Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Къде е по-добре за старчески живот, в Петрич или в Сандански

Featured Replies

преди 24 минути, BMW Маниак написа:

Всъщност в това няма престъпление и така е решили и така е направил. На него не му трябва българско гражданство като европеец да дойде и да живее в България. Съмняваме обаче че дали ако не прекарва 6 месеца и 1 ден в Белгия дали ще му върви пенсията. Понеже на много Канадци къде живеят в Доминиканска на тая схема трябва да са 6 месеца и 1 ден в Канада за да и върви пенсията.
А ти имаш ли идея колко милиарда евро влизат в България от българи работещи в чужбина ? Къде пращат.

Ако е изработена пенсия,никой не може да ти каже ,,вафла,, къде ще си я харчиш, но може да му я орежат, както тука искаха да орежат пенсиите на много мароканци, които са се прибрали за Мароко,защото видишли тука 1кг. портокали тука струвал 2 евро,а в Мароко 0,20 евро цента и видишли точели фондовете по тоя начин.Макър, че няма никаква логика, защото това са изработени пари, но срещу държавата с ,,шамар,, не може да вървиш и, ако стане, просто гориш.Аз му го казах и в друга тема , че до тогава има много вода да изтече и в момента слага ,,каруцата пред коня,, ,което не е много умно.

• Отговори 77
  • Прегледи 5,3k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 24 минути, Белгиеца написа:

Липсва ти проницателност.

Чи къф ти е проблема па сега.... ей го на къде е.... ц.... с Дачията си на 19 минути.... :)

Ей ти и друга идея.....  Мелник....

преди 3 минути, Белгиеца написа:

Дачията няма да я има, някой електромобил ще търкалям като пенсионер.

Те скъпи ве !  Това не е по джоба ти.

преди 3 минути, Белгиеца написа:

Дачията няма да я има, някой електромобил ще търкалям като пенсионер.

Е и???? То в нашо село сега циганите карат електро.... и осветлението ни е иновативно, па и от де да знаеш.... то може и Дачия да мине на електро....

Па немоа да ти схана проблема.... Па и ти докът се накумеш да станеш пенсионер... хм мой и да си се гътнал до тогава.... та кел файда къде ша та копат, ама явно не искат да им цапаш почвата с твоите кокали....

Пф.... та ..... казах ти по-рано .... Берковица е по удачно за тебе.... и е хубав въздуха и т.н.... абе Балкана си е Балкан, а кът сакаш да та малят я у Сандански, я у Петрич .... ходи..... па тъй де .... до тогава въх тъй и Кауфланд в Петрич да изникнал преди твоята кончина....

преди 47 минути, Белгиеца написа:

преди 47 минути, Белгиеца написа:

Ще ми пържи мекици и ще ходи да ми купува кисело мляко всяка сутрин за толкова пари, ти не знаеш що е мизерия в провинцията.

Тия ги разправяй на някой беден белгийски пенсионер, мечтаещ с 1200 евро на месец да води живот на турски паша по балканите.Аз съм от дълбоката провинция и в мойто село,всички са по чужбините и знам достатъчно баби и дядовци, които са гледани от такива болногледачи/ки за каквито ти си мечтаеш.И сега тия баби и дядовци са сами, защото тия хора, които се навиват за 500-600лв, искат само да взимат парите и да седят пред кръчмата по цял ден да лочат бира и след два месеца кранчето с тия 500-600лева спира ,защото те рално не вършат никаква работа и старците реално пак оставят сами.В малките населени места трудно ще хванеш и някой за работа,те повечето там са се омързеливили от тая безработици,и предпочита цял ден днес в тях да лежи на студено гладен и без цигари вместо да отиде да изкара някой лев ако го викнат някъде.Миналата година дадох на един такъв 20 лв за половин час да свърши супер елемнтарна работа,за която в Холандия ще ти платят тия пари но за един час,демек аз двойно съм му платил и то по холандските тарифи.Отивам след два часа той нищо не е свършил.Изгорях за още 20лв нафта да го търся,защото той се е покрил като руска подводница.Сега като си ходя лятото ша го набарам и такива звучни шамара ще му отвартя,ама и какво от това, като пак сам трябваше да си свърша работата.

• Автор
преди 3 часа, Без умствен капацитет написа:

а защо е идеш в Франция - таам сняг нема

по-скъпи са къщите бе офчи и живота е по-скъп

преди 4 часа, BMW Маниак написа:

Те скъпи ве !  Това не е по джоба ти.

