Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Eто още едно предложения:

http://nikem-bg.net/computer-components/ASROCK-B360-PRO4-LGAS1151/

http://nikem-bg.net/computer-components/I5-8400-2.8GHZ-Turbo-4.0GHz-9MB-BOX-LGA1151/

http://nikem-bg.net/computer-components/ADATA-2X8G-DDR4-3000MHz-Gammix-XPG-D10-AX4U300038G16-DBG/

http://nikem-bg.net/computer-components/1T-Seagate-SATA-ST1000DM010-3-year-Warranty/

http://nikem-bg.net/computer-components/ADATA-Ultimate-SSD-SU650-240GB/

http://nikem-bg.net/computer-components/PSU-SEASONIC-SS-520GB-BRONZE/

http://nikem-bg.net/computer-components/COUGAR-MX330-G-Mid-Tower-CG385NC100006/

Общо - 1250лв.

И гледаш за gtx 1060 6gb втора употреба с остатъчна гаранция към българска фирма за 550лв.

• Отговори 62
  • Прегледи 5,3k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 7 минути, Lpool написа:

Общо - 1250лв.

И гледаш за gtx 1060 6gb втора употреба с остатъчна гаранция към българска фирма за 550лв.

Със смятането май си скаран... Максимален бюджет 1700лв. -> 1250 + 550 = 1800лв.

След още 2-3 страници може да опънем бюджета на човека и до заветните 2500лв., където е златната среда...

• Автор

наистина не искам да давам повече от 1700 лева, не че не мога, но не е редно. Мисля че е добра сума и е достатъчна.  Аз съм работещ човек, а не богаташки син, на който тате е купил за подарък комп за 3 бона. Сметнал съм си че до около 150 лева ще мога да плащам на месец без да се товаря психически за период от една година, така че това е. Относно диска за операционната, диска на стария комп беше "цепен" 40гб за  операционната и останалото за ползване и винаги съм гледал да не го пълня, така че не съм чак толкова голям профан. Загубил съм навици, но не съм живял в колиба последните девет години :) . Ако няма огромна разлика в това да инсталирам игрите на този SSD диск и другия, мога да мина и с по-малък.

преди 5 часа, Joss Bomon написа:

Кутията няма абсолютно никакво значение при ограничен бюджет и неклокърска платформа! Има си всичко каквото трябва - долно захранване, проветрива кутия, възможност за кейбъл мениджмънд и включени в цената два 120мм. вентилатори. Не отваряй спора за райзън, защото в игрите си издиша в сравнение с въпросната i5-ца, въпреки "повечето мускули" в синтетичните тестове и приложения:

Вижда се, че питащия нито е ентусиаст, нито смята да ъпгрейдва в близко време. За него е важно - всичко да работи и да му върши работа без човъркане в близките няколко години. 

Сега махни от клипчето Z-дъното с бързата памет,сложи му памет на 2666, махни 1080-та и сложи 1060 и се замисли дали изказването ти отново е вярно. Също така с едно пипане в биоса и със стоковия охладител пусни 1600 на примерно 3,8 и да помислим отново.

Накрая излиза ,че няма никаква разлика в игрите а повечето мускули са си повече мускули не само в приложенията но и при мултитаскинг както и при нови и оптимирани игри...

Не казвам задължително да се купува Райзън 1600 (още по-малко защото имам такъв), но не е зле да престанете с тези исказвания наизуст. Интела и по-бърз в игри и това е. Да, с 1080Тi и примерно със 160 срещу 140 кадъра. Е супер аргумент за покупка на човек с бюджет, който му позволява евентуално и максимално карта от ранга на 1060, за която реално погледнато стига и един клас надолу процесор. Да ама той може да ъпгрейдне картата. Да ама докато дойде до там 12-те нишки на Райзъна ще са още по-важни и ще е отново по-добрия процесор. Има много интересно клипче на HU сравнение на 2600 с 8400 с клок и без на първия и с оптимизирана памет. 2 коренно различни картини в двата полюса на резултатите. Значи отново няма само черно и бяло и винаги има едно "зависи". Конкретно в случая като се почне от Райзън 1200 и се стигне до Интел 8700К, питащия няма да види абсолютно никаква разлика с карта като 1050Ti/1060 3 гб/6 гб.

