Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Диктовки на Възнесените Учители

Featured Replies

• Администратор

Поради непреходността на тези Учения и важността им в позитивирането на човешкия живот и човешки взаимоотношения правя темата важна. Това е много полезна и интересна информация, която обединява най-доброто от всички религии.

Нека всеки го прочети и открие нещичко полезно за себе си.

Да пишеш от името на който и да е човек или божество е престъпно

Да пишеш от името на Иисус е сектанство.

И предвид че всички тези материали са от сайта на въпросната сектантка достатъчно е да се остави линка към него, пък който иска нека сам да си промива мозъка Публикувано изображение

П.С. но като гледам "посланичката" ясно е защо се е захванала с духовност

Публикувано изображение

• Отговори 212
  • Прегледи 64k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

За мен е чест и радост да публикувам важно послание....

Ние ви молим да действате в живота си в съответствие с получените знания и учения

Великият Божествен Управител

27 април 2006г

АЗ СЪМ Великият Божествен Управител, дошъл при вас в този ден. АЗ СЪМ дошлият, за да дам наставления и да съобщя новости от ефирните октави. И тези новости имат много по-радостен характер, отколкото съобщенията, които предавахме по време на нашия зимен цикъл от диктовки. Защото ситуацията на планетата се изменя в добра посока и това извиква у нас радостни и обнадеждаващи чувства.

Само преди няколко месеца нашето безпокойство за състоянието на Земята беше толкова голямо, че ние не можехме да пропуснем възможността да ви предупредим за това чрез нашия посланик. Аз дойдох сега, за да се възползвам от възможността и да ви съобщя, че състоянието на Земята се е подобрило значително и измененията, които станаха засега в съзнанието на малка част от хората, се извършват наистина с космическа скорост и обхващат много хора от различни краища на земното кълбо. Ние много се радваме на това, че успяхме толкова бързо да разпространим нашата информация с помощта на нашия посланик, с помощта на Интернет и онези предани и безкористни сърца, които пожертваха много, за да дадат възможност на колкото е възможно повече хора да се запознаят с тези диктовки. Ние също така благодарим на онези, които превеждаха посланията на много езици. Наистина Небесата са щастливи от такива положителни дела.

Никога досега през цялата най-нова история информацията, която предаваме във физическия свят не се е разпространявала с такава скорост.

И това отваря за нас нова възможност, а на вас позволява да получите свежа информация от нашия свят. Наистина Божествената милост не знае граници. И тогава, когато Небесата влязат в сътрудничество с предани сътрудници, намиращи се във въплъщение ние постигаме такива значителни изменения за толкова кратко време, че наистина, тези достижения могат да се сравнят с пробив в съзнанието и енергиен пробив между октавите.

Затова аз идвам днес, за да изразя своята благодарност на всеки от вас, който откликна на нашия призив и не само измени своето съзнание, но и съдейства за това, нашата информация да получи колкото е възможно по-голямо разпространение във вашата физическа октава.

А сега бих искал да ви дам кратко наставление, което се отнася до текущата ситуация на Земята.

Вие знаете от предишните диктовки, колко напрегната беше енергийната ситуация в края на миналата година. Наистина, огромни усилия струваше да се удържи енергийния баланс и да не се допусне поредна разрушителна катастрофа. Сега ние балансираме устойчиво планетата. Но възможност за отпускане и празнуване на победа засега няма. Защото колкото са по-значителни и колкото с по-големи темпове стават нашите успехи и достижения, толкова по-голяма опозиция предизвикват те от страна на силите, които не искат и не приветстват промените.

Затова няма възможност за отпускане. И е необходимо, както преди, да полагате всички ваши усилия и способности, за да не намали темпът и скоростта на разпространение на нашите послания, информация и енергия. Представете си снежна топка, която все повече увеличава своята маса и обем. Но за да става това е необходимо да се прилагат постоянни усилия за бутане и търкаляне на тази топка.

Затова ви моля да не спирате и да действате в съответствие с порива, който възниква във вашите сърца. Не позволявайте на разпалената искра да угасне. Четете отново нашите диктовки, особено онези, които ви дават сила и импулс за действие във физическия план.

Ние дори не ви молим да четете молитви, ние ви молим да действате в живота си в съответствие с получените знания и учения. Сега на преден план излиза необходимостта от конкретни действия. Вие може да почувствате как енергията, която се съдържа в нашите диктовки, буквално ви подтиква към конкретни действия във физическия план. Затова ще бъде много важно да приложите правилно вашите усилия. Да не позволявате на противополoжните сили да ви въвличат в безплодни дискусии и диспути. Времето за празнословни разговори и за преливане от пусто в празно свърши. Вие трябва с конкретни действия във физическия план да покажете на Небесата доколко сте усвоили уроците, които ние ви давахме чрез нашия посланик през последната година.

Ние сме доволни от темповете, с които се разпространява нашето учение, но не сме доволни от това, че както и преди предприемате твърде малко конкретни действия във физическия план.

Ние чакаме от вас действия за преобразуване на физическия план. Всичко небожествено трябва завинаги да напусне екраните на вашите телевизори, рафтовете на магазините, радиоефира, Интернет.

Вие не можете да се борите с небожествените прояви, но можете да заместите тези прояви с Божествени образци. Вие действате дори тогава, когато се отказвате от гледане на небожествени предавания, филми, когато не вземате участие в каквито и да е отрицателни прояви, все още присъщи на вашия свят. По този начин вие повече не създавате карма и със своя правилен избор отработвате минала карма, а също така давате пример с вашите правилни действия на хората около вас и особено на младежите.

Не се тревожете за това, че някой прави нещо не както трябва. Покажете как е необходимо да се действа. Винаги е по-лесно да се съди. Но когато съдите, вие създавате карма и умножавате илюзията, а когато насочвате вашата енергия в съответствие с Божествените ръководни принципи, вие творите блага карма и свивате илюзията.

Затова дойдох при вас в този ден, за да ви напомня, че всеки от вас преди да се въплъти е поел върху себе си определени задължения. Налице е благоприятна възможност да изпълните вашето предназначение. Обърнете се към самия себе си, влезте в сърцето си и се опитайте да разберете какви задължения е поела вашата душа преди да се въплъти.

Вие трябва да си спомните тези ваши задължения.

Ако работите в сферата на образованието на децата и младежта, тогава във вашите задължения преди всичко влиза да дадете на достъпно за подрастващото поколение ниво знания за Закона, който съществува в тази вселена, а също така и за нравствения Божествен Закон.

Ако се занимавате успешно с бизнес, тогава може би за вас е дошло време да се разпореждате правилно със спечелените пари и вместо безкрайна гонитба за дрънкулки и удоволствия, да изразходвате пари за създаване на центрове за обучаване на децата, на младежите и техните родители, за изграждане на населени места, основани върху нови принципи и свободни от влиянието на присъщите на вашето общество негативни вибрации и фактори.

Затова само от вас зависи да започнете съзидателна Божествена дейност. Никой няма да изпълни вместо вас задълженията ви. Ние от своя страна обещаваме да ви оказваме цялата необходима помощ. Само помолете за тази помощ и не се притеснявайте да се обръщате към нас във вашите писма и молитви.

Сдружаването на Небесата и физическия план едва започва и вие много скоро ще се убедите в това, колко плодотворно може да бъде такова сътрудничество.

Аз бих желал накрая да ви предам импулса на моята Вяра и моята увереност във вас и в това, че вие ще изпълните задълженията си максимално ефективно.

АЗ СЪМ Великият Божествен Управител, с Любов към вас и Вяра във вашия успех.

Източник на информацията: http://www.sirius-bg.iskri.net/dict3/40upra270406.htm

ВЕЛИКИЯТ ПРИЗИВ

От извора на Светлината в Ума на Бога

Нека светлина струи в умовете на хората.

Нека Светлината слезе на Земята.

От извора на Любовта в Сърцето на Бога

Нека любов струи в сърцата на хората.

Нека Христос се завърне на Земята.

От центъра, където е позната Волята на Бога,

Нека цел ръководи малките човешки воли.

Целта, която Учителите знаят и на която служат.

От центъра, който наричаме човешки род,

Нека се осъществи Планът

на Светлината и Любовта.

И нека той запечата вратата,

зад която обитава злото.

Нека Светлината, Любовта и Силата

възстановят Плана на Земята.

В добротолюбие размишлявайте и (с енергиите, следващи мисълта) се преобразявайте...

Редактирано от -=The Betaversion=- (преглед на промените)

За всички онези търсещи и преоткрили Пътя (към Истината и Живота) в своите сърца...

Пригответе своите храмове за идването на месията

Йоан Кръстител

11 април 2005

АЗ СЪМ Йоан Кръстител. Аз бях този, който предсказа идването на месията Христос.

АЗ СЪМ дойдох. Дойдох да ви разкажа историята на моя живот, на оня мой живот. И АЗ СЪМ дойдох да ви дам някои наставления за вашия сегашен живот.

Много неща са се променили на Земята от времето на моето въплъщение. Много се е променило в обкръжаващия ви живот, във всичко свързано с бита на хората, с работата им. Новото е много. Много открития, които се използват във външния свят.

