440&h=81

Sollentunavallen.png

преди 5 минути, communismatic написа:

Мюсюлмани? Нещо пак се мъчим, да разсъждаваме май... 😆

Пак ли няма интернет? Или от време на време го спират заради атаките с дронове? Или има някаква гигантска секира срещу свободата на словото там? Ти си същинско форумно бижу... 😆

Вземи да провериш! Аз ще почакам.

офф За сигурността разбирам, но защо им режат VPN на завалиите?

Да чакаш за кое? Аз ти се присмивам, че ми сравняваш мигрантите с мюсюлманите... Много ги разбираш нещата, и по тоя параграф. Българите-мохамедани, те не са ли мюсюлмани?

Може би ще ме осветлиш преобладаващата част от мигрантите в Европа с какво вероизповедание са? Защото поиска Flashback да се намеси, че те мързи. И нещо пропусна да ми да ми кажеш в коя европейска столица са най-много мюсюлманите. Случайност? Не мисля.

Може би ще ме осветлиш преобладаващата част от мигрантите в Европа с какво вероизповедание са? Защото поиска Flashback да се намеси, че те мързи. И нещо пропусна да ми да ми кажеш в коя европейска столица са най-много мюсюлманите. Случайност? Не мисля.

Тъй, мисля, че обясних като на бавноразвиващ, че само бавноразвиващ би направил връзка между вероизповедание и "мигранти". Ако още не си го разбрал, не е мой проблема. Ама не е и изненада особена. Толкова си можеш просто. С тоя твой акъл.

току-що, communismatic написа:

Тъй, мисля, че обясних като на бавноразвиващ, че само бавноразвиващ би направил връзка между вероизповедание и "мигранти". Ако още не си го разбрал, не е мой проблема. Ама не е и изненада особена. Толкова си можеш просто. С тоя твой акъл.

Разбирам, ще си танцуваш като дервиш, но няма да признаеш, че огромната част от мигрантите в Европа са мюсюлмани. Продължавай да се правиш на бързоизоставащ! Конституцията не ти го забранява.

off Да не забравя - и IT специалистите призовават да се спрат глупостите с VPN. Нещо, което някои от вас с все сили отричаха. Глупостите имам предвид - https://frankmedia.ru/275471

преди 2 минути, parmobil написа:

Разбирам, ще си танцуваш като дервиш, но няма да признаеш, че огромната част от мигрантите в Европа са мюсюлмани. Продължавай да се правиш на бързоизоставащ! Конституцията не ти го забранява.

T.e. да приемем, че в Турция например е най-висока престъпността в глобален мащаб, щото и там са мюсюлмани? Или щото просто толкова ти е акъла? Избери си едно от двете.

преди 3 минути, parmobil написа:

Нещо, което някои от вас с все сили отричаха.

Къв VPN, нали изобщо нямали интернет? Нали това беше мантрата, която въртяхте до преди един месец?

току-що, communismatic написа:

T.e. да приемем, че в Турция например е най-висока престъпността в глобален мащаб, щото и там са мюсюлмани? Или щото просто толкова ти е акъла? Избери си едно от двете.

Т.е пак се правиш на неостър, но съм свикнал, че като няма какво да кажеш - пренасочваш. А приказката беше за мигрантите в Европа с какво вероизповедание са. И защото няма да си признаеш и с половин уста, аз ще го кажа - Москва е европейската столица с най-много мюсюлмани. Както и европейската част на РФ. Турция не е пример в този случай и ти го знаеш много добре, но не ти харесва да не си прав и затова си смучеш от пръстите и пишеш глупости.

преди 3 часа, communismatic написа:

Живял ли си в град, пълен с мигранти?

Аз да, а ти?

Да, бе. Кво като Москва е с най-много мюсюлмани? Нали това те питам? Турция е страната с най-много мюсюлмани наоколо, тя с най-висока престъпност ли е? Нали аз пиша глупости, айде отговори ми на въпроса... Само мега невменяем тип, може да направи връзка между религията и мигрантската измет. И не можах, да разбера... РФ последно, има ли проблеми с интернета? Щото пак услужливо избяга от въпроса ми.

преди 2 минути, communismatic написа:

Да, бе. Кво като Москва е с най-много мюсюлмани? Нали това те питам? Турция е страната с най-много мюсюлмани наоколо, тя с най-висока престъпност ли е? Нали аз пиша глупости, айде отговори ми на въпроса... Само мега невменяем тип, може да направи връзка между религията и мигрантската измет. И не можах, да разбера... РФ последно, има ли проблеми с интернета? Щото пак услужливо избяга от въпроса ми.

Само че Турция не сее радикален ислям. За разлика от изметта, която идва. Кое пак не разбра?

Да, РФ има проблем с интернет и Путин обясни защо. Пропуснал ли си? И за ограничаването на VPN ли нищо не си чел? Вече се чудя защо си губя времето с теб по въпроси за РФ. За пореден път ти казвам, че си запалянко. Ти не приемаш нищо, защото си кон с капаци. Ти просто си викаш за отбора.

