Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Диктовки на Възнесените Учители

Featured Replies

Понеже бях обвинен от @myd, че съм направил извадки от диктовлите и съм си ги тълкувал както намеря за добре аз, сега ще ви разходя по въпросната диктовка, защото това на което съм се спрял е от една диктовка само, която започва така:

Ние търпеливо чакаме вашето пробуждане и вашата готовност

Гаутама Буда

4 юни

АЗ СЪМ Гаутама Буда, дошъл отново при вас.

Най-важното на всяка човешка индивидуалност е съзнанието. Вашето съзнание е това, което ви надживява, такива, каквито сте сега. Вашето съзнание ще съществува във Висшите светове. Затова единственото, заради което има смисъл да съществувате във вашият свят, е да развивате съзнанието си. Трябва да различавате интелекта от съзнанието. Трябва да различавате вашите навици и способности от вашето съзнание.

Има низша част на съзнанието ви, която пази навиците и опита, които са ви необходими, за да поддържате съществуването си във физическият свят. Има и по-Висша част на вашето съзнание, която ви е необходима, за да поддържа съществуването ви в тънките светове.

Надявам се всеки може да забележи , че от първия абзац единствено последното изречение не съм му обърнал внимание, а именно: "Трябва да различавате вашите навици и способности от вашето съзнание." и ето сега ще ви докажа и това каква идиотщина е.

Това пак е горе долу същото както за индивидуалността и съзнанието, разберете няма ли съзнание няма кой да има навици и способности. Сега ще погледна на въпроса и от тяхната гледна точка според която съзнанието е нещо до което ние(хората) трудно се докосваме, та веднага възниква въпросът защо те сравняват това висше нещо (съзнанието) с тези не толкова важни неща като навиците и способностите. Защото способностите се придобиват вследствие на нещо и не са основното нещо, за да придобиеш способности трябва да можеш да мислиш правилно, разумно или както са ни учили в училище трябва да се учи а за да се учи май трябваше да може да се мисли.

продължавам със следващия абзац:

Има низша част на съзнанието ви, която пази навиците и опита, които са ви необходими, за да поддържате съществуването си във физическият свят. Има и по-Висша част на вашето съзнание, която ви е необходима, за да поддържа съществуването ви в тънките светове.

И тази част от вашето съзнание се нуждае от развитие. Например, вие не можете да седнете зад кормилото на самолет и да полетите. За да може да го направите трябва да преминете обучение и да получите представа как се управлява самолет. Едва след това ще можете да излетите. По същия начин, частта от вашето съзнание, необходима ви за пребиваване във фините светове, се нуждае от обучение и натрупването на опит.

Сега тука в първото ни изречение ни казват че ина низша част на съзнанието ни, във второто казват че има и Висша част на съзнанието. Така да тук всичко е наред но забележете в следващия абзац започват така "И тази част от вашето съзнание се нуждае от развитие". Та мога ли да ви попитам това изречение за коя част от съзнанието се има предвид, кое съзнание има нужда от развитие. Според правилата на българския език май би трябвало да става дума за Висшата част защото в последното изречение се говореше за нея, нали това което е най-близо както си върви текста за него трябва да става дума. Да но видите ли като прочетем малко по надолу разбираме че трябвало да си развиваме низшата част на съзнанието защото ето го изречението, от което разбираме че и Висшата част на съзнанието също се нуждаела от развитие: "По същия начин, частта от вашето съзнание, необходима ви за пребиваване във фините светове, се нуждае от обучение и натрупването на опит.", следователно в онова първото изречение "И тази част от вашето съзнание се нуждае от развитие" е ставало дума за нисшата част на съзнанието.

А пък е за това "Едва след това ще можете да излетите" което е във връзка с обучението да се управлява самолет, мога да кажа само Възнесените Учители могат да яхнат мисловните си изпражнения и да полетят, защото нормалния човек би казал "едва след това ще можете да пилотирате самолет".Просто същия похват се използва и в писанията на повечето секти, защото тяхния пример за самолета и именно това "излитане" е просто начин за да ви въвлекат във едно мисловно въртопче.

Спирам до тук които е малко умен може сам да си види другите неща в текста, само ще спомена още едно нещо малко по надолу е в диктовката (да в същата диктовка е)

"Човешкият организъм като потенциал съдържа всички необходими инструменти и органи за възприемане, позволяващи ви да се намирате в фините светове и да възприемате фините светове"

Сега под човешки организъм мисля че в това определение влиза и биологичното материално тяло на човек. И сега някой може ли да ми обясни как това материално тяло може да съществува в тяхните тънки светове като там изобщо няма такава материя тя не може да съществува там. Те може би имат напредвид че това може да го прави нашето съзнание, ами тогова явно те не могат да се изразяват правилно.

Редактирано от some_spirit (преглед на промените)

• Отговори 212
  • Прегледи 64k
  • Създадено
  • Последен отговор

Не бих спорила за това никога, не бих спорила за това, в което вярвам.Индивидуално е.

Но тези твои думи...-

Сега под човешки организъм мисля че в това определение влиза и биологичното материално тяло на човек. И сега някой може ли да ми обясни как това материално тяло може да съществува в тяхните тънки светове като там изобщо няма такава материя тя не може да съществува там. Те може би имат напредвид че това може да го прави нашето съзнание, ами тогова явно те не могат да се изразяват правилно.

Биологочното тяло на човек може да е проводник...според именно това учение.А защо-ами давай нататък с анализа, може да разбереш...

Не бих спорила за това никога, не бих спорила за това, в което вярвам.Индивидуално е.

Но тези твои думи...-

Биологочното тяло на човек може да е проводник...според именно това учение.А защо-ами давай нататък с анализа, може да разбереш...

Само не разбрах в кое точно вярваш, в писанията в тези диктовки или в това че тези Учители съществуват. Ами те тези Учители наистина си съществуват, те не са хора, те владеят телепатията, могат да мислят много по-бързо от хората, имат много по-добра памет от хората, те съществуват като чиста енергийна мисъл , но има най-различни разуми. И сега когато се четат писанията на някой контактьор който правел чанелинг с някого си (и той всъщност не се знае кой е този който му диктува) трябва внимателно да се чете какво те са казали и за какво всъщност го правят това, а не просто ей така да им се вярва на всяка тяхна дума.

И ето продължавам с анализа. Те казват че условията на пребиваване пречели за да може всеки да се свърже с Учителите. Сега това е едно тяхно твърдение,но никъде по-надолу в текста не обясняват защо е така.Дори надолу те продължават пак така правете така и така и ще можете по-лесно да се свържите с Учителите. Аз поне останах с впечатление че те ни съветват да станем едва ли не отшелници, по-далеч от цивилизацията от обществото, да внимаваме с кого говорим а пък това за Средтсвата за Масова информация ся или аз съм тъп ама доколкото си спомням този израз се използваше някъде към 1980г. по социалистическо време в смисъл средтвата за масова информация какво мощно средтства са пропагандиране са или пък Масовата култура.

Ами да погледнем тези велики ВИБРАЦИИ за които говорят. Нали всъщност всичко било едни вибрации самото съществуване. Знам как е цялата постановка с тези вибрации и защо на хората толкова им харесва че всичко било вибрация. Ако можете опитайте се да погледнете за момент една ваша мисъл в вашите ви глави и ако там видите как мисълта ви вибрира или нещо подобно значи аз съм един глупак. И не ми казвайте че ние всъщност не можем да усетим тези вибрации.

Мен не ме интересува, дали бай Драган или некав Учител го твърди, нито се задълбавам като теб във всяко изречение, просто си го прочетох набързо и намерих на места съвпадения с мои вярвания, до които съм достигнал сам, без чуждо въздействие Публикувано изображение

Съгласен съм, че не трябва да примаме всичко, написано в тези диктовки, като чиста монета, но все пак можем да открием и нещо за себе си ;)

Редактирано от myd (преглед на промените)

Нека в близко бъдеще четенето на моите розарии бъде най-важната задача във вашия живот

Публикувано изображение

Майка Мария

26 март 2005

АЗ СЪМ Майка Мария, вашата Майка на Небесата, дошла при вас чрез този посланик.

Аз съм идвала много пъти чрез много хора, които са въплътени днес на планетата Земя. Аз се възползвам от тази диспенсация, която ми е дадена, и която позволява да се използва енергията, която ми дават хората, когато четат Розариите, за да мога да се проявявам във физическия свят.

Аз се явявам на мнозина и ще имам тази възможност до тогава, докато не секне потока енергия, изпращан от вашите сърца към моето сърце.

Използвам всяка възможност да застана пред тези, които са готови да ме видят и чуят. Сега идвам чрез Татяна, защото е настанало времето да ви дам малко наставление, което ви е необходимо на този етап.

Вие можете да си ме представите. Стоя пред вас, когато четете тези редове. Стоя пред вас с букет рози в ръце си. Този букет съм приготвила за вас, моите възлюбени. За вас, които сте устремени и прекарвате толкова часове в четенето на моите Розарии. Не оставяйте тази работа, моля ви, мои възлюбени.

Разбирам колко много са изкушенията и съблазните във вашия свят, които ви се струват по-важни в сравнение с молитвите, които ви моля да ми давате ежедневно.

Обаче, ако не беше потребността на момента и ако нямаше нужда от вашето служене, не бих ви обезпокоила.

Възлюбени, няма никакво особено значение, кой Розарий четете, дали четете традиционен католически Розарий или даден от мен, чрез много посланици. Разберете, имат значение само устремеността на вашите сърца, чистотата им и желанието да се помогне на целия Живот на тази планета.

Не искам да ви плаша с никакви предстоящи бедствия и катаклизми. Не защото не са предвидени в близко време. Катаклизмите са неизбежни, доколкото хората както преди не желаят да обърнат своя поглед към Небесата и упорстват в своя стремеж да получават отново и отново удоволствия в този свят.

Затова толкова ни е нужна енергията на вашите молитви. Уверявам всеки, който ежедневно в това трудно време чете моите Розарии, че в радиус от 100 километра от това място, където става вашето ежедневно служене, няма да станат никакви катаклизми и бедствия.

