Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Уха :)  колко известия в тази тема за мене ... сори тука влизам само до като съм на работа.

Като гледам някви романи писани нямам никво намерение да ги чета.

Последните  няклко поста щом се говори за други кутия значи е имало смисъл.

Тошо вземи си хубава кутия кояти ти харесва , няма да съжаляваш никога.

• Отговори 276
  • Прегледи 18,9k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор
преди 7 часа, Inno написа:

Скоростта е огромнa, според маркетинговия отдел на A-data...По-бърз е ако боравиш със огромни файлове, за гейминг система и ежедневно ползване няма да видиш никаква полза от по-бърз Nvmе диск и SATA III такъв. Ако тази A-data е добра и не грее като за световно, добре. Ако е защото искаш m.2, то MX500 се предлага и във такъв формат, но май си грее стабилно, поне по мнения на потребител във hwbg форума, към последните страници на темата за ssd-тата е въпросното оплакване.

Не пести от захранване и вземи Seasonic-а, напълно модулно е и ако вземеш по-евтина кутия ще ти е по-лесно подреждането.

Ако се спреш на вариант със H310/b360 дъно вземи най-евтината 2400мхз памет и си спести 30 лева, което са два вентилатора. Тази жълтата а-дата няма как да я пуснеш на повече от 2666Mhz на дъно по-различно от Z370, независимо какъв процесор сложиш.

Аз те съветвам да вземеш MSI Gaming/X карта, 60 лева повече е, но си заслужава дори само заради гаранцията. Все пак каза че ще поръчваш към края на месеца, та предполагам може да изчакаш и още малко за да се види Nvidia какво ще изкарат и на каква цена.

А как се слагат още вентилатори на кутия ? :D A 2400 i 2666 има ли голяма разлика?Тоест какво казваш,че по-добре Crucial MX500 ли,защото ако е така аз нямам проблем и без това е по-евтина с 25 лева :D 

Eто ти направо една конфигурация, която не е орязана тук и там само и само за да натъпчеш заключен Интел в нея.Макар че мисля Панов ти беше дал и той в началото вариант. Гарантирам ти, че няма да имаш проблем и с монитор с висока честота на опресняване. Само като дойде ще пишеш да ти я клокнем умерено. Ако не ти се занимава за 100 лева отгоре имаш 2600Х, който си върви почти на лимита и без клок. За сметка на това нямаш дилема около кутии, захранвания,ССД и дали ще ти тръгне паметта на еди колко си(макар че тази я няма в списъка). Само трябва да питаш за биоса , че ти трябва версия 3803 и нагоре. 250 Гб ССД е напълно достатъчно ако решиш да му сложиш някоя игра. Безидейно според мен, защото съм пробвал и разлика няма абсолютно никаква. Единствената игра , която си струва да е на ССД-то е WoW, за да зарежда по-бързо като се портнеш в Dalaran. От там нататък нада..., но ако все пак искаш. Картата на Палит е един от най-добрите Паскал дизайни и дори и MSI да е малко по-тиха ,държи по-ниски буустове. Асуса е нещо средно като шум и скорост между двете ,но не оправдава цената си според мен. Не гледай VRM-те, нито ще я клокваш с течен азот нито ще и правиш волтмодове. Теб те интересува да е бърза и тиха.

AMD RYZEN 5 2600 3.4GHz 6 CORE 12 Thread 19MB Cache
2X8G DDR4 3000 XPG Z1 ADATA
PALIT GTX1080 GAMEROCK 8GB
Fractal Design Define R6 Tempered Glass Black Mid Tower
Seasonic FOCUS Plus SSR-550FX GOLD
Samsung 960 EVO 250GB NVMe M.2 PCIe MZ-V6E250BW
Seagate 2TB Barracuda SATA III ST2000DM006
ASUS PRIME B350-PLUS AM4

Обща стойност - 2 917.88 лв. с ДДС

Aко ще даваш още 100-200 лева, може да си вземеш Х370 дъно и/или 2600Х. Или евентуално охладител, макар че бокса на АМД не е като Интелския и носи дори и умерен клок. Аз лично бих го оставил така и бих ги дал за монитора.

