Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Русия и Путин - обсъждане.

Featured Replies

преди 3 минути, AAUUXX написа:

Добре ,ти как усещаш просперитета ? Да кажем има анкета и въороса им е такъв ,какво би отговорил ? Щот аз бих поискал критерии за просперитет и база за да мога да се позиционирам от едната или другата страна. Неусещаш ли ,че този тип проучвания са от типа свободни съчинения поради липса на друго нещо за правене. Е и в някаква полза на пропагандата де.

Даже не си обърнал внимание на източника който цитирам.

Хората си описват по различни категории и една камара признаци на държавите, управлението, стандартите, икономиките, законите, медиите, и какво ли не.

А относно "усещанията" , предплагам на някой от 100-те милиардери в рашистан сигурно им изглежда че са на първо място , нали ? Защото крадат и богатеят в милиардни мащаби .

Макар че и те странно защо гледат да изнесат парите, имотите, децата , семействата си в злия загниващ "запад"

😄

• Отговори 16,5k
  • Прегледи 664,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ангела Меркел и тя избута 4 мандата като канцлер от ноември 2005 до декември 2021 г. Чудно ми е, защо нямаше подобно възмущение, че се беше заседяла дълго време като лидер на Германия?! А за

• Жив и здрав да е! Без него, Русия нямаше да се вдигне на крака, след разпадата на СССР.

• Жив и здрав още дълги години, защото светът има нужда от него!

Публикувани изображения

преди 4 минути, miro20 написа:

.

А относно "усещанията" , предплагам на някой от 100-те милиардери в рашистан сигурно им изглежда че са на първо място , нали ? Защото крадат и богатеят в милиардни мащаби .

Именно и аз имах това предвид ,че един може днес да де чувства проспериращ ,но не означава че и останалите са такива ,но могат ли да бъдат преброени и запитани всички.

преди 6 минути, miro20 написа:

Макар че и те странно защо гледат да изнесат парите, имотите, децата , семействата си в злия загниващ "запад"

😄

Инвестират ,че лошо ли е това?

преди 3 минути, AAUUXX написа:

Именно и аз имах това предвид ,че един може днес да де чувства проспериращ ,но не означава че и останалите са такива ,но могат ли да бъдат преброени и запитани всички.

Защо не инвестират в проспериращата руска икономика? Нали санкциите били за добро и се почвало едно импортозамещение, та ум да ти зайде.

преди 22 минути, parmobil написа:

Защо не инвестират в проспериращата руска икономика? Нали санкциите били за добро и се почвало едно импортозамещение, та ум да ти зайде.

Там също инвестират ,както и западни и китайски компании.

преди 2 минути, AAUUXX написа:

Там също инвестират ,както и западни и китайски компании.

Западни? Кои?

А китайските вече им утрепаха производството на автомобили, което РФ получи наготово след СВО. АвтоВАЗ всяка година плаче за държавна помощ и опрощаване на дългове. Всякакви данъци и утильсбор измислиха и пак не могат да се конкурират.

А жалките заплати в АвтоВАЗ ги пусках на едни червени троглодити тук. Така и не успяха да ги оспорят и неглижират.

преди 36 минути, AAUUXX написа:

отказвам се.... та ти дори не проявяваш интерес как са правени тези статистики, на каква база, на какви параметри и т.н.

само бла бла бла....

пффф... копейките стге уникално умни , честно !

преди 31 минути, parmobil написа:

в рашистан се инвестира само в суровинната индустрия. На държавно ниво да се облагодетелстват ЛИЧНО путинските милиардери .

Ако и имат технологии, те са само за войната. И обикновенно пак крадени, или от "приятелски" режими като Китай, Сев. Корея, Иран.

преди 35 минути, parmobil написа:

Западни? Кои?

А китайските вече им утрепаха производството на автомобили, което РФ получи наготово след СВО. АвтоВАЗ всяка година плаче за държавна помощ и опрощаване на дългове. Всякакви данъци и утильсбор измислиха и пак не могат да се конкурират.

А жалките заплати в АвтоВАЗ ги пусках на едни червени троглодити тук. Така и не успяха да ги оспорят и неглижират.

Немските производители също получиха държавна помощ. Правителството вдигна митата на китайците за да могат да останат немските коли конкурентноспособни.

преди 1 час, ivottoshev написа:

Немските производители също получиха държавна помощ. Правителството вдигна митата на китайците за да могат да останат немските коли конкурентноспособни.

