Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Къде е по-добре за старчески живот, в Петрич или в Сандански

Featured Replies

Та като стана млад пенсионер, къде да се скрия успешно от снега в София през зимата ?
Бил съм в Сандански няколко пъти ама е на байр едно такова.
В Петрич не съм бил никога, дали е по-равно ?
Аз като ще съм дърт, ще е по-добре да ходя по равни улици, а не да падам по гъз и си строша някой кокъл, нали така.
Има ли Кауфланд в Петрич ?
Как е от към болница, аптеки има ли паркинги до тях ?

• Отговори 77
  • Прегледи 5,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ще трябва да минеш първо опреснителен курс как се върви по разбита българска улица, че да не се претрепеш някъде и да не можеш да си ползваш белгийската пенсия

преди 11 минути, Белгиеца написа:

Та като стана млад пенсионер, къде да се скрия успешно от снега в София през зимата ?
Аз като ще съм дърт, ще е по-добре да ходя по равни улици, а не да падам по гъз и си строша някой кокъл, нали така.

Спри с глупостите моля ти се.  Остава да пуснеш и тема, в коя част на България гробищата са най-хубави.

Белжи! Пий си хапчетата и лягай бе човек. 

Или ако не ти се спи вземи фотоапарата и щракни някой гълъб, или белгийка. 

Ми тъй де. Кви са тия мисли посред нощ на все още млад левент като теб?

Я са стягай. Живота е пред теб. Има още млади булки и дачии да потрошиш.

Живей сега, щото след време я камилата, я камиларя.

Ти добре ще избягаш от снега в София(който между другото се сведе до 2-3 пъти през зимата),ама знаеш ли какво е в тези градове от май до септември?Голямата жега също е много неприятна и не е за стари хора...........все пак нещо по въпроса-няма база за сравнение между двата града и Сандански е с класа над Петрич,поне по мое скромно мнение.

преди 59 минути, ined написа:

Ще трябва да минеш първо опреснителен курс как се върви по разбита българска улица, че да не се претрепеш някъде...

Този курс изглежда доста труден за чужденците туристи. Освен, че си трошат колите и краката някой път остават и ограбени без да се усетят как.

• Автор
преди 1 час, Слави Маринов написа:

Ти добре ще избягаш от снега в София(който между другото се сведе до 2-3 пъти през зимата),ама знаеш ли какво е в тези градове от май до септември?Голямата жега също е много неприятна и не е за стари хора...........все пак нещо по въпроса-няма база за сравнение между двата града и Сандански е с класа над Петрич,поне по мое скромно мнение.

Абе 2-3 пъти ама си стои по тротоарите доста време.
За в Сандански са ми разправяли хора живяли там че снега се топи много бързо, предполагам че и в Петрич трябва да се топи бързо.
На българска територия май няма по-топло място през зимата.
Това за жегата е вярно че е неприятно. Едно време като бях около месец наведнъж в Сандански, разходките по главната им улица почваха привечер. И иначе в парка им май имаше и сенчица да се поскрие човек.
Ама вярно че на баба ми ѝ разправяше селската докторица да не ходи много по жегата на слънце. А в родното ми село в монтанско през лятото като напечеше и не можеш да ходиш бос по пепелта ( която при дъжд беше кал). 

Страшна логика имаш..Стар човек зимата,къде ще ходиш?Какво ти пука за снега?С твоя чепат начин на мислене трудно ще се интегрираш на чуждо място.По добре се прибери у монтанското село.По добре дявола ,който познаваш, от колкото дявола  ,който не познаваш.

преди 3 часа, nikssi написа:

Или пък селце в Белгия...

преди 3 часа, nikssi написа:

Или пък селце в Белгия...

То не се знае нашия да ли ще е заработил пълна пенсия,тука е плътно минимум 40 години.Та може и да пърди от глад там с половин белгийска пенсия.

преди 10 часа, Белгиеца написа:

А защо не си стоиш в Белгия?

• Автор
преди 10 часа, franchesko написа:

Стар човек зимата,къде ще ходиш?Какво ти пука за снега?

