Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Решение за самоубийствени мисли

Featured Replies

Mediterranean, с такава тематика шега не бива. Какъв трафик ще вдигне на форума и какво печели някой от подобно нещо? Освен това имаме и примера с лъжливото овчарче... абсурдно ми се вижда, това което говориш.

преди 7 часа, when im gone написа:

Само, че това което виждам до момента е как тя бавно и сигурно се отдръпва. Виждал съм мои приятелки как го правят това, аз даже съм го и давал като съвет.. Един вид подготовка за раздяла. Действаш по този начин докато се почувстваш готов психически да прекратиш нещата. Мамка му, тва е същото като и с наркоманите. Нима спираш от раз или просто намаляш дозата. Това и прави тя.

Мисля, че наблюдението ти е правилно. Особено пък ако прочетеш и библейската трактовка на подобни ситуации. Тя знае, че е сгазила лука пред техните, ако не и повече, и ще се опитва да замаже ситуацията. По принцип не само протестанти, но и православни са против интимни предбрачни взаимоотношения. И вече нещата опират до това на кого повече държи, на семейството си или на тебе. И дали съжалява за връзката или не. Ако съжалява, рано или късно това ще се прояви. А и по принцип ти може да не го мислиш, но мирогледа на родителите има голямо значение и големи противоположности са обречени на конфликти. Но независимо от вярванията на родителите, ти като мъж (а не мухльо) трябва да застанеш един ден пред тях, нали няма да им крадеш дъщерята? Или мислиш, че тя не е тяхна, а "животът си е неин" и "може да прави каквото си поиска"?

• Отговори 144
  • Прегледи 11,6k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 6 часа, Mediterranean написа:

Това за църквата и как тя днес била на църква, пффф, аз не съм чула в България да има чак толкова религиозни семейства, тва само по американските филми съм го гледала.

У наше село ходят (град е от 30-на години). Вдигнаха хубава църквичка, набараха сладкодумно попче и фамилиите ходят, като местна забележителност.

ПП: А ако е сектантка, там се ходи под строй. И така му викат "на църква".

• Автор

Повярвай и аз не бях чувал. Сега обаче вече знам. Най - лошото, е че на пръв поглед изглеждат напълно нормални хора (не ги нападам, всеки е свободен в избора си на религия и колко силно иска да вярва). Мисълта ми беше, че няма как да разбереш, че тези хора участват в.. Там има десятък, нали знаете какво е? 1/10 от заплатата ти задължително всеки месец, независимо колко вземаш и на колко години си. Работиш ли, кихаш.

Преди малко и звъннах. Викам кво стана снощи, щеше да се обаждаш да се видим евентуално пък ни вест, ни кост. Вика..извинявай заспала съм. Днес ще се видим ли... 

По тона и съдя, че всичко ще приключи явно днес.

Кажи и, че дълго си размишлявал и си открил "правият път", и си решил да се присъединиш към "братството" или каквото е там, и ще се водиш от техните норми и правила. Гарантирам ти, че ако наистина е такава ситуацията, ще видиш внезапна промяна в отношението и. Иди и виж за какво иде реч, пък после ще прецениш какво да правиш след това...

• Автор

Това съм го пробвал. Проявих желание още преди няколко месеца. Говорим си редовно за религията и, посетих църквата 2-3 пъти. Спортувах даже с единия пастор. Не го направих просто ей така, а за да я разбера нея повече. Нея, не църквата. Уви тя смята, че родителите и ще кажат, че това е колкото да им замажа очите.

Тия родители са ви бахти пречката.То това си е чиста простащина.

преди 1 час, when im gone написа:

Най - лошото, е че на пръв поглед изглеждат напълно нормални хора

Абе, що не отидеш да се запознаеш с хората, па каквото сабя покаже?Ако не стават работите, тегли чертата и си поемай по своя път.Поне ще си опитал.Тия "нашите няма да те харесат, щото един кво си", са някакви жалки предположения и предразсъдъци.

Повярвай и аз не бях чувал. Сега обаче вече знам. Най - лошото, е че на пръв поглед изглеждат напълно нормални хора (не ги нападам, всеки е свободен в избора си на религия и колко силно иска да вярва). Мисълта ми беше, че няма как да разбереш, че тези хора участват в.. Там има десятък, нали знаете какво е? 1/10 от заплатата ти задължително всеки месец, независимо колко вземаш и на колко години си. Работиш ли, кихаш.

Преди малко и звъннах. Викам кво стана снощи, щеше да се обаждаш да се видим евентуално пък ни вест, ни кост. Вика..извинявай заспала съм. Днес ще се видим ли... 