Не знам защо са ме споменали за монитор,но не бих казал, че съм много на ти с матриците и всичко друго. Аз купувам монитори или съветвам хората да купуват по един начин - на място. Отиваш където ги има, виждаш картината,размера, формата и си харесваш според джоба. На хартия и в някоя таблица или ревю всичко е много хубаво, но един предпочита ярки цветове , други по-бледи. Един вижда високите честоти, друг не . Някой го дразни ъгъла на виждане на TN, друг не му дреме защото седи пред него през цялото време....Това с картината е малко като със звука - субективно...

Иначе като долу горе бюджетен вариант правилно беше гледал Agon-a, но не мисля че можеш да очакваш чудеса. Цената му също е добра, като гледам в Германия го няма под 300 евро. Само че е 24 инча и му дават като недостатък неравномерната подсветка.

• Автор
преди 3 часа, Tommygun написа:

Eто ти направо една конфигурация, която не е орязана тук и там само и само за да натъпчеш заключен Интел в нея.Макар че мисля Панов ти беше дал и той в началото вариант. Гарантирам ти, че няма да имаш проблем и с монитор с висока честота на опресняване. Само като дойде ще пишеш да ти я клокнем умерено. Ако не ти се занимава за 100 лева отгоре имаш 2600Х, който си върви почти на лимита и без клок. За сметка на това нямаш дилема около кутии, захранвания,ССД и дали ще ти тръгне паметта на еди колко си(макар че тази я няма в списъка). Само трябва да питаш за биоса , че ти трябва версия 3803 и нагоре. 250 Гб ССД е напълно достатъчно ако решиш да му сложиш някоя игра. Безидейно според мен, защото съм пробвал и разлика няма абсолютно никаква. Единствената игра , която си струва да е на ССД-то е WoW, за да зарежда по-бързо като се портнеш в Dalaran. От там нататък нада..., но ако все пак искаш. Картата на Палит е един от най-добрите Паскал дизайни и дори и MSI да е малко по-тиха ,държи по-ниски буустове. Асуса е нещо средно като шум и скорост между двете ,но не оправдава цената си според мен. Не гледай VRM-те, нито ще я клокваш с течен азот нито ще и правиш волтмодове. Теб те интересува да е бърза и тиха.

AMD RYZEN 5 2600 3.4GHz 6 CORE 12 Thread 19MB Cache
2X8G DDR4 3000 XPG Z1 ADATA
PALIT GTX1080 GAMEROCK 8GB
Fractal Design Define R6 Tempered Glass Black Mid Tower
Seasonic FOCUS Plus SSR-550FX GOLD
Samsung 960 EVO 250GB NVMe M.2 PCIe MZ-V6E250BW
Seagate 2TB Barracuda SATA III ST2000DM006
ASUS PRIME B350-PLUS AM4

Обща стойност - 2 917.88 лв. с ДДС

Aко ще даваш още 100-200 лева, може да си вземеш Х370 дъно и/или 2600Х. Или евентуално охладител, макар че бокса на АМД не е като Интелския и носи дори и умерен клок. Аз лично бих го оставил така и бих ги дал за монитора.

Не знам защо са ме споменали за монитор,но не бих казал, че съм много на ти с матриците и всичко друго. Аз купувам монитори или съветвам хората да купуват по един начин - на място. Отиваш където ги има, виждаш картината,размера, формата и си харесваш според джоба. На хартия и в някоя таблица или ревю всичко е много хубаво, но един предпочита ярки цветове , други по-бледи. Един вижда високите честоти, друг не . Някой го дразни ъгъла на виждане на TN, друг не му дреме защото седи пред него през цялото време....Това с картината е малко като със звука - субективно...

