Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пратка за чужбина

Featured Replies

Здравейте знаете ли как мога да изпратя пратка за Англия понеже знам че с еконт и Speedy  не ставало . А също така ми трябват сигурни източници защото много ментета станаха . Имах един случай такъв където родителите ми бяха пратели един кашон с неща . И накрая си заминаха , и като се оплакахме в полицията глобиха ги 100лв и това беше .  Затова моля ако някой  е пращал пратки и са пристигали без проблем  , да сподели :)

• Автор

преди 10 минути, Филипов написа:

Стандартната държавна българска поща. Има във всяко населено място. Има и EMS.  http://www.bgpost.bg/

преди 26 минути, Raze написа:

https://www.teahousetransport.com/bg

Пращал съм с тях, всичко е точно и бързо. Може да ги ползваш за цял свят.

Мерси !

Редактирано от BlazzgroM (преглед на промените)

Европът имат такса гориво? Баси наглоста. А тия teahouseблябля са кожодери. Пакет с размери 20х20х20 и тегло към кило и половина от българия до швеция за 60 евро. Заеби, пощите са си най-добре за ся.

преди 13 часа, Белгиеца написа:

Че какво толкова си нямат в Англия та от България да им се праща ?
Може би ръчно плетени вълнени чорапи от баба ...

Слънце, време, алкохол е скъп, но все има пияни англичани на Кардиф. 

преди 15 часа, Silvering написа:

Европът имат такса гориво?

Кой няма такса гориво? Без железниците.

Предполагам си прав. Ама ми се струва нагло да го изтипосаш на първа страница с обяснението как се формулира. Другите куриери си го смятат в цената на услугата, без да се набива на очи.

Автора ти за DHL  не си ли чувал, с тях ядове няма как да имаш.И принципно ядовете са при нашите хора в България.Там изчезват пратките или се ,,омазват,, нещата.Аз преди години чрез холандските пощи бях изпратил от Холандия за България едно дамско ексклузивно протмоне от коркодилска кожа  около 300 евро го бях платил и потъна в дън гори титилейски.Тогава бяха такива законите , че ако не си застраховаш пратката от холандските пощи не са длъжни да я търсят.Е аз я застраховах, ама тогава давах едни много малки бележки и трябваше да се чака два месеца преди да почнат да я търсят.Аз след два месеца не можах да я намера тая бележка къде съм я забутал в нас.И някоя нашенка гладна въшка къде бачка в пощите като го е видяла са и станали очите на понички и най-нагло си го е откраднала.Поне разбрах от холандските пощи, че пакета е стигнал в България и от там вече му се губят дирите.

на 4/6/2018 в 17:23, franchesko написа:

Автора ти за DHL  не си ли чувал, с тях ядове няма как да имаш.И принципно ядовете са при нашите хора в България.Там изчезват пратките или се ,,омазват,, нещата.Аз преди години чрез холандските пощи бях изпратил от Холандия за България едно дамско ексклузивно протмоне от коркодилска кожа  около 300 евро го бях платил и потъна в дън гори титилейски.Тогава бяха такива законите , че ако не си застраховаш пратката от холандските пощи не са длъжни да я търсят.Е аз я застраховах, ама тогава давах едни много малки бележки и трябваше да се чака два месеца преди да почнат да я търсят.Аз след два месеца не можах да я намера тая бележка къде съм я забутал в нас.И някоя нашенка гладна въшка къде бачка в пощите като го е видяла са и станали очите на понички и най-нагло си го е откраднала.Поне разбрах от холандските пощи, че пакета е стигнал в България и от там вече му се губят дирите.

Отидох в български пощи исках за сестра ми един подарък за рождения Й ден да изпратя в Берлин. Аз бях тогава в България. До ден днешен не знам къде е подаръка. И как е изчезнал. И подарих същият подарък, когато вече бях на немска земя. И оттогава нищо не смея да пращам чрез български пощи. Подаръка бе плюшена играчка. Няма значение стойността. Но ако някой не се интересува към 10 лв, може и да е по-малко. Не си спомням. Но не е било толкова скъпо, че да се вдъхне лоши мисли у крадеца и да се краде. Освен ако не е клептоман

Няма колет, който да са ми пратили от България през Български Пощи и да не съм получил в пълна цялост и съхранност.

Няма колет, който да съм пратил до България през Български Пощи и да не е получен в пълна цялост и съхранност.

Моето впечатление е, че Български Пощи, работят акуратно и доставят пратките в срок. Малко се престарават с ограниченията, но това е най-вече от неразбиране. Митническите служители обаче, винаги гледат да начислят свръх мито. За това, винаги пращам за сверка, снимки от касовите бележки на изпратените стоки, по електронен път...

Е това е твоето впечатление! Все пак не си единственият с впечатления. Моите впечатления са доста, понеже съм живял на доста места. Тукашната поща просто обира точките. Преди време имах случай, когато в събота към обяд отивам за колет, задаваха се празници и повече почивни дни, а пратката ми трябваше спешно. Пред мен една жена гледа ококорено, а служителката рови някъде нещо, явно търси писмото.

- Ми няма го...
- А тук пред вас погледнахте ли?
- Да.
- Не, не сте!
Служителката пак гледа, тоест гледа там за пръв път, под носа й, и след около 20 минути цялостно разтакаване, писмото излезе точно там. Стана разправия, жената вика тая е дрогирана! Аз не вярвам. Пощаджийката вика тая ко иска... Идва моят ред и почва да ми обяснява, как го нямало, да съм отидел утре.
- Ама утре е неделя.
- Не... събота е...
- Не, днес е събота!
- Моля ви се, утре е събота. (Гледам я жената и или е друсана, или е надигнала доста чашки. Като знам как се пие и в нашата служба... А може и двете. Веднъж я видях в сладкарница наблизо, пафкаше и пийваше кафе май, едвам се сдържах да не й излюскам кафето на муцуната...)
Така отървахме пратката. И доста други пострадаха, знам че познати писаха оплакване срещу нея за загубени неща, веднъж споделих с вероятно началничката й и тя направи физиономия един вид знам я тая... Оттогава доста време мина и май пак работи там. Около нова година поръчах нещо от Германия и на 25 януари пристигнало в България. От Амазон. Чакам от пощите да го получат... Сега сме 16 април. Виждал съм още доста такива случаи наживо, докато чакам. Така че български пощи? Да, има и съвестни служители, виждал съм и сега ги виждам, но най-често не са в София и въобще са рядкост. Резултатът е, че спряхме да ги ползваме за вътрешни доставки. Наскоро пратих обаче писмо за чужбина, нямаше как иначе, но от друго място. Сега ще видим какво ще стане... Но не препоръчвам туй чудо на никого. Явно е, че пощите ги разсипаха, за да преуспяват частните куриерски фирми, както стана с БДЖ, БТК и прочие, макар че те и като бяха държавни бяха един виц повечето, но това опира и до манталитет. Добре че не държат и електронната поща!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.