Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Русия и Путин - обсъждане.

Featured Replies

• Отговори 16,5k
  • Прегледи 665,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ангела Меркел и тя избута 4 мандата като канцлер от ноември 2005 до декември 2021 г. Чудно ми е, защо нямаше подобно възмущение, че се беше заседяла дълго време като лидер на Германия?! А за

• Жив и здрав да е! Без него, Русия нямаше да се вдигне на крака, след разпадата на СССР.

• Жив и здрав още дълги години, защото светът има нужда от него!

Публикувани изображения

преди 19 часа, Belefor написа:

Тези твърдения има ли как да се проверят да ли са обективната истина или субективна такава?

Ако няма как да се потвърдят си остават - един ми каза у фейса , че прасетата могат да летят?

И двамата сме жертви на соц-образованието по история, но ти явно не си разлистил нищо след 1989 г. освен фейса. Всичко това, което съм написал е лесно проверимо. Пусни една търсачка и питай. Както и невежите, които са харесали коментара ти.

Как Китай затяга хватката около Русия

Пекин тайно е започнал да се подготвя за оттеглянето на Путин и за смяна на властта в Москва.

"Китай има наистина отлична възможност да превърне Русия в своеобразен гигантски Лаос или огромен Пакистан – държава, която е много по-зависима от Китай, много по-тясно свързана с него и възприема Китай като модел за развитие и източник на представи за съвременния свят", казва китаистът и директор на Берлинския център "Карнеги" за изследване на Русия и Евразия Александър Габуев.

Пекин постепенно, но настойчиво насочва Москва да действа в негова полза, изграждайки отношения и институции, които ще функционират десетилетия напред.

Русия продължава да бъде основно доставчик на суровини за Китай, изнасяйки най-вече петрол, природен газ и други природни ресурси, често при значителни ценови отстъпки.

Продължаващите повече от десет години преговори между Русия и Китай за изграждането на новия газопровод "Силата на Сибир – 2", който Кремъл разглежда като заместител на изгубения европейски газов пазар, окончателно са изпаднали в задънена улица.

"Си прие Путин така, както император приема гост в двореца си, а след това го изпрати обратно у дома", коментира германският бизнесмен Йорг Вутке, който има дългогодишен опит в китайско-руските икономически отношения.

Александър Габуев е на същото мнение:

"По-добре е китайците да продължат да държат руснаците в изчакване. Да изчакат икономическото положение в Русия да се влоши още повече, така че Москва да бъде принудена да приеме условията, които са най-изгодни за Китай."

преди 19 часа, ivottoshev написа:

Защото е трябвало да се изгони кафявата чума. Защо ли не изгонихме немците още през 1942-ра или 43-та, а успяхме чак когато руснаците се оказаха на нашата граница"? Някакво обясенние?

Панама, Чили, Гранада, Никарагуа.... Такива са били времената. Двамата големи не са искали да изпуснат сферите си на влияние.

Ако не беше тази "окупация, сега всичко на юг от Асеновград щеше да е гръцко, а на запад от Радомир - сръбско. Нали не забравяш че ние сме били от страната на загубилите ВСВ, докато гърци и сърби са победители?

В Афганистан бяха по молба на законно избраната власт.

Какво трябваше да направят в Сирия? Да влязат в открит конфликт с кравите?

За да няма двойни стандарти трябва ИЛИ ДА САНКЦИОНИРАШ ВСИЧКИ, ИЛИ НЕ САНКЦИОНИРАШ НИКОГО!!!!

Не може да налагаш двайсет пакета санкции на руснаците, а да си затваряш очите за крави и евреи.

Да се изгони кафявата чума? А кой сключва договор с тази чума? Не е ли СССР?

Значи вече минаваме на , че такива били времената. И това как прави СССР по-малко агресор? То винаги са били по нечия молба, нали? И в Унгария да потушават, и Пражката пролет да потушават. Ма те са истински миротворци, разбираш ли.

Друже, това са поредните мераци на една империя. СССР я наследи. Наричаше се равноправен съюз, но всичко се решаваше от Политбюро в Москва. СССР се скапа по обясними причини и сега РФ в лицето на Путин се мъчи пак да е руска империя. Ми не става.

