Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Диктовки на Възнесените Учители

Featured Replies

-= Иисус рече: „Ако вашите наставници ви кажат: „Вижте, царството е на небето", (то) над вас ще са птиците небесни. Ако ви кажат: ”То е в морето", (то) над вас ще са рибите. Но царството е вътре във вас и извън вас.

„Когато сами познаете себе си, ще бъдете познати, и ще узнаете, че сте чеда на живия Отец. Но ако не се познаете, в нищета ще пребивавате и сами нищета ще бъдете." =-

Из "Евангелие на Тома"

В тази тема, приятели, пост след пост ще публикувам дословно информация, известна като Диктовките на Възнесените Учители до човечеството, достигнали до нас чрез Татяна Микушина. Повече информация за това може да научите от следния линк:

http://www.sirius1-bg.net/sirius/

И така започвам с първата (по хронология на тяхното публикуване) диктовка от Учителят Санат Кумара, озаглавена:

Време на промяна

Санат Кумара

4 март 2005

АЗ СЪМ Санат Кумара и идвам в този ден за да съобщя на света за новата възможност, новата диспенсация(милост), която Небесата решиха да освободят чрез нашия нов руски посланик Татяна.

За мнозина такъв поврат на събитията ще бъде неочакван и мнозина ще изпитват противоречиви чувства, четейки това послание.

Но ние не заставяме никого да вярва или да не вярва в това, което ще бъде казано. Нашата задача е да ви дадем тези знания, ваша свободна воля е да ги приемете или не.

Времето се измени, настъпи Нова Епоха. Световете се приближиха един към друг. Това, което само преди няколко години, дори още през миналата година, изглеждаше неосъществима мечта, сега се превръща в реалност. Ние получаваме възможност да говорим чрез мнозина и използваме тази възможност.

Ситуацията на Земята продължава да се нагнетява. Повишава се нивото на вибрациите на планетата. На Земята идват нови енергии. Голяма част от човечеството усеща тези енергии във вид на невъзможност и безсмисленост да продължава да блуждае по същите пътечки в тъмнината, които то е следвало много и много хилядолетия.

Това се проявява като чувство на неудовлетвореност, сърдечна тъга и очакване на нещо, което ще се случи едва ли не всеки момент. Най-чувствителните хора са загубили интерес към своите обикновени занимания. Като че ли нищо от това, което преди е изглеждало значимо и е представлявало смисъл на живота, днес няма ни най-малко значение. Всички предишни занимания: празно пилеене на времето с приятели, гледане на безкрайни сериали, търсенето на нови празни забавления изглежда са загубили всякакъв смисъл. Всичко това напомня за външния блясък на празничната украса, останала след изминалия празник. Днес всичко това вече е лишено от смисъл.

Най-чувствителните хора долавят в сърцата си предчувствието за Новия Свят, този който трябва да дойде на мястото на стария и отживелия времето си. Както и да се опитва човешкото съзнание да се вкопчи в обичайното ежедневие, в традициите на старото, било то религиозни, обществени или семейни традиции, всичко това ще бъде пометено от ветровете на грандиозните промени. Няма смисъл да се оказва съпротива на тези промени, защото всичко в този свят е подчинено на Божествените цикли. Свободната воля в действителност е ограничена от времеви и пространствени рамки.

Човешкото, смъртното съзнание, ограничено от рамките на материалния свят предполага, че всичко в този свят е подчинено на волята на човека или на волята на човешките лидери.

Не! Има време за разхвърляне на камъните. Има време за събиране на камъните*.

Ако раковият тумор се настани в човешкия организъм, то здравият организъм започва да се освобождава от болните клетки. Точно такъв е принципът, действащ в тази вселена.

Ако която и да е човешка цивилизация се съсредоточава само в това да удовлетворява личните си интереси, ако тя мисли само за получаване на удоволствия от този свят, то такава цивилизация подлежи на унищожение точно по същия начин, както раковия тумор може да бъде отстранен по хирургически път.

Съпротивлението в този случай е безполезно. Всичко, което не може да усвои Новото Съзнание, принципите на Общото Благо, Доброто, Сътрудничеството, ръководството на Бога, ще бъде пометено от лицето на Земята по начин, подобен на неотдавнашното земетресение и цунами, унищожили няколко хиляди души за броени часове.

Спрете стремежа си за получаване на удоволствия в този свят. Има значително по-големи удоволствия, които са достъпни за тези, които откриват своето сърце и своя ум за вибрациите на Висшите Светове.

Няма нищо извън самите вас, от което да се нуждаете. Цялото Божествено знание и съвършенство се намира във вас. Търсете това съкровище в своето сърце, търсете този вход към несметни богатства, който се намира вътре във вас.

Но за този вход трябва да се заплати и цената за него е вашето его. Вие трябва да се разделите с тленната част на своето аз, със всички натрупвания в своя електронен пояс, които са буквално въжета, които ви привързват към Земята, към плътния план на тази планета.

Тази тъга, която много от вас изпитват сега е верен признак за това, че сте уморени от удоволствията на този свят и сте готови за съприкосновение с тънките светове.

Всичко, което ви трябва, е да направите избор и да прекрачите в безпределността, отказвайки се от вчерашния външен блясък, да направите крачка към реалността. Отначало една, после втора и да вървите без да се спирате към вашето реално Битие, към това, което сте в действителност.

Няма нищо извън вас, което да задържа придвижването ви към висшата реалност. Вие сами себе си задържате.

Нима не можете да се справите със своя двойник, блуждаещ в този нереален свят хилядолетия и хилядолетия въплъщения?

Пред вас няма друг Път. Вие или трябва да направите своята крачка към непреходната реалност, или да прекратите своето съществуване като индивидуалност. Здравият организъм сам ще се избави от раковите клетки в него. Образно казано, вие всички живеете в Бога и си мислите, че Бог ще ви позволи да живеете по вашите измислени закони. Не, казвам ви. Той просто ще се освободи от всичко, което не съответства на Неговата Воля и на Неговия Закон.

Помислете върху това, което ви казах. Надявам се на следващи срещи с вас чрез този посланик или който и да е друг, който подготви своя храм и ме приеме като свой гост.

АЗ СЪМ Санат Кумара. Ом

* Бележка на редактора

Еклисиаст 3:5

Време за разхвърляне камъни, и време за събиране камъни;

Време за прегръщане, и време за въздържане от прегръщането.

Източник на информацията: www.sirius-bg.iskri.net/dictations/01sanat0403.htm

ВЕЛИКИЯТ ПРИЗИВ

От извора на Светлината в Ума на Бога

Нека светлина струи в умовете на хората.

Нека Светлината слезе на Земята.

От извора на Любовта в Сърцето на Бога

Нека любов струи в сърцата на хората.

Нека Христос се завърне на Земята.

От центъра, където е позната Волята на Бога,

Нека цел ръководи малките човешки воли.

Целта, която Учителите знаят и на която служат.

От центъра, който наричаме човешки род,

Нека се осъществи Планът

на Светлината и Любовта.

И нека той запечата вратата,

зад която обитава злото.

Нека Светлината, Любовта и Силата

възстановят Плана на Земята.

Със здраве размишлявайте и се преобразявайте....

П.П. Можете да изтеглите всички диктовки за периода март - юни 2005 в Word формат от следния линк:

http://www.sirius-bg.iskri.net/dictations/glas.zip

Редактирано от -=The Betaversion=- (преглед на промените)

• Отговори 212
  • Прегледи 64k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Следва втората (по хронология на публикуване) поред диктовка, озаглавена:

Розовият път

АЗ СЪМ ТОВА КОЕТО АЗ СЪМ

5 март 2005

АЗ СЪМ ТОВА КОЕТО АЗ СЪМ, аз говоря вътре в теб. Не всички ще успеят да получат опит на общуване със своята висша част. В същото време това е съвсем естествен процес, който е напълно достъпен за болшинството от сега живеещите на Земята човешки индивиди.

Земният живот е много наситен с такива форми, които от гледна точка на висшата реалност не са реални , но все пак заемат достатъчно вниманието на хората, като ги отвличат от тази висша реалност.

Целта, която е най-важна сега, е живеейки в един илюзорен свят, да можем да погледнем зад завесата, да пробием през плътния физически свят.

Ние получаваме възможност за общуване между световете благодарение на новата милост. И това общуване може да овладее всеки стремящ се, но стремящият се искрено, а не на шега.

Най-голямата сложност, е в това да се преодолее собственото външно, илюзорно съзнание. Тази илюзорна дреха, която сме облекли. Да отхвърлим от себе си физическите мисли и чувства. Да се възвисим в собственото си съзнание до висотата на изначалното Христово АЗ, а след това до АЗ СЪМ ТОВА КОЕТО АЗ СЪМ и по-нататък – в безкрайността.

Най-трудната крачка и първата, която трябва да се направи, е да се вземе решение за следване на Пътя, независимо от всичко. Всеки ден. Илюзията на този свят ще ви отвлича от придвижването по Пътя. Всяка крачка понякога може да бъде много болезнена, като че ли вървите по натрошено стъкло, или по пътечка, по която са разхвърляни рози. Вие вървите бос и шиповете, които се набиват във вашите стъпала ви причиняват болка.

Това е болезнен път. Когато детето се появява в този свят, за него това е голям стрес. То излиза от майчината утроба и попада в непознат свят и това за него е стрес и болка от първото вдишване, от неизвестността и светлината.

По същия начин вие изпитвате стрес, когато влизате в съприкосновение с тънкия свят. Вие започвате да познавате своята неизвестна част и тя доста се отличава от вашата външна част.

Но вие вървите независимо от всичко. Независимо от болките и загубите, които понасяте по своя път.

Загубвате предишните си приятели, общуването с тях ви се струва съвършено празно и лишено от смисъл.

Загубвате интерес към предишните си увлечения. Вие започвате постепенно да разбирате, че този свят започва да ви става съвършено чужд. Вибрациите ви до такава степен се отличават от обкръжаващия ви свят, че ви се струва, че изпадате от него. Но вашето его не се предава. То се опитва да привлече вниманието ви към някакви известни само на вас привързаности към този свят, с които все още не сте успели да се разделите.

Понякога е срамно да си признаете тези привързаности, но това го има и то ще отмине. Достатъчно е само по-активно да проявявате своето желание да се избавите от несъвършенството. И вие продължавате своя Път.

И шиповете на розите все по-болезнено и по-болезнено се впиват в стъпалата ви. Понякога болката е непоносима, но няма възможност да се върнете назад. Това е болезнен път. Човек, който притежава силно его не е готов за този път. И той се отклонява.

Той предпочита да получава удоволствия.

Но колкото повече се съпротивлявате, толкова по-болезнено е връщането в Пътя.

Наистина, това е много труден Път. Път осеян с рози и шипове.

Но аз не знам друг път. Това е път на жертви, всяка крачка по който се прави с труд. Но няма друг път.

И така, първата крачка това е желанието да преодолете себе си.

Ако сте взели това решение, винаги ще се намери човек до вас, който ще ви помогне да вървите по-нататък, като ви даде необходимото знание и разбиране.

Но след това трябва да вървите самостоятелно. Без свидетели. Настъпва момент, когато оставате лице в лице със себе си и със своето его. И започва борба. Това е схватка не на живот, а на смърт. Всяка ваша част, реална и нереална, доказва на другата правото на своето съществуване.

И това състояние е много далече от покоя, умиротвореността и комфорта. Именно за това мнозина напускат пътя търсейки групи, течения, секти, които дават привидно умиротворение, фалшива любов и показна грижа.

И мнозина напускат обсипаната с рози пътека и тръгват по мекия килим.

Минават десетки и стотици въплъщения преди те отново да се върнат на пътя на посвещението. Бог не ги принуждава да бързат.

Винаги има шанс за връщане в Пътя. Но понякога е необходим доста значителен намек от вашата висша част, за да се замислите и да се върнете в Пътя.

Когато започне сражението ви с вашата нереална част, това наистина прилича на битка. Всичките ви тела за изранени. Вие сами се ранявате. Вашата нереалната част не разбира какво става. Може да ви се струва, че полудявате, че сте неизлечимо болен. Това действително е тъмна нощ за Духа. Това е изкушението в пустинята. И това продължава дълго. Всичко зависи от това доколко се съпротивлява вашето его.

Но когато преодолеете своето его, сразите своя страж на прага, вашата нереална част, вие ставате друг човек. Да, вие продължавате да носите човешко тяло, вие оставате във физическия план, но по-голямата част от вас пребивава в друга реалност. Вие ставате гражданин на два свята, бидейки едновременно горе и долу.

Вие ставате точка, в която се срещат световете.

С това вашето придвижване по пътя не приключва, а само започва. Защото вие ставате ос на света. През вас, вътре във вас преминава ос, сърцевина, която поддържа връзката между световете.

Вие ставате канал, през който постъпва Светлина в този тъмен свят.

И разбира се като всяка ос вие изпитвате огромно напрежение. Усещането е такова, като че ли сте Титан, на чиито плещи лежи този свят.

Вечно преодоляване на себе си, постоянен отказ от своята нереална част. Все нови и нови посвещения. Постоянно напрежение.

Само така израствате. И това е, което иска от вас Бог.

Няма друг път.

Ако сте готови за този Път на посвещения, тогава много добре ще разберете за какво става въпрос. Ако не сте готови за този път, тогава всичко, което току-що прочетохте няма да ви донесе никаква информация.

Привидно е, че всички хора са еднакви. Всеки се намира на своето стъпало на развитие. Просто сега е настъпил момента, когато има възможност голям брой индивиди да стъпят на Пътя и да започнат да вървят по него и тази възможност е много по-реална, отколкото буквално преди година. Самите енергии, самият Космос способства такова придвижване.

Тези от вас, които разбирате за какво става дума тук, намерете време. Уединявайте се. Останете сами със себе си. Съсредоточете се върху сърцето си и си задайте въпроса готови ли сте да следвате този Път. И ако то ви подскаже, че сте готови – вървете. Но всеки ден, ставайки сутрин и всяка вечер преди да си легнете да спите си спомняйте за взетото решение. И продължавайте да вървите, колкото и болезнено да се впиват шиповете в стъпалата ви и каквото и да става с вас във външния свят. Не се бойте от нищо. Нищо, никакви оскърбления, загуби, неприятности на този свят не могат да навредят на вашата безсмъртна част.

АЗ СЪМ ТОВА КОЕТО АЗ СЪМ, и аз съм винаги с вас във вашия Път.

ВЕЛИКИЯТ ПРИЗИВ

Нека се осъществи Планът

на Светлината и Любовта.

зад която обитава злото.

Със здраве (размишлявайте и се преобразявайте....

• Автор

Реших да публикувам едно от силно въздействащите послания на Възнесените Владици и ето следва (вече не по хронологичен ред на публикуване в оригиналния сайт) нова диктовка - храна за размисъл - озаглавена:

Една ваша вибрация на Любов и Състрадание е способна да потуши адския огън, в който горят много души на тази планета

Възлюбеният Иларион

10 април 2005

АЗ СЪМ Иларион, Владика от Пети лъч, дошъл при вас чрез този Посланик.

Дошъл съм да ви съобщя за някои неща, с които се сблъсквате във вашия живот и не им отдавате никакво значение, но при по-детайлно разглеждане те определят вашето пребиваване в света за много години напред.

Дошъл съм да ви разкажа, как вие сами създавате своето бъдеще. Възможно е тази информация на някого да се стори нереална и неоправдано усложнена, а други да са вече запознати с нея, но мисля, че винаги е полезно да си припомните и да повторите преминатото.

И така, иска ми се да се спра на причините за недъзите, на духовните недъзи и телесните недъзи, обременяващи вашите физически и фини тела.

Човекът има много кратка памет и като правило му е много трудно да проследи пряката връзка между постъпките, които извършва в живота си и последствията от тези постъпки. Обаче, именно това е основата на Закона на Кармата или Закона за Възмездието или закона за причинно-следствените връзки между действията и последствията от тези действия.

Колко много пъти ни се е налагало, а особено много на Майка Мария, да изслушваме хорските молби за излекуването на недъзите. Когато сериозна болест завладее човека и поразява неговият телесен храм, той е готов на големи жертви, за да се избави от тази болест. Той търси лечители извън себе си, които да му помогнат.

И когато цяла върволица лекари, лечители и екстрасенси, получили съответното възнаграждение, все пак разперват безпомощно ръце, то най-накрая, човек се обръща за помощ към Бога и Възнесените Учители.

Настъпва момент, когато разумът взема връх в човека и той разбира, че неговата болест му е пратена свише и само Бог може да го избави от този недъг.

И човекът започва да търси пътя към Бога и той е готов да принася жертви и да произнесе огромно количество молитви, за да се излекува.

Рядко някой от хората все пак разбира, че болестите и страданията са предизвикани не от зъл и отмъстителен Бог, а от собствените им действия, при това осъществени не само в предишни животи, но и в този, в текущото въплъщение.

Когато сте млади и пълни със сили и енергия, вие се замисляте много малко за последствията от своите действия. На вас ви се струва естествено да получите нещо, което желаете, дори за това да обидите някого или да го оскърбите сериозно.

Колко е несъизмеримо понякога вашето желание, което се стремите да удовлетворите на всяка цена с вредата, която сте готови да нанесете на другите, за да изпълните това свое желание.

И така, първият ваш враг, най-главният ваш враг, понякога и единственият ви враг се крие във вас самите. Това е вашият плътски ум и вашите ненаситни желания.

И ви се струва, че няма нищо страшно, ако се стремите да удовлетворите тези ваши желания. Това ви се струва толкова естествено, особено в младостта. И вие не придавате никакво особено значение дори на явните нарушения на моралните и нравствени норми, до които стигате, за да удовлетворявате желания си. А за вредата, която причинявате на другите, просто не се замисляте.

Как може да бъдат спрени вашите безкрайни желания? Как може да бъде спрян вашият стремеж да получавате отново и отново наслада от живота?

Много са малко хората, които умеят да се учат от примера на другите и да се обучават самостоятелно, четейки книги или намирайки хора, от които могат да получат Мъдрост.

А за останалите, които не са способни да разбират и да се учат влиза в сила Закона за Кармата или Възмездието.

Всяка постъпка, която извършвате и която не е в съответствие с Волята на Бога, води до това, че Божествената Енергия, от която се ползвате постоянно и без която просто не можете да съществувате, се оцветява от тези ваши несъвършени действия. И колкото повече несъвършени действия вършите, толкова по-ниски вибрации получава Божествената Енергия. И тази енергия не отива никъде, тя се съхранява във вашата аура, във вашите емоционално, ментално и ефирно тела.

И тази енергия е като магнит, който привлича към вас подобни енергии от външния, от обкръжаващия ви свят.

Затова, ако сте обидили някого, то рано или късно тази енергия ще притегли към вас жизнена ситуация, в която ще обидят вас.

Вие носите във вашата аура записи на всичките си несъвършени постъпки. Тези записи са слабите места във вашата аура. И ако прекалено често сте допускали кармично наказуеми действия, мисли и чувства, то рано или късно става насищане на вашата аура с тези отрицателни вибрации. И вие не можете да отработите натрупаната във вас карма, извършвайки правилни действия и правилни постъпки по време на кармични разплащания в рамките на текущото въплъщение. Прекалено много отрицателна енергия се е натрупала във вашата аура.

На вас ви е казано, че сега живеете в уникално време, когато става смяна на космическите цикли и започва нов цикъл.