Само че Турция не сее радикален ислям. За разлика от изметта, която идва. Кое пак не разбра?

Искаш да кажеш, че радикалният ислям е по-голям в РФ? Верно ли бре? 😆

Да, РФ има проблем с интернет и Путин обясни защо.

Аха, значи нямат интернет, но имат интернет цензура... Само да вметна, че същият тоя, оня ден ми навърза Карл Маркс с технологиите от САЩ... 😆

Не, уникален форум, заклевам се... Тоя ми е един от любимците. Тотално невменяем, няма акъл и за една стотинка. До 2-3 поста рязко ще спре, да пише. Бас? 😆

преди 29 минути, parmobil написа:

Аз да, а ти?

Циганите за мигранти ли ги имаш?

преди 2 часа, parmobil написа:

Лондон брои ли се, или търсим град в ЕС?

Да, Тошев ти говореше че МОЖЕ да е заради строителство. Това е ПРЕДПОЛОЖЕНИЕ. Е, оказа се че е заради мерки за безопасност. Ти обаче дори и предположение не направи защо беше спрян само мобилният, но не и стационарният нет. Избяга като бит пеерас от дискусията, а сега пек я повдигаш. Нова опорка ли излезе? Добре ли премисли? Да не се окажеш пак бит пеерас?

Гледам че си писал за Москва. Провери обаче кое е най-разпространеното име за новородено момче в Лондон през последните години. Ще ти подскажа. Започва с "М" и завършва на "охамед"

преди 12 часа, parmobil написа:

Между другото и Путин взе отношение за интернета.

Да, каза че спират нета когато има данни за атентати с цел тяхното предотвратяване.

i73HUen.png

Педя човек - ботокс фейс яко изкуфял!
Онзи ден се изтъпани в зала заобиколен от ФСБ-ешници и с тих гласец зареди мантри, че дошло време блядовете да работят за фронта без пари.

Как така бе Миме, нали санкциите дрън-дрън, Киев-СВО-за три дни, пък дъното пробито и копейки йок?
И масовката загадъчна. Един си накичил тенекииките на Кадиров, друг държи надгробна плоча от китайско стъкло, а тьотката зад него с унил поглед.

преди 15 часа, ivottoshev написа:

Лондон брои ли се, или търсим град в ЕС?

Да, Тошев ти говореше че МОЖЕ да е заради строителство. Това е ПРЕДПОЛОЖЕНИЕ. Е, оказа се че е заради мерки за безопасност. Ти обаче дори и предположение не направи защо беше спрян само мобилният, но не и стационарният нет. Избяга като бит пеерас от дискусията, а сега пек я повдигаш. Нова опорка ли излезе? Добре ли премисли? Да не се окажеш пак бит пеерас?

Гледам че си писал за Москва. Провери обаче кое е най-разпространеното име за новородено момче в Лондон през последните години. Ще ти подскажа. Започва с "М" и завършва на "охамед"

Разбира се, че се брои.

Аз не направих предположение, а направо ти казах причината. Но явно толкова и си прочел.

И продължавате да не казвате защо демократично се орязва VPN в РФ.

преди 2 часа, parmobil написа:

Разбира се, че се брои.

Аз не направих предположение, а направо ти казах причината. Но явно толкова и си прочел.

И продължавате да не казвате защо демократично се орязва VPN в РФ.

Ами значи верният отговор е "Лондон", а не "Москва" каквато е твоята информация.

Не, не каза причината, а ме прати сам да търся какво си бил казал, и когато открих че си изтъкнал "цензура" като причина:

на 26.03.2026 г. в 21:19, ivottoshev написа:

Добре. Казваш че е заради цензура:

Още ли държиш на думите си?

се започна с едно шикалкавене в три поста поред:

на 28.03.2026 г. в 18:40, parmobil написа:

Верно ли ще се измъкваш с мое цитиране от януари (когато беше абсолютно актуално), със сегашното блокиране заради сигурност, което ти оправдаваш с технически проблеми и строителство в РФ? Направо ме умря. Или както казва комуклизматик - гавря го.

на 28.03.2026 г. в 19:08, parmobil написа:

Аз моята я написах и нямам представа защо трябваше да цитираш нещо, което съм постнал януари и е било съвсем актуално тогава?!

Но ти написа по повод спирането на мобилен интернет: "За Москва - може да има много технически причини, заради които там да е претоварена мрежата - примерно завършването на нов небостъргач, МОЛ и тн, и струпването на много нови потребители накуп."

Пак ли краткосрочната памет не работи при теб?

на 28.03.2026 г. в 19:38, parmobil написа:

Аз я написах причината, а ти защо се върна на януари е необяснимо за мен. И линк от изказване на депутат в "Думата" ти посочих, на който ти отговори. Но сега си "неразбрал"? И пак аз трябва да обяснявам?

