Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Сериозен проблем със интернет връзка!

Featured Replies

преди 13 минути, street racer написа:

два еднакви адреса, в един мрежов сегмент......проблем

ако са в едно време, ама ако не са - не е проблем.

• Отговори 60
  • Прегледи 5,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Като цяло безполезната информация в първи пост и все пак мятам една възможност, която гледам все още не сте обсъдили. Ако Windows-a му е бъкан с вируси и генерира arp или dhcp flood или някаква подобна гняс като например машината му да e част от  ботнет и прави command-and-control, не само ще го режат ами аз ако съм администратор в Нетуркс никога не бих му вдигнал забраната преди да си изчисти машината. Това е масово явление и постоянно се случва в мрежите на доставчиците, особено ако е по-голяма мрежа ежедневно има такива случаи.

Редактирано от exwol (преглед на промените)

Като цяло, има такава вероярност, но в една островна държава-континент, в която работих 11 години, в подобни случаи, учтиво уведомявахме клиента и му давахме 24 часа "живот" :)

Ако не вземе мерки (клиента, де) - reject и следва предложение (срещу НЕскромно заплащане), да му решим "проблема"

ПС Там, поради специфичните географски особености, се ползват основно ADSL/VDSLили  HotSpot решения

Редактирано от street racer (преглед на промените)

За Win добре, но

преди 5 часа, Емил44 написа:

телефоните ни също не могат да се свържат със нашия рутер

Вярно, че не е уточнено едновременно с лаптопа ли е била пробата.

Те принципно тия 740-ки на TP-Link са си проблемни, особено v4 ревизията. Някои бройки биват читави, но доста правят подобни мизерии. Само DD-WRT/OpenWrt го лекува тоя модел.

преди 20 минути, street racer написа:

Като цяло, има такава вероярност, но в една островна държава-континент, в която работих 11 години, в подобни случаи, учтиво уведомявахме клиента и му давахме 24 часа "живот"

24 часа са много време да се "гаври" клиента с мрежата. Реже се веднага щом се хване кой е абоната. Тикет до съпорта и те си го уведомяват за проблема. По принцип е хубаво, а и за клиента е по-добрия вариант да се отреже. Ако трябва да сме честни, дори може да бъде подведен под наказателна отговорност за такива неща и може да се дефинира като опит за кибер престъпления. Не, че на практика се прави или аз поне не знам някой да е подведен под отговорност. Принципно повечето хора си нямат и идея, но незнанието не е оправдание.

преди 22 минути, ExaFlop написа:

За Win добре, но...

Достатъчно е лаптопа да се закачи за рутера веднъж и от там насетне е ясно. Ако Нетуоркс имат някаква автоматична защита, отказа за връзка вече е от страна на доставчика и няма значение дали лаптопа е вързан в мрежата, просто абоната е блокиран вече, може и от смия билинг да става не знам нямам идея. Просто предполагам и казвам какви са вариантите. Много често и смия рутер е подложен на атака и когато е с потребителско име и парола стандартни за модела, моментално става част от цялата схема. Да ти кажа от тия рутерчета изстискват доста гадост.

• Автор
преди 9 часа, velislavvasilev написа:

Ама може да си смени физическия адрес.

Как се сменя и каква е разликата?

преди 10 часа, Gregory House написа:

Изключете вградения в рутера хардуерен spi firewall  след което рестартирайте рутера

Как се прави това, но дори и да ресна рутера, аз споменавам че ако е свързан директно към лаптопа проблемът продължава!

преди 8 часа, velislavvasilev написа:

Ама само с включването няма да стане. Ако правилно разбирам, че си с PPPoE. Това значи, че рутерът е настроен да получава сигнал чрез PPPoE. После ти как получаваш от рутера до устройството, вероятно DHCP само. Та, за да "подлъжеш" провайдъра, че вижда неговия си рутер, а не лаптопа дето си включил трябва да направиш две неща:

1. Трябва да си смениш физическия адрес (MAC адрес му казват под Windows) на лаптопа с този на рутера.

2. Трябва да си настроиш PPPoE клинт на системата.

