Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

• Автор

Ехеее,какво стана тук аз писах за конфигурация,вие почнахте да се карате... :Д Асимилирах на всичките конфигурациите и стигнах до крайно решение дайте мнението,не съм го направил още с частите,но мисля че изглежда така:

I7-8700 с b360,rx 580 сапфир нитро+,16 рам.Също,ако може да ми дадете хубава кутия, и надежно охлаждане за процесор,който може да се побере в кутията,а и захранване :Д,разбира се ако одобрявате идеята? :) 

• Отговори 276
  • Прегледи 19k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 34 минути, Tosho55 написа:

Ехеее,какво стана тук аз писах за конфигурация,вие почнахте да се карате... :Д Асимилирах на всичките конфигурациите и стигнах до крайно решение дайте мнението,не съм го направил още с частите,но мисля че изглежда така:

I7-8700 с b360,rx 580 сапфир нитро+,16 рам.Също,ако може да ми дадете хубава кутия, и надежно охлаждане за процесор,който може да се побере в кутията,а и захранване :Д,разбира се ако одобрявате идеята? :) 

Не обръщай внимание на троловете. Добавих още към последния ми пост за 8400 и 1080/1080Ti комбинацията. Щом си на 144Hz монитор според мен се насочи към 8700K, 100-110 лева отгоре е, но във доста игри високите честоти на ядрата/кеша ще ти помогнат за високите кадри, друг е въпроса че ще ти трябва солиден въздушен охладител и ще се наложи да delid-неш процесора, фабричната интелска паста буквално съсипва термопроводимостта. Моя съвет е да изчакаш Computex и да видиш какво ще анонсират интел, но е почти 100% сигурно че ще представят 8-ядреника и Z390, AMD готвят Z490 чипсет, който също ще представят на Computex, а новите карти на Nvidia може и да не видят анонс там, Pascal GTX 1080 беше обявена на Dreamhack Austin, Texas, като нищо може да обявят следващите карти на таз годишния Austin.

Къде я гледаш тази Sapphire RX 580 и на каква цена е ? Не знам какво играеш, но принципно 1060/580 не са за 144Hz монитори.

Total War Warhammer, RoTR, Криза 3, Watch Dogs 2. От ревюто от последния линк има и резултати на 5Ghz и със сравнение със 2133 и 3200Mhz памет.

Скалиране на паметта при 8600K в комбинация със 1080Ti

преди 1 час, Roujin Z написа:

Както си личи и от цената 8000 е MLC докато по-евтиното 8200 е TLC.

Във Варио са си 3 години включително ниския им клас. За по-висока гаранция може да се говори единствено при Zotac.

Всички Палит карти във Варио идват със 24 месеца гаранция. Asus, MSI, Gigabyte и EVGA се предлагат със 36 месеца. Картите на Inno3D със по-скромно охлаждане като iChill X2 се предлагат със 24, X3 - 36 месеца. Ако е другояче и твърденията на първа страница са верни то значи Vario предлагат лъжлива информация относно гаранцията на продуктите си.

преди 53 минути, XECUTIONER написа:

Няма такова понятие, но логично за игри видеокартата е №1.

А, няма ? Дали ?

• Автор
преди 26 минути, Inno написа:

Не обръщай внимание на троловете. Добавих още към последния ми пост за 8400 и 1080/1080Ti комбинацията. Щом си на 144Hz монитор според мен се насочи към 8700K, 100-110 лева отгоре е, но във доста игри високите честоти на ядрата/кеша ще ти помогнат за високите кадри, друг е въпроса че ще ти трябва солиден въздушен охладител и ще се наложи да delid-неш процесора, фабричната интелска паста буквално съсипва термопроводимостта. Моя съвет е да изчакаш Computex и да видиш какво ще анонсират интел, но е почти 100% сигурно че ще представят 8-ядреника и Z390, AMD готвят Z490 чипсет, който също ще представят на Computex, а новите карти на Nvidia може и да не видят анонс там, Pascal GTX 1080 беше обявена на Dreamhack Austin, Texas, като нищо може да обявят следващите карти на таз годишния Austin.