По тона и съдя, че всичко ще приключи явно днес.

Протестантска секта.Най-често петдесятници и производните им.Те събират десятък.Влиянието в/у редовите им членове е силно.Възможно и силно вероятно е да и въздействат.Мога дори да предположа как.Но някои моменти ми се виждат странни.

преди 4 минути, The Negative One написа:

Абе, що не отидеш да се запознаеш с хората, па каквото сабя покаже?Ако не стават работите, тегли чертата и си поемай по своя път.Поне ще си опитал.Тия "нашите няма да те харесат, щото един кво си", са някакви жалки предположения и предразсъдъци.

Това няма да сработи.И въобще тук нещата са по-сложни.В църквата предполагам и говорят, че Св.Дух и е обиден заради греховния и живот извън брак.Чувството за вина е огромно и това прави момичето несигурно.

преди 39 минути, badr написа:

Това няма да сработи.И въобще тук нещата са по-сложни.В църквата предполагам и говорят, че Св.Дух и е обиден заради греховния и живот извън брак.Чувството за вина е огромно и това прави момичето несигурно.

Не знам какво й говорят в цРквата, ама за мене това е върховна простотия.Явно е и някаква пречка.Не разбирам от подобни глупости(за мен са) и не искам да засягам никого, но явно има и такива случаи.Доста жалка история, ако хората наистина се обичат.

Може да се поспори, дали ценностите проповядвани в религиите или незачитането им  са "върховна простотия"... Света не се върти около нечии мераци.

Трябваше да започнеш с това, че са от секта и че тя има наклонности към това

И вече сам можеш да си отговориш на въпросите

Можеш или да я спасиш от там или да станеш като тях

• Автор
преди 1 час, The Negative One написа:

На моменти ми идва просто да отида и да се представя. Но знам, че ако го направя тя ще откачи от факта, че съм я прескочил.

преди 36 минути, California написа:

Трябваше да започнеш с това, че са от секта и че тя има наклонности към това

И вече сам можеш да си отговориш на въпросите

Можеш или да я спасиш от там или да станеш като тях

Искаше ми се да я спася. Защото виждам, че не е като родителите си. Всички останали роднини са напълно свестни хора и даже знаят за мен. Познавам се с баба и, леля и..разбирате накъде отиват нещата. 

.Защо просто не й кажеш, че искаш най-накрая да се запознаеш с техните, за да приключи цялата драма?Хем на тебе ще ти олекне, хем и на нея.

преди 53 минути, when im gone написа:

На моменти ми идва просто да отида и да се представя. Но знам, че ако го направя тя ще откачи от факта, че съм я прескочил.

Да откачи?Що тей?Щом тя не иска да те представи, направи го ти.Кажи, че ти е писнало да се криете.Главите ви са пълни с предразсъдаци.Та вие ако само си пишете, считай, че до няколко месеца нещата ще са приключили.

преди 6 часа, when im gone написа:

Това съм го пробвал. Проявих желание още преди няколко месеца. Говорим си редовно за религията и, посетих църквата 2-3 пъти. Спортувах даже с единия пастор. Не го направих просто ей така, а за да я разбера нея повече. Нея, не църквата. Уви тя смята, че родителите и ще кажат, че това е колкото да им замажа очите.

Ами то ако си е точно така, нормално е така да реагират. Е ти си ходил на въпросната църква, пък не си се видял с родителите ѝ? Инкогнито така? Как ще им замажеш очите като не те знаят кой си?

Иначе ако човек има намерение да се обвързва с хора, принадлежащи към някаква религиозна общност, най-малкото е разумно да проучи за какви хора става дума, какви неща вярват и практикуват. Примерно, при мормоните има многоженство :) И те са секта излязла от протестантството. Не казвам, че трябва да лъжеш и да се опитваш да хвърляш прах в очите - тия неща обикновено си проличават и не са достойни за уважение.

Поне както ми изглежда, тя има вина, че те е допуснала до себе си, при положение, че няма одобрението на родителите си и това е важно за нея. Това не е коректно. И сега всичко зависи от тях, така излиза, което рано или късно е щяло да се случи... и се създават фалшиви очаквания. Интересно също как иска да те печели за "вярата", при положение, че очевидно е в нарушение на някои принципи и затова и срамува пред родителите. А трябваше с радост да те представи...

преди 4 часа, when im gone написа:

Ами не е коректно така, в крайна сметка, ако това нещо не можете да направите ЗАЕДНО, как ще живеете заедно един ден? И аз бих откачил на нейно място. В крайна сметка животът веднъж се живее.

Искаше ми се да я спася. Защото виждам, че не е като родителите си.