Хората обременени с прекалено много отрицателна енергия, ще боледуват и ще се лишат от възможността да действат активно в живота. Ще им бъде отказана Божествена Енергия и възможност да продължат да умножават своите несъвършенства в този свят. Защото човек имащ аура, обременена с прекалено голямо количество отрицателна енергия в действителност прилича на прокажен, човек, който е неизлечимо болен и е опасен за околните. Защото отрицателните вибрации в неговата аура могат да индуцират подобни отрицателни вибрации в аурата на всички хора, с които са среща в живота.

По закона за подобието, такива хора притеглят към себе си подобни хора и те създават цели зони на планетата Земя, които напомнят на карантинни колонии за прокажени.

И ако човек с достатъчно чиста аура случайно попадне в такива зони, то той се чувства като риба изхвърлена на брега.

Когато гледаме планетата, ние виждаме тези зони, тези огнища, които представляват до такава степен пресована и плътна отрицателна енергия, че през тях не може да пробие нито един от нашите лечебни лъчи, които неуморно изпращаме на Земята. Хората, които сами са се вкарали в тези енергийни карантинни зони не са способни да си помогнат сами и се нуждаят от помощ, която може да им бъде оказана отвън.

Затова ние сме готови да сътрудничим, готови сме да използваме всеки, който може да съхрани своите вибрации на достатъчно високо ниво и чрез този човек да оказваме помощ на тези, които изглеждат напълно мъртви в духовен смисъл, но с последна надежда отправят своя поглед към Небесата и искрено молят за помощ.

Готови сме да оказваме помощ и ние оказваме помощ на всички. И тази помощ може да не касае физическото тяло, което вече не може да се възстанови заради необратимите процеси, протичащи в него. Нашата помощ се отнася преди всичко до душите на тези хора. Ние се опитваме да запазим и излекуваме душите на тези, които макар и на края на своя живот, обръщат поглед към Небесата и молят искрено за помощ, разкайвайки се за всичките си грехове. Няма грешник, който да няма бъдеще. Но също е справедливо, че не може да бъде спасен този, който сам не желае това спасение.

Затова винаги съществува възможност за помощ . Макар понякога да изпитваме недостиг от искрени служители, готови да се пожертват заради спасението на човечеството, заради спасението и оказването на помощ на всички живи същества.

И сега се обръщам към онези, които могат да ме разберат и тези, които разбират за какво говоря.

Дойде време, когато се води борба буквално за всяка душа, която се намира във въплъщение.

Има сили, които се опитват да задържат колкото се може повече души в илюзорният свят. И има сили, които се борят буквално за всяка душа, за да я измъкнат от ада, в който се е превърнал на много места физическият план на планетата Земя.

И понякога една среща, един любящ и състрадателен поглед са достатъчни, за да може обречена на небитието душа да намери Вяра, и Надежда, и Любов.

Пазете равновесието, пазете душевният покой. Вие сте воини, които се намират в света. И една ваша вибрация на Любов и Състрадание е способна да угаси адския огън, в който горят много души на тази планета.

АЗ СЪМ Иларион. И аз говорих на воините на Духа на тази планета.

ВЕЛИКИЯТ ПРИЗИВ

Нека се осъществи Планът

на Светлината и Любовта.

зад която обитава злото.

• Автор

Публикувам това послание с особена радост и вярвам, че словото в него ще бъде от полза за онези, които ще го осмислят и претворят в своето ежедневие....

Мъдрият човек търси Бога в сърцето си

Възлюбеният Мелхиседек

4 май 2005

АЗ СЪМ Мелхиседек. АЗ СЪМ дойдох при вас чрез този Божи посланик.

АЗ рядко идвам, за да общувам с хората на Земята и днешният ни контакт е изключение.

Възможно е да сте чували за свещеничеството на ордена на Мелхиседек. Но колко от вас се досещат за какво става дума?

Моят орден не принадлежи към конкретно вероизповедание. И чинът свещеник на Мелхиседек се присъжда заради духовните постижения на даден индивид, а не заради заемана външна длъжност във външната църква. Ще ви се стори чудно, но нито един от висшите духовни ръководители на съществуващите на Земята религиозни вероизповедания не принадлежи към свещеничеството, състоящо се от последователи на Мелхиседек.

Аз ръкополагам своите свещеници на вътрешно ниво, като основното качество, на което обръщам внимание при това е пълната и безусловната им преданост на Волята на Бога.

Тези, които са заслужили да бъдат посветени в сана свещеник последовател на Мелхиседек, задължително преминават тестовете за седемте основни лъча и за петте тайни лъча. Ето защо у моите свещеници всичките разположени по гръбначния стълб 12 чакри са отворени. Но основното изискване е преминаването на теста за тринадесетия лъч или за шестия таен лъч.

Да възлюбени, аз съм йерархът на шестия таен лъч или на тринадесетия лъч. Чакрата на моя лъч е разположена между чакрата на третото око и коронната чакра.

Звучи странно, но отварянето на тази чакра е невъзможно за хора, които са се затворили в рамките на традиционните религиозни вероизповедания, защото нито едно от съществуващите по света религиозни вероизповедания не отговаря на изискванията за истинско служене на Бога.

Съществуват прекалено много догми и ограничения, които отделят последователите на тези вероизповедания от истинското служене и от истинското почитане на Бога.

Моите свещеници са основно отшелници, йоги, старци, които могат дори формално да принадлежат към някаква традиционна вяра, но следват моите заповеди, моите наставления и моя кодекс за поведение.

А моят кодекс за поведение е много строг. И преди всичко той включва пълна преданост към Волята на Бога и съхраняване на чистотата на енергиите на Божествената Майка.

Моят лъч е лъчът на Божественото служене и Божествената чистота.

Но аз нямам намерение да ви противопоставям на която и да е официална религия или вяра. Религиите съществуват и да се борим с тях или да им се противопоставяме е безполезно.

Всички съществуващи във вашата цивилизация институции, в това число и църковната, отразяват и са приспособени към вашето средно ниво на съзнание.

И ако човек има строги ограничения в съзнанието си, свързани с личната му представа за Вярата, Бога, моралните и нравствени норми на поведение в обществото, единствено и само той може да промени своето съзнание, да преодолее ограниченията и да излезе извън пределите им. И първата крачка е разбирането на присъщите на съзнанието му ограничения и желанието му да ги преодолее.

Тази е била, скъпи мои, причината за всички религиозни войни, когато ограниченото съзнание на хората, а понякога даже нарочно налаганите ограничения, са били използвани от управляващата религиозна върхушка за манипулиране и използване на хората в името на користни интереси.

Болно ми е да наблюдавам как до ден днешен съвършено безсмислени ограничения продължават да стават причина за религиозна нетърпимост и противопоставяне. Скъпи мои, Бог е безграничен и повечето от съществуващите религиозни възгледи с времето ще отпаднат. Това е само временно състояние на Божествената Истина, съществуващо в дадения период на историческото ни развитие.

И за онези, достигнали достатъчно високо ниво на съзнание хора, не съществуват никакви противоречия между всяка една от съществуващите религии или мирогледни системи, с изключение на най-главното противоречие, с което не е възможно примирение.

Скъпи мои, аз стигнах до един много тънък и деликатен въпрос. Вече ви казах, че свeщеничеството в ордена на Мелхиседек е безусловно предано на Волята на Бога. Но вечният въпрос винаги е бил в това, как да разбираме Волята на Бога.

Всъщност, скъпи мои, докато не преминете през всички съответни посвещения, вие не можете да бъдете сигурни, че вашето разбиране и вашата представа за Волята на Бога съответстват на Истината.

А има доста хора, които използват невежеството на масите, в това число и във въпросите, свързани с разбирането на Бога за свои користни цели.

В същото време хората, притежаващи истинско разбиране на Вярата и нейния антипод не принадлежат на някакви конкретни религии и вероизповедания. Границата на различаването, скъпи мои, е начертана в сърцата на хората. Има много искрени служители. Има, и то още повече, неистински служители, които нямат нищо общо с Бога, но най-много говорят за Него и за служенето.

Вие чувате правилни думи, виждате дори и правилни постъпки, но тези хора не следват истинската Воля на Бога, и не могат да бъдат истински служители.

Има ли, възлюбени мои, някакъв критерий във вашия свят, според който да можете да съзнателно да различавате истинските служители на Бога от неистинските?

Този въпрос понастоящем придобива първостепенно значение. Но отговорът на този въпрос е дал възлюбения Иисус преди 2000 години. Трябва да се съди по плодовете.

Не по делата, думите, постъпките, а именно по плодовете. Защото вие може да чувате правилни думи, и можете да виждате правилни действия, а плодът, резултатът от тези действия да бъде изгнил.

Ето защо не следва да съдите за твърде малък период от време. Независимо от това, че времето тече ускорено и затова плодовете сега узряват много по-бързо, което пък е свързано с по-бързата разплата на кармата на планетата Земя.

Всичко, което съответства на Божията Воля и на Божественото служене ще живее във вековете и ще надживее служителите, които са били носители на това или онова Учение или Вяра. Всичко, което не съответства на Божественото служене много бързо ще даде своите гнили плодове.

Онези от вас, които са особено нетърпеливи и искат веднага да получат отговор дали дадено ново и модерно религиозно течение или секта съответстват на Волята на Бога, могат косвено да получат представа за това, след като проучат основите на проповядваното учение.

Сега ще ви представя няколко от тези косвени признаци.

Вие знаете, че епохите се смениха, а космическите цикли се обърнаха. Започна огромен по своята продължителност цикъл на свиване на илюзиите. Ето защо всичко, което е насочено към намаляване на илюзиите, косвено ще свидетелства за съответствието на Волята на Бога.

Ще ви обясня това с пример. Във вас има нещо от вечността и друга част, която е тленна.

Ако сте свидетели на прекалена грижа за външното процъфтяване или благополучие, по-подробно проучете онези положения от оценяваното от вас учение, които са свързани с утвърждаването на онези приоритети, които принадлежат на този свят. Те може да са свързани с прекалена ритуалност и следване на църковните догми, прекалено голяма грижа за здравето на телесния храм или със стремеж към осигуряване на безгрижно съществуване във физическия план.

Вашето его, всички ваши привързаности към този физически свят, трябва да бъдат преодолени. Проверете, какво се казва в изследваното от вас учение за преодоляването на вашето его, за отказа от собствената ви нереална част?

И към всяко едно положение на дадена религия сега вие ще можете да подхождате от гледна точка на предоставената ви универсална мярка на новата епоха.

Постарайте се да градите впечатленията си не под ръководството на вашето външно съзнание, а от точката, в която вашето съзнание максимално се е приближило до Божествената Истина. И знайте, че отвъд вашите собствени предели не съществува нищо, което би могло да навреди на вас самите или на вашата душа.

Единствено вашите собствени недостатъци и несъвършенства ви тласкат към дадена религия или вяра. Ето защо преди да се присъедините към дадена религиозна организация честно и откровено проведете разговор със самите себе си. Какви са вашите мотиви, какво ви кара да се присъедините към това учение или секта?

Стремежът да възстановите здравето си?

Да оправите материалното си положение?

Стремежът да реализирате себе си в този свят?

Желанието да помогнете на ближния?

Колкото повече вашият мотив се доближава към Божественото, толкова по-голяма е вероятността учението, което изберете да следвате, в по-висша степен да съответства на Божествената Истина и Истинската Вяра.

Не забравяйте, че всичко в този свят се привлича според вибрациите си. Вие сте привлечени именно от тази вяра или религиозно течение, които в дадения момент и на дадения етап от развитието на душата ви са способни да ви дадат най-доброто учение и напътствие.

И нито една религия или религиозно направление, смятани от вас за неправилни, не биха могли да съществуват, ако не се опираха на енергията на хората, захранващи тази религия както с духовна, така и с материална енергия от техните пари и дарения.

Мъдрият човек търси Бога в единственото място, където Той пребивава - в своето сърце. Ако човек не е толкова мъдър, той търси мъдростта извън себе си, във външните религии и вярвания. И получава уроците си по Пътя.

Свещениците, последователи на Мелхиседек служат на Единния и Неделим Бог, пребиваващ в сърцето на всяко живо същество.

Днес ви дадох важно напътствие. Мисля, че то ще ви бъде полезно в качеството си на ориентир в морето от нови религии, посланици и секти.

АЗ СЪМ Мелхиседек.

Източник за информацията: http://www.sirius-bg.iskri.net/dictations/...hisedek0405.htm

ВЕЛИКИЯТ ПРИЗИВ

Нека се осъществи Планът

на Светлината и Любовта.

зад която обитава злото.

• Автор

Нов къс познание се отдава за просветление на всички, които жадуват за него (познанието)......(сещам се за една суфи - максима, в чиято истинност съм се убедил многократно: "Не само жадните търсят водата, но и водата търси жадните")...

Ако искате реално да промените нещо в живота си, трябва по-често да се замисляте за съзнанието си

Възлюбеният Сурия

27 април 2005

АЗ СЪМ Сурия, дошъл при вас отново чрез този посланик.

Предмет на днешната ни беседа ще бъде вашето съзнание. Сред суетата на повседневния си живот вие не се замисляте за най-главното – за своето съзнание. Мислите за вещите, за храната, за работата, за семейството, за развлеченията. Мислите за маса неща, но рядко се замисляте за съзнанието си.

Искам да ви кажа, че съзнанието ви е също толкова важен въпрос, колкото и въпросът за Бога.

Защото съзнанието ви е това, което ви надживява, което съхранява жизнения ви опит, натрупаното от цялата поредица ваши животи.

И действително нивото на съзнанието ви определя всичко, което ви се случва в живота. Нивото на съзнанието ви е тясно свързано с кармата ви и с кармата на хората около вас.

Колкото по-висок е процентът на отработка на кармата ви, толкова по-високо е нивото на съзнанието ви и толкова по-близо сте до Бога.

Нивото на съзнанието ви е свързано също така с вашите вибрации. Колкото е по-високо нивото на вибрациите ви, толкова по-високо е нивото на вашето съзнание. И затова нивото на вашето съзнание ви притегля към едно или друго обкръжение. Подобното се привлича от подобно.

Затова, ако реално искате да промените нещо в живота си, трябва по-често да се замисляте за съзнанието си.

Към всяко нещо и към всяко събитие, които ви обкръжават във физическия свят, може да се подходи от две страни. За всичко съществуват две основни гледни точки. Цялото многообразие на живота и цялото многообразие от жизнени избори се свежда до вашия избор : какъв свят избирате? Избирате ли илюзорен свят или избирате Реалния свят на Бога.

Ще приведа примери, поясняващи предмета на беседата ми. Представете си, че се намирате в абсолютно хармонично състояние на съзнанието. Сигурно през живота си сте изпитвали такива състояния. Чувствате дълбок вътрешен покой, равновесие, безпричинна радост и любов към всичко, което ви заобикаля.

Бог ви изпраща такива минути, за да можете в сложни жизнени ситуации да се връщате към усещанията, които сте изпитвали в тези блажени минути от своя живот.

Препоръчвам ви да си спомните такива състояния. Или да се опитате надеждно да зафиксирате това състояние в паметта си, когато то ви споходи в близко бъдеще.

Това е еталонът, с който ще сравнявате състоянията на съзнанието си в други моменти на вашия живот.

Сега си представете, че се сблъсквате с каквато и да е нехармонична ситуация в живота си. Това може да бъде гърмяща рок-музика, нехармонични хора. Много са небожествените прояви, с които се сблъсквате всеки ден.

И при сблъскването ви с тези нехармонични жизнени ситуации настъпва много важен момент. Вие можете да се включите в тази ситуация или можете да останете в равновесно състояние.

Ще приведа конкретен пример. Оскърбили са ви на работа, в семейството или на улицата. Оскърбили са ви, както ви се струва, съвършено незаслужено. Вие можете да реагирате по два различни начина, за които говорих по-горе. Можете да се включите в ситуацията и да започнете да доказвате, че сте прави и са ви оскърбили незаслужено, а можете да не се включвате в ситуацията. Просто за да зафиксирате тази ситуация в съзнанието си, но да не влагате в нея енергията си.

Помнете, че целият този илюзорен свят се поддържа изключително от вашата енергия. И вие самите ежеминутно и ежесекундно правите избор накъде да насочите енергията си. Ако се включите в неприятната ситуация, в която сте попаднали, вие започвате да влагате в тази ситуация енергията, която постъпва в аурата ви от Божествения свят по кристална струна. Какво става при това? Вие влагате енергията си в несъвършенството и умножавате илюзията.

Повечето хора, живеещи на Земята, постъпват по подобен начин.

Този свят се поддържа само от вашата енергия. И с енергията си вие подхранвате цялото несъвършенство на този свят.

Другият избор, който можете да направите, когато попадате в нехармонична ситуация, е да се откажете да влагате енергиите си в несъвършенството. Да, вие отбелязвате, че тази ситуация е несправедлива, но разбирате, че всичко, което става във вашия физически свят, е илюзия. Затова просто изхвърляте тази ситуация от съзнанието си и не му позволявате да мисли за нея.

Това не значи, че сте безразлични към небожествените прояви във вашия свят. Вие давате оценката си. Вие задължително давате оценката си, даже можете да я съобщите на достъпно за обкръжаващите ви хора ниво, но вие не влагате енергия в своята оценка. Вие си спомняте онези хармонични състояния, в които сте били, и на това ниво отвеждате съзнанието си от нехармоничната ситуация.

Напълно си давам сметка, че това, за което говоря, може да го направи адепт от много високо ниво, но за повечето хора, четящи тези редове, такава реакция на жизнени ситуация ще бъде непосилна. Но вие трябва да знаете към какво трябва да се стремите. И трябва да предприемате опити за промяна на съзнанието си. Всичко Божествено присъства във вас.

И само вие сами решавате да пребивавате ли в това съвършенство или да се предавате на илюзиите на този свят.

В заключение искам да ви предам образа на Буда, който седи на брега на река. Буда седи в поза за медитация и наблюдава реката. Той вижда, как по реката плава тресчица, после греда.

След това вижда как покрай него плава лодка с хора. Буда вижда всичко това И той дава оценка на всеки предмет или явление, с които се среща, но не влага енергиите си в нито един от тези предмети. Той просто назовава нещата с техните имена и толкова.

Ако на мястото на Буда седи обикновен човек, мислите му ще се вкопчват във всеки предмет, който вижда. Той ще мисли, гледайки треската, колко безотговорни са хората, които замърсяват реката. Ще мисли, гледайки гредата, че той би я използвал в домакинството си. И ще обсъжда в съзнанието си всеки човек, седящ в минаващата лодка.

Дадох ви този пример, за да ви изясня окончателно как със съзнанието си пораждате обкръжаващата ви илюзия.

Като постоянно държите в главата си отрицателните ситуации, с които се сблъсквате в живота, и като превъртате реакцията си на тези ситуации и реакциите на околните към вашите реакции, вие изпращате дадената ви от Бога енергия за умножаване на обкръжаващата ви илюзия.

Същото се отнася и за всяко несъвършено чувство, което допускате в съзнанието си.

Вие трябва постоянно да анализирате всичките си мисли и всичките си чувства и да ги сравнявате с еталона на съвършеното състояние, който трябва постоянно да държите в паметта си.

Ето защо е необходимо да се откажете в съзнанието си от едно такова чувство като борбата.

Когато сте настроени за борба, вие привличате предмета на борбата в своя свят.