Скъпи са сега, ама като стана пенсия ще са поевтинели

преди 4 часа, Диман Дюминич написа:

казах ти по-рано .... Берковица е по удачно за тебе.... и е хубав въздуха и т.н.... абе Балкана си е Балкан, 

в Берковица ще е до колена сняг

преди 13 часа, Белгиеца написа:

Млада циганка или българка няма да ми трябва, защото ще съм станал асексуален и няма да пия хапчета виагра да ми бумне сърчицето пенсионерско от зор върху някоя разкрачена под мене.
Пенсионерите имат право да си почиват и нямат сексуални задължения.

Да вкарваш в родината всеки месец по 1000 евро, които ще ги похарчиш на място, е голям патриотизъм ма госпожо зеленчукова.
Ако много знаеш ще взема да ви се разсърдя и преговарям с доминиканеца да ми намери там колиба, ха ха ха ...

Не разбрах, като станеш пенсионер, какво ще правиш с жена ти?

• Автор
преди 2 часа, Aumi написа:

За най-голямо съжаление на нашенките, няма да се развеждам и никоя от тях няма да може да пригушка млад белгийски пенсионер. 
Чалъм никакъв няма да има някоя златотърсачка нашенка да се уреди с наследство от мен.
А ти душице що така подпитваш ?
Някоя твоя приятелка ли искаш да уредиш ?
Е няма да се получи, съжалявам.

Даже и ако съм останал вдовец, пак синът ми ще е собственик на голата собственост още докато съм жив. И в момента на моята смърт, той става пълноценен собственик. Никакви завещания няма да са възможни в полза на никого, защото синът ми ще е собственикът, а аз ще съм си запазил само правото да ползвам жилището докато съм жив. Виж сега колко изчерпателно ти отговарям.

преди 26 минути, Белгиеца написа:

да пригушка млад белгийски пенсионер

Чалъм никакъв няма да има някоя златотърсачка нашенка да се уреди с наследство от мен.

:D Евала ти прайм, Белджо! Ей на това му се казва здраво самочувствие. Ти си таргета на българските златотърсачки. Хич не казвай къде ще се установяваш, че ще правят засада и ще спят на чергите през входната ти врата.

преди 3 часа, Aumi написа:

Като с Дачията..... ще я замени с надуваема електрическа.... :wink12: Тъй както е тръгна.... може и мозъка си да замени.... :) ако ли не го е сменил, т.е. в момента да си общуваме с "робот" програмиран от тъщата, та май тъщата сака да се га*ри с прислуга от Сандански или Петрич.... :)

Тъщата, тъщата.... тя е в основата.....:ph34r:

преди 29 минути, Merryl написа:

:D Евала ти прайм, Белджо! Ей на това му се казва здраво самочувствие. Ти си таргета на българските златотърсачки. Хич не казвай къде ще се установяваш, че ще правят засада и ще спят на чергите през входната ти врата.

В Сандански и младо и старо има богат опит със заможни пенсионери от Гърция. Ще го схрускат за закуска и няма да се усети от къде му е дошло.

преди 1 минута, A.com написа:

В Сандански и младо и старо има богат опит с заможни пенсионери от Гърция. Ще го схрускат за закуска и няма да се усети от къде му е дошло.

Ааа, аз залагам на Белджо! Той е хитър и си е направил сметката... Наследства, дела и документи - всичко вече явно е премислено и е натаманено. :D Даже е изчислил кога ще му падне гарда на мъжествеността, за да прецени времето, в което да предприеме тези стъпки...

Добре, че сам си ги пише тези работи и не могат да минат за неуважително поведение от наша страна. :D

преди 3 минути, Merryl написа:

Ааа, аз залагам на Белджо! Той е хитър и си е направил сметката... Наследства, дела и документи - всичко вече явно е премислено и е натаманено. :D Даже е изчислил кога ще му падне гарда на мъжествеността, за да прецени времето, в което да предприеме тези стъпки...

Добре, че сам си ги пише тези работи и не могат да минат за неуважително поведение от наша страна. :D

А ако крушата вземе, че падне по-далече от дървото и се окаже, че синът не е точно "син на баща си". Отиде и къщата и наследстовто и бащината гордост т.н. Домашните сметки на пазара кога са излизали?

