Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Шизофрения въпроси и отговори

Featured Replies

на 24/12/2017 в 9:59, _ramus_ написа:

И това е следствие че по принцип не разбираш, а си с идеята че 'четеш'.

Аз ти казах че имаш вирус в компютъра, който кара процесора ти да работи на висока скорост на празни обороти.
От тук нататък си зависи от теб, дали ще имаш желание да го премахнеш вируса или ще решиш, че те усройва да си живуркаш с него.
Моят брат алкохолик правиха опит да го лекуват в една къща близо до математическата гимназия в София . Там настаняваха разни със зависимости или с леки  психични отклонения, да ги лекуват с лекарства. Тогава беше на около 22 години. Но той не искаше да се лекува, въпреки че родителите ми ги беше страх да не направи някоя голяма глупост в пияно състояние. Е, от него си зависеше и той си държеше на правото да се напива колкото си иска. Умря на 52 г. Черният му дроб не издържа повече. 
Вчера по първата ителианска телевизия показваха директно от ватикана строени в редици като войници много попове. Стоят прави не смеят да мръднат, щото им е посъден в мозъка още от детството вирусът който ги кара да си въобразяват че има невидим шеф, който може да ги наказва както си иска и в ад да ги праща. При католиците поповете са наказани и да не се женят. Но поповете не искат да се излекуват от налудността си, живеят си с нея.
Изборът си е твой, ти си решаваш дали да станеш нормален човек или да си философстваш напразно до безкрай.

Редактирано от Белгиеца (преглед на промените)

По-добре да спреш с глупостите в тази тема. не че ти е възможно по принцип, но поне в темата и тия раздели. Не си на село, нито си на пазара.

Драмите за брат ти и за теб, и за другите ти роднини вече ги прочетохме няколко пъти, навсякъде където спамиш. Готовите схеми  за "поповете и вярващите" - също и готовите рецитации и повторенията им няма как да заместят некомпетентността. Отгоре на всичко - и от 'вируси' нищо не разбираш. Нито от "нормалността" - при хората. Не върви нищо от репертоара ти сред хора различни от когнитивно ниво "баровци", "гъзари" и "кифли".

Примерите които даваш, са консервирани някъде сред времето.  Бомбастичните генерализации от тях са наивни и твърде плитки, както си и ти самия - с момчешката ти показна нахаканост и комплексарско празнодумие. В тази връзка доста нелепо звучи  да си присвояваш ролята на поучител - относно 'изборите на хората'...

Чудесна възможност имаш да направиш нещо полезно за себе си - просто не пиши и говори сред хора, които разбират това, дето ти само се правиш че го четеш. Това също е все пак "избор", който силно се съмнявам че си в състояние да "избереш"... Но поне е възможност. 

(има една народна сентенция - "можеш да изкараш човека от селото, но където и да отиде не е възможно да изкараш 'селяндура" от човека".  )

Редактирано от _ramus_ (преглед на промените)

преди 3 часа, _ramus_ написа:

Отгоре на всичко - и от 'вируси' нищо не разбираш.

Само от компютърни вируси не разбирам, но от тези като този загнездил се в твоя мозък разбирам. Както и от попски вируси яко разбирам.
И да ти харесва и да не ти харесва, това е положението.
Нормалният съм аз.
Моята нормалност е дразнеща за заразените с вируси мозъци.

За сметка на което личноста ти е дразнеща за абсолютно всички.

Редактирано от Silvering (преглед на промените)

преди 2 часа, Silvering написа:

За сметка на което личноста ти е драснеща за абсолютно всички.

Докажи го, ама не можеш, защото просто не е вярно.

преди 7 часа, Белгиеца написа:

но от тези като този загнездил се в твоя мозък разбирам.

A за вирусите в твоя мозък - кога ще разбереш? Най-лесно е да се проектира всичко в "другите" - нали си нахакан "психолог", имаш книги, имаш интернет, нали четеш. Не ти ли стигна куража да видиш какво е в твоето "отвътре"? Все в някой, все някъде, все в тоя или оня - но за теб... нищо. Ти си върха, ти разбираш, знаеш, ти си успял, пич отсякъде, всичко ти е наред, ок. Знам, чета - това е начина да не съм балама, да не се изпързалям... (по психичната пързалка)... Чудесен весел живот, безгрижен - сина, да се снимаме за спомен, жена ми, белгия... От друга страна - баща ми такъв, майка ми - такава, брат ми - той пък... Вечната психотична игра - о, аз съм супер, всичката помия на света е само някъде там, някъде в другите, някъде "при вас", някъде в едно или друго...

Ти - къде си в цялата работа - като всички сте свързани и всичко е завързано? И няма кой... да го развърже. Избягал си далеч, но няма как да избягаш от демоните отвътре - щото си вървите "комплект". Как да избягаш от "задника си", като няма как. Историята на брат ти - и да е истинска или да не е - не ли показва достатъчно? Той или други като него, като теб - също не е избягал от "демоните", при все че всички опитват щото е инстинктивно... Всички опитват защото инстинкта повелява бързата развръзка и бърз "резултат" - няма значение че в дългосрочен план е деструктивно. Механизма е принципно аналогичен на наркоманията - бързия ефект и резултат... срещу дългосрочното "осмъртяване"...

Сам се нахендряш да се разкрива огромната ти вътрешна каша... и то точно в тема, в която ти точно... е иронично да пишеш. Предложих ти - просто недей пиши нищо... но не спираш, щото отвътре те шпорят "карастанчовите"... А те са далеч по-силни и мощни от простичкия останал здрав разум. Изгуби възможност трезво и безпристрастно да прецениш какви глупости пишеш и как потъваш все по-надълбоко в тях. И как излиза все повече от покритото...

Направѝ го заради себе си - просто се спри, рискуваш да изгубиш контрол и баланса ще пропадне - толкова труд си вложил да го крепиш? Просто се спри, остави теми, раздел, ако е нужно и форум. Просто спри - на други места, чрез други неща намираш утеха и достатъчно прикритие да държиш на дистанция "онова, от което бягаш". Никога не е бил това рационалния начин, но инстинкта това повелява. А когато страха е толкова мощен, когато става въпрос за оцеляване - инстинкта е програмиран да е приоритет. И той задава посоката, силата - за оцеляване става въпрос. Както едно време, както е било целия ти живот...

Авторът на тази тема - не се ли сещаш той защо я е пуснал - няма нищо общо с рекламата и с глупостите които само търсиш повод да си ги ръсиш? Но няма как да не реагираш - на "твоите си неща". Толкова ли си сляп за всичко което се случва сред тия писаници...? Всичко е написано, всички се пишем - ти, също. Ти, обаче - кога ще се "прочетеш"? С дежурните си нагласени рецитации и сценични реплики нищо не става - това ще се повтаря и цикли "животи" подред...

Редактирано от _ramus_ (преглед на промените)

преди 31 минути, _ramus_ написа:

A за вирусите в твоя мозък - кога ще разбереш?

Хубав въпрос.
Трябва някоя млада студентка по психология да ми ги обясни, на нея бих ѝ повярвал.

• 5 седмици по-късно...

" Американски лекари поискаха да се провери психическото състояние на Тръмп "...
А сега си представете , какво би станало с руски лекар , ако той би поискал да се провери психическото състояние на кремълският квартирант !

Снимка на Хрониките на Евразия.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.