Това се отнася за така обичаната от вас борба с паднали ангели. Ако сте настроени за борба, винаги ще намерите предмета на борбата си в обкръжаващите ви хора.

Ако не изпитвате желание да се борите, няма да срещнете по пътя си хора, с които ще е нужно да се борите. Нещо повече, запазвайки постоянно съзнанието си на високо ниво, ще можете да заразите с това свое състояние всеки, с когото се сблъсквате в живота си.

Днес се опитах да зафиксирам вниманието ви върху вашето съзнание. Защото това е, с което трябва винаги да работите.

А за да работите със съзнанието си, съгласете се, че не ви е нужно нищо освен вашето желание и вашия стремеж да промените съзнанието си.

Ще се радвам, ако днешната беседа бъде приета от вас не като абстрактно разсъждение, а като ръководство за действие.

АЗ СЪМ Сурия

Източник на информацията: http://www.sirius-bg.iskri.net/dictations/55suria2704.htm

ВЕЛИКИЯТ ПРИЗИВ

Нека се осъществи Планът

на Светлината и Любовта.

зад която обитава злото.

Тези писания са пълна измишльтина и по точно кретенщина и ще обясня защо. Нали всичко което казват за Земята и хората е така и след това казват стремете се към еди какво си. Да обаче положението на Земята да е такава са виновни самите те зашото те го правят такава каквото всеки човек го знае. А кой са те самите ами това са тия от така наречения Астрал така се нарича от хората. Освен това всеки що годе интелигентен човек може да забележи стила им на изразяване, това е едно размиване на мисълта (за мен дори е разсмиване ама айде) с цел объркване и подтикване към определена посока. Ако някой много държи може да се напъна да ви направя пълен анализ на глупостите им изречение по изречение. (Особено погледнете още в началото пише никой не може да мърда, нали в смисъл да се съпротивлява и вярвайте в Бог, тоест в някаква измислена глупост - поне това което са написали за него така излиза).

• Автор

За мен е чест да публикувам поредното послание от поредицата послания на Възнесените Владици, фокусиращо вниманието към необходимостта (и ползите) от разумно практикуване на медитацията....

Учение за практиката на медитация

Амитабха

18 май 2005

АЗ СЪМ Амитабха Будда, дошъл при вас чрез този посланик.

Много хора на запад не са чували за мен. Аз съм известен на изток като един от петте Дхиани Будди.

Аз съм призван да служа на един от тайните лъчи. Вие можете да ме повикате, когато ви завладеят човешките страсти. Всяка човешка страст може да бъде преодоляна. Вие идвате във въплъщение, за да преодолеете страстите си и да се избавите от тях. Като правило, всички страсти са свързани със злоупотребата с вашата сексуална енергия. Всички изкривявания, които правите върху моя лъч са свързани или с неудовлетворяване на желанията ви, или с излишните ви желания.

Моята чакра е разположена между чакрата в основата на гръбнака и чакрата на седалището на душата. Тази чакра е свързана с вашето Христово Аз.

Аз обучавам в практиката на медитацията като нещо, което може да ви освободи от човешките желания и страсти.

Затова аз ще приема, че задачата на днешната ни беседа е изпълнена, ако усвоите някои разбирания за значението на практикуването на медитацията и вземете решение да осъществите тази практика в живота си.

Задача и цел на всяка медитация е да се достигне до състояние на безмисловност. Пълен покой на ума.

Когато успеете да успокоите ума си, вие превеждате в хармонично състояние своите вътрешни чувства. Балансирате вашата вътрешна природа и успокоявате своите желания.

Докато съзнанието ви е заето с предметите, които ви заобикалят във физическия свят, вие няма да можете да извисите своето съзнание до тези висоти, които ще ви позволят да влезете в другия, реалния свят и да пребивавате в него.

Всяка медитативна практика е насочена към това да достигнете до такова ниво на своето съзнание, което ще ви позволи да излезете извън границите на вашия свят.

Когато придобиете медитативна способност, вие получавате достъп до енергиите и знанията на Висшите светове.

Достиженията в областта на медитацията могат да са различни за всеки от вас. Вие може да достигнете различни сфери и да получите различни представи за Висшите светове, но основно във вашата практика ще бъде въздействието върху вашето съзнание на енергиите на тънкия свят. Това става незабелязано за външното ви съзнание. Вие просто получавате възможност да пребивавате в световете с по-високи вибрации и да се нахраните с енергиите на тези светове. Съзнанието ви се изменя плавно под въздействието на високите вибрации на Висшите светове. Не ви е нужно да знаете целия механизъм за това как става всичко.

Действието на енергиите на Висшите светове може да се сравни със въздействието на слънцето върху вашата кожа. Вие просто се подлагате на ласкавите слънчеви лъчи и кожата ви получава гладкост и загар.

По същия начин съзнанието ви се изглажда под въздействието на тънките енергии, отстранява своите недостатъци и получава изтънченост, която е необходима за възприемане на новата информация. Съзнанието ви се разширява и бариерите, които по-рано са ви пречели да възприемате очевидните истини изчезват.

Разбира се медитативната практика изисква значително време и опитен наставник до вас.

Много учители на изток, които са овладели практикуването на медитацията набират ученици и ги обучават с тези похвати, които те самите са овладели.

Необходими са много години докато се овладее медитацията. Но това е най-краткия път, който може да доведе до разширение на съзнанието ви. Аз не знам друг път, който би бил толкова ефективен.

Исторически се е получило така, че западната част от човечеството не е получила достъп до медитативната практика. На запад се акцентира повече върху молитвата.

Най-добрите медитативни практики водят до това, че човек отключва своето външно съзнание, повдига вибрациите си и влиза в пряк контакт с висшите сфери. При това се получава пряк обмен на енергии с вашата Висша част и с Висшите светове.

Молитвата, носейки смислово натоварване, често не позволява на ума ви да се откъсне от окръжаващия ви свят.

Има практика на многократно повтаряне на кратки молитви. Довеждането до безмисловност и автоматичното повтаряне на молитвите има същото въздействие, както четенето на мантри. Сама по себе си тази практика е много ценна. Но тя може да се разглежда само като подготвителен етап за медитация.

Защо ви е необходим опитен наставник или учител по време на медитативните упражнения?

Вие знаете, че невидимият свят има различни честоти на вибрациите. Той е разделен на слоеве, подобно на слоеста бутерка. Опасността се състои в това, че можете да попаднете под въздействието на не много високи енергии и да влезете в контакт с недружелюбни същности. Те могат да ви научат не на най-добрите неща и да ви захранят с не най-добрите енергии.

Всичко зависи от началното, вече достигнато от вас ниво на съзнание. Ако влезете в медитация в много добро, равновесно състояние, изпълнено с Божественост и настроени на Божествена вълна вие по-скоро ще попаднете под въздействието на високите вибрации и чистите енергии.

Ако пристъпвате към медитация изпълнени с егоистични желания и наклонности, в хода на медитацията по-скоро ще получите усилване на своите негативни черти.

В крайна сметка всичко се определя от това доколко сте в състояние да преодолеете и да смирите вашето его преди започване на медитацията.

Затова всяка медитативна практика, както всичко във вашия свят, има двойнствен характер и ефекта, който получавате зависи изцяло от вашите мотиви, от вътрешния ви стремеж. Ако пристъпвате към медитация с цел да овладеете похвати, които ще ви позволят да контролирате хората или да получите способности, които ще ви позволят да заемете привилегировано положение във вашия свят, тогава в хода на медитацията си ще творите карма. Защото ще използвате Божествената енергия за прослава на своето его.

Трябва да се пристъпва към всяка медитация само с пълно смирение пред Божията Воля и с трепет пред Неговото могъщество.

Само когато мотивите и желанията ви са чисти, ще можете да извисите своето съзнание до такива високи вибрации, че да получите достъп до съвършените Божествени енергии, които ще ваят от вас новия човек, Божествен по своята същност.

Колкото повече време в този случай прекарате в медитация, толкова все повече и повече вашите вибрации ще се доближават до съвършените Божествени образци.

Не се страхувайте в този случай да се откъснете от вашата действителност. Защото веднага щом излезете от медитативното състояние съзнанието ви ще се спусне във вашия план с бързината на скоростен лифт. Ще ви е необходимо известно време докато се възвърне способността ви да разбирате къде се намирате.

Първоначално ще ви бъде трудно да понасяте такава смяна на вибрациите. Вие напълно усещате върху себе си това състояние на потапяне. Отначало отхвърляте своите мисли и чувства и се потапяте във висшата реалност. След това постепенно се връщате от тази реалност в своя свят обличайки се отново във вашите земни мисли и чувства.

Подобна практика ще ви позволи постепенно да се осъзнавате като присъстващ едновременно в два свята. Както и всяка друга практика, практиката медитация изисква от вас постоянство и редовност на заниманията. Идеално би било ако отделяте за тази практика 1,5 – 2 часа ежедневно.

Обаче ако условията където се намирате във физическия свят засега не ви позволяват това, тогава можете да започнете своите медитативни занимания ежеседмично. Но ви е необходима регулярност и устременост на заниманията.

Аз знам, че много от вас прекарват в молитви час и повече на ден. Може би ще има смисъл за вас ако част от времето, което отделяте за молитви посветите на медитативна практика. Да речем 15 – 20 минути на ден.

Вашето Висше Аз винаги знае кое се явява най-важно и необходимо за развитие на душата ви в дадения момент. Затова се вслушвайте в своите вътрешни усещания. За да не се получи така, че да се лишите от така необходимата ви молитвена практика и да не сте в състояние да получите качествена медитация заради своите вътрешни ограничения.

Днес аз засегнах много важни въпроси, свързани с практиката на медитацията. И ще се радвам, ако моите наставления помогнат на някого от вас. В действителност има много хора, които са се въплътили на запад, но в миналото са имали много въплъщения на изток, където са владеели в пълна степен медитативните практики. В този случай ви е необходимо просто малко да подбутнете своето съзнание, за да си спомни за тези навици, които вече сте имали в миналото. Ето към тези хора в по-голямата си част аз се обърнах днес.

АЗ СЪМ Амитабха.

Източник на информацията: http://www.sirius-bg.iskri.net/dictations/76ami1805.htm

ВЕЛИКИЯТ ПРИЗИВ

Нека се осъществи Планът

на Светлината и Любовта.

зад която обитава злото.

• Автор

Публикувам нов бисер познание за онези, които разбират значението на посланията и се стремят да ги претворят в ежедневната си дейност....

Планетата ви навлиза в цикъл, водещ до разделяне с илюзиите

Възлюбеният Сарапис Бей

29 март 2005

АЗ СЪМ Сарапис, АЗ СЪМ дошлият.

Създаването на тази Вселена и нейното развитие е свързано с преодоляването на хиляди препятствия. Тези препятствия се пораждат от взаимодействието на двете основни сили, действащи в тази Вселена. Изначално чистия Божествен Замисъл при започване на диференциацията, проявеното изпитва съпротивление от страна на силите, пребиваващи в покоя на вечното блаженство. Тези сили препятстват началото на проявяване на Вселената. Те не бързат да излязат от първичния покой на блаженството. По същия начин вие не бързате да се пробудите сутрин от сън, особено ако сънят ви е бил сладък, както в детството.

Минава време и Вселената започва да изпитва съпротива от страна на силите, които не искат да се завърнат към първоначалния покой. Това прилича на човек, който се е задълбочил в проблемите на деня и не бърза да заспива. Но точно по същия начин както неизменно се редуват ден и нощ, период на бодърстване и период на сън, така и тази Вселена си има своя ден, своето бодърстване и своя покой, отдих.

Всичко се подчинява на своите цикли. И на циклите вътре в циклите.

Вашата планета навлиза в цикъл, водещ до разделяне с илюзиите. Но човешките същества така са потънали в тази проявена илюзия, че се съпротивляват на установения порядък.

Вие имате своя безсмъртна част, вашата Висша Част. Имате и тленна част - вашите четири низши тела. Вашата Висша Част се подчинява на Божествения закон защото по време на цялото ви странстване като индивидуалност в този проявен свят, тя никога не е губила връзка с Твореца. Вашата низша част на определен етап от еволюционното развитие е загубила своето чувство за единство с Твореца на тази Вселена и чувството за своето единство с цялото мироздание.

Тя е пожелала да живее свой отделен живот и се е заблудила в джунглите на илюзиите. Колкото и дълго да продължава странстването на душата по просторите на космоса, настъпва моментът, когато трябва да се завърне от илюзорния свят в Реалния Свят на Бога. Ето сега този етап е настъпил. Етапът на отказване от илюзиите и етапът на завръщане в Реалния Свят.

Затова ви е даден водач, ваш Ангел Пазител, вашият Свят Христов Аз. Този водач трябва да ви изведе на верния Път, Пътят на завръщане в Царството на Отеца.

Цялото външно учение, което даваме чрез този посланик или чрез който и да е наш посланик, има за цел да установи връзка с тази ваша част, която помни кои сте вие. Колкото по-здрава бъде връзката с реалната ви част, толкова по-бърз за вашата индивидуалност ще бъде пътя на завръщане у Дома.

Всички истински посвещения, които давам на моите ученици и които дават на своите Ученици другите Владици са насочени именно към това, да се преодолее съпротивата на вашата илюзорна част и да се осъществи контакт с вашата безсмъртна част.

Онези от вас, които са посещавали моята Обител, моя Храм в Луксор, трябва да си спомнят сега за тези знания, които получиха там.

Аз съм строг учител и изисквам изключителна дисциплина от моите ученици. Защото, ако ученика не се подчинява на избрания от него самия Учител, такъв ученик няма право да премине обучение под наше ръководство.

Повелята на времето е такава, че вашето обучение и вашите посвещения преминават в обичайния живот. На вас не ви е нужно да пътувате на края на света при задморски учител, за да получите необходимите ви знания. Повелята на времето е такава, че вие получавате всичките необходими ви знания на това място, където живеете. Ние използваме обстоятелствата в живота ви, за да дадем на вашата душа именно тези посвещения, от които тя се нуждае най-много.

Вие получавате знания по време на нощния сън, несъзнателно или напълно съзнателно посещавайки нашите обители и преминавайки обучение по време на сън.

Вашите души наистина се трудят ден и нощ, без да скръстят ръце.

Аз не говоря тук за тези души, които ги мързи да учат и предпочитат да губят времето на нощния си сън не за собствено просвещение, а да посещават нивата на астралния план и да продължават и в съня си да получават същите илюзорни удоволствия и наслаждения, към които се стремят и когато са във физическия свят.

Аз не искам да плаша тези лекомислени индивиди, но всичко, което не се вмества в плановете на Бог, няма да може да продължи съществуването си в Новия Свят. Не защото Бог е жесток и се стреми да ви накаже. Не, вие самите се обричате на небитието, тъй като няма да можете да съществувате в по-тънкия свят, в който с времето трябва да стане вашата планета, както и другите планети във Вселената. Животът постепенно ще бъде пренесен на по-тънък план. Разбира се, за това ще са необходими милиони години. Тези, които няма да могат да се приспособят към живота на по-тънкия план, ще бъдат пометени от вятъра на космическите промени.

Затова в тези диктовки ви се дава импулс, насочващ ви към преместване на центъра на вашето същество към по-тънък план.

Издигайки се в своето съзнание на по-тънко ниво, възвишавайки своите вибрации, вие като че ли издърпвате планетата на своето ниво.

Давам ви образа на алпинист, който се катери по стръмен връх, представляващ Върха на Божественото Съзнание и дърпа с въжето след себе си цялата планета. Колкото повече са такива алпинисти, които щурмуват Върха на Божественото Съзнание, толкова по-бързо и безболезнено ще премине процеса на повишаване нивото на вибрации на тази планета, процеса на преминаване на ново ниво на развитие.

Длъжен съм да дам едно сравнение с явлението пробив в язовирна стена. Ако Божествената Енергия, която се дава за преобразуването на този свят срещне съпротива от страна на преобладаващото мнозинство от индивидите, населяващи тази планета, съзнанието на които може да бъде оприличено на язовирна стена, която прегражда пътя на водите на Божественото обновление и преобразуване, то рано или късно прииждащата вода ще скъса стената и водата ще помете по своя път всичко, което й се съпротивлява. Защото само вашето съзнание се съпротивлява и се явява препятствие на Божественото обновление. Колкото по-бързо промените своето съзнание, толкова по-малко катаклизми очакват вашата планета в бъдещето.

Всеки път, когато не можете да се справите с някакво блокиране в съзнанието си, всеки път, когато ви мързи да изпълнявате изискванията, които ние поставяме пред своите ученици, трябва да си спомните за тази грамада вода, която всеки момент може да се сгромоляса на Земята и да помете всичко, което се съпротивлява на Божествения Закон.

Разказах ви за потребностите на настоящия момент.

Искам в заключение да ви дам наставление за това, как да преодолеете съпротивлението на своето собствено съзнание максимално ефективно.

Когато си лягате да спите си спомнете, че трябва да посетите Свещените Обители, разположени в ефирните Октави на Светлината. Последната ви мисъл преди да заспите, преди съзнанието да ви напусне, трябва да бъде мисълта да посетите нашите свещени обители и желанието, полученото там от вас знание да достигне до външното ви съзнание през следващия ден.

Не пренебрегвайте тази наша помощ и тази възможност, предоставена ви от Възнесените Учители.

А сега се прощавам с вас, но се надявам на среща с всеки от вас в моята свещена обител над Луксор.

АЗ СЪМ Сарапис Бей.

Източник на информацията: http://www.sirius-bg.iskri.net/dictations/26serapis2903.htm

ВЕЛИКИЯТ ПРИЗИВ

Нека се осъществи Планът

на Светлината и Любовта.

зад която обитава злото.

• Автор

С много радост публикувам нов светъл бисер познание за онези, които разбират значението на посланията и се стремят да ги претворят в ежедневната си дейност...

Каня ви в моята Школа на Мистериите

Господ Майтрейя

28 март 2005

АЗ СЪМ Майтрейя. АЗ СЪМ пристигнах. Дойдох чрез този посланик при вас. Аз дойдох!

Внимателно следете моите днешни думи насочени към вас. Може да ви се струва, че моите думи са незначителни и не носят никаква нова информация. Не бързайте със заключенията. Дайте ми възможност да решавам, какво ви е необходимо да получите именно сега, за да можете да направите следващата стъпка по вашият духовен Път.

Всички вие сте воини на Духа. Идвате в този физически свят, за да се сражавате с илюзиите си. Защото такъв е сега плана на Бог. Отначало си избирате илюзия, вие дори можете напълно да се отъждествите с тази илюзия. Настъпва моментът, когато трябва да се разделите с тази илюзия, да преминете на по-високо ниво на развитие на вашето съзнание.

И вие ставате арена, на която се борят силите, бранещи илюзията и силите, които се опитват да преодолеят тази илюзия. Струва ви се, че тази битка става във вашият свят, в действителност всичко се случва вътре във всеки от вас.

В това се състои и посвещението, което преминавате на този етап – да разберете, че цялата битка става вътре във вас. Докато тази битка се води вътре вас, вие ще идвате отново и отново във въплъщение в този физически свят и ще се озовавате в обкръжението на такива хора, вътре в които се води същата битка.

Вие ще се сражавате с вашите страсти, с вашите недостатъци и с вашите несъвършенства до тогава, докато не ги победите напълно.

