Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Къде е по-добре за старчески живот, в Петрич или в Сандански

Featured Replies

преди 5 часа, Белгиеца написа:

па ако ми писне нещо , я от голема жега, я от македонски нрави

Опасно е да ти писва от македонски нрави:

Цитат

Оженил се шопът за мекедонка. Завел си я на село, в шоплука. Един следобед ѝ казал:

- Жено, отивам в кръчмата. Ще се прибера по залез слънце. Като ме видиш да си идвам много внимателно гледай на коя страна съм си накривил каплака. Ако съм го накривил на лево - слагай салатата и ракиятя и не ми се меркай пред погледа. Ако съм го накривил на десно - слагай топла вода в лигена, ще ми миеш краката.

Изгледала го жена му и му казала:
- Мъжо, по залез слънце, като се заприбираш от кръчмата ще те чекам на двора. Ако ме видиш, че държа ей тая гоьстерица много внимавай дали ще си накривиш каплака.

Та така. :)

• Отговори 77
  • Прегледи 5,3k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор
преди 2 минути, A.com написа:

Абе трябва да ходя да ги поразгледам там на място през лятото в Петрич и Сандански хората какви са, да не вземе да се окаже че не ме понасят те.

току-що, Белгиеца написа:

Абе трябва да ходя да ги поразгледам там на място през лятото в Петрич и Сандански хората какви са, да не вземе да се окаже че не ме понасят те.

Няма нищо по-хубаво от личния опит.

преди 2 часа, A.com написа:

Няма нищо по-хубаво от личния опит.

Мани го не го взимай на сериозно ...на всички е ясно, че няма да се пребира на дърти години.Имал къща у София,пък ще ходи у Сандански...дрън та пляс...ако му четеш внимателно постовете той мрази България и всичко българско.Като почнеш език,нрави,обичаи, религия и как ще вирее в България еле пък в Сандански?Личното ми впечатление за духа на хората от Сандански е че са силно традиционалисти,до някаква степен националисти и доста чепати по характер, и тоя нашия антибългарин атеист освен да го ошамарят там и да го изпратят по живо по здраво у Белгия обратно. Друго не виждам какво може да стане с него там.Ще свърши като овца без история в някой белгийски старчески дом и те така.

• Автор
преди 8 часа, franchesko написа:

Имал къща у София,пък ще ходи у Сандански...дрън та пляс...ако му четеш внимателно постовете той мрази България и всичко българско.Като почнеш език,нрави,обичаи, религия и как ще вирее в България еле пък в Сандански?

Е па имам, нормално е децата да наследяват къщите на родителите си.
Ти сега ми завиждаш че съм по-добре устроен от тебе, също както ми завиждаха децата от родното ми село, като ходех през летната ваканция при баба ми там. Като ми се разсърдиха един път, че не искам да си занеса касетофона купен от кореком да им свиря с него една вечер и ми казаха че съм бил фукливо софиянче.
Те англичаните си купуват къщи в българските села, та аз съм нямал да мога да живея в малък български град.
Ти нещо не си съвсем наред, тая трева май не е много чиста там по кофишоповете холандски ...

преди 11 часа, A.com написа:

Въпрос на гледна точка. В Черна Гора се носи славата на македонците, че са тихи и благи.

Викам, те са люти македонци бре !

Ма не били люти. Щом аз съм викал, че са люти, начи ние българите сме били ептен кротки

преди 6 часа, Белгиеца написа:

Те англичаните си купуват къщи в българските села, 

Пешо ти правиш ли разлика между англичани и бедни англичани?Хората са отишли на дърти години там от зор, това че разправят по телевизията, че Бългерия е бютифул кънтри е фейк бе Лачо.Ако е толкова бютифул, защо не са дошли на млади години там да бачкат и да плащат данъци?Тия хора са наказани от живота.За мен това да отидеш в чужда държава,апсолютна непозната за теб,на дърти години за  да си караш старините там,за да не ровиш по кофите в собствената си,си е най-голямото наказание.

преди 39 минути, franchesko написа:

Пешо ти правиш ли разлика между англичани и бедни англичани?Хората са отишли на дърти години там от зор, това че разправят по телевизията, че Бългерия е бютифул кънтри е фейк бе Лачо.Ако е толкова бютифул, защо не са дошли на млади години там да бачкат и да плащат данъци?Тия хора са наказани от живота.За мен това да отидеш в чужда държава,апсолютна непозната за теб,на дърти години за  да си караш старините там,за да не ровиш по кофите в собствената си,си е най-голямото наказание.