Ей тука е драмата. Не е като родителите си, но все пак иска да им угоди и да получи одобрението им (което е нормално). Но насила хубост не става. А и по принцип не знам кое е по-добре за нея - да станете двойка официално, защото тъй или иначе сте станали такава, но техните да възроптаят, или да те отхвърлят и тя да се откаже от тебе и да си носи петното пред обкръжението си после. А всичко щеше да е толкова по-лесно и безпроблемно, ако те беше представила на родителите още в началото и преди интимните отношения... и тогава да се види накъде отиват нещата.

Искаше ми се да я спася. Защото виждам, че не е като родителите си. Всички останали роднини са напълно свестни хора и даже знаят за мен. Познавам се с баба и, леля и..разбирате накъде отиват нещата. 

Има начини разбира се. Обаче трябва да си готов на много неща за това момиче.Подхода дотук тотално погрешен.

В твоето съзнание родителите и не са стока.Така още от сега се залага конфликт и караш момичето да избира м/у теб и родителите.Дори и да не ги послуша и избере теб  - това е избор, който ще разруши отношенията ви.

преди 8 часа, Lumberman написа:

Mediterranean, с такава тематика шега не бива.

Като се има предвид, че все пак 2015г. същия потребител има почти същата тема ........ (;

Значи излиза, че за три години има десетина мнения с една и съща тематика - като ви казвам, че този форум е станал кенеф, не ви се вярва.

• Автор

Привет, 

разделихме се официално. Предава се пред страха си. Време е да ощастливим алкохолните магазини.

преди 21 минути, when im gone написа:

Привет, 

разделихме се официално. Предава се пред страха си. Време е да ощастливим алкохолните магазини.

Не знам дали ще те упокой ама ако се зачетеш във форума и ще установиш че тука има потребители къде са в много по лошо положение от твоето с жените.

преди 33 минути, when im gone написа:

Tи сега да не вземеш да се умориш с алкохолно натравяне? Или ще пиеш като моряк?

И какво, по-леко ли се живее така като всичко приключи? Всъщност май реалността не те отчайва? А по-скоро това, че красивите мечти, които си градил, не могат да станат реалност?

И защо ще се напиваш? Научи нещо полезно занапред. Направи си изводи. Алкохолът помага на човек да забрави... да забрави, че пие... като онзи герой на Екзюпери.

Но и очевидно девойката не държи достатъчно на тебе. Непостоянни са жените.

преди 2 часа, sound написа:

Значи излиза, че за три години има десетина мнения с една и съща тематика - като ви казвам, че този форум е станал кенеф, не ви се вярва. 

Ами има някои потребители, които и до тоалетна не стават да отидат... и така става.  Сърце не им дава :) А после се засягат.

на 9.06.2018 г. в 13:46, when im gone написа:

Здравейте, 

истината е че не знам какво да правя. Бях решил, че ще работя на кораб като ел механик. В месеца преди да се кача се запознах с ново момиче. Започнахме да излизаме, нещата бързо станаха сериозни. Забавих качването до 4тия месец. Факт, че на борда не ми хареса. Исках при нея, да прекарам всяка частица и може би заради това слязох по рано. Имам професия свързана с продажбите и значителен опит и реших, че това ще е. След като слязох тя започна да се отдръпва от мен. Имаме 9 години разлика, родителите и са религиозни и все още не знаят за нашата връзка. Тя се притеснява, че съм сериозен в отношенията ни и че може би ми губи времето, защото в момента искаме едно и също, но не знае след 3-4 години дали няма да поискам семейство, деца и прочие. Обяснявах и че няма нищо сигурно на този свят, слушва се в думите ми, но се държи изключително дистанцирано от мен. Комуникацията ни намаля, виждаме се веднъж седмично... почти не си пишем или говорим. Правих опити в началото да я запазя поне до колкото мога нормална, но... сякаш защитната и реакция е прекалено силна. Страх я е от родителите и защото няма да одобрят, а не иска да се кара с тях. И ето тук идва моя казус. Дали да си седна на задника и да си работя в бг, като я се издигна я не, защото тя ми е мотивацията или да се върна към плана с корабите. Там също няма да съм щастлив, но поне ще съм финансова независим и стабилен. Колкото до нея бяхме се разбрали да каже на техните и реално от този момент нататък тя започна така да страни от мен. Почувствала се сякаш и поставям ултиматум или мен или тях. Но си и призна, че на нея и е писнало да ги лъже, но пък я е страх от тях и не иска да се карат.... общо взето. Аз съм изключително нервен сега, от 3 седмици го карам на хапчета, почти не спя и не ям.. Убива ме отношението и в момента и сякаш ми се иска да съм на кораба, да се счупя от физически труд и да заспивам вечер с празна глава, без мисли по нея. 

