Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Инно къде си се хванал пак да се дървиш и да подскачаш за абсурдни неща. Опитваш се да докажеш, че кутия за 40-50 лева е смислена за части за 3К. Ай бегай от хардуер раздела. Конфиг за 3000 го наври в кутия дето нито е просторна, нито с качествена изработка като материали, нито с нормални филтри, нито с кабелен мениджмънт дори да си мислиш друго щото зад дъното място няма - ще е бъркотия от кабели отпред. Но си личи че не си виждал никоя от кутиите и да Тесеракта не е лош, но не и при такъв бюджет. Защо се обсъжда изобщо?? Уж сме тука да помогнем на някой да си събере качествен конфиг за една торба пари и го набий в най-евтината удачна кутия, щото видиш ли било за игри и огромното спестяване от 100лева е много важно да иде за друго. Какво пак доказваш и защо пак спориш за неща, които граничат с абсурд. И не не съм тръгнал да рева за FD, но 150 лева са 5% от 3К - толкова ли е много че да има хубава кутия? И най малкото Dukase v2 с още един вент е малко над 80лв голяма е , подредена, филтри, кабелен мениджмънт и тн.. та къде си тръгнал с тесеракта за такъв клас конфиг ?? Стига разводнява темите !

• Отговори 276
  • Прегледи 19k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 13 минути, Inno написа:

Пак бягаш от отговорност. Като влизаш във директен спор поне се аргументирай. Какво значи някой от ''вас'' ? Лошата секта, която не купува ''марковите'' и във доста случаи надценени кутии на западните марки ли ? Конкретно Fractal Design правят добри кутии със акцент не върху външния вид а върху ефективността, но горките няма как да оцелеят ако не започнат да предлагат кутии със закалено стъкло и кожуси на захранванията, просто защото е мудерно, а че в повечето случай въпросния капак влошава производителността и излишно оскъпява кутията, същото важи и за закаленото стъкло поне от към повишена цена за производство. Кутията (Meshify C), не е лоша, напротив, но аз лично не бих я купил, защото е доста тясна, определено бих предпочел Define S, версия без страничен прозорец, макар че за тази конф. е напълно излишна като пространство и екстри.

Очаквам от теб да споделиш със какво избрана от теб кутия, която мислиш е адекватна за въпросната конфигурация е по-добра от DeepCool Tesseract за 50 лева.

Ако няма какво да напишеш, настина спри вече да спамиш излишно.

Ино казах само че не одобрявм да се предлагат неща котио предлагащия няма да си купи.

Продъжавам да казвам това -  Купете си машини за 3 бона с тази кутия ... от няколко години чакам да се лсучи и не става а всички с кеф ги предлагате на хората.

@Tosho55, понеже никой като гледам не те попита, дай аз да се включа;)

• Монитора ,доколкото разбрах още го нямаш - задължителни ли са ти 144 херца?
  • Ако да, ще гониш ли да ги "напълниш" ?
  • Доколко си чуствителен към тиъринг, микрозасечки и прочие?
  • Кое ти е по-важно - гладка картина или красива картина?

Като отговриш като за начало на тези въпроси, ще могат да те ориентират с монитора картата и процесора. Ако никой не се наеме и аз ще се пробвам.

Или хайде и за кутията че гледам една страница замина по нея - къде ще ти седи компютъра и важна ли ти е визията/тишината?

Все пак е много хубаво да се водят спорове и дискусии, но нека всички не забравят, че целта на темите е ПИТАЩИЯ да получи най-добрата ЗА НЕГО конфигурация. А не такава , която най-добре показва философията на помагащия. Защото някой може да иска да играе с 200 фпс на медиум или ниски настройки на 1080р а някой би предпочел 4К ултра без АА на 60 херца с адаптивна синхронизация (като мен например)...

преди 1 час, PANOV написа:

Инно къде си се хванал пак да се дървиш и да подскачаш за абсурдни неща. Опитваш се да докажеш, че кутия за 40-50 лева е смислена за части за 3К. Ай бегай от хардуер раздела. Конфиг за 3000 го наври в кутия дето нито е просторна, нито с качествена изработка като материали, нито с нормални филтри, нито с кабелен мениджмънт дори да си мислиш друго щото зад дъното място няма - ще е бъркотия от кабели отпред. Но си личи че не си виждал никоя от кутиите и да Тесеракта не е лош, но не и при такъв бюджет. Защо се обсъжда изобщо?? Уж сме тука да помогнем на някой да си събере качествен конфиг за една торба пари и го набий в най-евтината удачна кутия, щото видиш ли било за игри и огромното спестяване от 100лева е много важно да иде за друго. Какво пак доказваш и защо пак спориш за неща, които граничат с абсурд. И не не съм тръгнал да рева за FD, но 150 лева са 5% от 3К - толкова ли е много че да има хубава кутия? И най малкото Dukase v2 с още един вент е малко над 80лв голяма е , подредена, филтри, кабелен мениджмънт и тн.. та къде си тръгнал с тесеракта за такъв клас конфиг ?? Стига разводнява темите !