Но ако се обърнем към светогледа на човека, към неговите възгледи за Бог и устройството на Вселената, промените няма да изглеждат толкова съществени. Да, променила се е терминологията, направени са много научни открития, които разкриват устройството на Вселената, законите на физическия свят.

И в същото време, съзнанието на човека както е било, така и си остава привързано към външните прояви на физическия свят, към външното поклонение на Бога, към външните ритуали. Като че ли не са минали 2000 години от времето на моето въплъщение.

Човекът със завидна бързина използва всякакви научни понятия и всякакви научни открития и вместо да използва тези успехи, за да се доближи до Бога, той се отдалечава от Него.

Струва ви се прогресивно да използвате съвременни ритми по време на провеждане на църковни служби, струва ви се модерно да използвате научна терминология за обясняване на мирозданието.

Всяко научно откритие и всяко постижение на човешкото съзнание моментално се използва, за да се отделите още повече от Бога.

Простотата на Божественото чувство и на Божествения живот се омотава от вас в множество съвременни термини и понятия.

Използвате маса технически термини, когато разсъждавате за Бог. Ако влагахте толкова усилия, за да разрушите това, което реално ви отделя от Бога във вашето съзнание, тогава животът на Земята би се променил като махване с вълшебна пръчка.

Повечето съвременни изобретения слагат непреодолима преграда между вас и Бог.

По време на моето въплъщение, вие знаете, живеех в пустинята. Хранех се с мед и скакалци. Мнозина ме смятаха за странен. Но само изолирайки се от хората и тяхната суета, можех в уединение да получа общуване с Бог. И аз не бих заменил това общуване с никакви човешки богатства и почести.

Аз рядко общувах с хората. Основното учение, което им преподавах, се отнасяше за очистването на душите им, подготовка за идването на месията.

Хората възприемаха моите думи, като че ли ставаше въпрос за идването на външен месия, човек, който е длъжен да ги спаси от техните беди и нещастия.

Аз обаче, имах предвид не само идването на външен месия, но и идването на вътрешен месия, намиращ се в съзнанието на всеки един човек. Подготвях съзнанието на хората за идването на този месия. Не мисля, че някой от хората е разбрал за какво говоря. Но все пак съзнанието на хората се промени малко, и те очакваха идването на Христос. И Той дойде и изпълни с чест своята мисия.

Моята проповед ми струваше живота. За разлика от повечето хора, управляващите свещеници много бързо разбраха, че моето учение, ако бъде разбрано от хората, завинаги би отвратило паството от външното поклонение и външните ритуали и би ги насочило към среща с реалния месия, с реална част от тях самите, към вътрешна среща с Бога, който е в тях самите.

И получавайки това вътрешно общуване, получавайки това вътрешно блаженство, хората повече никога не биха повярвали на нито една външна религия, на външни учители.

Хората, получили достъп до Божественото състояние на съзнанието, много бързо биха се обединили с подобни на тях. Божественото състояние на съзнанието е толкова заразно, както проявата на небожествено състояние на съзнанието в повечето хора сега.

Хората са свързани много помежду си във финия план. И благата мисъл, благото мислене, зародило се в няколко глави и сърца е способно да се разпространява от сърце в сърце, така както от една свещ могат да се запалят милиони.

Разбира се, нямах възможност да дам моето учение на много хора. Учех малцината, които се осмеляваха да ме доближат и да ме изслушат. Хората се страхуваха да получат знание, защото свещениците им забраняваха да общуват с мен. Трудно ми беше да давам знание на хората.

Погледнете, колко са се променили сега времената. Давам тази диктовка и в същият ден имате възможност да се запознаете с нея, дори да се намирате на противоположния край на земното кълбо. Това наистина е времето на големите възможности.

На нас дори не ни е нужно да изразходваме вашите и нашите усилия, за да събираме хората, готови да възприемат нашето учение на определено място на Земята. Вие получавате нашето учение и нашите вибрации благодарение на благословеният дар, който Сен Жармен подари на човечеството. Имам в предвид Интернет. И това е един от малкото случаи на използването на Интернет, който носи реална полза, и за което това изобретение е спуснато на физическия план.

Благословени сърца, имате възможност да слушате ученията на Великите Същества от Светлина, които са идвали във въплъщение да обучават човечеството през последните няколко хиляди години.

Имате възможност да получите безпрецедентен поток Божествена Енергия чрез тези диктовки. И тази милост, този дар на небесата е станал реален благодарение на новата възможност. Оценете тази възможност. Пийте нектара на Божествената Енергия. И помнете, нито една капка от тази енергия не трябва да пропадне напразно. Енергията ви се дава за извършването на благи дела. Не за да изяснявате, кой от вас е по-главен и кой е по-божествен. Вие не можете да знаете това с вашето човешко съзнание. Сред вас най-висш е този, който повече от всички служи на живота, служи на всички живи същества и не търси нищо в замяна. Защото няма в този живот нищо, което си струва да бъде заменено с дара на Божественото общуване, за възможността да се служи на Бог в целия живот.

Затова използвайте Енергията, която получавате по предназначение. Подготвяйте своите храмове за идването на месията, позволете на вашия месия, на вашето Висше Аз, на вашето Христово Аз да дойде при вас, да бъде във вас, да говори чрез вас, да действа чрез вас.

О, възлюбени, щастлив съм, че възлюбеният Алфа ви е разкрил тази възможност в това трудно, но наистина благословено време за тази планета.

Ще се радвам на среща с всеки от вас, който възвиси своите вибрации до моето ниво и аз ще мога да дойда при вас лично и да беседвам с вас и вашето сърце.

Възлюбени, благословени, повярвайте ми, всичко ще се случи именно така, както е предсказано. Вашите очи ще прогледат и вие ще можете да ни виждате, и да общувате с нас, да се разхождате с нас и да беседвате с нас.

Няма никакви ограничения в Божествения свят. Вие сами сте породили тези ограничения в своето съзнание и е настъпило времето най-после да се избавите от тях.

Не мога да сдържа преливащата в мен радост от възможността пряко да се обърна към вас. И аз знам, че много, доста много от тези, които четат тези редове вече са готови за общуване с мен.

Можете ли да си представите, колко ще се промени света, ако всеки получи възможността да общува пряко с Възнесените Учители? А това ще стане. Това ще стане рано или късно. И това ще бъде също тъй необратимо, както че след зимата иде пролет, а след това лято.

АЗ СЪМ Йоан Кръстител, пророк Илия, и давам това пророчество. И моето пророчество ще се сбъдне непременно и вие в сърцата си също знаете това.

АЗ СЪМ Йоан Кръстител.

Източник на информацията: http://www.sirius-bg.iskri.net/dictations/39ioann1104.htm

ВЕЛИКИЯТ ПРИЗИВ

Нека се осъществи Планът

на Светлината и Любовта.

зад която обитава злото.

В добротолюбие размишлявайте и (с енергиите, следващи мисълта) се преобразявайте...

• Автор

-= За всички онези търсещи и преоткрили Пътя (на Истината към Живота безконечен) в своите сърца... =-

Готови ли сте да стъпите на Пътя?

Възлюбения Кутхуми

29 юни 2005

АЗ СЪМ Кутхуми, дошъл отново при вас в този ден.

Грижа на Възнесените Учители е възвисяване на съзнанието на човечеството и ние отделяме непрекъснато нашето внимание върху тази задача и полагаме всичките си усилия за нейното изпълнение. Ако ни се отдаде да помръднем цялата грамада на човешкото съзнание макар и на милиметър, измененията в окръжаващия ви свят няма да се забавят да се проявят.

В действителност няма в материалния свят нищо, което да е толкова трудно за изменение колкото човешкото съзнание. Защото всичко останало се подчинява на изменението на съзнанието и става много бързо и почти автоматично.

Затова нашата и вашата първостепенна задача е изменение на съзнанието на хората, които се намират сега във въплъщение.

Ще ви приведа прост пример. Ако изпълнявате каквато и да е работа, вие отначало трябва да съставите план за тази работа в съзнанието си или да изградите представа в съзнанието си какво трябва да постигнете в хода на работата, какъв трябва да бъде резултатът от вашите действия. Така е и в работата за изменение съзнанието на човечеството. Човечество в своята по-голяма част трябва да осъзнае необходимостта от изменение на съзнанието и да изгради представа какви стъпки трябва да се предприемат в това направление. Всичко останало е просто въпрос на техника. Осъществяването на замисленото ще стане автоматически, неминуемо, веднага щом в главите на хората се закрепи надеждно образа на това, към което те трябва да се стремят. Затова силите, които умножават илюзиите на физическия свят са се научили много добре как да използват всички достижения на науката и техниката за да поддържат в съзнанието на хората неправилни стереотипи на поведение и неправилни образци, от които се ръководят хората в живота си.