преди 2 часа, cronen написа:

наистина не искам да давам повече от 1700 лева, не че не мога, но не е редно. Мисля че е добра сума и е достатъчна.  Аз съм работещ човек, а не богаташки син, на който тате е купил за подарък комп за 3 бона. Сметнал съм си че до около 150 лева ще мога да плащам на месец без да се товаря психически за период от една година, така че това е. Относно диска за операционната, диска на стария комп беше "цепен" 40гб за  операционната и останалото за ползване и винаги съм гледал да не го пълня, така че не съм чак толкова голям профан. Загубил съм навици, но не съм живял в колиба последните девет години :) . Ако няма огромна разлика в това да инсталирам игрите на този SSD диск и другия, мога да мина и с по-малък.

Твърдият ти диск е със SATA интерфейс предполагам, тъй че на първо време може да го ползваш.

8GB RAM, SSD - като тук бих сменил кутията с някоя по-добра - поне чистото MasterBox 5, Phanteks P350X / P400 - остава да добавиш 8ГБ памет след годинка примерно. Ако ли не, става и 2х4. Може да се мисли и наобратно без SSD, но с 2х8 памет като тази долу. Дъното да е с последен BIOS.

16GB RAM, SSD -да, извън бюджета, но пък нищо няма да се добавя; във Варио няма пълен избор на кутии - особено по-евтини- та тук има какво да се коментира

преди 43 минути, Tommygun написа:

Сега махни от клипчето Z-дъното с бързата памет,сложи му памет на 2666, махни 1080-та и сложи 1060 и се замисли дали изказването ти отново е вярно. Също така с едно пипане в биоса и със стоковия охладител пусни 1600 на примерно 3,8 и да помислим отново.

Накрая излиза ,че няма никаква разлика в игрите а повечето мускули са си повече мускули не само в приложенията но и при мултитаскинг както и при нови и оптимирани игри...

Не казвам задължително да се купува Райзън 1600 (още по-малко защото имам такъв), но не е зле да престанете с тези исказвания наизуст. Интела и по-бърз в игри и това е. Да, с 1080Тi и примерно със 160 срещу 140 кадъра. Е супер аргумент за покупка на човек с бюджет, който му позволява евентуално и максимално карта от ранга на 1060, за която реално погледнато стига и един клас надолу процесор. Да ама той може да ъпгрейдне картата. Да ама докато дойде до там 12-те нишки на Райзъна ще са още по-важни и ще е отново по-добрия процесор. Има много интересно клипче на HU сравнение на 2600 с 8400 с клок и без на първия и с оптимизирана памет. 2 коренно различни картини в двата полюса на резултатите. Значи отново няма само черно и бяло и винаги има едно "зависи". Конкретно в случая като се почне от Райзън 1200 и се стигне до Интел 8700К, питащия няма да види абсолютно никаква разлика с карта като 1050Ti/1060 3 гб/6 гб.

Забелязвам, че фенбойчетата колкото и да го отричат, винаги се пенят дойде ли реч за мерене на п**ки. За мен няма никакво значение коя платформа ще избере, но по някаква закономерна случайност, едните все изпадат в положение нещо да доказват и да обясняват, че по еди си какви причини трябва да се избере тяхната платформа... Човека сто пъти каза, че няма нито да клоква, нито пък да ъпгрейдва машината. От сума и години чакаме игрите да се възползват от многото мускули и чорбата от ядра, но дефакто и дърта i7-2600 е предостатъчна за масовите монитори с FHD резолюция.

преди 28 минути, Joss Bomon написа:

Забелязвам, че фенбойчетата колкото и да го отричат, винаги се пенят дойде ли реч за мерене на п**ки. За мен няма никакво значение коя платформа ще избере, но по някаква закономерна случайност, едните все изпадат в положение нещо да доказват и да обясняват, че по еди си какви причини трябва да се избере тяхната платформа... Човека сто пъти каза, че няма нито да клоква, нито пък да ъпгрейдва машината. От сума и години чакаме игрите да се възползват от многото мускули и чорбата от ядра, но дефакто и дърта i7-2600 е предостатъчна за масовите монитори с FHD резолюция.

Наричаш ме фенбой ли?