Особено се обръщам към жителите на моята любима Русия. Много голямата площ на вашата страна и малката плътност на населението в много райони изисква от вас служене с удвоени и утроени усилия. На Русия е определена велика роля при промяна съзнанието на човечеството, при повдигането на това съзнание на по-високо ниво.

Затова моля всеки, който чуе това послание, да вземе като първостепенна задача на живота си, четенето на моите Розарии, независимо чрез кой посланик са достигнали до вас те. Вие трябва да ми давате по един Розарий ежедневно. Моля ви. Умолявам ви, мои възлюбени.

Аз ще дойда лично и ще дам роза от моя букет, като знак на моята любов към вас при всеки от вас, който поеме задължението да чете моите Розарии ежедневно.

И това не е всичко, мои възлюбени. Моля ви, да четете моите Розарии с чувството на най-висша любов, която можете да изпитвате към вашата планета. И ви моля, преди да започнете четенето, да влезете в своето сърце. Усетете топлината на сърцето си. Помислете за мен. Знам колко ви е тежко да се намирате във въплъщение на Земята в това трудно време. Но спомнете си, колко трудно ми беше на мен, когато моят син Исус бе разпънат пред моите очи. Какво ми беше на мен да гледам неговите страдания?

Възлюбени, обичате ли ме? Можете ли ежедневно само няколко минути преди четенето на Розариите, да ми изпращате вашата сърдечна Любов? Това не е трудно, нали? Ще изпълните ли молбата ми, възлюбени?

Аз обичам всички вас. И ще дойда при вас по време на четене на вашите Розарии. Вие ще почувствате, вие непременно ще почувствате моето присъствие. Вие можете да прекъснете четенето и да поговорите с мен. Ще изслушам всички ваши молби и желания.

Обещавам да ви окажа цялата помощ, която Космическият закон ми позволява да ви окажа .

Ще направя всичко, което е в моите сили. Мога ли да разчитам, че вие също ще направите това, за което ви моля?

Повярвайте ми, ако не знаех това, което знам и което е скрито от вашите очи, никога не бих ви молила за тази работа, която само вие можете да свършите.

Най-малко от всичко бих искала да изпитвате страх. Не се бойте от нищо. Била съм сред вас, ходила съм по Земята и мога да ви уверя, че всеки получава точно толкова изпитания в своя живот, колкото може да издържи.

Човечеството е сътворило прекалено тежка карма. Изкупуването на тази карма изисква големи жертви и страдания. Но Господ е милостив и той ви дава инструментите, с които можете да облекчите вашата карма и вашето бреме. Не пренебрегвайте тези инструменти и не пренебрегвайте дадената ви възможност.

Аз ви напускам. Радвам се, че можах да се възползвам от тази възможност, за да ви напомня още веднъж за работата, която вие трябва да свършите.

Ние обезателно ще се срещнем с всеки от вас по време на четенето на вашите ежедневни Розарии.

АЗ СЪМ Майка Мария, до нови срещи.

Какво е Розарии

Розарии "Път"

Розарий "Придвижване по Пътя"

Розарии Цел

Розарии Отговорност

Източник: http://www.sirius-bg.iskri.net/dictations/23mary2603.htm

На тези, които търсят...

На всички, намерили своя Път...

С Любов...

Публикувано изображение

• 2 седмици по-късно...

Аз дойдох да затвърдя във вашето съзнание радостта, устрема и победата

Господ Майтрейя

9 октомври 2006г

АЗ СЪМ Майтрейя, отново дошъл чрез моя посланик. АЗ СЪМ дойдох, за да дам поредното послание на хората на Земята. Както винаги, бих искал да кажа много неща, но ще се наложи да се съсредоточа върху най-главното, върху това, което не търпи отлагане и за което е необходимо да се съобщи, без да се чака поредния цикъл диктовки. И така аз дойдох да ви съобщя нова информация, за да можете по новому да погледнете на това, което беше казано по-рано и да преразгледате някои свои възгледи и стереотипи. Днешната информация засяга преди всичко измененията, които с ускорени темпове продължават да се извършват в съзнанието на хората. Ние се радваме, че темповете на тези изменения се ускориха дотолкова, че най-накрая дойде времето, когато можем с увереност да констатираме, че измененията на Земята стават по един благоприятен от гледна точка на еволюцията начин. Тези изменения стават във всички сфери на дейността. И особено трябва да кажа, че се ускори процесът на изменение в съзнанието на народите, населяващи Русия и страните, в които се четат посланията, които даваме чрез нашия посланик. Аз се радвам и Възнесените Учители се радват, че човечеството навлиза в зоната на устойчиво развитие и никакви външни обстоятелства вече не могат да ни възпрепятстват в изпълнението на нашите планове. След като световете се докоснаха, процесът на тяхното взаимно проникване се ускори и вече нищо не може да попречи на ставащите промени. Аз се радвам, че се намериха достатъчно на брой хора във въплъщение, които откликнаха на нашите обръщения и поеха върху себе си бремето на безкористното служене на човечеството на Земята. Вашите отряди се попълват ежедневно. Разбира се, има и такива, които позволиха на съмнението да завладее съзнанието им и загубиха много от това, което беше завоювано с тежък труд. Но не всичко е загубено, защото отстъпленията и съмненията са неизбежни във вашия свят. Защото вашият свят винаги се е развивал вълнообразно. Не позволявайте на отрицателните състояния да завладяват съзнанието ви. Аз разбирам, че смяната на годишното време и настъпването на навъсените есенни дни, когато слънцето е рядък гост, на вас ви е трудно да запазвате съзнанието си на висота. Затова дойдох днес да ви поободря и да ви дам послание, което утвърждава достигнатия прогрес. И вашият прогрес толкова явно се набива в очи, че само най-скептичните хора могат да продължават да си дават вид, че няма никакви изменения. Аз дойдох да затвърдя във вашето съзнание радостта, устрема и победата, която е неизбежна и която ви очаква в недалечното бъдеще. Продължавайте в същия дух!

Аз съм щастлив, че успях да доведа Божествената Истина до толкова много човешки индивиди, намиращи се във въплъщение в това сложно и съдбоносно време. И съм щастлив, че мнозина от вас се събудиха от дългия сън, в който пребиваваха не едно въплъщение. Настъпи часът и за Земята се отвори космическата възможност, предначертана от пророците на миналото. И тази възможност няма да закъснее да се появи в проявения свят. Наблюдавайте всички обстоятелства, които се променят около вас. Не се уморявайте да отбелязвате във вашите дневници всички изменения, които се случват. Защото никога досега не е имало такива чудеса, които стават все по-очевидни и по-очевидни. И аз няма да се учудя, когато ръководителите на много страни по света скоро започнат да изграждат политиката в своите страни в съответствие с Космическия Закон. Те просто няма да могат да ръководят по старому и да ползват старите прийоми на управление, защото съзнанието на масите е променено и изисква от всички институции на властта да се настроят към измененото съзнание на хората.

Поколението, което сега навлиза в живота, се нуждае от особена грижа и опека. Защото именно на това поколение предстои да върши делата на Бога в най-близко обозримо бъдеще. Не се бойте от промените нито във вашия живот, нито в ситуацията в света. Нищо не може да ви застраши, ако се държите както трябва и изпълнявате Закона като трябва. Никакви катастрофи и катаклизми не са страшни за онези, които предано служат на Бога, който е в целия Живот, във всяка частичка от Живота.

Бях радостен да изразя в това послание моя собствен възторг и да отдам дължимото на усилията, които вие полагате всеки ден.

А сега бих искал да дам още една кратка информация и тя се отнася до събитията от така наречения Преход, който мнозина чакат и за който мнозина се готвят. Никога не трябва да подхождате твърде сериозно към каквито и да са пророчества и каквито и да са предстоящи катастрофи. Защото много пророчества са били дадени, но не са се сбъднали, а други пророчества, които не са били дадени, са се случили. Аз ви препоръчвам да се настроите към настоящето и да улавяте всеки миг от живота си, като нещо ценно за векове. Действително в Божествения свят не съществува нищо, освен вечното „сега”. И това „сега” вие формирате в съзнанието си. Никога не трябва да отделяте твърде много внимание на това, което вече се е случило и на това, което още не се е случило. Само вашата настройка във всеки момент от живота ви формира бъдещето, което ви очаква. Затова, съсредоточете се върху това, да изпълните всеки миг от живота си с радост, любов, топлина и щастие. Защото вие самите сте творци на своето щастие и самите вие сте творци на своето бъдеще.

Ние идваме, за да дадем Учение, но вие и единствено вие можете да извършите промените на своята планета, когато попивате в себе си това Учение и ставате Негов носител за онези милиони, които още не са се събудили.

Аз се радвам, че за мнозина настъпва време за пробуждане и се радвам, че мога просто ей така, да дойда и да споделя с вас моето състояние и моето настроение. Ще бъда още по-щастлив, ако успея да предам моето състояние на колкото е възможно повече хора, намиращи се във въплъщение.

Радвам се на нашата нова среща и както винаги, малко ми е мъчно да се разделим.

До нови срещи, скъпи приятели!

АЗ СЪМ Майтрейя!

Източник: http://www.sirius-bg.iskri.net/dict4/69maitr091006.htm

ВЕЛИКИЯТ ПРИЗИВ

От извора на Светлината в Ума на Бога

Нека светлина струи в умовете на хората.

Нека Светлината слезе на Земята.

От извора на Любовта в Сърцето на Бога

Нека любов струи в сърцата на хората.

Нека Христос се завърне на Земята.

От центъра, където е позната Волята на Бога,

Нека цел ръководи малките човешки воли.

Целта, която Учителите знаят и на която служат.

От центъра, който наричаме човешки род,

Нека се осъществи Планът

на Светлината и Любовта.

И нека той запечата вратата,

зад която обитава злото.

Нека Светлината, Любовта и Силата

възстановят Плана на Земята.

