Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Тест за ориентация на мозъка

Featured Replies

преди 41 минути, Yvan Sergeev написа:

хленченето е женска черта

:lol6:

Според мен теста се води по стереотипи, което е доста кофти: мъжете пърдят, гледат футбол, хъркат и псуват; жените са нежни, дезориентирани и наивни.

Мен ме изкара на границата – 340 и съм много съгласен. Точно такъв се стремя да бъда.

преди 1 час, Johnny B написа:

Идеята е да отговориш честно, не да прецакаш системата :P

Да бе, баси хората – като видят тест, инстинктивно се стремят да изкарат висок резултат и то по всевъзможен начин. А тук нито броя точки се гледа, нито да се докажеш пред някой друг....

• Отговори 104
  • Прегледи 7,6k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 12 часа, Sleda написа:

Вие събирате 270 точки.Не нарочно, но получих много добър резултат, по средата! Сигурно щот се мъча с “мъжка” професия. Но не щото си я избрах с голямо желание, ами някак си стана...

Каква  е тази мъжка професия?

преди 9 часа, Мойра написа:

275 точки :D

Мойра и Следа, как може да имате по 270- 275 точки, а аз да имам 390-400? Нещо сбъркано има тук! :D

преди 49 минути, Johnny B написа:

Мойра и Следа, как може да имате по 270- 275 точки, а аз да имам 390-400? Нещо сбъркано има тук! :D

Ти ще кажеш как! :D

А колкото до сбърканото, търси го в теста, който става единствено за забавление.

мъжки  момичета и женски момчета :getout:

Все още съм неориентирана.

Spoiler

Hapche.bg

Your Assessment
Повечето мъже събират от 150 до 330 точки, повечето жени - от 300 до 450 точки.

Вие събирате 320 точки.

Резултат между 300 и 330 точки означава, че при съответния човек мъжкият и женският начин на мислене се припокриват, т.е. този човек е стъпил с единия крак в едното поле на половата ориентация, а с другия крак - в другото поле.

При такива хора няма ясно изразено предпочитание към мъжкия или женския начин на мислене и те обичайно проявяват гъвкавост, а това е значително предимство при колективното решаване на проблемите.

Такива хора са предразположени да завързват приятелства както с мъже, така и с жени.

преди 1 час, Johnny B написа:

Каква  е тази мъжка професия?   инженер

И аз така си помислих, обратното е : <300 за женски мозък и >300 за мъжки мозък, може би.

Редактирано от Sleda (преглед на промените)

току-що, Sleda написа:

И аз така си помислих, обратното е : <300 за женски мозък и >300 за мъжки мозък, може би.

Не, точно обратното е.  :lol6:

мбаси, тоя тест не е за мен...ъ-ъ-ъ...тъй де, аз се опитвам понякога, но не мога да готвя и не го правя и ся съ чудя
какво да избера
пълен блокаж

5a54dbc4971d2_.JPG.03885cd881c9a155908201302013f0d4.JPG

преди 4 минути, Sleda написа:

Значи всички сме обратни, с малки изкючения

Не се поддавай на внушения!

Теста е създаден за да внушава, а не за да отразява истината.

преди 1 минута, Мойра написа:

Не се поддавай на внушения!

Теста е създаден за да внушава, а не за да отразява истината.

по скоро е манипулативен
принуждава ме да отговарям на въпрос,

за нещо, което никога не съм правил и трябва да гадая с кристалната топка, какво бих направил

преди 6 минути, дръндю написа:

по скоро е манипулативен
принуждава ме да отговарям на въпрос,

за нещо, което никога не съм правил и трябва да гадая с кристалната топка, какво бих направил

В такива случаи аз си представям какво бих направила и отговарям.

Не съм привърженик на тестовете, защото те никога не показват истината.