Иначе като долу горе бюджетен вариант правилно беше гледал Agon-a, но не мисля че можеш да очакваш чудеса. Цената му също е добра, като гледам в Германия го няма под 300 евро. Само че е 24 инча и му дават като недостатък неравномерната подсветка.

http://nikem-bg.net/cart/58253p1r54541p1r57638p1r58179p1r60681p1r59979p1r58147p2r57227p1r56926p1rf.htm Това успях да докарам,което ми харесва :Д Успях да стабилизирам цената на точни 3 бона,само ако можех и да намеря по-евтина 2666Mhz рам,но няма никаква.Също за какви вентилатори за кутията говорихте,и как да ги сложа и кои са хубави? И според вас Fractal Design C Или S ? :)  Ще взема G-sync монитор на AOC

Самсунга е нереално скъп за TLC с 3 годишна гаранция. 

Виж за варианта на 8200 с радиатор които ще е по-студен от Самсунга с 5 годишна гаранция и 60 лв. по-ниска цена.

http://nikem-bg.net/computer-components/ADATA-GAMMIX-S11-240G-M2-PCIE/

http://hardwarebg.com/44224-adata-обяви-своя-най-бърз-гейминг-ssd-диск-s11/

п.с. С паметта също си се объркал. Кита който гледаше не е по-скъп но е с идея по-стегнати тайминги - http://nikem-bg.net/computer-components/2X8G-DDR4-3000-XPG-Z1-ADATA/

Няма значение че ще работи на 2666Mhz в случая е по-добрия избор като характеристики и разлика в цената няма за да се взимат отделни модули. Даже е левче по-евтин. 

За да се спестят пари (40 лв.) трябва да паднеш на най-умрелите модели 2400MHz. Нормалните както и тези на 2666MHz няма да ти спестят пари както и сам си установил.

п.с. 2 На кутията няма нужда да и добавяш вентилатори. Имаше се предвид евтината DUKASE която има само една перка и се налага закупуването на още една. 

Бюджетна кутия с прозорче и 2 вентилатора - http://nikem-bg.net/computer-components/Fractal-Design-FOCUS-G-GRAY-WINDOW/

Естествено наблягам на бюджетна моделите на FD които гледаш не случайно са с 60 лв. по-скъпи.

• Автор
преди 1 час, Roujin Z написа:

Самсунга е нереално скъп за TLC с 3 годишна гаранция. 

Виж за варианта на 8200 с радиатор които ще е по-студен от Самсунга с 5 годишна гаранция и 60 лв. по-ниска цена.

http://nikem-bg.net/computer-components/ADATA-GAMMIX-S11-240G-M2-PCIE/

http://hardwarebg.com/44224-adata-обяви-своя-най-бърз-гейминг-ssd-диск-s11/

п.с. С паметта също си се объркал. Кита който гледаше не е по-скъп но е с идея по-стегнати тайминги - http://nikem-bg.net/computer-components/2X8G-DDR4-3000-XPG-Z1-ADATA/

Няма значение че ще работи на 2666Mhz в случая е по-добрия избор като характеристики и разлика в цената няма за да се взимат отделни модули. Даже е левче по-евтин. 

За да се спестят пари (40 лв.) трябва да паднеш на най-умрелите модели 2400MHz. Нормалните както и тези на 2666MHz няма да ти спестят пари както и сам си установил.

п.с. 2 На кутията няма нужда да и добавяш вентилатори. Имаше се предвид евтината DUKASE която има само една перка и се налага закупуването на още една. 

Бюджетна кутия с прозорче и 2 вентилатора - http://nikem-bg.net/computer-components/Fractal-Design-FOCUS-G-GRAY-WINDOW/

Естествено наблягам на бюджетна моделите на FD които гледаш не случайно са с 60 лв. по-скъпи.

Благодаря,ссд наистина беше нещото,за което се чудих най-много,обмислям дали да сложа Crucia MX500l 500 гигабайтова версия,макар,че не е много бърза...А до кутията аз вместо да вкарам бюджетна даже мислех да сложа тази,но малко ме дразни че стъклото е доста тъмно,колко градуса ще е разликата ако си остана със C ? http://nikem-bg.net/computer-components/Fractal-Design-MESHIFY-C-BLACKOUT-TG/ :D 

edit:Както и да е ще взема нея,сега остана SSD-то да реша,също @Roujin ZМислиш ли че i7-8700 е най-удачния вариант на процесор за тези пари,защото много се чудих между райзени и интел и реших този?