Може ли се и ти да не ми се нахвърлиш директно, в предвид че ми имаш ''зъб'' поради някаква странна причина, уверявам те обаче, че проблема е във теб.

Мислех да не ти отогварям, както в други теми, но ще го направя, защото ако беше някой друг изобщо нямаше да посочиш въпросните аргументи, който донякъде са верни, но така представени май са по-скоро празни заучени приказки, защото:

Tesseract-а е доста по-дългата кутия: 472(Дължина), 454(Височина), 210 (Ширина), съответно Meshify C е 417, 453 (със стойките), 217мм. Реално предимството й е че е 7мм. по-широка, което е плюс, ако монтира огромен въздушен охладител, макар че NH-D15 ще влезе и във Tesseract-а, а за по-висок охладител, аз не се сещам в момента. Във Meshify C не може да се побере захранване над 175мм дължина, освен ако не се махнат гнездата за 3.5'' дисковете, но дори тогава може да не легне идеално. За мен доста голям минус. При Deepcool-а няма такива ограничения. Съответно със това мнение показваш, че ''аргумента'' за простора е или заучена приказка или по-скоро прибързана нападка към мен. Не си прав и за филтрите за прах - Tesseract-а има филтри отпред и на захранването. В сайта на DeepCool пише че има и отгоре, но аз филтър не виждам, най-лесно е човек да купи отделен магнитен филтър.

Не си прав и че кутията предлага лошо менажиране на кабелите, напротив - има достатъчно отверстия и отвори за кабелите, а пространството отзад не знам колко мм. е, но на снимки в интернет изглежда минимум 15мм. Моята кутия има 15мм. и нямам никакви проблеми със дебелите кабели на моето Seasonic SS-520GB. Обзалагам се че няма да има никакъв проблем със това, дори и захранването да му е със дебели кабели, а не плоски. Да, Meshify C има гумени уплътнения при отворите, да има и каишки отзад за стягане на кабелите, но същия резултат се постига и при Tesseract-a със няколко свински опашки. Идеална подредба може да се постигне и при Tesseract-а. За добри резултати е нужно само желание и търпение, ако гледаме двете кутии. През просото, без желание няма да стане, дори човек да има идеалните плетени кабели за захранването и идеалната просторна кутия, а Meshify C/Define C определено не са просторни.

На мен разположението на 3.5'' дисковете при Meshify C/Define C никак не ми допада и със сигурност прави менажирането по-трудно отколкото при Tesseract-а. Отделно скобата за 2.5'' дисковете е точно зад CPU сокета, което за мен е най-лошото място. Ако човек има лаком процесор, именно дисковете ще поемат директно отдаваната топлина, но при тази конфигурация няма място за притеснение.

За изработката си прав, макар че не знам какво точно имаше предвид под ''изработка'', но дали тройната цена оправдава това, не знам.

Аз не съм прочел негативно мнение на потребители разполагащи със Tesseract-а. Нито със 2.5/3.5'' клетките, нито със менажирането на кабелите, нито със пространството за него зад кутията. Реално, единственото нещо, което ще усети, след като сглоби машината са вентилаторите. В сайта на FD пише че Mesfhify C използва техните Dynamic X2 GP-12 120мм. вентилатори и идва със два, а DP кутията идва със един 120мм отзад, който не се знае какво качество е и как е от към шум и дали е PWM.

Аз много добре знам какви са минусите на една евтина кутия като Tesseract-а, макар че си мисля, че при въпросната може и да не се наблюдават, но трябва да се тества, но не видях нито ти, нито CanOa да ги е посочил.

Не се заяждам, напротив, искам да видя позицията на @Can Oa, но той отказва да я сподели, по една или друга причина. Дано да не е, заради имагинерния му душевен мир от факта че купува три пъти по-скъпа кутия.

преди 1 час, Can Oa написа:

Ино казах само че не одобрявм да се предлагат неща котио предлагащия няма да си купи.

Продъжавам да казвам това -  Купете си машини за 3 бона с тази кутия ... от няколко години чакам да се лсучи и не става а всички с кеф ги предлагате на хората.

От къде знаеш че няма да си я купи ? Решението си е изцяло негово.

Какво аз ще си купя няма значение. Вече споделих, че ако бях на негово място определено бих купил ''въпросното нещо'', а спестените пари ще вложа във SSD/монитор, периферия или игри.

Пак продължаваш със папагалските приказки...

преди 1 час, Inno написа:

Кутията (Meshify C), не е лоша, напротив, но аз лично не бих я купил, защото е доста тясна.

DC  TESSERACT е даже по-тясна. Но да преминем директно на въпроса ти - ''Очаквам от теб да споделиш със какво избрана от теб кутия, която мислиш е адекватна за въпросната конфигурация, е по-добра от DeepCool Tesseract за 50 лева''?

Fractal Design MESHIFY C BLACKOUT TG...

Предимства:

1. Използвани по-качествени материали.

2. По-качествена сглобка.

3. По-добре проектирана.

4. Малки размери(подобни на mATX кутии), но с функционалността на ATX такива...