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

сега ще го изиграя по- мъжки

1 Вашият пол е:

•  мъжки
  • *Когато трябва да разчетете пътна карта или пътеуказател, вие: 
  •  не изпитвате затруднения
  • 3Приготвяте ястие по сложна рецепта, радиото свири и някой приятел ви се обажда по телефона. Тогава вие:

•  оставяте радиото да свири и продължавате да готвите, като същевременно говорите по телефона
  • Каните приятели на гости и те ви молят да ги упътите как да стигнат до новия ви адрес. Вие:

•  обяснявате им словесно как да ви открият: "Караш направо, после наляво..."
  •  
  • 5
    *Когато обяснявате някоя идея, вие обикновено:
  •  обяснявате с думи, пределно ясно и конкретно

6Когато излизате от някой наистина хубав филм, предпочитате:

•  да преигравате сцени наум
  • 7*В киносалона предпочитате да седите:
  •  
  •  от дясната страна на пътеката
  • 8

*Някакъв електроуред на ваш приятел не работи. Вие:

•  опитвате се да разберете как работи уредът и сам да го поправите
  • 9Намирате се на непознато място и някой ви моли да му покажете накъде е север. Вие:
  •  напълно уверено показвате вярната посока
  • 10Откривате място за паркиране, но се налага да вмъкнете колата на заден ход. Вие:
  • леко и уверено паркирате
  • 11
    *Гледате телевизия, звъни телефонът. Вие:
  •  изключвате телевизора, правите знак на останалите да мълчат и тогава говорите
  • 12
    *Чувате песен от любим изпълнител. После вие обикновено:
  •  по-лесно бихте си спомнили текста, отколкото мелодията
  • 13*Можете да предвидите бъдещи резултати най-успешно, като:
  •  се опрете на факти, статистика и други данни
  • 14Слагате ключовете си не на обичайното място и впоследствие не можете да ги откриете. Вие:
  •  
  •  преповтаряте наум всичките си действия, докато се сетите къде да потърсите ключовете си
  • 15Намирате се в хотелска стая и чувате далечен вой на сирена. Вие:
  •  
  •  веднага можете безпогрешно да определите посоката, откъдето идва
  • 16Отивате на светско събитие, където ви запознават със 7 - 8 нови хора. На следващия ден вие:
  •  
  •  можете да си спомните отделни техни черти
  • 17
    *Искате да посетите провинцията, но партньорката ви предпочита морски курорт. За да я убедите, че вашата идея е по-добра, вие:
  •  служите си с факти: провинциалното курортно селище е по-близо, по-евтино е, има по-добра организация за спортни игри и повече възможности за развлечение
  • 18
    *Когато изготвяте дневната си програма, вие обикновено:
  •  представяте си хората, с които трябва да се срещнете, местата, където трябва да отидете, и дейностите, които трябва да извършите
  • 19*Ваш приятел има личен проблем и идва да го обсъди с вас. Вие:
  •  давате разумен съвет как да бъде решен проблемът
  • 20Двама ваши приятели от различни семейни двойки имат любовни отношения. Вие най-вероятно:
  •  
  •  ще забележите още в съвсем ранен стадий
  • 21
    *Според вас смисълът на живота е:
  •  
  •  да постигнете значими цели, да извоювате уважението на околните, да спечелите престиж
  • 22*Ако имате възможност за избор, бихте предпочели да работите:

•  самостоятелно
  • 23Предпочитате да четете:
  •  
  •  автобиографии и историческа литература
  • 24Когато отивате на пазар, вие:
  • внимателно четете етикетите и сравнявате цените
  • 25*Предпочитате да си лягате, да се събуждате и да се храните:

•  когато имате желание
  • 26
    *Започвате нова работа и се запознавате с нови колеги. Един от тях се обажда на домашния ви телефон. Вие:
  •  трудно разпознавате гласа
  • 27
    *Когато се карате с някого, най-много ви дразни:
  •  когато този човек не иска да разбере вашата гледна точка
  • 28В училище правехте правописни тестове и пишехте съчинения, при което:
  •  
  •  не се справяхте добре нито с едното, нито с другото
  • 29
    *Когато става дума за танци и аеробика, вие:
  •  трудно поддържате такта и ритъма
  • 30Да различавате и подражавате на гласовете на различни животни, ви се отдава:
  •  
  •  сравнително добре
  • 31 
    *В края на дълъг ден обикновено предпочитате:
  •  да четете вестник, да гледате телевизия и да не говорите

Повечето мъже събират от 150 до 330 точки, повечето жени - от 300 до 450 точки.

Вие събирате 150 точки.

Мозък, който има главно мъжка ориентация, обикновено събира под 300 точки. Колкото резултатът е по-близък до 150, толкова мозъкът е по-мъжки ориентиран и нивото на хормона тестостерон в организма е по-високо. Хора с такъв резултат се отличават с изявени логически и аналитични умения, както и способност за точно боравене с думите, и привично са дисциплинирани и добре организирани. Колкото по-близък до 150 е резултатът, толкова по-добри в планирането на разходи и обработването на статистически данни са съответните хора, като те остават напълно неподвластни на чувствата си.