Е па къде ?
До банката за пари или някоя машина банкомат.
В някоя Била или Лидъл за наденички и домати и хлебец.
На доктор им се налага да ходят старите хора, после до аптека по няколко пъти.
А може и в пенсионерски клуб ако има. Или на гости при други старчоци ако съм си хванал приятелчета. Всякакви поводи за излизане навън от къщата ще са добре дошли, да се поразтъпче човек отивайки да плати тока например.
А когато е утъпкан снега по тротоарите и се е вледенил, подхлъзванията са опасни за стар човек, понеже рефлексите му са забавени и ако си счупи кост, зарастването продължава бая време и може и да не проходи повече. На жена ми майка ѝ паднала в стаята ѝ в старческия дом, строшила кост и сега е в инвалидна количка доста време и не се знае дали ще се научи пак да ходи. Това същото нещо може да се случи и на по-младичък старчок по неразчистените тротоари където не е хвърляна сол. Абе страшен си е снегът !
А на моята улица има една леко прегърбена бабичка която си ходи с бастуна и дърпа една количка с две колелца до Лидъл ( предполагм че е до него, понеже за до другия магазин въпреки че е отсреща, трябва да пресича широката улица с натоварено движение от коли).
А нашата улица е наклонена и ѝ се пада да дърпа количката нагоре когато е пълна. Та като я гледам нея и си викам че ако съм в населено място с равни улици без баири, по-лесно ще си пазарувам пеша. А пък даже и с кола да ходя, пак е кофти ако има сняг и са наклонени улиците. То с кола в София като е натрупал снега не можеш да намериш къде да се паркираш, а Билата не е съвсем близо в квартала където ми е наследствената къща.

А иначе тука белгийците си мечтаят да отидат и си купят къща в южна Франция като се пенсионират и някои го правят даже, за да са били на слънце. Па аз като по-голям тарикат, що да плащам цена на къща във южна Франция, като за мен има южна България почти в Гърция. Па и моята булка и бъдеща бабичка уж знае и български горе долу. А и синчето ако забегне да живее в Париж например, през лятото може да доведат едно или две хлапета при баба и дядо и да минава за почивка в чужбина. Сега жена ми води нашия син в Швейцария на хотел в планината лятото да поохарчат бая парици, а там в Петрич и Сандански има и планини и басейни и реки.

преди 10 часа, Soviet Soldier написа:

А защо не някое малко черноморско градче? 

Да речем защото не знам дали има сняг през зимата там. Лично мен самото море не ме привлича по никакъв начин, не ми е изтрябвало за нищо. Ама ако няма сняг там през зимата казвайте. Аз на морето съм ходил само лятото и си нямам никаква представа какво е през зимата. Казвайте по южното черноморие далече от Слънчев бряг и тълпите туристи, дали може да ми върши работа в някое градче, климатът да е мек.
Враг номер 1 са снегът и поледиците и гъстите мъгли.

преди 3 часа, Aumi написа:

А защо не си стоиш в Белгия?

Например защото в България ще мога да наема някоя млада пенсионерка за обслужващ персонал, поради ниските доходи в България. 

преди 15 часа, Белгиеца написа:

Ако ма питаш мен ..... има едно село Димитрово.... хм..... но, ако за пенсионерски дом, хм.... има един в Дървеница.... спирка Мусагеница....

НО.... ако ма питаш мен.... най си е добре в Берковица.... (до колкото си спомням си от тоя регион...)

Та, ако си решил да я търсиш оная твоя първа любов гъркинята, та ..... залагай на Сандански....:wink12: хм, в Петрич нема да те уважават кът ти гледам нрава, докато в Сандански.... ехееееееее..... ша си Връх.... :wink12:

Успех!

п.п. Ти успей да си горе над Сандански.... хм в бившата резиденция на Тато, па нека който иска да идва при тебе.... Много е красиво.... Версай ряпа да яде..... :)

преди 16 часа, Емил Костов написа:

в коя част на България гробищата са най-хубави.

В Бургас. Осоляват те и се запазваш за поколенията да те видят. :biggrin:

преди 20 минути, Никой написа:

В Бургас. Осоляват те и се запазваш за поколенията да те видят. :biggrin:

Верно, че гробищата са близо до солниците, хм.... сега се сетих.... двама вуйчовци на майка ми там почиват, абе.... днес да не е събота, че все за мъртви говорим... ???

преди 16 часа, Белгиеца написа:

https://www.struma.com/politika/kaufland-vdiga-magazin-v-petrich-vurhu-20-dka-imot-na_24015/

преди 16 часа, Емил Костов написа:

Спри с глупостите моля ти се.  Остава да пуснеш и тема, в коя част на България гробищата са най-хубави.