Не съм привърженик на подобни крайни мнения. Реално за някои хора България е ад, особено за тия на възраст, болни работили цял живот за да получават сега 200лв. пенсия, а като идат на лекар, трябва и да си плащат. 
Обаче има и друга страна на монетата, примерно да си човек, който е взел живота си в свои ръце със свой бизнес, заработващ сам без да го енят пенсии и заплати в страната. Тогава България е прекрасно място, хубава природа, курорти, евтиния, хубави жени. Какво повече му трябва на човек, за да е щастлив? Караш си 600 коня S-класа, като сгазиш лука, цакаш някой лев и излизаш от водата сух. В колко европейски страни е възможно да си го позволиш това? 
Та както казах, всичко с положителните и отрицателните си страни. : )

• Автор
преди 1 час, franchesko написа:

Пешо ти правиш ли разлика между англичани и бедни англичани?

Абе Пешо, ти май въобще не го разбираш тоя живот на запад.
Англичаните са "превзели" цели села във южна Франция и магазини си имат там за английски стоки.
Само че по-умните англичани, които не са франкофони, не са го знаели френския преди да се пенсионират, си купуват къщи в България, за да не живеят в апартаменти в Англия в мъглата и вятъра. Трябва да си много тъпо парче, да не си купиш къща в малък български град евтино, а да ходиш да им броиш над 150 хиляди евро във Франция. На англичанин който не знае никакъв чужд език му е през оная работа дали ще трябва да научи 1000 думи на испански, френски или български. Той не прави разлика между чуждите езици, те му звучат всичките странно.
С белгийците е по-различно, щото испанския им е лесен и италианския им е лесен, та все пак предпочитат да им е по-лесно. Пък и в Испания и Италия има по-голяма вероятност някой доктор да е учил френски, отколкото в българските болници из провинцията.
Това което търсят северните народи е слънцето, особено жените. Писнало им е от облаци. Ама ти изглежда не контактуваш с местните туземци при тебе и не ги знаеш какъв им е акъла.

преди 21 минути, Белгиеца написа:

Само че по-умните англичани, които не са франкофони, не са го знаели френския преди да се пенсионират, си купуват къщи в България, за да не живеят в апартаменти в Англия в мъглата и вятъра. 

Аха цял живот са живяли в апартамент в Англия на вятър и мъгла и не им е писнало и изведнъж като се пенсионират взима та им писва...щото то в България пък хич няма вятър и мъгла...:DТи май сам си варваш:D:D

преди 10 часа, Реджеп Иведик написа:

Въпрос на гледна точка. В Черна Гора се носи славата на македонците, че са тихи и благи.

Викам, те са люти македонци бре ! ВМР

Ма не били люти. Щом аз съм викал, че са люти, начи ние българите сме били ептен кротки

Прав си. Стари албанци разправяли на младите, че ако искат да правят зулуми из македонско да ги правят докато не видят българско знаме, защото имали лоши спомени от българите. Младите, естественое не повярвали. :)

• Автор
преди 3 часа, franchesko написа:

Аха цял живот са живяли в апартамент в Англия на вятър и мъгла и не им е писнало и изведнъж като се пенсионират взима та им писва...щото то в България пък хич няма вятър и мъгла...

Преди да се пенсионират не могат да си зарежат работата и да се преместят в България или Испания, защото ще умрат от глад. Парите за бзработица и социалнит помощи са за на територията на самата държава. Докато пенсията си я получаваш където си искаш из Европа.
Вземи се образовай малко и намери статистики за броя часове в годината със слънчево време в България и в Англия и в Холандия. Я тамън си под ръка маминият, гледай годишно колко часове е слънчево времето в Сандански и го сравни с Маастрихт. Бая тревица ще трябва да пушиш в Холандия, за да ти изглежда слънчев деня, при плътните ниски облаци там.

преди 39 минути, Слави Маринов написа:

Старческият живот никъде не е добре,така че стига сте предлагали опции.........

На женския форум една живееща в северната част на Испания откъм океана и недалеч от Франция, каза че там климатът бил много мек през зимата.

Имам предвид,че като ти омекнат много други неща освен климата и те налегнат всякакви болежки,едва ли ще има голямо значение къде си:))

• Автор
преди 1 минута, Слави Маринов написа:

Имам предвид,че като ти омекнат много други неща освен климата и те налегнат всякакви болежки,едва ли ще има голямо значение къде си:))

Когато почнеш да си влачиш краката по земята като ходиш, вместо да ги повдигаш бодро като сега, тогава ако няма сняг си пазаруваш сам и имаш право да излезеш да се поразтъпчеш. А ако има сняг не можеш да излезеш навън, щото ще паднеш и ако се потрошиш става много сложно.
Тука имат едни специални подпори на две колела със спирачки на тях като на велосипед. Значи буташ го това пред теб и се подпираш на него, като стискаш спирачките ако не искаш да ти избяга. С такива съм виждал бабички да си пазаруват като е слънчев деня. И стоките на него ги прекарват.