Всичко, към което е прецелена най-мощната индустрия на съвременния свят е насочено именно за умножаване на илюзиите. Най-добрите умове на човечеството прилагат своите усилия само за това как да накарат хората да насочват вниманието си, за да умножават илюзиите. Вие знаете, че накъдето е насочено вниманието ви, натам тече вашата енергия. Затова, когато неизбежно разглеждате рекламни филмчета, рекламни проспекти, афиши вие автоматически въвличате енергиите си в умножаване на илюзиите на вашия свят. Съвършенството на индустрията използваща вашата Божествена Енергия за умножаване на илюзиите не знае граници. Хората се стремят да имат предметите, които се натрапват в съзнанието им отвън. Разпалва се желанието за притежаване на красиви дреболии. И човекът е принуден да изразходва все повече и повече своите усилия и енергия в гонитбата за получаване на все нови и нови неща. На него вече не му достига отпусната от Бога Енергия и за да може да продължи тази гонитба той посяга към услужливо предлаганите допинги и транквилизатори.

И към четиридесетата си година голяма част от хората са толкова вътрешно опустошени от тази безкрайна гонитба за вещи и удоволствия, че просто не могат да вместят в съзнанието си нещата, за които се говори в тези диктовки.

Възрастта на хората, у които настъпва вътрешно опустошение намалява с всяка измината година. Много млади хора още от детство се включват в безкрайната гонитба за удоволствията и вещите на този свят. Този кръговрат продължава от живот в живот. Сега процесът на насаждане на жажда за вещи и удоволствия е достигнал до такава висока точка на накаляване на страстите, че са малко тези, които издържат на бясната гонитба за удоволствия и наслаждения.

И едва след като отпадне от тази гонка вследствие на тежко заболяване или разорение, загубил всичко, човек започва най-накрая да се замисля за най-простите неща, за които е трябвало да се замисли още в зората на своя живот. Защо е дошъл в този свят? Какъв е смисълът на неговото съществуване в този свят?

Затова би било желателно да не докарвате живота си до пълно разруха, за да започнете да се замисляте за такива неща като смисъла на вашето съществуване в материалния свят. Не докарвайте живота си до корабокрушение. Намерете в себе си сили да се спрете, да излезете от бясната гонитба за удоволствия, вещи и наслаждения. Опитайте се да понаблюдавате отстрани хората, които губят своя безценен живот и дарената им от Бога енергия, за да умножават илюзиите, защото всички техни мисли и стремежи са напълно съсредоточени към илюзорния свят.

Вашата задача е да осъзнаете всички моменти в живота си, в които разходвате вашата Божествена Енергия не за Божествени цели, а за целите на този свят. Няма никой извън вас, които да ви застави да се стремите към поредната дреболия или за получаване на удоволствие от модерния концерт, футболния мач или почивка в престижен курорт. Вие и само вие се заставяте да се сдобиете с тези ненужни неща. Вашите желания, вашият плътски ум, всичко във вас, което е нереално ви заставя да правите това. Затова се дава това Учение. Учението за отказ от вашата нереална част. Спомнете си историята, спомнете си пророците убивани с камъни и разпъвани на кръстове. Защо се е случвало това? Защото за да могат да продължават наслажденията във физическия свят, плътският ум е готов да убие всеки, който проповядва Пътя на отказ от илюзорния свят.

По същество всички хора намиращи се във въплъщение са под властта на своите плътски желания. За да осъзнае човек нелепостта на положението, в което се намира, Бог го поставя пред такива ситуации, които могат да му дадат най-важните уроци. Всеки път когато човек попада в тази ситуация, от която той трябва да си извлече урок, тя става все по-остра и по-остра докато не достигне до абсурд, вече само слепия и глухия могат да не разберат урока, който живота му поднася. Всеки от вас се сблъсква с такива ситуации в живота. И на всеки от вас многократно се предоставя възможността да направи един единствен правилен избор. И всеки път вие предпочитате да се откажете от този избор и да продължите да служите на нещата от този свят и да се водите по вашия плътски ум.

Бог е търпелив. Бог е много търпелив. Понякога, за да осъзнае човек само едно единствено качество, от което трябва да се избави минава цял живот,а понякога и няколко живота.

Пред вас има запас от време да разпознаете всички свои недостатъци и да се избавите от тях. Но най-важното за вас ще бъде изборът да започнете движението си по Пътя на избавяне от вашето его, по пътя на завръщане в реалния свят на Бога.

Тази първа и най-важна крачка в нужното направление може да се окаже за вас толкова решаваща, че да промени живота ви само за няколко години. Може да загубите още милиони години блуждаейки в илюзорния свят. Но когато направите една крачка в правилното направление и продължавате след това да вървите, колкото и да ви е трудно и на каквито и изпитания да ви се наложи да се подложите по Пътя, вие правите правилен избор и този избор ще стане залог за вашата победа и за излизането ви от света на илюзиите и влизането ви в Божествения свят.

Този свят съществува само във вашето съзнание, вие със своето съзнание поддържате съществуването на този свят.......

Никой, нито един човек не може да ви застави да направите своя избор. Само вие самите, в единение със себе си в тишината на своето сърце можете да вземете съдбоносното решение.

Никога не забравяйте, че няма да получите никаква награда във физическия свят и никога не трябва да мислите за получаване на каквито и да е ползи за себе си във физическия свят. Всичките ви достижения и целият ви опит ще останат с вас за цялото време на съществуване на тази вселена и ще преминат заедно с вас във висшите Светове.

Готови ли сте да стъпите на Пътя и да вървите по него към вашата победа неуморно през всички препятствия и прегради?

Толкова много са призваните, но толкова ли много са избраните?

АЗ СЪМ Кутхуми, с надежда за вас в моето сърце.

Източник на информацията: http://www.sirius-bg.iskri.net/dictations/118kuthumi2906.htm

ВЕЛИКИЯТ ПРИЗИВ

Нека се осъществи Планът

на Светлината и Любовта.

зад която обитава злото.

Редактирано от -=The Betaversion=- (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

-= За всички онези търсещи и преоткрили Пътя (на Истината към Живота безконечен) в своите сърца... =-

Публикувано изображение

Вие можете да разполагате с най-мощния инструмент на Бога

Възлюбеният Ел Мория

29 април 2005

АЗ СЪМ Ел Мория, дошъл при вас!

АЗ СЪМ дойдох да ви предам неголямо Учение, свързано с възможността, която придобивате, когато четирите ви нисши тела и чакрите ви станат чисти.

Вие знаете, че у болшинството хора, които сега живеят на планетата Земя, четирите нисши тела са в крайно замърсено състояние. И чакрите ви са в много плачевно състояние, а както знаете, те свързват тънките ви тела едно с друго и с Божествения свят.

Затова реших днес да ви дам Учение, свързано с възможностите, които получавате, когато чакрите ви са чисти. И абстрактните разсъждения за изчистването на четирите ви нисши тела и чистотата на чакрите ви ще придобият за вас по-практическо звучене.

И така, за вашите чакри. Знаете, че имате седем основни чакри, разположени по протежение на гръбначния стълб, и имате също така чакри на тайните лъчи, разположени по дължината на гръбначния стълб, и имате още много чакри, разположени в много части на тялото ви. Знаете, че съществуват всичко 144 чакри.

12 чакри предават във вашия свят съвършените Богокачества на 12 космически лъчи и всяко качество носи в себе си още 12 оттенъка или полутона.

И когато чакрите ви се отварят като омайни цветя, вие ставате проводник на съвършените Богокачества във вашата физическа действителност.

Бог е предвидил предварително всички възможни злоупотреби, които може да допусне човечеството при неправилното използване на Божествената Енергия. Затова, когато използвате тази Божествена Енергия неправилно от гледна точка на Божествения Закон, съществуващ в тази вселена, това преди всичко се отразява върху пропускателната способност на чакрите ви. И Божествената Енергия, постъпваща в телата ви по кристална струна, се ограничава по естествен път. Това е подобно на кран, през който Божествената Енергия, постъпваща във физическия свят, струи, леко се намалява, докато съвсем не се затвори. И вашите възможности да злоупотребявате с Божествената Енергия намаляват.

Затова състоянието на съзнанието, присъщо на човечеството на сегашния етап от развитието му, не може да разполага с неограничена Божествена мощ.

Защото ако имаше достъп до до безграничния източник на Божествена Енергия, първото, което би направило вашето съзнание, е използването й за удовлетворяване нуждите на егото си. А вие знаете, че е невъзможно да бъдат удовлетворени нуждите на вашето его. Те са безгранични.

Затова достъпът до Божествената Енергия за болшинството хора е надеждно закрит.

За да получите достъп до Божествената Енергия, вие трябва да тръгнете по Пътя на посвещенията. Този Път заема не един живот. В изключителни случаи и то само за нашите избрани чела (ученици, служители), ние позволяваме този Път да се измине за един живот.

Вие получавате тестове или изпитания за всяко Богокачество. И трябва да преминете 12 пъти през всеки такъв тест. Следователно, вие трябва да преминете 144 теста за успешното завършване на посвещенията на 12 основни чакри, което е необходимо за тяхното отваряне.

И ако не са повторните тестове, които се налага да преминете заради своята небрежност, бихте могли да постигнете успех в течение само на няколко години.

Какво ви носи отварянето на чакрите ви? Защо ви е нужно да се стремите към това?