Клонящите към 0 резултати бележат силна мъжка ориентация на мозъка и говорят, че в ранния стадий от развитието си зародишът е получил големи количества тестостерон.

В колкото по-голямо число над 330 се изразява резултатът от теста, направен от мъж, толкова по-голяма е вероятността той да е хомосексуалист.

Мъже с резултат под 150 и жени с резултат над 450 точки имат мозъци, чиято ориентация е толкова противоположна, че единственото общо нещо между тях вероятно е това, че живеят на една и съща планета.

ПП от третия път го изиграх  най -мъжкарската 

New_Bitmap_Image.png

забележих че  третия отговор  в повечето случай е най- мъжко поведение 

и навсякъде  го посочих и те така .... 0  точки.

преди 4 часа, Johnny B написа:

Идеята е да отговориш честно, не да прецакаш системата :P

Съвсем честно съм ти демонстрирал че имам повече акъл от автора на теста и знам на базата на какви теории се прави на интересен.
Освен това помагам по-слабоумничките да се представят за мъжкари пред мацките.

преди 4 часа, Yvan Sergeev написа:

аз ли се оказах най- мъжкар....

Не, не си ти, аз съм хем мъж хем пълен с акъл, а ти си близо до 300-те точици бе майна.

преди 3 минути, Белгиеца написа:

Не, не си ти, аз съм хем мъж хем пълен с акъл, а ти си близо до 300-те точици бе майна.

абе оу не виждаш ли че съм 0 точки вече

възмъжах днеска .

преди 9 минути, Yvan Sergeev написа:

абе оу не виждаш ли че съм 0 точки вече

възмъжах днеска .

Ти сам си ги писал в текстовия редактор бе женчо такъв, не те е срам да се излагаш така левашката, ха ха ха ...

преди 53 минути, Мойра написа:

Не съм привърженик на тестовете, защото те никога не показват истината.

Ако си способна да отгатнеш какви изводи ще си направи авторът на теста, тогава можеш да манипулираш успешно , например ако си търсиш работа и някоя секретарка ти дава тест за попълване и после само брои точки и вика на шефа че си супер подходяща за длъжността.
Аз успешно отгатвам какво си въобразяват анторите на тестовете и тези които ги ползват или сляпо им вярват.
Значи ако искам мога да съм всякакъв според тестове. Хамелеончест един такъв.

преди 7 минути, Белгиеца написа:

Ти сам си ги писал в текстовия редактор бе женчо такъв, не те е срам да се излагаш така левашката, ха ха ха ...

отговори по същия начин по който съм аз отговорил да видим точките колко са и дали съм ги писал ...

май съм по- пълен с акъл от теб освен с мъжество :getout:

преди 10 минути, Белгиеца написа:

тогава що изкара 150 точки а не 0 като мен :D

преди 16 минути, Белгиеца написа:

Ако си способна да отгатнеш какви изводи ще си направи авторът на теста, тогава можеш да манипулираш успешно , например ако си търсиш работа и някоя секретарка ти дава тест за попълване и после само брои точки и вика на шефа че си супер подходяща за длъжността.
Аз успешно отгатвам какво си въобразяват анторите на тестовете и тези които ги ползват или сляпо им вярват.

В човешката ни природа е да послъгваме на тестове, особено когато се касае за постъпване на работа и се чудя защо работодателите си губят времето с подобни неща, след като един разговор е достатъчен.

преди 11 минути, Мойра написа:

В човешката ни природа е да послъгваме на тестове, особено когато се касае за постъпване на работа и се чудя защо работодателите си губят времето с подобни неща, след като един разговор е достатъчен.