=> събира се на тесни места, лесен достъп до филтъра за захранването(вади се напред), горен филтър с магнитно прилепяне, различни комбинации за монтиране на вентилатори + липса на препятствия на въздушния поток, достатъчно място за подредба на кабелите, гумени вложки на прорезите за кабелите, подвижна(и махаща се) клетка за дискове, място за 3 броя SSD на гърба на дъното, липса на 5.25 гнезда.

5. По-добър външен вид.:D

Недостатъци:

1. Свалянето на предната решетка е леко неудобно.

2. Изводите за микрофон, слушалки и USB са захванати за лицевия панел.

DeepCool TESSERACT...

Предимства:

Няма.

Недостатъци:

1. Ниско качествени материали.

2. Недобра функционалност и проектиране...

=> в предната част има предвидено място за само един вентилатор[характерно за най-ниско бюджетните кутии(е, има и по-евтини боклуци)], клетките за дискове възпрепятстват потока от този единствен вентилатор, излишно място за 5,25 у-тва, вместо да се оползотвори, малко място за подредба на кабелите и т.н.

П.П. Няма смисъл да ми отговаряш.

Абе какви зъби, какви филми за някой си в някакъв форум ми говориш, тук да не ти е бащинията? Живот нямаш ли си? Ти си този който философства във всяка тема и не може да търпи реплики - що започваш да спориш за глупости вместо да си замълчиш за кутията или за всичко си прав ?? Като е пределно ясно на всички (без тебе) че евтина кутия е малоумен избор за такъф конфиг, признай си като мъж и не почвай излишни спорове! Все ти да си последна инстанция! За някой неща просто си замълчи, на всяко гърне мерудия да се хване за по нещо да почва романи!

Първо за Meshify C в случая конкретно не говоря, а принципно за хубава кутия има много удачни варианти за 100-150 лева, аз съм предложил и нея и Define C че даже и Dukase v2 в единия вариант, всяка си е с предимства и недостатъци. Просторна кутия не значи само голяма, освен картинки и спецификации да четеш.. И Define C и Meshify C са кутии с няколко групирани отделения така подредени, че при добра инсталация и отвеждане на кабелите има място за циркулация на въздуха и прочее. Минимални ограничения има с големи компоненти. Но не ми е целта да изреждам конкретни предимства щото спорът не е Meshify C vs Tesseract, спорът е кутия за 45 лева на хардуер за 3К !

Tesseract няма кабелен мениджмънт!! И тука не ти говоря за силиконови процепи говоря че отзад място НЯМА! Дори с плоски кабели нещата са почти обречени, покажи ми снимка на такава кутия с кабелите прекарани отзад , щото съм имал досег с нея подобна е на Zalman R1 в това отношение и се получава гнездо от кабели отпред. Ай сега къде ти го простора о въздушния поток, и визията, и лесното боравене с кабелите?!

Филтрите ти ли ще му купиш и слагаш като е лесно?? Те пари не струват ли? Нито е проектирсна с хубави текстилни филтри, удобни за достъп и почистване, нито нищо - ще се пълни с прах и това е. Дори да добавиш филтър цялата инфраструктура по поддръжката я няма.

За качеството на сглобка и материали да не говорим.. Но като знаеш че има недостатъци какво се пениш да докажеш че е смислена покупка за скъп компютър??

преди 1 минута, XECUTIONER написа:

....

''Даже е тясна'', Нима е ''цели'' 7мм по-широка ? Май си пропуснал текста по-горе и директно гледаш да се нахвърлиш, защото и ти като Panov се чувстваш емоционално накърнен ? Май пропускаш и факта че е цели 55мм по-къса...

1. По-качествени материали ? Може ли по-конкретно ? Предната част е изцяло пластмаса, а аз от затъмненото закалено стъкло никаква полза не виждам, нито практическа, нито естетическа.

2. По-качествена сглобка, дали ? Да не се окаже че като се махне закаленото стъкло кутията ще се гъне като червей, макар че е цели 55мм по-къса ? Аз твърдя точно обратното, само гледайки цялостната конструкция на Tesseract-а е лесно да се предвиди, макар че това няма толкова голямо значение, особено след сглобяване.

3. По-добре проектирана ? Може ли по-конкретно ? По-добре проектирана е от Tesseract-а, но това е по-скоро заради еволюцията на кутиите и хардуера през последните няколко години, а не защото кутията е непременно добре проектирана. Кутията на DP е вече на почти четири години. За мен решението да се сложат 3.5'' клетките там където са, не е добро решение, но няма какво много да се направи в предвид дължината. Стойката за 2.5'' дисковете я коментирах - най-лошото възможно място, поне да имаше едно/две 2.5'' гнезда върху кожуха на захранването, като е при други кутии, та да не е само за красота без никаква практическа полза. Tesseract-а има място за два 120мм. вентилатори на страничния панел, като горния до голяма степен ще е във конфликт, ако се монтира по-висок охладител, но долния би вършил идеална работа, ако се сложи лакома карта.

4. Малки размери, но само от към дължина, като ширина и височина си е чист Mid-tower, съответно да напишеш че се събира на тесни места е меко казано несериозно и показва че само искаш да се заяждаш.

