Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

На някой отдавна трябваше да му "писне" от празните лакардии в чужда тема. Темата за знанията е аналогична на темата за секса и правописа - липса на аргументи. 

Аман от випове, просещи си респект!

• Отговори 62
  • Прегледи 5,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

И кой от двама ни показа липса на аргументи? Това пък с табелките съвсем го забравих. Преди такива специалисти като теб ме заяждаха заради НАТ табелката. Сега пък за тази. Имам я защото ми писна да ми излиза съобщението за невероятния подарък за рождения ден на форума. 

А като лаеш за аргументи, върни се нагоре където се отказа от дискусията с мен и се аргументирай,защо според теб не съм прав в твърдението си повторено и потретено за да го схванат капацитетите. Ако не можеш, хващай пътя, че достатъчно осрахме на човека темата. 

Да споря на тема AMD vs Intel ?! Не си си намерил точния слушател. Казал съм си аргументите - с 8400 получава готова за ползване машина, без да е нужно да се обновяват биоси, да се дават допълнителни пари за бърза памет и да се занимава с клок - каквито са и изискванията на автора.

Това, че някой не ти ближе подметките и не се респектира от "невероятната" ти личност май се оказа голям проблем... 

Никой не те кара да спориш, просто не се запъвай толкова. Направи некоректно изказване за конкретния случай, поправих те и ти почна да се заяждаш и даваш определения. Ако си свикнал да ти клякат на надутите заучени реплики без доказателства и аргументи, не си познал човека. Даже продължаваш с всяка реплика да се опиташ да ме засегнеш лично без да ме познаваш. Понякога може и да мине метър, понякога не. С мен по-скоро не...

И да се върнем на хардуера.С Райзън 1600 не получава ли готова система за ползване? Какви биоси, какви простотии те бият в главата. Това да не е 2005 година с обновяването на биоса. Днес е въпрос на секунди, даже на адекватните дъна става и без процесор. А и тея магазини за какво продават като не могат един биос да ъпдейтнат? И за 4-ти път - колко разлика в кадрите между 8400 и 1600 ще има на нормални настройки за игра с 1060? Или иначе казано без да сваляш на лоу и медиум. Toва е всичко ,за което ставаше дума. Ти какво тръгна да определяш кой бил фен на какво,кой с кого и каква табелка или каква личност бил...Малко комплексчета май избиваме с форума. Лошо няма - едва ли държиш такъв тон на улицата, където може и други неща да се избият освен комплекси. Само не се пени толкова като се изпляскаш като ..... на мокър пясък и някой ти обърне внимание на грешката.

Питащия сам може да си прецени кое му изнася повече. Някои хора са далновидни и биха избрали продукта ,който при равенство в игрите му предлага повече от всичко друго. Други са като кон с капаци и си знаят от едно време или защото специалиста в кварталния гараж така е казал, "Интел и Нвидиа" и това е.

ПП. Мисля те помолих да престанеш с определенията. Ще го направя само още веднъж като човек и ще ти напомня, че "Каквото повикало, такова се обадило".

Томи - Следващия коментар ще е за правописа :)  и заучени реплики :)

вече им знам репертуара наизуст алалла

Пак се хлъзгаш и мяташ. С 1600 получава не последно поколение процесор, а визирането ми  на ъпдейтите беше за цитирания от тебе 2600, за който на някои дъна трябва да се мине не през един, а през два ъпдейта на биос. Да не отваряме дума за рисковете при префлашване, колкото и безобидна операция да се мъчиш да я изкараш.

Не бих препоръчал на човека платформа със стар процесор, който в последствие да се чуди как да продава, щото някой , който е много навътре с хардуера му се е изсмял, че има много по-нови и много по-добри процесори от този който е взел, и че се е прекарал заради ограничения бюджет.

преди 13 минути, Tommygun написа:

Малко комплексчета май избиваме с форума. Лошо няма - едва ли държиш такъв тон на улицата, където може и други неща да се избият освен комплекси. Само не се пени толкова като се изпляскаш като ..... на мокър пясък и някой ти обърне внимание на грешката.