Не знам какво да правя.. появяват се и самоубийствени помисли. Че ще е по добре всичко за мен да свърши просто. За сега успявам да ги изгоня от главата си, заради чувството на вина което ще оставя на близките си. Но пък да изглежда като инцидент започва да ме блазни. Както си карах вчера и ми се прииска да настъпя педала и да се забия в мантинелата.. Костваше ми доста усилия да не го направя. Снощи стоях буден до 4 с мисълта днес да изляза на магистралата, с 200 и в някой стълб. Не вярвам, че ще оцелея...

Знам, че решението е само мое и че аз ще живея с последствията. Но ми се искаше да споделя. Психическата болка започна да ми се проявява като физическа. Не мога да споделя това на никой близък... Говоря за тези самоубийствени мисли. Две мои приятелки май надушиха, че има неща гнило.. и периодично ми звънят и проверяват дали не съм на лобните места за самоубийство.

Страх, ме е че каквото и решение да взема може да е грешно. А искам просто да съм щастлив..

•  

Тези Натрапчиви мисли Циклично ли се появяват ? 

Защото забелязах , че преди около 2 год. си бил във същото Състояние ?

Привет, 

Ко казах аз, ко. Не та обича.

И след като не те обича, реципрочно не те цени, не те заслужава и предпочита някой друг да я, сещащ се, още ли ти е толкоз скъпа? Пий, като ти се пие, но колкото по-рано осъзнаеш, че това е добра новина, толкова по-рано ще спреш да се самоизмъчваш. Добра новина, защото си разбрал, че няма да я бъде, че не е сериозна, че си някъде назад в списъка ѝ с цели, че няма да се луташ в неведение, да си правиш планове, които няма да се сбъднат.

Нещо много важно за живота е да научиш, че той е несправедлив и гаден. Това не е песимизъм, а реализъм. Тогава няма да драматизираш всеки път, когато логиката се преебе и не получаваш неща, които заслужаваш. Много се радвам за теб, че нещата приключиха успешно. Имаше далеч по-шибани сценарии, за които в момента не се сещаш, защото си зает да се самосъжаляваш.

преди 2 часа, sound написа:

Като се има предвид, че все пак 2015г. същия потребител има почти същата тема ........ (;

Аз вярвам. Но всеки има нужда да ходи по нужда crazy-monkey-emoticon-065.gif

Привет, 

Недей пи много , да не се върнеш обратно във Състоянието. :rolleyes:

преди 3 часа, miro20 написа:

Ама му се вързахте а ? :)

Като гледам кви романи са изписани тук, и то от мъже. :biggrin: Егати, кви фантазьори и почитатели на романтичните романи се оказаха.

Кой ли от модераторите се гъбарка така с наивността на форумците.:tease:

на 9.06.2018 г. в 17:31, when im gone написа:

Цитирам ви едно нейно писмо от преди 2 месеца. 
"През последните месеци ти ме дари с много. Ти си моят модел за подражание. Ти ми показа какво е любов и щастие. Ти ми показа такова разбиране, каквото не съм очаквала. Ти си причината за всяка моя усмивка, за кънтящия ми смях. Ти показваш себеотрицание, зрелост и сериозност към мен и към нас. Ти ме мотивираш да се трудя и да успявам. Да чуя, че се гордееш с мен е най-прекрасното нещо. Оправдаваш всички мои детински очаквания и мечти за любов. Унищожи всяка нотка скептицизъм, която може да съм имала"

Това писмо е егати нарцисизма. Ти уби скептицизма ми относно любовта... Пхайаха, ох леле, дал е всичко от себе си, грамн не е потискал поривите на нарцистичност. 

Ами нека започналият темата да отговаря на тези обвинения. Ако има нещо такова, те са на неговата съвест. С тая тема шега не бива.

Пък и написаното си стои. И може да бъде полезно за някой друг, който наистина да има мисли за самоубийство. Тъй че по-добре така, отколкото с подозрение и присмиване.

Но наистина не видях у when im gone някаква голяма борба - някак леко премина ситуацията, ако го счита за такава голяма загуба наистина това разделяне. Може би с времето емоциите са поуталагат и вече човек като не е вързан в тия силни емоции, му е по-лесно.

преди 15 часа, __Мимски__ написа:

Недей пи много , да не се върнеш обратно във Състоянието. :rolleyes:

Бягай от сектантските им съвети. Пий смело! С тебе сме crazy-monkey-emoticon-191.gif

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.