5. Субективно. За мен изглежда непропорционално,именно заради силно намалената дължина.

Да,  Tesseract-а определено няма плюсове, затова всички потребители и дават отлични оценки, но явно притежателите й са глупаци, до един, нали...

Недобра функционалност ? Може ли по-конкретно. Какъв сериозен минус виждаш във кутията ? Да, щеше да е по-добре да няма 5.25'' гнезда и гнездата да се махат, но това е кутията на четири години. Какво място за подредба на кабелите искаш на мястото на 5.25'' гнездата в предвид размерите на кутията ??? Обзалагам, че всички гнезда могат да се махнат и при Tesseract-а, просто изисква модификации, а това че може да се монтира само един вентилатор, който наистина ще е доста блокиран от 3.5'' гнездата е факт, но не значи ще потока не може да се конфигурира по различен начин.

Не знам дали във този форум има модератори, но ако има такива ще е добре да вкарат във строя такива като теб и Panov, който са емоционално накърнени от постовете ми, което се транслира в нападки и излишен спам. Вие ще кажете поради каква причина е това, но не на мен.

преди 1 час, PANOV написа:

Абе какви зъби, какви филми за някой си в някакъв форум ми говориш, тук да не ти е бащинията? Живот нямаш ли си? Ти си този който философства във всяка тема и не може да търпи реплики - що започваш да спориш за глупости вместо да си замълчиш за кутията или за всичко си прав ?? Като е пределно ясно на всички (без тебе) че евтина кутия е малоумен избор за такъф конфиг, признай си като мъж и не почвай излишни спорове! Все ти да си последна инстанция! За някой неща просто си замълчи, на всяко гърне мерудия да се хване за по нещо да почва романи!

Първо за Meshify C в случая конкретно не говоря, а принципно за хубава кутия има много удачни варианти за 100-150 лева, аз съм предложил и нея и Define C че даже и Dukase v2 в единия вариант, всяка си е с предимства и недостатъци. Просторна кутия не значи само голяма, освен картинки и спецификации да четеш.. И Define C и Meshify C са кутии с няколко групирани отделения така подредени, че при добра инсталация и отвеждане на кабелите има място за циркулация на въздуха и прочее. Минимални ограничения има с големи компоненти. Но не ми е целта да изреждам конкретни предимства щото спорът не е Meshify C vs Tesseract, спорът е кутия за 45 лева на хардуер за 3К !

Tesseract няма кабелен мениджмънт!! И тука не ти говоря за силиконови процепи говоря че отзад място НЯМА! Дори с плоски кабели нещата са почти обречени, покажи ми снимка на такава кутия с кабелите прекарани отзад , щото съм имал досег с нея подобна е на Zalman R1 в това отношение и се получава гнездо от кабели отпред. Ай сега къде ти го простора о въздушния поток, и визията, и лесното боравене с кабелите?!

Филтрите ти ли ще му купиш и слагаш като е лесно?? Те пари не струват ли? Нито е проектирсна с хубави текстилни филтри, удобни за достъп и почистване, нито нищо - ще се пълни с прах и това е. Дори да добавиш филтър цялата инфраструктура по поддръжката я няма.

За качеството на сглобка и материали да не говорим.. Но като знаеш че има недостатъци какво се пениш да докажеш че е смислена покупка за скъп компютър??

Точно ти си този, който се нахвърля излишно, аз не искам да се заяждам със никого, не мога да кажа същото за теб. Нито имам претенциите да съм прав за всичко, в никакъв случай, отново не мога да кажа същото за теб. Съветвам те да не прекаляваш със тона. Опитах се да започна адекватна дискусия със CanOa, но безуспешно, ако ми кажеш че той е правия значи просто за пореден път ще докажеш написаното в горния ми коментар, може да си харесвате коментарите колкото искате.

Dukase V2 e като цяло по-добра, макар че не ми харесва кожуха на захранването (поне има 2.5'' гнезда) и прозрачния плексигласов панел. Предвидена е по-скоро за водно охлаждане, затова и побира само до 160мм. охладители. Конкретно за тази конфигурация е излишна, няма да се слага AIO или да се прави водно.

Какво лошо има в това да се вземе кутия за 45-50 лева при бюджет 2750-2800 лева ??? Нима кутия се избира само по цената и нищо друго ? Вече написах какво ми е мнението за кутията и защо бих я избрал, няма да се потретвам.

Tesseract-а предлага менажиране на кабелите, има достатъчно отверстия/отвори, а отзад ще има достатъчно пространство, особен ако се вземе модулно захранване като Seasonic Focus Gold, което мисля, че дори идва със плоски кабели. Да, няма да е толкова удобно колкото при Meshify C, но може да се постигнат същите резултати.Не си мисли, че ще е по-лесно да се прекарат кабелите, заради местоположението на 3.5'' гнездата - точно пред захранването. Гумените уплътнения са само за по-добър външен вид и не допринасят със нищо.  И аз имам машина със подобна кутия (Colorful Raynor и Seasonic SS-520GB, което не е модулно и не е със плоски кабели, имам 15мм зад кутията и проблеми със кабелите нямам никакви, със свински опашки и желание всичко си идва на мястото. И няколкото излишни кабела са под свобнодното пространство за 3.5'' дисковете. Заемат място за един 3.5'' диск.

