Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Изгоряла видео карта (отново), температурни разлики и спайкове в използването

Featured Replies

преди 1 минута, m0nss7erKill написа:

700 камъка не се намират ей така от нищото за карта. Освен това вместо да си купя колело, си взех тая щайга. За тия пари доста добър байк можех да взема и щеше да ме радва по-дълго време. 
Сега ще си взема байк, компютъра да се "спасява". 
Иначе ми е ясно че с преинсталация няма да стане, ама така или иначе трябва да пробвам номера с безплатния ъпгрейд, защото 200лв+ за windows НЯМА да дам.

Правилно решение за байка! Иначе аз съвсем случайно попаднах на една промоция, преди месец, и си взех ключ за 35 лв.

• Автор
преди 9 минути, Agentpat™ написа:

Правилно решение за байка! Иначе аз съвсем случайно попаднах на една промоция, преди месец, и си взех ключ за 35 лв.

То мога да си взема от кингуин, уж няма да има проблеми, ама четох че е имало доста хора с проблеми. Накрая ще се ядосам, ще го продам туй нещо, и ще си търкалям хубав байк. Поне като ще умирам да е в гората забил се в някое дърво, а не пред компютъра на пърче дърво :D 

на 5.01.2018 г. в 4:53, m0nss7erKill написа:

Не знам до колко е нормално лепенките да стоят толкова мазни, та чак и капки да оставят по рам паметта. 

Всъщност лепенките може да са причината. Дават го като нов масов проблем. За да се повреди от тях обаче, трябва течността да е стигнала до платката и да е стояла там дълго.

• Автор
преди 7 часа, Melmak ® написа:

Всъщност лепенките може да са причината. Дават го като нов масов проблем. За да се повреди от тях обаче, трябва течността да е стигнала до платката и да е стояла там дълго.

И това май е възможно, защото целият радиатор който отговаря за охлаждането на VRM и паметите е мазен, все едно съм го мазал с маргарин. 

когато pc- то седи в кухнята и като готвиш мазнината се набъсква в PC  понеже вентилаторите засмукват мазния дим.

• Автор
преди 2 минути, Yvan Sergeev написа:

когато pc- то седи в кухнята и като готвиш мазнината се набъсква в PC  понеже вентилаторите засмукват мазния дим.

Не бе, аз просто го ползвам за тиган и директно пъжа в него

ако се пушат цигари  същата работа .

• Автор
преди 1 минута, Yvan Sergeev написа:

ако се пушат цигари  същата работа .

За бонг го използвам. Правя си стаята подводница. Когато отворя прозореца викат пожарната.

на 5.01.2018 г. в 14:55, m0nss7erKill написа:

Общо взето, разчитам на това хората да бъдат честни. 

Няма смисъл да питам за семейно положение. Необвързан?:D

на 5.01.2018 г. в 22:16, m0nss7erKill написа:

Иначе ми е ясно че с преинсталация няма да стане, ама така или иначе трябва да пробвам номера с безплатния ъпгрейд, защото 200лв+ за windows НЯМА да дам

Кой те кара да даваш толкова пари за прозорец ?? Можеш да го изтеглиш безплатно, а ключове се продават в ebay за по 10 лв.В тази тема има линк за уйндоус а ето и ключ.

• Автор
преди 17 часа, XECUTIONER написа:

Няма смисъл да питам за семейно положение. Необвързан?:D

Направо ма удари " ф имоциити" 

преди 8 часа, Kamen Zhelyazkov написа:

Кой те кара да даваш толкова пари за прозорец ?? Можеш да го изтеглиш безплатно, а ключове се продават в ebay за по 10 лв.В тази тема има линк за уйндоус а ето и ключ.

Благодаря, че ми помогна да открия топлата вода...  Ясно ми е че Windows-ът се тегли безплатно от сайта на майкрософт, ясно ми е и че мога да си го взема за малко пари от разни хора. Само че доста хора са се оплаквали че са им прекратявали лицензите.