При положение че е SATA няма как да е по-бързо реално са еднакви в това отношение каквото и да вземеш. 

Само че говорим за съвременна машина тоест да взимаш нещо на умрелия SATA не е необходимо от към цена също няма разлика както и от към гаранция.

http://nikem-bg.net/computer-components/CRUCIAL-MX500-500GB-M.2-2280-SATA-CT500MX500SSD4/

http://nikem-bg.net/computer-components/ADATA-SX6000-512G-M2-2280-PCIE/

п.с. Всъщност излъгах те има разлика и в гаранцията. SX6000 му дават 300TB докато MX500 е с 180TB.

• Автор
преди 2 минути, Roujin Z написа:

При положение че е SATA няма как да е по-бързо реално са еднакви в това отношение каквото и да вземеш. 

Само че говорим за съвременна машина тоест да взимаш нещо на умрелия SATA не е необходимо от към цена също няма разлика както и от към гаранция.

http://nikem-bg.net/computer-components/CRUCIAL-MX500-500GB-M.2-2280-SATA-CT500MX500SSD4/

http://nikem-bg.net/computer-components/ADATA-SX6000-512G-M2-2280-PCIE/

Аз се чудех и за паметта,точно това имах предвид,защото не знам дали 250 гб ще са ми достатъчни...Аз по принцип тегля по 1 игра,докато не я превяртя,но например ще сваля на веднъж Лига,Цс,стийм и Player Unknown's Battlegrounds,Fortnite,и не знам дали ще побере,също колко Гб е горе-долу Уиндоус 10? 

Около 20GB след инсталирането на драйвери и програми.  За ОС а и някоя игра реално и 120GB е достатъчно но не са особено изгодни.

Придържай се към 200 + ако ще слагаш игри на него. Повече е по-скоро за основен без HDD.

• Автор
преди 16 минути, Roujin Z написа:

Около 20GB след инсталирането на драйвери и програми.  За ОС а и някоя игра реално и 120GB е достатъчно но не са особено изгодни.

Придържай се към 200 + ако ще слагаш игри на него. Повече е по-скоро за основен без HDD.

Тоест,да си остана с Adata-Gammix-а?А има ли смисъл в SSD-то да се слагат програми като Антивирусни,Microsoft Office,Daemon Tools и плейъри? 

Всички програми се слагат там. Реално това ти е Ц-то където ти е ОС и всички програми които инсталираш а харда ти е Д-то където сваляш филмите и останалите глупости.

Между другото нищо не пречи да си ползваш стария хард и да не даваш пари за нов така или иначе разлика няма да има. 

преди 9 часа, Tosho55 написа:

А как се слагат още вентилатори на кутия ? :D A 2400 i 2666 има ли голяма разлика?Тоест какво казваш,че по-добре Crucial MX500 ли,защото ако е така аз нямам проблем и без това е по-евтина с 25 лева :D 

Няма да усетиш разлика между Jedec 2400Mhz CL17-17-17  и 2666 CL-16-18-18. Дадох сумати линкове към скалирането на паметта при най-различни процесори. Ако искаш по-бърза памет от 2666Mhz памет за i5/i7 ти трябва Z370, няма как. Сърди се на интел. Искаш да спестиш пари като не губиш нищо - ето ти спестени 30 лева. В игри не мисля, че ще усетиш някаква разлика между евтин Nvme и SATAIII. По-добре вземи сата версията на MX500, м.2 варинта грее доста, едва ли ще грее ако го ползваш за игри и OS, но все пак.

преди 2 часа, Roujin Z написа:

Тази жълтата A-Data e 16-18-18, просто никем са объркали спецификаците. Не се случва са първи път - цък. По-добре да вземе обикновена JEDEC CL17 и да си спести тези 30-40 лева, освен ако не иска памет със шарени планки.