Къде я гледаш тази Sapphire RX 580 и на каква цена е ? Не знам какво играеш, но принципно 1060/580 не са за 144Hz монитори.

Total War Warhammer, RoTR, Криза 3, Watch Dogs 2. От ревюто от последния линк има и резултати на 5Ghz и със сравнение със 2133 и 3200Mhz памет.

Скалиране на паметта при 8600K в комбинация със 1080Ti

Всички Палит карти във Варио идват със 24 месеца гаранция.

http://plesio.bg/grafichni-karti-c-69977735/sapphire-vga-radeon-rx-580-nitro-8gb-sp-p-324604.html?ptto-rid=bUFqekRFWjFYOU1FLXwtMjMzLXwtYmctfC0yNzI1MjY2 Бях я виждал и същата в никем преди седмица за 760 лева. Много хора са доволни от нея,а и от 8700 на 8700к излиза бая повече от 100 лева,защото не ми се взима дъно за 200 лева на процесор за 750 също така и охлаждането ще трябва да се сложи бая по-здраво,а и честно да ти кажа не ми се оувърклоква,не го разбирам,ще направя някаква тъпотия и ще си прееба цялата конфигурация,също не ти виждам логиката,защо да не става за 144 hz 1060,144 hz главно са предимство за fps игри,а такива единствено играя Darwin Project,CS:GO и Overwatch,на които със и7-8700 и рх 580 ще подкарвам 150фпс+ без никакви проблеми,а за другите игри като гта 5 ще намалям честотата на 60,ако се налага и без това в такъв тип игри няма значение :) Също мисля до края на месеца да го поръчам,защото искам да разцъквам лятото,когато имам време така че не ми се чака за други,а и въпреки това не мисля,че ще мога да си позволя 8 ядреника и z390... :D

П.С За последния линк,не разбирам полски :D :D

преди 24 минути, Tosho55 написа:

http://plesio.bg/grafichni-karti-c-69977735/sapphire-vga-radeon-rx-580-nitro-8gb-sp-p-324604.html?ptto-rid=bUFqekRFWjFYOU1FLXwtMjMzLXwtYmctfC0yNzI1MjY2 Бях я виждал и същата в никем преди седмица за 760 лева. Много хора са доволни от нея,а и от 8700 на 8700к излиза бая повече от 100 лева,защото не ми се взима дъно за 200 лева на процесор за 750 също така и охлаждането ще трябва да се сложи бая по-здраво,а и честно да ти кажа не ми се оувърклоква,не го разбирам,ще направя някаква тъпотия и ще си прееба цялата конфигурация,също не ти виждам логиката,защо да не става за 144 hz 1060,144 hz главно са предимство за fps игри,а такива единствено играя Darwin Project,CS:GO и Overwatch,на които със и7-8700 и рх 580 ще подкарвам 150фпс+ без никакви проблеми,а за другите игри като гта 5 ще намалям честотата на 60,ако се налага и без това в такъв тип игри няма значение :) 

800 лева за RX 580 ми се струва безумие, но към днешна дата цената е добра, а и явно картата е добра от към изработка щом казваш. Има и Strix 1060-ки във Варио за 800+ лева, но не знам кой би ги купил. Ако искаш да клокваш 8700К няма как да минеш със най-евтиното Z370 дъно (Asrock PRO4/MSI A-pro), а и като цяло дъната до 300 лева. Адекватно и евтино дъно за целта е Asrock Z370 Extreme 4, което има по-добра захранваща схема от доста по-скъпи Asus Strix коледни елхи. Трябваше да напишеш в началото на темата какво искаш да играеш - ако е Overwatch, CS:GO, Rocket League може да минеш и със i5 8400 (8700 не мисля, че ще си оправдае покупката) и 1060/580, но за 700 лева не ми се виждат особено добра покупка. Ако искаш високи кадри при тежките AAA игри ще ти трябва клокнат процесор със бърза памет и естествено бърза карта - 1070Ti/1080, 1070 нарочно не я споменах защото е твърде надценена заради миньорите.