• Автор
преди 12 часа, Tommygun написа:

Не те разбрах само дали си пробвал с друг кабел вече или се надявал,че е от него, но не си проверил?

Под кабел, имах предвид дали е възможно кабелът да прееба видеото и по-точно мемори модулите. Втора карта със същия проблем. Някакъв евтин беше за 10/15лв от Техномаркет, взех го преди 4/5 години някъде, защото беше sleeved. 

• Автор
преди 23 минути, Tommygun написа:

Това, което аз имах предвид е, дали самия ти кабел не е прецакан а ти сменяш видеокарти...

Gesendet von meinem SM-G900F mit Tapatalk

Няма как кабела да прави такъв проблем, при натоварване да запича картината и да забива. 

В случая съм сигурен че не е от кабела. 

Щом казваш. На мен ми се струва странно 2 карти с един и същи проблем. Поне ако съм разбрал правилно. Тогава е логично да се потърси общия елемент. Иначе това с включването при вървящи уреди ми се струва нереално като причина. Аз съм го правил стотици да не кажа хиляди пъти още VGA времената и никога не ми е горял уред...
Графична карта гори по принцип от системно прегряване или кофти токове от захранването. Последното с RMx-a e 99% невъзможно.

• Автор
преди 12 минути, Tommygun написа:

Щом казваш. На мен ми се струва странно 2 карти с един и същи проблем. Поне ако съм разбрал правилно. Тогава е логично да се потърси общия елемент. Иначе това с включването при вървящи уреди ми се струва нереално като причина. Аз съм го правил стотици да не кажа хиляди пъти още VGA времената и никога не ми е горял уред...
Графична карта гори по принцип от системно прегряване или кофти токове от захранването. Последното с RMx-a e 99% невъзможно.

Предната беше много по-зле от тази. При нея имаше артефакти дори в windows средата. 

Ппц питах дали е възможно кабелът да разваля по този начин видеото. Само той не е сменян от старата система.

Доста е твърд и огъването и завъртането си е предизвикателство по принцип. Винаги съм се чувствал некомфортно когато е трябвало да го завъртя, за да го включа (когато се е налагало)

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

Развитие по темата: 
След като снощи видео картата заби супер брутално след като бутках компютъра (дори на POST-a ми изкара фрагменти, които представляваха няколко сини хоризонтални черти), реших да взема картата на работа и да я постопля малко с станцията за горещ въздух. (нито ме интересува колко ще издържи, нито дали реално съм направил нещо) За сега нямам проблеми, но използвам DVI-D-HDMI кабел. Има 2 варианта: Единият е картата да се е оправила след като я топлих, другият е да е от HDMI порта. 
До сега играх The Crew на High графики и пуснах тест на Valley Benchmark, като го мина от-до, без никакви проблеми. Даже и на 2560x1440 p като и там нямах проблеми (high настройки с Dx11)

С тези черти по-скоро е нещо по чипа, щом се е оправило с нагряване, дано изкара повече време, че може и след няколко дена пак да стане същото. Пробва ли със стария кабел/порт дали има промяна?

на 5.01.2018 г. в 10:03, Melmak ® написа:

Това е от ревизията на форумната система и го има при всички.

Не е при всички. При мен няма такова изоставане.

• Автор
на 1/31/2018 в 1:48, Радослав Матев написа:

С тези черти по-скоро е нещо по чипа, щом се е оправило с нагряване, дано изкара повече време, че може и след няколко дена пак да стане същото. Пробва ли със стария кабел/порт дали има промяна?

Не съм, не ми се занимаваше, ама днес като се прибера, може и да пробвам. 

Странното е че се прееба след като бутнах компютъра. Абе каквото такова. Нито имам големи надежди, нито много ми пука. Ясно е че ще се сменя. Ако издържи издържи. Интересува ме да си взема колело сега :D

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.