Във Никем се е появила GTX 1080 Palit Gamerock на цена от 1234 лева, тоест 90 лева по-малко от MSI Gaming. Учудващо е по-етина от Palit Jetstream/Gainward Phoenix, явно е нова доставка, но ако не ти пука за по-голямата гаранция на MSI и не ти се чакат новите карта е алтернатива - Palit GTX 1080 GameRock.

Във stealtech има и EVGA GTX 1080 SC Gaming ACX 3.0 , но през 2016-та именно ACX  3.0 GTX 1060/1070/1080 картите имаха проблеми и стана голям скандал със EVGA, до колкото си спомням - цък, цък

Та, тази не е SC2, съответно е добре да я избягваш.

• Автор
преди 1 час, Inno написа:

Няма да усетиш разлика между Jedec 2400Mhz CL17-17-17  и 2666 CL-16-18-18. Дадох сумати линкове към скалирането на паметта при най-различни процесори. Ако искаш по-бърза памет от 2666Mhz памет за i5/i7 ти трябва Z370, няма как. Сърди се на интел. Искаш да спестиш пари като не губиш нищо - ето ти спестени 30 лева. В игри не мисля, че ще усетиш някаква разлика между евтин Nvme и SATAIII. По-добре вземи сата версията на MX500, м.2 варинта грее доста, едва ли ще грее ако го ползваш за игри и OS, но все пак.

Тази жълтата A-Data e 16-18-18, просто никем са объркали спецификаците. Не се случва са първи път - цък. По-добре да вземе обикновена JEDEC CL17 и да си спести тези 30-40 лева, освен ако не иска памет със шарени планки.

Във Никем се е появила GTX 1080 Palit Gamerock на цена от 1234 лева, тоест 90 лева по-малко от MSI Gaming. Учудващо е по-етина от Palit Jetstream/Gainward Phoenix, явно е нова доставка, но ако не ти пука за по-голямата гаранция на MSI и не ти се чакат новите карта е алтернатива - Palit GTX 1080 GameRock.

Във stealtech има и EVGA GTX 1080 SC Gaming ACX 3.0 , но през 2016-та именно ACX  3.0 GTX 1060/1070/1080 картите имаха проблеми и стана голям скандал със EVGA, до колкото си спомням - цък, цък

Та, тази не е SC2, съответно е добре да я избягваш.

Е да,ама нали слагаме прозорчета да му се кефя и за прегледност,по-готино е рам-та да изглежда като нещо ново и яко,както и да е не съм за 40 лева ,а тези нови карти които ги споменаваш за пореден път,на какви цени ще варират и по-добри ли ще са от gtx 1080...? Относно ССД-то сега избора е дали искам игрите да ми зареждат двойно по-бързо,или малко по-бавно,но пък да имам място за повече игри :D 

Също да ви питам кое е по-добре според вас G-sync Монитор за 690 лева TN на 144 хз или 650 лева 144хз VA панел,цвят или перформънс,а всъщност кога е полезен г-синка?

И също,добре де C-то ми ще е ссд-то ми като нямаш ссд от къде идват тези 80 гигабайта на Ц-то ? :D :D И каква е разликата между MX300 и MX500?

преди 1 час, Tosho55 написа:

Е да,ама нали слагаме прозорчета да му се кефя и за прегледност,по-готино е рам-та да изглежда като нещо ново и яко,както и да е не съм за 40 лева ,а тези нови карти които ги споменаваш за пореден път,на какви цени ще варират и по-добри ли ще са от gtx 1080...? 