докато накрая не си ПРИЗНА САМ:

на 28.03.2026 г. в 19:55, parmobil написа:

Ако това ще ти помогне за победата и ерекция, приеми, че си ме направил на 1 евроцент.

Сега въпросът е следният:

Щом вече един път си бил направен на две стинки (един евро цент), що по дяволите пак се буташ у шамарите? speak

преди 21 часа, Flashback написа:

Аз от дълги години живея в Стокхолм и като инфраструктура, чистота, уреденост, зеленина, чист въздух е супер. Най-много ми харесва, че

Единственото, което разваля тази идилия са мигрантите, които в Стокхолм са над 35%. Има един квартал, казват му шведското Могадишу, населен със 100 000 сомалийци и еритрейци. Отделно афгани, сирийци, иракчани, кюрди, други от Северна Африка, албанци, косовари. По всякакви статистики най-безпроблемни са иранците, интегрират се идеално и не извършват повече престъпления от етническите шведи, но останалите пришълци са напаст. Огромна престъпност, показни разстрели, взривове, банди във всеки квартал, като тези банди воюват и се трепят помежду си. Например в моя квартал бандата е кюрдска и воюва със сомалийската банда през три квартала. В съседния квартал бандата е албанска, в другия сирийска, иракска, турска, афганистанска и всички тези са ту приятели, ту врагове и взаимно се изтребват.

Благодаря за подробния разказ, аз точно в Стоххолм съм ходил 2 пъти, но явно не съм попадал на тези квартали, за мен града изглеждаше перфектен, много добре уреден, с хубаво организиран градски транспорт, условия за колоездачи, с всичките му канали и острови. Може би не случайно се класира на върха когато се оценяват най-добрите градове за живеене. Но с всичката тази престъпност за която казваш, някак би било странно, град с толкова много насилие и убийства, да бъде най-добро място за живеене. Цялата приказка тръгна от там, че беше публикувано едно клипче, където възхваляват Санк Петербург, и от там се порових да видя къде се намира този град в такъв тип класации, та видях на върха градове като Виена, Стокхолм и т.н. Та как би ти изглеждало едно сравнение тогава от гледна точка на извършени убийства - Санк Петербург спрямо Стокхолм (четейки написаното изглежда трагично положението там ??). То нали темата е за Русия, пък няма руски град в топ 20, та ето конкретно повод да коментираме един от най-красивите им градове на руснаците.

преди 1 час, Gencho 123 написа:

Цялата приказка тръгна от там, че беше публикувано едно клипче, където възхваляват Санк Петербург, и от там се порових да видя къде се намира този град в такъв тип класации, та видях на върха градове като Виена, Стокхолм и т.н. Та как би ти изглеждало едно сравнение тогава от гледна точка на извършени убийства - Санк Петербург спрямо Стокхолм (четейки написаното изглежда трагично положението там ??)

Цялата приказка тръгна от там, че отново тръгна, да коментираш неща, от които грам не разбираш. Не случайно натиснах, за да може Стокхолм, да напише впечатленията си, понеже е съвсем различно, когато се пише мнение от човек, който живее с тях.

преди 2 часа, ivottoshev написа:

се започна с едно шикалкавене в три поста поред

"Запалянко" да не отговаря на въпроси? Стига бе човек?! Това никога не се е случвало до момента!? ШоГ! БоМба!

преди 10 часа, AAUUXX написа:

Да, каза че спират нета когато има данни за атентати с цел тяхното предотвратяване.

Тръгваш, да спориш с човек, който е супер наясно с нещата в РФ. От над 2000 твърдения, нито едно не излезе истина...

на 25.04.2026 г. в 18:41, communismatic написа:

Тръгваш, да спориш с човек, който е супер наясно с нещата в РФ. От над 2000 твърдения, нито едно не излезе истина...

Ама вие сте големи матросовци . И децата знаят отдавна че се блокира иограничава интернета в рашистан.

На предпоследно място е , на последното е Сев. Корея.

тошефффф фейкмета си плямпа още гледам за стационарния интернет. Пълкни глупости .

Проверете си сами колко ресурси са от много години блокирани от Роскомнадзор . Стотици хиляди . Сега се прекъсва тотално .

Месенджери, фейсбуци, са също тодавна ЗАБРАНЕНИ независимо от стационарен или друга връзка влизаш.

Сега борбата е с ВПН ипроксита с които се заобикалят рестрикциите . И с телеграм, който най много се опъва на рашистките служби .

Така че не разбирам колко наивно се напъвате и самозалъгвате с глупостите си които са лесно проверими

Само и само да си защитавате малоумния кремълски фашистки режим

Със всякакви фокуси се опитват да задържат ликвидност в банките и да ограбят влоговете на гражданите.

Не препоръчвам на никоя копейка тук да позлват рашистките банки . не че има някоя с такива влогове там де.... Те са пропагандисти фейкомети, не прости дебили.

😁

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.