Чак тогава може да очакваш да имаш интернет. В противен случай няма как да стане. Ако не си смениш физическия адрес, провайдъра ти ще види, че е друго устройство. Ако не си настроиш PPPoE клиент, пак няма как да осъществиш връзка. Като си смениш физическия ардес, правиш си PPPoE зръзка и там си слагаш юзер и парола. И тогава виж как е нетът.

Не е така, ,лаптопът си е настроен от PPoE  и рутер,   и как се сменя адреса по описанието на първа точка  MAC под windowss ?  Да пробвам да сменя адреса и да видя дали ще се получи.

преди 8 часа, ExaFlop написа:

Да, и аз съм на същия доставчик.

Всичко е точно така, но нали го е посещавал техник на доставчика...
И нали въпросът е да се реши проблемът с рутъра. За да могат и другите устройства да ползватт нет.

Така е!

Ако отговори и прояви самоинициатива, да ни светне с каква ОС по-конкретно е и с какъв драйвър на ланкартата. Таз маневра с PPPoE не съм я правил от над 10 години. По спомен пиша, мисля имаше проблеми зависещи от драйвъра дали може да си мениш физическия адрес под Уиндоус или не. Само се вписваше новия някъде из опциите на пропъртис. И последно май само на XP съм правил PPPoE клиент. Може и на 7-ца, ама никакви спомени. Та, ще изчакам да ни "просветли" с повече подробности и евентуално да му пусна някакви YouTube туториали как става. Или по-добре ти, че си навътре в нещата с Windows ;))

Windows 8.1 мисля че е Enterprise активиран сложил съм оригинални драйвъри  от оригиналния диск както и съм актуализирал драйвърите от сайта на производителя! Драйвърите на лан картата са със последната версия, обновил съм ги,  както каза колегата по горе, във противен случай да няма грешки.

преди 8 часа, street racer написа:

Аааа ясно! Явно проблема си е "вътрешен"! Значи процедурата е ясна:

1. Ресет на рутера до фабрични

2. Записване на листче АБСОЛЮТНО ТОЧНО МАС АДРЕСА НА WAN ПОРТА!!!

3. Обаждане на съпорта за промяна на МАС адреса

4. Конфигуриране (правилно) на WAN и LAN сегментите в рутера

пс: velislavvasilev, МАС-а на ланката може да се "смени" софтуерно под боза 8.1 лесно, но не е това панацеята в случая

Защо да се рестне рутера при условие че е нов  и настроен, но може да се направи отново за всеки случай, ще го направя това ресване и ще пиша пак резултата!

Поясни ми повече за това  MAC адрес на Wan порта?

Това конфигуриране нужно ли е след като е настроен?

И за какво да звъни да му сменят MAC адреса? Той би трябвало да може да си сложи какъвто си поиска. Важно е да знае какъв му е записан в провайдъра, та да сложи него. После дали с рутера, дали с лаптопа - няма значение. Стига да слага тоз физически адрес, дето те искат да виждат.

Може да е. Ама за да е сигурен, трябва да направи маневрата с лаптопа. Ако там всичко е ОК, значи проблемът е в рутера. Да сменя там канали, ала-бала. Пък и като му спира безжичния, да няма 1 кабел да пробва на настолен/лаптоп ли?

Това съм го правил, нали директно съм го свързвал, а телефоти таблети и каквото се сетиш не тръгват, което със сигурност не е проблем от лаптопа.

Не, бре. Имам в предвид тоз рутер да го изключи. И кабела директно в лаптопа, както е наченал. Да види дали има пробем. Естсствено, като си включи пак рутера и иска с компа да се закачи, трябва да си сложи пак стария адрес на лаптопа. Ама то май се подразбира тфа..

Директно свързан към лаптопа и проблемът продължава, ограничен достъп.