В това се състои смисълът на тази битка, която водят силите на Светлината против силите на тъмнината. Този смисъл ви го давам сега и този смисъл на битката се дава за вашето ниво на съзнание. Когато вашето съзнание стане по-ясно и вашият ум заприлича на прозрачен кристал, тогава ще ви дадем ново знание и ново разбиране за битката.

Затова моят съвет към вас е – прекратете да водите външна война, престанете да търсите враговете извън себе си.

Всеки, който идва при вас във физическия план, идва именно защото вашите вибрации са му позволили да направи това. Ако този човек ви причинява вреда, ако ви обижда, вие не трябва да го приемате като ваш личен враг или паднал ангел. Той е дошъл при вас или за да можете да му върнете своя кармичен дълг, или за да ви даде урок. Проверете доколко сте усвоили урока, получен от вас чрез нашето Учение.

И всеки път, когато ви се поиска да отмъстите на този човек, който ви е причинил вреда, да го накажете, вие трябва да разберете, че аз съм идвал в образа на този човек, за да ви изпитам доколко сте усвоили нашите уроци.

Няма нищо извън вас самите, с което си струва да се борите. Ако искате да ви покажа вашия истински враг, приближете се до огледалото и погледнете в него. Ето го вашият истински враг, заедно с всичките му плътски желания, егоизъм, самонадеяност и увереност, че той е познал цялата Истина и може да учи на тази истина другите.

За да можете да учите на Истината, ви е необходимо много да се потрудите над себе си. Трябва да преминете през битката със своята нереална част, трябва да победите своя страж на прага, своето его. Вие трябва да удържите победа във вашето собствено съзнание. Вие трябва да излезете победител в тази битка. Точно тогава, не по-рано, ще получите право да учите.

Мантията на Гуру, също както и мантията на Посланика, не се дава от нас без постигането на определени заслуги. Много от вас са имали мантии в предишни въплъщения. Душите ви го знаят. Вие имате натрупани във вас много достижения от миналото.

По различни причини вие сте загубили мантиите си и всеки път, пристигайки във въплъщение, вие получавате възможност отново да преминете посвещенията и да върнете своята мантия.

Затова ви каня в моята Школа на Мистериите за преминаване на тестове. Много от вас имат желание да се учат лично при мен. Аз винаги съм готов да приема ученици. Вие трябва просто да се доближите до олтара и да пожелаете да ви взема за свои ученици. Вие можете просто да изразите това желание със сърцето си.

Мнозина изявяват желание да станат мои ученици. Аз ги приемам всичките. Обаче, много малко са тези ученици, които преминават през първия, даден от мен тест.

На мен не ми е необходимо да идвам при вас лично, за да ви дам първия тест. Ще изпратя при вас този човек, който смятате за свой враг и той ще извърши срещу вас произволно действие, което ще ви се стори оскърбително. Задачата на всеки тест е да ви извади от равновесие. Вие ще бъдете оценявани не по това дали ще излезете от равновесие или не, вие ще бъдете оценяван по извода, до който ще достигнете в резултат на този тест.

Най-добрите ученици винаги благодарят на Бога и на мен като Учител за възможността да преминат през този тест.

Тези, които не са готови дори за началната степен на моите посвещения, дори не разбират, че съм им дал тест. Те реагират така, както са реагирали винаги – с обида, ненавист, негодувание, с желание за мъст.

С това човек се лишава от възможността да премине обучение под мое ръководство, понякога до края на текущото въплъщение.

Затова много са желаещите да постъпят в моята Школа на Мистериите, но само единици издържат този малък встъпителен изпит и получават възможност да преминат и друг тест.

На мен не ми е нужно да събирам моите ученици някъде на определено място на Земята, за да им дам тест. Аз използвам обстоятелствата от вашия живот и обкръжаващите ви хора, за да ви давам моите тестове.

Възможност да постъпят в моята Школа на Мистериите имат всички, но само единици получават възможност да завършат тази Школа и да получат след нейното завършването мантията на Гуру.

За вас няма да бъде никаква новост, че Татяна, чрез която давам тази моя диктовка, завърши моята Школа през 2002 година, преминавайки ускорен курс на обучение. Такава беше необходимостта.

Когато Татяна пристъпи към обучение, много малко сред нас имаха увереността, че тя ще може да премине това обучение. Но тя премина и само след това ние имаме възможност да даваме това наше Учение чрез нея.

Искам да знаете, че няма никаква изключителност в тази ситуация. Всеки от вас може да пожелае да получи обучение под мое ръководство. Аз ви каня всички при мен за ученици.

Само че вие винаги трябва да помните, че от този момент, в които се обърнете към мен с молба да ви приема за мои ученици, във вашия живот ще се случат всички въображаеми беди и нещастия, вашият обичаен живот ще започне да се руши направо пред вашите очи.

Колкото и жестоко да ви се струва това, то се явява необходим етап от обучението. Вие трябва да осъзнаете, че всичко, което ви обкръжава, се явява илюзия, че трябва да скъсате в своето съзнание с всички свои привързаности. Ще ви се струва, че сте неизлечимо болни, че трябва да умрете. Вие трябва да приемете тази мисъл със смирение. Ще ви се струва, че сте се отклонили от Пътя, че Бог не може да бъде толкова жесток и да ви накаже така. Вашият плътски ум ще се мята в търсене на всяка илюзорна възможност, за която той може да се хване, за да ви отклони от Пътя на Посвещение.

А вие ще се сражавате със своя плътски ум, със своята нереална част. Колкото по-дълго се съпротивявате, толкова по-болезнено ще бъде преминаването на окончателния тест, матурата на Школата. Вие няма да можете да станете випускник на моята Школа до тогава, докато някаква част от вас се съпротивлява на подчиняването на Божествения Закон.

Да, мои възлюбени, випускниците на моята Школа се отказват от своята, дадена им от Бог, свободна воля.

Свободната воля е дадена на човека от Бога като дар. Когато човек по своя свободна воля се отказва от този дар, той преминава окончателното посвещение в моята Школа. Той е преминал матурата.

Днес ви разкрих много тайни от моята Школа.

Бях много открит. В действителност никога не съм бил толкова откровен в своите изказвания пред толкова голяма аудитория. Надявам се, че моята днешна беседа ще ви е от полза.

Ако някой от вас все пак се чувства способен да премине обучение в моята Школа: да заповяда. Вратите на моята Школа са винаги широко отворени. Само че много малко са желаещите да влязат през тези врати и да изпитат себе си.

АЗ СЪМ Майтрейя, и ви очаквам.

Източник на информацията: http://www.sirius-bg.iskri.net/dictations/25maitreya2803.htm

ВЕЛИКИЯТ ПРИЗИВ

Нека се осъществи Планът

на Светлината и Любовта.

зад която обитава злото.

• Автор

Ново послание с днешна дата публикувам за онези, които разбират значението на посланията и се стремят да ги претворят в ежедневната си дейност...

Учение за щастието

Гаутама Буда

10 юли 2006 г.

АЗ съм Гаутама Буда, дошлият отново. И както винаги, дойдох да ви дам своите наставления, посланието, от което светът има нужда сега.

Бих искал днес да спра вашето внимание на обстоятелствата във вашия живот, които съществуват и ви пречат да постигнете вътрешно равновесие, покой, хармония и щастие.

Става дума не точно за онова щастие, което имат пред вид хората, когато се намират във водовъртежа на живота. Моето разбиране за щастието и вашето разбиране са различни. И знаете ли защо? Защото вие разглеждате щастието от гледна точка единствено на вашия сегашен живот. А аз разглеждам щастието не само от гледна точка на този живот, а от гледна точка на всичките си въплъщения и с оглед въплъщенията на всички живи същества, които се намират във въплъщение на планетата Земя или очакват своето въплъщение.

Затова нашите представи за щастието ще бъдат различни. Но ние можем да сближим нашите разбирания за щастието едно към друго, ако си позволите да излезете извън рамките на вашите представи за заобикалящата ви действителност.

Разширете малко диапазона на вашето възприемане за света. Излезте извън рамките на това, което ви заобикаля, на вашите ежедневни грижи и проблеми. Защото това, което допускате в съзнанието си, рано или късно се проявява в живота ви. И ако вие постоянно сте съсредоточени върху вашите текущи проблеми, то в бъдеще няма да получите нищо друго, освен същите тези проблеми.

Щастието – това просто е състояние на вашия ум. И дори когато му се струва на вашия външен ум, че проблемите и грижите в живота ви нямат край, ако успеете да извисите вашето съзнание малко по-високо, тогава ще разберете, че в действителност вие сте най-щастливото същество в тази вселена.

Струма ви се, че се подигравам с вас. Но от своята гледна точка на възнесено същество аз завиждам на тези, които сега са във въплъщение. Повярвайте ми, всичко зависи само от вашето съзнание и от това, как вие възприемате всичко, което се случва около вас. Болшинството от вашите проблеми, 99 процента от вашите проблеми вие сами си създавате поради това, че не сте способни да се откъснете със своето съзнание извън рамките на заобикалящата ви действителност. Щастието е състояние на вашия ум. И всъщност Учението, което ви даваме, е Учение, което носи в себе си щастие за вас.

Вашето съзнание се учи да възприема околния свят от гледна точка на съществуването на друга, по-висша реалност. Вие придобивате знания за Закона на Кармата. И тези знания и навици ви позволяват да управлявате сами вашите житейски ситуации. Трябва да разберете, че вие самите сте това, което ви дели от състоянието на щастие. С други думи, вие сами си пречите да бъдете щастливи.

Дайте да разгледаме тази ситуация с пример. Вие сте притеснени от това, че някои от вашите съседи или други хора имат повече от вас. Започвате да им завиждате, да им желаете злото и така ставате все по-нещастни. Буквално се натиквате в ъгъла. И вашето съзнание не може да се освободи от паяжината на завистта и злобата.

Сега да видим, как постъпва мъдрият човек. Той умее да се радва на щастието на другите хора, умее да се радва на това, че не той, но някой има възможност да си купи нещо, да направи нещо. Такъв човек трупа заслуги в своето сърце, които му позволяват да извиси съзнанието си над ежедневието и да получи радост и щастие в своето съзнание. И когато се научите да се радвате на чуждите постижения, вие по този начин ще откриете възможност също да бъдете успешни. И дори ако според кармата ви в този живот не ви е дадено да имате твърде много и да живеете охолно, все едно, вие си създавате за следващото въплъщение по-благоприятни условия и следващият ви живот ще бъде по-успешен и пълен с това, което хората наричат проява на щастие. Но ако продължите да развивате в себе си позитивно мислене, ще успеете да разберете, че признаците на щастие, признати във вашето общество, не носят истинско щастие. Истинското щастие се състои в това, че вие сте способни да се пожертвате за благото на живите същества. Когато се жертвате, от гледна точка на живеещите сега на Земята хора вие сте неудачник, обаче вашето състояние напомня състоянието на тихо вътрешно щастие и блаженство. И вие няма да замените това ваше състояние за никакви богатства на света.

О, това състояние, за което ви разказвам, е достъпно на най-висшите посветени. И мнозина от вас, които четат тези редове, може да си помислят, че това въобще не се отнася за тях, защото твърде са заети с човешките проблеми. Но аз няма да разкрия никаква тайна като ви кажа, че състоянието, за което говоря, ще ви бъде достъпно на определен стадий от вашето развитие. Това е състоянието на Буда съзнанието. И всички вие след време ще бъдете Буди. Защото това е следващото стъпало от развитието на човечеството. И колкото и да се стремите да отложите това стъпало, то все едно ще настъпи. Защото хиляди същества, които са достигнали вече Буда съзнанието, чакат ред, за да се въплътят във вашия свят и да му помогнат, като приемат върху себе си греховете на човечеството и страдат заради човечеството. По този начин те изкупуват кармата на човечеството и му дават шанс след шанс, за да може то да се върне на еволюционния път на развитие, а да не бъде унищожено от поредния разрушителен катаклизъм.

Аз съм щастлив да ви дам днес това Учение за щастието. Защото твърде много от вас са нещастни само защото им липсва знанието за Истината. Невежеството е всеобща болест на човечеството. Невежеството ви забулва като наркотична мъгла и угася във вас искрата разум, която някога сте получили от Владиците на Мъдростта която е скрита дълбоко във вашата същност. Но ще настъпи моментът, когато вашата искра ще се запали и пламъкът, който ще се разгори във вас, ще може да освети пътя на много заблудени души. Вие самите изгаряте, но осветявате пътя на другите. Затова факелът или свещта са символи на просвещението. Себеотдаването и служението - това са качествата, които трябва да се стремите да изградите в себе си, веднага щом започнете да излизате от мъглата на невежеството.

Вашето състояние на щастие пряко зависи от това, колко успешно ще можете да преодолеете в себе си невежеството и мързела, свойствени за по-голямата част от човечеството на този етап.

Сбогувам се с вас. И чувствам тъга от това, че не мога да предам своето състояние на щастие на колкото може повече индивиди, въплътени сега на Земята.

АЗ СЪМ Гаутама, с пожелание за просветление и щастие.

Източник на информацията: http://www.sirius-bg.iskri.net/dict4/56buda100706.htm

ВЕЛИКИЯТ ПРИЗИВ

Нека се осъществи Планът

на Светлината и Любовта.

зад която обитава злото.

Презентирам на вниманието на всички, които четат с интерес темата (и се стремят да претворят в ежедневната си дейност енергията от тази информация) ново послание с много насъщни мисли....

Учение за пътя на Ученичеството

Възлюбеният Ланело

12 юли 2006 г.

АЗ СЪМ Ланело, дошлият отново при вас в този ден.

Дойдох, за да поговорим за най-важното. Всеки наш разговор придобива все повече и повече делови характер, защото вашето съзнание става способно да възприема все повече от Божествената истина. Затова сложността на диктовките се увеличава. И не толкова сложността на материала се увеличава, колкото на обсъжданите теми. Защото диапазонът на засяганите въпроси се разширява и вие в своето съзнание ставате способни да възприемате по-голям кръг въпроси и да излизате извън рамките на обичайните представи. Ето защо ние всеки път по малко по-различен начин подаваме познатия ви вече материал или се стараем да включим елементи на нови понятия, с които не сте се срещали по-рано.

Всички обсъждани теми засягат всеки от живеещите сега хора. Но има една особено животрептяща тема. Тази тема засяга вашите взаимоотношения с Бога, с Възнесените Владици. Има огромно множество религиозни системи и различни религиозни направления. Все по-трудно е ориентирането в тези направления. Веднага щом у хората възникне потребност от някакво знание или щом се появи някое научно откритие, мигновено противоположните на нас сили използват всичките си способности и възможности, за да омотаят съзнанието на хората в паяжината на фалшиви понятия, лъжливи представи, догми и правила. Точно това наблюдавате сега в областта на различните религиозни системи и понятия. Освен известните от по-рано вярвания се появяват нови. Множество хора, придобили някакви представи за Бога, за Възнесените Владици се стремят да се представят за новоизлюпени гуру и да получат на разположение паство, което да ги гледа в устата. Това е печална проява на вашето време. Хората не осъзнават цялата кармична отговорност, когато попадат под влиянието на подобни гуру. Те не осъзнават, че всичките несъвършени вибрации и прояви по време на събиранията на групата и на молитвените практики преминават от аурата на подобен учител в техните собствени аури. И това несъвършенство допълва техните собствени несъвършенства и вместо да се освободят от кармичните натрупвания, те поемат в своя електронен пояс всички недостатъци на своя гуру.

Особено тъжно е положението на нещата, когато хората преминават от една група в друга, като глухарче, подгонено от вятъра. Това се превръща в бич на нашето време.

Всичко, което можем да направим в тази ситуация, е да ви предупредим, че това съществува и че това е опасно, защото вашият избор ви налага кармична отговорност, която сте принудени да отработвате в бъдеще.

А сега бих искал да ви дам представа за това, как трябва де се държите в това море от различни течения, които ви заобикалят. Преди всичко, трябва да си зададете въпроса, какво ви води, когато се опитвате да се присъедините към една или друга духовна група. Защото чистотата на вашата мотивация определя нивото на вибрации на групата и религиозния лидер, към които ще се присъедините. Вие никога не сте се замисляли, че всъщност заобикалящите ви обстоятелства просто услужливо ви предлагат за избор именно това, което устойчиво стои във вашето съзнание и подсъзнание. И ако вие се стремите да овладеете различни магически техники, за да управлявате обстоятелствата в своя живот и в живота на хората около вас, то вие автоматично и задължително ще се приобщите към група, която практикува черна магия и ще се обремените не само с последствията от този избор, но и ще споделите кармата на лидера на тази група и на членовете й. Дойде време осъзнато да подхождате към всичко, което се случва в живота ви, към всеки ваш избор. Защото понякога от един ваш избор зависи вашият по-нататъшен път не само през този живот, но и в редица следващи прераждания. Когато се свържете веднъж с групата, практикуваща черна магия, вие автоматично получавате в своя електронен пояс всичката натрупана от нея карма.

Осъзнато пристъпвайте към всичко. И преди всичко, осъзнато пристъпвайте към анализ на вашето вътрешно състояние, на мотива, който ви води.

Ето истинските мотиви, които са присъщи на нашите ученици:

· Нашите ученици се стремят да се разделят с всички свои недостатъци и с всички привързаности към нещата в този свят, за да окажат цялата възможна помощ на всички живи същества на планетата Земя, които се нуждаят от помощ

· Те се стремят да се изчистят, да изчистят своите низши тела, за да могат по-плодотворно да осъществяват своето служене.

· Нашите ученици се опитват да установят връзка с Бога вътре в тях, нашите ученици почитат Йерархията на Светлината и съзнателно стъпват на стълбата на Йерархията.

· Никакви обстоятелства във външния свят не са в състояние да ги отклонят от Пътя, когато те сами чуват отговорите на своето Висше АЗ и се съветват със своето Висше АЗ във всички сложни житейски ситуации.

А сега бих искал също да спра вниманието ви на обстоятелството, че твърде много наши ученици, след като са овладели много знания и практики, все пак напускат Пътя и се впускат в гонитбата на престиж, слава и пари. И това е много тъжно. Защото за онези наши ученици, които са били вече на Пътя и предано са ни служили, напускането на Пътя е равностойно на най-тежкото престъпление – предателството. И да се отработи това предателство може само, като се получи въплъщение в още по-сложни кармични обстоятелства, когато да се излезе на Пътя ще бъде много по-трудно. Вие винаги можете да се върнете на Пътя на Просвещението, но понякога за това са нужни няколко много тежки прераждания, едва след тях ще ви позволят да се върнете към осъзнато служене на Братството.

Не се опитвам да ви плаша. Аз ви преподавам Учението, от което се нуждаете сега. Това учение е много важно на дадения етап. Защото твърде често се сблъскваме с това, че наши ученици, които са се запалили и са получили възможност да служат на нас, Възнесените Владици, под някакъв съвсем незначителен предлог прекъсват своето служене и напускат Пътя, в преследване на миражите на физическия свят. И колкото и да е тъжно да говорим за това, твърде голям процент от нашите ученици губим по Пътя.

Ето защо, ако вие сте открили това Учение и с цялото си сърце сте приели тези диктовки, които идват чрез нашия посланик, моля ви, двойно усилете наблюдението над своите мотиви. Вземете под контрол всички мисли, които ви отклоняват от Пътя. Изгонвайте далеч всички коварни нашепвания, които ви внушават съмнение в избрания Път и ви карат да се впускате след все нови и нови интелектуални дрънкулки.