Човек, разполагащ с такъв мощен инструмент като отворените чакри, може да служи неоценимо на света. И главната част на това служене се състои в изчистването на обкръжаващия ви свят от всякакви отрицателни вибрации и негативни енергии.

Мощта на чакрите ви е способна да неутрализира съвършено невъобразимо количество лъжливо квалифицирана енергия, с каквато буквално е пропит вашият свят.

Когато вие, възлюбени, четете вашите молби или молитви, привличате допълнителна Светлина във вашия свят. Тази Светлина преминава във вашия свят през вашите чакри. Сега си представете колко повече Светлина сте способни да пропуснете във вашия свят, ако чакрите ви са напълно отворени. И доколкото в момента, когато се отварят всичките ви чакри, вие ставате съвършен Будда, тоест достигате в съзнанието си нивото на съзнание на Будда, то вие не можете да допускате даже в мислите си нищо, което би нанесло и най-малка вреда на обкръжаващия ви свят и обкръжаващите ви живи същества.

Вие постоянно пребивавате в молитвено състояние на съзнанието. Даже не е нужно да произнасяте думите на молитва, за да пребивавате постоянно в молитвено състояние на съзнанието.

Вашите чакри работят понякога даже независимо от съзнанието ви, подобно на прахосмукачка, всмукваща целия боклук от околния свят и пълнят този свят с безукорно чиста Божествена Енергия.

Затова, когато чакрите ви са отворени, можете да се обърнете към своето АЗ СЪМ Присъствие и да помолите да насочи енергията от вашите чакри за разрешаването на една или друга ситуация във вашия свят. И ако молбата ви съответства на Закона на Бога, вашето АЗ СЪМ Присъствие само ще управлява работата на чакрите ви и енергията ще бъде насочена към онази конкретна ситуация, за която молите във вашия призив.

Вие можете да използвате енергията на гърлената си чакра за своя защита, а също така и за защита на всички онези, които в съответствие с Божествения Закон имате право да защитите.

Вие можете да преобразувате карма с помощта на чакрите си, не само своя карма, тъй като по това време вече нямате своя лична карма, а кармата на планетата, на страната. Вие можете да оказвате адресирана (насочена конкретно) помощ на хора, които виждате, че се нуждаят от помощта ви и ви молят да им помогнете.

Това са наистина фантастични възможности и действително неоценима помощ на човечеството, която можете да окажете, ако преминете необходимите посвещения за отварянето на вашите чакри.

За да стане ясна мощта, която в такъв случай постъпва под ваше разпореждане, ще приведа такъв пример.

Десет минути пулсации на централната ви чакра, преобразуваща карма, могат да заменят 400 часа четене на повелите на виолетовия пламък.

Това е наистина най-мощният инструмент, възлюбени, и този инструмент е скрит вътре във вас.

Целта на днешната беседа беше да разкрия за вас перспективите и възможностите на следващата крачка.

Възлюбени, много от вас са готови за тази крачка и мнозина се намират насред пътя към пълното отваряне на чакрите си.

Трябва да знаете към какво да се стремите и каква е следващата крачка. Ще получите в свое разпореждане мощ, която напълно е под контрола на вашето АЗ СЪМ Присъствие. И ако се опитате да използвате тази мощ не в съответствие с волята на Бога, чакрите ви няма да пулсират. Но ако все пак намерите начин да заобиколите Космическия Закон и да използвате Божествената Енергия за свои лични цели, чакрите ви ще се затворят и ще ви бъде отказано в обозримото бъдеще да имате достъп до Божествената Енергия.

Бог е готов да ви даде най-съвършения инструмент, така необходим ви в това тежко за Земята време. Вземете го. Ползвайте се.

И само от вас самите, възлюбени, зависи ще получите ли в свое разпореждане този съвършен инструмент или не.

Казвам ви: времето дойде, вие можете да получите този мощен инструмент на Бога.

Необходимо ви е само да направите избор и да се устремите по Пътя на посвещенията, да преминете с чест всяко посвещение, което Бог ви позволи да преминете.

АЗ СЪМ Ел Мория и до среща на Пътя на посвещенията.

Източник на информацията: http://www.sirius-bg.iskri.net/dictations/57moria2904.htm

ВЕЛИКИЯТ ПРИЗИВ

Нека се осъществи Планът

на Светлината и Любовта.

зад която обитава злото.

Редактирано от neoscanner (преглед на промените)

Хммм...Просто не мога да повярвам,че всички божества и светии са "диктували" на някаква контактьорка. Причините да не вярвам са много,но хайде да не спамя темата...Който вярва,да си вярва-щом това го прави щастлив...

Това всичкото ми звучи като някаква нова Бета (-=The Betaversion=-)версия на някоя стара секта."Ще поживеем и ще видим" накъде ще избият нещата след такъв хубав увод.Все пак се чувствам длъжен да предупредя -=The Betaversion=- че ако си мисли хората в този форум за глупави ще е по-добре да се оттегли още сега с достойнство.

Не искам допълнително да спамя темата, но не мисля, че тя се нуждае от излишни коментари. Тя е за тези, които имат желание да я прочетат, който не иска - моля, просто да не чете. Не е нужно да изказвате ненужни коментари, с цел претендиране на напускането на форума на когото и да е било.

Ако на теб, rulom не ти харесват ученията и ги смяташ за сектански, просто не ги чети. Не е толкова сложно предполагам. :)

Не знам кой здраво мислещ човек би повярвал на тези простотий. Но във века на информационата раволюция всичко е възможно............Уви Публикувано изображение

• Администратор

Не знам кой здраво мислещ човек би повярвал на тези простотий. Но във века на информационата раволюция всичко е възможно............Уви Публикувано изображение

Хората се делят на два типа - тези които мислят и тези които вярват

Втората група е значително по-голяма ;)

Хората се делят на два типа - тези които мислят и тези които вярват

Втората група е значително по-голяма ;)

И какво ме топли мене че е по голяма щом заради нея страдам и аз от ней :wors: ните глупости!!!

• Администратор

Просто ти казвам, че няма нужда някой здраво-мислещ човек да ги вярва тези неща, след като има предостатъчно от другите ;) Интернет може да дава достъп до огромно количество информация, но за жалост дава достъп до всякаква информация, без да се интересува достоверна ли е или не :wors:

-= Приятели, простете, че се забавих да споделя с вас радостта си от това, че имам огромната чест да публикувам този бисер светлина за всички търсещи и преоткрили Пътя (на Истината към Живота безконечен) в своите сърца =-

Нашата задача е да напоим Земята с новите вибрации, новото съзнание и новото отношение към света

Гуатама Буда

23 май 2005

Аз СЪМ Гаутама Буда, дошъл отново.

От времето на моята последна среща с вас се случиха редица събития в тънкия план на планетата Земя. Аз бих искал накратко да ви запозная със случилото се. Натрупаните отрицателни енергии, които неминуемо трябваше да доведат до поредния катаклизъм бяха локализирани в местата на тяхното образуване.

Затова енергиите, които не успяхме да неутрализираме и обезвредим ще повлияят преди всичко на тези хора, които са породили чудовища със своите мисли и чувства.

Правят се предупреждения също както по времето на Ной, дават се намеци чрез различни хора. Но хората предпочитат да си запушват ушите и да не чуват нищо. Да си затварят очите и да не виждат нищо.

Някои хора проявяват чудеса от пълна безотговорност, други хора проявяват чудеса от героизъм и самоотверженост, за да предотвратят неминуемото.

Всеки действа така, както той предпочита да действа. Всеки действа според това от чии съвети предпочита да се ръководи в живота си.

Приближават събития, които отново ще покажат несъответствието на вибрациите на голямата част от населението на Земята с вибрациите на Новата Епоха, които дойдоха и продължават да пристигат на Земята.

По такъв начин, движейки се по пътя на последователните приближения, ще бъде осъществено това, което трябва да бъде осъществено на Земята. Възлюбени чела, никога не трябва да се върви против Волята на Бога, никога не трябва да се действа в разрез с тези планове, които са предвидени от Висшия Закон за планетата Земя.

По такъв начин във всеки се култивират правилни стремежи и Божествени качества. И всеки получава възможност да прояви своята вътрешна същност.

Защо се дава Учение, че трябва да се грижите само за себе си, за своите мисли и своите чувства? Защо не можете да ръководите другите индивиди и да ги карате да постъпват така, както на вас ви се струва, че е правилно?

Защото всичко, което става и всичко, което ще става на планетата и с всеки индивид се определя от наличието на едни или други енергии в тяхната аура, в тяхното силово поле.

Ако у вас има много отрицателна енергия, която сте натрупали за много въплъщения на Земята, както и да се стараете да избегнете това, което в съответствие с вашата карма трябва да ви се случи няма да успеете. От друга страна, ако сте се погрижили за своите мисли и чувства предварително, ако сте се избавили от по-голямата част от кармическия си багаж, тогава който и да се старае да ви навреди, няма да успее.

Вашите врагове ще полагат усилия да ви навредят, но ако във аурата ви няма нещо, за което могат да се хванат, всякакви техни действия няма да ви причинят никаква вреда, а ще ви бъдат полезни.