Според мен щом си готов да дадеш 800 лева, добави още 300-400 и вземи 1070Ti, която е значително по-бърза, почти на нивото на GTX 1080. Adaptive Sync функциите на монитора ти не трябва да диктуват избора на карта и със още по-голяма тежест обратното, поне според мен.

GTA V примерно се държи неадекватно със бърза карта и 8700К, особено клокнат, същото е и при Fallout 4. Не съм играл играта за да потвърдя, но при някой ревюта минималните кадри със 8700K са по-зле отколкото при доста по-слаби процесори, заради engine-а е, все пак това е Xbox360/PS3 заглавие.

И аз не разбирам полски, но ползвам GoogleTranslator. Полски -> Английски и работи. За графиките очевидно няма да е нужно.

• Автор
преди 11 минути, Inno написа:

800 лева за RX 580 ми се струва безумие, но към днешна дата цената е добра, а и явно картата е добра от към изработка щом казваш. Има и Strix 1060-ки във Варио за 800+ лева, но не знам кой би ги купил. Ако искаш да клокваш 8700К няма как да минеш със най-евтиното Z370 дъно (Asrock PRO4/MSI A-pro), а и като цяло дъната до 300 лева. Адекватно и евтино дъно за целта е Asrock Z370 Extreme 4, което има по-добра захранваща схема от доста по-скъпи Asus Strix коледни елхи. Трябваше да напишеш в началото на темата какво искаш да играеш - ако е Overwatch, CS:GO, Rocket League може да минеш и със i5 8400 (8700 не мисля, че ще си оправдае покупката) и 1060/580, но за 700 лева не ми се виждат особено добра покупка. Ако искаш високи кадри при тежките AAA игри ще ти трябва клокнат процесор със бърза памет и естествено бърза карта - 1070Ti/1080, 1070 нарочно не я споменах защото е твърде надценена заради миньорите.

Според мен щом си готов да дадеш 800 лева, добави още 300-400 и вземи 1070Ti, която е значително по-бърза, почти на нивото на GTX 1080. Adaptive Sync функциите на монитора ти не трябва да диктуват избора на карта и със още по-голяма тежест обратното, поне според мен.

GTA V примерно се държи неадекватно със 8700К, особено клокнат, същото е и при Fallout 4. Не съм играл играта за да потвърдя, но при някой ревюта минималните кадри със 8700K са по-зле отколкото при доста по-слаби процесори, заради engine-а е, все пак това е Xbox360/PS3.

И аз не разбирам полски, но ползвам GoogleTranslator. Полски -> Английски и работи. За графиките очевидно няма да е нужно.

Ами сравнена с 1070,която е с 300 Лева по-скъпа изостава с горе-долу 10 фрейма,което не е зле за цената си,а и щом мога да дам 700 лева за 1060 не виждам къде е проблема за още 100 лева,като знам че ще поддържам фрийсинка с нея и на всичко отгоре печели поне едни 12-13 фрейма повече от 1060,а и нямах предвид,че ще играя само тези игри,планирам да играя доста тежки игри от сорта на Witcher,Rise of the Tomb Raider,Assassins'Creed Origins и т.н,за това искам 8700,но просто за тях не ми трябва да си слагам монитора на 144 hz :) -следователно няма да се страхувам за фреймовете,а пък и плюсът на тази видеокарта е че дори и да не подкарва някоя игра с 60 фпс фрийсинка ще го накара да го чувтвам сякаш е 60,за това ми харесва,Пък и 300 лева не са малко,защото и без това си надвиших бюджета с доста,и ще трябва да си одрежа процесора,което не ми допада...Пък и замислял ли си се,че  макар и тази и5-ца да е сравнима с и7 цата сега след време може да не е така? ;)

преди 24 минути, Tosho55 написа:

Ами сравнена с 1070,която е с 300 Лева по-скъпа изостава с горе-долу 10 фрейма,което не е зле за цената си,а и щом мога да дам 700 лева за 1060 не виждам къде е проблема за още 100 лева,като знам че ще поддържам фрийсинка с нея и на всичко отгоре печели поне едни 12-13 фрейма повече от 1060,а и нямах предвид,че ще играя само тези игри,планирам да играя доста тежки игри от сорта на Witcher,Rise of the Tomb Raider,Assassins'Creed Origins и т.н,за това искам 8700,но просто за тях не ми трябва да си слагам монитора на 144 hz :) -следователно няма да се страхувам за фреймовете,а пък и плюсът на тази видеокарта е че дори и да не подкарва някоя игра с 60 фпс фрийсинка ще го накара да го чувтвам сякаш е 60,за това ми харесва

За какво ти е adaptive sync ? RX 580 не е по-бърза от gtx 1060 6gb, на кантар са, като във GTA V, CS:GO, Assassin's Creed Origins и Unreal Engine 4 задвижваните игри - PUBG, Fortnite и мисля този новоизлюпен BR, Darwin Project е по-бърза. По-добре купи мощна карта, която да го захрани този 144Hz монитор, а ако искаш нещо, което да те изкара и след 2-4 години, за мен избора е добра нереферентна GTX 1070Ti, ако ти се чака - GTX 2070/2080 или както ще се наричат.

Чиста 1070-ка е около 30% по-бърза от GTX 1060 6GB, което е доста, 1070 може да изкара само 10 фрейма отгоре при 3440х1440/4К със най-тежките настройки, ако ме разбираш. GTX 1070Ti е прилично по-бърза от чиста 1070-ка (15-20%), заради доста по-големия брой ядра - 1920>2432, a 1070Ti изостава със 4-6% от GTX 1080, може да си направиш сметка колко неизгодна е чиста 1070-ка със цена 1000-1100 лева.

Между другото може да видиш последните мнения в една от съседните теми в раздела, в която има инфо за боксовия охладител на интелските процесори. За 8400 няма да ти трябва охладител, освен ако не ти е шумен, за 8700 ще ти се наложи, няма да може да си държи турбо честотите, дори и при игрички. Въобще не споменавам факта че ще ти стори като референтна AMD R9 290/290X :d, не искаш да знаеш как звучат въпросните.

За кутия може да видиш Fractal Design Meshify C, ако си фен на закаленото стъкло, ако ти трябва пространство - Define S. Спокойно обаче може да купиш и над три пъти по-евтина кутия като DeepCool Tesseract/ Segotep HALO 5, ако искаш да инвестираш парите във друго.

• Автор
преди 13 минути, Inno написа:

За какво ти е adaptive sync ? RX 580 не е по-бърза от gtx 1060 6gb, на кантар са, като във GTA V, CS:GO, Assassin's Creed Origins и Unreal Engine 4 задвижваните игри - PUBG, Fortnite и мисля този новоизлюпен BR, Darwin Project е по-бърза. По-добре купи мощна карта, която да го захрани този 144Hz монитор, а ако искаш нещо, което да те изкара и след 2-4 години, за мен избора е добра нереферентна GTX 1070Ti, ако ти се чака GTX 2070/2080 или както ще се наричат.

Чиста 1070-ка е около 30% по-бърза от GTX 1060 6GB, което е доста, 1070 може да изкара само 10 фрейма отгоре при 3440х1440/4К със най-тежките настройки, ако ме разбираш. GTX 1070Ti е прилично по-бърза от чиста 1070-ка (15-20%), заради доста по-големия брой ядра - 1920>2432, a 1070Ti изостава със 4-6% от GTX 1080, може да си направиш сметка колко неизгодна е чиста 1070-ка със цена 1000-1100 лева.

Между другото може да видиш последните мнения в една от съседните теми в раздела, в която има инфо за боксовия охладител на интелските процесори. За 8400 няма да ти трябва охладител, освен ако не ти е шумен, за 8700 ще ти се наложи, няма да може да си държи турбо честотите, дори и при игрички. Въобще не споменавам факта че ще ти стори като референтна AMD R9 290/290X :d, не искаш да знаеш как звучат въпросните.