Чакаме защото Интел бяха монополист и задържаха развитието. За мен също няма никакво значение, но да останем обективни. Или не си съгласен с твърдението ми, че с картата която може да си позволи, няма да види разлика с който и да е процесор от споменатите. Дай нещо което да доказва обратното иначе твоето са празни приказки. И в тази ситуация след като не може да види единственото предимство на едната платформа, защо да не вземе другата. Която между другото му дава повече за парите му. И сега и в близко бъдеще. Или отново не си съгласен. Хайде да говорим с факти ако искаш.

Например: Игри

• 8400  с карта изключваща графичен лимит е по-бърз от 1600/2600 на сток. От първия с повече от втория с 5% средно от 36 игри.
  • След умерен клок и с леко по-бърза памет при Райзън можем да ги наречем равни
  • На максимален клок и максимално тунингована скъпа памет 2600 е по-бърз със 7% в същите 36 игри.

Приложения

• Е там ти е ясно че единия кърти. И между другото дори и доскоро парадната дисциплина на Интела, продуктите на Adobe вече са доста добре оптимизирани за повечето ядра. Имам тест по темата на 2 седмици.

Мултитаскинг(или примернор стрийминг при игра)

• Нужно ли е да говорим изобщо

За едно си прав обаче, развитието изоставаше до преди година. НО ,общо взето всяка една нова игра от последната година се възползва доста добре от повече ядра.

Между другото ако не смяташ да започнеш да говориш с факти,но продължиш да си контра, няма смисъл да се чоплим само. Дал съм пределно ясни изказвания в подкрепа на тезата ми. Докажи ми че греша, но ако обичаш избягвай определенията, за да не получиш и ти няколко бързи ;) Тук говорим хора със знания и практически опит. Добре дошъл си да споделиш твоя.

4-ядрените предложения през 2018 изобщо не искам да ги коментирам, но и там важи долу-горе същото, като само в някои заглавия вече го има проблема с недостатъчно нишки ,който 8400 няма.

преди 2 часа, Tommygun написа:

Конкретно в случая като се почне от Райзън 1200 и се стигне до Интел 8700К, питащия няма да види абсолютно никаква разлика с карта като 1060 3 гб/6 гб.

Това няма как да е вярно. 

преди 3 часа, Joss Bomon написа:

За мен няма никакво значение коя платформа ще избере, но по някаква закономерна случайност, едните все изпадат в положение нещо да доказват и да обясняват, че по еди си какви причини трябва да се избере тяхната платформа... Човека сто пъти каза, че няма нито да клоква, нито пък да ъпгрейдва машината.

Калкулирай на човека R 2600 плюс "максимално тунингована скъпа памет", плюс дъно за под 300лв., за което не трябва да се моли и да прави уговорки за ъпдейти на биос, и добави останалите читави компоненти, пък да видим дали излиза сметката... Или викаш, да вземе старо поколение процесор и да чака да излезе по-следващо, за да си ъпгрейдне до настоящото ?!

• Автор

благодаря на всички отзовали се, имам няколко примерни конфигурации, ще изчакам началото на месец юли да взема заема и ще стискам палци да се срине долара

преди 12 часа, XECUTIONER написа:

Това няма как да е вярно. 

Образно казано. Можеше да подчертая и види и не пропускай 1050Ti. Ясно ти е накъде бия с това изказване, макар че съм го написал и в прав текст.

преди 11 часа, Joss Bomon написа:

Калкулирай на човека R 2600 плюс "максимално тунингована скъпа памет", плюс дъно за под 300лв., за което не трябва да се моли и да прави уговорки за ъпдейти на биос, и добави останалите читави компоненти, пък да видим дали излиза сметката... Или викаш, да вземе старо поколение процесор и да чака да излезе по-следващо, за да си ъпгрейдне до настоящото ?!

Бягаш от същинската тема на разговор. Искаш да ти калкулирам варианта в който 2600 е по-бърз с 1080Ti. А за да се потретя - аз твърдя,че с 1060, 8400 няма да е по-бърз в игри. Което го обезсмисля като вариант след като един 12-нишков процесор е по-добрия продукт за цялостна употреба. Или трябва просто така да си вземем както казваше един друг съфорумник "мъртвородена" платформа. Без възможност за ъпгрейд,клок или по-бърза памет. Просто взимаш и хвърляш...

