Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Русия и Путин - обсъждане.

Featured Replies

преди 3 минути, communismatic написа:

Кво стана с отговорите на въпросите ми? Нещо пак би отбой...

Отговорил съм ти - по няколко пъти. Ще трябва да прочетеш малко. :) Нали можеш да четеш?

• Отговори 15,3k
  • Прегледи 620k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ангела Меркел и тя избута 4 мандата като канцлер от ноември 2005 до декември 2021 г. Чудно ми е, защо нямаше подобно възмущение, че се беше заседяла дълго време като лидер на Германия?! А за

• Жив и здрав да е! Без него, Русия нямаше да се вдигне на крака, след разпадата на СССР.

• По-голямата част от тези, които мразят Русия, дори не знаят защо я мразят. Те просто обичат да мразят. Като цяло, тези, които я мразят, я наричат агресор, защото била нападнала Украйна. Добре, тогав

Публикувани изображения

току-що, kaldata1 написа:

Отговорил съм ти - по няколко пъти. Ще трябва да прочетеш малко. :) Нали можеш да четеш?

Мхм, така-така... Няма да е от факта, че пак си надупен. 😆

преди 5 минути, parmobil написа:

Китай и марксистко-ленинско управление? Ти сериозен ли си? Тошев знам, че толкова си може.

Вярно ли това е примера на видните другари соц носталгици - може би е трудно да видят разликата, че при т.н. социализъм няма частна собственост в икономиката, че и в селското стопанство- целият бизнес се ръководи от държавата. При нас 45 години бяхме част от този експеримент и се видя, че не го бива хич. А в Китай, парадокса е, че хем е тоталитарна държава с комунистическата си пария на чело, хем има див капитализъм навсякъде (бизнеса е в частни ръце). Примерно най-големите им частни компании :

image.png

преди 4 минути, communismatic написа:

Мхм, така-така... Няма да е от факта, че пак си надупен. 😆

Не, от факта е, че си глупав и не разбираш, като ти се обяснява икономическа теория. А аз нямам безкрайно много време да ограмотявам хора с ограничени познания. На 35 си, очаквах да знаеш какво е БВП.

преди 1 минута, kaldata1 написа:

Не, от факта е, че си глупав и не разбираш, като ти се обяснява икономическа теория. А аз нямам безкрайно много време да ограмотявам хора с ограничени познания. На 35 си, очаквах да знаеш какво е БВП.

Да, какво за БВП-то? По-добре сме от Русия в това отношение? Това ли твърдиш? По коя статистика? :)

преди 8 минути, communismatic написа:

Кво стана с отговорите на въпросите ми? Нещо пак би отбой...

Да? Нещо неясно ли има? И кво стана с отговорите на въпросите ми? Ония 30000, на които не отговори?

Няма да. Още Дън Сяопин спира с глупостите на Мао. Уж с история се занимаваш, а ме изненадваш с такова невежество.

преди 2 минути, communismatic написа:

Да, какво за БВП-то? По-добре сме от Русия в това отношение? Това ли твърдиш? По коя статистика? :)

Като БВП на човек от населението сме 25% назад. Което е много добре за нас и ужасяващо за Русия.

преди 15 минути, kosyo написа:

Грешен ти е подхода - казах ти този е особено умен и освен да му се подигравам не си заслужава. Питай го веднъж каквото ти казвам и ще видиш как ще смени темата- аз така ги надушвам..

Ами аз го питам някакви неща, но той или си измисля неща, които не съм казвал, или наистина съм ги казал, но просто той не ги е разбрал. Така е доста сложно да се води диксусия.

преди 2 минути, parmobil написа:

Няма да. Още Дън Сяопин спира с глупостите на Мао. Уж с история се занимаваш, а ме изненадваш с такова невежество.

Верно ли бре? Изведнъж Китай стават мега капиталистическа система... и нищо общо с тезите на Маркс и Енгелс. Земята да не се купува от селяните изведнъж?

преди 3 минути, kaldata1 написа:

Като БВП на човек от населението сме 25% назад. Което е много добре за нас и ужасяващо за Русия.

Мхм, т.е. постижението ни е, че сме 25% по-зле от РФ. Ти с това ли се гордееш? Че аз съм с 2500% по-умен от теб?

