Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

15 години Kaldata.com – време е да почерпим!

Featured Replies

Отдавна нямам тази заблуда, че "хората" са тук да улесняват пишещите. Техните цели са съвсем по-различни. Не ги критикувам, просто ако почнеш да им строиш паметник, да знаеш, че няма да те подкрепя.

• Отговори 85
  • Прегледи 71,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Емил Костов
    Емил Костов

Честито и от мен Калине! Още 150 години пожелавам форума да съществува. После ще видим. 

• Това ще е за 30-тата годишнина.

• Хора, радвайте се на годишнината и честит празник на всички участници във форума, спомнете си изминалите години и колко нови познати сте намерили тук , колко нови неща сте научили и на колко хора сте

Публикувани изображения

преди 5 минути, аm-аm написа:

Отдавна нямам тази заблуда, че "хората" са тук да улесняват пишещите. Техните цели са съвсем по-различни. Не ги критикувам, просто ако почнеш да им строиш паметник, да знаеш, че няма да те подкрепя.

https://www.netsparker.com/web-applications-advisories/cross-site-scripting-vulnerability-in-invision-power-board/

Още да ти доказвам ли?

Леле, доказвач ме налази. То и прасето се храни, но след година не се жениш за него, а му прерязваш сънната артерия.

Тези, които могат да получават пари от този форум, имат комерсиален интерес. Това е пазарен механизъм и както казах не го критикувам, той е в основата на неравенството базирано на знания и умения. Онези, които не могат да вадят пари от този форум имат други интереси. Личният ми опит показва, че тези интереси не са били само за общественото благо и възцаряването на доброто и световния мир. Даже напротив. Моето възмущение от случващото се беше причина дълго да бях неудобен за засегнатите и цензуриран. Затова и напуснах форума. Много хора напуснаха форума и спряха да допринасят за него, да споделят своя опит и да създават приятен климат, защото изявата на тролове и комплексари беше толерирана и подкрепяна от хора от ръководството. Затова не им вярвам. Приказката за лъжливото овчарче всички я знаете. През годините натрупах много наказания, каквито не ги пише в правилата на форума. Бях наказван за това, че не предавам свои приятели във форума, за да се защитавам сякаш съм престъпник. Бях обиждан и подиграван, защото имаше по-равни потребители, които се ползваха от протектората на този и онзи властимащ. Хора злоупотребяваха с виртуалната си представа за надмощие и непогрешимост. И механизма се сгромоляса отвътре.

Нека тези 15 години не са само показател за стареене, а поука как се прави форум и в дългосрочен план. Аз не мога да ви уча, не знам как. Но и никога не съм заявявал на потребителите си, че форума не е публичен дом, че от него всеки да излезе доволен. Напротив, от публичния дом не може да излезе всеки доволен. От форум - може. Или поне трябва да вярваш в това, ако го администрираш.

преди 1 час, аm-аm написа:

...

Пуснах сълза. Колко трогателно само... 

Радвайте се и оценявайте това, което ви се дава безвъзмездно. 

на 1.04.2018 г. в 15:23, BMW Маниак написа:

Не искам да бъда разбран погрешно но си задавам въпроса "как би се почувствал в тази ситуация редовно плащащия си абонамент Вип потребител които е подновил своя абонамент да речем преди месец" и го е заплатил за една година ?
Може би в случая някоя оферта 1 за 2 или просто някакво намаление би било по справедливо спрямо редовните ви Вип потребители или дори тази оферта да е само за потребители били поне някога Вип.
Все пак сега да се облажат хора били през цялото време безразлични към тази услуга която е на символична цена и най  вече хора които постоянно пишат в тема "проблеми със сайта" и дават акъли кое как трябвало да се направи от днес са вече и Вип потребители.

Просто споделям друга гледна точка.
Поздрави и честита 15та годишнина.

Това е като да си вземеш Леона за 30 000, а след седмица да ти го пуснат за 25 000. Винаги ще има прецакани. 15 години не са малко, но са достатъчно всичко да се прецака ;)  Аз май съм от 13 години тук и за тия 13 години помня какви ли не истории, потребители...но едно е общото между всички. С годините оглупяват. 

Просто споделям друга гледна точка.

Когато ти подаряват нещо е нормално да кажеш благодаря ! Дали ще го ползваш,кой какво ще си помисли,кой ще се почуства ощетен и тн. Не е важно.

Едно ОГРОМНО мерси!
До преди година-две нямах представа че kaldata съществува, но близък приятел ми спомена и след 10-тина кликания по бутоните в сайта разреших страшно много проблеми и си отговорих на страшно много въпроси. Пожелавам Ви не още 15 години, а много, много повече, останете на върха.

