Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дял С ми го открива като флашка?

Featured Replies

• Автор

Здравейте, искам да отбележа, че не се заяждам и не знам на кой какво му се е случило, но аз никога, ама никога не съм използвал "Безопасно премахване на хардуер и изваждане на носителя" и до ден днешен не съм имал никакви проблеми. Разбира се не говоря за някакви подаръчни флашки или от пуканки :) а и като гледам и самия Windows си го позволява:

абе кой както си е свикнал, а и живота учи, ама не е евтино :D 

flash.jpg

Тия неща един път се случва. ;) Няма кой да ти каже "утре като извадиш флашката, ще умре".

на 22.04.2018 г. в 0:20, DarkEdge написа:

Провери и следното:
Десен клик по лентата със задачи, избери Taskbar settingsSelect which icons appear on the taskbar Windows Explorer
Safely Remove Hardware and Eject Media

Ако това не работи, си направи препратка на десктопа с това съдържание:
rundll32 shell32.dll,Control_RunDLL hotplug.dll
Избери си и иконка за препратката от shell32

При мен опцията е изключена,но си работи коректно.И за протокола,не е задължително да да се затрие инфото на флашката ако се извади неправомерно,поне не от два/три пъти.

За протокола, ако изтъргаш флашката при отворен/стартиран файл от флашката, може да се прецака файловата система, може и хардуерът/фърмуерът да се прецака. Дали ако не беше нужно безопасното извличане щеше да го има като инструмент? 
Ама, в края на краищата флашките са си ваши и сте свободни да ги ползвате както искате. 

При мен се появи опцията. Преди това имаше инсталация на 10ката на флашката и може затова да не е излизала. Иначе на стария Уин 7 също като някои по-нагоре ми излизаше и икона за изваждане на харда.

А в BIOS има ли опция hot plug?
В Advanced > Storage Configuration> SATA...>Hot Plug

И на картинката
flash.jpg.42fb019d544e26d218d98e2033926367.jpg

1. По-добра производителност и Разреши кеширането...
трябва да са маркирани 

Ако е инсталиран Intel Rapid Storage Technology той ще изземе функцията и бутона ще изчезне, за сметка на бутона на Intel, но така или иначе е нормално дискове в режим AHCI да се виждат като преносими, защото AHCI поддържа hot swapping. :)

Аз затова си уважавам zentimo - всичко вижда, интелигентно може да крие празни папки/дискове/четци или каквото му кажеш. IDE/SATA/USB/1394. Замества Safely Remove инструмента на ОС.
Прощавам му, че яде 1,8MB
Забравих едно от основните му преимущества - когато диск/дял е заключен от системата извежда информация кой точно процес е "виновен" и има възможност за убиване на този процес или група процеси.
Има гъвкава система за конфигуриране на поведението му за различни ситуации, автоматичните стартирания са едни от тях - може да изключва/включва глобалното автостартиране........

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

• Автор

Колеги разреших си проблема, в БИОС-а ми беше включено "External SATA Port"

изключих го сега вече не ми се показва харда като флашка, всичко си е както трябва :emoji_smiley-01:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.