Предния панел се маха, да определено по-трудно от при Meshify C. Дали ще се пълни с прах зависи от подредбата на вентилаторите и броя им, това е ако не броим доста важните фактори като помещението.

За сглобката, как си представяш Meshify C да е със по-качествена сглобка, в предвид че липсват каквито и да било монолитни 3.5/5.25 гнезда ??? Отново - не че това е толкова важно.

Не знам какво искаше да кажеш със това че Meshify C/Define C са със няколко отделения. Нормално еднокамерни Mid-tower кутии са , просто са със по-къса база и са предназначени за по-обикновени системи. По-добрата циркулация идва заради липсата на всякакви гнезда отпред, но ще дойде ако се монтират качествени вентилатори. Добри температури може да се постигнат и при Tesseract-а, със два 120ммм. вентилатори отгоре и един страничен , който да изкарва топлината от видео картата. Като толкова му пречат тези гнезда Halo 5 няма никакви и може да се монтират два вентилатора отпред, кутията идва също със два, но не знам дали подредбата на кабелите е толкова добра, колкото при Tesseract-а.

Та спокойно може да вземе и кутия за 45-50 лева и няма да сбърка и в никакъв случай няма да е ''фатална грешка'', обосновах се със примери и аргументи, щом ги намираш за заяждане, добре.

Какви нападки, ощипана госпожица? Кой почна спама? Както в почти всяка друга тема. Аз се заяждам само щото съм на друго мнение от теб ли? Ти репликира мен, не аз теб! И да, коментирах, че слагаш евтинджос кутия на скъпа система, нима е толкова безумно да го направя?! Я си виж ферманите по половин метър. Доказва кутия за 45 лева на система за 3000. Нито размерите са меродавни за просторна кутия - каза ти се вече че C тата примерно са компактни и пак много по-интелигентно подредени. Да не са с физически отделения, но всичко е групирано логично, според това къде е захранването и кабелите, как се връзва с дъното и компонентите и как се връзват устройствата. Чакам снимка на прекарани кабели отзад в Тесеракта! Не да  ми казваш ще - ДОКАЖИ! Я виж тука къде са кабелите, как минава захранващия за CPU и тн. И тука. Кабелите в колоните за устройства. Ето ти и цитат: I agree with not enough space at back for wiring.My seasonic have many and thick wires,tried hard but couldn't able to manage wiring.Used some of unused bays to hide some wires but yet unable to do safe cabling at back.Applied some force to fit the case panel. И с плоски кабели ще ти е зор да намериш. За пореден път никакви доводи. Само за сравнение. Чакам и да ми кажеш за филтрите къде са, текстилни ли са, как се чистят, или са само меш? Това ли е? Това? Чакам да ми кажеш за гнездата за вентилатори и как да махна колоната за дискове, че да имам добър поток - only con spotted here is the inability to remove the 2.5" and 3.5" drive cages. Чакам да ми кажеш това ли е качествено изработена кутия само като гледаш тия снимки. И най-вече това ли е подходящата кутия за тази система и какво толкова ще се спести? За мнения на доволни потребители ми говори - я питай колко от тях са сложили в тая кутия 1070 / 1080 и 8ххх процесор. Ако логиката ти е правилна, то всички други кутии над Тесеракт явно са безсмислени, освен ако няма да се слага водно ли как беше аргументът ти. Да си беше мълчал, услуга щеше да си направиш. Ама не точно ти си тоя дето не знае да си мълчи, като не е в правото си. И модератори му трябвали - че и нагъл на всичкото отгоре! От хардуер не разбираш, момче, намери си друго хоби.

преди 1 час, Inno написа:

Предната част е изцяло пластмаса. 

За разлика от теб аз съм сглобявал конфигурации с повечето компоненти, които коментирам. Не ми се налага да предполагам. Писна ми от наср@ни пишлегари. Стегни се в кръста и попрактикувай поне малко с нещата, които се разискват в този раздел. В момента не си полезен, защото пишеш наизустени неща, а за съжаление повечето от тях неверни. Спри да ме занимаваш с глупости.

преди 20 минути, PANOV написа:

Ти репликира мен, не аз теб!

Панов, не се занимавай. Наистина Томито е прав донякъде.

Не ми се искаше да навлизам в странични полемики, но да ви споделя моя дистанционен опит с Tesserаct-a. Препоръчах преди 2 години дистанционно на една приятелка за детето конфигурация за 1000 лева и беше с червената версия. Понеже видях, че много я предлагате а и на тесен бюджет и викам ,хайде. Сглобиха им я в Никем и единственото оплакване беше че подрънкват ламарините или най-вероятно както го разбрах, резонира и жужи. Това качена на дървено бюро на стойката за компютър. За съжаление по кофти причини не стигнах до там да ида на място като се прибера и да я пипна в ръка, така че споделям както казах дистанционно впечатление.