Намирането на този Път е голяма чест за вас, която сте заслужили в предишни ваши въплъщения. Ето защо пазете това, което сте получили и се стремете да го умножите с вашето Служене на Братството. По време на своето въплъщение в Америка като Марк Профет, аз имах възможност да се сблъскам с много случаи на предателство и напускане на Пътя. Препоръчвам ви по-осъзнато да се отнасяте към всичко, което се казва в диктовките, които ви даваме чрез този посланик. Повярвайте, ние не казваме нито една излишна дума. И всичко, което говорим, е предназначено за това, вие да го обмисляте многократно в тишината на вашето сърце.

Аз бях радостен от нашата днешна среща. И ще се радвам, ако успеем да се срещнем отново.

АЗ СЪМ Ланело.

Източник на информацията: http://www.sirius-bg.iskri.net/dict4/58lanelo120706.htm

ВЕЛИКИЯТ ПРИЗИВ

Нека се осъществи Планът

на Светлината и Любовта.

зад която обитава злото.

П.П. Вярвам посланието, възпроизведено в този пост да дава ценна насока и за развитието на тази добра тема:

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=27106

Публикувам ново важно послание за всички онези, които разбират необходимостта от прочита на тази информация и това как да оперират с енергията в нея, за да стимулират своето самоусъвършенстване...

Аз ви желая да проявявате в живота си само положителни качества и постоянно да се стремите към планинските върхове на Божествения свят

Възлюбеният Ланто

17 юли 2006 г.

АЗ СЪМ Ланто, дошъл при вас.

АЗ СЪМ дойдох, за да ви дам както винаги послание от нашето ниво на ефирните октави. Именно от това ниво става очевидно положението на нещата на Земята и проблемите, с които се сблъсква човечеството, но не ги осъзнава, тъй като се намира вътре в проблемната ситуация. Фактически нашите послания са за вас, възлюбени, източникът на информация, който ви позволява да се ориентирате във вашия свят. И затова ние неуморно идваме, за да дадем нашите послания и използваме за това възможността, която ни дават Небесата – общуване с човечеството чрез този посланик, който е във въплъщение.

Институцията на посланичеството е съществувала винаги. На Земята винаги са идвали хора с мисията да осигурят връзката между световете, да послужат за проводници на Божествената енергия и знания на физическия план. Без тази възможност човечеството на Земята не би могло да се развива, защото му е нужна постоянна грижа и опека, която могат да му дадат само по-високо развити същества, обитаващи по-финия план, огнен план.

Затова ние сме избрали мисията си да служим на човечеството на Земята и да го издигаме до нашето ниво на развитие. На вас ви се струва, че всичко, което казвам не ви засяга непосредствено, но мога да ви открия една малка тайна. Аз имам възможност сега да говоря с онези, с които вече съм имал разговори преди тяхното въплъщаване на Земята. Защото ви се струва случайно, че намерихте тези диктовки и четете нашите послания. Но вие още преди прераждането си знаехте, че трябва да намерите това Учение, защото това Учение ви привлича със своите вибрации и вие чувствате това, което се намира в текста и е написано между редовете. Това е особено усещане, интуиция и програма, заложена от самите вас преди да се въплътите на Земята.

Вие не бихте могли да се развивате, ако не получавахте ежедневно ръководство по време на сън, когато посещавате нашите обители и не бихте могли да се развивате, ако душите ви не получаваха необходимите наставления в периодите между въплъщенията ви на Земята. За съжаление, вибрациите на вашия плътен свят ви лишават от възможността да помните това, което получавате от финия план в качеството му на ръководство за действие. Но въпреки това, вие постоянно изпълнявате в живота си набелязаните от самите вас планове. Това вие наричате да се действа по усет или по интуиция. Мнозина смятат, че случаят ги води към едни или други хора и ситуацията се подрежда от само себе си. Може да си мислите каквото искате, но еволюционният процес ще върви по предварително набелязания план. Не е възможно да се предвидят всички нюанси и всички дребни детайли, но общият ход на еволюцията на планетата Земя се наблюдава внимателно и милиони същества, които пребивават на финия план, обезпечават вашето развитие. Това са и ангелите, и елементалите, и Възнесените Владици и много други представители на различни космически йерархии и структури. Не си заслужава да вниквате много в структурата на космическата йерархия. Ще дойде време и вие ще получите всички необходими знания и понятия. Сега най-главното за вас е да извисите съзнанието си до нивото, на което ще можете да възприемате осъзнато финия свят и задачите на финия свят. Тогава ще можете да постигнете общуването си с вашата Висша част и чрез нея с нас, Възнесените Владици. Когато нивото на съзнание на човечеството позволи, такова общуване ще бъде много лесно осъществимо и ще е присъщо за голяма част от населението на Земята, като сега е разпространен Интернет. Тази нова мрежа на общуване ще позволи на човечеството да излезе на ново ниво на общуване и да получи достъп до космическата база данни по същия начин, както сега получавате достъп да базата данни в Интернет.

Затова ние идваме отново и отново, за да разбудим вашето съзнание от дългия сън и да ви покажем възможностите и перспективите, които се откриват пред вас, когато доброволно се откажете от привързаностите към физическия план. Спомнете си колко ви беше трудно да влезете за първи път в Интернет и да получите представа, как работи той. И сега се намирате на прага на нова възможност, вие се намирате на прага на нова космическа възможност, която ще ви позволи да влезете в космическия Интернет. И точно по същия начин ще има хора, които първи ще получат тази възможност, а ще има и такива, които през още много въплъщения ще останат в неведение. Не защото за тях тази възможност няма да съществува, а защото самият човек го мързи да се възползва от предоставената му от Бога възможност. Затова оставете настрана вашия мързел и привързаностите си към физическия свят, към вашите човешки навици и обърнете най-после вашия поглед към Небесата! Разширете диапазона си на възприемане на реалността! Устремете се към висшите светове и ще получите това, към което се стремите! Не е възможно да се сдобиете с каквото и да е, ако нямате представа какво ви е нужно и към какво трябва да се стремите. Затова ние идваме и ви даваме представа, към какво да се стремите и ви даваме също и инструменти и подходи, които трябва да овладеете.

Цялото Божествено съвършенство е във вас. И вие просто трябва да се научите да получавате достъп до това съвършенство. А за това е необходимо да очистите своите проводници от боклука, които сте натрупали на Земята през хилядите прераждания. Необходимо е да се научите да се разделяте със всичко, което не ви е нужно във вашия нов живот.

Не се бойте от промените, не се бойте да се разделите със старите навици и привързаности. Всичко това ограничава вашето придвижване и ви пречи да се издигнете на ново ниво на съзнанието и да получите наистина космически възможности.

Привързаността към вашия свят ви пречи. Разберете, че всичко в крайна сметка се определя от нивото на съзнание, което имате и че вашето ниво на съзнание се определя от способността ви да се освобождавате от това, което ви пречи да следвате пътя на еволюцията. Вие сами се натиквате в ъгъла с вашите отрицателни мисли, с вашето негативно възприемане на света, с вашата критика и критикарство на всичко, което е около вас. Умейте да изпитвате чувство на постоянна вътрешна радост, дори когато външните обстоятелства в живота ви се стичат така, че както ви се струва, по-лошо няма накъде. Защото след мрачния период непременно ще дойде светъл, след тъмната нощ идва разсъмването на новия ден! И така ще бъде, докато съществува тази материална вселена. Скоро чувството за радост ще стане за вас толкова естествено проявление на вашата натура, че никога повече няма да изпитвате никакви отрицателни чуства и никакво униние!

Аз ви желая да проявявате в живота си само положителни качества и постоянно да се стремите към планинските върхове на Божествения свят!

АЗ СЪМ Ланто, с пожелание за щастлив път!

Източник на информацията: http://www.sirius-bg.iskri.net/dict4/63lanto170706.htm

ВЕЛИКИЯТ ПРИЗИВ

Нека се осъществи Планът

на Светлината и Любовта.

зад която обитава злото.

Привързаността към вашия свят ви пречи. Разберете, че всичко в крайна сметка се определя от нивото на съзнание, което имате и че вашето ниво на съзнание се определя от способността ви да се освобождавате от това, което ви пречи да следвате пътя на еволюцията.

Цялото послание звучи много красиво и...вярно.За съжаление, нашите малки умове не могат да осъзнаят тези истини, не могат да повярват...

Поради непреходността на тези Учения и важността им в позитивирането на човешкия живот и човешки взаимоотношения правя темата важна. Това е много полезна и интересна информация, която обединява най-доброто от всички религии. Нека всеки го прочети и открие нещичко полезно за себе си.

С особена радост публикувам посланието на Възнесените Владици с днешна дата, отправено към всички онези, които разбират (или поне интуитивно търсят) потребността насъщна от ускоряване пречистването и преобразяването на човешката мисловност и съзнание (а с това позволят и по - широкия достъп на Висшите енергии до рода човешки и Земята)...

Ние ви даваме Живо слово, Живо Учение и очакваме, че ще пренесете нашето Слово и нашето Учение в Живота чрез конкретни дела на физическия план

Санат Кумара

18 юли 2006 г.

АЗ СЪМ Санат Кумара, отново дошъл при вас в този ден. АЗ СЪМ дойдох с цел да ви донеса Божествената Истина.

Вие мечтаехте да получите достъп в сърцата си до цялата пълнота на Божествената Истина. И ето, идва времето, когато трябва да ви бъде открито Словото на Бога. Не защото това Слово ви е било непонятно досега, а защото вашите сърца бяха затворени за Божествената Истина.

Вие можете да чуете в сърцата си само това, за което сте готови и което очаквате, а ние на свой ред винаги сме готови да ви дадем това, към което сте се устремили. Това много прилича на възпитаването на децата. Когато пораснат, предишните играчки им стават безинтересни и те устремяват своя взор към нови играчки, до които е дорастнало тяхното съзнание.

След това те израстват и навлизат в живота на възрастните, като продължават да играят игрите, за които е готово тяхното съзнание. И ето, накрая настъпва такъв момент, когато никакви игри във физическия свят не могат да удовлетворят съзнанието на човека и това означава, че той е готов за преминаване на ново ниво на съзнанието, в друг свят.

Поначало преходът в този свят става незабележимо и едва различимо. Този свят се отваря вътре във вас. Отначало едва-едва, после все по-силно и по-силно вие започвате да усещате този друг свят, различен от вашия физически свят. Вие се докосвате до този свят по време на сън, в минути на прозрения в тишината на вашите сърца. И този свят постепенно започва да се разпространява от вашите сърца във вашия физически свят. И вашият физически свят започва да се променя и да придобива чертите на финия свят. Това проникване на световете започва вътре във вас и вие ставате тези първи доброволни отряди, които проникват със своето съзнание в Новия Свят и приближават Неговото идване за цялата планета.

Този процес тече. Той е започнал отдавна. Но в последно време все повече се ускорява. И преходът в новия свят, на новото ниво на развитие може да се извърши значително по-бързо, отколкото е планирано, ако темповете на израстване на вашето съзнание също така стремително растат.

Повярвайте ми, че вашето съзнание е най-големият задържащ фактор, който пречи на хода на еволюцията на вашата планета. Досега вие приличахте на повтарячи, неспособни да усвоят даваните уроци. И на нас ни се наложи да прибегнем към много изкуствени начини, за да помръднем вашето развитие от мъртвата точка, на която бяхте заседнали. И сега идва краят на мрачното средновековие на вашето съзнание. Настъпва пробуждането и разсъмването на новия ден. Аз съм щастлив да констатирам този преход на вашето съзнание на ново ниво.

Как ликуват небесата от това, че толкова голям брой индивиди са достигнали състояние на пробудено съзнание!

Не се отпускайте, защото бездната на физическия свят е способна отново да засмуче вашето съзнание и да го смъкне на по-ниско ниво, характерно за човека-животно. Помнете и винаги знайте, че вие сте богове и следващият етап на вашата еволюция е да станете най-после хора разумни и Богочовеци.

Разликата между нас и вас е само в нивото на вашето съзнание и много Възнесени Владици са готови да пожертват част от своите каузални тела, за да осъществят растежа на вашето съзнание. И много от Възнесените Владици действително жертват твърде много и идват в частично въплъщение, прониквайки в тези индивиди, които на финия план са дали съгласие за подобно вселяване. Това ви дава възможност да получите скок в нивото на развитие на вашето съзнание. И като получавате подобно ускорение, вие можете да влияете на другите, които са около вас, на вашите роднини, познати и колеги. Подобен скок на вашето съзнание не може да остане скрит от очите на хората, които отдавна ви познават. И те не могат да си обяснят нито това, което се е случило с вас, нито защо са загубили интерес и вече не се стремят да общуват с вас. Но други хора, чувствайки във вас вибрациите, към които отдавна са се стремили, ще намерят с вас общи допирни точки. И вие ще можете да се обедините на ново ниво на съзнанието и да изградите ново бъдеще, намирайки се на това ново ниво на съзнание. Вие ще можете да оказвате влияние на всичко, което ви заобикаля. Способността за обединяване и извършване на съвместни дейности са неоспорими потвърждения на това, че сте издигнали на ново ниво вашето съзнание. Вие можете колкото си искате да разказвате на другите хора за заслугите и постиженията си, но ако вашите вътрешни достижения не се проявят на физически план във вид на конкретни дела, на реални плодове, тогава те не струват и пукнат грош. И по-скоро това са просто астрални шегаджии, които са се пошегували с вас и са ви говорили за вашето величие, което все още не сте достигнали, защото нивото на съзнанието ви не позволява да се издигнете по-високо от астралния план.

Всички ваши достижения трябва да бъдат проявени на физическия план. И основно ваше достижение е умението да сътрудничите и да изпълнявате конкретни дела на физическия план. Не изграждайте митични проекти във финия план, а запретнете ръкави и постройте старчески дом, детска градина, засадете градина и помогнете на ближния. Има много работа във вашия свят и всичката тази работа се върши от онези, които са имали определени духовни постижения, а не мислят, че нещо са постигнали.

Така ние ще можем да променяме света, действайки чрез онези, които са подготвили своите храмове за нашето идване и са изразили готовност да служат.

Сега времето е променено. И ако по-рано, за да отработите карма беше необходимо да четете повели и да се молите, то сега е дошло време за конкретни дела на физическия план. И когато започнете взаимодействието си за осъществяване на плана на Владиците на физическия план, вашата карма се отработва с мълниеносна бързина. Това е нова милост за вашето време. Отработването на кармата ще бъде ускорено за онези, които предприемат конкретни действия на физическия план, насочени към изпълнение плановете на Братството.

Нашите планове остават непроменени милиони години. Нашите планове са даване на Учения и следване на Ученията. И особено е добре, ако насочите усилията си в областта на възпитание на децата и младежта. Защото след десет-двадесет години вашите усилия ще дадат своите реални плодове, когато новото поколение навлезе в зрелия живот и ще изгражда този живот върху Божествените принципи.

Сега аз искам още веднъж да насоча вашето внимание към необходимостта да работите над своето съзнание и едновременно с това, към съвместната ви работа един с друг на физическия план. Няма време да чакате да станете напълно съвършени. Вашите стремежи ще дадат плодовете си много по-бързо, ако във всекидневния си живот прилагате всички получени знания, веднага след като сте ги получили. Всичко, което не се прилага на практика, става безполезно, мъртво знание.

Ние ви даваме нашето Живо Слово, Живо Учение и очакваме, че вие ще пренесете нашето Слово и Учение в живота чрез конкретни дела на физическия план.

АЗ СЪМ Санат Кумара с Надежда и Вяра във Вас.

Източник на информацията: http://www.sirius-bg.iskri.net/dict4/64sanat180706.htm

ВЕЛИКИЯТ ПРИЗИВ

Нека се осъществи Планът

на Светлината и Любовта.

зад която обитава злото.

Публикувам ново послание, което (според мен) е от изключителна важност. Моля ви, прочетете го с необходимата концентрация като му обърнете сериозно внимание....

Не пропускайте своя шанс и се постарайте да се задържите в коридора на еволюционната възможност.

Възлюбеният Заратустра

20 юли 2006 .г

АЗ СЪМ Заратустра, дошъл отново!

АЗ СЪМ дойдох, както винаги, за да ви дам наставления, отговарящи на потребностите на деня.

Вашите запитвания за получаване на Знания трябва да бъдат удовлетворени в степента, която Законът позволява. На вас ви се струва, че всичко знаете и умеете и че сте постигнали всичко в този свят. Позволете да отбележа, че в този случай вие сте движени от обикновената човешка горделивост. Защото е невъзможно да постигнете Закона на тази вселена, когато се намирате на вашето човешко ниво на развитие на съзнанието. И само когато се откажете от тази ваша гордост, тогава истинското знание ще може да влезе във вашия храм, като се възползва от това, че във вас се е освободило празно място, което може най-накрая да бъде запълнено със Знания. А до тогава вие запълвате своя съд с всичко, което не ви е толкова потребно, а е и крайно вредно за вас.

Защото тази всеядност, която съществува на планетата сега, никога не е съществувала в продължение на милиони години. Винаги е имало забрана за много проявления и тази забрана се е реализирала на религиозно и държавно ниво. Сега времето е друго. И вие получавате достъп до много неща, които не са полезни, но липсват предишните забрани. И само вашето съзнание може да бъде онзи цензор, който да ви забрани да правите това или онова, да четете това или онова.

Затова идваме ние, за да ви дадем възможност да имате представа, кое е полезно за вашето съзнание и кое е необходимо за вашето развитие. А избора, своя избор вие правите сами. И избора, който правите буквално в тези дни, определя вашето бъдеще, определя хода на вашето индивидуално развитие и хода на еволюцията, която протича на Земята.

Вие не получавате забрани, но нравственият закон, който е във вас, сам ще определи какво ви е полезно и какво не. И дарбата за различаване, която излиза сега на първо място, ви е необходима като въздуха, като храната. Вие трябва да се научите да правите различаване. Този ваш живот е ключов за хода на еволюцията на вашата душа. Защото от вашия избор в този живот зависи целият по-нататъшен ход на еволюцията на вашата душа. Вие или ще тръгнете напред с големи темпове, или ще бъдете принудени да се влачите на опашката на еволюцията. И аз няма да се учудя, ако в едно от близките въплъщения животът ви напомня живота на папуасите някъде в Нова Гвинея, защото предпочитанията, които имате в този живот, не са далеч от нивото на развитие на папуасите. И ще продължите вашия задънен клон на еволюцията, седейки до огъня и печейки порцията месо.

Бог е толкова милостив, че ще удовлетвори вашето желание да не правите нищо, да ядете, да спите и да се съвокуплявате. Подобна деградация е имало винаги на планетата. И племената, които вие приемате за неразвити, са направили своя окончателен избор някога, когато е настъпило време да правят избор. И по-нататъшният ход на еволюцията е бил спрян за тях. Те отработват кармата на физическото и другите низши тела, а по-нататъшната им еволюция приключва и космическите боклукчии ще ги приберат от сцената на еволюционния път на развитие. Сега, съгласно всички космически срокове, ви предстои да направите избор. Твърде много души се струпаха на Земята и не всички от тях са пригодни за еволюция. За някои въпросът за избора не стои така остро и те могат още да продължат охолно да съществуват и да правят опити за развитие на висшето съзнание. За други всички космически срокове са минали и това въплъщение е ключово, определящо хода на по-нататъшната индивидуална еволюция на душата.