В това се състои секрета как някои хора оцеляват в такива условия, в каквито е невъзможно да се оцелее. И с това се обяснява защо на хората им се случва това, което им се случва без да засяга никого около тях.

Затова е напълно безсмислено да хабите усилия за да доказвате на себе си и на хората около вас, че вие сте добри и сте напълно предани на Бога. Всички ваши мисли, чувства и постъпки се пазят във вашата аура и в така наречените хроники на акаша. Затова да се играе с Космическия Закон, действащ в тази вселена е просто безсмислено. Затова е казано да обръщате внимание само на своите мисли и чувства, на това как постъпвате и какво правите.

Вие не можете да помогнете на човек, ако той не иска да приеме вашата помощ. Вие не можете да накарате никого със сила да сподели вашите убеждения. Но вие винаги имате възможност да споделите съкровището на своите знания с този, който е готов да ви изслуша. Секретът тук е в това, че човекът, който е готов да приеме вашата грижа и вашите знания, има съзнание и вибрации, които му позволяват да стори това. И той е постигнал това съзнание и тези вибрации за не едно въплъщение.

Затова не хабете усилия, за да натрапвате вашите възгледи на тези, които не искат да ви слушат. По-добре намерете в своето обкръжение хора, които са уморени от безизходността, царяща в този свят, от задушната атмосфера, която ги заобикаля. За тези хора знанията, които ще им предложите ще действат като чудотворен балсам, който облекчава тяхното съществуване и намазва раните им, получени от съприкосновението с не най-добрите страни на вашия свят.

Вие винаги имате възможност да намерите макар и един човек от вашето обкръжение, който се нуждае от помощта ви и от тези знания, които можете да му предложите. За съжаление нивото на съзнанието на човечеството е такова, че само незначително част от него е способна да усвои знаният, енергиите и информацията, съдържащи се в тези диктовки, които ние даваме сега чрез този посланик.

Ние напълно осъзнаваме, че може би ще успеем да пробудим съзнанието на няколко хиляди или няколко десетки хиляди човека по целия свят.

Но, повярвайте ми, възлюбени чела, на първо време това е напълно достатъчно.

Тази информация, тези вибрации и тези знания, които малцина са способни да усвоят, тези които предварително са подготвили своите храмове за приемане на такава информация, ще се съхрани в тяхното енергийно поле, в тяхната аура.

Хората на Земята са много свързани помежду си на тънкия план. Има понятие колективно безсъзнателно човечество, където знанията, които ни се отдава да вложим в главите на един двама души се разпространяват в съзнанието на болшинството от хората. И ако те чуят някъде за съвършено нови за Земята знания, у много хора възниква чувството, че те вече са чували за това или отнякъде знаят, но едва ли ще могат да ви назоват източника, от който са почерпили своите знания.

Тънките вибрации на нашия свят са способни да достигат до много индивиди, дори ако това не намира на първо време отклик във тяхното външно съзнание. Спомняте си, че човекът е устроен подобно на матрьошка и най-тънката негова част е винаги отзивчива на това, което става в информационното поле на Земята.

Вашето физическо тяло и вашите външни органи на чувствата приличат на динозаври, които по никакъв начин не могат да се приспособят към бързо изменящата се действителност, към бързо изменящите се вибрации на този свят. Както в своето време са измрели динозаврите, така с течение на времето вие ще бъдете принудени да се разделите с вашите физически тела.

Затова ние ви даваме учения за медитациите. Затова насочваме вашето съзнание към тънките светове. Постепенно центърът на тежестта на вашето съзнание ще се премести в по-тънките тела и вие ще получите по-голяма подвижност и лекота. Всъщност вашите физически тела се явяват основната ви грижа, когато се намирате във въплъщение. И вие сте принудени да отделяте по-голямата част от времето, когато се намирате на Земята, за да се грижите за телата си – да ги миете, да ги храните, да ги обличате, да ги лекувате.

Можете ли да си представите колко стремително ще се развива еволюцията на човечеството, когато то се освободи от своите тела и заедно с това човек се освободи от необходимостта да прекарва толкова време в грижи за своето тяло.

Вие много ще се учудите, ако кажа, че в действителност вие много отдавна щяхте да се освободите от физическите си тела, щяхте да продължите еволюцията си в по-тънкия план, но вас ви задържат и ви заставят да се връщате отново и отново във въплъщение привързаността ви към физическото тяло и привързаността ви към всичко, което съществува във физическия план.

Единственото, което забавя вашето развитие е нивото на вашето съзнание и степента на вашата привързаност към външната ви личност, към вашето его, тази ваша част, която съществува във физическия план и свързаните с него по тънки планове - менталния и астралния.

Всякакви катаклизми и всякакви катастрофи биха могли да бъдат предотвратени, ако човечеството може да се раздели със своята низша част. Всички нехармонични проявления в този свят са предизвикани от нехармоничното и несъвършено съзнание на земляните. И наистина, от всеки от вас зависи всичко, което се случва и всичко, което може да се случи на планетата Земя. Вие просто четете тези диктовки, вие просто усвоявате информацията, която се съдържа в тях и така влиянието, което ще оказвате върху ставащите на Земята събития, ще е подобно на ресор. Вие ще смекчавате всяко бедствие, всеки катаклизъм.

Нашата задача е да напоим Земята чрез съзнанието на тези хора, които са способни да поемат даваните от нас знания, нови вибрации, ново съзнание и ново отношение към света.

Вие ще видите много скоро как всичко около вас ще започне да се променя. И това наистина ще прилича на чудо, но това чудо, възлюбени, ще стане само с вашата помощ.

АЗ СЪМ Гаутама Буда.

Източник: http://www.sirius-bg.iskri.net/dictations/81budda2305.htm

ВЕЛИКИЯТ ПРИЗИВ

Нека се осъществи Планът

на Светлината и Любовта.

зад която обитава злото.

Пф, най-сетне прочетох цялата тема. Наистина има редове, с които не съм съгласен, но намерих и смислени твърдения, както и потвърждения на неща, в които съм вярвал винаги вътрешно, без да съм чел или чувал за тях отнякъде. Така че препоръчвам на всеки да прочете темата внимателно, защото със сигурност ще намери поне капка истина за себе си :)

Публикувано изображение Тези "Възнесени Учители" не може ли да се изразяват по-кратко и защо се използва този сектански подход, а сравнението тук>>

Съпротивлението в този случай е безполезно. Всичко, което не може да усвои Новото Съзнание, принципите на Общото Благо, Доброто, Сътрудничеството, ръководството на Бога, ще бъде пометено от лицето на Земята по начин, подобен на неотдавнашното земетресение и цунами, унищожили няколко хиляди души за броени часове.

>> е вулгарно и много нагло, поне малко уважение може да се отдаде на загиналите, а не да е използват в опити да се убеди някой в нещо.

Е то най-лесно е да се фанеш за 2 реда и да отречеш цялата информация :)

• Автор

-= За всички търсещи и преоткрили Пътя (на Истината към Живота безконечен) в своите сърца... =-

Публикувано изображение

Ние търпеливо чакаме вашето пробуждане и вашата готовност

Гаутама Буда

4 юни

АЗ СЪМ Гаутама Буда, дошъл отново при вас.

Най-важното на всяка човешка индивидуалност е съзнанието. Вашето съзнание е това, което ви надживява, такива, каквито сте сега. Вашето съзнание ще съществува във Висшите светове. Затова единственото, заради което има смисъл да съществувате във вашият свят, е да развивате съзнанието си. Трябва да различавате интелекта от съзнанието. Трябва да различавате вашите навици и способности от вашето съзнание.

Има низша част на съзнанието ви, която пази навиците и опита, които са ви необходими, за да поддържате съществуването си във физическият свят. Има и по-Висша част на вашето съзнание, която ви е необходима, за да поддържа съществуването ви в тънките светове.

И тази част от вашето съзнание се нуждае от развитие. Например, вие не можете да седнете зад кормилото на самолет и да полетите. За да може да го направите трябва да преминете обучение и да получите представа как се управлява самолет. Едва след това ще можете да излетите. По същия начин, частта от вашето съзнание, необходима ви за пребиваване във фините светове, се нуждае от обучение и натрупването на опит.

Трудността се заключава в това, че вие трябва си изработите навици за пребиваване в свят, за който не можете да добиете представа с помощта на физическите си сетивни органи. Те имат ограничен диапазон на възприемане на действителността. Вие можете да усещате само това, което вибрира с низки честоти, съответстващи на материалния свят. Обаче във вас е заложен огромен потенциал. Диапазонът на вашите възприятия може да бъде разширен и сега. Много хора виждат това, което други не виждат. Границата, която разделя по-тънките светове от вашия физически свят постепенно се размива. Вашата чувствителност за възприемане на по-фините светове е подтисната от обкръжаващата ви обстановка. Постоянното пребиваване сред маса хора и постоянното заглушаване от включени високоговорители, понижава вашите вибрации и не ви позволява да разширите диапазона на своите възприятия.

Човешкият организъм като потенциал съдържа всички необходими инструменти и органи за възприемане, позволяващи ви да се намирате в фините светове и да възприемате фините светове. И само условията на пребиваване на Земята ви пречат още сега да виждате и чувате Възнесените Учители, да общувате с Владиците.