И все пак, не че съм неблагодарен и щастлив, но 6 месеца безплатен VIP, не е ли малко множко?

на 4/1/2018 в 13:19, Калин Карабойчев написа:

Със своя VIP Абонамент получаваш:

• Форум без никакви реклами.

~ Още един малък въпрос..
Имате спонсори и филми които редовно плащат за да получат реклама на своите услуги, а в момента давате 6 месечен безплатен VIP абонамент, който премахва всички реклами в kaldata, спонсорите и фирмите ще останат доста неблагодарни. :Д

Редактирано от WhiteTooth (преглед на промените)

преди 8 минути, WhiteTooth написа:

Имате спонсори и филми които редовно плащат за да получат реклама на своите услуги, а в момента давате 6 месечен безплатен VIP абонамент, който премахва всички реклами в kaldata, спонсорите и фирмите ще останат доста неблагодарни. :Д

Пишещите са капка в морето сравнено с посещаващите форума.

преди 10 часа, ostavime написа:

Радвайте се и оценявайте това, което ви се дава безвъзмездно. 

Аз се радвам. И за твоя романтичен живот се радвах, та оттогава ме дебнеш къде какво ще пиша. Толкова години минаха, а още не намери начин да си полезен.

Хора, радвайте се на годишнината и честит празник на всички участници във форума, спомнете си изминалите години и колко нови познати сте намерили тук , колко нови неща сте научили и на колко хора сте помогнали дори без да осъзнавате това. 

Къде са чашите....:beer:

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Първо...

Благодаря на администрацията, и на собственика за вниманието

на 3.04.2018 г. в 10:50, аm-аm написа:
...

Как не те домързя???

преди 19 часа, BG-Team-DRIFT написа:
Да де, **й да е, аванта да е. 

Тук - много потребители ще кажат "Де късмет!!!". И не само дами.
Все съм мислел, че е "Шамар да е - муфта да е!"

Както и да е - харесвайте се, карайте се, плюйте се, бършете се...
Важното е - да сме... от правилната страна на тревата!!!

преди 13 часа, аm-аm написа:

Аз се радвам. И за твоя романтичен живот се радвах, та оттогава ме дебнеш къде какво ще пиша. Толкова години минаха, а още не намери начин да си полезен.

И след 15 да наминеш, пак ще продължа да те дебна. icon_evil2.gif Чувствай се привилегирован. А ако случайно нещо не те кефи в така създалата се ситуация, хиксчето горе в дясно и пътувай с кораба на Блейк.

П.С. И ако имате да казате нещо, казвайте го директно и с имена, най-добре лично на хората. А не само празни приказки, за каквито по принцип повечето сте завършили мастър клас в изгорялата гимназия. icon_lol.gif

преди 16 часа, WhiteTooth написа:

...Имате спонсори и филми които редовно плащат за да получат реклама на своите услуги, а в момента давате 6 месечен безплатен VIP абонамент, който премахва всички реклами в kaldata, спонсорите и фирмите ще останат доста неблагодарни. :Д

Едва ли ще се възползват много хора от този подарък, затова не е автоматичен, ами се получава ръчно. Плюс това доста хора се ориентираха и си ползват блокери, а с тях кьорава реклама не се вижда. Да, има някакви сайтове, които не ти позволяват да им разглеждаш съдържанието, ако си с включен блокер, затова и не ги посещавам :D

Не моа разбера, само недоволни люде. Аз си зех випа, нали е аванта. Преди некви години даже съм плащал за него, само за да светя в синьо, щот обичам синьото. Иначе с нищо не допринасям за форума, с нищо не съм полезен. Ма не са и оплаквам от нищо и не докладвам сульо и пульо за щяло и нещяло. Тъй че авантата е заслужена.

преди 1 час, badsector написа:

Едва ли ще се възползват много хора от този подарък, затова не е автоматичен, ами се получава ръчно. Плюс това доста хора се ориентираха и си ползват блокери, а с тях кьорава реклама не се вижда. Да, има някакви сайтове, които не ти позволяват да им разглеждаш съдържанието, ако си с включен блокер, затова и не ги посещавам :D

Аз обаче пак си включих ADP, тъй като най- долу на форума все още (с VIP-чето) има 8 мини-изображения/миниатюри (макар и не толкова малки), смесица от реклами, статии в Kladata и теми от форума и просто е неудобно ако например искам да ударя End бутона на клавиатурата и да отида най-долу, за да видя например кой преглежда в момента дадена тема.

П.С: Той ако е автоматичен ще бъде леко прекалено, поне според мен. Нали в крайна сметка трябва да има и хора без него, иначе се губи целия замисъл.