преди 31 минути, parmobil написа:

И двамата сме жертви на соц-образованието по история, но ти явно не си разлистил нищо след 1989 г. освен фейса. Всичко това, което съм написал е лесно проверимо. Пусни една търсачка и питай. Както и невежите, които са харесали коментара ти.

Така така. Браво. Значи пускаш нещо , за което твърдиш, че е истина и после казваш - ти върви си го провери дали е така или не е така?

Смешни сте и ти и всички, които са харесали коментара ти.

Между другото ползвам фейсбук освен в редките случай, когато някой приятел ми прати нещо да видя.

Хората, които постват постоянно неща от фейса са хората, които са харесали твоите коментари...

преди 6 минути, Belefor написа:

Така така. Браво. Значи пускаш нещо , за което твърдиш, че е истина и после казваш - ти върви си го провери дали е така или не е така?

Смешни сте и ти и всички, които са харесали коментара ти.

Между другото ползвам фейсбук освен в редките случай, когато някой приятел ми прати нещо да видя.

Хората, които постват постоянно неща от фейса са хората, които са харесали твоите коментари...

Пускам нещо? Ти до 2026 г. не си разбрал някои работи, дето са те лъгали?

Ма верно ли не искаш да си мръднеш пръста, за да видиш, че не си прав?

Ето ти нещо на английски, че не знам как си с руски - https://en.wikipedia.org/wiki/Molotov%E2%80%93Ribbentrop_Pact

И още - https://en.wikipedia.org/wiki/Hungarian_Revolution_of_1956

https://en.wikipedia.org/wiki/Prague_Spring

Ето ти по разбивки - https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wars_involving_Russia

преди 1 час, parmobil написа:

Да се изгони кафявата чума? А кой сключва договор с тази чума? Не е ли СССР?

Значи вече минаваме на , че такива били времената. И това как прави СССР по-малко агресор? То винаги са били по нечия молба, нали? И в Унгария да потушават, и Пражката пролет да потушават. Ма те са истински миротворци, разбираш ли.

Друже, това са поредните мераци на една империя. СССР я наследи. Наричаше се равноправен съюз, но всичко се решаваше от Политбюро в Москва. СССР се скапа по обясними причини и сега РФ в лицето на Путин се мъчи пак да е руска империя. Ми не става.

Преди този договор имаше един друг договор от Мюнхен. Ако го нямаше първият, нямаше да го има и вторият. Това обаче какво общо има с фактът, че кафявата чума е трябвало да бъде изгонена? Оставам с впечатлението че съжаляваш че това се е случило...

Да, такива са били времената. Едните потушават в Прага и Унгария, другите потушават в Чили, Никарагуа, Гренада...

Какви мераци, каква империя? Русия не прави нищо по-различно от крави и евреи, а да се санкционираме само тях си е двоен стандарт от където и да го погледнеш.

преди 2 минути, ivottoshev написа:

Преди този договор имаше един друг договор от Мюнхен. Ако го нямаше първият, нямаше да го има и вторият. Това обаче какво общо има с фактът, че кафявата чума е трябвало да бъде изгонена? Оставам с впечатлението че съжаляваш че това се е случило...

Да, такива са били времената. Едните потушават в Прага и Унгария, другите потушават в Чили, Никарагуа, Гренада...

Какви мераци, каква империя? Русия не прави нищо по-различно от крави и евреи, а да се санкционираме само тях си е двоен стандарт от където и да го погледнеш.

Ти продължаваш като развалена грамофонна плоча. Кой ги изнуди СССР да подпишат договор с Германия? Кой принуди СССР да напада Полша, Финландия, Литва, Латвия и Естония?

Такива са времената? Значи СССР не е по-различен от САЩ, но на теб само краварите ти бодат в очите.

Някой да пречи на РФ да налага санкции? Сигурно си забравил, но наложи на Украѝна заради мераците и да е към Европа.

Та, с какво руснаците са по-добри от останалите? С оглед територията, която притежават, не може да ги обявиш за миролюбиви.

преди 2 минути, parmobil написа:

миролюбиви

И така се бият за мир, че камък върху камък не остава.

И обичат да освобождават. Сичките съседи по няколко пъти.

Ся Украйна тях ги освобождава

Слава на Украйна!!!