преди 2 часа, Белгиеца написа:

Преди да се пенсионират не могат да си зарежат работата и да се преместят в България или Испания, защото ще умрат от глад. Парите за бзработица и социалнит помощи са за на територията на самата държава. Докато пенсията си я получаваш където си искаш из Европа.
Вземи се образовай малко и намери статистики за броя часове в годината със слънчево време в България и в Англия и в Холандия. Я тамън си под ръка маминият, гледай годишно колко часове е слънчево времето в Сандански и го сравни с Маастрихт. Бая тревица ще трябва да пушиш в Холандия, за да ти изглежда слънчев деня, при плътните ниски облаци там.

Лачо на мен ми е през х*я, че в Маастрихт е по малко слънчево защото не обичам жегата, нито студа, за това съм дошъл в Холандия където климата е умерен тоест пролетно-есенен, което за мен си е идеалка.Нито ми пече на тиквата,нито се гърча от студ.Когато вали дъжд съм си в колата, от колата в нас или в магазина и пак ми е през х*я за дъжда.Когато ми се ходи на море,пала си колата или самолета и съм за по малко от 24 часа на какао бийч.Или зимата някъде по троянските балкани на хубави балканджийски булки,троянска ракия и дебели мезета.Преди две години цяла зима изкарах по троянския балкан.Кев ми Орешака, кев ми Бели Осъм.Като цъфна джанка и се поразтопи снега самольота и пак в Холандия.Остави ме мен, за бедните западняшки пенсионери иде реч и тяхното преселение към България.

преди 1 час, Белгиеца написа:

Когато почнеш да си влачиш краката по земята като ходиш, вместо да ги повдигаш бодро като сега, тогава ако няма сняг си пазаруваш сам и имаш право да излезеш да се поразтъпчеш. А ако има сняг не можеш да излезеш навън, щото ще паднеш и ако се потрошиш става много сложно.

Много си се изнежил в тая Белгия...щял да падне да се потроши,аз колко пъти съм се потрошвал и съм бил прикован за легло и не съм могъл с месеци сам да отида до тоалетната, последния път преди две години паднах с мотор и от удара се разцепи каската на две.Бях два месеца на легло и благодарение на естествения подбор днес съм в отлично здраве.На дърти години като се прибера в мойто село там винаги е имало много сняг и е ад зимата.Дреми ми..като се разтопи е рай.Хапване пийване на брега на Дунава по цял ден и по цяла нощ.Лятото наиш какви острови излизат по средата,пясъка е като на плажа в Кюрасао,рай.За хапване само риба, това е най-полезната храна.Със студена биричка и ракийка, да ги хвърлиш в един живарник по обяд на дълбокото да се изстудяват и към залез слънце да ги извадиш.И салатка от домати биволско сърце.И приятели само ще идват и ще си заминават, ко ша седна да ти мисля къде ще има най-малко сняг пък къде била пък къде кауфланд.

• Автор
преди 49 минути, franchesko написа:

Или зимата някъде по троянските балкани на хубави балканджийски булки,троянска ракия и дебели мезета.Преди две години цяла зима изкарах по троянския балкан.Кев ми Орешака, кев ми Бели Осъм.Като цъфна джанка и се поразтопи снега самольота и пак в Холандия.

Това де не работиш зимата е присъщо за бачкаторите по строежите. И се разбира че си стар ерген.

преди 11 минути, Белгиеца написа:

Това де не работиш зимата е присъщо за бачкаторите по строежите. И се разбира че си стар ерген.

Това да не работиш зимата и да обикаляш курортите пич, е въпрос на дебелината на протмонето.А дебелината на протмонето е следствие на обема на сивото вещество в главата.Некои такива като теб им се налага да бачкат и зиме и лете иначе приют майка.

• Автор
преди 10 часа, franchesko написа:

Това да не работиш зимата и да обикаляш курортите пич, е въпрос на дебелината на протмонето.

Егати дебелото портмоне на наемател на апартамент.
Ама то верно че и синът на дъртата съседка, тоя дето кара джипка Порше за 70000 евро ( когато е било ново де ) и той жилище няма и се е сврял на неговите години при майка си, която е наемателка, а не е собственичка.

преди 10 часа, Белгиеца написа:

Егати дебелото портмоне на наемател на апартамент.
Ама то верно че и синът на дъртата съседка, тоя дето кара джипка Порше за 70000 евро ( когато е било ново де ) и той жилище няма и се е сврял на неговите години при майка си, която е наемателка, а не е собственичка.