Я пак? Коя германска автомобилна компания е искала опрощаване на задължения? Защото за АвтоВАЗ съм давал линкове.

преди 9 минути, parmobil написа:

Я пак? Коя германска автомобилна компания е искала опрощаване на задължения? Защото за АвтоВАЗ съм давал линкове.

Не говорехме ли за държавна помощ? Това в Немция не е ли държавна помощ?

преди 4 минути, ivottoshev написа:

Не говорехме ли за държавна помощ? Това в Немция не е ли държавна помощ?

Не, говорехме за опрощаване на данъци и дългове. И не видях да ми посочиш такава германска компания.

преди 2 минути, parmobil написа:

Не, говорехме за опрощаване на данъци и дългове. И не видях да ми посочиш такава германска компания.

Посочих ти реална конкретна помощ от страна на немското правителство към всички немски производители.

В едната държава един вид помощ, в другата друг вид... Ти искаш да броим за помощ само това в Русия. Ми няма как. Ако искаш да си обективен, ще признаеш че и на немските производители се помага от страна на държавата.

преди 10 минути, ivottoshev написа:

Посочих ти реална конкретна помощ от страна на немското правителство към всички немски производители.

В едната държава един вид помощ, в другата друг вид... Ти искаш да броим за помощ само това в Русия. Ми няма как. Ако искаш да си обективен, ще признаеш че и на немските производители се помага от страна на държавата.

Клинчиш! Аз питам дали има германска автомобилма компания, която да е искала опрощаване на задължения. Ти не посочи такава. А аз дадох пример с АвтоВАЗ.

преди 54 минути, parmobil написа:

Само по диагонал в мрежата..

Коя германска автомобилна компания е искала опрощаване на задължения?

Производителят на автомобилни батерии Varta - Компанията беше пред фалит с огромни дългове и официално премина през процедура за преструктуриране по германския закон StaRUG.Какво се случи: Банките кредитори се съгласиха на мащабно опрощаване на дългове, за да спасят компанията.Автомобилната връзка: Автомобилният гигант Porsche (собственост на Volkswagen) се намеси като стратегически спасител, инжектира десетки милиони евро и придоби контрол над ключовото дъщерно дружество за батерии за електромобили V4Drive.

Westfalia-Automotive официално завърши трансакция за опрощаване на дългове (debt forgiveness). След като се отдели от досегашната си компания майка First Brands Group, Westfalia получи пълно освобождаване от искове и дългове в размер на десетки милиони долари.

Американският гигант Ford, чието европейско подразделение и основни заводи са базирани в Германия (Кьолн и Заарлуис), премина през мащабно преструктуриране на дълговете и продуктовата си линия в Германия (Ford Restructuring German Operation's Debt). Поради бавния преход към електромобили и затварянето на поточни линии, компанията преговаря с кредитори за облекчаване на финансовия си товар.

ZF Friedrichshafen AG – Един от най-големите германски автомобилни доставчици в света (за Volkswagen, BMW и Mercedes) премина през сериозни финансови затруднения с дълг от над 10 милиарда евро. Поради забавения преход към електромобили в Европа, компанията получи глътка въздух и финансово облекчение (debt relief), връщайки се частично към компоненти за хибриди и двигатели с вътрешно горене.

По време на световната финансова криза германската марка Opel (тогава собственост на General Motors) беше пред фалит. Тя поиска милиарди държавна помощ и преструктуриране/опрощаване на задължения от германското правителство, за да не затвори заводите си...

преди 3 минути, Proshark написа:

Само по диагонал в мрежата...

Ти правиш ли разлика между спасяване от частни кредитори и спасяване от държавата?

преди 34 минути, parmobil написа:

Клинчиш! Аз питам дали има германска автомобилма компания, която да е искала опрощаване на задължения. Ти не посочи такава. А аз дадох пример с АвтоВАЗ.

Ясно. Ще броим за държавна помощ само това в Русия. Защо? Защото така ти изнася.

Я кажи как би нарекъл това в Немция тогава?

преди 3 минути, Proshark написа:

Производителят на автомобилни батерии Varta - Компанията беше пред фалит с огромни дългове и официално премина през процедура за преструктуриране по германския закон StaRUG.Какво се случи: Банките кредитори се съгласиха на мащабно опрощаване на дългове, за да спасят компанията.Автомобилната връзка: Автомобилният гигант Porsche (собственост на Volkswagen) се намеси като стратегически спасител, инжектира десетки милиони евро и придоби контрол над ключовото дъщерно дружество за батерии за електромобили V4Drive.