преди 20 минути, kaldata1 написа:

Между другото измерено само по GDP човек, за 2025-та :

Русия - $18,525

България - $20,921

ако се гледа номиналния GDP на глава от населението сме почти на едно ниво. Измерено през PPP дава предимство на Русия, което означава, че нейните граждани с по-ниски доходи от Българите, могат да си купят повече стоки и услуги в тяхната държава т.е. някои стоки и услуги там са по-евтини от колкото при нас и съответно им е по-голяма покупателната способност ако вземем една и съща сума (примерно с 1000 долара, там ще си купиш повече, от колкото у нас).

Worldometer
No image preview

GDP by Country (2026) - Worldometer

Countries in the world ranked by Gross Domestic Product (GDP). List and ranking of GDP growth, GDP per capita and country share of World's GDP
преди 25 минути, communismatic написа:

Верно ли бре? Изведнъж Китай стават мега капиталистическа система... и нищо общо с тезите на Маркс и Енгелс. Земята да не се купува от селяните изведнъж?

Верно ли бе? А кой им насипа технологии и им построи заводи? По каква причина беше?

И верно ли ще ми даваш Китай за пример като последовател на марксистко-ленинската глупост? С. Корея и Куба не са ли по-добър пример?

Извинявай, би ли ми обяснил, какво общо има философията на Карл Маркс с технологиите? Ти направо си уникален, заклевам се... 😆

преди 3 минути, communismatic написа:

Извинявай, би ли ми обяснил, какво общо има философията на Карл Маркс с технологиите? Ти направо си уникален, заклевам се... 😆

Ти ми твърдиш (покрай Тошев), че Китай е пример за успяла марксистко-ленинска държава. И чакам да ми покажете какво е следвала от философията? Частната собственост?

току-що, parmobil написа:

Ти ми твърдиш (покрай Тошев), че Китай е пример за успяла марксистко-ленинска държава. И чакам да ми покажете какво е следвала от философията? Частната собственост?

Виж сега... След като съвсем сериозно ми намеси технологиите в тезите на Карл Маркс, мисля, че е пълна загуба на време, да се продължава тая псевдодискусия. Изобщо има ли някаква тема, по която да си що годе компетентен? Дай някакъв пример поне?

преди 11 минути, communismatic написа:

Виж сега... След като съвсем сериозно ми намеси технологиите в тезите на Карл Маркс, мисля, че е пълна загуба на време, да се продължава тая псевдодискусия. Изобщо има ли някаква тема, по която да си що годе компетентен? Дай някакъв пример поне?

С които ти въобще не си запознат

преди 24 минути, parmobil написа:

И верно ли ще ми даваш Китай за пример като последовател на марксистко-ленинската глупост? С. Корея и Куба не са ли по-добър пример?

Тоя е тъп комсомолец дето никога нищо не е чел.

Що се знаимаваш ?

естествео че китайския модел нама абсолютно нищо общо с марксистко-ленинския , още по малко с реализацията в СССР .

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 47 минути, communismatic написа:

Мхм, т.е. постижението ни е, че сме 25% по-зле от РФ. Ти с това ли се гордееш? Че аз съм с 2500% по-умен от теб?

Естествено. В Русия ходят върху ресурси, огромна територия и ядрени оръжия + победители от ВСВ, ние нямаме почти нищо и пак сме 80% от тях.

преди 3 минути, kaldata1 написа:

Естествено. В Русия ходят върху ресурси, огромна територия и ядрени оръжия + победители от ВСВ, ние нямаме почти нищо и пак сме 80% от тях.

80%, да. Доста добре изчислено... 😆

преди 1 час, communismatic написа:

Ама още ли се пънеш да твърдиш, че редови руснак живее по-добре от редови българин? Включваме и глубинката, нали? И заплати ти показах. И после се чудиш, че те наричам запалянко. Ти не гледаш факти и показатели, ти просто си решил да викаш за отбора.

преди 1 минута, parmobil написа:

Ама още ли се пънеш да твърдиш, че редови руснак живее по-добре от редови българин? Включваме и глубинката, нали? И заплати ти показах. И после се чудиш, че те наричам запалянко. Ти не гледаш факти и показатели, ти просто си решил да викаш за отбора.

Извинявай, ти даже не си наясно с цените на елементарните стоки, кво изобщо ти обира главата по темата? Какво? Тръгна да ме питаш за Маркс и за Китай, изведнъж обърна на американското "ноу-хау"... Изобщо хал-хабер нямаш по нито една тема, по-добре направо се скрий някъде.