преди 8 часа, exwol написа:

Като цяло безполезната информация в първи пост и все пак мятам една възможност, която гледам все още не сте обсъдили. Ако Windows-a му е бъкан с вируси и генерира arp или dhcp flood или някаква подобна гняс като например машината му да e част от  ботнет и прави command-and-control, не само ще го режат ами аз ако съм администратор в Нетуркс никога не бих му вдигнал забраната преди да си изчисти машината. Това е масово явление и постоянно се случва в мрежите на доставчиците, особено ако е по-голяма мрежа ежедневно има такива случаи.

В такъв случай какво предлагаш да проверя за грешки, Преди да преинсталирам лаптопа имаше същия проблем, след преинсталация пак има този проблем, а щом и телефони не се свързват, значи не е от лаптопа причината!

преди 7 часа, techmaniac написа:

Те принципно тия 740-ки на TP-Link са си проблемни, особено v4 ревизията. Някои бройки биват читави, но доста правят подобни мизерии. Само DD-WRT/OpenWrt го лекува тоя модел.

Да, за това съм сменил рутера, но няма резултат.

Пръво се извинявам за късните отговори, днес интернета ми спря на няколко пъти и звънях на онлайн поддръжката да ми махнат ограничението!

Мисля че някой от вас  се заблуждават като ми казват да пробвам някои неща със лаптопа, ,разберете че таблетът или 3 телефона не могат да се свържат към рутера, предвид че се губи и потребителското име и проблемът продължава със ограничения достъп.   Отговорих на всички, сега ще продължавам да тествам идеите които ми дадохте по горе, както и със програмката.  Очаквам още отговори и заедно да решим проблемът, утре сутрин ще кача снимка от програмаката Winmtr  :)

преди 9 часа, Емил44 написа:

Как се сменя и каква е разликата?

Как се прави това, но дори и да ресна рутера, аз споменавам че ако е свързан директно към лаптопа проблемът продължава!

Не е така, ,лаптопът си е настроен от PPoE  и рутер,   и как се сменя адреса по описанието на първа точка  MAC под windowss ?  Да пробвам да сменя адреса и да видя дали ще се получи.

Така е!

Windows 8.1 мисля че е Enterprise активиран сложил съм оригинални драйвъри  от оригиналния диск както и съм актуализирал драйвърите от сайта на производителя! Драйвърите на лан картата са със последната версия, обновил съм ги,  както каза колегата по горе, във противен случай да няма грешки.

Защо да се рестне рутера при условие че е нов  и настроен, но може да се направи отново за всеки случай, ще го направя това ресване и ще пиша пак резултата!

Поясни ми повече за това  MAC адрес на Wan порта?

Това конфигуриране нужно ли е след като е настроен?

Това съм го правил, нали директно съм го свързвал, а телефоти таблети и каквото се сетиш не тръгват, което със сигурност не е проблем от лаптопа.

Директно свързан към лаптопа и проблемът продължава, ограничен достъп.

В такъв случай какво предлагаш да проверя за грешки, Преди да преинсталирам лаптопа имаше същия проблем, след преинсталация пак има този проблем, а щом и телефони не се свързват, значи не е от лаптопа причината!

Да, за това съм сменил рутера, но няма резултат.

Пръво се извинявам за късните отговори, днес интернета ми спря на няколко пъти и звънях на онлайн поддръжката да ми махнат ограничението!

Мисля че някой от вас  се заблуждават като ми казват да пробвам някои неща със лаптопа, ,разберете че таблетът или 3 телефона не могат да се свържат към рутера, предвид че се губи и потребителското име и проблемът продължава със ограничения достъп.   Отговорих на всички, сега ще продължавам да тествам идеите които ми дадохте по горе, както и със програмката.  Очаквам още отговори и заедно да решим проблемът, утре сутрин ще кача снимка от програмаката Winmtr  :)

Тестовете направи ли ги ?

• Автор
преди 59 минути, techmaniac написа:

Тестовете направи ли ги ?