Затова в днешно време са необходими значителни усилия, за да се установи такава връзка. Необходимо е много силно ограничение, което трябва да си наложите, за да постигнете контакт с Възнесените Учители. И преди всичко, това се касае за връзките с хора и изключване на всяко влияние на средствата за масова информация.

И колкото по-близо се намирате до природата, толкова по-лесно е да установите такава връзка. Разликата между нашите светове се състои в нивото на вибрации. Затова възвишавайки своите вибрации, вие автоматически, почти неизбежно получавате способност да общувате с нашият свят.

По същество, всеки човек, намиращ се сега във въплъщение, е способен като потенциал да установи връзка с Възнесените Учители.

Но за да се състои нашето общуване, е необходимо да пожертвате прекалено много от това, което се намира във вашия свят.

Необходимо е много внимателно да подхождате към кръга на вашето общуване, към всеки ваш контакт.

Трябва да изключите всичко, което може да ви оказва влияние, и което принадлежи към масовата култура на вашия свят.

Значение има всичко. Дори и вибрацията на храната, с която се храните. Не сте ли се замисляли, че когато човек готви, той насища храната със своите енергии? И ако човекът, който приготвя храната, не се отличава с чистота на мислите си, то вие с всяко хранене с приготвена от него храна, насищате организма си с некачествените енергии, съдържащи се в храната. Като начален етап, можете да благославяте храната преди да започнете да се храните, за да я очистите от отрицателните енергии. В следващите етапи от вашето развитие ще ви се наложи да се откажете напълно от храна приготвена от непознати ви хора и дори е възможно да преминете на храна приготвена от вас. Когато достигнете до определена степен на чистота, позволяваща да общувате с Възнесените Учители, вие можете да се отровите от храна, съдържаща некачествени вибрации, независимо, че тази храна е прясно приготвена и по всички чисто физически параметри би трябвало да не може да ви причини вреда.

Затова хората, решили сериозно да тръгнат по духовния път, трябва много внимателно да се грижат за своето обкръжение във физическия свят.

Разбира се, идеално би било такива духовно развити хора да живеят в отделни общини, далеч от цивилизацията. И с времето такива духовни центрове ще бъдат създадени и ще получат голямо развитие.

Няма никакви препоръки как да подреждате своя живот, освен общите препоръки, които даваме. А как ще използвате нашите препоръки във вашият конкретен живот, трябва да решите сами. Винаги помнете, че не трябва да се насилвате в нищо. Истинското еволюционно развитие по Божествените Закони не изисква никаква принуда и никакво насилие нито от страна на други хора, нито от ваша страна.

Ако не сте готови да започнете по-високия етап, то не бива да се заставяте да изпълнявате тези ограничения, които не можете да поемете, поради неподготвеността на вашето съзнание. Вие трябва да знаете, към какво трябва да се стремите, но не трябва да се насилвате.

Ако имате някакво вътрешно несъвършенство, което ви възпрепятства да се издигнете на следващата степен, само факта, че сте осъзнали, че това несъвършенство присъства във вас, се явява гаранция, че рано или късно ще се избавите него.

Ако върху тенджерата ви се е образувало петно, възможно е то да не се изчисти от първия път. Но ако всеки ден се опитвате да го чистите, то рано или късно ще почистите тенджерата.

Точно същия принцип действа и при промяната на вашето съзнание. Вие променяте съзнанието си постоянно, по време на целия си живот. Главното е да знаете към какво да се стремите и да имате всекидневна устременост.

Разберете, че всички вие се намирате на различни степени на развитие. Затова нещо, което се отдава на някого много лесно, за други същото нещо е непостижима задача. И могат да преминат още много животи преди човек да се изкачи на следващото стъпало от развитието на своето съзнание.

Земята предоставя възможност за развитие на индивиди, намиращи се на много различни стадии от развитие на съзнанието.

И ако човек не е готов поради нивото на развитие на съзнанието си за общуване с Възнесените Учители, то например, тези диктовки ще бъдат за него напълно неразбираеми и скучни. Той няма да може да усети никаква полза за себе си от четенето им. Както и ако човек се намира на много високо ниво на духовно развитие тези диктовки няма да му дадат нищо ново.

Но има хора, които очакват всяка нова диктовка и усещат, как с всяка диктовка в тяхната аура се влива поток Божествена Енергия.

Трябва да бъдем много търпеливи. Трябва да бъдем много обичащи и състрадателни по отношение на хората, които не са способни да възприемат в своето съзнание тънките вибрации, които се съдържат в даваните диктовки.

Ще дойде време и те също ще могат да усетят ласкавата и любеща енергия, която ви даваме.

Истинският градинар никога не принуждава розата да цъфне. Ще дойде времето и пъпката ще се разтвори да посрещне ласкавите лъчи на Слънцето и новия ден.

Затова ние търпеливо чакаме вашето пробуждане и вашата готовност. И само ви изпращаме нежните лъчи на нашата Любов и нашата благословия на вашето същество във вашия свят.

Вашето съзнание е като пъпката на роза, готова да разцъфти. И аз замлъквам предвкусвайки, как в тишината ще се разтвори цвета на вашето съзнание и всичко наоколо ще се изпълни с аромата на вашето благоухание.

АЗ СЪМ Гаутама Буда.

Източник на информацията: http://www.sirius-bg.iskri.net/dictations/93budda0406.htm

ВЕЛИКИЯТ ПРИЗИВ

Нека се осъществи Планът

на Светлината и Любовта.

зад която обитава злото.

Позволете да ви припомня, обични, за по-особения статус на днешния ден...

Публикувано изображение

За възможността да се облекчи кармата за следващия месец и писмата до Кармичното Ръководство

Възлюбеният Сурия

23 юни 2005

Аз съм Сурия, дошъл при вас в този ден чрез моя посланик.

Днес е ден, в който можете да приложите своите молитвени усилия и да насочите енергията на молитвата за преобразуване на кармата за следващия месец. Ще ви бъде дадено точно толкова от това, за което молите колкото позволява чистотата на вашето сърце, искреността ви и доколкото позволява Законът за кармата.

Затова ви препоръчвам да не мързелувате, а да работите в този ден. Можете дори да посветите цялата си работа, която ще извършвате през деня за преобразуване на кармата. Представете си докато миете съдовете или почиствате жилището си, че премахвате всички кармични наслоения от миналото от всичко до което се докосва вашата ръка.

Водата е помощник.

Можете да продължите експеримента и да го пренесете в менталната плоскост. Представете си, че вземате кърпа и изчиствате всички ваши нечисти мисли, които някога са ви навестявали. След това преминете в астралния план и почистете всички наслоени отрицателни чувства.

Представете си, че извършвате генерално почистване на всичките си тела.

Можете да си представите как хващате менталното и астралното си тяло, сваляте ги като дреха и изтръсквате от тях всичкия прах от несъвършени мисли и чувства.

Въздухът е ваш помощник.

Можете да изложите тялото си на лъчите на яркото лятно слънце за може то да преобразува следите на вашата карма.

Слънцето е ваш помощник.

Можете да си представите виолетов пламък проникващ през всичките ви тела и изгарящ всичко, което не е от Бога в четирите ви нисши тела.

Пламъкът е ваш помощник.

В този ден започва заседание на Кармичното Управление на Земята. Можете да се обърнете към Кармичното Ръководство с писма и молби. Вашата работа е да помолите за помощ. Работа на Кармичното Управление е да разгледа молбата ви и да ви окаже помощта, която може да ви даде космическото милосърдие. Помолете ангелите да доставят писмото ви по предназначение, не забравяйте да поставите името и фамилията си, датата и след това да изгорите писмото. Ако си оставите копие на писмото, ще можете след известно време да откриете, че голяма част, ако не и всичко, от това за което сте помолили Кармичното Управление се е изпълнило.

Бремето на кармата, висящо над човечеството е твърде голямо и Възнесените Учители използуват буквално всяка предоставяща се възможност да помогнат на вас, хората въплътени на Земята. Не пренебрегвайте дарените ви милости и възможности.

Космическият Закон не ни позволява да се намесваме във вашата карма, ако вие не ни помолите за такава намеса. Но веднага щом зовът е произнесен, той е чут. Възнесените Учители са готови да ви окажат цялата възможна помощ.

Но не трябва изцяло да разчитате на Възнесените Учители. Ако човек помоли веднъж, за да му помогнем да се избави от тежка карма надвиснала над него, например карма от аборт, ние помагаме. Обаче, ако след известно време този човек извърши същата постъпка, за Възнесените Учители ще бъде значително по-трудно да окажат помощ.

Затова винаги, когато молите за помощ да бъдете избавени от последствията от неправилни ваши действия в миналото, вие трябва напълно съзнателно да поемете задължение да не повтаряте тези постъпки в живота си, които са довели до създаването на карма.