Аз не искам да ви плаша, но на нас ни се струва, че ще бъде целесъобразно, ако успеете да подходите по-осъзнато към изборите, които имате пред себе си и да разберете какво ви застрашава по-нататък, ако изборът ви не се вмества в рамките на предоставената космическа възможност.

Затова сме толкова откровени. И аз се радвам, че настъпи времето, когато можем ето така направо да ви кажем за вашите проблеми. И ако не смятате за нужно да се вслушате в нас, това е ваш избор и вие го правите осъзнато, ръководейки се от Закона за свободната воля, който действа за вас. Но този Закон има своите времеви рамки. Докато другите Закони действат до края на проявената вселена. Законът за свободната воля спира да действа, когато вашето развитие не отговаря на по-рано установените от Закона рамки на космическата възможност. Затова предупреждаваме. Време има, но то е много кратко и за мнозина времето за избор приключва в това въплъщение.

Не пропускайте своя шанс и се постарайте да се задържите в коридора на еволюционната възможност.

Съгласете се, че ако човек не желае да се учи в училище или в института, то след определено време родителите му спират опитите да накарат своето чедо да учи и го оставят да се оправя само. Ето така и ние, подтиквайки ви към развитие и следване на Закона, рано или късно ще се откажем от опитите си и ще ви оставим сами на себе си, да жънете плодовете на своите избори в някое от папуаските племена.

Подхождайте осъзнато към изборите, които правите ден след ден. В хода на вашето придвижване изборите ви стават все по-малко и по-малко еднозначни и очевидни, илюзията около вас става по-фина и от вас се изискват Божествени качества и способност да виждате във финия свят, за да не се заблудите и за да напуснете пределите на илюзорния свят, да се издигнете в своето съзнание на ново ниво в спиралата на еволюцията. И ние ви зовем и неуморно идваме, за да направим отново и отново опит да ви обясним азбуката на знанията за Законите на тази вселена. А мнозина от вас не ни обръщат внимание и продължават с упование да четат и препрочитат литературата, която приспива техните Божествени възможности, дава храна за властване на илюзиите в техните четири низши тела.

На вас ви е дадено физическо зрение, но ви е дадено и духовно виждане. Защо не използвате вашата дарба? Докога ще попадате под влиянието на различни случайни личности да ви мътят мозъка и да ви принуждават да правите един неправилен избор след друг? Способността за различаване, целият механизъм на различаването е скрит във вас, във вашите сърца. Вие всички сте създадени по образ и подобие Божие. Защо постоянно забравяте това и търсите патерици във физическия свят, за да не паднете. Не са ви нужни никакви патерици от рода на ясновидци, екстрасенси и гледачки. Необходимо е просто да се възползвате от механизма на различаване, който е във вас. Вашето Висше Аз стотици и хиляди години чака, кога най-после ще се обърнете към него и ще се вслушате в неговите съвети, които то желае да ви даде в тишината на вашите сърца. Не, вие постоянно запълвате вниманието си с външни дрънкалки, само за да не останете насаме със себе си и да се вслушате в своето сърце.

Аз бях рязък днес. Но исках да ви дам целия плам на моето сърце и целия си огън, за да сгрея сърцата ви и да ги изтръгна от студа на невежеството и тъмата, в които мнозина от вас продължават да пребивават.

Аз изпълних това, за което дойдох. И съм спокоен, че сега вие не можете повече да казвате, че нищо не сте знаели и че за нищо не са ви предупреждавали.

АЗ СЪМ Заратустра, с Любов към вас, защото единствено моята Любов ме подтикна на този разговор.

Източник на информацията: http://www.sirius-bg.iskri.net/dict4/66zaratustra200706.htm

ВЕЛИКИЯТ ПРИЗИВ

Нека се осъществи Планът

на Светлината и Любовта.

зад която обитава злото.

Редактирано от neoscanner (преглед на промените)

Това е едно невероятно послание.Призив, в който трябва да се вслушаме.Да се осъзнаем.

Благодаря, neoscanner

Следва ново послание, откриващо по-особения статус на всяко 23-то число от всеки месец до края на тази година....

Публикувано изображение

За милостта на 23 дата и другите възможности, които дават Небесата.

Възлюбеният Ел Мория

19 юли 2006г

АЗ СЪМ Ел Мория Хан, дошъл при вас, за да ви дам послание. И в този ден аз трябва да ви напомня за милостта, която се отнася за двадесет и трето число на всеки месец. Тази милост ви позволява при правилно настройване и поведение през целия ден на 23 дата да получите възможност за изчистване на кармата за следващия месец. Вие знаете условията на милостта*, а днес бих искал още веднъж да се спра на въпроса за отработването на вашата лична карма. Вие можете да използвате тази милост, за да помогнете за отработване на планетарната карма, кармата на вашата страна. Но аз бих искал да ви напомня и да поясня още веднъж, че можете да използвате тази възможност за изчистване на вашата лична карма и кармата на вашите близки роднини, които са свързани кармично с вас. Затова ако отделите един час в деня на 23 число за молитвена практика и направите съответен призив, то цялата енергия ще бъде умножена по броя на участниците в милостта през този ден. И тази енергия ще бъде насочена преди всичко за преобразуване на кармата, която пречи на устойчивото развитие на планетата Земя. Оставащата енергия ще бъде насочена за разрешаване на личните ви кармични проблеми, за които ще молите. Това е възможност за вас да получите облекчаване на кармичното бреме. Затова я използвайте, помолете и ще ви се даде в такава степен, в каквато приложите вашите усилия, не само във вид на молитва, но и всичко, което ще правите в този ден, всяка ваша дейност може да бъде посветена на преобразуването на кармата за следващия месец.

Пропускайте през себе си Божествената енергия и я насочвайте за разтваряне на кармичните ви проблеми, свързани с вашия мъж, жена, деца, родители, вашите колеги в работата.

Това е много важна милост, която сега реално действа и ви помага да се отървете от всички кармични проблеми. Всеки механизъм, който дават Небесата, трябва да бъде използван от вас с пълната му сила.

Сега, след като ви напомних за възможностите и Божествената милост на 23 дата от всеки месец, аз бих искал да пристъпя към главното, за което дойдох. Дойдох да ви дам представа за ситуацията при вас. Не за ситуацията на всеки от вас конкретно, а за ситуацията на Земята, за текущата ситуация на планетата Земя. На вас ви е известно от предишните диктовки, които дадохме в този цикъл чрез този посланик, че ситуацията на планетата е по-добра. Но не трябва да се отпускате и да спрете да полагате вашите усилия. Защото процесът тъкмо е започнал и всяко отпускане е неуместно. Само когато сте в състояние да полагате ежедневно своите усилия, ще можете да поддържате устойчиви темповете на преобразуване на планетата Земя.

Сега усилията ви са все още недостатъчни и резервът от енергия, който ние използваме за стабилизацията, засега не се попълва. Попълването с енергия е възможно, когато все по-голям брой сътрудници успеят да ни дарят енергията на своите сърца. Ние ценим много Любовта, която ни изпращате. Затова вашата Любов може да попълни недостигащото количество енергия. Ние ценим много също така работата, която вършите безкористно за Братството. И помощта, която чувстват от Небесата нашите сътрудници в критични моменти на живота си се определя от цената на жертвата, която те са могли да принесат по-рано, служейки ни. Ние много ценим онези, които са способни да стигнат в съзнанието си ниво на осъзнато сътрудничество с Йерархията. Ние ви изпращаме мисли и желания и вие усещате енергията, необходима да се върши работата на Братството на физическия план. И нашите сътрудници, намиращи се във въплъщение, стават все повече и повече. Аз не мога да дойда при всеки от вас, за да ви изразя моята благодарност и признателност за работата, която извършвате за Братството, но мога да ви изразя моята признателност и благодарност чрез този посланик. Приемете моя нисък поклон. Аз искрено се прекланям пред Светлината на Бога във вас и онези ваши Божествени качества, които ви помагат да не се отклонявате от курса и да действате за интересите на Братството, намирайки се на Земята в това трудно за планетата време.

Почувствайте отговорността и съхранявайте вашия устрем. В действителност, любовта към постоянното напрежение и неуморното прилагане на силите е това, с което се отличават нашите ученици. Вие можете безпогрешно да определите нашите ученици между вас. Те не хленчат и не се оплакват от живота, а продължават ден след ден да вършат своята работа, заради която са дошли във въплъщение. И никакви жизнени ситуации и изпитания не са в състояние да ги спрат. Тъй като Вярата им е крепка и връзката им с тяхната Висша част им помага да не се отклоняват от Пътя.

Нашите сътрудници не карат никого да им обръща внимание. И те не разказват на всички, колко голяма работа е извършена и се върши. Не, те предпочитат да вършат работата си тихо и неуморно, без да предизвикват излишен интерес от страна на противодействащите ни сили. Всеки знае своята работа и я върши.

Нашите сътрудници са разпръснати по различни страни и континенти. И би ми се искало особено да отбележа работата на нашите сътрудници в такива страни като Русия, България, Латвия, Германия, Украйна, Литва, Армения.

Ние очакваме, че ще се появят такива сътрудници на земята на Америка, които също ще се събудят и ще възстановят своята вътрешна връзка с Йерархията. Всяка нова милост и всяка нова възможност, която дават Небесата, предоставя нови перспективи на хората и страните, които използват тази възможност и се присъединяват към нея. Затова не се притеснявайте да поддържате връзки с руския посланик. Няма нито национални, нито континентални граници за нашето Учение. Ние учехме човечеството, дори когато още не е имало и помен от сегашните континенти на планетата. И ще продължим нашата работа по обучението и просвещаването на човечеството, защото вярваме, че човечеството на Земята ще издържи всички изпитания и с чест ще прояви онези Божествени качества, които сега са в спящо състояние у болшинството от хората на планетата.

Ние се надяваме на сътрудничество с всеки и за да влезете в сътрудничество с Йерархията, можете да използвате моя фокус, моят образ и да се обръщате към мен всеки ден с молбите и проблемите си, с вашите въпроси и пожелания. Делимостта на моето съзнание и дарената ми от Бога възможност ми позволяват да присъствам едновременно на много места и да ви давам моите наставления и препоръки. Аз чувам всеки от вас, който се обръща към мен. Остава само да се научите да ме чувате. Излезте от суетата, седнете тихо пред моя фокус или просто си ме представете във въображението си и аз ви уверявам, че ако устремеността ви да ме чуете е силна, вие непременно ще чуете моя глас в дълбочината на вашето сърце. Само че това няма да бъде обичайният за вас човешки глас. Но това ще бъде отговор на всички ваши въпроси. Вие ще получите отговор и ще знаете, че аз съм ви го дал.

Тренирайте. Може да не ме чуете от първия път. Развивайте в себе си качеството за общуване с финия свят.

Аз съм винаги с вас в тишината на вашите сърца, но аз не мога да бъда с вас, ако не подготвите своите храмове за общуване с мен, ако не се освободите от голямата част свойствени за човечеството навици. Аз ще изброя някои от тях: алкохол, пушене на цигари, слушане на рок музика, отрицателни състояния на съзнанието – обида, гняв, унилост, жал към себе си и към другите – всичко това ми пречи да установя връзка с вас на финия план, а на вас ви пречи да ме чуете.

Не се отчайвайте, ако имате недостатъци. Ако сте избрали Пътя и вървите по него неуморно всеки ден, тогава много скоро ще отхвърлите като ненужно и обременяващо вървенето ви всичко излишно, всичко, което ви пречи.

И ще останат само онези ваши качества, които са Божествени и непреходни. И само след няколко години вие с удивление ще се огледате – какви сте станали и ще се учудите, колко много сте се променили.

Аз ви напускам и с нетърпение очаквам нови срещи във вашите сърца.

И така, до скоро!

АЗ СЪМ Ел Мория, винаги с вас!

Източник на информацията: http://www.sirius-bg.iskri.net/dict4/65lelmoria190706.htm

Ще припомня за съществуването на по-раншно послания, което (до) изяснява особения статус на 23-то число от месеца...

http://www.sirius-bg.iskri.net/dictations/116moria2706.htm

ВЕЛИКИЯТ ПРИЗИВ

Нека се осъществи Планът

на Светлината и Любовта.

зад която обитава злото.

P.S. Благодаря много на Лора за подкрепата. Моля те, прибери се скоро и жива и здрава във Франция, където е по-спокойно....

Летният цикъл диктовки, които давахме в България чрез нашия посланик, завърши.

Възлюбеният Ел Мория

21 юли 2006 г.

АЗ СЪМ Ел Мория Хан, отново дошъл при вас. АЗ СЪМ дойдох, за да ви съобщя, че летният цикъл диктовки, който давахме в България чрез нашия посланик, завърши.

Аз се радвам, че успяхме да дадем този цикъл диктовки в България. Защото всеки път, когато даваме нашите послания, се освобождава огромно количество Светлина в мястото на приемане на диктовките. И страната и хората, които участват в процеса на приемане на диктовките, получават изрядна порция Светлина. И както всеки път, важното е как ще се възползвате от получената Светлина.

Когато преди малко повече от две години мантията на посланик на Братството беше положена върху раменете на Татяна, никой не би гарантирал, че Русия има светло бъдеще. На физически план цареше пълен хаос и безпорядък. Но ние дойдохме и заявихме в нашите послания, че се готви велико бъдеще за тази страна на финия план.

И не изминаха и две години и това, което беше подготвено на финия план, започна да се проявява на физическия план. И дори скептиците, които само преди една година мърмореха и казваха, че Русия е загубена, сега стоят в недоумение и се почесват по врата.

Същото ще стане и с България. Ако тя успее да използва качествено получената Светлина, то много скоро нея я очакват големи промени, свързани с образованието и икономиката. Всичко е във вашите ръце! И всички промени стават чрез изменение на вашето съзнание.

Винаги има опасност Светлината, която изпращаме на Земята, да бъде неправилно използвана и изкривена, но всеки път ние се надяваме, че вашата чаша няма да се окаже пробита и ще се възползвате от получената енергия, в съответствие с Божествения план и Божественото предназначение.

Аз се радвам, че успяхме да дадем значителен обем Знания в този цикъл диктовки. Винаги помнете, че Знанията ви се дават за обмисляне, за медитация в тишината на вашето сърце. Не гледайте да оставите диктовките настрана по най-бързия начин. Постарайте се да усвоите напълно всичко, което се съдържа във всяка диктовка. Всяка капка живителна Божествена енергия и всяко Слово Божествена Истина.

Ние идваме при човечеството на Земята, за да укрепим нашите връзки, връзките между физическия и финия план. И нашите цели и задачи зависят изцяло от това, доколко пълно ще можете да усвоите информацията и енергията, които се съдържат в нашите послания.

Не ни карайте да ви напомняме отново и отново, че върху вас лежи огромна отговорност по преобразуването на физическия план на планетата Земя. Помнете, че вие сте дошли в това въплъщение, за да осъществявате конкретни действия във физическия план. Но за да бъдат вашите действия съвършени и за да съответстват на Божествения план, вие трябва преди всичко да се погрижите за вашите канали. Изчиствайте неуморно вашите фини тела с молитви и пост, разходки сред природата и общуване с деца и животни. Съзерцавайте прекрасното и под въздействие на красотата вие ще измените вътрешното си състояние. Нищо не влияе така върху човека, както красотата и природата. Пазете и култивирайте правилни образци в живота си. Старайте се всичко, което ви заобикаля, да ви изпълва с хармония и красота. Не се притеснявайте да насочвате другите хора, напомняйте им, че всичко, което ги заобикаля, оказва постоянно въздействие на тяхното съзнание и на техния вътрешен свят. И това се отнася също за гледането на телевизия и безконтролното слушане на радио. Пазете се от всякакви негативни вибрации, от които можете да се опазите. Има много начини да се опазите от негативните енергии и много от тях не изискват никакви парични средства.

Затова аз дойдох да ви напомня, че всичко е по силите ви. Вие можете да разчитате на Владиците и да отправяте молитви, но да действате на физическия план предстои на вас самите. И всички чудеса, които се случват, са щателно планирани. И чудото на преобразуването на физическия план непременно ще се случи, но за да стане това, вие трябва да подготвите това чудо във вашите сърца.

Аз ви пожелавам успешна работа над себе си. Следете, всеки грам Божествена енергия да бъде насочен по предназначение. Дадено ви е много и вие сега трябва да проявите своята готовност за сътрудничество с Небесата.

Всички ваши усилия ще бъдат приумножени и непременно ще дадат своите кълнове.

Наглед всичко, което се променя на физическия план, не е свързано с диктовките, които ние даваме, но повярвайте ми, че практически всички положителни изменения на планетата винаги са били свързани с това, че хората са приемали нашите посланици и Словото, което те носят. Ако нашите посланици не са били приемани и не им е оказвана почест, то страната, която е допускала тези негативни действия, е пропадала за дълги години в мрачни времена за съзнанието. И ние можем единствено да молим Бога да им прости, тъй като те не знаят какво правят.

Ние искрено се надяваме, че мрачните времена за човешкото съзнание са останали в далечното минало. И напред е ярката светлина на Знанията, които носите във вашите сърца.

Аз дойдох, за да дам заключителната диктовка от този цикъл и да ви известя, че ние продължаваме работата чрез нашия посланик дотогава, докато съществува възможността за нашата работа на физическия план.

Не забравяйте, че върху всеки от вас лежи отговорност за грижата за нашия посланик. Защото Божиите хора винаги са живели благодарение на грижите на добрите хора.

Аз се сбогувам с вас, но се надявам, че нашата раздяла няма да е задълго и ние отново ще се срещнем с вас чрез този посланик, а с онези от вас, които сте готови, аз ще дойда и ще се срещна лично в тишината на вашите сърца.

АЗ СЪМ Ел Мория, до нови срещи!

Източник на информацията: http://www.sirius-bg.iskri.net/dict4/67elmoria210706.htm

ВЕЛИКИЯТ ПРИЗИВ

Нека се осъществи Планът

на Светлината и Любовта.

зад която обитава злото.

• Автор

С усмивка на благовестие публикувам това по-раншно послание на Възлюбения Бабаджи, дарил на Земята и рода човешки енергиите (концентрирана Любов) на KriyaYoga....

Публикувано изображение

Пътят към Небесата е вътре във вас

Бабаджи

8 април 2005

АЗ СЪМ Бабаджи. Дойдох чрез този Посланик.

Възможно е да не ме знаете. Приех въплъщение в края на миналия ХХ век в Индия. Аз не бях роден в този смисъл както се раждат децата. Бях създаден със силата на мисълта.

Идвах, за да възстановя традициите на истинната вяра в Индия. Бях въплъщение на Шива.

О, това е много сложно за разбиране, как един и същ Владика може да идва чрез разни хора, по различни пътища на въплъщение. Обаче трябва да кажа, че Владиците, Високите Същности, дошли да помогнат на Земята и нейното човечество, търсят всякакви възможности, за да присъстват във физическия свят.

Сега вашият свят е много плътен и не позволява на Високите Същества от Светлина да прекарват сред вас дълго време. Затова ние използваме частични въплъщения или временни пребивавания в хора, които по съответния начин са подготвили своите телесни храмове, за да ни дадат възможност да присъстваме в тях.

Когато каните гости, вие се стараете да въведете порядък в къщи. Прибирате ненужните вещи, избърсвате прахта, миете пода.