преди 1 минута, parmobil написа:

Ти продължаваш като развалена грамофонна плоча. Кой ги изнуди СССР да подпишат договор с Германия? Кой принуди СССР да напада Полша, Финландия, Литва, Латвия и Естония?

Такива са времената? Значи СССР не е по-различен от САЩ, но на теб само краварите ти бодат в очите.

Някой да пречи на РФ да налага санкции? Сигурно си забравил, но наложи на Украѝна заради мераците и да е към Европа.

Та, с какво руснаците са по-добри от останалите? С оглед територията, която притежават, не може да ги обявиш за миролюбиви.

Ти май не прочете. Ако го нямаше единият договор, нямаше да го има и другият, нямаше да има нападения, нямаше да има ВСВ, защото на Хитлер щеше да е разбрал че не може да си разиграва коня безнаказано.

Не. Двойните стандарти ми бодат очите. Не може само руснаците да са лошите, при положение че крави и евреи са в вършили и вършат в пъти по-големи гадости

току-що, ivottoshev написа:

Ти май не прочете. Ако го нямаше единият договор, нямаше да го има и другият, нямаше да има нападения, нямаше да има ВСВ, защото на Хитлер щеше да е разбрал че не може да си разиграва коня безнаказано.

Не. Двойните стандарти ми бодат очите. Не може само руснаците да са лошите, при положение че крави и евреи са в вършили и вършат в пъти по-големи гадости

Ма нали СССР прави каквото си иска, друже? Сега нали няма да ми обясняваш, че са били изнудени да нападат Полша, Финландия, Литва, Латвия и Естония. То и друго има, ама да се ограничим с тези.

преди 5 минути, parmobil написа:

Ма нали СССР прави каквото си иска, друже? Сега нали няма да ми обясняваш, че са били изнудени да нападат Полша, Финландия, Литва, Латвия и Естония. То и друго има, ама да се ограничим с тези.

Въпросът не беше ли кой е започнал ВСВ? Е? Според теб СССР ли е?

преди 5 минути, ivottoshev написа:

Въпросът не беше ли кой е започнал ВСВ? Е? Според теб СССР ли е?

Въпросът е защо се опитваш да оприличиш СССР на крокодилът Гена. СССР е агресор и окупатор точно колкото и Германия. И нищо не може да промени този факт.

Така и не си обяснил нас защо окупират. Посрещаме ги с цветя и кебапчета, няма никакво съпротивително движение срещу тях, нали така? Но ни окупират. Такива добри Альоши са ми те.

преди 24 минути, parmobil написа:

Въпросът е защо се опитваш да оприличиш СССР на крокодилът Гена. СССР е агресор и окупатор точно колкото и Германия. И нищо не може да промени този факт.

Така и не си обяснил нас защо окупират. Посрещаме ги с цветя и кебапчета, няма никакво съпротивително движение срещу тях, нали така? Но ни окупират. Такива добри Альоши са ми те.

Значи омаловажаваме Мюнхен и премахваме първопричината за всичко? Западат си затваря очите за немският поход в посока Русияи и даже го насърчава, но когато руснаците предприемат контрадействия за да не допуснат Хитлер до границите си, те излизат виновни. За трети път: Ако го нямаше Мюнхен, нямаше да има нищо от последвалите събития

Обяснявал съм ти и на теб, ама не ти изнасят обясненията. Сърбия и Гърция са победители във ВСВ, България не е. Сърбия и Гърция искат парчета от загубилата България, присъствието на руски войски у нас охлаждат мераците им. На теб са ти казали че това е "окупация", и понеже това съвпада с омразата ти към Русия, пренебрегваш и факти и логика, и българският интерес и ревеш с цяло гърло "окупацияяяяя". Ми не мога да ти помогна. Аз обаче се радвам че по това време у нас е имало руснаци.

преди 7 минути, ivottoshev написа:

Значи омаловажаваме Мюнхен и премахваме първопричината за всичко? Западат си затваря очите за немският поход в посока Русияи и даже го насърчава, но когато руснаците предприемат контрадействия за да не допуснат Хитлер до границите си, те излизат виновни. За трети път: Ако го нямаше Мюнхен, нямаше да има нищо от последвалите събития

Обяснявал съм ти и на теб, ама не ти изнасят обясненията. Сърбия и Гърция са победители във ВСВ, България не е. Сърбия и Гърция искат парчета от загубилата България, присъствието на руски войски у нас охлаждат мераците им. На теб са ти казали че това е "окупация", и понеже това съвпада с омразата ти към Русия, пренебрегваш и факти и логика, и българският интерес и ревеш с цяло гърло "окупацияяяяя". Ми не мога да ти помогна. Аз обаче се радвам че по това време у нас е имало руснаци.