За кутия може да видиш Fractal Design Meshify C, ако си фен на закаленото стъкло, ако ти трябва пространство - Define S. Спокойно обаче може да купиш и над три пъти по-евтина кутия като DeepCool Tesseract/ Segotep HALO 5, ако искаш да инвестираш парите във друго.

На кантар са 4гигабайтовата версия на rx 580,но не и с 8 гигабайтовата,която споменах,там печели както ти казах с поне 12-13 фрейма

П.С Добре мога ли да видя твоята версия за ПС то със 1070 ка ? Колкото се може по-бюджетна :) 

преди 3 минути, Tosho55 написа:

На кантар са 4гигабайтовата версия на rx 580,но не и с 8 гигабайтовата,която споменах,там печели както ти казах с поне 12-13 фрейма

Във кой игри ? Дай резултатите, ако визираш спонсорираните от AMD игри ( Wolfenstein и т.н.) е по-бърза, да. Картите са на кантар и са във един и същи ценови клас, макар и радеоните да са по-надценени заради минорите.

преди 3 минути, Tosho55 написа:

П.С Добре мога ли да видя твоята версия за ПС то със 1070 ка ? Колкото се може по-бюджетна :) 

Не ти препоръчвам 1070-ка, а 1070Ti, чиста 1070-ка е по-лоша покупка дори от GTX 1060 6GB/RX 580 8GB.

• Автор
преди 4 минути, Inno написа:

Във кой игри ? Дай резултатите, ако визираш спонсорираните от AMD игри ( Wolfenstein и т.н.) е по-бърза, да. Картите са на кантар и са във един и същи ценови клас, макар и радеоните да са по-надценени заради минорите.

Не ти препоръчвам 1070-ка, а 1070Ti, чиста 1070-ка е по-лоша покупка дори от GTX 1060 6GB/RX 580 8GB.

Да де 1070 ти моя грешка.

преди 4 минути, Inno написа:

Няма точен клип,но ето виж на 1060-ка https://youtu.be/1EpeoXKcU-w?t=43 средния фпс е 43,сега виж rx 580 https://youtu.be/Lwd5GzaFqY8?t=628,да графиките са на High,тоест на very high ще стане на горе долу 60 фпс :) 17 фпс разлика

преди 16 минути, Tosho55 написа:

Да де 1070 ти моя грешка.

Няма точен клип,но ето виж на 1060-ка https://youtu.be/1EpeoXKcU-w?t=43 средния фпс е 43,сега виж rx 580 https://youtu.be/Lwd5GzaFqY8?t=628,да графиките са на High,тоест на very high ще стане на горе долу 60 фпс :) 17 фпс разлика

Никога не сравнявай така карти от различни материали -  Има голям интервал между заснемането на двата, а и трябва да се вземат в предвид и другите фактори - различни тестови системи, ъпдейти на играта, ъпдейти на Windows, драйвери на карта и т.н. Картите са буквално на кантар, фенските глупости че едната е по-бърза от другата ги забрави, във AMD спонсорираните игри RX 580 е по-бърза, но същото важи и за Nvidia-та във по-горе изброените от мен заглавия.

Например това + това или тази, охлаждането й е отлично и е доста по-компактна, а е само 35 лева по-скъпа. Аз лично бих взел MSI. Хубаво е 8400 да се ползва със по-бърз памет, в комбинация със толкова бърза карта при 1920х1080, както може би си се убедил от 8600Кx1080Ti материала на PurePC, но ще ти трябва Z370, а и по-скъпа памет.

• Автор
преди 1 минута, Inno написа:

Никога не сравнявай така карти от различни материали -  Има голям интервал между заснемането на двата, а и трябва да се вземат в предвид и другите фактори - различни тестови системи, ъпдейти на играта, ъпдейти на Windows, драйвери на карта и т.н. Картите са буквално на кантар, фенските глупости че едната е по-бърза от другата ги забрави, във AMD спонсорираните игри RX 580 е по-бърза, но същото важи и за Nvidia-та във по-горе изброените от мен заглавия.

