Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какъв въпрос бихте задали на Бог?

Featured Replies

Веднъж ми се присъни,

че вземам интервю от Бог

Лични въпроси, лично изживяване.

• Отговори 131
  • Прегледи 13,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Бог няма,следователно не мога и да задам въпроси на нещо,което не съществува. :question:

• 1 месец по-късно...

Бог няма,следователно не мога и да задам въпроси на нещо,което не съществува. ;)

Има неща, които дори не трябва да напишеш. Ще има последствия и учене на уроци по трудния начин!!!

Бог няма,следователно не мога и да задам въпроси на нещо,което не съществува. :cheers:

В Парижкото метро един ден се появил надпис:

Бог е мъртъв!

Ницше

На следния ден под него се четял друг надпис:

Ницше е мъртъв!

Бог

Редактирано от Lucia_free (преглед на промените)

Има неща, които дори не трябва да напишеш. Ще има последствия и учене на уроци по трудния начин!!!

Е, айде сега и заплахи чак...

Или си с Бог или си против него.

O не се притеснявай, много е интересно и няма нищо лошо.

Бих го попитал , дали го ядосваме с подобни теми ? ;)

Бих го попитал , дали го ядосваме с подобни теми ? ;)

Всъщност, Бог, не съди по думите а по делата.

• 4 месеца по-късно...
  • 3 години по-късно...

Можеш ли да спреш тази омраза, гняв, бездушие, алчност... които ни погубват

Поне малко

Можеш ли да спреш тази омраза, гняв, бездушие, алчност... които ни погубват

Поне малко

Би могъл...ако унищожи всички хора и създаде съвършено нов човек, чието съзнание е неподвластно на тези емоции.

Прочетете "Среща с Рама" на Артър Кларк .

Там този въпрос е разгледан много подробно в художествена форма и е даден изчерпателен отговор .

Ако ли пък не Ви се чете , накратко :

Няма да получите никакъв отговор , което обезсмисля въпроса .

Обратно е :

Ако питате друг човек - ще Ви затрупат с какви ли не акъли.

А ако питате себе си - отговорът ще е според Вашия акъл.

Друго е :

Нека предположим , че Вие сте Бог ! 

Какво би могла да Ви пита една амеба да кажем ? Какъв отговор бихте могли да дадете на нейния въпрос , ако въобще този въпрос има някакъв смисъл ?  Дали нейният въпрос изобщо може да стигне до Вас , а Вашият отговор до нея ? Пък и защо бихте си направили този труд ? Какъв е смисълът от това ?..... :)

Отговорът е , че твърде много надценяваме собственото си съществуване....да питаме Бог за себе си.

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Би могъл...ако унищожи всички хора и създаде съвършено нов човек, чието съзнание е неподвластно на тези емоции.

А защо не го е създал ?

Прочетете "Среща с Рама" на Артър Кларк .

Там този въпрос е разгледан много подробно в художествена форма и е даден изчерпателен отговор .

Ако ли пък не Ви се чете , накратко :

Няма да получите никакъв отговор , което обезсмисля въпроса .

Обратно е :

Ако питате друг човек - ще Ви затрупат с какви ли не акъли.

А ако питате себе си - отговорът ще е според Вашия акъл.

Друго е :

Нека предположим , че Вие сте Бог ! 

Какво би могла да Ви пита една амеба да кажем ? Какъв отговор бихте могли да дадете на нейния въпрос , ако въобще този въпрос има някакъв смисъл ?  Дали нейният въпрос изобщо може да стигне до Вас , а Вашият отговор до нея ? Пък и защо бихте си направили този труд ? Какъв е смисълът от това ?..... :)

Отговорът е , че твърде много надценяваме собственото си съществуване....да питаме Бог за себе си.

Не знам дали моя Бог е Бог в който вярваш и ти,не те познавам, но си отговорил вместо мен, благодаря!

Среща с Рама беше от любимите ми в библиотека "Галактика" :)

Не знам дали моя Бог е Бог в който вярваш и ти,не те познавам, но си отговорил вместо мен, благодаря!