Баце ти там не си собственик на апослютно нищо.Ти си съсобственик заедно с жена ти.И ако утре ви се разделят пътищата половината е нейно и тя може да реши да иска да си го обърне в кеш или да го продаде или да си пусне наематели в нейната част.Защото ти нямаш 125 000 в кеш  за да и изплатиш дяла(ако може да се вярва на думите ти, че къщата ви струва 250 000 евро) и тогава като ти натресе едни други съсобственици или съквартиранти искам да ти гледам панаира.Ще бъдеш по зле от твойта комшийка,тя поне живее със сина си.На теб може да ти се наложи да живееш с Ахмет и Хасан гей двойка в арабски вариянт:D   А пък батко ти, не го мисли, той си е изпекъл баницата.

• Автор
преди 41 минути, franchesko написа:

Баце ти там не си собственик на апослютно нищо.Ти си съсобственик заедно с жена ти.И ако утре ви се разделят пътищата половината е нейно ...

Нашите пътища няма да се разделят, можеш да си спиш спокойно.
А иначе, с половината от парите които струва къщата ни в Белгия, в моята наследствена къща в София ще си живея като царче. Ще се изтрепат разни нашенки златотърсачки да ми пристават, само ако ме надушат. Но няма да им се уреди въпроса.

преди 6 минути, Белгиеца написа:

Нашите пътища няма да се разделят, можеш да си спиш спокойно.

За тия неща за съжеление нямаш гаранции черно на бяло като на нов телевизор от магазина.Освен ако не си хвърлил боб..

преди 8 минути, Белгиеца написа:

Ще се изтрепат разни нашенки златотърсачки да ми пристават, само ако ме надушат. Но няма да им се уреди въпроса.

Ми върви живей сега, ти докато се накумиш, няма да ти става патката вече, и ще трябва хем само да ги лижеш хем да си плащаш:D

• Автор
преди 37 минути, franchesko написа:

За тия неща за съжеление нямаш гаранции черно на бяло като на нов телевизор от магазина.
Освен ако не си хвърлил боб..

По-добро от хвърляне на боб съм правил.
Имал съм очи да гледам и акъл да избирам.
Жена ми е единствената представяна на моите родители и втората влизала в къщата им. 
Първата беше гъркинята, но в тяхно отсъствие.

Ето в тази тема от преди години, загатвам за една англичанка на която не съм писал името там, за която се отказах да се женя, понеже ѝ нямах доверие на 100%.

https://www.kaldata.com/forums/topic/170851-как-да-открия-една-англичанка/

Тя си беше позволила да се докопа до адреса на тази която търся в темата и да ѝ пише писмо с обяснения относно отношенията ми с нея. А аз ѝ се обаждам на тази за която е темата непредвидено да се информирам за законите в Англия при сключен брак с англичанка, без да знам че е получила писмо от другата и прецених, че не е хубаво така да се пишат писма без мое знание. Аз не съм крил от втората че си пишем с първата като приятели просто, даже съм ѝ казал и името ѝ. Тя по името посредством един техен общ познат се е докопала до адреса ѝ на първата.
Та така се прави, избираш правилно и не се ангажираш ако имаш съмнения. Я си го представи това през делечната 1987г. да се откажеш да се бракуваш за англичанка. Такива гастарбайтерчета като тебе едва ли са щели да устоят на изкушението. 

преди 1 час, Белгиеца написа:

Такива гастарбайтерчета като тебе едва ли са щели да устоят на изкушението. 

Пич гастарбайтер означава човек отиващ временно да работи в друга държава ,а не да живее там за постоянно.Аз отдавна съм холандски поданик, което е съвсем различно от гастарбайтер.Но нито се хваля като теб,нито разчитам на тази формалност.А пък колко холандки са ми се предлагали на тепсия,защото ние българите сме си много готини,барнати,нахакани,самоуверени, не като техните льохмани, къде ми се е облякъл с розова тениска,лилави чорапи и се чуди 45 минути как да свали една жена.Не са мой тип холандките,за една две вечери може да ги изтърпя,ама после като изтрезнея..:)Даже една 18 годишна холандка ме преследваше преди време ,където баща и херцог човека, имат си замък в Лимбурх.И какво да отида там, да стана зет заврян и да си ,,уреда живота,, ужким..обаче реално да се окаже , че съм сол т*шак на некой си херцог.Заеби...Дядо ми бог да го прости викаше: ,,По-добре връбче в ръката, от колкото патка в з*дника,, И е много прав да ти кажа:cheers:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.