Например това + това или тази, охлаждането й е отлично и е доста по-компактна, а е само 35 лева по-скъпа. Аз лично бих взел MSI.

Ами до някъде като се замисля си прав,също аз още го нямам монитора,но много силно мислех да го поръчам,но сега се зачудих и като цяло дали 144 Hz си заслужава заради 2-3 fps игри,защото бюджета ми е 3400 лева целия и аз махах 630 от тях за този монитор https://plasico.bg/asus-mg248qr-24-led-tn-1ms-flicker-free-44625.html,ако си взема някакъв 60Hz с IPS панел ще мога да взема И и7 и 1070,ти как мислиш?

преди 28 минути, Tosho55 написа:

Ами до някъде като се замисля си прав,също аз още го нямам монитора,но много силно мислех да го поръчам,но сега се зачудих и като цяло дали 144 Hz си заслужава заради 2-3 fps игри,защото бюджета ми е 3400 лева целия и аз махах 630 от тях за този монитор https://plasico.bg/asus-mg248qr-24-led-tn-1ms-flicker-free-44625.html,ако си взема някакъв 60Hz с IPS панел ще мога да взема И и7 и 1070,ти как мислиш?

Полза от 144Hz монитор не е само за шуутърите. Не знам дали въпросния Asus MG248QR си заслужава, чети ревюта и мнения във англоезичните форуми, но 640 лева за 144Hz, 1080P, TN ми се струва доста. Може да намериш качествен 60Hz, 1080p, IPS 24'' за над двойно по-малко, ако това търсиш - цък. 8700 както и 8700K са почти двойно по-скъпи от 8400, но далеч не предлагат двойно повече производителност. За мен избора е или 8400 , който е адекватен дори за 144Hz със бърза карта, ако се комбинира със добра памет, или 8700K и адекватно дъно за него, което не знам до колко е добра покупка, на фона Z390 и липсата на съвместимост (почти 100% сигурно). Отново - ако не бързаш изчакай Computex и тогава си прецени какво и кога да купуваш.

Може да хвърлиш око и на някой 2560х1080 Ultrawide монитор, ако това е твоето нещо - цък. В момента 25'' модела е на супер цена във емаг, но може да ти се стори тесен - цък.

Гледам и във OZONE има промоция на нов евтин 144Hz - цък. Ето и още от там - цък

• Автор
преди 50 минути, Inno написа:

Полза от 144Hz монитор не е само за шуутърите. Не знам дали въпросния Asus MG248QR си заслужава, чети ревюта и мнения във англоезичните форуми, но 640 лева за 144Hz, 1080P, TN ми се струва доста. Може да намериш качествен 60Hz, 1080p, IPS 24'' за над двойно по-малко, ако това търсиш - цък. 8700 както и 8700K са почти двойно по-скъпи от 8400, но далеч не предлагат двойно повече производителност. За мен избора е или 8400 , който е адекватен дори за 144Hz със бърза карта, ако се комбинира със добра памет, или 8700K и адекватно дъно за него, което не знам до колко е добра покупка, на фона Z390 и липсата на съвместимост (почти 100% сигурно). Отново - ако не бързаш изчакай Computex и тогава си прецени какво и кога да купуваш.

Може да хвърлиш око и на някой 2560х1080 Ultrawide монитор, ако това е твоето нещо - цък. В момента 25'' модела е на супер цена във емаг, но може да ти се стори тесен - цък.

Гледам и във OZONE има промоция на нов евтин 144Hz - цък. Ето и още от там - цък

Не знам много се чудя... Тези 144hz Монитори по 370 лева повечето имат фрейм скиппинг проблем...Имаше един много добър на BenQ Zowie 144Hz за 500 лева и така ще станат работите много се обърках сега и не мога да подредя нещата... :D Ще легна малко утре ще му мисля имам време... :D Благодаря за занимавката,която положи...