преди 21 минути, communismatic написа:

Извинявай, ти даже не си наясно с цените на елементарните стоки, кво изобщо ти обира главата по темата? Какво? Тръгна да ме питаш за Маркс и за Китай, изведнъж обърна на американското "ноу-хау"... Изобщо хал-хабер нямаш по нито една тема, по-добре направо се скрий някъде.

Да де, питам Дън Сяопин не отхвърля ли дивотиите на Мао? А ноу-хау вкарах, за да вденеш, че Китай не е станал такъв заради марксистко-ленинската утопия. Видях, че нямаш отговор.

Но да оставим Китай и да си говорим за икономическите "успехи" на РФ след започването на СВО. Къде са? И Путин призна (представи си), че показателите са се влошили.

преди 6 минути, parmobil написа:

Да де, питам Дън Сяопин не отхвърля ли дивотиите на Мао?

Ми, зададох ти конкретен въпрос, естествено ти отново избяга от темата, което не е някаква изненада. То ти от коя ли тема, не си избягал.

преди 7 минути, parmobil написа:

А ноу-хау вкарах, за да вденеш, че Китай не е станал такъв заради марксистко-ленинската утопия. Видях, че нямаш отговор.

Кво общо има "ноу-хауто" с Маркс и Китай, би ли обяснил? Той Запада е вкарал "ноу-хау" в много държави, ама Китай не е "много държави"...

преди 7 минути, parmobil написа:

Но да оставим Китай и да си говорим за икономическите "успехи" на РФ след започването на СВО. Къде са? И Путин призна (представи си), че показателите са се влошили.

Извинявай, бавноразвиващ ли си? Казах ти, че не си наясно с цените на елеметарните стоки в РФ? Твърдеше, че РФ имала "сериозни проблеми", така и не уточни какви са... естествено и по двете теми нищо не знаеше и услужливо избяга. Кво да коментираме повече, то се вижда, за какво става дума...

преди 1 час, parmobil написа:

Те глубинката не я броят, хич не ги интересува глубинката, не ги интересуват и хората от глубинката, които са принудени да сключват договори и да участват в СВО, за обикновените хора, граждани на РФ хич не им дреме, за тях са важни руските политици, а те със сигурност живеят по-добре от нас.

https://www.dw.com/bg/%D0%BA%D0%BE%D1%80%D1%83%D0%BF%D1%86%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D0%B2-%D1%80%D1%83%D1%81%D0%B8%D1%8F-%D0%B2%D0%B5%D0%B7%D0%B4%D0%B5%D1%81%D1%8A%D1%89%D0%B0-%D0%B8-%D0%BC%D0%BD%D0%BE%D0%B3%D0%BE-%D1%83%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%B9%D1%87%D0%B8%D0%B2%D0%B0/a-51334231

преди 20 минути, communismatic написа:

Ми, зададох ти конкретен въпрос, естествено ти отново избяга от темата, което не е някаква изненада. То ти от коя ли тема, не си избягал.

Кво общо има "ноу-хауто" с Маркс и Китай, би ли обяснил? Той Запада е вкарал "ноу-хау" в много държави, ама Китай не е "много държави"...

Извинявай, бавноразвиващ ли си? Казах ти, че не си наясно с цените на елеметарните стоки в РФ? Твърдеше, че РФ имала "сериозни проблеми", така и не уточни какви са... естествено и по двете теми нищо не знаеше и услужливо избяга. Кво да коментираме повече, то се вижда, за какво става дума...

Ама ти отговори на моя въпрос, защото твоето е whataboutism

Няма проблем, отговори ми първо ти на моят, а после аз на твоят. Аз не съм на разпит в полицията. Знам, че отново нищо не знаеш и дискусията явно ще приключва вече, та да се прехвърля на другата тема.

преди 18 минути, communismatic написа:

Няма проблем, отговори ми първо ти на моят, а после аз на твоят. Аз не съм на разпит в полицията. Знам, че отново нищо не знаеш и дискусията явно ще приключва вече, та да се прехвърля на другата тема.

Хайде не лъжи сега, ти не знаеш дали НАТО се е разширило или не ...)

преди 26 минути, parmobil написа:

Ама ти отговори на моя въпрос, защото твоето е whataboutism

Не си го разбрал, той отдавна е минал на друго ниво - ние можем само да мечтаем за този талант 😄

image.png

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.