Направих всичко описано и няма резултати, а и интернета ми зарежда бавно, но мога да пусна резултатите от програмата WinMTR. Нищо не и разбирам за това ще оставя на вас, програмата работи от преди 2 часа насам,

123.txt

Направих всичко описано и няма резултати, а и интернета ми зарежда бавно, но мога да пусна резултатите от програмата WinMTR. Нищо не и разбирам за това ще оставя на вас, програмата работи от преди 2 часа насам,  искам да допълня че връзката от вчера прекъсва за няколко секунди и пак тръгва и се губи отново. Единствено не съм направил следното, да сменя адреса по MAC както описахте по горе и да възстановя фабричните настройки и да ресна рутера, може ли само да ми поясните как става да го пробвам, че това което намерих във интернет при мен не става!

1. По въпроса с "ограничението", ако наистина доставчика го налага (което силно ме съмнява):

За да ти каже някой, какво може да се направи, трябва да знаем по какъв начин те "ограничават"! Вече ти казах - пусни един ping към abv.bg и виж стойността на ttl

Ако се окаже, че е 1, то имаш два варианта: Първи (за предпочитане) - сменяш доставчика! Втори - префлашваш с ddwrt/openwrt и там вече има начин

2. "Губи се потребителското има на рутера"????? Имаш в предвид SSID (името на wifi мрежата) ли? Ако е така, проблема си е на рутера (или на настройки в wifi частта).

Сканирай ефира около рутера (примерно с  InSSIDer) и сетни рутера на възможно най-чист канал. Освен това, виж какво IP получава рутера на WAN порта и какви адреси и КОЛКО раздава DHCP сървъра - да не се окаже, че "ограничението" е направено в самия рутер (да раздава само един адрес в LAN)

PS: Говорих с познат, който до преди 2 месеца живееше в Русе и е бил абонат на същия ISP - такива "ограничения" никога не е имало. Определено ти не разбираш какво ти говорят от съпорта, или не им обясняваш правилно казуса.

И последно - извикай някой който разбира от мрежи и мрежово оборудване да види каква е кашата

преди 2 часа, Емил44 написа:

Направих всичко описано и няма резултати, а и интернета ми зарежда бавно, но мога да пусна резултатите от програмата WinMTR. Нищо не и разбирам за това ще оставя на вас, програмата работи от преди 2 часа насам,

123.txt

Направих всичко описано и няма резултати, а и интернета ми зарежда бавно, но мога да пусна резултатите от програмата WinMTR. Нищо не и разбирам за това ще оставя на вас, програмата работи от преди 2 часа насам,  искам да допълня че връзката от вчера прекъсва за няколко секунди и пак тръгва и се губи отново. Единствено не съм направил следното, да сменя адреса по MAC както описахте по горе и да възстановя фабричните настройки и да ресна рутера, може ли само да ми поясните как става да го пробвам, че това което намерих във интернет при мен не става!

До какъв хост пусна програмата да събира резултат ?

Така като гледам май до никъде...

Редактирано от techmaniac (преглед на промените)

• Автор
преди 19 часа, street racer написа:

1. По въпроса с "ограничението", ако наистина доставчика го налага (което силно ме съмнява):

За да ти каже някой, какво може да се направи, трябва да знаем по какъв начин те "ограничават"! Вече ти казах - пусни един ping към abv.bg и виж стойността на ttl

Ако се окаже, че е 1, то имаш два варианта: Първи (за предпочитане) - сменяш доставчика! Втори - префлашваш с ddwrt/openwrt и там вече има начин

2. "Губи се потребителското има на рутера"????? Имаш в предвид SSID (името на wifi мрежата) ли? Ако е така, проблема си е на рутера (или на настройки в wifi частта).

Сканирай ефира около рутера (примерно с  InSSIDer) и сетни рутера на възможно най-чист канал. Освен това, виж какво IP получава рутера на WAN порта и какви адреси и КОЛКО раздава DHCP сървъра - да не се окаже, че "ограничението" е направено в самия рутер (да раздава само един адрес в LAN)

PS: Говорих с познат, който до преди 2 месеца живееше в Русе и е бил абонат на същия ISP - такива "ограничения" никога не е имало. Определено ти не разбираш какво ти говорят от съпорта, или не им обясняваш правилно казуса.

И последно - извикай някой който разбира от мрежи и мрежово оборудване да види каква е кашата

Как се прави този pink към abv?   Прочетох предния пост и опитах но нищо не ми излиза!    Имам предвид се губи потребителското име на рутера SSID, да.