Ако човека го иска това, негова си работа, но му дайте всички гледни точки. Не само "Интел е по-бърз в игри" и айде вземи тая i3-ка с 1050Ti.

За да не ходим още повече в офтопик + за конфигурацията на @kyoshinn от мен. В този бюджет не може без компромиси, но аз бих се спрял на по-добрия "allrounder".

И ще помоля същия господин да не ме маркира, за да ме вкарва в полемики с големите майстори...

преди 1 час, Tommygun написа:

И ще помоля същия господин да не ме маркира, за да ме вкарва в полемики с големите майстори...

Нарочно извадих от уравнението GTX 1050Ti. В някои силно процесорнозависими заглавия GTX 1060 няма да използва пълния си потенциал с процесор като 1200 и ще има кофти пропадане на кадри, което ще се види. Това се отнася за резолюция до 1080p, майсторче.:angry:

Нарочно извадих от уравнението GTX 1050Ti. В някои силно процесорнозависими заглавия GTX 1060 няма да използва пълния си потенциал с процесор като 1200 и ще има кофти пропадане на кадри, което ще се види. Това се отнася за резолюция до 1080p, майсторче.:angry:
И кой нормален ще сложи процесор като 1200 с 1060-ка ? Тук говорим за 1600 и 8400 и ясно се вижда кой е по-добрия избор.

П.П. Вече се чудя какво точно правя в този форум..@Tommygun като те тагнах нямах намерение да те вкарвам в разни спорове, а просто да дадеш обективно мнение като човек притежаващ процесора, но явно в този форум е без значение...

Изпратено от моят Lenovo A536 с помощта на Tapatalk

преди 3 часа, XECUTIONER написа:

Заради това до 1080 нямам какво да кажа. Защото при 720р и медиум лоу 1080 сиреч търсен и изкуствено предизвикан процесорен лимит си прав. Само че в момента се мъчиш да ме ядеш за неща извън контекста на основното ми изказване. Поне имаш картата и я знаеш колко може. И при всички положения е по-малко и от 1600 и от 8400. По-спокоен ли щеше да бъдеш ако бях написал 1500Х на мястото на 1200?

преди 54 минути, Tommygun написа:

Заради това до 1080 нямам какво да кажа. Защото при 720р и медиум лоу 1080 сиреч търсен и изкуствено предизвикан процесорен лимит си прав. Само че в момента се мъчиш да ме ядеш за неща извън контекста на основното ми изказване. Поне имаш картата и я знаеш колко може. И при всички положения е по-малко и от 1600 и от 8400. По-спокоен ли щеше да бъдеш ако бях написал 1500Х на мястото на 1200?

Не се мъча да те ям. Само изясняваме някои неща, които са без значение за автора на темата. И двамата сме си OFF.:D А 1060 - та я подарих. Сега съм с HD 4600, която вади 5 кадъра на FC5. Не е зле. Я дай съвет като по-опитен какво да си купя - GTX 1060 6G или RX 580 8G.;) Ще играя по 2-3 заглавия на година на 1080p и вероятно под DX12. Повече като представяне от тези карти не ми е необходимо. 

Към автора на темата - пиши отново тук, когато дойде денят за покупка след 2 седмици. Може да има някаква разлика в цени и наличности.

Потрай до август-септември и си купи каквото там наследи 1060. Или ако не дойдат, дотогава може да паднат цените и да имаш истинска дилема. Фрийсинк, разход, ДХ12, GW, cuda, OpenСL, бла бла бла... 

преди 19 минути, Tommygun написа:

Потрай до август-септември и си купи каквото там наследи 1060. Или ако не дойдат, дотогава може да паднат цените и да имаш истинска дилема. Фрийсинк, разход, ДХ12, GW, cuda, OpenСL, бла бла бла... 

Е с това бла-бла-бла не ми помогна особено. Няма смисъл да чакам наследници на посочените карти, защото както написах по-горе и тези са ми даже предостатъчни. Ако ми трябва нещо по-бързо щях да си взема примерно 1080 и да си я ползвам, но не ми трябва. Можеше да бъдеш малко по-конкретен, ама нейсе. Това е то опитът...

Кога 6/6 бързи ядра отесняха за нормална употреба и стана за предпочитание 6/12 бавни на мен не ми стана ясно?