Ако ви е трудно да държите постоянно в главата си поетото задължение да не творите карма, вземете празен лист хартия и напишете върху него всичко негативно, което знаете за себе си и от което бихте искали да се избавите. Всеки път, когато пристъпвате към молитвения си ритуал, насочете енергията на молитвата за разтваряне на тези енергии, които се намират в четирите ви нисши тела и които са легнали като тежко бреме върху телата ви именно поради извършените от вас в миналото тежки постъпки. Ако знанието за Закона за кармата и Закона за възмездието беше широко разпространено сред хората на Земята и особено сред младежта, би могло да бъдат предотвратени много постъпки на хората, които те извършват поради своето невежество.

Познаването на Закона за кармата е първата необходима крачка, която е необходима на всеки индивид, за да не греши и да действа в живота си като се ръководи от Божествените принципи.

Затова основна задача на всеки от вас в най-близко време е да се запознаят колкото е възможно повече хора със Закона за кармата или възмездието. Най-доброто ще бъде личният пример, който ще дадете на вашето дете, на семейството си, на вашите колеги в работата.

Отрицателната енергия не може да изчезне сама по себе си, но енергията на вашите молитви може да разтвори отрицателната карма, точно както ако визуализирате по начина, който описах в началото на днешната ни беседа. А енергията на благата карма, която създавате с правилните си действия може да бъде насочена по ваша молба за облекчаване на кармичното бреме и за да може изчистването на кармата да премине по най-лекия за вас начин.

Вие трябва да изчиствате кармата от неправилните си постъпки, но можете да отработите тази карма например като паднете и получите счупване или просто да се разминете с леко натъртване или синини.

Затова ви препоръчвам да се обърнете с молба към Кармичното Управление днес или в близките дни. Можете също така да укажете в писмото си, че вие конкретно се задължавате да работите за това енергията на благите ви постъпки да бъде насочена за облекчаване на кармичното ви бреме.

Това може да бъде поемане от вас на задължение за четене на определен брой молитви или Розарии в продължение на определен период от време. Това може да бъде също така поемане на задължение за помагане на нуждаещите се или немощните.

Поемайте върху себе си само тези задължения, за които със сигурност знаете, че изпълнението им е по вашите възможности. Защото ако поемете твърде големи задължения с надежда да изчистите колкото е възможно повече карма, няма да можете да се справите с натоварването. Тъй като, не забравяйте, ще ви се наложи да преминавате тестове в живота си и да поддържате най-високо състояние на съзнанието си независимо от всички препятствия и жизнени неуредици, с които ще ви се наложи да се сблъскате.

Отрицателните вибрации, раздразнението, което може да изпитате, ако не се справите с поетите върху себе си задължения, могат да задраскат положителния ефект от правилните ви постъпки и действия.

Задачата ви не е в това на трупате грешки и след това да се молите за греховете си. Задачата ви се състои в това да не творите нова карма. Старата карма, така или иначе ви предстои да отработите под някаква форма. Затова следете внимателно да не създавате нова карма.

Днешната беседа беше много полезна, защото ви даде в ръцете инструменти, които при правилното им използуване ще бъдат залог за успешното ви придвижване по Пътя.

Помнете, че нереалната част от вас, вашето его ще намери всяка възможност да ви насочи по лъжлив път, ще ви убеждава в това, че молитвите и писмата не действат. Ще ви убеждава, че днес сте много изморени и можете да си позволите да се отпуснете и да не изпълните поетите задължения.

Вие сте създавали кармата си в продължение на милиони години, в течение на многобройни прераждания. Нима имате желание да се избавите от кармата си мигновено?

Ако Законът позволяваше да изпитате последствията от мигновеното връщане на кармата ви, тогава нито един човек не би издържал и частица от секундата на налегналата ви отрицателна енергия. Тя буквално би унищожила вас и всичките ви тела. Затова Законът за кармата ви връща изпълнението на кармичните дългове постепенно, в продължение на значителен период от време. И помощта, за която молите не може да ви бъде оказана мигновено. За да ви се окаже помощ е необходимо време и времето ще бъде различно в зависимост от тежестта на кармата, съдържанието на молбата ви и поетите от вас задължения.

Срокът за оказване на помощ може да бъде различен и заема период от шест месеца до дванадесет години.

Затова се настройте за ежедневна работа. Чудесата във вашия живот са възможни, но вие сами създавате предпоставки те да се случват като създавате ежедневно блага карма.

АЗ СЪМ Сурия

Източник на информацията: http://www.sirius-bg.iskri.net/dictations/112suria2306.htm

Допълнително информация може да получите и от тук:

http://www.sirius-bg.iskri.net/dictations/116moria2706.htm

http://www.sirius-bg.iskri.net/dictations/116moria2706.htm

ВЕЛИКИЯТ ПРИЗИВ

Нека се осъществи Планът

на Светлината и Любовта.

зад която обитава злото.

-= В добротолюбие размишлявайте и (с енергиите, следващи мисълта) се преобразявайте...=-

Редактирано от neoscanner (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

Медитация на Любовта

Публикувано изображение

Единствената скъпоценност [най-скъпият бисер] е Любовта. Най-дивната скъпоценност сред всички е Божествената Любов. Който има целия Свят, получава по-малко, отколкото ако има Божествената Любов, която единствено е способна да удовлетвори нашия глад. Всички желаят любовта на Майтрея.

Това е целта..."

Елизабет Клер Профет

"Който не обича, той не познава Бога, защото Бог е Любов".

Първо Послание на Иоан 4:8

Спомни си своята първа Любов...

Спомни си всички хора, към които някога си изпитвал чувство на Любов...

Публикувано изображение

Съсредоточи се върху това чувство...

Любов...

Без значение е дали те обичат или не.

Нежно, трепетно чувство в сърцето...

Самото чувство, дошло от неизвестността, е чудо.

Божествено вълшебство...

Силата, която ни дарява Любовта...

Желанието да обърнем планината заради Любовта...

Съсредоточи се върху топлината в сърцето...

От Сърцето извира Любов...

Тя расте, усилва се...

Това необятно чувство обхваща твоя град, твоята страна,

цялото земно кълбо...

Публикувано изображение

Любовта създава световете...

Когато Любовта си отиде, световете се разпадат...

Всичко, което не е способно да усвои енергията на Любовта подлежи на унищожение.

Публикувано изображение

Спомни си как се обръщаше към мен, към всички Владици?

Възлюбени...

Запази чувството на Любовта в сърцето си...

Медитирай върху Любовта...

Любов...

Тя е разтворител на всички проблеми, нещастия и беди...

Любовта никога не е много...

Светът се нуждае от твоята Любов...

Сега, както никога преди...

Източник на информацията: http://www.sirius-bg.iskri.net/medit/medit..._na_lubovta.htm

На тези, които търсят...

На всички, намерили своя Път...

Качеството изменение на съзнанието е най-важното в сегашния исторически период

Господ Майтрейя

13 септември 2006г

АЗ СЪМ Майтрейя, дошъл отново!

АЗ СЪМ дойдох, за да приветствам, както винаги, човечеството на Земята и да изразя към вас цялата своя Любов и подкрепата, която Небесата са готови да ви окажат в сегашния момент и която винаги ви оказват, независимо от вашето упорство да отстоявате някои свои недостатъци и несъвършенства.

Вие сте деца и както всички деца в преходна възраст, вие изпитвате своите трудности. Няма нищо страшно, няма да мине много време и ще се промените, и ще си спомняте за тази преходна възраст с неловкост и смущение.

Вижте, само преди няколко столетия, когато ние идвахме и действахме чрез хората на Земята, тези хора бяха подложени на преследване, екзекутираха ги и ги горяха на клада. Колко се промени времето! Аз ви казвам, че времето е ускорено до почти пределна скорост. И е трудно да се постигне по-голямо ускорение на изменение на съзнанието във вашия физически свят. Това е свързано със самите характеристики на вашия свят.

Дойдох да ви уверя, че от моето ниво аз виждам като пламък, устремен нагоре всеки, който продължава устрема си по Пътя на Посвещенията и прави това със завидно упорство и постоянство, независимо от срещаните трудности и неудачи. Аз ви различавам и ви оказвам цялата възможна помощ по първия ваш зов. Не винаги обстоятелствата във вашия живот и рождения ви хороскоп ми позволяват бързо да ви окажа помощ, но в степента, в която позволява Космическият Закон, аз винаги оказвам помощ. Това е обусловено от факта, че досега единици са тези, които съхраняват своята преданост на Братството. И ако се запалват и устремяват милиони, то само единици са способни да поддържат горенето на пламъка в своето сърце от година в година, в продължение на значителен период от време и още по-малко са тези, които са способни целенасочено и осъзнато да действат в съответствие с нашите поръчения.

Сега аз съм готов да ви дам още малко информация, която се отнася до взаимоотношенията ви с вашата Висша част. Съвсем неотдавна беше дадено ново послание от Висшия Космически Съвет, което е свързано с особена милост за планетата Земя. И сега на онези от вас, които проявите нужния всекидневен устрем, ще ви бъде оказана помощ в установяване на връзка с вашата Висша част. За това вие трябва да напишете писмо до Кармичното Ръководство и да помолите, в съответствие с Космическия Закон, да ви бъде оказана милост и временно да бъде спряно слизането на кармата, която ви пречи да установите връзка с вашата Висша част.