След малко ще кача снимка от резултатите със програмата  inSSIDer!

преди 19 часа, techmaniac написа:

До какъв хост пусна програмата да събира резултат ?

Така като гледам май до никъде...

Не знам къде да настроя този хост, мислех че си пиша IP  и старт, ей сега пак ще го направя, ако трябва ми допоясни за да го пусна точно.

преди 15 часа, Gregory House написа:

снимката е от емулатора

2RQyUEa.png

натиснете  disable

reset na rutera

Става дума за еспиай файъруола !

Същите настройки ги направих, прегледах и всичко останало, проблемът продължава.

преди 13 часа, velislavvasilev написа:

Емиле, това, дето се опитвам да ти обясня, е да се опиташ сам да намериш къде е проблема по мрежата доколкото зависи от теб. При теб имаш идващ кабел от доставчика и рутер от него. Ти се закачаш с разни устройства към рутера и имаш проблеми с нета. Та, решението е да започнеш да подменяш компоненти от тази мрежа, които зависят от теб. В случая - рутера. За да видиш дали от него е проблемът или не. За целта трябва да го изключиш и да си включиш лаптопа в кабела на доставчика и да извършиш необходимите настройки, щото само с включване няма да имаш нет. Конкретно за твоя тип връзка PPPoE трябва да си знаеш username, password и MAC address. Това са 3-те неща, които доставчикът ти изисква, за да "пусне нет". MAC адрес е физическият адрес на мрежовата карта (LAN/WiFi etc). Всички мрежови карти имат специфичен и уникален физически адрес. Рутерът има за всеки порт по един такъв адрес, на лаптопа ти има по един такъв за LAN и за безжичната мрежа. Не са еднакви. Та, за да ти сработи лаптопа в кабела, трябва да му смениш неговия MAC адрес на LAN-a да е като този на рутера. Ако е различен, няма да имаш нет. Това е така, защото вече в доставчика ти има записано в системата, че за твоите username и passord съответсвта съответния MAC адрес на рутера. И сестемата ще "пуска" интернет само към този адрес. Предполагам, някъде по рутера има записано какъв му е WLAN MAC адреса. Та, този адрес трябва да си го  сложиш на лаптопа. Също и да си направиш PPPoE връзка на лаптопа. В смисъл, от всичките портове на рутера на теб ти трябва да разбереш какъв е адреса на WLAN порта (синия порт). Да го препишеш на лаптопа и да пробваш. Ако стане всичко ОК, значи имаш проблем с рутера. Ако пак нямаш нет след правилно изпълнение на инструкциите, значи проблемът е в доставчика.

Поразгледай в YouТube как се сменя MAC address под Windows 8.1 и как се прави PPPoE връзка. Също и как да намериш WLAN MAC адреса на рутера.

Аз също имам рутер на TP-LINK, ама съм му сменил фърмуера. Та, на гърба не пише WAN адреса, а на LAN-a. Което значи, че ще трябва да се логнеш с кабела в рутера и да го видиш.

С малко повече подробности: Взимаш си кабела, дето е с рутера. Дано да имаш такъв. Включваш го в лаптопа и в някой от жълтите портове на рутера (не в синия!). После гледаш на гърба на рутера какво пише. Най-вероятно е 192.168.1.1 или 192.168.1.1 (тфа го пишеш в браузера). После пишеш user i pass, които са на гърба на рутера и най-вероятно и двете са admin

От тоз клип виждаш как ти е MAC-а на WAN ама без да го сменяш като на клипа. Копи и пейст на някакъв .txt фаил, па ако искаш си го препиши с лист и химикалка. После от този клип гледаш как да си смениш MAC-а на лаптопа. После от този клип  си правиш PPPoE връзка на лаптопа. Вадиш кабела на рутера от лаптопа и включваш кабела от доставчика. Пишеш си усер и пасс и треа да имаш нет, ако всичко си изпълнил без проблеми.

Нали същото и аз обяснявам, устройствата са си наши, след като прекъсне връзката от рутера, го свързвам директно към лаптопа PPoE  и връзката отново е ограничена.