Много е странно да се наблюдава, как мнозина от вас очакват да се случи чудо, очакват присъствие в себе си на Високи Владици или желаят да общуват със своята Висша част, а не предприемат никакви усилия, поне да почистят праха на своите плътски мисли и ненужните вещи на човешките желания.

Нашите светове са много по-близо, отколкото ви се струва. И нашият свят е винаги отворен за общуване с вас. Трябва само да се настроите на нужната честота на нашите вибрации. Ние сме готови да общуваме с хората намиращи се във въплъщение, остава въпроса, готови ли сте вие?

Макар, няма да крия, че тези места, които обитавате, не са подходящи за нашето присъствие. По време на моето последно въплъщение независимо, че почти не посещавах големите градове, бяха ми необходими значителни усилия, за да възстановя своите енергии, да приведа в порядък своя храм след пребиваването ми сред хората, за да позволя на Висшите Същества да общуват с мен.

Живеех в Индия. Но имах възможност да наблюдавам хора, които пристигаха от Европа и Америка.

Тяхното съзнание и манталитет много силно се отличаваха от съзнанието на хората живеещи в Индия. Основното обучение и знанията, които ми се налагаше да давам на тези хора, това бе Божественото чувство, Божественото усещане, които им изпращах по време на моите проповеди.

Изливах тази Божественост, тази Благодат от своите чакри. И давах възможност на всички присъстващи да изпитат това чувство на Благодат.

Беше удивително да се наблюдава как горделивите чужденци разцъфваха в мое присъствие, как забравяха за своите цивилизовани проблеми и се обръщаха към обикновения живот и Божественото общуване.

Ако можехме да пребиваваме в голям брой хора, подготвили своите храмове за нашето присъствие, тогава можете да си представите, колко би се променила ситуацията на планетата.

Мнозина искат да получат тази Божествена връзка, за да утвърдят своето его. Много е интересно да се наблюдава как човек се опитва да носи две големи дини под една мишница.

Той иска да получи Божествено общуване и едновременно иска да утвърди своето его.

Как мислите, може ли такъв човек да получи Божествено общуване?

Човек винаги получава това, към което се стреми. Ако човек желае силно да получи Божествено общуване, но не е въвел ред в своя храм, необходим за идването на Високите Същности, тогава той ще общува с тези същности, които съответстват на нивото на неговото съзнание.

Има доста много същности, които само това и чакат, да попадне в ръцете им такъв човек и те да го управляват, и да предсказват чрез него. Вие знаете, че подобното привлича подобно.

Затова се изисква да се отречете напълно в своето съзнание от всякакви човешки желания, от всякакви мисли, свързани с получаването на някакви преимущества лично за себе си .

Просто отдавате всичките си недостатъци и несъвършенства на Бога и казвате: “Господи, да, несъвършен съм, но те обичам, Господи. Помогни ми. Помогни ми, Господи. Тъгувам по Теб, тъгувам по Твоята Благодат, по Твоята Любов. Няма нищо в този свят, което да ме привлича, Господи. Искам да бъда Единен с Теб. Искам да изпълня всяко твое желание. Ще Ти служа. Ще служа на всички живи същества, в които пребиваваш. Помогни ми, Господи. Аз съм Твой”.

След такъв призив, ако сте го направили искрено, от цялото си сърце, вие ще получите нашата помощ.

Обаче заблудата на хората е свързана с това, че те мислят, че веднага ще получат Благодат и ще станат най-съвършените в плът. За съжаление, с този ваш призив пътят ви към Бога едва започва.

Ще ви кажа какво ще последва след този призив. Вие ще получите ускорено издължаване на кармата си. Ще се сблъсквате със ситуации извън вас, в обкръжаващия ви свят, и със ситуации вътре във вас, във вид на психологически проблеми, които ще възникват пред вас без почивка всеки ден.

Ще получите възможност да докажете на Бог, че действително сте готови да изпълните това, което сте обещали.

Вашата устременост към Бога трябва да ви помогне да преодолеете тези тестове и трудности колкото и тежки да са те.

Не е нужно да се лишавате от всичко: семейство, работа, дом, богатство. Но трябва да се разделите с привързаността си с всяка вещ от този свят. И не само от реални вещи, които могат да се пипнат с ръка, но и от тези вътрешни проблеми, които са ви присъщи, и които ви съпровождат от живот в живот. За някого това е завистта, за някого това е критиката, осъждането, за някого това е жалостта към самия себе си. Доста много са качествата, с които трябва да се разделите. Това е много болезнен процес. Защото за времето на пребиваване на Земята, вие буквално сте се сраснали с тези качества. И ви се налага да ги дерете от себе си. Все едно, че ви се налага да късате от себе си парчета кожа. Но това е друга болка. Душевна болка, но тя понякога е съвършено непоносима.

Ако срещнете учител, който ви каже, че ще ви избави от кармата ви, от проблемите ви, и ще вземе всичко върху себе си, никога не вярвайте на такъв учител. Независимо дали ви иска за това пари или не.

С вашите проблеми и с вашия кармичен багаж можете да се разделите само вие.

Външният учител може само да ви подсказва тези проблеми, но не и да ги решава вместо вас.

Затова идвам, за да ви предупредя за сложността на вашият път и за да ви окажа помощ, ако е възможно със моите съвети.

Разбирам цялата сложност на ситуацията, в която се намирате, когато понякога нямате възможност да получите съвет от истински Гуру, намиращ се във въплъщение. А вашите души се нуждаят от съвет и помощ. А ние от своя страна се стараем да ви окажем такава помощ и да ви дадем съвет.

Затова рано или късно ние ще се срещнем.

Небето и Земята ще се срещнат. И това ще стане вътре във вашия храм. Защото Пътят към Небесата лежи вътре във вас. Вие може да обиколите цялата Земя в търсене на истински Гуру, може да изхарчите за това всичките си спестявания и така и да не намерите нищо.

А вратата към Небесата в действителност се намира вътре във вас. Сега дори имате всички необходими ключове за тази врата. Но последното усилие за отключване на вратата все пак трябва да направите сами.

Радвам се на нашата днешна среща и мисля, че тя беше полезна за вас.

АЗ СЪМ Бабаджи и ви изпращам своята Любов.

Източник на информацията: http://www.sirius-bg.iskri.net/dictations/36babaji0804.htm

ВЕЛИКИЯТ ПРИЗИВ

Нека се осъществи Планът

на Светлината и Любовта.

зад която обитава злото.

В добротолюбие размишлявайте и се преобразявайте...

П.П. ....(Лора) човешките емоции също се нуждаят от Любов.... Правилото да се живее добронамерено, да се говори меко и мъдро и да се действа безкористно е прекрасен (все още недостатъчно пълноценно използван) инструмент за контрол (над) и преобразяване на чувствено - емоционалния проводник (естествено, това е само един от аспектите на контрола)...

С особена радост публикувам този светъл бисер познание за всички онези, които разбират значението на посланията и се стремят да втъкат енергията от тях в огнедишащата тъкан (тази животворна нишка, свързваща с Йерархията на Светлината) на своите ежедневни мисли и дейност...

Беседа за Пътя на Посвещенията

Господ Майтрейя

16 декември 2005г

А СЪМ Майтрейя, пристигнал при вас, за да предам важно послание за човечеството на Земята. АЗ СЪМ пристигнах днес с определена цел, която трябва да бъде осъществена именно сега, когато става смяна на годишните цикли. Вие знаете, че при моето предишно идване имахте възможност да получите представа за Пътя на Посвещенията и за моята Школа, в която аз каня всички, които желаят и в която не всички желаещи могат да учат, още по-повече да я завършат.

Тайната е много проста. Хората се стремят към посвещенията като към нещо тайнствено и недостъпно. За тях обучението в Школата на Посвещенията по нещо прилича на посещаването в престижно учебно заведение, в някой от известните университети на Земята или учебни центрове, получаването на образование, в които им се отваря път за кариера.

Има коренна разлика между Школата за Посвещения и кое да е престижно учебно заведение на Земята. И тази разлика се състои именно в това, че вие се лишавате от всякаква кариера в общоприетото й земно значение. При това вие се лишавате не само от кариера, но и от всичко, което може да ви е скъпо и към което съхранявате чисто човешки привързаности.

Затова, колкото и престижно да изглежда това обучение в Моята Школа на Мистериите в очите на непосветените и профаните в областта на езотеричното знание, още в началните етапи на Пътя на Посвещението желаещите да продължат обучението остават много малко.

Според стар и неизвестен на широката аудитория закон, посвещенията в школите за посветени са ставали при закрити врати и достъпът в нашите Школи за Посвещения е бил щателно охраняван. И даже онези наши ученици, стъпили на Пътя и получили първите посвещения, не са били допускани до най-съкровените тайнства и мистерии. Защо? Защото нивото на съзнанието на голямата част от учениците не е в състояние да възприеме много неща, които стават зад затворените врати и до които много малко хора имат достъп.

Ако вие, с вашето неподготвено съзнание, попаднете случайно в стаята, където се дават посвещения от най-високо ниво, вие по-скоро бихте напуснали школата на посвещения в същата минута и никога повече не бихте прекрачили нейния праг. Нещо повече. Вие бихте разказвали на всички и на всеки, че тази школа е просто изчадие на ада и никой не трябва дори и да си помисля да прекрачва нейния праг.

Какво пък, за нас е добре, когато неуспелите ученици разпространяват за нас такива невежи слухове. Защото действително, когато човек се освобождава от своята нереална част, процесът е толкова болезнен и понякога протича така драматично, че може да се появи чувството, че се намирате в килия за изтезания.

Наистина, когато се срещнете очи в очи, лице в лице с вашата нереална част, у вас се създава усещането, че сте се срещнали самия дявол.

Само че този дявол, за разлика от общоприетото убеждение, се намира не някъде в преизподнята, а вътре във вас самите.

Да, възлюбени, и Богът и дяволът се намират вътре във вас. И това е най-съкровената тайна, която се е разкривала пред посветените, докато те са преминавали през техните изпитания. В процеса на подготовката, те са имали възможност както да се сблъскват със своята нереална, плътска част и тогава у тях е възниквало пълното усещане, че са срещнали дявола, така и да се срещнат със своята Божествена част и тогава те усещали своята Божествена, непреходна природа.

И след като са познали двойствеността на своята природа, те трябвало да направят своя окончателен избор и напълно да се подчинят на своята Божествена част, Бога, намиращ се вътре в тях и Бога, намиращ се вътре в техния Учител.

Този избор е толкова сложен, защото той е основния избор, който прави всеки човек, намиращ се във въплъщение. И всеки от вас интуитивно предполага, че най-важният въпрос, който трябва да реши за себе си, това е въпроса за избора между Бога и дявола, между вашата реална част и нереалната част от вас самите. Вие знаете за този избор и за това се страхувате от грешки. Защото има много хора, които се възползват от вашето желание да служите и вашия стремеж да вървите по Пътя на Посвещенията. И е много е лесно да попаднете под тяхно влияние, а е доста трудно да се избавите от тях. И всичко това, действително, напомня на пребиваване в истинска Школа на Посвещенията, само че избора, който правите ви заставя да служите не на Бога в човека, а на човешкото его.

Затова не бързайте да се подчините на влиянието на кой да е човек, колкото и светъл и благ да ви се струва той.

Нашата задача, е да ви покажем най-тънките страни на различаването. Докато вървите все по-нататък и по-нататък по вашия Път, ще ви се наложи да правите различаване на все по-тънко ниво. И ако в началото на Пътя всичко ви е било ясно: трябвало е само да спазвате 10-те заповеди, дадени още по времето на Мойсей и вашето спасение ви се е струвало гарантирано, то при придвижването по Пътя и самото спазване на тези заповеди е тест за вас.

И ако аз сега започна да ви говоря за най-тънките страни и за най-тънките оттенъци, когато можете да се заблудите, дори спазвайки 10-библейски заповеди, вие няма да можете да ме разберете.

Затова Божествената наука е много сложна. И обучението в тази наука трябва да става под ръководството на опитен наставник.

И първия избор, който правите, това е изборът на такъв наставник, такъв авторитет, който да следвате.

Много от вас се намират на такова ниско ниво на съзнание и възприемане на действителността, че това за което днес се опитвам да ви говоря, просто ще премине през вашето съзнание и няма да остави там и най-малка следа. Но има и други хора, които ще възприемат всичко казано от мен като много важна информация, без която техния по-нататъшен път ще бъде немислим. Аз говоря именно заради тях. Вие, които не разбирате за какво говоря, спомнете си моите думи, когато настъпи вашето време, когато се сблъскате с обстоятелства вътре във вас и извън вас, с които не можете да се справите. И тогава ще си спомните за тези подсказки, които давам в хода на нашата днешна беседа и ще се върнете към тях и ще ги препрочете отново. И ще разберете, че нищо не е било казано напразно. Всичко, което е било казано, съдържа много важна информация за онези, които могат да я възприемат.

Пристъпвам в своето наставление към въпроса за смяната на годишния цикъл. Защото именно тогава е времето, когато можете без да бързате, да оцените резултатите за изминалата година и да разберете към какво трябва да се стремите през следващата година. Смяната на годината е много важен етап и стереотипът, по който по-голямата част от човечеството отбелязва смяната на годината, е един от главните стереотипи, които следва да преодолеете в своето съзнание.

Защото смяната на годишния цикъл изисква от вас да правите точно обратно на това, да се намирате в шумни и нетрезви компании.

Вие можете да получите много повече за развитието на душите си, ако останете през тази нова година в самота или в своя семеен кръг и вместо да се оглушавате с музика и да употребявате алкохол, да се опитате спокойно да размислите за отиващата си година и да строите планове за бъдещето.

Всички велики начинания са започвали в тишина, в тиха, спокойна беседа в домашен кръг.

Никога нито една здрава мисъл не се е раждала сред тълпите, по време на шумни празненства. Аз ви говоря днес с огромна любов, която изпитвам към онези от вас, които станахте мои ученици, които взехте това решение след моята диктовка, в която ви поканих в моята Школа на мистериите*, и които оттогава нито ден не сте забравили за мен и за своето намерение.....

Аз следя внимателно доколко решителен е вашият устрем.

Много от вас на следващия ден забравиха, че са ме помолили да ги приема в моята школа. Но имаше и такива, които и до сега помнят за своето намерение. И аз ще продължа моята работа с тях.

Половин година е достатъчен срок, за да можете да усетите сериозността на вашето намерение. И сега ние ще продължим по-нататък. А тези, които изостанаха ще могат отново на по-сериозно ниво да анализират своето намерение и отново да помолят за влизане в моята школа.

Аз съм Майтрейя. С любов към вас.

Източник на информацията: http://www.sirius-bg.iskri.net/dict2/05maitreia1612.htm

ВЕЛИКИЯТ ПРИЗИВ

Нека се осъществи Планът

на Светлината и Любовта.

зад която обитава злото.

Това послание е от особено значение и дава отговори на множество въпроси, които си задаваме ежедневно-истина ли е, защо, как...бих посъветвала да се чете-не като религиозна проповед, а като разяснение...

Благодаря neoscanner

• Автор

-= Нищо, намиращо се на небесата, на земята или където и да е другаде, не може да попречи на прогреса на човека, събудил се от илюзията, съзрял действителносттa отвъд заслепението на астралното поле, и дочул, дори и да е само веднъж, вдъхновяващия призив на собствената си душа.....

Добрият резултат е неминуем. Той е обаче въпрос на по-бавна или по-бърза реализация и освобождение от великата илюзия на света. Всеки ученик/последовател се умолява да работи усърдно за постигане на тази цел и да помага за нейното осъществяване. Всеки, който се освободи, който вижда ясно, и който се избави от заслепението на илюзията, помага във Великото Дело....

Да можем да придобием вътрешното виждане, окото да съзира ясно великолепието на Бога, гласът да изрича само благословия и ръцете единствено да помагат. Нека това е молитвата на всеки от нас...=-

Djual Khool

Вие сте дошли в този свят, за да научите урока за различаването

Господ Шива

1 януари 2006

АЗ СЪМ Шива, дошъл отново при вас чрез моя посланик.

Като тема на днешната беседа ми се иска да използвам небезизвестната притча за коня. Може да заведете коня до водоема, но не можете да го накарате да пие вода.

Нашите беседи понякога напомнят за тази притча. Ние ви водим до реката с Божествена енергия и ви даваме възможност да черпите безценни знания, мъдростта на вековете, която се съдържа в нашите послания. Но вие и само вие самите можете да вземете решение дали да пиете. Никой не може да направи това вместо вас. И точно така нашият посланик не може да застави никого насила да приеме нектара на Божествената енергия, съдържащ се в нашите послания.

Мъдрите хора не бързат да приемат информация, която идва от непознат източник. И това е правилно. Ако поглъщате безразборно всякаква информация, то може да настъпи момент когато мозъкът ви няма да може да смели всичко. Трябва много качествено да подбирате онази информация от обкръжаващата ви действителност , която заслужава вниманието ви и да я отделяте от боклука, който съществува в изобилие по полиците на вашите книжарници и в Интернет.

Съвсем неотдавна всяка книга, която давахме чрез нашите посланици, беше рядкост и се възприемаше като нещо непонятно и обезкуражаващо. Но сега времето е изменено и се навъди много такава обезкуражаваща информация и литература.

И проблемът вече не е в това, да намерите нова информация, а проблемът се състои в това, как да се оградите от потока информация, която при цялата своя привидна необичайност представлява отрова в красива опаковка.

Само че за разлика от отровата за вредители, която купувате и на чиято опаковка ясно е указано, че това е отрова, върху обложките на вашите книги не е написано, че те представляват заплаха за вашето съзнание.

Затова ние променяме нашата тактика.

И нашата задача в момента не е просто да ви дадем информация, а да ви дадем знанието как да различавате истинската от лъжливата информация в морето от информация, което ви обкръжава

Вие знаете, че точни критерии не съществуват. И винаги, когато става дума за различаване, ние ви предлагаме да се обърнете към вашето сърце и да се доверите на Висшата част от самите вас и да направите оценка и избор. Защото вашата Висша част винаги знае Истината. Но не винаги ви хрумва самата мисъл за това, че трябва да се обърнете към Висшето си Аз. Аз вече не говоря за това, че чистотата на вашите низши тела може да не е достатъчна, за да почувствате и различите гласа на вашето Висше Аз. Затова е уместно да се дадат външни критерии, въз основа на които вие ще можете да правите разлика в потока от информация около вас.

Преди всичко обръщайте внимание на качеството на подаването на материала. И ако информацията не се дава на понятно за вас ниво, тогава прекратете четенето.

Работата е там, че съществуват много нива на подаване на информация. И това, което е достъпно до съзнанието на един, не може да бъде достъпно до съзнанието на друг.

Не винаги зад един сложен текст стои Истината.

Но ако сте стигнали до високо ниво на посвещение, тогава вие винаги търсите по полиците на магазините онези ключове, които ви позволяват да разпознаете Истината и в най-объркания текст.

По-рано ние прибягвахме към това, за да объркваме нашите послания преднамерено. В този случай се стараехме да отблъснем онези, които биха използвали нашата информация за користни цели. Сега ние не сме склонни към усложняване. Защото даваната информация винаги може да се усложни, но същността на даваното е много проста и достъпна дори за дете. Затова колкото и да обикаляте и блуждаете из дебрите на така наречената езотерична литература, ние ви съветваме да насочите вниманието си към същността на даваното и да си отговорите на един прост въпрос: как това, което четете ви помага във вашия реален живот?