Среща с Рама беше от любимите ми в библиотека "Галактика" :)

Благодаря за отзива ! 

Някъде из форумите стана въпрос за това , че има въпроси на които не може да се даде никакъв отговор поради липса на достъп до даденото нещо , а не защото то съществува или не съществува .

Такъв един въпрос е въпросът :"Има ли Бог или пък не ?"

Отговорът на този въпрос за сега остава в областта на незнанието . 

Това никак не трябва да ни притеснява по простата причина , че ако областта на усвоеното знание е ограничена , то незнанието стоейки отвъд тези граници е безкрайно .При това е равно меродавно както ако става дума за знание навътре към себе си (субективно) , така и ако става дума за знание навън от себе си (обективно) .По подобен начин както когато става дума за безкрайно малкото и безкрайно голямото .

Човек колкото повече знае , толкова повече не знае и това не е никакъв парадокс или игра на думи , а самата реалност - непрекъснат стремеж към максимална Ентропия (неопределеност в най-общ план на разглеждане) .

В същност това е отражение на действието на ІІ-ри закон за Всемирната Ентропия за затворена система , но само до колкото знанието е ограничена система , а не е затворена или отворена система .Т.е. знанието е и двете заедно , в единство на противоположности .В такава система знанието (определеността) расте , но и незнанието (неопределеността) също расте.

Самият Човек в своята същност представлява такава ограничена система и в крайна сметка е потребно да се поддържа равновесие в съответствие с околната среда за целите на собственото ни съществуване ! А не да се изпада в крайности до степен на болестно състояние , а дори и смърт !

Това е моя Бог и моята Вяра !

Вие като доктор , най-добре би следвало да разбирате за какво говоря !

Има ли те, Боже?

п.п. Отговор не чакам :)

Господ решава да отиде на почивка, но не се сеща къде. В същия момент идва един ангел.

- Отиди на Марс - казал ангелът.

- Там сега е много горещо.

- Върви на Плутон тогава.

- Там сега е много студено.

- Върви на Земята тогава.

- Последния път, като ходих там, имах връзка с една еврейка и още приказват за това...

Ще го попитам дали е вярно

Разумното,което всяка личност би трябвало да направи първо е да изясни към-то себе си и достигнал,натрупал знания - Кой/Кои/ е бог и едва тогава ще последват евентуално въпроси или изобщо няма да има такива?!...и както е упоменал и by_chechi в своя постинг!

Лично за мен и други като мен, такова понятие,като Бог е измислено от хората,поради невежество,догми и религиозни вменения
От прочит на древни писания,описания,артефакти и за всички онез,които са се ровели години в тази материя им е в НЕ съмнение,че "богове" е имало,т.е. Същества които са се заиграли на тази планета и то със стотици хиляди години..Те са толкова сходни с нас,колкото и ние с тях/ по образ и подобие/,но все още технологично израстваме и въглеродът,не водородът е една ставка с цел,а загубата на чувствата за които някой от вас би могъл да се присети Не е различие,а едно евентуално друго ниво в което бихме могли да мутираме и тогава и мисленето и възприятията,самите понятия до този момент и нататък ще са в друга Субстанция и с други определители..Дали е лошинко или добричко - залагам на Ин и Ян:Публикувано изображение

...така,че въпроси към-то Бог,според изписано по тема /с главно Б /- нямам за сега!

Бих  го  попитал  -  Защо  създаде  хората  и  как  е  възникнала  информацията? 

Бих  го  попитал ........как  е  възникнала  информацията? 

За този въпрос няма нужда да търсиш Бог... :)

Възниква като специфична форма на отражение на реалността в главите на хората . 

Ако няма субект - няма информация!

Субекта приема ентропията на околната среда , обработва я , и я отделя под формата на информация за целите на своето съществуване.....

ИНФОРМАЦИЯ  -  ФОРМУЛА НА  ШЕНОН

Под действието на законите на природата субекта влиза във взаимодействие с обекта , в следствие на което се поражда отражение на състоянието на обекта .