Разбрахте ли, възлюбени? Това не означава, че на всички ще бъде спряно слизането на кармата. Не, става дума само за онези индивиди, които почти са достигнали необходимото ниво за достигане на връзка с Висшата им част, но им пречи някаква стара карма или енергия, някакво неотработено качество. В този случай на вас ще ви бъде оказана милост и слизането на кармата в тази част - спряно, за да можете да установите връзка с вашата Висша част. Ще усетите тази връзка и в бъдеще ще се ръководите от вашия опит и вашите усещания. И когато слизането на кармата бъде възстановено, вече нищо няма да ви пречи да установите отново и да поддържате връзката си с вашата Висша част, и чрез тази връзка да установите връзка със всички Възнесени Учители и, възможно е, лично с мен. Защото сега аз съм Владиката, който подготвя своето идване на Земята и аз се стремя да работя със всеки, който проявява нужното усилие и устрем.

Сега трябва да ви кажа за главното, което се случи в последно време и не беше осветено в нашите предишни послания.

Трябва да ви кажа, че усилията на хората, които се занимават с разпространението на посланията, давани от нас чрез този посланик, не бяха напразни и ситуацията на Земята се развива по най-благоприятния начин. Това не означава, че няма да има катаклизми и катастрофи, това означава само, че общият ход на еволюцията на човечеството е взет от нас под усилен контрол и сега ние сме способни напълно да контролираме ситуацията на планетата Земя. Аз се радвам, че вашите усилия бяха толкова ефективни. А представете си, ако нашите послания бяха станали достъпни за голямата част от населението на планетата Земя? Какво би станало?

Аз ще ви кажа какво ще стане. Изменението на съзнанието дори на един процент от човечеството на Земята е способно напълно да промени хода на еволюцията на планетата. А изменението на съзнанието на половината население на Земята може мълниеносно да пренесе планетата на следващото еволюционно ниво. И ние ще бъдем принудени да задържаме процеса на изменения, за да могат вашите физически тела да издържат такова мълниеносно изменение. Защото на вас ви предстои още известно време да пребивавате във вашите физически тела, за да отработите напълно кармата, която сте създали на физическия план. А след това ще се разделите с вашите физически тела и ще съществувате в по-финия свят. И това ще стане, и към това следва да се стремите.

Моето присъствие на планетата Земя, както никога досега е толкова голямо, благодарение на нашата връзка, на вашия устрем към мен и благодарение на това, че вие сте способни да се променяте.

Качеството изменение на съзнанието е най-важното в сегашния исторически период. И онези от вас, които в голяма степен са овладели това качество разбират, че в действителност само това качество е достатъчно, за да се промени целия свят.

Но за да овладеете качеството изменение на съзнанието, ви е необходима безусловна Любов и Божествено търпение и търпимост към всичко, което още не е съвършено.

Аз ви пожелавам да преодолеете в себе си всичко, което не е от Бога колкото може по-бързо и желая да се срещна с всеки от вас, който мъжествено преодолее всички трудности и препятствия в живота си и да му стисна ръката.

И така, до скоро!

АЗ СЪМ Майтрейя!

Източник: http://www.sirius-bg.iskri.net/dict4/68maitr130906.htm

ВЕЛИКИЯТ ПРИЗИВ

Нека се осъществи Планът

на Светлината и Любовта.

зад която обитава злото.

Днеска съм на кеф и ще ви направя едно анализче на тъпотийте на възнесенети учители, че ми писна да им гледам глупостите. Започвам с първото изречение: "Най-важното на всяка човешка индивидуалност е съзнанието." - Вижте с каква глупост започват още в началото. Доколкото знам човек представлява едно съзнание + материално тяло. А те се опитват да ни кажат че една от характеристиките на това съзнание била по-важна от самото съзнание - на всеки смятам е наясно че индивидуалността е нещо с което се характеризира всяко едно съзнание тоест човек. Или по-просто те искат да изкарат че индивидуалността е нещо по-висше от съзнанието. Или с други думи все едно са написали че човека си е човек щото си е човек, но забележете все пак как звучи изречението им нали доста дори и уж има голям смисъл. Продължаваме с второто изречение. С второто и третото изречение те просто са надминали себеси по тъпотия, но това е и тяхната им цел така да го представят за нас хората. " Вашето съзнание е това, което ви надживява, такива, каквито сте сега. Вашето съзнание ще съществува във Висшите светове." - сега пишат вашето съзнание е това което ви надживява - сега когато се чете това като се види в първият момент "вашето съзнание" всеки си мисли че всъщност става дума за това което е той, но след това забелязваме други Видители то ни Надживявало. А щом нещо ни надживява занчи ние умираме а нещо други ни надживява, защото иначе просто трябваше да напишат че ние това което сме в момента отиваме във висшите светове такива каквито сме си в момента там ще продължим да съществуваме ние а не някаква си измислена наша душа. И все пак забележете това се забелязва в първото изречение нали двусмислието а какво ще кажете за второто изречение "Вашето съзнание ще съществува във висшите светове" - питанката е те какво имат предвид кой ще същствува според тях ние или нашата измислена дуща, аз като го чета виждам че може и по двата начина да се приеме. Стигаме до това: " Затова единственото, заради което има смисъл да съществувате във вашият свят, е да развивате съзнанието си." Нали знаете какво значи израза като Кон с капаци си че и тази тяхна мисъл е същата се едно да се пуснем по тунелчето на тъпата им мисъл и да не забелязваме другите неща които са малко встрани от тунелчето. Разбира се че е много важно да се разивва съзнанието по това няма спор. Аз поне като го чето ми става все едно че леко се опитват да ме обидят на интелектуално ниво. А това следващото направо е върха просто нямам думи: " Трябва да различавате интелекта от съзнанието." - доколкото знам по съзнание се рабира това което е всеки един човек способността му да мисли и другите заврънтулки. Тоест можем да кажем че едно съзнание има интелект а вижте те се опитват да кажат че интелекта било нещо друго да не го бъркаме със съзнанието ами разбира се интелекта е един спаект от съзнанието. Но всъщност тези тъпанари от Възнесените учители много добре знаят че интелекта не може да се разглежда като някаква си отделна част от съзнанието ей така просто го хващаме и го изолираме от съзнанието и казваме това ни е интелекта. Самото съзнание е много сложно нещо и не може проста да се каже е това е интелекта в него. ЕДНО ГОЛЯМО уточнение да не се объркате да кажете че те са прави, Съзнанието е това което мисли това което сте вие, а като мисли съзнанието то според нас хората го определяме кой мисли по-умно и кой по глупаво кой е по инетелектуален и по умен. И знаете ли каква е разликата между умен и интелектуален - който е само умен си бил само умен глупак а пък интелктуалния бил хем умен но и хем социално умен тарикат така че напред ставайте интелектуалци. Но забележете без да сте умен малко трудно можете да станете интелектуалец, но не и невъзможно с малка помощ от Учителите. Малко ще прескоча по надолу в писанията защото ще ми отнеме доста време за някой глупости като това за навиците и низшата част от съзнанието и затова ще се спра на това: "Ако върху тенджерата ви се е образувало петно, възможно е то да не се изчисти от първия път. Но ако всеки ден се опитвате да го чистите, то рано или късно ще почистите тенджерата." - Вижте сега това си го прочете поне 30 пъти ама бавно и много внимателно, нали те са много прави ау колко са умни. Това може да се нарече примерно дебилщина ама е доста слабо. Видите ли те ни съветват да търкаме всеки ден петното примерно по 3 мин и така 5-6 дена, ами каракончольо аз мога да си запъна и още първият път да си търкам тенжерата цели 30 минути и да се махне петното. Ся видите ли къде е уловката те се опитват да ни учат на елементарно мислене все едно ние не можем да мислим и сме тъпи нали пърият път като не става дай оптай пак бъди настойчиви то ще стане няма къде да избяга. Е стига ви толкова, ако сте забелязали всичките им писания са в един и същ стил в начина изрязяване то си е цял алгоритъм, просто голяма част от изреченията им са една плява разирате ли нищо ново не казват това всеки нормален човек го знае като тук тъме вмъкват някоя глупост за тънките светове както те ги наричат.

Редактирано от some_spirit (преглед на промените)

Е какво става сега никой ли няма да се изкаже прав ли съм или крив, всяка една диктовка е изпълнена с нещата които описах по-горе,а известна част се състои в това че казват истини но полуистини и то така извъртяни, че да ни заблудят

Прав си,прав си. Нямам забележки! :rolleyes::dancing18::yanim:

Е какво става сега никой ли няма да се изкаже прав ли съм или крив, всяка една диктовка е изпълнена с нещата които описах по-горе,а известна част се състои в това че казват истини но полуистини и то така извъртяни, че да ни заблудят

По-скоро не си прав. И аз мога да намеря подбрани от мен редове и да не се съглася с тях, но на базата на тях не бих отхвърлил цялата информация Публикувано изображение

Една мъдрост ми попадна наскоро и мисля, че ще ви хареса - "На света има - моятя истина, твоята истина и ИСТИНАТА"

Поздравления за интересната тема. :)

Редактирано от tigertron (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.