Помага ли ви тази информация, която получавате да се освободите от нереалната част от вас самите и да се устремите към вечната непреходна реалност? Какво ви дава тази информация за развитието на вашата душа? Как тази информация ви помага във вашия живот?

Можете да почерпите съвети за много изкусни практики, но те или ви водят към увеличаване на окръжаващите ви илюзии или ви отклоняват от вашето предназначение и създават илюзията, че вие сте много значимо същество от космически мащаб.

И в единия и в другия случай вие губите опорната точка във вашето съзнание. Вие или се задълбочавате в материята или летите в облаците. Но общото е това, че и в двата случая вие пораждате илюзии и творите илюзии или на физически план или на астрален план.

Вашата задача е постоянно да имате реален поглед за положението си в този свят. А реалното ви положение – това е да сте стъпили здраво с крака на Земята и в същото време да помните за вашия космически произход и да се стремите към Бога.

Стремежът към Бога не трябва да се бърка със стремежа към заемане на високо положение в космическата йерархия.

Да, не е изключено, в много от вас да присъстват Високи Космически Същности, които са дошли на Земята и използват всяка възможност да помогнат на цивилизацията на Земята. Но не забравяйте никога, че вашата душа минава през земната еволюция. И тази еволюция е много постепенна. Затова не можете за един живот изведнъж да станете Велика Космическа Същност. Вие можете да предоставите на Велика Космическа Същност да действа чрез вас, но по-често давате такава възможност на същество от астралния план.

Какъв е критерия? Как да разберем и направим разликата?

Знаете, че за да могат Великите Космически Същности да действат чрез вас, вие трябва да се простите с голяма част от вашето его и да приемете предано да служите на Космическата Йерархия.

А за да се предоставите в робство на същност от астралния план въобще не ви трябват никакви ваши достижения освен желанието на егото ви към самовъзвеличаване.

Твърде много хора, нагълтали се с различен род повърхностна литература, са си въобразили, че са много велики същности, заемащи високо положение в космическата йерархия.

И така са се заиграли в своите игри, че вече не са способни да правят разлика. Но те не се и безпокоят за това, защото са уверени в своята изключителност и величие.

Но на околните хора само след няколко минути разговор с тях им става ясно с кого си имат работа. Затова ние ви молим да развиете в себе си дара за различаване. Затова ви говорим преди всичко и най-напред да се избавите от своето его. Защото то ви пречи да различавате, да виждате и да служите.

Много жалко за тези индивиди, които вървят по пътя на самовъзвеличаването. Но това е техния избор. Те са направили избора, който са искат. Вашият илюзорен свят се отличава с това, че всеки получава това, към което се стреми. И ако искате да станете Велика Космическа Същност, вие непременно ще станете. И ще получите всички знаци от финия план за това, че сте Велика Космическа Същност. Цялата работа е там, че вашият мотив от самото начало е бил погрешен. Вие сте искали да станете могъщо същество.

Затова не е задължително даже да се обръщате към другите хора за потвърждение за вашите, както си мислите, космически достижения. Вие просто трябва да си отговорите на въпроса, какъв е бил вашия мотив, когато сте започнали да изучавате езотеричната литература? Искали ли сте да получите нещо за себе си, или сте искали да се отдадете на служене на живота?

Божествената наука на пръв поглед изглежда много проста, но мнозина така дълбоко потъват в лабиринтите на лъжливи понятия и знания, че вече е много проблематично приемането от тях на нашата помощ.

Затова ви съветвам: винаги преди да се задълбочите в някакво учение или да следвате някаква практика или външен учител, внимателно проанализирайте мотива, който ви движи. Защото според своите вибрации и по вътрешното желание, което ви движи ще бъдете притеглени към онази група хора и към онзи учител, които просто ви снабдяват с това, което ви е необходимо, за да достигнете вашите цели. И никога не винете никого извън вас, че сте попаднали в секта или сте попаднали под нечие влияние. Защото вие и само вие сте отговорни за това, което става с вас.

Вие сте дошли на този свят, за да научите урока за различаването. Различаването на Доброто от Злото, илюзията от реалността.

Научавайте уроците си сами. И помнете, че ние ви помагаме само тогава, когато ни молите за помощ.

АЗ СЪМ Шива, и дойдох за много важни наставления.

Източник на информацията: http://www.sirius-bg.iskri.net/dict2/166iva0101.htm

ВЕЛИКИЯТ ПРИЗИВ

Нека се осъществи Планът

на Светлината и Любовта.

зад която обитава злото.

В добротолюбие размишлявайте и (с енергиите, следващи мисълта) се преобразявайте...

Вие трябва да се научите да не изпитвате никакви отрицателни чувства срещу вашите врагове

Възлюбеният Иисус

5 юни 2005

АЗ СЪМ Иисус, дошъл при вас през този ден.

Чакахте ли ме? Имате ли потребност, да продължим нашето обучение и нашите наставления?

Прекалено много са изкушенията във вашият свят и на фона на изобилието им ви е много трудно да различите истинските вибрации, присъщи на нашия свят, от по-ниските вибрации, присъщи на астралния и ментален план. A e необходимо да умеете да различавате. Защото ако нямате ясна посока в съзнанието си, която сте решили да следвате, вие ще отложите вашето движение по Пътя.

Затова въпроса, който застава пред всеки четящ тези диктовки, е въпроса за истинността на тези послания. Напълно осъзнавам затруднението, с което се сблъсквате. И действително, как да направите разлика?

Преди всичко, би следвало да обърнете внимание на информационната съставка на посланието. Съдържа ли информационната част нещо, което влиза в противоречие с вашите вътрешни ориентири? Доколкото в повечето от вас е силен плътският ум, то ще ви бъде най-лесно да анализирате именно информационната съставка. И ако вие не намирате никакви противоречия или голямо разминаване с вашите вътрешни убеждения, тогава можете да пристъпите към анализа на следващата съставка на тези диктовки.

Има ли нещо в тези диктовки, което може да наруши вашата свободна воля? Имали нещо в Учението, което ви даваме чрез този посланик, което ви принуждава да постъпвате по определен начин? Има ли нещо, което ви заставя да постъпвате в разрез с вашите интереси? Моля ви, не бъркайте вашите интереси като ученици, намиращи се на Пътя и интересите на вашето его. Интересите на вашето его са противоположни на интересите на Висшата част от вас самите. Затова най-често именно противоречието, което съществува вътре във вас, става препятствие за възприемането на тези диктовки. Вие започвате да се съмнявате и се опитвате да намерите аргументи в подкрепа на истинността или лъжливостта на източника на тези диктовки сред свои познати и близки. И забравяте, че всичко зависи от това, какво преобладава във вас. Ако преобладава плътски ум, вашето его, то най-вероятно ще търсите и ще намерите потвърждение на това, че източника на тези диктовки не е божествен и не си струва да се обръща внимание на информацията съдържаща се във тях.

Вашият плътски ум е много изобретателен и повратлив, когато се засяга върховната роля на егото във вашето същество. Той ще приложи всички усилия, за да намери каквото и да е доказателство, потвърждаващо, че тези диктовки не следва да се четат въобще. Защото за вашия плътски ум информацията и особено енергията, съдържаща се в тези диктовки е буквално равнозначна на смърт.

Само в случай, че сте близко до победата над своето его, вие ще търсите и намерите потвърждение за истинността на тези диктовки. В крайна сметка тези диктовки при тяхното систематично четене изпълняват функцията за отделяне на всичко това, което е реално от това, което е нереално вътре в самите вас.

И когато решавате въпроса за истинността на тези послания, вие фактически влизате в борба със своето его, или обратното, подкрепяте го.

А вие знаете, че най-главен отличителен признак на всяко истинско Учение, е стремежът да се постигне отделянето на реалното от нереалното във вас самите, отделянето на зърното от плявата в душата ви.

Затова, дори тези диктовки да предизвикват във вас раздразнение и съмнение, четенето им ще е безспорно полезно за вашата душа. Друг е въпросът, че вашата нереална част се опитва, и ще се опитва да ви убеди, че трябва да започнете борба с източника на тези диктовки и ще чувствате праведен гняв в себе си и ще направите всичко зависещо от вас, да оклеветите посланика и неговата връзка с нашият свят. В този случай получавате не подлежащ на съмнение знак, проявен на физическия план като ваши мисли, чувства и действия, които ви говорят по-добре, отколкото всякакви наши думи и беседи, че във вас нещо не е много благополучно и вие се нуждаете от спешна помощ.

Всяка агресия и всякакви силни емоции, които възникват при четенето на тези диктовки са знак, преди всичко за вас самите, че имате нужда от спешна работа над себе си.

И така, анализирали сте информационната част от диктовките и сте разбрали с вашето външно съзнание, че в тях не се съдържа нищо, което да не е приемливо за вас. И въпреки това, усещате негативна реакция при тяхното четене. Това е показател, че във вас е започнала борба за отделяне на реалното от нереалното в самите вас. Затова целта на диктовките е постигната.

Необходимо е само да намерите в себе си мъжество и сила, за да се постараете да се издигнете над тази ситуация и да я анализирате трезво, възвисявайки съзнанието си и заглушавайки поне временно вашето его.

Тези индивиди, които анализирайки информацията съдържаща се в диктовките и проследявайки своята реакция при четенето им, не са забелязали нищо отрицателно, предизвикващо негативна реакция, са напълно готови за понататъшно следване Пътя на ученичеството. И те или вече са наши ученици, или напълно са готови да станат чели на Възнесените Майстори.

По този начин ние имаме възможност да откриваме наши ученици, да установяваме с тях връзка чрез посредничеството на тези диктовки и да работим с нашите ученици, намиращи се във въплъщение.

За чувствителните сърца най-малкият намек, направен от нас в диктовките, е достатъчен за да се промени тяхната гледна точка и пред техните наблюдателни очи и искрено сърце да се разкрие това, което по-рано е било скрито зад завеса.

Затова, както и 2000 години по-рано, така и сега, в днешно време, ние хвърляме мрежи навред и имаме възможност да хванем тези души, които са готови да следват нашият Път.

Нашите ученици могат да направят разлика между вибрациите на астралният план и вибрациите на Висшите октави. Нашите ученици могат да различат изискването за дисциплина, която трябва да притежават, от подчинението си на волята на лъжливи учители и лъжливи посланици.

Нашите ученици могат да направят разлика между това, дали получават енергия по време на четене на диктовките или губят енергия.

Трябва да отбележа, че когато изпитвате отрицателни емоции при четенето на тези диктовки, вие доброволно отдавате енергията си на силите на тъмнината.

Затова от вас се изисква много внимателен анализ на всичко, което става вътре във вас и извън вас от началото на четенето на тези диктовки.

Чрез тези диктовки вие се обучавате, получавате знания, променяте своето съзнание, просто като ги четете редовно и следвате препоръките, които са изложени в тях. Освен всичко това, заедно с четенето на диктовките вие получавате много, много Светлина и тази Светлина, която усвоявате, изправя против вас силите на тъмнината, намиращи се около вас. Всеки източник на светлина във вашият плътен свят дразни и провокира силите на тъмнината към активни действия, насочени срещу него.

Когато от всички страни започнат нападения от тези тъмни сили, припомнете си учението, което дадох преди 2000 години. И ако ви ударят по едната буза, просто използвайте най-силното оръжие на всички времена и народи – обърнете и другата буза.

Трябва да обичате вашите врагове. Трябва да благославяте вашите врагове. Вашите врагове ви дават възможност да се разплатите с кармичните си дългове, а те получават възможност да получат урок и да преминат тест. Знам, че при много от ситуациите ще ви бъде трудно да приемете със смирение и благодарност всички упреци, нападения и заплахи, насочени по ваш адрес. Но вие трябва да се научите да приемате всичко, което ви се пада със смирение и покорност. Само вие и единствено вие решавате, в каква степен да се защитавате с помощта на вашите органи и структури на властта, призвани да решават спорове в конфликтна ситуация. Обаче, трябва да се научите да не изпитвате никакви отрицателни чувства към вашите врагове. Хората, които ви нападат, които ви обиждат и оскърбяват, унижават ви, са нещастни по своята същност.

Човек, в чието сърце пребивава Бог, никога няма да си позволи да нанесе вреда на друг човек.

Затова всичко, което можете да направите, когато ви нападат враговете, е да им простите и да се молите за тях. Защото те не знаят какво правят. Тяхното съзнание е замъглено и понякога напълно завладяно от тъмните сили, и те наистина не си дават отчет за своите действия.

Само човек, замъглен от невежеството, може да предостави възможност на силите на тъмнината да действат чрез него и да извършват неблаговидни постъпки и да причиняват вреда на светите невинни.

Случва се така, че Бог ви избира да поемете върху себе си огъня и да станете мишена за тъмните сили, действащи чрез другите хора и използващи ги за нападение и злобни атаки. Бог ви е избрал, за да ви даде тест и едновременно да даде възможност да се проявят силите, които в тази ситуация свалят маските на лицемерие и набожност и показват големите си зъби.

Поверете се на грижите на Господа. Господ се грижи за всички свои овце. Бъдете готови да пожертвате своята плът, но да запазите душата си. Истината е винаги там, където сред миазмите на този свят пребивават най-възвишените чувства. Помнете, че вие носите отговорност само за себе си, за своите реакции. И колкото да ви се струват несправедливо отношението на другите хора към вас, прощавайте им.

Обичайте враговете си. Защото понякога само вашата любов и застъпничество могат да спасят живота на тези души, които завладени от невежеството, не знаят какво правят.

И вашата молитва за вашите врагове понякога спира ръката на Божественото правосъдие и дава на тази душа още един шанс да продължи Живота.

Радвам се, че можах още веднъж да ви дам този урок. И съм готов да се поклоня до земята пред душите на мнозина от вас. Защото вашите страдания, и беди, и горест понякога превишават много страданията, които понесох на кръста.

АЗ СЪМ Иисус.

Източник на информацията: http://www.sirius-bg.iskri.net/dictations/94isus0506.htm

На тези, които търсят...

На всички, намерили своя път...

Отворете сърцата си за Божествената любов и ще промените този свят

Присъствие на Безусловната Любов

7 март 2005

АЗ СЪМ Присъствие на Безусловната Любов в твоя храм. Божествената Любов е твоето главно и доминиращо качество.

Ние те избрахме за наш Посланик именно заради преобладаването на качеството Любов в твоето сърце.

Твърде голямо е нарастването на силите на анти любовта в твоя свят. Ние сме опечалени от това.

От всички Божествени качества Любовта е най-голямото. Стремежът към любов, желанието да обичаш и да бъдеш обичан е присъщо на всяко живо същество. Именно заради нарушения на Божествения Закон вследствие на злоупотреба със свободната воля по времето на древните Лемурия и Атлантида точно в това качество са нанесени най-големи изкривявания.

Ако можехме да възстановим това качество в цялата му пълнота в душите само на няколко човека, намиращи се във въплъщение, ние много скоро бихме разпространили това качество по целия свят. Това качество, против което е невъзможно да се устои.

То е това, което дава мигновено съзвучие с Божествената Реалност.

Много често се смесва това качество с половия инстинкт. Оттук идват и всевъзможните сексуални извращения.

Способността на човека да твори се проявява посредством проявата на творческата мощ чрез Любовта. И същата тази творческа мощ, която участва при зачатието на децата, лежи в основата на всичко, което човек създава в своя живот.

В основата си човекът е подобен на Бога. Основното качество на Бога това е Любовта. Затова човек не може да не твори.

А творческата мощ се проявява точно дотолкова, доколкото тя не е ограничена от блоковете анти-любов, внедрени в съзнанието на човека от вън и поддържани от неговото несъвършено съзнание отвътре.

Съвършеният Пламък на Любовта постъпва в този свят чрез вашето АЗ СЪМ Присъствие. Но на пътя на този поток от Любов се намират филтри от вашите несъвършени чувства и мисли. И потокът се изкривява. Вие проявявате Божествената Любов постоянно. Вие не може да не проявявате това качество, тъй като то е присъщо на цялото творение. Вие трябва просто да почистите филтрите на вашето съзнание, на вашето възприятие за Божествената Реалност.

Открийте сърцата си за Любовта, за Божествената Любов и вие ще измените този свят. Няма сила в този свят, която може да бъде по-мощна от Любовта.

Затова тези сили, които са взели решение да се отделят от Бога паразитстват преди всичко от изкривената Божествената Любов. Цялата сексуална индустрия, порнографията, стереотипните взаимоотношения между половете, пропагандирани и тиражирани от средствата за масова информация, са насочени именно към това да задържат проявата у вас на Божествената Любов.

Изглежда безобидно да погледате филм, култивиращ вашия стремеж за удовлетворяване на половия инстинкт. Изглежда безобидно да погледате голо женско тяло, рекламиращо предмети, които съвсем не са ви нужни за вашето духовно израстване.

Но във вашето съзнание ще се всели ненавист към Божествената Любов. Вие доброволно укрепвате филтрите, вместени във вашето съзнание и пречещи ви да проявявате истинската Любов в живота си.

Съществува толкова голяма разлика между изначалното Божествено Проявление на Любовта и това разбиране за любовта, което трайно се е установило от времето на падналите цивилизации, че даже е трудно да се направи сравнение.

Това е като живота и смъртта.

Едно от качеството на светите хора е способността да получават нектар от Божествената благодат в своето сърце. Няма такова удоволствие в този физически свят, което би могло да се сравни с получаването на Благодатта Господня.

Само чистите сърца са способни да получават тази Благодат.

Потокът на Божествената енергия, потокът на Божествената Любов преминава по всичките ви тела като ласка. Вие чувствате екстаз във всяка чакра, във всеки енергиен център.

Дори най-хубавото сексуално удоволствие, което можете да получите във физическия живот, е невъзможно да се сравни с това преживяване на Благодатта, изпратена ви от Бога.

Замислете се толкова ли е безобидно, когато гледате порнографски филми, допускате сквернословие, присъствате в едно общество с хора допускащи грозни мисли и постъпки по отношение на жените и взаимоотношенията между половете.

Всяка такава отрицателна вибрация способства за отделянето ви от Божествената Любов.

Съзерцавайте цветята, природата, усмивката на децата. Пазете постоянно любовта си от всякакви прояви на анти-любов. Пазете близките си, децата си. От представата, която ще получи новото поколение за Любовта, зависи бъдещето на вашата планета.

Истинската Любов започва с почитане на жената, Майката. И тези чувства, които изпитвате към своята Майка, могат да наложат отпечатък върху целия ви живот. Най-щастливи са тези семейства, в които се е наложила традицията за уважение към Майката, като пазител на домашното огнище.

Нека никога съзнанието ви да не бъде обременено от некачествени мисли, насочени срещу Майката, срещу женското начало.

Всички вие сте майки в този свят. И мъжете и жените. Вие сте се спуснали във въплъщение, за да овладеете качеството на Божествената Майка. Затова правилното отношение към жената, към Майката ще бъде залог за успешното овладяване от вас на качеството на Божествената Майка. И без това овладяване вие не можете да достигнете Отца и Сина.

Желая ви да овладеете Божествената Любов във вашите сегашни въплъщения.

АЗ СЪМ Присъствие на Безусловната Любов и ви погалвам с лъчите на моята Любов.

Източник на информацията: http://www.sirius-bg.iskri.net/dictations/04love0703.htm

© Татяна Микушина, 2005

На тези, които търсят...

На всички, намерили своя път...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.