Влязох в този форум днес, специално за да ви кажа, че диктовките предавани чрез Татяна Микушина промениха живота ми и то към по-добро. Започнах да ги чета миналия ноември. Трябваше ми доста време за да приема всичко, което е вътре. През това време размишлявах върху тях, разговарях с други хора, търсех съпоставка с други източници. Преди не бях чувал имената на повечето от Владиците, не знаех за Ел Мория, Кутхуми, Сен Жермен, Сарапис Бей, Падре Пио. Причината е, че съм малко лаик в тази материя. Винаги съм избягвал подобна литература, защото на пазара е пълно с книги с подвеждаща и невярна информация. Много са хората, които твърдят, че имат контакти със същества от духовния свят, и вярвам някой от тях с основание. Информацията се пречупва през приемника и затова понякога се получават разминавания в дадената информация. Има и хора, които контактуват със същности от низшия астрал, които се представят за някой от Учителите. Тогаз случая е доста по-различен, опасно е както за тях, така и за тези които им вярват. Поне това знаех и това е причината да бъда недоверчив. Бях на срещата с Татяна в София това лято. Сега смятам, че това е най-значимото събитие в живота ми до сега. Вие сте усетили вече енергията, която се получава при тяхното четене. Представете си енергията, която се излива, когато сте до нея и вашата аура се допира до нейната. За мен тя е Посланика на ВББ на Земята, ни повече, ни по-малко. Мога да говоря на тази тема с часове. И много се зарадвах виждайки, че има места като този форум и тази тема, където може да се обсъждат диктовките и Знанието давано ни в този момент от Учителите от Шамбала. Момента сега е много специален за еволюцията на тази планета и на човешката раса. Поради което се излива много енергия от космическите запаси и съм безкрайно благодарен за това, че съм във въплъщение тук и сега, и че ми бе даден шанса да попадна на това Знание. Диктовките ми помогнаха да намеря отговор на много от въпросите ми, и най-вече постигнах по-голяма ясното по въпроса КОЙ СЪМ АЗ. Започнах по-ясно да различавам знаците по Пътя. Имам чувството, че това ми прераждане е много важно. Може би то има потенциала да определи посоката, в която ще се движа или да ускори движението ми по Пътя. От мен зависи дали ще го реализирам. Все по-често имам моменти, когато чувствам, че съм на точното място в точния момент и правя, това което трябва да правя. Убеден съм, че и при вас е така. Желая ви Светлина и Подкрепа по Пътя! ицо

Още един зомбиран от диктовките.Само да спомена за прераждането. Няма прераждане, наистина като умре човек не се умира, продължава да се живее като енергия. Аз доколкото знам никой от висшите светове не може да те вкара отново в биологическо тяло (чакам отговора на Учителите по този въпрос). Просто продължаваш да съществуваш, но като разумна енергия. Учителите изливали енергия тук на Земята, да изливат ама за да ни зомбират.

some_spirit ...Ако в тези диктовки не можеш да откриеш поне малко мъдрост,

значи си объркал темата,

НО все пак си ги прочел - това не е малко :help:

Преди години и аз разсъждавах като теб,

но излязох от матрицата :speak: и прогледнах.

И станах ЧОВЕК.

some_spirit ...Ако в тези диктовки не можеш да откриеш поне малко мъдрост,

значи си объркал темата,

НО все пак си ги прочел - това не е малко :)

Преди години и аз разсъждавах като теб,

но излязох от матрицата :wors: и прогледнах.

И станах ЧОВЕК.

Можеш ли да посочиш поне 2-3 мъдрости, които ги има в диктовките, да се види за какво става дума. От една матрица си излязъл и си влязъл в зомби матрицата.

Можеш ли да посочиш поне 2-3 мъдрости, които ги има в диктовките, да се види за какво става дума. От една матрица си излязъл и си влязъл в зомби матрицата.

Ако ги прочетеш, сам би открил в тях мъдрост...

Никой не може да те зомбира, ако четеш нещо за обща култура.Но не говори, без да си чел всичко в тях.

В крайна сметка, ако се притесняваш от зомбиране, заради няколко електронни страници, не ги чети, защото за теб в такъв случай наистина има опастност Публикувано изображение

Никога не трябва да подхождате твърде сериозно към каквито и да са пророчества и каквито и да са предстоящи катастрофи. Защото много пророчества са били дадени, но не са се сбъднали, а други пророчества, които не са били дадени, са се случили. Аз ви препоръчвам да се настроите към настоящето и да улавяте всеки миг от живота си.

Никога не трябва да отделяте твърде много внимание на това, което вече се е случило и на това, което още не се е случило. Само вашата настройка във всеки момент от живота ви формира бъдещето, което ви очаква. Затова, съсредоточете се върху това, да изпълните всеки миг от живота си с радост, любов, топлина и щастие. Защото вие самите сте творци на своето щастие и самите вие сте творци на своето бъдеще.

Не е особено трудно да намериш нещо за себе си, зомбиран е по-скоро този, който не може да открие нищо стойностно във въпросните диктовки.

Редактирано от myd (преглед на промените)

Благодаря myd.

Написани на простичък и достъпен език, различен от сложните и често трудно разбирани други учения, тези диктовки те учат да бъдеш добър.Да погледнеш себе си от друг ъгъл.Да опиташ да се промениш.Да отхвърлиш негативните емоции.Да даряваш любов.Да се почувстваш обичан, ако си вярващ.Без заплахи за ад и апокалипсис.Да разбереш, че само с любов и разбирателство можеш нещо да промениш.На това учат.Обединили само най - доброто от всички религии и учения.Като музика - молитва.

Вярвам, че всеки човек, в един или друг момент от живота си се обръща с молитва към Бог.Тези диктовки само ти напомнят, какво е молитвата, как е, по кой път е.И защо е.В това аз зомбиране не виждам...

Не е особено трудно да намериш нещо за себе си, зомбиран е по-скоро този, който не може да открие нищо стойностно във въпросните диктовки.

Никога не трябва да отделяте твърде много внимание на това, което вече се е случило и на това, което още не се е случило.

Само един глупак може да гледа така на собствения си живот. Само не разбрах как може да гледам на нещо, да му обръщам внимание като не знам какво ще се случи в бъдеще. Или те може би ме съветват да не си правя нещо като краткосрочни планове какво ще правя примерно на другия ден или другата седмица.

И да не обсъждам непредсказаните пророчества. Щом никой не ги е предсказал значи няма и пророчества.

И стига с тези молитви към Бог. Къде го този Бог, той защо се крие, на някого явявал ли се е. И за какво да се молим на Бог, я вижте какво пишат учителите, че вие сами си градите вашето щастие и бъдеще.

some_spirit не се инати,като магаре на мост :hush:

Достатъчно си умен,открий своята истина(мъдрост) в тях.

п.с.Вечер като заспиш знаеш ли къде отиваш(съзнанието),

а знаеш ли дали ще се събудиш на сутринта,ето затова бъдещите планове са нещо условно.

Живей тук и сега,миналото е в миналото останоло,а бъдещето е неясно.Живей за мига . ;)

Здравейте, може би следния текст много добре описва коя е Татяна Микушина и характера на получаваната чрез нея информация.

Във всички религии във всички времена е имало хора, стоящи на позиции различни от тези на официалното ръководство на църквата.

Старци, йоги, пророци, мистици…

С авторитета на някои от тях се е съобразявала официалната религия, но в повечето случаи са ги преследвали и дори лишавали от живот. Във всяка религия има два подхода: външен път – следване на определени догми и ритуали, и вътрешен път – търсене на непосредствена, лична връзка с Бога.

По първия път вървят 90 процента от вярващите. Малко са онези, които рискуват да тръгнат по втория път. Това е пътя на посвещението, тайните знания, личния мистичен опит.

В различните исторически времена на Земята са съществували тайни школи на посветените. Ние знаем за питагорейците, есеите, за мистериите в Древния Египет.

В края на 19 век е направен опит да се даде част от тайните знания на по-голяма аудитория. Това е осъществено чрез Е.П. Блаватска и Теософското общество. По-късно знанията са давани чрез Елена и Николай Рьорих. Още по-късно - чрез редица организации в Америка: Мост на Свободата, Движението АЗ СЪМ, Самит Лайтхауз.

А по нататък?

За да стане понятен смисъла дори на знанията, дадени чрез тези хора и тези организации, е необходимо постоянно присъствие на Земята на хора, които поддържат вътрешен контакт с Бога. Сега това е много важно - когато се появиха прекалено много лъжеучители и екстрасенси.

Някой трябва да поддържа истинската, божествена вибрация. Някой трябва да съхранява своето съзнание постоянно в съзвучие с Бога. Само от тази точка на съзвучие може да се оцени ставащото на Земята и да се разбере даденото по-рано и записано на страниците на древните книги знание.

Надявам се някои от поместените на сайта материали да помогнат за съхраняването на вътрешните ориентири и вътрешното съзвучие с Бога вътре в нас.

Татяна Микушина

Този текс се намира на главната страница на нейния сайт, а аз тук съм поместил превода му от българския сайт. Дано е полезен някому и отговори на нечий въпроси. :-))

Светлина по Пътя!

ицо

В допълнение бих казал,че... БЪЛГАРИТЕ са един от призваните народи да водят ЧОВЕЧЕСТВОТО към духовно пробуждане. Самият народ и територията на която живее са едни от факторите,които спомагат за това. Не случайно,колкото хора - толкова и характери(и мнения ;) ) Но уви... съдба. ;)

some_spirit не се инати,като магаре на мост :)

Достатъчно си умен,открий своята истина(мъдрост) в тях.

п.с.Вечер като заспиш знаеш ли къде отиваш(съзнанието),

а знаеш ли дали ще се събудиш на сутринта,ето затова бъдещите планове са нещо условно.

Живей тук и сега,миналото е в миналото останоло,а бъдещето е неясно.Живей за мига . :yanim:

Първо аз не съм от вашето отборче и никога няма и да стана и затова никъде не се инатя. Като спя никъде не ходя (съзнанието ми), само може някой от вашите богове да ми пусни някой сън. По твоята логика излиза че не трябва да си правя никакви планове, защото някоя саксия можела да падне върху мен и да ме убие и затова нямало смисъл да се живее. Спирам да живея и чакам нали вашите богове те да ми казват как да си живея живота. А пък за Блаватска и Теософите няма да го коментирам, зомбита до ушите си, чел съм доста тяхни писания, отврат с една дума. И всички диктовки са написани в стил на шъткане и шумолене на шушленията. И пак ще повторя, никъде в никоя диктовка няма и едно знание има само благопожелания как животът ни трябвало да бъде по-хубав и прекрасен, общи приказки тоест.