преди 1 час, XECUTIONER написа:

Е с това бла-бла-бла не ми помогна особено. Няма смисъл да чакам наследници на посочените карти, защото както написах по-горе и тези са ми даже предостатъчни. Ако ми трябва нещо по-бързо щях да си взема примерно 1080 и да си я ползвам, но не ми трябва. Можеше да бъдеш малко по-конкретен, ама нейсе. Това е то опитът...

Това е защото силно се съмнявам, че питането ти беше на сериозно и точно ти имаш нужда от съвет. Ако греша, извинявай. 

Иначе по-конкретно:

В един друг свят, на една цена и ако не си на зелената вълна - 580 заради принципно по-доброто представяне под ДХ12/Вулкан и доста по-безболезнената възможност за влизане в света на адаптивната синхронизация. 

Ако пък са ти важни до 60 вата по-нисък разход и те пали на игри с ДХ11 и/или игри с UE4, 1060 6гб.

В реалния живот към днешна дата нямаш избор и остава само 1060.

преди 1 час, bobivg написа:

Кога 6/6 бързи ядра отесняха за нормална употреба и стана за предпочитание 6/12 бавни на мен не ми стана ясно?

Провери колко е разликата в скоростта клок за клок между 8-о поколение Интел и 2-о поколение Райзън и поясни кои са бързите и бавните ядра...

преди 1 час, Tommygun написа:

Това е защото силно се съмнявам, че питането ти беше на сериозно и точно ти имаш нужда от съвет. Ако греша, извинявай. 

Е, малко се изгъбарках(:beer:), но ми беше интересно да видя мнението ти. Все пак се занимавам с хардуеЪр активно от 20 години. А защо да нямам избор? В момента добрите екземпляри от двата бранда са на еднаква цена. Друг е въпроса, че цената е леко завишена, но такава е моментната ситуация на пазара. RX 580 е логичната покупка, защото:

1. Е по - бърза в повечето заглавия под DX12(ти вече го написа). А ще излизат и нови и...API-та на ниско ниво много плашат господата от NV. Даже нагризаните се отказват от OpenGL и преминават директно на тяхна разработка(Metal 2).

2. FreeSync - и това спомена.

3. Е достатъчно конкурентна при заглавия под DX11. Щом като постига над 60 кадъра(средни) няма значение, че 1060 постига да речем 80.

Едно качествено 400W захранване ще се справи перфектно с RX 580 + i7...примерно => консумацията оставяме настрани. Стига да не си като чичо Скруч.

П.П. Съвсем забравих, че ако реша да си сменя монитора на 1440p отново ще се чувствам по - добре с АМД.:D

На една цена и аз бих купил 580 8гб. Не ви знам пазара как е а и не ми се ровеше днес от телефона, последно бяха много по-скъпи.

А аз съм последния човек, на който му пука за разхода на ток. Само да спомена 290Х с клок и +81mV...;)

И няма игра ,в която разликата да е 20 кадъра в полза на 1060 освен може би Project Cars. За сметка на това пък 580 я бие с 50 кадъра в новия Wolfenstein...

преди 2 часа, Tommygun написа:

Провери колко е разликата в скоростта клок за клок между 8-о поколение Интел и 2-о поколение Райзън и поясни кои са бързите и бавните ядра...

Знам колко е но говориш за първото поколение 1600 а спрямо него разликата е значително по-голяма. Отделно че и честотата на 1600  е по-ниска дори и с напъни за клок.

преди 5 часа, XECUTIONER написа:

Това е то опитът...

преди 3 часа, Tommygun написа:

и точно ти имаш нужда от съвет

преди 2 часа, XECUTIONER написа:

Е, малко се изгъбарках(:beer:),

То бива близане и връзвне на връзки заднешком, но това си е чисто лигавене! Вземете си стая и си правете вятър до сутринта...

13-08229.jpg

О, приключихме с хардуерно знание и аргументи и почваме сексуалната тематика. Интересно кога ще минем през правопис и правоговор и на кой ще му писне най-бързо от теб и да те прати по направление. Като те гледам как влезе последните дни в темите и с този леко заядлив, високомерен и надут начин да коментираш  хората, ще има интересни моменти... 

За някои неща си прав, но има начин да се общува дори и в български форум и той е с взаимен респект и уважение. 

Поздрави

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.