А скъпата кутия не е задължително да е с добър мениджъмънт. Моя стар Космос за над 200 евро също нямаше място зад капака, но там просто защото е доста стар модел. Новия Космос 2, в който също сглабях преди време е съвсем друга бира, но пак е кутия за над 300 евро. И въпреки това имаше други забележки.

Та да се върнем пак на момента , от какво има нужда питащия. Личната ми философия, когато има бюджет , е да се взимат големи хубави кутии и качествени захранвания, защото "носят" по няколко системи , докато се наложи смяна. Иначе с всяка нова система отива и кутия и захранване. Но темата не е за мен, нито за някой друг от спорещите а за човека ,който пита.

преди 12 минути, XECUTIONER написа:

Прави сте всички, само аз съм прост, че му се връзвам на излиянията. :D

преди 49 минути, PANOV написа:

Какви нападки, ощипана госпожица? Кой почна спама? Както в почти всяка друга тема. Аз се заяждам само щото съм на друго мнение от теб ли? Ти репликира мен, не аз теб! И да, коментирах, че слагаш евтинджос кутия на скъпа система, нима е толкова безумно да го направя?! Я си виж ферманите по половин метър. Доказва кутия за 45 лева на система за 3000. Нито размерите са меродавни за просторна кутия - каза ти се вече че C тата примерно са компактни и пак много по-интелигентно подредени. Да не са с физически отделения, но всичко е групирано логично, според това къде е захранването и кабелите, как се връзва с дъното и компонентите и как се връзват устройствата. Чакам снимка на прекарани кабели отзад в Тесеракта! Не да  ми казваш ще - ДОКАЖИ! Я виж тука къде са кабелите, как минава захранващия за CPU и тн. И тука. Кабелите в колоните за устройства. Ето ти и цитат: I agree with not enough space at back for wiring.My seasonic have many and thick wires,tried hard but couldn't able to manage wiring.Used some of unused bays to hide some wires but yet unable to do safe cabling at back.Applied some force to fit the case panel. И с плоски кабели ще ти е зор да намериш. За пореден път никакви доводи. Само за сравнение. Чакам и да ми кажеш за филтрите къде са, текстилни ли са, как се чистят, или са само меш? Това ли е? Това? Чакам да ми кажеш за гнездата за вентилатори и как да махна колоната за дискове, че да имам добър поток - only con spotted here is the inability to remove the 2.5" and 3.5" drive cages. Чакам да ми кажеш това ли е качествено изработена кутия само като гледаш тия снимки. И най-вече това ли е подходящата кутия за тази система и какво толкова ще се спести? За мнения на доволни потребители ми говори - я питай колко от тях са сложили в тая кутия 1070 / 1080 и 8ххх процесор. Ако логиката ти е правилна, то всички други кутии над Тесеракт явно са безсмислени, освен ако няма да се слага водно ли как беше аргументът ти. Да си беше мълчал, услуга щеше да си направиш. Ама не точно ти си тоя дето не знае да си мълчи, като не е в правото си. И модератори му трябвали - че и нагъл на всичкото отгоре! От хардуер не разбираш, момче, намери си друго хоби.

Ощипания си ти, на почти всяко мое мнение се нахвърляш без причина, както и някой други накърнени люде като @XECUTIONER. Май всичко започна от тази тема, първите ти дни във форума. Отново - проблема е във теб, аз нямам нищо срещу теб, но няма да толерирам неадекватни мнения срещу мен и спам. Като твоето, във тази тема е по-скоро злобна нападка и е пряк резултат от грандоманията ти, а това на @Can Oa и @XECUTIONER е чист спам.

Не е безумно да имаш аргументи за избора на евтина кутия, ако е е рационален и подплътен със факти, а не празни и заучени приказки, още по-малко пък подобно инфантилно държание. Не ми се влиза във спорове със butthurt-нат, но вече съм доста на дълбого и достатъчно време изгубих.

Първия линк показва точно, как се прави подредба по мързеливия начин, после се обвинява кутията. Втората връзка показва снимка със ниска резолюция, като от нея не може непременно да се каже дали човека се е постарал със подредбата или не, поне отпред изглежда що-годе добре. Няма никакъв линк към цитатите.

Доводите ги предоставих имам почти същата кутия и кабелите са привързани със свински опашки плътно, проблеми със затварянето на капак нямам никакви. Снимката на Define C показва система, която не е дори напълно окабелена, никъде не съм спорил че ще изглежда по-чисто, но три пъти по-евтината кутията няма прозрачен капак, та това не е важно, важно е всичко да е направено както трябва и да не пречи на потока.

филтрите се виждат на снимките, няма какво да ти казвам. Гнездата няма как да не се махнат, ще са нужни въпросните инструменти за целта, който му пречат го хваща и ги маха. За предложената конф. от мен няма никаква нужда.Единствено може да се добавят един или два вентилатора.