И също,добре де C-то ми ще е ссд-то ми като нямаш ссд от къде идват тези 80 гигабайта на Ц-то ? :D :D 

Изобщо не ти разбирам логиката. Вмести да даваш 30-40 лева си направи собствени планки или лепни нещо, всички такива на DDR4 са за външен вид, а на въпросната мисля, че са дори пластмасови. Не гледай че маркетинга им ги нарича радиатори/heatspread-ъри. Е, вярно зелената печатна платка вярно ''не хваща окото''. Реално DDR4 консумира нищожно количество ток и няма нужда от радиаотри, компаниите ги слагат за да може потребителя да се асоциира със продукта. Освен че нямат никакво практическо приложение,  в повечето случай пречат, защото са прекалено високи и са във конфликт със вентилаторите на охладители. За жалост тенденцията от доста време е такава, залага се на визия за сметка на всичко друго, добър пример са AIO капаците при дъната - в някой случай пречат за охлаждането на VRM-ите. Моя съвет е да не бъдеш такъв потребил и да избираш трезво. Не стига че цените на ddr4 са безумно надценени,  защо да плащаш и за нещо, което няма да използваш ? Иначе паметта не е лоша, а за 355 лева има G.Skill Ripjaws-и със сиви и черни пластмаски и двете със чернa платка (3200Mhz, CL16-18-18) и двете са със Samsung E-die чипове. Във варио има и TeamGroup комплект със Samsung B-die памети, но е low binned b-die и е със доста разпуснати тайминги ( CL18-20-20-39) , реално ако се заиграеш ще може да я докараш до 3200Mhz CL-14/15 - цък, нещо, което няма как да постигнеш със A-data-та и въпросните E-die, това е ако вземеш Z370, разбира се. Имай на предвид обаче че са със безумно високи планки, но мисля, че горната част може да я махнеш.

А иначе плексигласовия панел на Define S доста лесно се надира, буквално със нокти - 2:15, обзалагам се че панела на C е същия. Аз бих взел версия без прозрачен панел за по-добро абсорбиране на шума, но ако все пак вземеш версия със плексиглас и ти се стори шумна може да размениш задния и предния панел, при S са съвместими, а най-вероятно и при C, другия вариант е да разглобиш всичко и да върнеш кутията. Преди време FD продаваха отделни панели за кутиите си като дори се намираха и тук.

Струва ми се че въобще не обръщаш внимание на линковете ? Виж първото ми мнение на първата страница.

Ако толкова те мързи да видиш пусковата цена на GTX 1080 - 699$ MSRP за Founders Edition версията на Nvidia и 100$ по-малко за партньорите на Nvidia, но приличните нереферентни съвсем разбираемо са били над 599$. В момента цената на FE е 549$ във сайта на Nvidia. От време на време Nvidia пускат FE карти за продажба в сайта си и естествено се изкупуват за минути....пусти миньори.

П.С : Покажи ги тези монитори, може даден модел да има изразени минуси, та да се избират така по спецификации не е добра идея.

Тошо, стига си ги умувал тия памети на B360. 

@Tosho55 Между другото ето кутия, която отговаря на изискванията ти за евтина кутия със TG - цък. Като гледам това видео обаче няма много пространство отзад за кабелите, но е трудно да се прецени така. Иначе не изглежда никак зле. Има магнитен филтър отгоре. За жалост не побира охладители над 155мм, поне по спецификации, но е възможно е да се побере и по-голям, доста често производителите се застраховат със няколко мм.

П.С: Ако я няма във Sky е налична и във Stealtech.

• Автор
преди 1 час, Inno написа:

Изобщо не ти разбирам логиката. Вмести да даваш 30-40 лева си направи собствени планки или лепни нещо, всички такива на DDR4 са за външен вид, а на въпросната мисля, че са дори пластмасови. Не гледай че маркетинга им ги нарича радиатори/heatspread-ъри. Е, вярно зелената печатна платка вярно ''не хваща окото''. Реално DDR4 консумира нищожно количество ток и няма нужда от радиаотри, компаниите ги слагат за да може потребителя да се асоциира със продукта. Освен че нямат никакво практическо приложение,  в повечето случай пречат, защото са прекалено високи и са във конфликт със вентилаторите на охладители. За жалост тенденцията от доста време е такава, залага се на визия за сметка на всичко друго, добър пример са AIO капаците при дъната - в някой случай пречат за охлаждането на VRM-ите. Моя съвет е да не бъдеш такъв потребил и да избираш трезво. Не стига че цените на ddr4 са безумно надценени,  защо да плащаш и за нещо, което няма да използваш ? Иначе паметта не е лоша, а за 355 лева има G.Skill Ripjaws-и със сиви и черни пластмаски и двете със чернa платка (3200Mhz, CL16-18-18) и двете са със Samsung E-die чипове. Във варио има и TeamGroup комплект със Samsung B-die памети, но е low binned b-die и е със доста разпуснати тайминги ( CL18-20-20-39) , реално ако се заиграеш ще може да я докараш до 3200Mhz CL-14/15 - цък, нещо, което няма как да постигнеш със A-data-та и въпросните E-die, това е ако вземеш Z370, разбира се. Имай на предвид обаче че са със безумно високи планки, но мисля, че горната част може да я махнеш.