има само благопожелания как животът ни трябвало да бъде по-хубав и прекрасен,

Именно това ми харесва на мен в тези диктовки.

А тебе никой не те кара да ги четеш в крайна сметка... :)

Мен лично не ме притеснява това, че има хора, които не харесват посланията давани чрез Татяна Микушина. Преди години един мой приятел започна да практикува една медитивна техника два пъти на ден по 20 мин. Това пораждаше проблеми. Примерно разбрали сме се да ходим на кръчма и отиваме да го вземем, и той казва “Изчакайте малко само да врътна една медитация” и ние трябва да го чакаме докато той се прави, че медитира и да си мълчим при това, защото пречим на процеса. А ако си разкажем тихичко някой виц, той се хили повече от нас, медитирайки. Симулира значи. :-)) Аз бях сред тези, които се доста се дразнеха. Така се развиха събитията, че след време и аз започнах да медитирам. Той порасна и спря, а аз не. Сега да се върна на различните мнения. Всички ние сме дошли тук с различни Планове на живота, както и с различни способности за тяхната реализация. Всеки има своя Път и своя роля в този илюзорен свят. Всеки иска да натрупа определена опитност. Всички ние сме в процес на формиране на нашата собствена истина за света. Аз не мога да определя, чия истина е по-близка до абсолютната истина, но поне се научих да не съдя тези, които не споделят моята истина, и съм много горд с постигнатото. А след като аз можах, то значи, че почти всеки би се справил, стига да има желание. Понякога от най-големите критици излизат най-преданите последователи (Свети Павел). Самия факт, че някой заделя време за да критикува ме кара, да мисля, че в него има една част, която иска да даде шанс на друга негова част да научи нещо. Онези, в които прочитането на тези диктовки не поражда никаква реакция са за съжаление. Желая ви Светлина и Подкрепа по Пътя! ицо

• 2 седмици по-късно...

Плътският ум трябва да отстъпи място на Божествения разум

Заратустра

30 март 2005

АЗ СЪМ Заратустра, дошъл чрез този посланик.

Огнеността е основно мое качество. Огънят е моята стихия!

Пречупването на Учението, което даваме, става при съприкосновение на огнените вибрации, присъщи на нашия свят с вибрациите на физическия план на планетата Земя.

Но вие можете да почувствате огъня, съдържащ се в моите думи, дори през световете.

Аз дойдох!

Състоянието на огнения свят се различава много от състоянието на вашия свят и образите на нашия свят се възприемат необичайно от вашето съзнание. Ние говорим на езика на пламъка и преобразуването на нашите вибрации на земен език не може да предаде цялото съдържание на тяхната информация. Обаче същността, основата на съобщението се предава достатъчно пълно.

Моето идване при вас днес е обусловено от желанието да ви дам неголямо Учение. Давах това Учение на моите ученици по времето, когато се намирах във въплъщение на Земята много хиляди години назад. Обаче ценността на това Учение не се е изменила и до сега. Нещо повече, ще ви кажа, че много малко хора на Земята са успели да усвоят това Учение в неговата пълнота.

Когато съвършеният Дух слиза в плътния физически свят, а това се случва тогава, когато Високи космически Духове, достигнали до определена степен на развитие по време на предните активни периоди в съответствие с Космическия закон са длъжни отново да слязат във въплъщение, то при сблъсъка с плътната, развита материя се случват тези неща, за които съм длъжен да ви разкажа.

Възможно е да сте чували в някакви други учения или да сте чели в някакви книги, че човек от самото начало откакто е бил създаден по образ и подобие на Бога е имал Висша, безсмъртна част, никога не забравяща за своето единство с Твореца, и низша част, която за многото милиони години на въплъщение на планетата е загубила чувството си на единство с Твореца и е загубила връзка със своята Висша част.

Но в историята на развитие на човечеството е имало момент, когато неговото развитие е било признато за безизходно и безполезно. Човешките същества са били подобни на животните и само по своята външна форма са напомняли на човека. Случило се е така, че низшите създатели на форми не са могли да предадат на човека този огън, който е присъщ на човешките същества и ги прави подобни на Бога. Това е огъня на разума, искрата Божественост, която трябва да присъства в човешкото същество.

Много милиони години назад еволюцията на Земята е трябвало да бъде прекратена като неуспешна. За спасяване на положението са призовани Високи Духове, намиращи се в състояние на блаженство или нирвана от времето на предишните активни периоди. Тези Духове е трябвало да слязат във високоорганизираната материя и да й предадат присъщото им качество, свойството на огъня, на пламъка, на мъдростта.

Те слезли. Те слезли в телата на хора, които са били животни по своята същност. И са отдали на хората присъщото им качество на огъня. Очите на хората се осветили от огъня на разума. Хората разбрали, че се отличават от животните. По този начин, всеки човек е получил вътре в себе си семе, искра, огън от високодуховни Същества, които са се спуснали в материята от висшите сфери на огъня.

Всеки Висок Дух е дал частица от своя огън на много човешки същества.

И всеки е получил дял разум в съответствие с нивото на своето развитие.

Това е било падението при зараждането на Висшите Духове или Ангелите. Те са слезли частично под влиянието на Космическия Закон, частично ръководени от собствените си подбуди да спасят човечеството на Земята от унищожение. Защото лишеното от разум човечество не можело да съответства на Божествената цел, с която било създадено.

Дефектът в човека бил поправен чрез жертва от страна на тези Високи Същества, които са пожертвали своя покой в нирвана, за да слязат и да помогнат.

Те слезли и дали на хората разум и част от собствените си свойства, които били само бледно отражение на предишните им заслуги в изминалите манвантари.

А какво станало с човечеството? Човечеството станало разумно. То получило право да действа в съответствие със своята свободна воля. Тъй както повелява разума на всеки един.

Когато хората осъзнали, че са подобни на Боговете, те започнали да се държат като Богове. Те започнали да се държат така, както си мислели, че трябва да се държат Боговете.

Те искали да пребивават в блаженство и удоволствия, те искали да получават всичките им достъпни видове наслаждения в този физически свят.

Разумът на човека, когато се сблъсква с проявения материален свят, има двойнствен характер. Именно затова тези качества на Боговете, които съществуват в Божествения Свят на нивото на илюзиите се превръщат в своята пълна противоположност.

В това се състои парадоксът на проявения свят. В това се състои замисълът на Бога за проявения свят.

Когато умът започне да действа в условията на материалния свят, той е принуден да използва плътната материя в качеството й на предмет, върху когото прилага своите способности. И когато умът започне да прилага своите способности спрямо плътната материя, помнейки за Божествения Свят, то той се опитва да въведе законите на Божествения Свят в плътния свят. Доколкото материята има много ниски вибрации, то всяко качество на ума, използвано във физическия свят, може да доведе до създаването на противоположност на това качество, което би било създадено в резултат на подобни усилия в тънкия свят, в огнения свят.

Ето тук е тайната. Когато Висок Дух попадне от огнените сфери в низшите светове и продължи да използва качествата на ума, присъщи на огнения свят в материята, то резултатът от въздействието върху материята не винаги ще съответства на Божествения замисъл именно заради плътността на самата материя.

Всеки от вас, който чете тези редове преди милиони години е бил надарен с искрата на Божествения разум благодарение на слизането във вас на част от Високите Духове, дошли да ви дарят с разум.

Всеки от вас носи в себе си частица от тези Владици, наричани в разните учения по различен начин: Владици на Мъдростта, Възнесени Владици или Владици на Шамбала.

Слезли са седем Велики Духа. Всеки дал частица от себе си на милиони човешки души.

И хората получили възможност да живеят и да се развиват. Всеки от хората получил вътре в себе си частица от Високата Душа, която станала негов вътрешен учител, негов Ангел Пазител или Христовия Аз.

И сега не може да се различи къде завършва животинската част на човека и от къде започва неговото духовно начало.

Човекът е принуден постоянно да се бори с животинското в своята природа и постоянно да се стреми към Духа. Но рано или късно ще настъпи денят, когато човекът ще победи животното в себе си, ще победи страстите си, ще победи егото си и ще даде възможност на Духа да вземе пълното господство над себе си. Човекът няма да бъде по-низш човек, смес от животно и човек. Звярът ще бъде усмирен и човекът ще стане подобен на Бог.

Искрата на разума, която гори в храма на всеки човек сега тлее, а при мнозина е близо до угасване или вече е угаснала.

Затова за разпалването на тази искра се дава Учение, дават се наставления.

Животинският човек трябва да отстъпи място на Божествения човек. Тленният човек трябва да отстъпи място на нетленния.

Плътският ум трябва да отстъпи място на Божествения разум.

И това ще стане. Защото искрата и пламъкът във вас няма да ви дадат покой до тогава, докато това не се случи. Вие ще се мятате, вие ще търсите. Вие ще се опитвате да намерите във физическия свят това състояние на нирвана, което помни частицата от Висшите Същества във вас. Вие ще търсите навсякъде по Земята това състояние. И няма да го намерите на физическия план.

Ето тогава, когато разберете, че нищо повече не ви привлича в този свят, когато се откажете от всяка привързаност към този свят, тогава ще намерите истинската нирвана и възможност да получите единение с вашата Висшата Част и чрез нея с Твореца на тази Вселена.

А до тогава ще се борите и ще страдате, ще се мятате и ще търсите.

И ще намерите своя Източник, своята Победа и своето Блаженство.

Тогава частиците на Висшите Същества, които съществуват във вас, ще получат възможност да се слеят в едно единство и те също ще получат свобода от оковите на материята, която ги сковава милиони години.

Дадох ви Учение, което давах на учениците си хиляди години назад. Дойдоха други религии, дойдоха други учения. Но ето сега настъпи време да ви върнем знанията за вашата история. Това знание ще ви помогне да погледнете по друг начин на самите себе си и на борбата, която се води във вашия свят.