Кутията е качествена за парите си, и още как. По-горе съм написал защо въобще има толкова много гнезда. Ще свърши повече от добра работа за система със 8400 и нереферентна карта като 1070Ti/1080, особено ако се добави още един или два вентилатора към фабричния. 8400 има нищожна консумация на фона на i7 8700K, а 1070/1080 въобще не са R9 290/290X, нито пък Vega 56/64. Спестяват се над 100 лева, който може да се вложат другаде.

Наглеца си ти, и полека със епитетите ''момче'', не съм аз виновния че страдаш от мания за величие, възрастта ти няма особено значение, неадекватността си е неадекватност.

преди 2 минути, Tommygun написа:

Та да се върнем пак на момента , от какво има нужда питащия. Личната ми философия, когато има бюджет , е да се взимат големи хубави кутии и качествени захранвания, защото "носят" по няколко системи , докато се наложи смяна. Иначе с всяка нова система отива и кутия и захранване.

Точно така! Е, за големината може да се поспори, но не ми се занимава.

За мен лично космоса е скапана кутия, независимо от изданието. Иначе си прав - добре подбрани кутия и захранване могат да бъдат дом на няколко различни конфигурации.

Инно, не се излагай повече. Ако имаш да кажеш нещо по снимките и доводите от последния ми пост, казвай, вместо да се правиш на оборотен пак. Въздух под налягане.

преди 25 минути, Tommygun написа:

Не ми се искаше да навлизам в странични полемики, но да ви споделя моя дистанционен опит с Tesserаct-a. Препоръчах преди 2 години дистанционно на една приятелка за детето конфигурация за 1000 лева и беше с червената версия. Понеже видях, че много я предлагате а и на тесен бюджет и викам ,хайде. Сглобиха им я в Никем и единственото оплакване беше че подрънкват ламарините или най-вероятно както го разбрах, резонира и жужи. Това качена на дървено бюро на стойката за компютър. За съжаление по кофти причини не стигнах до там да ида на място като се прибера и да я пипна в ръка, така че споделям както казах дистанционно впечатление.

А скъпата кутия не е задължително да е с добър мениджъмънт. Моя стар Космос за над 200 евро също нямаше място зад капака, но там просто защото е доста стар модел. Новия Космос 2, в който също сглабях преди време е съвсем друга бира, но пак е кутия за над 300 евро. И въпреки това имаше други забележки.

Та да се върнем пак на момента , от какво има нужда питащия. Личната ми философия, когато има бюджет , е да се взимат големи хубави кутии и качествени захранвания, защото "носят" по няколко системи , докато се наложи смяна. Иначе с всяка нова система отива и кутия и захранване. Но темата не е за мен, нито за някой друг от спорещите а за човека ,който пита.

Най-накрая адекватно и обективно мнение. Аз мога да споделя същото за моята кутия, която е тази, тоест доста сходна със Tesseract-а, като тегло и дебелина на ламарините. Точно това имах предвид под ''минусите на евтините кутии''. Моята също е на дървено бюро, стои съвсем равномерно.

Първия космос е от съвсем различна ера, та е нормално, но като гледам снимката си свършил добра работа, а не си ги захвърлил и после да се оплакваш че кутията ти е виновна.

Втория Cosmos доста хора не го харесват и според мен не е особено добра кутия, но не съм и толкова голям ентусиаст по такива шасита че да дам супер обективно и информирано мнение.

Аз също съм фен на по-просторните кутии и бих взел Define S, която пък е може би прекалено просторна и на практика ще е наполовина празна.

преди 40 минути, XECUTIONER написа:

За разлика от теб аз съм сглобявал конфигурации с повечето компоненти, които коментирам. Не ми се налага да предполагам. Писна ми от наср@ни пишлегари. Стегни се в кръста и попрактикувай поне малко с нещата, които се разискват в този раздел. В момента не си полезен, защото пишеш наизустени неща, а за съжаление повечето от тях неверни. Спри да ме занимаваш с глупости.

Така е, ти не си само VRM спец ами и сглобяваш системи. Какво да гледам нещата в раздела, 80% от пишещите не са дори ентусиасти, именно те пишат заучените глупости, но нормално, това не е HardwareBG форума.

преди 14 минути, PANOV написа:

Инно, не се излагай повече. Ако имаш да кажеш нещо по снимките и доводите от последния ми пост, казвай, вместо да се правиш на оборотен пак. Въздух под налягане.

Какво да кажа ? Многократно написах това, което исках да кажа, а цитата сигурно ти си го сътворил. Чудех се дали си на повече от 12, но това няма толкова голямо значение, щом си със инфантилно грандоманско държание. Ако си на възраст, значи си обременен до козирката и си се регистрирал само да си избираш комплексите.

преди 6 минути, Inno написа:

Какво да кажа ? Многократно написах това, което исках да кажа, а цитата сигурно ти си го сътворил. Чудех се дали си на повече от 12, но това няма толкова голямо значение щом си със инфантилно грандоманско държание.

Много ме стресна, Давай подред по снимките и казвай какво и що, не ми пиши празни приказки.

преди 3 минути, PANOV написа:

Много ме стресна, Давай подред по снимките и казвай какво и що, не ми пиши празни приказки.