А иначе плексигласовия панел на Define S доста лесно се надира, буквално със нокти - 2:15, обзалагам се че панела на C е същия. Аз бих взел версия без прозрачен панел за по-добро абсорбиране на шума, но ако все пак вземеш версия със плексиглас и ти се стори шумна може да размениш задния и предния панел, при S са съвместими, а най-вероятно и при C, другия вариант е да разглобиш всичко и да върнеш кутията. Преди време FD продаваха отделни панели за кутиите си като дори се намираха и тук.

Струва ми се че въобще не обръщаш внимание на линковете ? Виж първото ми мнение на първата страница.

Ако толкова те мързи да видиш пусковата цена на GTX 1080 - 699$ MSRP за Founders Edition версията на Nvidia и 100$ по-малко за партньорите на Nvidia, но приличните нереферентни съвсем разбираемо са били над 599$. В момента цената на FE е 549$ във сайта на Nvidia. От време на време Nvidia пускат FE карти за продажба в сайта си и естествено се изкупуват за минути....пусти миньори.

П.С : Покажи ги тези монитори, може даден модел да има изразени минуси, та да се избират така по спецификации не е добра идея.

SAMSUNG 24" C24FG70FQUX и Aoc g2460pg това са 2 та манитора повече се клоня към g-synca.но дайте мнение

Не намирам информация и ревюта на Samsung-а, но G2460PG има във TomsHardware, Eteknix. Не знам къде го гледаш за 690, навсякъде е над 700, в Ozоne e 739, мисля, че в началото на годината беше 680 лева там.

Чета мнения на потребители че C24FG70FQUX има ''purple bleed'' проблеми при 144Hz, виж коментарите в клипа. Има по-нова 73 версия, която има по-различна стойка, която уж е по-добра.

Стойката на Samsung-а изглежда гъвката, но не знам дали е стабилна.На мен лично не ми харесва кръглата основа. За 620 лева може да видиш и AOC AGON AG251FZ, ревю на TFT Central - цък. От същия сайт ето и ревю на ASUS MG248Q. Във същия сайт има полезни статии за различните 144Hz панели - цък, както и за UMLB - цък

П:С Мисля, че може да минеш и със доста по-евтин TN,144HZ 24'/1080p монитор, ако не ти трябва G-sync - Lenovo Legion Y25f , ACER KG251QF BMIDPX

преди 2 часа, Tosho55 написа:

И също,добре де C-то ми ще е ссд-то ми като нямаш ссд от къде идват тези 80 гигабайта на Ц-то ? :D :D И каква е разликата между MX300 и MX500?

Ми около 20GB са ти от ОС + ъпдейти + драйвери + програми останалите вероятно от игрите освен ако не си направил грешката да сваляш торенти в Ц-то?

Но както сам си забелязал в момента и 120GB SSD би ти свършило работа тоест 200GB + е много над необходимото ти и не е нужно да се изхвърляш с 500GB освен ако няма да го ползваш за основен.

Не разбрах защо продължаваш да гледаш устройства на стария интерфейс при положение че разлика в цената няма. Това колко голямо ще е няма връзка.

