Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какъв въпрос бихте задали на Бог?

Featured Replies

Отговора е : гордостта, ината, вечното ни инатене-непокорство, нежеланието ни да отстъпим понякога, когато се налага, липсата ни на промяна към добро, вечния ни стремеж да искаме и никога да сме доволни! Сигурно пропускам нещо, но вината си е в нас, щом не проумяваме в какво сме се превърнали, значи всичко и всички ще са ни криви и ще се събуждаме и на криво и ще мрънкаме на който ни падне! Ако успее да се осъзнаем на време ще си спестим страданията сами на себе си, ей от там започва всичко от клетката-единицата наречена личност! Та от нас зависи поне промяната ни и да не се самозабравяме!

И господ отговори..
  • Отговори 131
  • Прегледи 13,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Господи,къде изчезна Любовта?

Публикувано изображение

Ама тя любовта се дава, не се получава.

Получава се. Когато се дава.

Получава се. Когато се дава.

да, и вече се убеждавам ,че има взаимна любов. Нямам въпроси към Бог. Просто е перфектен.

И господ отговори..

Каза Мадонна! :)

да, и вече се убеждавам ,че има взаимна любов. Нямам въпроси към Бог. Просто е перфектен.

Да, всичко е взаимност-няма ли я взаимността няма отношения... :)

Много помия в тази тема...

Жалка тема,безмислена и грозна

Дааа, но нали знаеш всичко е въпрос на гледна точка!? ;) Нещата могат да се гледат от различни ъгли и да не изглеждат, чак толкова грозни и гадни стига да извлечеш от тях максимална полза или добри изводи! ;)

Посочи точно какво имаш пред вид,кое те подразни?

Тема като тема.Не виждам с какво е по -безсмислена или грозна от другите.

А иначе,нямам въпроси към бог.....

Редактирано от Нео (преглед на промените)

Няма да е излишно да се замислим и какъв въпрос Бог би задал на нас самите. Ако човек успее да се вгледа честно и непредубедено в себе си, няма да му е трудно да го открие, а и сигурно ще открие не само един въпрос.

Хората толкова страдат на Земята, нима в твоя ад е по-зле? - Радик, 4 клас.

Няма да е излишно да се замислим и какъв въпрос Бог би задал на нас самите. Ако човек успее да се вгледа честно и непредубедено в себе си, няма да му е трудно да го открие, а и сигурно ще открие не само един въпрос.

Хората са толкова елементарни и толкова предвидими, особено като се има предвид, че Бог ги е създал и ги манипулира, че той изобщо няма защо да им задава никакви въпроси. ;)

Въпросът не е дали Бог има нужда да ти задава въпроси, а в това ти какъв въпрос си мислиш, че Бог би ти задал. При това целта не е отговаряйки на зададения въпрос от Бог, той да има някаква полза от това, а ти да извлечеш полза от отговора си.

Въпросът не е дали Бог има нужда да ти задава въпроси, а в това ти какъв въпрос си мислиш, че Бог би ти задал. При това целта не е отговаряйки на зададения въпрос от Бог, той да има някаква полза от това, а ти да извлечеш полза от отговора си.

Ако притежавах подобна проницателност сигурно сега нямаше да пиша в този форум и да задавам въпроси.

Ако притежавах подобна проницателност сигурно сега нямаше да пиша в този форум и да задавам въпроси.

Значи трябва да поработиш над проницателността си, а това означава постоянно да си задаваш въпроси и да се опитваш сам да откриеш отговорите. Дали отговорите са верни или погрешни, всъщност не е толкова важно. По-важен е процеса на търсене на отговор.
Аз пък бих го попитала- защо трябва толкова да страдам?Защо не може хората, дето не ме понасят и се държат отвратително с мен, не си получат заслуженото? Защо не стават чудеса? Защо не ми помогнеш да ми се оправят очите и да бъда с човека, когото обичам?Защо трябва да има край на света и то толкова скоро?Защо да не може да съм щастлива?

Аз бих задал на Бог следните въпроси:

Защо господи има толкова неразбиране и глупост на света? Защо има толкова онеправдани,и подтискани хора.Защо позволяваш страданието да е повече от радоста? Защо все глупостта наделява,защо заслепението е толкова много?

Но някои въпроси по скоро са риторични,знам защо Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

Единствения въпрос, който искам да Го питам е как го прави това толкова перфектно, че дори и да заблуждава, тези, които не вярват в Него, измсиляйки си други Негови сурогати, вкл. и безбройните духове, които се вземат 'за Моно' и по бройката на 'повярвали души' на Земята да се съди за Достоверността Mу?... :ph34r: : The bigger the number of deluded souls- the greatest the illusion of Him. :)

The quality of God diminishes in His quantity! Публикувано изображение

Самите въпроси негират себе си:

"За какво би искал да попиташ Бог?"

Ами Той знае въпроса преди да е помислен даже!

"За какво би искал да помолиш Бог?"

Той знае нуждите ни отпреди нашето създаване!

"Какво би искал да разкажеш на Бог?"

Той всичко знае, дори и преди да е станало!

Не знам дали е пускано, видях, че има тема във форумът "Вярвате ли в Бог" така че не се отплесвайте...на мен специално ми беше много приятно да го прочета.

Латвийския писател Михаил Димов задал три въпроса за Бог на деца от 6 до 10 годишна възраст и събрал отговорите в книжка.

За какво би искал да попиташ Бог?

За какво би искал да помолиш Бог?

Какво би искал да разкажеш на Бог?

---------

Редактирано от tigertron
Твърде дълъг цитат. (преглед на промените)

• 4 седмици по-късно...

Кой си ти?! Ти - за когото човекът убива и брата си? Кой си ти?! Ти, който си допуснал злото в сърцата на хората, а имаш наглостта да ги съдиш?! Кой си?!

Господи, искаш ли нещо да знам?

Как си? Аре да идем на по биричка и картофки и да разкажеш как я карате на вашата планета? Изненадахте ли се...

Как си?

Аре да идем на по биричка и картофки и да разкажеш как я карате на вашата планета?

Изненадахте ли се...

Не!

Господи, искаш ли нещо да знам?

Не!

Редактирано от tuksum (преглед на промените)

Не!

Значи искаш да знам, че не искаш нищо да знам. Все нещо искаш а това не е нищо, като че ли. И щом ми говориш желаеш да ми се изявиш и да ми се покажеш. Да споделиш твойте си желания.

Бих му дала линк към клипчетата, които туксъм постна в темата за чудесата на медицината и да го питам:" Защо?" :cheers:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.