• Автор
преди 24 минути, Merryl написа:

Така си е, права си че ще има голема навалица от златотърсачки. Даже и още не пенсионирани ще се пробват. Колко му е пенсионер да го пригушкаш, като нищо не може да ти направи, най-много да те лови за циците и задника и толкова.
Виш сега, те нашенките учили във френски гимназии и са хитруши, знаят как да намерят в интеренет, че ако успеят да сключат брак с белгиец, след смъртта му те ще имат право да получават една приятна ( като за в България ) част от пенсията му, при условие че не сключат друг брак с друг мъж.
Например на жена ми майка ѝ почти не е работила. Преди да роди е поработила и после си е гледала детето и повече не е ходила на работа. Сега получава половината от пенсията на починалия ѝ съпруг. Ами да, така е у белгийско.
Па нашенка хитруша ако отиде и го сключи брака си с белгийския пенсионер в Белгия, после даже няма да ѝ правят въртели да я тормозят за хиляди печати и преводи от посолства и министерства и т.н. Документа за сключения брак от белгийската община го носи в пенсионното в Белгия и го приемат веднага без да имат начин да се мръщят. И няма никакво значение че не са живеели в Белгия. Тя като негова законна съпруга ще има право на част от неговата пенсия.
Хайде да речем само едни много скромни 500 евро на месец пенсийка за нашенката, това са ѝ 1000 лв на месец суха пара да си ги харчи със здраве до 99 годишна възраст.
Кво ще ѝ пука после че нейните съседки са с по 200 лв пенсия, тя ще се е уредила.
Ще си има пари да си глези с подаръчета нейните внучета на воля.

преди 11 минути, A.com написа:

В Сандански и младо и старо има богат опит със заможни пенсионери от Гърция. Ще го схрускат за закуска и няма да се усети от къде му е дошло.

Кажи нещо за Сандански, как е що е ?

п.п.
после ще го чета, че влизам в банята ...

0 0 1 0   0 0 1 0  0 0 11 ...

преди 17 минути, A.com написа:

А ако крушата вземе, че падне по-далече от дървото и се окаже, че синът не е точно "син на баща си".

Ти пък ся... Не стресирай така човека... :biggrin:

преди 13 минути, Диман Дюминич написа:

0 0 1 0   0 0 1 0  0 0 11 ...

:D

преди 16 часа, Белгиеца написа:

Ако много знаеш ще взема да ви се разсърдя и преговарям с доминиканеца да ми намери там колиба, ха ха ха ...

Аве то ясно че в Белгия положението е станало непоносимо от арабели и искаш да се махаш ама защо не помислиш и ти за Португалия ? Доминиканска Република ще ти дойде доста скъпа дестинация и тука няма да ти вървят никакви тарикатлъци със социални помощи (а телевизорите твоята слабост имат мита 48% от стойността им в САЩ) и като те видят бял никой няма да ти повярва че си беден белгиец. Тука бял чужденец (казвам чужденец че има доста бели доминиканци) по дефолс са милионери според местните.

преди 11 минути, BMW Маниак написа:

Доминиканска Република ще ти дойде доста скъпа дестинация и тука няма да ти вървят никакви тарикатлъци със социални помощи (а телевизорите твоята слабост имат мита 48% от стойността им в САЩ) и като те видят бял никой няма да ти повярва че си беден белгиец.

Изабелеееййй, признай си, че се изплаши от конкуренцията... :P  

току-що, Merryl написа:

Изабелеееййй, признай си, че се изплаши от конкуренцията... :lol6:

Дай боже само такава конкуренция от горди собственици на дачии и пасати. Направо тинейджерките ще ме търсят поне до 99 годишна възраст.

преди 1 час, Белгиеца написа:

Кажи нещо за Сандански, как е що е ?

п.п.
после ще го чета, че влизам в банята ...

Сандански, преди години(10-15) ми харесваше много повече от сега. Сега е едно застрояване, едни кооперации. Но, това си е въпрос на вскус. За някой може да е по-добре така.

Зимата е мека, лятото е горещо. Не е за пенсионери със сърдено-съдови проблеми. Хубавото е, че има голям парк, в който сянката и прохладата са повече от слънцето и жегата. Има къде да си играят децата/внучетата, има басейни(включително с минерална вода), има хотели, рехабилитации всякакви и т.н. Климата е благоприятен за определен вид заболявания и именно поради това и градът се посещава не само от обикновени туристи, но и от хора със здравословни проблеми. Над Сандански има вилна зона, и може да се уредиш с вила, та жегите да ги мориш със студена бира и свеж, прохладен планински въздух.