Сега ще повторя процедурата както ме посъветва и ще сменя адреса, след това ще пиша резултатите.

преди 25 минути, Емил44 написа:

Как се прави този pink към abv?

5a12831c8cc5a_.PNG.e5f953be726ef1879be1db915953bc2b.PNG

• Автор
преди 20 часа, street racer написа:

преди 27 минути, дръндю написа:

Готово, Току що направих този ping към  abv.bg

Кажете ми има ли нещо нередно, ето и снимката  със моя ping!

ping.png

Редактирано от Емил44 (преглед на промените)

не съм наясно защо при теб  TTL=3
ще изчакам спецовете, да се изкажат в темата, защото и на мен ми е интересно

• Автор

И на мен ми е интересно, още повече какво показва това.

преди 13 минути, Емил44 написа:

И на мен ми е интересно, още повече какво показва това.

показва време на живот на свързването, което при теб е много малко

• Автор

Да попитам, на какъв хост трябва да пусна програмата   WinMTR?

А  това какво показва?

ssid.png

Това TTL=3 (не ми се обяснява какво е - има много инфо в "читанката", но най грубо: TTL се намаля с 1-ца всеки път когато заявката от пакетите премине през някой сървър/компютър/рутер. Ако тази стойност стане 0, пакетите се отхвърлят автоматично от сървъра към който са препратени), е повече от притеснително. Но....явно политика на доставчика. В случая, обаче, рутера не получава дейтаграма с ттл=1, так че при правилно настроен рутер и ако няма опити за свързване на други устройства с PPPoE клиенти - всичко ще е ОК. Явно при автора, повече от 1 крайно устройство се опитва да осъществи сесия с един същ РРРоЕ акунт и става мазало (рутера също е устройство, в случая). Решението:

Обади се на доставчика, да ти смени данните за акунта (ще игнорираме варианта някой да "краде")

Сравнете с доставчика регистрирания към акаунта MAC. Много важно: гледай МАС адреса на WAN порта!!! Обикновено не е този написан на кутията, а трябва да се види от интерфейса на рутера.

Разкарай от виндовските клиенти всички съществуващи РРРоЕ връзки

Направи си правилните настройки на рутера в network>WAN (данните за твоя РРРоЕ акаунт) и в network>LAN. Тук в LAN, за всеки случай забий на рутера локален адрес различен от дефолтния 192.168. 0 или 1.х - например 192.168.22.1 (ще загубиш връзка с рутера за момент - реконект на новия адрес). Пусни DHCP  сървъра и му задай рейндж от 20 (примерно) адреса - от 22.100 до 22.122. Да не забравиш да натиснеш "connect" и да се увериш, че рутера е свързан с интернет

Оптрави си настройките в Wifi частта

На лан картата (wifi картата, временно я забрани) на лаптопа задай автоматично да си взема ИП. Включи С КАБЕЛ лаптопа към рутера (в някой от LAN портовете) и пробвай връзката - може да отнеме няколко секунди до като се осъществи връзка. Ако всичко е нормално, по кабел, извади кабела и включи безжичната карта - също с автоматични нйастройки. Пробвай връзката от само от лаптопа

Що се отнася до безжичната част - не очаквай нещо сериозно и стабилно при този ефир на 2.4 GHz при теб. Може да пробваш някой от "горните" канали 10 или 11

• Автор
преди 20 часа, velislavvasilev написа:

От тоз клип виждаш как ти е MAC-а на WAN ама без да го сменяш като на клипа. Копи и пейст на някакъв .txt фаил, па ако искаш си го препиши с лист и химикалка. После от този клип гледаш как да си смениш MAC-а на лаптопа. После от този клип  си правиш PPPoE връзка на лаптопа. Вадиш кабела на рутера от лаптопа и включваш кабела от доставчика. Пишеш си усер и пасс и треа да имаш нет, ако всичко си изпълнил без проблеми.

Направит тези неща като на клиповете, но проблемът си продължава и пише ограничен достъп.