Ами защото някой е успял да ги убеди, че тестът ще им изклюкари истинската ти същност.
Те работодателите наемат и нумероложки и астролжки и врачки даже да пресяват автобиографиите, още преди да са поканили на разговор да речем 30 от 400 кандидата.
Ето тука на темата не успяват да познаят какво да отговарят така че да се изкарат такива каквито искат. Пък и даже си въобразяват, че тестът щял честно да им каже какви са те самите, щото някакъв си льольо в америка е съставил тест.
Аз мога да обяснявам за някои от въпросите защо авторът на теста така ги е задал и какви изводи ще си направи той. Знам също че изводите му ще са грешни, защото не съм сляпо вярващ на теории като него. За други въпроси нямам сигурна информация на какво вярва, от голем житейски опит отгатвам как да отговоря. И най-"лошото" е, че всеки преписал моите отговори ще изкарва точно по 150 точки. Значи няма значение каква снимка съм лепнал или дали съм я манипулирал във Фотошоп ( щото аз такиа хватки знам), важното е че работи това дето съм го обяснил.
Сега, работодателите да се свържат с мен да им подбирам перонала, ще им взимам по 10000 лв за подбор на 300 кандидати, да останат 3-ма.

Редактирано от Белгиеца (преглед на промените)

преди 23 минути, Мойра написа:

В тестовете се съдържат и контролни въпроси, с които лесно се установява "лъжливостта" на кандидатите. ;)

преди 16 минути, "Мо" написа:

В тестовете се съдържат и контролни въпроси, с които лесно се установява "лъжливостта" на кандидатите. ;)

Според мен е невъзможно да се установи дали някой е излъгал, попълвайки тест.

Ако зависеше от мен, бих премахнала всички тестове, освен тези по точните науки.

Не е невъзможно, но не може да се установи с абсолютна точност. Тъй като множество фактори оказват влияние върху моментното психично състояние. За това, след като преминеш над 200, а понякога и 500 въпроса психологичен тест и бъдат обработени резултатите, интервюто е решаващо. На интервюто винаги отново се задават въпросите, чиито отговори са със съмнителна достоверност, наблюдава се цялостното поведение на интервюирания, подлага се на най-различни провокативни въпроси и за един добър и опитен Human Recources не е проблем да установи правдопободобността на отговорите. Като винаги се отчита и възможността за грешка. Но колкото по-големи са разминаванията/амплитудите при отговорите, толкова по-ненадежден е кандидатът. Което може да се окаже погрешно. Но когато трябва да отсееш 1 човек от 300, си длъжен да отчиташ колкото се може повече фактори. Т.е. не само професионалните умения са от значение, а и как отделният човек би се вписал в психодинамиката на екипа. 

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 19 минути, "Мо" написа:

Не е невъзможно, но не може да се установи с абсолютна точност. Тъй като множество фактори оказват влияние върху моментното психично състояние. За това, след като преминеш над 200, а понякога и 500 въпроса психологичен тест и бъдат обработени резултатите, интервюто е решаващо. На интервюто винаги отново се задават въпросите, чиито отговори са със съмнителна достоверност, наблюдава се цялостното поведение на интервюирания, подлага се на най-различни провокативни въпроси и за един добър и опитен Human Recources не е проблем да установи правдопободобността на отговорите. Като винаги се отчита и възможността за грешка. Но колкото по-големи са разминаванията/амплитудите при отговорите, толкова по-ненадежден е кандидатът. Което може да се окаже погрешно. Но когато трябва да отсееш 1 човек от 300, си длъжен да отчиташ колкото се може повече фактори. Т.е. не само професионалните умения са от значение, а и как отделният човек би се вписал в психодинамиката на екипа. 

Така е, но при интервюто има твърде голяма доза субективизъм, особено когато проверяващият теста е и интервюиращ.

Това, доколкото знам е разпространена практика в България там, където има психотестове за работа.

Да не говорим за това, че някои психолози без никакво основание си позволяват да връщат многократно, докато не им бъде дадена определена сума.

Пълно извращение!

Нямам представа как стоят нещата в България, но трябва да има система за отсяване на кандидатите. Доколко е точна и некорумпирана е много резонен въпрос… Но то си е за фирмата - ако не наеме точния кандидат, всички страдат от това. Включително и продуктивността на екипа.

преди 7 минути, "Мо" написа:

Нямам представа как стоят нещата в България, но трябва да има система за отсяване на кандидатите. Доколко е точна и некорумпирана е много резонен въпрос… Но то си е за фирмата - ако не наеме точния кандидат, всички страдат от това. Включително и продуктивността на екипа.

В България всичко е възможно, ако си плащаш или имаш връзки и на никого не му пука, дали кандидатът е в състояние да се справя с работата, за която кандидатства.

Лошото е, че всички са наясно, но никой не прави нищо по въпроса.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.