Има Била(почти в центъра на града, зад нея е автогарата,но сега строят нова автогара, та като дойдеш не се знае кое къде ще е), има и Кауфланд(в началото на града, покрай Е79 до жк. Спартак и до паметника на Спартак). Гарата е извън града, в промишлената зона и новата АМ Струма ще минава между гарта и града. Има болница, поликлиника, аптеки. разни "доктори" който правят ирисова диагностика.

Гърция ти е на 20-25 минути път по магистралата(ако си нахакан тинейджър може и за 10 минути да стигнеш). Най-близките плажове на Бяло Море са на около час и половина път(тръгваш в 9 стуринта, в 11 си там, печеш дупето и като ти писне - обратно към Сандански). Македония е малко по-далече и ще трябва да минеш през Петрич, пък и до там няма магистрала. В Македония пък е пълно с ефтина и качествена стока(особено месо, млечни продукти, плодове и зеленчуци, защото там и ги произвеждат). Тукашните пенсоинери редовно си организират екскурзии до Ново Село и Струмица(в Македония) за да си напазаруват(цигари, прах за пране, месо, суджуци(там им слгат праз за подправка, но пак са вкусни)). До София също е около 1,5-2 часа по магистралата. Банско е на 1 час път(зимата да караш ски), Гоце Делчев е на 1 или 2 часа път(зависи от къде минаваш) и ти го споменавам заради Огняново и хотелчетата окло него - хем хубава минерална вода, хем хубави хотели, хем вкусно готвят и в Гоце Делчев и в оклоията. Рупите са на 10-15 минути с кола. Мелник, Роженския манастир, Самуилова крепост - ама те не са за всекидневно посещение. :)

Като идват внучетата на гости може да ги водиш на басейн, да ги запишеш на плуване(ако не са се научили), на футбол, бойни спортове, кино. Ако си каплав дядо може и да научат що е то наркотици, че в Сандански само който не търси той не намира. Девойките са хубави. Имат опит със заможни гръцки пенсионери и като пиша девойки разбирай 10 клас учениеки и нагоре. Има и по-малки в този бизнес, ама са рядко и се знаят. Налитат и по женени мъже, и мъжете не им прощават и ако се заседиш с няколко ученички от горните класове и се разговорите по темата - ти ще се червиш те ще се смеят. Има и по-възрастни де, да не решиш, че само ученички се занимавата с пенсионери и омъжени.

Хората са приятни, усмихнати и по-голямата част са местни, за разлика наприемр от Благоевград, където заради студентите кафетата са пълни с гости на града. Циганите ги има, но огромната част са културни и възпитани. Диалкета е превъзходен, но не може да се мери с този в Петрич. Там, в Петрич, седиш, пиеш си питието, слушаш как си говорят на съседната маса и мед ти капе на душата.

Ако си любител на вината - Мелник и Илинденци са ти на една ръка разстояние.

В градския парк вече има няколко частни кооперации и къщурки , та ако се сдобиеш с такава жегата няма да ти чак такъв проблем.

преди 3 часа, Белгиеца написа:

Така си е, права си че ще има голема навалица от златотърсачки.

Абе то и на жена ти ще вземат да я налазят златотърсачи,и тя ще е по лесна плячка да ти кажа, защото на жените им е по слаб ангела, а и щом един път вече е ,,клъвнала,, на златотърсач, има голяма вероятност да клъвне и втори.И да не стане така тя да си живурка в Сандански, с някое 25-30 години по младо момче от нея, а на теб в монтанското село да ти капе покрива и да се чудиш с какво да си купиш дърва там.

преди 6 часа, Белгиеца написа:

Даже и ако съм останал вдовец, пак синът ми ще е собственик на голата собственост още докато съм жив. И в момента на моята смърт, той става пълноценен собственик. Никакви завещания няма да са възможни в полза на никого, защото синът ми ще е собственикът, а аз ще съм си запазил само правото да ползвам жилището докато съм жив. Виж сега колко изчерпателно ти отговарям.

Откъде пък си толкова сигурен, че жена ти няма да остане вдовица?!

:ohmy:

Цитат

За най-голямо съжаление на нашенките, няма да се развеждам и никоя от тях няма да може да пригушка млад белгийски пенсионер. 
А ти душице що така подпитваш ?
Някоя твоя приятелка ли искаш да уредиш ?
Е няма да се получи, съжалявам.

Не би си и помислила да уреждам някоя моя приятелка с такъв скръндза и сметкаджия като теб.:wub:

• Автор
преди 2 минути, Aumi написа:

Откъде пък си толкова сигурен, че жена ти няма да остане вдовица?!

