Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какъв Windows 10 да избера.

Featured Replies

Здравейте,можете ли да ми кажете коя дистрибуция да си инсталирам тъй като ми казаха да премина на 10-ката защото била по-лека,но на мен ми се струва,че е по тегава от 7-цата.
характеристики на лаптопа :
Intel® Pentium® Dual Core Processor T3400 2.16 GHz - 2.0 GHz, 800/667 MHz, 1MB L2 cache 
Intel® GL960 Express Chipset + ICH8M
3GB RAM
Embedded Intel® GMA X3100 Gfx (GM965/GL960), FSB 533 Max.

и някаква оптимизация за същия windows.?

• Отговори 71
  • Прегледи 14,6k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

А какво би ми препоръчал да направя?

• Автор

Windows 7 Ultimate, ами като цяло на него има инсталиран chrome,kodi,aimp,gom , microsoft office , adobe,winrar и т'ва е като оптимизация се използва Disk defragmenter и disk cleaner нищо друго.(от време на време ccleaner/аваст се инсталират и махат след т'ва).

Това Ultimate не знам защо го слагате, повече от Pro не ти трябва. Не каза и каква е 32/64bit?

Далече си от оптимизиране на системата!

Сега кажи за какво главно се употребява, с кое имаш трудности и поради каква причина някой те е посъветвал, че трябва да минеш на 10-ка.

преди 39 минути, Емил Костов написа:

Абсолютно никакъв 10.  Пълен натурален боклук!!

Според мен не е коректно модератор да се изказва така. Това ,че продукта не допада на някой, не го определя като "пълен натурален боклук".

@CastieLBG  Сложи си 10 Pro 64bit, тествай седмица -две и сам си прецени. В днешно време инсталации на програми, че дори и на операционни системи, е на "няколко действия с мишката". Имам подобен нетбук и на него, споменатата 10ка се държи чудесно.

Редактирано от firestarter (преглед на промените)

• Автор
преди 12 минути, plamen_petrov_80 написа:

Това Ultimate не знам защо го слагате, повече от Pro не ти трябва. Не каза и каква е 32/64bit?

Далече си от оптимизиране на системата!

Сега кажи за какво главно се употребява, с кое имаш трудности и поради каква причина някой те е посъветвал, че трябва да минеш на 10-ка.

32bit / не разбирам много от операционни системи,но мисля че 3гб рам са малко за 64бит

употребява се за Тв,филми,чат,музика... игри не се играят.

преди 11 минути, firestarter написа:

@CastieLBG  Сложи си 10 Pro 64bit, тествай седмица -две и сам си прецени. В днешно време инсталации на програми, че дори и на операционни системи, е на "няколко действия с мишката". Имам подобен нетбук и на него, споменатата 10ка се държи чудесно.

не знам дали 64 няма да го товари повече,но ще тествам.

Затова казах да тестваш.  32bit също е опция, но проблема ти не е от това. 

Linux Mint XFCE ако няма да се ползват специализирани програми или да се пускат игри.

• Автор

По принцип знам ,че нотбучто ми е слабичко..но мислех да премина към нещо по-леко а уж се говори,че 10 е като старото XP ,но всъщност май н ее така.32-ката в момента я сложих и нещо всякаш стяга смисъл доооста ми е тромав.. да опитвам ли 64-ката или да сложа win7 про?

преди 10 минути, Year Zero написа:

Linux Mint XFCE ако няма да се ползват специализирани програми или да се пускат игри.

Като цяло не се ползват спец. програми ,но не съм фен на Линкусчетата знам че минта е десктоп базиран и наподобява Windows ,но за всяко нещо  20 реда изписани за 1 /2 програми..по ми е лесно с 2/3 клика "next" :D

преди 10 минути, CastieLBG написа:

да опитвам ли 64-ката Я

С 3гб рам си. Не става за 64. Само 32-ки Windows

И 64 можеш да сложиш, няма значение, че си с 3 гб рам. След време може да сложиш повече рам и няма да се налага да преинсталираш.

Мен ми е чудно защо за стари машини все се бута 10-ката?При положение, че не се знае дали изобщо ще се разбере с драйверите?А сбозени лаптопи с 10ка и последвал ъпдейт не са хич малко.

преди 33 минути, firestarter написа:

Според мен не е коректно модератор да се изказва така. Това ,че продукта не допада на някой, не го определя като "пълен натурален боклук".

И според теб как трябва да се изказва модератора. Казвам си точно и ясно каквото е. Никога няма да харесвам нещо което е боклук и е наложено с извиване на ръцете.