АЗ СЪМ Заратустра и стоя в пламъка на Единството.

Източник: http://www.sirius-bg.iskri.net/dictations/...thustra3003.htm

На тези, които търсят...

С Любов...

Публикувано изображение

• Автор

-= С Любов към всички вас... =-

http://www.imadrugpat.org/books/igor_book14diktovki.pdf

или

http://rapidshare.com/files/1716015/igor_book14diktovki.rar

Това са избрани 14 диктовки в *pdf - формат.

-= В здраве и добротолюбие все напред и нагоре в единение с Живота безконечен на Космичната Любов... =-

• Автор

-= За всички онези търсещи и преоткрили Пътя (на Истината към Живота безконечен) в своите сърца... с Любов... =-

РОЗАРИЙ

"ВЪТРЕШЕН ПЪТ"

В името на Отца, Майката, Сина и Светия Дух. Амин!

Символ Верую

Вярвам в Единния Бог – Творец на Небето и Земята,

присъстващ в целия живот.

Вярвам в справедливостта на Неговия Закон

и със смирение се подчинявам на Мъдростта на Неговия Закон.

Вярвам в Царството Божие, проявено на Земята, както е на Небето.

Вярвам в Единството на Бога – Отеца, Майката, Сина и Светия Дух.

Амин!

Отче наш

Отче наш, който си на Небесата!

да се свети Твоето име;

да дойде Твоето Царство;

да бъде Твоята Воля както на небето, така и на Земята;

насъщния ни хляб дай ни днес;

и прости нам дълговете ни,

както и ние прощаваме на длъжниците си;

и не ни въвеждай в изкушение,

но избави ни от лукавия,

защото Твои са Царството и силата, и славата во веки.

Амин! (Мат. 6:9-13)

Богородица

Богородице Дево, Радвай се,

Благодатна Мария, Господ е с Тебе;

благословена си Ти сред жените,

и благословен е плода на Твоята утроба,

родила Спасителя на нашите души (3-пъти)

Слава на Отца, Сина, Светия дух и Божествената Майка сега и винаги и во веки веков. Амин!

Цялото Божествено знание и съвършенство лежи вътре във вас.

Отче наш

1. Няма нищо извън самите вас, от което да се нуждаете. Цялото Божествено знание и съвършенство се намира във вас. Търсете това съкровище в своето сърце, търсете този вход към несметни богатства, който се намира вътре във вас.

Богородица

2. Вие трябва да имате вътре в себе си звучащ като камертон верен звук, съзвучен с вашето Висше Аз, с Бога вътре във вас. И чрез тази вярна нота вие ще можете да намерите сътрудници във физическия план и да разберете Божествения план за дадения момент, за да започнете да действате, давайки на света около вас правилен образец и ориентир за подражание.

Богородица

3. Не възлюбени. Вие не се нуждаете повече от никакъв посредник между вас и Бог. Между вас и Възнесените Учители. Вашето Висше Аз и вашият Ангел Хранител винаги знаят Божествения план за вашия жизнен поток. Затова не ви е нужно да ходите при посланици, ясновидци, екстрасенси или служители на култа, за да узнаете плана на Бога за вашия жизнен поток. Всичко е записано във вашето сърце.

Богородица

4. Кажете, колко от вас през последно време са разговаряли със своето сърце? Колко от вас са опитали да разберат, какво ви говори сърцето ви? Вие сте така заети в живота си, че никога не намирате и пет минути, за да се уедините в тишина, далече от суетата.

Богородица

5. Вашето сърце постоянно се опитва да разговаря с вас. Но вие не го чувате. Вие предпочитате да слушате вашите приятели, познати, да гледате телевизия, да слушате вашата ужасна музика или да се опитвате да почерпите знания от вестниците, книгите, списанията.

Богородица

6. Възлюбени, няма във вашия свят никакъв източник на информация, който да ви каже какъв е вашият жизнен план, защо сте се въплътили и какво ви предстои да правите сега и в близко бъдеще. Вие няма да чуете това по радиото, вие няма да разберете това от телевизионните програми. Вие няма да прочетете това в никакви книги. Вашето сърце пази така необходимата ви, съкровена информация и то чака да сподели тази информация с вас.

Богородица

7. Не всички ще успеят да получат опит на общуване със своята висша част. В същото време това е съвсем естествен процес, който е напълно достъпен за болшинството от сега живеещите на Земята човешки индивиди.

Богородица

8. Целта, която днес излиза на преден план е живеейки в един илюзорен свят, да можем да погледнем зад завесата, да пробием през плътния физически свят. Ние получаваме възможност за общуване между световете благодарение на новата милост. И това общуване може да овладее всеки стремящ се, но стремящият се искрено, а не на шега.

Богородица

9. Всичко, което ви трябва, е просто да направите избор и да прекрачите в безпределността, отказвайки се от вчерашния външен блясък, да направите крачка към реалността. Отначало една, после втора и да вървите без да се спирате към вашето реално Битие, към това, което сте в действителност.

Богородица

10. Няма нищо извън вас, което да задържа придвижването ви към висшата реалност. Вие сами себе си задържате.

Слава на Отца, Сина, Светия дух и Божествената Майка сега и винаги и во веки веков. Амин!

Предупреждение по Пътя

Отче наш

Много хора сега предприемат опити за общуване със своята Висша част. И това е много радостно и се приветства от Възнесените Учители. Но винаги трябва да помните, че на този път ви дебнат опасности, точно така, като във всяка дейност на планетата Земя, която носи двойствен характер.

Богородица

Когато вашият мотив не е напълно чист и чистотата на вашите четири нисши тела не е достатъчна, а желанието да влезете във връзка с финия план е огромно, вие може да получите общуване не с вашата Висша част, а със същности, намиращи се в астралния план, които могат в най-добрия случай да се пошегуват с вас, а в най-лошия - да ви поробят и да ви използват за свои цели.

Богородица

3. Затова пристъпвайте към връзка с Висшето Аз под ръководството на опитен наставник и винаги преди да започнете медитация се обръщайте към мен с призив и молба да ви защитя от всякакви негативни, отрицателни въздействия на финия план и от влиянията на всякакви същности, демони и развъплътени духове. Аз много ви съветвам да не пропускате този призив преди всяка медитация и всякакви опити за общуване с Висшето Аз.

Богородица

4. Помнете, че никой не може да ви забрани да експериментирате в общуването си с финия свят, но вие сами носите цялата кармичната отговорност, когато влизате във взаимодействие със силите на тъмата, които се намират и действат основно чрез астралния план. А по време на медитация вие винаги влизате в съприкосновение с астралния план, поне дотогава, докато не се научите мигновено, като скоростен лифт да се издигнете във Висшите октави на Светлината.

Богородица

5. Защо ви е необходим опитен наставник или учител по време на медитативните упражнения? Вие знаете, че невидимият свят има различни честоти на вибрациите. Той е разделен на слоеве, подобно на слоеста бутерка. Опасността се състои в това, че можете да попаднете под въздействието на не много високи енергии и да влезете в контакт с недружелюбни същности. Те могат да ви научат не на най-добрите неща и да ви захранят с не най-добрите енергии. Всичко зависи от началното, вече достигнато от вас ниво на съзнание.

Богородица

6. Ако влизате в медитация в много добро, равновесно състояние, изпълнено с Божественост и настроени на Божествена вълна вие по-скоро ще попаднете под въздействието на високите вибрации и чистите енергии. Ако пристъпвате към медитация изпълнени с егоистични желания и наклонности, в хода на медитацията по-скоро ще получите усилване на своите негативни черти.

Богородица

7. В крайна сметка всичко се определя от това доколко сте в състояние да преодолеете и да смирите вашето его преди започване на медитацията. Затова всяка медитативна практика, както всичко във вашия свят, има двойнствен характер и ефекта, който получавате зависи изцяло от вашите мотиви, от вътрешните ви стремежи.

Богородица

8. Ако пристъпвате към медитация с цел да овладеете похвати, които ще ви позволят да контролирате хората или да получите способности, които ще ви позволят да заемете привилегировано положение във вашия свят, тогава в хода на медитацията си ще творите карма. Защото ще използвате Божествената енергия за прослава на своето его.

Богородица

9. Трябва да се пристъпва към всяка медитация само с пълно смирение пред Божията Воля и с трепет пред Неговото могъщество. Само когато мотивите и желанията ви са чисти, ще можете да извисите своето съзнание до такива високи вибрации, че да получите достъп до съвършените Божествени енергии, които ще ваят от вас новия човек, Божествен по своята същност. Колкото повече време в този случай прекарате в медитация, толкова все повече и повече вашите вибрации ще се доближават до съвършените Божествени образци.

Богородица

Има само един истински мотив, с който си струва да пристъпвате към всяка духовна практика и всяка духовна методика – да се избавите от своето его и да се приближите до Бога, да служите на Бога и на всички живи същества. Ако пристъпвате към духовната практика с каквато и да е друга цел, то вие създавате карма.

Вие сами правите избор между нещата от този свят и възможността да чуете тихия си вътрешен глас.

Отче наш

Пътят, на който ние учим, това е пътя на мистиците, път, водещ към вашия източник. Но за да тръгнете по този път, трябва да се откажете от привързаностите към вашия свят и от постигането на всякакви цели, свързани с този свят. Това е много сложно. Защото, за да достигнете вътрешна връзка с нас и вашата Висша част, на вас ви е необходима безрезервна и безусловна Вяра.

Богородица

Пътят към Бога винаги е вътре във вас, във вашите сърца. Вие можете да чуете гласа на Бога само в тишината на своето сърце. Затова основна задача ще бъде да слушате сърцето си. Да се учите да слушате себе си, Своята Висша част. И постепенно да се откажете от всичко, което обременява и препятства установяването на такава връзка.

Богородица

3. Вие сами правите избор между нещата от този свят и възможността да чуете тихият си вътрешен глас.