На никого не съм давал подобна информация и не бих го направил, още повече че съм сменил паролата на каса.

преди 2 часа, street racer написа:

Направи си правилните настройки на рутера в network>WAN (данните за твоя РРРоЕ акаунт) и в network>LAN. Тук в LAN, за всеки случай забий на рутера локален адрес различен от дефолтния 192.168. 0 или 1.х - например 192.168.22.1 (ще загубиш връзка с рутера за момент - реконект на новия адрес). Пусни DHCP  сървъра и му задай рейндж от 20 (примерно) адреса - от 22.100 до 22.122. Да не забравиш да натиснеш "connect" и да се увериш, че рутера е свързан с интернет

Оптрави си настройките в Wifi частта

На лан картата (wifi картата, временно я забрани) на лаптопа задай автоматично да си взема ИП. Включи С КАБЕЛ лаптопа към рутера (в някой от LAN портовете) и пробвай връзката - може да отнеме няколко секунди до като се осъществи връзка. Ако всичко е нормално, по кабел, извади кабела и включи безжичната карта - също с автоматични нйастройки. Пробвай връзката от само от лаптопа

Що се отнася до безжичната част - не очаквай нещо сериозно и стабилно при този ефир на 2.4 GHz при теб. Може да пробваш някой от "горните" канали 10 или 11

Направих тези стъпки със настройките и  лан картата, всичко което ме посъветва, накрая рестартирах рутера, а дори и лаптопа, но въпреки всички тези процедури, интернет връзката ми отново е ограничена и прекъсва.   От настройките и на автоматично или ръчно IP резултата е същия, след което направих това както ми го обясни, даже и извадих кабела и включих безжична връзката, но знае неговото си, ограничен достъп и това е.  Обадих се на поддръжката отново да махне ограничението, след което свързах телефона си и пак стана ограничен достъп.  Прегледал съм също така всички настройки отново на рутера, подробно дори и по описанието на интернет, мисля че всичко е нормално от към настройки, но пак си е ограничен и прекъсва.

Редактирано от Емил44 (преглед на промените)

Ако всичко по рутера е ОК, означава, че доставчика филтрира и по изходящи пакети. Извод: Или ползваш само едно устройство или сменяш доставчика!

ПС: "още повече че съм сменил паролата на каса" - коя парола???

• Автор
преди 15 минути, velislavvasilev написа:

Ми, остават ти два вариянта. Ама като ти чета написаното силно се съмнявам да си направил всичко както трябва. Та:

1. Извикай човек разбиращ от мрежи.

2. Иди при "доставчика" и се разберете. Обясни им, че със сигурност много им харесва да плащаш, ама нямаш услуга и нещата не може да продължават така. Кажи им, че не разбираш, може би причината е в теб и че това няма значение. Не е задължително условие да си някво мрежово гуру, та да имаш интернет вкъщи. 

Ест, дано да не си подписал дългосрочен договор.

преди 14 минути, street racer написа:

Ако всичко по рутера е ОК, означава, че доставчика филтрира и по изходящи пакети. Извод: Или ползваш само едно устройство или сменяш доставчика!

ПС: "още повече че съм сменил паролата на каса" - коя парола???

Както казах, не е само рутера така икато и към лаптопа спира, за да сте най сигурни, нямам нищо против утре  (че днес нямам възможност) който иска със прграмата tiemviewer да ми види настройките!

Нещо в цялата работа не е така...аз съм на Нетуъркс в Русе и нямам такъв проблем. Зад рутъра са закачени комп, лап, таблет и 3 мобилни (Android/iOS/Win Mobile), пред рутъра - 90/90 Mbps

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Емиле, не разбра ли, че при PPPoE, не можеш dа менкаш крайни устройства както и когато си поискаш! В мрежата на доставчика става хаус и e нормално да не те издържат. Твърдо проблема е при теб - или е настройки на рутера, или в начина по който го ползваш. Дистанционно е тегава работа! Последвай съвета на колегата - извикай на място човек, дето разбира (техниците на доставчика, в повечето случаи, знаят само как да подредят 8 жички в едно RJ)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.