• Автор
преди 9 минути, Year Zero написа:

Мен ми е чудно защо за стари машини все се бута 10-ката?При положение, че не се знае дали изобщо ще се разбере с драйверите?А сбозени лаптопи с 10ка и последвал ъпдейт не са хич малко.

нямах проблеми с driver-ите всичко си се инсталира.но наистина бози яко..и охлаждането не спря да бучи все едно процесора е на 100% нон-стоп.

преди 13 минути, Year Zero написа:

Тва също не е особено вярно. Почти няма драйвер за 8/8.1 който да не работи под 10. Едно на ръка. Второто е, че самия уиндоус има адски много драйвери в него и съм почти сигурен, че за лаптоп от core2duo поколението няма да има никакви проблеми с хардуера.

До автора: Като начало, гледай уиндоуса ти да е от MSDN, а не замунда/арена. Дали 32 или 64 бита за теб няма особено значение. A това, че машината се товари.. ами тоя процесор толкова си може. Дори и навремето като излезе не блестеше с кой знае какво, а масово го слагаха по лаптопи тип техномаркет (заедно с Т2400). 

• Автор

И значи остава да се върна на win7 pro или ултимейт?

• Автор
преди 10 минути, Антон III написа:

Тва също не е особено вярно. Почти няма драйвер за 8/8.1 който да не работи под 10. Едно на ръка. Второто е, че самия уиндоус има адски много драйвери в него и съм почти сигурен, че за лаптоп от core2duo поколението няма да има никакви проблеми с хардуера.

До автора: Като начало, гледай уиндоуса ти да е от MSDN, а не замунда/арена. Дали 32 или 64 бита за теб няма особено значение. A това, че машината се товари.. ами тоя процесор толкова си може. Дори и навремето като излезе не блестеше с кой знае какво, а масово го слагаха по лаптопи тип техномаркет (заедно с Т2400). 

ами с windows media creation tool го качих на флашка.

преди 8 минути, CastieLBG написа:

ами с windows media creation tool го качих на флашка.

Това няма абсолютно нищо общо с това, което аз съм казал. А за правене на буутваща флашка, от майкрософт си имат официални tools за тва.

• Автор
преди 9 минути, Антон III написа:

Това няма абсолютно нищо общо с това, което аз съм казал. А за правене на буутваща флашка, от майкрософт си имат официални tools за тва.

Исках да кажа,че с техния тоол свалих и качих windows-a на флашката..

преди 11 минути, velislavvasilev написа:

Ти не сподели за никаква оптимизация на сегашната ти ОС. Само да вметна какво ще си натресеш с Уиндоус 10

Според мен сам си прецени в детайли какви програми искаш и каква ОС да ти го носи. Обаче Уиноус 10 ще да е най-съвършенната простотия, която можеш да сътвориш. 

Аха,разубедихте ме от 10-ката.
Тогава да връщам ли Ultimate или да сложа Про както написа по-горе колегата>?

преди 8 минути, CastieLBG написа:

Исках да кажа,че с техния тоол свалих и качих windows-a на флашката..

Аха,разубедихте ме от 10-ката.
Тогава да връщам ли Ultimate или да сложа Про както написа по-горе колегата>?

Добре де, аз с 10-ката от както надградих, нямам никакви проблеми, а надградих от 7-ца. А 7-цата не беше пипана от 2012-та. Бързо си е, не забива, няма сини/червени/пембяни екрани. В мен ли е проблема? На уиндоуса нищо му няма, освен експертите дето го хулят. Реално погледнато  няма значение дали ще е ултимейт или про, ясно е, че ще го изпиратстваш ( :) ) .

• Автор
преди 8 минути, Антон III написа:

Добре де, аз с 10-ката от както надградих, нямам никакви проблеми, а надградих от 7-ца. А 7-цата не беше пипана от 2012-та. Бързо си е, не забива, няма сини/червени/пембяни екрани. В мен ли е проблема? На уиндоуса нищо му няма, освен експертите дето го хулят. Реално погледнато  няма значение дали ще е ултимейт или про, ясно е, че ще го изпиратстваш ( :) ) .

По принцип няма да е пират ( от Университет-а ми предоставят лиценз за 7-ца и 10-ка ).

преди 10 минути, CastieLBG написа:

По принцип няма да е пират ( от Университет-а ми предоставят лиценз за 7-ца и 10-ка ).

В такъв случай смело Pro. Важно е да можеш поне тапета да си сменяш, а на Home май не можеш.

преди 11 минути, CastieLBG написа:

Кой е този университет дето ти дава лиценза за 7-ца Ultimate?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.