Не са хич глупости Емо.
Предусеща човека че скоро ще бъде изритам от жена си. Тя майка си захвърлила а какво да говорим за тоя търтей.
Човека иска да знае с парите от Дачията къде може да си изкара старините на евтино местенце.
Намекна че ще е пешак и от там си мисля че ще я продаде за да се установи някъде на евтина хранилка.

преди 5 минути, BMW Маниак написа:

Не са хич глупости Емо.
Предусеща човека че скоро ще бъде изритам от жена си. Тя майка си захвърлила а какво да говорим за тоя търтей.
Човека иска да знае с парите от Дачията къде може да си изкара старините на евтино местенце.
Намекна че ще е пешак и от там си мисля че ще я продаде за да се установи някъде на евтина хранилка.

:ohmy::ohmy:

преди 3 часа, Белгиеца написа:

Например защото в България ще мога да наема някоя млада пенсионерка за обслужващ персонал, поради ниските доходи в България. 

За 500-600лв ,тая млада пенсионерка ще те гледа само през ключалката.

преди 18 часа, Емил Костов написа:

у перник

преди 6 часа, Белгиеца написа:

Аха, значи се правиш на европеец, но като се пенсионираш, ще се върнеш пак тук.
Най-интересното е, че малко хора от напусналите България, са станали истински европейци. Повечето си остават байганювци като теб, дето си правят тънки сметки.
Да взимат европейски пенсии, но пък да живеят тук - вечният ганювски тарикатлък!
Според мен, трябва да се забрани двойното гражданство и хората да изберат къде да живеят.
Сега ние които сме тук се опитваме да градим някаква икономика, опитваме се да пълним бюджета и хазната, докато вие не допринасяте с нищо, и благодарение на такива като вас, предприятията останаха без работна ръка. Отидохте да градите европейската икономика, но никой не го е грижа за родната икономика и за държавата.
После ще идвате пак тук на дърти години с евро пенсиите, да търсите бедни български пенсионерки, или млади циганки да ви обслужват.

преди 53 минути, Aumi написа:

Аха, значи се правиш на европеец, но като се пенсионираш, ще се върнеш пак тук.
Най-интересното е, че малко хора от напусналите България, са станали истински европейци. Повечето си остават байганювци като теб, дето си правят тънки сметки.
Да взимат европейски пенсии, но пък да живеят тук - вечният ганювски тарикатлък!
Според мен, трябва да се забрани двойното гражданство и хората да изберат къде да живеят.
Сега ние които сме тук се опитваме да градим някаква икономика, опитваме се да пълним бюджета и хазната, докато вие не допринасяте с нищо, и благодарение на такива като вас, предприятията останаха без работна ръка. Отидохте да градите европейската икономика, но никой не го е грижа за родната икономика и за държавата.
После ще идвате пак тук на дърти години с евро пенсиите, да търсите бедни български пенсионерки, или млади циганки да ви обслужват.

Всъщност в това няма престъпление и така е решили и така е направил. На него не му трябва българско гражданство като европеец да дойде и да живее в България. Съмняваме обаче че дали ако не прекарва 6 месеца и 1 ден в Белгия дали ще му върви пенсията. Понеже на много Канадци къде живеят в Доминиканска на тая схема трябва да са 6 месеца и 1 ден в Канада за да и върви пенсията.
А ти имаш ли идея колко милиарда евро влизат в България от българи работещи в чужбина ? Къде пращат.

• Автор
преди 1 час, Aumi написа:

Млада циганка или българка няма да ми трябва, защото ще съм станал асексуален и няма да пия хапчета виагра да ми бумне сърчицето пенсионерско от зор върху някоя разкрачена под мене.
Пенсионерите имат право да си почиват и нямат сексуални задължения.

Да вкарваш в родината всеки месец по 1000 евро, които ще ги похарчиш на място, е голям патриотизъм ма госпожо зеленчукова.
Ако много знаеш ще взема да ви се разсърдя и преговарям с доминиканеца да ми намери там колиба, ха ха ха ...

преди 4 часа, franchesko написа:

За 500-600лв ,тая млада пенсионерка ще те гледа само през ключалката.

Ще ми пържи мекици и ще ходи да ми купува кисело мляко всяка сутрин за толкова пари, ти не знаеш що е мизерия в провинцията.

преди 4 часа, Диман Дюминич написа:

Липсва ти проницателност.
Това го бях намерил, но са само намерения, които най-вероятно не са се реализирали. Няма на сайта на веригата адрес в Петрич, или поне аз не го виждам. За Сандански пише на една страница относно града че има Кауфланд там и описват къде се намира. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.