Когато това взаимодействие създаде множество алтернативи за отражение , става възможно и възниква обща неопределеност на състоянието на обекта .

Степента на тази неопределеност се нарича Ентропия , а явлението отстраняващо неопределеността – Информация .

Ентропията на обекта може да се изрази математически с помощта на „Теория на Информацията” така :

Системата от алтернативни решения А1 , А2 ..... Аn  е пълна , ако винаги настъпва едно от тези решения . Вероятността да се случи всяко от тях , може да се обозначи във вида  р1 , р2 .... рn  , така че сумата на тези вероятности е равна на 1.

Така наречената крайна схема се получава тогава , когато е дадена пълната система от възможности и съответстващите им вероятности . Тази схема се описва в следното състояние на неопределеност :

А=   А1  , А2 .......  Аn

Р1  ,  р2 .......   рn  

Демонстрираме пример с хвърляне на монета за “ези-тура” :

Във времето от хвърлянето на монетата , до момента на регистриране на положението в което тя е паднала , крайната схема е такава :

А=   А1 , А2 

1/2 , 1/2  

Обърнете внимание на субективния фактор – момента на регистриране на положението в което е паднала монетата ! Тя може вече да е паднала в тревата на 10 метра от Вас в положение „ези” или „тура” , но няма ли субект който да отрази това събитие (примерно изгубваме монетата и не можем да я намерим в тревата ) монетата остава в неопределено положение – т.е. няма информация за нея .

Посочената схема има някаква обща неопределеност на състояние на монетата ( за нас в момента тя не е нито в положение „ези” , нито в положение „тура”  и всеки момент може да заеме всяко едно от тези положения ) , възникнала поради създадените (в случая) две алтернативни решения , които са възможни за установяване под действието на нейното хвърляне .

Схемата запазва своята неопределеност до момента на отразяване на едно от алтернативните решения .

В качеството си на неопределеност може да ни послужи формулата за ентропия изведена от Шенон :

En =  - Sum(n,i=1) pi Log(2) pi

По такъв начин за крайната схема на хвърлянето на монетата , т.е. за нейното ентропийно състояние получаваме :

En =  - Sum(n,i=1) pi Log(2) pi = - ( 1/2 Log(2) 1/2  + 1/2 Log(2) 1/2  )  = - Log(2)1/2

= Log(2)2  = 1 (един бит информация )

Т.е. „да” или „не” ,  „ези” или „тура”

Следователно за установяване на състоянието на монетата , под формата на сбъдване на алтернативното решение Аi , т.е. монетата вече е паднала в определено положение и ние сме регистрирали кое е то, тогава вероятността (примерно) р1=1, а р2=0 .

Сега ентропията става 0 (нула)  , тъй като Log(2)p за p1=1 e 0 , но и за р2=0 също е 0 – т.е. вече отразената информация , произлязла от сбъдването на едната от двете възможности води до минимална ентропия , като в замяна се е появил 1бит информация .

Обратно . Максимална ентропия получаваме при равенство на всички алтернативни решения .

Ентропията се обозначава като степен на неопределеност , а информацията – обратно , като степен на определеност .

Ако ентропията намалява , то информацията расте и обратно .

Следователно информацията възниква по пътя на отстраняване на ентропията на обекта .

Не съм чела темата задълбочено, а само първия пост и след това по диагонал.

Това, което ме изненадва обаче е, че доста хора наистина биха задали въпрос и дори са си го формулирали предварително.

Само аз ли си мисля, че ако срещна Бог /в какъвто и вид да е това, което аз зачитам за такъв/, ще се стъписам и няма да съм в състояние да мисля адекватно, камо ли да общувам с него... 

Редактирано от Merryl (преглед на промените)

Само аз ли си мисля, че ако срещна Бог /в какъвто и вид да е това, което аз зачитам за такъв/, ще се стъписам и няма да съм в състояние да мисля адекватно, камо ли да общувам с него... 

Няма да се стъписаш, бъди сигурна.

Защото ти Го познаваш.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.