Немски поход към СССР? Коя година? И СССР по тази причина подписва договор с Германия? Верно?

На мен са ми казали, че е окупация? И окупация ли не знаеш какво е? Като миротворческо присъствие? Вече ми стават скучни твоите локуми.

преди 12 минути, parmobil написа:

Немски поход към СССР? Коя година? И СССР по тази причина подписва договор с Германия? Верно?

На мен са ми казали, че е окупация? И окупация ли не знаеш какво е? Като миротворческо присъствие? Вече ми стават скучни твоите локуми.

1938 ма - Чехия, после 1939-та Полша. Виждат че Западът няма да си прави труда да спира Хитлер и започват да създават буферна зона м/ду тях и немците. Ако го нямаше "Мюнхен"...

Скучен си ми отдавна. Дъвчем едно и също нещо от години и винаги стигаме до това положение - не можеш да обориш фактите, но въпреки това демонстрираш че те не ти изнасят.

преди 1 минута, ivottoshev написа:

1938 ма - Чехия, после 1939-та Полша. Виждат че Западът няма да си прави труда да спира Хитлер и започват да създават буферна зона м/ду тях и немците. Ако го нямаше "Мюнхен"...

Скучен си ми отдавна. Дъвчем едно и също нещо от години и винаги стигаме до това положение - не можеш да обориш фактите, но въпреки това демонстрираш че те не ти изнасят.

И СССР се разбира с Германия да вземе балтийските държави и Финландия, за да не може Германия да ги безпокои оттам? Това ли е твоето становище?

А ти един факт още не си дал. Просто си викаш за братушките и мразиш американците. Като запалянко.

преди 12 минути, parmobil написа:

И СССР се разбира с Германия да вземе балтийските държави и Финландия, за да не може Германия да ги безпокои оттам? Това ли е твоето становище?

А ти един факт още не си дал. Просто си викаш за братушките и мразиш американците. Като запалянко.

Да. Да чакат немците да стигнат границата и чак тогава да взимат мерки ли? И що така да постъпят?

Запалянко е този, който отрича ролята на СССР в освобождението на България от нацисткият ботуш. Цяла Централна и Източна Европа е освободена от ЧА, само ние сами сме били изгонили немците angry

преди 2 часа, parmobil написа:

Защото тошефффф фейкомета е комундел и рашист. Партията на първо място и Москва. Нищо друго .

Какво очакваш от такъв ? История ли ? Факти ли ? хехехе

Дявола чете евангелието ....

Китай си знае интереса... 5 пъти по ниски цени искат. И предполагам, ще им удовлетворят желанието и не само това...

путлю фелацио ще правви и на челна стойка....

😁

преди 13 минути, miro20 написа:

Защото тошефффф фейкомета е комундел и рашист. Партията на първо място и Москва. Нищо друго .

Какво очакваш от такъв ? История ли ? Факти ли ? хехехе

Дявола чете евангелието ....

Кажи кой освободи България от нацисткият ботуш? Нали за факти искаш да си говорим?

преди 9 минути, ivottoshev написа:

Кажи кой освободи България от нацисткият ботуш? Нали за факти искаш да си говорим?

о идиотчето, тука ли си 😄Човечето което нарича измислиците си факти. Остави тази работа за другите и ходи се кефи на руснаците, че избиват хора. Само малоумен идиот може да се радва на това.

преди 4 минути, Gencho 123 написа:

о идиотчето, тука ли си 😄Човечето което нарича измислиците си факти. Остави тази работа за другите и ходи се кефи на руснаците, че избиват хора. Само малоумен идиот може да се радва на това.

Точно .

преди 15 минути, ivottoshev написа:

Кажи кой освободи България от нацисткият ботуш?

От трън, та на глог. Ма иначе "освобождение", викаш. Най-смешното е, че хората помнят Борис с умиление, а Бай Тошо като мотив за чалга хитове и лафове.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.