Богородица

4. Бъдете честни със себе си. Запитайте се искрено дали сте готови да се откажете от привързаността към всичко, което ви заобикаля във вашия свят, към семейството, работата, имуществото, навиците включително гледането на телевизия и слушането на радио, пушенето, празнословните разговори с приятели познати? Готови ли сте да се откажете от всичко това и да получите в замяна само едно нещо – връзката със своята реална част? Не лукавствайте пред себе си.

Богородица

5. Ако има нещо извън вас, на което вие отдавате по-голямо значение, отколкото на връзката със своята Висша част, тогава времето ви още не е дошло. Но може би все пак няма да ви струва много да пораздвижите тази своя част, която не иска да излезе на Светлина, която пречи на вашето развитие и духовното ви израстване?

Богородица

6. Ако не започнете сами, по своя инициатива да се избавяте от нереалната си част, все едно ще бъдете принудени от външните обстоятелства да се разделите със своето его. Колкото повече се съпротивлявате, толкова по-драматично може да се развият събитията в живота ви, за да стъпите най-накрая на пътя на духовното развитие.

Богородица

И е необходимо много силно ограничение, което трябва да си наложите, за да постигнете контакт с Възнесените Учители. И преди всичко, това се отнася за връзките с хора и изключване на всяко влияние на средствата за масова информация.

Богородица

И колкото по-близо се намирате до природата, толкова по-лесно е да установите такава връзка. Разликата между нашите светове се състои в нивото на вибрации. Затова възвишавайки своите вибрации, вие автоматически, почти неизбежно получавате способност да общувате с нашият свят.

Богородица

По същество всеки човек, намиращ се сега във въплъщение е способен като потенциал да установи връзка с Възнесените Учители. Но за да се състои нашето общуване, е необходимо да пожертвате прекалено много от това, което се намира във вашия свят.

Богородица

Необходимо е много внимателно да подхождате към кръга на вашето общуване, към всеки ваш контакт. Трябва да изключите всичко, което може да ви оказва влияние и което принадлежи към масовата култура на вашия свят.

Различаване на гласа на Висшето Аз

Отче наш

1. Вслушайте се в своето сърце. Уловете момента тишина, когато сте спокойни и всичко във вас се намира в съвършено, хармонично състояние. Много са редки такива минути, но те се случват в живота на всеки човек. Бог ви дарява тези минути на вътрешна тишина, за да можете осъзнато да се стремите към възобновяване на тези състояния, когато вътре във вас всичко е в покой и равновесие. Именно в такива мигове е най-лесно да чуете гласа на своето Висше Аз. Тихият вътрешен глас в тишината на вашето сърце. И вие дори не можете понякога да различите този глас от вътрешните си мисли и разсъжденията на вашия ум. Необходимо е да се постараете да направите различаване.

Богородица

2. Този глас е характерен с изключително уважителното си отношение към вас, той е много ласкав и се отличава с простота, непретенциозност, искреност и любов. Не може да не почувствате разликата от всекидневните монолози, които водите в себе си. Нужно ви е да се вслушате. Това е гласът на вашето Висше Аз. Не ви се случва толкова често да чувате този глас. Но ако във външното си съзнание очаквате да чуете този глас, тогава винаги ще можете да направите различаване и да отличите този ласкав глас от стотици и хиляди други гласове, принадлежащи на астралния план.

Богородица

3. Трябва да се научите да се ориентирате във вашето вътрешно пространство. Трябва да се стремите към вътрешна тишина и покой, защото в суетата, сред която живеете, не можете да чуете вашето Висше Аз. А е необходимо да чувате Висшето си Аз, защото съветите и знанията, които получавате отвътре, не можете да прочетете в нито една енциклопедия или книга, няма да ги видите в нито едно телевизионно предаване.

Богородица

4. Аз ще ви дам наставление, което ще ви помогне да доловите вашия вътрешен глас. И това наставление засяга промяната на вашия начин на живот. Вие трябва да се уедините, за да чуете своето Висше Аз. То просто не може да стигне до вас, когато сте обезпокоени от всичко, което се намира около вас във физическия свят.

Богородица

5. Представете си дете, което е дошло във вашия свят, току-що се е родило. За този младенец всичко е стрес, всичко, което е около вас в живота ви и към което сте привикнали, той възприема като нещо заплашително и непознато. Шумът на колите, силната музика, всички звукове на вашия свят са необичайни за отново дошлата в света душа и изискват определена адаптация.

Богородица

6. Вашето Висше Аз прилича на дете, което чрез вас идва във вашия свят. И обстановката, в която се намирате, понякога е толкова ужасна, че То моментално си заминава от вашия свят, за да чака десетилетия наред благоприятна възможност и отново да дойде при вас във вашето вътрешно пространство за разговор.

Богородица

7. Затова само от вас зависи, ще можете ли да осигурите на вашето Висше Аз благоприятни условия за беседване. Този физически свят толкова се различава от Божествения свят, че не само на Висшето Аз, но и на всички Възнесени Същества на по-фините планове, пребиваването във вашия свят е трудно или съвсем невъзможно. Затова отначало трябва да създадете условия във вашия свят, за да можем да ви идваме на гости, заедно с вашето Висше Аз и да общуваме с вас.

Богородица

8. Напълно е разбираемо, че не можете да измените мигновено всички обстоятелства в живота си, да се преместите да живеете в тихо, уединено място, да оставите обичайната си работа и семейството. Не, това не се иска от вас, но вие трябва да се стремите към правилни образци на поведение, към тиха, омайваща музика, към ласкавото шумолене на тревата, към чуруликането на птиците и нежното ромолене на водата.

Богородица

9. Когато правилните образци на музиката, филмите, картините, доброто качество на всичко, което ви заобикаля запълнят вашето съзнание и най-близкото ви обкръжение, тогава ще можете постепенно да преодолеете отрицателните въздействия на вашия свят и да преминете в друг, по-фин свят. Вашето преминаване във финия свят ще бъде обезпечено, когато успеете да осигурите неговото присъствие във вашето вътрешно и външно пространство. И тогава на гости при вас ще могат да идват ангелите и елементалите, и ще можете да ги виждате с вашите обикновени човешки очи.

Богородица

Всичко е във ваша власт и всичко е постижимо чрез изменение на вашето съзнание. Постепенно, стъпка по стъпка. Но всички предприемани от вас стъпки трябва да бъдат направени във вярната посока. В това се състои и трудността. Тъй като повечето от вас още на следващия ден забравят за всички свои благи намерения и планове, които са изградили в главата си по време на четене на диктовките на Владиците. Затова най-напред трябва да изработите в себе си постоянство на вашите стремежи.

Премахнете от съзнанието си всички препятствия

Отче наш

Не позволявайте на плътския ви ум да ви отвлича и не се поддавайте на уговорките му, че пред вас има достатъчно време и можете да си позволите малките невинни слабости, към които така сте привикнали.

Богородица

Усещайте границата на финия свят и премахвайте от своето съзнание всичко, което ви пречи да прекрачите тази граница. Изхвърляйте от своето съзнание всички неправилни образци и проявления, всичко, което ви кара да се задълбочавате в материалността и привързаността към нея.

Богородица

Необходима е правилна нагласа. И никой освен вас не може да преодолее вашите недостатъци и привързаности. Помощта от Небесата няма да закъснее да дойде, но вие сами трябва да осъзнаете своите недостатъци и да поискате да се избавите от тях. Понякога една много малка привързаност изисква големи всекидневни усилия, за да стане възможно разделянето с нея. Но затова пък, ако вашият стремеж е силен, тогава всяка следваща привързаност ще изисква все по-малко и по-малко усилия, за да се избавите от нея.

Богородица

Запазвайте верните ориентири в своето съзнание. И когато животът ви извади от състоянието на покой и равновесие, добре е да имате край вас знаци на вашите минали достижения. Това могат да бъдат снимки, филми, записки в дневника ви, в които сте запечатали възвишеното състояние на съзнанието си. Всеки от вас да има свой знак и символ, който да ви напомня за финия свят. Това може да бъде картина или образ на близък за вас Владика. Не пропускайте нищо, за да можете да възвисите отново вашите вибрации и да се върнете към състоянието на хармония и единство с финия свят.

Богородица

Колкото са по-високи вибрациите на вашите тела, толкова до по-високи слоеве на финия свят ще получите достъп в съзнанието си. Вие преминавате във финия свят вътре във вашето съзнание, като сами променяте вибрациите на тялото си. Вашата задача е да добиете представа за разликата във вибрациите и да се устремявате към по-възвишени вибрации. Правете всичко, което ви позволява колкото се може по-дълго да задържите състоянието на високи вибрации. За едни това е музиката, за други – картините, за някого това са молитвите, за друг – медитацията.

Богородица

Използвайте целия арсенал от средства, които са ви достъпни, за да се поддържате постоянно във високо състояние на съзнанието, далеч от тъмните мисли и чувства. И тогава ще можете да видите, как всичко във вашия живот започва да се променя. Вашето обкръжение, вашата работа.

Богородица

Ще ви се наложи да свикнете с това, че всичко около вас ще започне да се променя, заедно с изменението на вашите вибрации. Вашето обкръжение и това, което не може да се настрои към вашите вибрации, ще напусне живота ви или вие сами ще се откажете от всичко, което пречи на вашето духовно израстване.

Богородица

Необходимо е много добре да умеете да различавате капризите на вашето его и устрема към по-фините и възвишени светове, който изначално присъства във вас. И вие трябва много фино да различавате всички кармични моменти, които още не сте преодолели и ви заставят, принуждават ви да бъдете в не комфортни условия. Нищо не може да се направи, трябва да отработим всичко, което сами сме създали, дори да ни е много тежко и неприятно.

Богородица

Но всички тези тънки моменти на различаване се намират изцяло под контрола на вашето Висше Аз. И вие винаги можете да получите от вашето Висше Аз всички необходими консултации.

Богородица

Казахме много неща. И всичко това ви е необходимо. Защото колкото по-напред върви развитието на човечеството, толкова с все по-фини страни на илюзията се срещате. И вие трябва да сте готови да правите вашите избори при всякакви външни и вътрешни обстоятелства.

В името на Отца, Майката, Сина и Светия Дух. Амин!