Westfalia-Automotive официално завърши трансакция за опрощаване на дългове (debt forgiveness). След като се отдели от досегашната си компания майка First Brands Group, Westfalia получи пълно освобождаване от искове и дългове в размер на десетки милиони долари.

Американският гигант Ford, чието европейско подразделение и основни заводи са базирани в Германия (Кьолн и Заарлуис), премина през мащабно преструктуриране на дълговете и продуктовата си линия в Германия (Ford Restructuring German Operation's Debt). Поради бавния преход към електромобили и затварянето на поточни линии, компанията преговаря с кредитори за облекчаване на финансовия си товар.

ZF Friedrichshafen AG – Един от най-големите германски автомобилни доставчици в света (за Volkswagen, BMW и Mercedes) премина през сериозни финансови затруднения с дълг от над 10 милиарда евро. Поради забавения преход към електромобили в Европа, компанията получи глътка въздух и финансово облекчение (debt relief), връщайки се частично към компоненти за хибриди и двигатели с вътрешно горене.

По време на световната финансова криза германската марка Opel (тогава собственост на General Motors) беше пред фалит. Тя поиска милиарди държавна помощ и преструктуриране/опрощаване на задължения от германското правителство, за да не затвори заводите си...

Varta e автомобилна компания? Опитай с нещо друго! Ама по-сериозно, ако обичаш!

Унгария произвежда батерии за мобилни телефони. Произвежда ли Унгария мобилни телефони? Давам ти храна за размисъл.

преди 4 минути, Волен написа:

Ти правиш ли разлика между спасяване от частни кредитори и спасяване от държавата?

Идиот. Ти прочете ли последният абзац? Този за ОПЕЛ?

преди 10 минути, ivottoshev написа:

Ясно. Ще броим за държавна помощ само това в Русия. Защо? Защото така ти изнася.

Я кажи как би нарекъл това в Немция тогава?

На мен да ми изнася? Нали всичко в РФ е минало на военни релси и цъфти и връзва? Защо Газпром иска държавна помощ? Или и това е тайна за вас?

току-що, parmobil написа:

На мен да ми изнася? Нали всичко в РФ е минало на военни релси и цъфти и връзва? Защо Газпром иска държавна помощ? Или и това е тайна за вас?

Айде сега отнесе плувката към Газпром. Нали за коли си хортувахме?

преди 23 минути, Proshark написа:

Само по диагонал с ИИ. Ама ИИ търси в мрежата вместо теб. И получава каквото му снесат търсачките, тъпи ми приятелю. Пита ли го за боновите книжки? Ще кажеш ли, че си сбъркал, че са били при Костов?

преди 8 минути, parmobil написа:

Само по диагонал с ИИ. Ама ИИ търси в мрежата вместо теб. И получава каквото му снесат търсачките, тъпи ми приятелю. Пита ли го за боновите книжки? Ще кажеш ли, че си сбъркал, че са били при Костов?

Току-що го попитах-каза ,на идиоти на които веднъж вече си отговорил ,няма нужда да отговаряш пак...който прочел,прочел..който разбрал -разбрал...

преди 2 часа, Proshark написа:

Току-що го попитах-каза ,на идиоти на които веднъж вече си отговорил ,няма нужда да отговаряш пак...който прочел,прочел..който разбрал -разбрал...

Тъжно е, че нямаш глава за мислене, а питаш ИИ.

Поне пита ли кога са били боновите книжки и масовата приватизация, че вече ми е скучно да се бъзикам с теб

преди 3 часа, ivottoshev написа:

Айде сега отнесе плувката към Газпром. Нали за коли си хортувахме?

Не съм, но съм готов да те чуя за АвтоВАЗ. Да, сподели!

преди 23 часа, AAUUXX написа:

Добре ,ти как усещаш просперитета ?

Развито комунистическо общество.

Да има опашки за бензин и за маслини.

И да спират и пускат тока като на дискотека.

преди 44 минути, _nib_ написа:

днес с братския виетнамски народ

Ся като се замислих, той и украинския народ беше братски...

Даже най братски беше, най преди нахлуването

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.