преди 22 часа, malosi написа:

Когато ти подаряват нещо е нормално да кажеш благодаря ! Дали ще го ползваш,кой какво ще си помисли,кой ще се почуства ощетен и тн. Не е важно.

Напълно вярно и казано на място!

При всички случаи форумът има пълна функционалност и без ВИП. Също така силно се съмнявам от него да се печелят огромни суми пари и Калин да е станал милиардер. Идеята на сайта никога не е била да става машина за пари, а да се заформи някаква ИТ общност, която безвъзмездно да помага на изпаднали в нужда (не знам да има други балами, които да предоставят знанията и уменията си безплатно). Затова колкото и търкания да е имало през годините между членовете на форума, се радвам, че все още има хора, които помагат, а сайтът не само успява да се задържи над водата, ами се развива.

преди 28 минути, badsector написа:

Идеята на сайта никога не е била да става машина за пари, а да се заформи някаква ИТ общност, която безвъзмездно да помага на изпаднали в нужда

От къде знаеш каква е била първоначалната идея? А тя сама по себе си е на създателя(жив човек от плът и кръв).:D Не на сайта. 

П.П. Забавен си в своята наивност.:) Специално заради теб пиша тук. Инак избягвам теми от този сорт.

на 4/3/2018 в 10:50, аm-аm написа:

Леле, доказвач ме налази.

Абе ти чакай Господ да те завива нощем-мен не ме гледай ;)

на 3.04.2018 г. в 22:14, malosi написа:

Когато ти подаряват нещо е нормално да кажеш благодаря !

Почерпка означава угощение, демек храна и пиене. Подарък пък идва от нещо дадено даром в ръка, т.е. тук същественото е жеста и обръщането на персонално внимание. Тук такова няма. Има за всеки - заслужил или незаслужил, полезен или вреден за форума. Жеста си е жест, просто ми е трудно да го оценя на фона на всички глупости случили се в този форум, на които съм бил свидетел. Специално към администратора нямам лошо мнение, твърде бегло се познаваме, за да имам изобщо някакво отношение, но да ми се вменява чувство за вина от случайни хора, че не съм благодарен за нещо, което не ми трябва, не съм искал, няма да ползвам и нищо не променя и да го ползвам, е криворазбрано възпитание.

на 4.04.2018 г. в 5:28, jhoro написа:

Първо...

Благодаря на администрацията, и на собственика за вниманието

Как не те домързя???

Тук - много потребители ще кажат "Де късмет!!!". И не само дами.
Все съм мислел, че е "Шамар да е - муфта да е!"

Както и да е - харесвайте се, карайте се, плюйте се, бършете се...
Важното е - да сме... от правилната страна на тревата!!!

В тоя ред на мисли, за 13 години ето какъв еволюционен профил установих за Калдата потребителя:

- юноша бледен;

- ербап младеж;

- сърдит чичка;

- изкуфял дъртак.

Да ви е честито!

преди 29 минути, BG-Team-DRIFT написа:

В тоя ред на мисли, за 13 години ето какъв еволюционен профил установих за Калдата потребителя:
- юноша бледен;
- ербап младеж;
- сърдит чичка;
- изкуфял дъртак.

Да ви е честито!

А може и да са леко миксирани!!!

Etc - „юноша ... изкуфял“ или „бледен ... чичко“!

преди 3 часа, аm-аm написа:

Почерпка означава угощение, демек храна и пиене. Подарък пък идва от нещо дадено даром в ръка, т.е. тук същественото е жеста и обръщането на персонално внимание. Тук такова няма. Има за всеки - заслужил или незаслужил, полезен или вреден за форума. Жеста си е жест, просто ми е трудно да го оценя на фона на всички глупости случили се в този форум, на които съм бил свидетел. Специално към администратора нямам лошо мнение, твърде бегло се познаваме, за да имам изобщо някакво отношение, но да ми се вменява чувство за вина от случайни хора, че не съм благодарен за нещо, което не ми трябва, не съм искал, няма да ползвам и нищо не променя и да го ползвам, е криворазбрано възпитание.

Е и ?

преди 2 часа, BG-Team-DRIFT написа:

- юноша бледен;

- ербап младеж;

- сърдит чичка;

- изкуфял дъртак.

Да ви е честито!

Честито и на теб

Иииии! Голема дискусия. Хората предлагат и това без значение с цел или без цел, с уловка или без уловка, от драго сърце или с комерсиален замисъл! Който иска взема а който не иска не взема! Другото бла, бла ,блааа!

Аз се възползвах, като се възползвах и от опцията да не казвам - благодаря, но всеки с разбиранията си!

Дано и собствениците и управата на сайта / форум наистина да са си направили равносметка защото  преди малко чета  - 36 регистрирани потребители и 6 анонимни онлайн?!?!?!?

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.