Аз се надявам тя да остане вдовица, така и така е 4 години по-млада от мен и жените като живеят средно повече от мъжете, та може да ми се уреди въпроса тя да ме погребва.

преди 3 часа, A.com написа:

Сандански, преди години(10-15) ми харесваше много повече от сега. Сега е едно застрояване, едни кооперации. Но, това си е въпрос на вскус. За някой може да е по-добре така.

Зимата е мека, лятото е горещо. Не е за пенсионери със сърдено-съдови проблеми. Хубавото е, че има голям парк, в който сянката и прохладата са повече от слънцето и жегата. Има къде да си играят децата/внучетата, има басейни(включително с минерална вода), има хотели, рехабилитации всякакви и т.н. Климата е благоприятен за определен вид заболявания и именно поради това и градът се посещава не само от обикновени туристи, но и от хора със здравословни проблеми. Над Сандански има вилна зона, и може да се уредиш с вила, та жегите да ги мориш със студена бира и свеж, прохладен планински въздух.

Има Била(почти в центъра на града, зад нея е автогарата,но сега строят нова автогара, та като дойдеш не се знае кое къде ще е), има и Кауфланд(в началото на града, покрай Е79 до жк. Спартак и до паметника на Спартак). Гарата е извън града, в промишлената зона и новата АМ Струма ще минава между гарта и града. Има болница, поликлиника, аптеки. разни "доктори" който правят ирисова диагностика.

Гърция ти е на 20-25 минути път по магистралата(ако си нахакан тинейджър може и за 10 минути да стигнеш). Най-близките плажове на Бяло Море са на около час и половина път(тръгваш в 9 стуринта, в 11 си там, печеш дупето и като ти писне - обратно към Сандански). Македония е малко по-далече и ще трябва да минеш през Петрич, пък и до там няма магистрала. В Македония пък е пълно с ефтина и качествена стока(особено месо, млечни продукти, плодове и зеленчуци, защото там и ги произвеждат). Тукашните пенсоинери редовно си организират екскурзии до Ново Село и Струмица(в Македония) за да си напазаруват(цигари, прах за пране, месо, суджуци(там им слгат праз за подправка, но пак са вкусни)). До София също е около 1,5-2 часа по магистралата. Банско е на 1 час път(зимата да караш ски), Гоце Делчев е на 1 или 2 часа път(зависи от къде минаваш) и ти го споменавам заради Огняново и хотелчетата окло него - хем хубава минерална вода, хем хубави хотели, хем вкусно готвят и в Гоце Делчев и в оклоията. Рупите са на 10-15 минути с кола. Мелник, Роженския манастир, Самуилова крепост - ама те не са за всекидневно посещение. :)

Като идват внучетата на гости може да ги водиш на басейн, да ги запишеш на плуване(ако не са се научили), на футбол, бойни спортове, кино. Ако си каплав дядо може и да научат що е то наркотици, че в Сандански само който не търси той не намира. Девойките са хубави. Имат опит със заможни гръцки пенсионери и като пиша девойки разбирай 10 клас учениеки и нагоре. Има и по-малки в този бизнес, ама са рядко и се знаят. Налитат и по женени мъже, и мъжете не им прощават и ако се заседиш с няколко ученички от горните класове и се разговорите по темата - ти ще се червиш те ще се смеят. Има и по-възрастни де, да не решиш, че само ученички се занимавата с пенсионери и омъжени.

Хората са приятни, усмихнати и по-голямата част са местни, за разлика наприемр от Благоевград, където заради студентите кафетата са пълни с гости на града. Циганите ги има, но огромната част са културни и възпитани. Диалкета е превъзходен, но не може да се мери с този в Петрич. Там, в Петрич, седиш, пиеш си питието, слушаш как си говорят на съседната маса и мед ти капе на душата.

Ако си любител на вината - Мелник и Илинденци са ти на една ръка разстояние.

В градския парк вече има няколко частни кооперации и къщурки , та ако се сдобиеш с такава жегата няма да ти чак такъв проблем.

Браво !
Те това се казва компетентен човек.
Мерси

преди 1 час, franchesko написа:

в монтанското село да ти капе покрива и да се чудиш с какво да си купиш дърва там.

В родното ми село сме я продали къщата на баща ми.
В София имам наследствена къща, цели 120 кв метра площ.
Я, сега си сетих че мога да дам част от нея под наем и с парите от наема да си плащам наем в Петрич или в Сандански, па ако ми писне нещо , я от голема жега, я от македонски нрави - бегом обрато в София.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.