Източник: http://www.sirius-bg.iskri.net/rozarii/r05.htm

ВЕЛИКИЯТ ПРИЗИВ

От извора на Светлина в ума на Бога,

Да бликне светлина в ума човешки -

Да слезе Светлината на Земята.

От извора на Любовта в сърцето Божие,

Любов да бликне към човешките сърца - .

Месията да се завърне на Земята.

От центъра, където Божията воля знаят,

Цел малките човешки воли нека води -

Учителите тази цел познават и й служат.

От центъра, наречен Род човешки, нека

На Любовта и Светлината Промисълът се изпълни,

И нека той да запечата портата на злото.

И нека Светлина, Любов и Сила

Възстановяват Промисъла на Земята.

ОМ * ОМ * ОМ *

-= В здраве и добротолюбие размишлявайте и в Светлина и Обич се преобразявайте... =-

Ние имаме нужда от вашата помощ

Господ Майтрейя

15 ноември 2006 г.

АЗ СЪМ Майтрейя, дошъл отново, за да поясня поставената задача. Както винаги за нас е много важно да излезем пред аудитория от хора, която е способна да възприеме нашите Учения и която ни е благодарна за всяка информация, която ние считаме за необходимо да дадем в дадения исторически момент.

Но сегашните обстоятелства се стекоха по такъв начин, че ние сме принудени да се обърнем към хората за помощ. Както винаги в края на годината на нас не ни достига енергия. Освен всичко друго, обстоятелствата свързани със семинара “Вътрешен Път” в Петербург са толкова оцветени с негативна енергия, и съпротивлението от страна на силите, които ни противостоят е толкова силно, че нашият посланик чувства това като почти пълна липса на сили.

Затова ние сме принудени да се обърнем за подкрепа към всички, които са заинтересовани от това, нашето мероприятие да се състои и да можем по-нататък да продължим да работим чрез този посланик на Словото.

Аз моля всеки от вас, който може да откликне с искрено сърце на нашите призиви, да насочи цялата си молитвена практика и всички розарии, които има намерение да чете в близко време само към едно: за защита на семинара, който имаме намерение да проведем в Петербург независимо от силното съпротивление. Ние сме принудени да се обърнем към вас за помощ и ви благодарим предварително за всичко, което ще направите в отговор на нашата молба. Вие може да четете повелите на Архангел Михаил, да отправяте призиви лично към мен, да четете мантри и розарии, всичко ще бъде приветствано от нас и цялата освободена енергия ще бъде насочена за защита на нашия семинар в Петербург.

А сега аз съм готов да ви кажа главното, за което дойдох. Ние имаме намерение да запазим нашата подкрепа за дадения семинар и ще насочим всички сили и всички резерви от енергия, за да обезпечим нашата защита и да установим нашия фокус на Светлина.

Възлюбени, ние се нуждаем от вашата помощ. Помогнете ни да освободим толкова много Светлина, колкото ще бъде възможно при всички стекли се обстоятелства.

А сега аз съм принуден да се простя с вас и да ви напомня, че лично дойдох при вас в този ден, за да помоля за помощта и поддръжката, която можете да окажете на провежданото от нас мероприятие.

Аз казах всичко и много се надявам, че нашата среща по време на семинара ще се състои с мнозина, които са готови.

АЗ СЪМ Майтрейя

ВЕЛИКИЯТ ПРИЗИВ

От извора на Светлината в Ума на Бога

Нека светлина струи в умовете на хората.

Нека Светлината слезе на Земята.

От извора на Любовта в Сърцето на Бога

Нека любов струи в сърцата на хората.

Нека Христос се завърне на Земята.

От центъра, където е позната Волята на Бога,

Нека цел ръководи малките човешки воли.

Целта, която Учителите знаят и на която служат.

От центъра, който наричаме човешки род,

Нека се осъществи Планът

на Светлината и Любовта.

И нека той запечата вратата,

зад която обитава злото.

Нека Светлината, Любовта и Силата

възстановят Плана на Земята.

Източник: http://www.sirius-bg.iskri.net/dict4/70maitr151106.htm

Майтрейя за медитацията

Откъс от лекцията на Елизабет Профит

Минеаполис, щата Минесота 21 ноември 1976

Животът – това е процес на една непрекъсната преценка. Вие се оттегляте, оказвате се малко извън и над своето тяло и се гледате. Вие гледате тази енергия, която е Бог и гледате какво сте направили с тази енергия, която е Бог. Вие гледате енергийното поле около вас и си казвате: моето сърце и моята енергия – това е магнит. Абсолютно всичко, което имам в този живот, аз сам съм привлякъл към себе си – с това, което съм извършил, с моето съзнание. Това е отговорен момент. Ето, вие гледате – гледате баща си и майка си – кои са те и какво са те. Доброто, което сте реализирали чрез тях – това е обективното добро на вашето собствено съзнание. А онова в тях, срещу което се бунтувате – това е вашето собствено Христово АЗ. Това, което не приемате в тях като човешки качества и човешко съзнание – то е вашата собствена карма и вашето собствено подсъзнание, което не може да видите в себе си, но сте го привлекли и Бог по този начин ви показва тези качества, които не ви харесват и нещата, които не може да възприемете – това са нещата, които трябва да премахнете от своя свят. След това започвате да наблюдавате и другите членове на семейството – своите братя и сестри; гледате мястото където сте се родили, където живеете, гледате вашето обкръжение – икономическо, социално, културно и т.н. И преставате да обвинявате живота, Бога и всички тези хора. Вие сте енергийно поле, вие сте съзнание. И ако не ви харесва това, което виждате – изменете го! Такава е великата възможност на живота - закона за изменението, закона за алхимията – това е трансмутация. Чрез Будхическото съзнание вие изменяте вашето електромагнитно енергийно поле. Как става това? – с помощта на медитацията, на Науката за Изреченото Слово и на единението с Бога. Медитацията върху Бог, единението като взаимен обмен, като молитва, и Науката за Изреченото Слово – като повеля. Тези съставни части на Троицата трябва да бъдат в единство. Когато Троицата присъства при този взаимен обмен, в тази интеграция с Бога, вашето сливане с Него ще става по математическите закони на Космоса.

Някои казват: ”Харесва ми да се моля и това е най-добрия път за мен. Молейки се аз получавам отговори на всичките си въпроси, Бог ме чува и това ми е достатъчно, не ми е нужно да чета повелите. Те ми звучат странно, отнемат ми доста време, изискват големи усилия, гърлото ми се уморява и т.н и т.н”. А други много обичат да медитират... Но ако обедините тези три компоненти вие имате Троица. Това е сякаш някой казва: “Аз ще приема Отца, но на мен не ми харесва Сина и Светия Дух” или “ На мен ми харесва Светия Дух, но не мога да търпя Отца и Сина”. Нужни са ни трите компоненти и великите Аватари винаги са ни посочвали тези три съставящи.

Исус се изкачил в планината - както е казано - за да се моли. Но това е била една друга форма на молитвата, а не тази, на която той учил: ”Отче наш, който си на небесата...”. Когато той се изкачил в планината – когато видите думата “планина”, трябва да подразбирате, че той се е отдал на медитация. Той е навлязъл в спокойствието и тишината на съзнанието където е Бог и където той размисля за битието. Има молитва, която представлява в същността си беседа. Вие обсъждате своя живот с Бога. Той е вашия приятел. Вие му разказвате за своите проблеми, нужди, деца, работа, доход, за това – какво искате да постигнете в живота си. Молите го за помощ. В тези взаимоотношения се проявява вашето смирение. Медитирайки върху Бога, обсъждайки с Него вашите ежедневни работи вие се обръщате към науката за разрешаване, към енергийния поток. И вие давате указ на ГОСПОД, когото сте съзерцавали в медитацията си. И вие правите утвърждение, което е и утвърждение за разрешаване на вашите проблеми. Ако вашия проблем е, че нямате достатъчно пари за да отидете на Summit University, да постъпите в колеж или да се грижите за вашето семейство, трябва да произнесете указа (утвърждението): АЗ СЪМ изобилието на всяко добро и съвършения дар на Бога! АЗ СЪМ изобилния живот! АЗ СЪМ пълнотата на проявлението в този живот!

Вие може да кажете това с дълбока признателност, любов и убеждение, защото вие сте медитирали върху Бога, общували сте с него и усещате неговата реалност и това, че се намирате в огненобялата сърцевина. Имате също така и чувството, че Законодателят е ваш личен приятел – Помазания Христос, който е винаги на ваша страна.

В присъствието на Отца и Сина вие можете да изпратите това изречено слово като разрешение на Светия Дух. И Светия Дух ви дава освобождаването чрез това слово. Действително да се спори за това дали трябва да медитираме, да се молим или да даваме повели е напълно безсмислено. Защото всичките повели, които са напечатани в нашите книги са медитация и всички те се явяват молитви - когато ги прочетете ще се убедите. Те ви дават медитацията върху Божествения Закон. Те са описателни, поетични и призовават най-фината светлина на вашето същество. Те представляват разговор с Бога – и това е техния молитвен аспект – и в същото време те се изпълняват в спиралата на утвърждението и повелята. Съставящите на Троицата са винаги единни – ние знаем, че Бог е един и за това можем да обединим трилистния пламък – Отец, Син и Светия Дух – в единната сфера на съзнанието. И това е сферата на огненобялата сърцевина, от която те произлизат – това е пламъка на Майката. Майчината сфера на съзнанието – бялата светлина на чистотата – Майката определя Отеца, Майката определя Сина, Майката определя Светия Дух. Вие знаете кой е вашия Отец чрез Майката. Вие знаете, че сте Син чрез Майката. И действието на жизнения поток идва чрез Майката. По такъв начин, Майката се явява като проводник на Троицата в материята. Такава е функцията на пламъка на Майката във вашата същност. Всичките Буди медитират на Майката. Когато видите Буда в медитация, той медитира на Майката. И именно чрез Майката става освобождаването на Троицата.