Темата е много полезна, стига никой да не си избира конфигурация по нея :) За 3К се коментират кутии по 45 лева, по-евтини нямаше ли.. то и за останалото пак някой бълнува :) 

преди 7 часа, PANOV написа:

Темата е много полезна, стига никой да не си избира конфигурация по нея :) За 3К се коментират кутии по 45 лева, по-евтини нямаше ли.. то и за останалото пак някой бълнува :) 

Коментират се поне адекватни кутии за 45-50 лева, като DeepCool Tesseract, която е по-добра от доста от по-скъпите, ''маркови'' кутии на ''реномираните'' марки. Meshify C е направо невероятна кутия за три пъти повече, нали...но нищо, навярно факта че даваш три пъти повече ти дава душевен мир.

Поредния трол, като няма какво да напишеш въобще не спами темата.

преди 1 час, Inno написа:

Коментират се поне адекватни кутии за 45-50 лева, като DeepCool Tesseract, която е по-добра от доста от по-скъпите, ''маркови'' кутии на ''реномираните'' марки. Meshify C е направо невероятна кутия за три пъти повече, нали...но нищо, навярно факта че даваш три пъти повече ти дава душевен мир.

Поредния трол, като няма какво да напишеш въобще не спами темата.

Когато съберете 3 000 пари за компютър и вие ще си сложите нещата в тази кутия ...

Но нали не е за вас ко ти пука ще се съберата чарколите вътре ... което ви дава душевен мир.

преди 10 минути, Can Oa написа:

Когато съберете 3 000 пари за компютър и вие ще си сложите нещата в тази кутия ...

Но нали не е за вас ко ти пука ще се съберата чарколите вътре ... което ви дава душевен мир.

Излино е да пишеш на ''вие'', ако е защото съм ти наранил RGB/Tempered Glass душицата...това е твой проблем.Всеки може да пише заучени приказки и всеки може да види че кутия за 150 лева е три пъти по-скъпа, което не значи три пъти по-добра. Напиши със какво например Meshify C е по-добра от Tesseract-а, в предвид че ще се ползва за обикновена система и няма да се монтират AIO охладители, не че й въпросните си заслужават на фона на хубаво въздушно като Noctua NH-D15/Dakr Rock Pro4 , първия ще е на ръба, а Про4 ще се побере без проблеми във Tesseract-a.

Очаквам адекватни аргументи, а не празни приказки.

преди 5 минути, Inno написа:

Излино е да пишеш на ''вие'', ако е защото съм те наранил RGB/TG душицата...това е твой проблем.Всеки може да пише заучени приказки и всеки може да види че кутия за 150 лева е три пъти по-скъпа, което не значи три пъти по-добра.

Нямам идея за какво говориш ;)

Ти ми покажи като си купиш тази кутия с 3000 пари вътре ...

едит: далече съм от идеята да говоря на вие , това е обръщение към всички(вие) форумците които плющят такава кутия за такива машини на питащите.

преди 7 минути, Can Oa написа:

Нямам идея за какво говориш ;)

Ти ми покажи като си купиш тази кутия с 3000 пари вътре ...

Пак заучените фрази. Нищо изненадващо че няма прогрес във индустрията, а при кутиите е точно обратното, регрес до козирката. Явно масата от потребителите са като теб, цената е единствения критерий за качество.

Като няма със какво да помогнеш просто не пиши в темата.

Пак заучените фрази. Нищо изненадващо че няма прогрес във индустрията, а при кутиите е точно обратното, регрес до козирката. Явно масата от потребителите са като теб, цената е единствения критерий за качество.

Като няма със какво да помогнеш просто не пиши в темата.

Каквото искаш гледай щом няма да си купите тази кутия с тези части за какво говорим :)

преди 2 минути, Can Oa написа:

Каквото искаш гледай щом няма да си купите тази кутия с тези части за какво говорим :)

Отново отказваш да споделиш позицията си, май изобщо нямаш такава и сам показваш че говориш празни приказки.

