Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с лаптоп

Featured Replies

Тая паста е много и като се стегне ще изтече встрани

• Отговори 69
  • Прегледи 4,2k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

А ако не съм го направила всичко добре какъв проблем да очаквам като го включа( да съм готова и за това евентуално) :\

Преди да махаш охладителя трябваше просто да махнеш вентилатора, да го почистиш както и самият радиатор и да тестваш. Ако темепратурата се вдига бързо до 95 градуса значи охладителя си е заминал.

преди 8 минути, bibona1990 написа:

А ако не съм го направила всичко добре какъв проблем да очаквам като го включа( да съм готова и за това евентуално) :\

От самото сменяне на термопаста не очаквай нещо фрапантно. Стига да не слагаш прекалено малко(което доста трудно ще се случи), няма да имаш проблеми.

Охладителя просто го връщаш обратно и гледаш да си пасва добре на мястото.

Стягането на болтовете - НЕ ПРЕКАЛЯВАЙ! Ако нямат някакъв стопер, тогава стягаш докато не усетиш повечко зор. Ако отвертката почне да изпуска, спираш, иначе може да захабиш отвертката или каналчетата на болтовете.

Не забравяй да свържеш вентилатора(онова малко конекторче, за което питаше по-рано).

От цялата тая процедура очакваш просто по-ниски(ако си се справила) или по-високи(ако не си се справила) температури.

• Автор
преди 9 минути, hudyr написа:

От самото сменяне на термопаста не очаквай нещо фрапантно. Стига да не слагаш прекалено малко(което доста трудно ще се случи), няма да имаш проблеми.

Охладителя просто го връщаш обратно и гледаш да си пасва добре на мястото.

Стягането на болтовете - НЕ ПРЕКАЛЯВАЙ! Ако нямат някакъв стопер, тогава стягаш докато не усетиш повечко зор. Ако отвертката почне да изпуска, спираш, иначе може да захабиш отвертката или каналчетата на болтовете.

Не забравяй да свържеш вентилатора(онова малко конекторче, за което питаше по-рано).

От цялата тая процедура очакваш просто по-ниски(ако си се справила) или по-високи(ако не си се справила) температури.

Няма да гръмне,налии:) И тали лепенка не се залепя вече,проблем ли е

1508154812891383143576.jpg

• Автор

Оле съжалявам за тъпите въпроси ,но съм момиче и не разбирам толкова от компютри...вентилаторът постоянно ли трябва да се върти,защото сега като включих вече готов,отворих капака и виждам че не се върти,а съм го включила

преди 10 минути, bibona1990 написа:

но съм момиче

Тва няма нищо общо. :D

преди 10 минути, bibona1990 написа:

вентилаторът постоянно ли трябва да се върти

Ако няма някакъв профил(настройка) в биоса, който да пуска вентилатора чак на определена температура, перката би трябвало да се върти постоянно. Най-малкото при включване на лаптопа перката трябва да се завърти поне замалко.

Сигурна ли си, че си свързала самия вентилатор правилно? Наложи ли ти се да прилагаш повечко сила, че да го свържеш?

Редактирано от hudyr (преглед на промените)

Ти може да си момиче, но разбираш повече от някои момчета, щом разглоби и сглоби лаптопа :)

Перката преди постоянно ли се въртеше? Пусни нещо да натовари процесора и картата, виж как са температурите - на някои лаптопи перката се завърта при температури на процесора над 60 градуса.

• Автор

И как да разбера дали изобщо работи...да го оставя да работи и като загрее да се изключи,ако не работи или?

преди 8 минути, Радослав Матев написа:

Ти може да си момиче, но разбираш повече от някои момчета, щом разглоби и сглоби лаптопа :)

Перката преди постоянно ли се въртеше? Пусни нещо да натовари процесора и картата, виж как са температурите - на някои лаптопи перката се завърта при температури на процесора над 60 градуса.

Ок

Като го включих отново се завъртя и спря...значи всичко е ок,нали(ако е бил проблема с изключването от пастата)

• Автор

Едно ОГРОМНО благодаря на всички,че ми помогнахте.Да се надявам,че всичко е ОК! :)

Поздравления!!!
Основно за куража да си разхвърляш машината. :)
И за испешно приключилата операция.
Въпрос - с какво следиш температурата на процесора?

• Автор
преди 25 минути, ExaFlop написа:

Поздравления!!!
Основно за куража да си разхвърляш машината. :)
И за испешно приключилата операция.
Въпрос - с какво следиш температурата на процесора?

Инсталирах аида64,но много,много не ми е ясна...стартирам я и гледам само две диаграми...и нищо не чаткам

Отиваш в раздел Sensor(Датчик) и следиш там. Имай предвид, че програмата скрива някои неща, докато не я регистрираш.

a64.png.fa9c8efc91c6b08209a8e94ceb5b9288.png

Редактирано от hudyr (преглед на промените)

• Автор

Току що изгасна отново,излезе ми малък прозорец,но не успях да видя какво пише....очевидно си плаче за сервиз...

CPU 70°

CPU 1 70°

Diodo PCH 74

Опиши кога завърта и кога спира. Завъртането и спирането съвпадат ли с нещо - промяна в натоварването(пускаш/спираш програма), промяна в температурата, нещо друго?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.