Линковете ти не сочат към никакви форуми и цитати. Ти май си този, който пише и чете по диагонал, намери си терапевт, или ако си подрастващ просто си намери някой съученик и излез навън. Ще ти се отрази добре, а и е петък вечер.

Ай после ще каже че пак аз го нападам :D  Подрастващ вика :D , на тебе даже опитите да ме обидиш са ти като на седмокласник. Пък после аз спамя и аз се заяждам. :D Няма ли да кажеш и да си лягам, това ти е другият ключов лаф. Какви форуми бе, гледай снимките, дето съм ти дал, ето ти линкове към двата източника. 1 2 Ай сега като гледаш снимките от по предния пост кажи за кабелния мениджмънт зад дъното, за филтрите, за гнездата за вентилатори, за колоната за дискове, за изработката

• Автор
преди 3 часа, Tommygun написа:

@Tosho55, понеже никой като гледам не те попита, дай аз да се включа;)

• Монитора ,доколкото разбрах още го нямаш - задължителни ли са ти 144 херца?
  • Ако да, ще гониш ли да ги "напълниш" ?
  • Доколко си чуствителен към тиъринг, микрозасечки и прочие?
  • Кое ти е по-важно - гладка картина или красива картина?

Като отговриш като за начало на тези въпроси, ще могат да те ориентират с монитора картата и процесора. Ако никой не се наеме и аз ще се пробвам.

Или хайде и за кутията че гледам една страница замина по нея - къде ще ти седи компютъра и важна ли ти е визията/тишината?

Все пак е много хубаво да се водят спорове и дискусии, но нека всички не забравят, че целта на темите е ПИТАЩИЯ да получи най-добрата ЗА НЕГО конфигурация. А не такава , която най-добре показва философията на помагащия. Защото някой може да иска да играе с 200 фпс на медиум или ниски настройки на 1080р а някой би предпочел 4К ултра без АА на 60 херца с адаптивна синхронизация (като мен например)...

@Tommygun Ами това се чудя,дали са ми задължителни,защото разбрах,че не само за фпс игри е по-хубаво,а ми и за други неща като цяло.

Ако ще си взема,ше гоня да ги пълня само в игри,които мога,и пак ще съм доволен от графиката,не например да направя Witcher на Very Low за 144 фпс

Не съм чувствителен,или поне не съм попадал на такъв монитор,който да ме дразни.

Ами и двете са ми важни,много труден въпрос,повече предпочитам гладка картина,но ако е ужасно ниска гамата или цветовете не са много точни много ме дразни,точно за това питах дали няма някакъв 144hz монитор със сравнително добри цветове.

преди 23 часа, Inno написа:

Къде я гледаш тази Sapphire RX 580 и на каква цена е ?

http://www.sapphiretech.com/productdetial.asp?pid=3891952B-0F89-44B0-A39E-E911C8B689F9&lang=eng

Този модел постоянно се зарежда по-всички известни фирми и също толкова постоянно се изкупува.

Цената варира от около най-ниската 760 лв. в Никем до по-висока във Варио и Скай и достига до 800 лв. в Плесио а в Жар и други върви нагоре...

По-евтините модели на Sapphire вкл. тези с 4GB или са с близка цена или по-скъпи понякога много вероятно защото е залежала стока.

Наистина любопитно държание на търговците да зареждат само топ-модел при това явно в нищожни количества за сметка на това редовно.

Чудно ще видим ли заредена и Limited Edition някъде отново?

Edit; В Скай явно пак са я заредили - https://shop.sky.bg/8192M-NITRO-Radeon-RX-580-8GD5-Special-Edition-PCI-E-11265-21-20G

По-евтино от Плесио на пак е около 20 лв. по-скъпо от последната цена в Никем преди да се изкупи за пореден път.

Ясно, явно миньорската треска все още бушува със пълна сила, едва ли внасят малко бройки.

П.С: Съмнява ме Sapphire да не им достигат RX 570/580-ки, със сигурност се намират по-лесно от Vega56/64.

Кой обаче към днешна дата купува AMD карти за игри не знам...

Мда цената се срути от близо 1 200 лв. за модела до прилична цена но пак тръгна лекичко нагоре. Беше с десетина лева по-евтина при първото зареждане след спада на цените.

п.с. Чудно дали някога ще се върнат цените по-старо му. Например най-скъпата Limited Edition а тя беше наистина доста скъпа беше стотина лева по-евтина докато се намираше.

преди 2 минути, Roujin Z написа:

Мда цената се срути от близо 1 200 лв. за модела до прилична цена но пак тръгна лекичко нагоре. Беше с десетина лева по-евтина при първото зареждане след спада на цените.

п.с. Чудно дали някога ще се върнат цените по-старо му. Например най-скъпата Limited Edition а тя беше наистина доста скъпа беше стотина лева по-евтина докато се намираше.

Според мен цените на които ги продават в момента са далеч от приемливи. Преди качествените модели RX 580 се предлагаха за 650 - 669 лева , а най-качествените  платки на GTX 1060 варираха между 640 - 670 . Твърде далеч от цените към днешна дата.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.