Иначе старият модел е с по-кратка гаранция и по-скъп. Ако те интересуват точните условия за 500GB модели - 

Съвременно SSD като SX6000 (260 лв.) му дават 300TB за 5 години докато бавните SATA като MX500 (260 лв.) е с 180TB за 5 години а старото MX300 (275 лв.) с 3 години за 160TB.

@Tosho55, взимай накрая единия конфиг и не се чуди толкова. Колкото по му се чудиш, толкова по-голям е шанса накрая да си помислиш, че си се прекарал с нещо. Реално те интересува картата 1080 и процесор ,който да не я спира, значи всеки от 8400/2600 нагоре. Че и някои отдолу най-вероятно. Останалото е чесане на езика и мерене на "съвети". Ако се хванем всички можем да изпишем още 800 станици за тайминиги, марки SSD и смисъла от тях, кутии с и без прозорец, TN / IPS или кондензатори на захранвания. Всичко това са неща ,които на теб няма да ти променят изживяването като седнеш пред монитора и са принципни дискусии.

Само за леко инфо на господин @Roujin Z - знаеш ли колко от TBW-то на моето EVO съм употребил за повече от една година? Това е при ежедневно ползване по няколко(много) часа + няколко месеца копане и блокчейна на него, както и WoW. Жокер - в момента е на 97% живот. Сметни ми кога ще му стигна капацитета и стига с тея чипове и гаранции. Да, цената е аргумент - всичко останало за обикновен потребител няма никакво значение, защото SSD-то ще надживее 6 компютъра. А когато има дефект ще го има независимо от марката и чипа.

Tommygun фенщината към определена марка ми докарва единствено отвращение и нелогичните обяснения не са необходими.

Имам от години TLC за основен и съм наясно колко са издръжливи.

Разликата е че аз съм платил по-малко пари защото не робувам на марки и ако все пак има проблем ще имам гаранция + 2 години.

Говорим чисто и просто за изгода и намека ти за видеокартите не е уместен. В случая плащаш по-малко но получаваш повече.

Нищо не намеквам, просто ми се иска понякога да се и замисляте ,че нещо не струва повече само заради името. Това е малко като на Кико любимата тема за колите...От друга страна е хубаво да се прецени, дали повечето пари си струва разликата в качествата. Примерно силно не съм съгласен ,че 8700 за 600 лева е 50% по-добър от 2600 за 400 лева...Но това си го решава питащия. Просто тези универсалните изказвания "Самсунга не струва", "Кутията с прозорец е шумна" и прочие са доста относителни. Особенно ,когато човек се е убедил от личен опит ,че не е така...

преди 6 минути, Tommygun написа:

Нищо не намеквам, просто ми се иска понякога да се и замисляте ,че нещо не струва повече само заради името. Това е малко като на Кико любимата тема за колите...От друга страна е хубаво да се прецени, дали повечето пари си струва разликата в качествата. Примерно силно не съм съгласен ,че 8700 за 600 лева е 50% по-добър от 2600 за 400 лева...Но това си го решава питащия. Просто тези универсалните изказвания "Самсунга не струва", "Кутията с прозорец е шумна" и прочие са доста относителни. Особенно ,когато човек се е убедил от личен опит ,че не е така...

Трудно ще приеме твоята гледна точка, Наруто си държи на своето мнение. Не го приемай лично. Преди години редовно пишеше мнения срещу Cooler Master , ASUS  ( които иронично наричаше Азис ) и още популярни марки. Определено има причини Samsung да са лидери на пазара при производството на определени продукти и носители на ред иновативни технологии ,но това е друга тема. Всеки може да прецени как и за какво ще влага парите си. Както се казва  " The choice is Yours " !   :) 

Това че съм спрял да пиша негативни коментари за скапаните захранвания (ниския клас) с лого на CM или да

обяснявам че определени модели на Азис струват по-скъпо от Асрок с подобни ако ли не и по-добри характеристики

е просто защото има достатъчно информирани потребители които го правят и не ги мързи дори да обясняват.

• Автор

Значи взимам адата ссд-то моля без да се карате.

Хахаха,защо ти викат наруто? :D

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.