Ако бях на мястото на @Tosho55 определено бих купил DP Tesseract и бих инвестирал спестените пари във периферия или монитор, нещо от което разлика ще усети и още как. 

преди 7 минути, Inno написа:

Отново отказваш да споделиш позицията си, май изобщо нямаш такава и сам показваш че говориш празни приказки.

Ако бях на мястото на @Tosho55 определено бих купил DP Tesseract и бих инвестирал спестените пари във периферия или монитор, нещо от което разлика ще усети и още как. 

Позицията е пределно ясна. Ако имам 3 000 пари никога няма да ги навра в това нещо. Не одобрявам че карати хорат да го правят след и като всички тука дето пишете никога няма да го направите. А да казваш ко и има на кутията всичко си има е най-лесното и аз мога да го кажа но няма да купя това нещо.

Кое е правилното - че кутията върши работа или че никога няма да си купя тази кутитя?

преди 7 минути, Can Oa написа:

Позицията е пределно ясна. Ако имам 3 000 пари никога няма да ги навра в това нещо. Не одобрявам че карати хорат да го правят след и като всички тука дето пишете никога няма да го направите. А да казваш ко и има на кутията всичко си има е най-лесното и аз мога да го кажа но няма да купя това нещо.

Кой е правилното - че кутията върши работа или че никога няма да си купя тази кутитя?

Ни карам никой да купува к'ото и да било, останал си със грешно впечатление.Ти наистина се държиш като типичния промит от маркетинг, цифрички и чиста естетика потребител. Вече се чудя дали се шегуваш или си сериозен. Това ти е четвърти пост в темата, в който отново отказваш да кажеш със какво Meshify C или дурго подобно Mid-Tower шаси е по-добро от въпросния Tesseract. Кажи ми поне каква ще е адекватната кутия за въпросните компоненти, за твоите критерии, ако въобще имаш такива.  Виж поне от към уличен жаргон го докарваш, но поне да беше подплатен със автономна мисъл.

Ни карам никой да купува к'ото и да било, останал си със грешно впечатление.Ти наистина се държиш като типичния промит от маркетинг, цифрички и чиста естетика потребител. Вече се чудя дали се шегуваш или си сериозен. Това ти е четвърти пост в темата, в който отново отказваш да кажеш със какво Meshify C или дурго подобно Mid-Tower шаси е по-добро от въпросния Tesseract. Кажи ми поне каква ще е адекватната кутия за въпросните компоненти, за твоите критерии, ако въобще имаш такива.  Виж поне от към уличен жаргон го докарваш.

Покажи ми някой от вас които предлагате на хората тази кутия с 3к машина наредени в нея и може да поговоим по-сериозно.

преди 10 минути, Can Oa написа:

Покажи ми някой от вас които предлагате на хората тази кутия с 3к машина наредени в нея и може да поговоим по-сериозно.

Пак бягаш от отговорност. Като влизаш във директен спор поне се аргументирай. Какво значи някой от ''вас'' ? Лошата секта, която не купува ''марковите'' и във доста случаи надценени кутии на западните марки ли ? Конкретно Fractal Design правят добри кутии със акцент не върху външния вид а върху ефективността, но горките няма как да оцелеят ако не започнат да предлагат кутии със закалено стъкло и кожуси на захранванията, просто защото е мудерно, а че в повечето случай въпросния капак влошава производителността и излишно оскъпява кутията, същото важи и за закаленото стъкло поне от към повишена цена за производство. Кутията (Meshify C), не е лоша, напротив, но аз лично не бих я купил, защото е доста тясна, определено бих предпочел Define S, версия без страничен прозорец, макар че за тази конф. е напълно излишна като пространство и екстри.

Очаквам от теб да споделиш със какво избрана от теб кутия, която мислиш е адекватна за въпросната конфигурация е по-добра от DeepCool Tesseract за 50 лева.

Ако няма какво да напишеш, настина спри вече да спамиш излишно.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.