И така, когато четем нашите повели ние забелязваме, че можем чрез тази спирала на живота да преживеем медитация, съединяване чрез молитвата и утвърждаване, указ, повеля към Бога – и всичко това едновременно, тогава когато спиралата на трилистния пламък става бяла светлина. Ето защо, когато започвате да четете повелите, отначало седнете, направете едно дълбоко вдишване и влезте в сърцето: минете през вратата и влезте в храма, застанете на колене пред олтара, приветствайте Христовото АЗ, преклонете се пред АЗ СЪМ Присъствие и вашето съзнание ще се издигне на нивото на АЗ СЪМ Присъствие.

Исус е правил абсолютно същото. Той се е качвал в планината за да каже своята проповед. “И когато седнал, ученици му се приближили към него и той започнал да ги учи като им говорил...”

Когато “седнал”... Докато не сте седнали вие не си отваряте устата за освобождаване на гласовия поток на Бога. Думите “когато седнал” означават: “когато той е постигнал своята нагласа, когато той е закрепил своето съзнание в пламъка, когато той е влязъл в сърцето, когато той е навлязъл в АЗ СЪМ Присъствие”. Той седнал на Божествената планина. “Планината” винаги се свързва с това благословено АЗ СЪМ Присъствие. “Той отворил устата си” - именно това правите и вие. Вие сте били в момент на медитация и този момент може да включва в себе си часове и часове предишни опити за медитация – всички те са записани във вашето съзнание. Не е необходимо да губите по 3 часа всеки път когато медитирате. Вие можете да предизвикате медитационната спирала, да достигнете съответното настройване – и вие сте в Бог – това е била и целта на вашата медитация, нали? – в това, да преминете в огненобялата сърцевина на съществуването. И ето вие сте в тази огненобяла сърцевина. Сега вие можете да произнесете своите молитви. В този момент е много важно да се молите. И вие простичко разговаряте с Бога. Вие казвате: “Мили Боже, призовавам Те днес да изпратиш своите енергии за да излекуваш децата ми, моето семейство и моите приятели, да се разреши кризата в Близкия Изток, да се уравновесят силите на Африканския континент. Аз те призовавам, възлюблени Боже, да покровителствуваш нашите управници. Аз призовавам Твоята Светлина във Върховния съд. Аз призовавам Твоята Светлина в органите на държавното законодателство и в нашите училища. Призовавам Твоята Светлина тази вечер в нашата къща, на нашата маса и на нас да ни служи.

Вие може да се молите и 2 минути и половин час. Каквото и да ви дойде на ум относно нуждите на света, помолете Бог да се погрижи за това, и той ще го направи.

Много хора напускат живота от недостиг на молитви. Поради недостиг на молитви много нации деградират и ми се струва, че злите сили надигат глава. Каквото и да поискате от Отеца в името на Исус, той ще ви го даде, ако то съответства на неговата воля.

Когато завършите вашата молитва, вие давате на Бог енергия, посредством Науката за Изреченото Слово, за да премине медитативното съзнание чрез четирите тела във вашите чакри във физическия план и да се осъществи изменението на земята.

Медитация – това е изкачването на Божествената планина. Молитвата е сливането с Христовото АЗ. А повелите свеждат всичко това надолу, на физическо ниво, където отработваме кармата, където уравновесяваме живота, където ние трябва да засвидетелстваме нашето спасение, където ние трябва да свършим работата на Бога и да покажем неговото царство – като под “царство” трябва да разбираме съзнание. Да се прояви Божественото на Земята такова каквото е на небесата – ето за какво ви е необходима Науката за Изреченото Слово. Иначе вие оставяте енергиите на вашите медитации и вашите молитви на нивото на разума, на ефирното тяло и на нивото на емоциите – на тялото на чувствата. Но всичко това трябва да дойде тук и сега да се прояви. За това е толкова важен указа – той се явява финалния акорд на вашата медитация, на вашата молитва. И той трябва да бъде много внимателно формулиран, защото той е научен. В момента на произнасяне на думата като мантра, тя се оказва зафиксирана и се движи по спиралата на реализирането. Има нещо, което вие не можете да си вземете обратно и това е вашата дума. “С думите си ще бъдеш съден и с думите си оправдан.” Можем да вземем произнесената дума назад само чрез молитви за прошка, за трансмутиране с помощта на Светия Дух и сме длъжни да направим това за да трансформираме изкривената енергия. Словото притежава огромна сила и колкото по-напред се придвижвате по пътя на посвещението, толкова по-голяма е и силата му. Ето защо, вие носите огромна и още веднъж, огромна отговорност за това, което произнасяте във вашия указ. Никога, никога той не трябва да бъде указ против живота или призив да донесе на някого вреда само и само защото вие смятате, че някой заслужава това. Това са проклятия на черната магия, магьосничеството и сатанизма. Те са опасни за планетата. Ние чуваме проклятия и богохулство навсякъде около нас. Хората са много бързи и в съденето си в името на Бога – те го произнасят навсякъде и произнасят своя указ и той става веригата, към която се привързва душата в кръговрата на преражданията. Този указ напуска и се връща. Той влияе на живота на човека в и извън него.

Тъй като е крайно необходимо да бъдем внимателни с тази наука, Възнесените Владици са ни продиктували тези повели, които са публикувани в нашата книга. Някои от повелите свързани със социалните, икономически, политически теми сме ги написали ние, следвайки дадената от Владиците формула. Тази формула се състои от въведение, текста на повелята и така наречено “запечатване”. Във въведението се обръщаме към Бога и неговите служители – Възнесените Владици, които могат да се концентрират върху даден проблем. Ние отправяме апел, призовавайки към действие меча на Архангел Михаил, кръга и меча на Астрей, синята мълния на разума на Бога, а след това ги молим да минат през причината и сърцевината на определени обстоятелства като най-подробно описваме тези обстоятелства – вие знаете, че в някои от повелите изреждането на тези обстоятелства заема цели абзаци, когато призоваваме светлината, например при избори, при разрешаването на икономически проблеми, при проблеми в правителството, за по-голяма социална справедливост.

Когато повелята е написана по правилата, то тогава няма значение, какво слагате в светлинния кръг, защото светлината ще бъде полезна за всичко и всички. Ето защо, ако вие сте “за” или “против” определени политически или икономически теории или ляво или дясно крило в политиката, религията или образованието, това няма значение – вие може да изброите цялата гама в човешкия спектър отляво и отдясно. Надявам се, че разбирате, че когато призоваваме светлината за разрешаването на определени проблеми, ние не трябва да чувстваме, че ние сме “за” или “против” определени конкретни обстоятелства - ние сме на ясно, че има области, където е необходимо въздействието на светлината и толкова.

Повелите написани от Владиците са поетични и в тях присъства римата. Те наподобяват мантрите от Изтока. Това са формули на алхимията и разума на Владиците. Повторението на тези мантри отново и отново ви привежда в резонанс с определена – нека я наречем – молекула на съзнанието на Владиците. Мантрата е подобна на физическа или химическа формула, която управлява освобождаването на енергия. И така, вие произнасяте тази мантра и тя се обособява – тази молекула се обособява във вашата аура. И колкото по-дълго четете тази повеля, толкова повече светлина наслагвате в тази молекула до момента, когато за вас може да се каже: да, той действително притежава достиженията на четене на повелите на Архангел Михаил или Астрий. Абсолютен факт е обстоятелството, че такъв човек притежава в аурата си, в собственото си енергийно поле, в това огнено яйце това достижение на Астрей или Михаил. И това е достижението, което ще го ускорява в часовете когато работи, в часове когато не чете повелите – тази енергия ще бъде поддържащото присъствие. А след това той ще я обновява отново и отново. Това са достиженията, които ви поддържат в часовете на вашето разпятие, в часовете посветени от вас на Космическия Христос. Това е същото, което сте втъкали във вашата аура и в своите чакри посредством медитиране, молитви и Науката за Изреченото Слово и всичко това ви принадлежи изцяло.

Когато вие действително сте създали моментуум от енергията на Владиците, вие започвате да я пазите и да се отнасяте към нея много ревниво: “ Аз съм Твоя Бог, АЗ СЪМ ревнив Бог. Ти не трябва да имаш други богове освен мен” – в смисъл, че вие съхранявате тази енергия и ревниво я пазите т.е. думата “ревниво” означава, че вие се стремите с цялото си същество да я съхраните. И вие се грижите за нея като скъперник, който пази своето съкровище. Вие пазите това съкровище, което е и пари, и енергия, и елмази, и злато. И какво правите? – вие не се гневите. Защото знаете, че ако се разгневите, тази енергия просто ще излети от вашата аура и при това вие ще я отдадете на кого? – на свинете. Исус е казал: “ Не хвърляйте бисерите на свинете.” Не отдавайте вашата енергия на масовото съзнание – ето какво казва той с тези думи. Не се дразнете и не се гневете. Това са явните прояви, но има и такива като унинието, такова настроение, когато си казвате : “ Сега няма да направя това, по-добре е още един час да си поспя”.

Вие забелязвате, че когато създадете такова енергийно поле, вие го подхранвате. И този, който медитира и влиза в единство с Бога и използва Науката за Изреченото Слово се слива с Троицата, изпълвайки своята аура със светлина - такъв човек променя стереотипа на своите навици. Той не ходи повече по старите пътища защото те не му дават нищо, а и той самия не иска нищо да им дава – нито дори една частица от своята светлина.

По такъв начин, животът се преобразува не чрез правила или морален кодекс, с доктрина или догма – той изменя самия себе си – алхимика. Вие сами си поставяте житейски норми и вие решавате как да използвате тази светлина.

И когато виждате как енергията, която сте натрупали в аурата си за една седмица, изтича в канализацията само защото вие сте позволили това да се случи, като сте допуснали да се взриви тази енергия или да се случи някаква друга нехармонична проява, вие си казвате: “Защо правя всичко това? Цялото време, което прекарах в медитация, молитви и четене на повели – и всичко това напразно – аз изразходвах Божествената енергия и какво имам сега?” И тогава си казвате: “Не, повече така няма да постъпвам.”

И това е пътя на духовното израстване. Това е Майтрейя.

източник: http://www.sirius-bg.iskri.net/medit/profit.htm

Това са думи, които всеки трябва да прочете...

На тези, които търсят...

С Любов...

Публикувано изображение

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.