Мина на невъздържани заплахи, а за комплексите няма какво да говорим, предвид "табелката ти"!

Спри се ти, за да спра и аз!

преди 2 минути, Can Oa написа:

Томи - Следващия коментар ще е за правописа :)  и заучени реплики :)

вече им знам репертуара наизуст алалла

Тоя пък - като жабата, която видяла да подковават коня, и тя взела че вдигнала крак...

Aбе не знам кой се хлъзга, още след първия ми опит за конструктивна критика ти започна с обидите и от тогава не си дал нищо конкретно, с което да ми докажеш , че греша а ти великия майстор на всяка тема, си прав. И за табелката ти казах, но явно или не четеш или не осмисляш. Има предложени конфигурации с 8400 и 1600. Аз подкрепям втория вариант. Другото беше за да те насочи малко и да помислиш. Я ми поясни това с префлашването 2 пъти и колко точно е сложно да ъпдейтнеш биос през 2018 година. Трябва да си не само тъп, но и с двете ръце в задника за да не можеш да сложиш нов биос. Тук не говорим за смяна и препрограмиране на чипа а просто бодване на флашка и 3 пъти цъкане на ok,next и finish.

И заплахи ли?  Малко ми е минала възрастта да си меря пишката с форумни тролове, разчитащи на измамната анонимност. С теб се занимавам само заради думата фенбой без основание от първия ти отговор. И защото продължаваш да се напъваш и не ми отговаряш на съвсем конкретен въпрос.

И сега понеже си много отворен, няма да те оставя на мира за да се доизложиш пред целия форум. И ще продължа да те питам. За междувременно 5-ти път. Колко разлика в кадрите ще има между 1600 и 8400 с карта 1060 и струва ли си заради това питащия да се лиши от възможност за ъпгрейд,клок и ако му се навири стрийм,видеообработка и всичко друго, в което 1600 е по-добър? Ама той е казал, че няма да клоква и да ъпгрейдва. Ама не е ли редно да му се обясни как с едното предложение като реши че му е бавно, трябва да е в кофата всичко а с другото просто ще му забоде един процесор и продължава. Плюс това - ти можеш ли да му дадеш гаранция, че процесора му ще продължи да е толкова бърз като затворят и следващите 5 спектъра, които са на хоризонта?

Може и да ми отговориш някой ден, но едва ли, защото ще си го донабиеш както си почнал. По лесно да си говорим за секс,табелки и какво ли още не. Там може и да си компетентен, не отричам, но тук е хардуерния раздел...

Аз (за разлика от теб) притежавам единия процесор и съм пределно наясно с възможностите му.И с клок и без и с бърза и с бавна памет. Да не говорим ,че с малко фантазия и картата ми с клока е долу-горе сравнима с днешен среден клас карта. Знам на колко се товари процесора и колко кадри дава като премахнеш картата от уравнението. Така че поне единия от нас не говори наизуст или на база клипчета от тубата с напълно нереални рамкови условия, нямащи нищо общо с конкретната тема.

По принцип не съм заядлив човек, но когато съм прав и насреща някой ми се пъчи без основание, можем да си се чоплим до вдругиден.

От друга страна - дай информация и данни в подкрепа на тезата си и можем и да се разберем ,като ги обсъдим.

Дотогава ще трупаме постове,за да расте форума на господин Калин.

преди 9 часа, Tommygun написа:

Имам я защото ми писна да ми излиза съобщението за невероятния подарък за рождения ден на форума. 

Хаха, аз също получих такава табелка преди година и нещо, щото си бях платил още преди година и го доказах черно на бяло на Калин. Даде ми безплатен абонамент, ама има няма 2-3 седмици и ми дадоха бан. Смених профила и табелката ми си умря, хаха. Поне пуснах една анкета за Розберг или Хамилтън, когато се чудехме кой ще е шампион.  Затова и сега такава табелка не си взех. Не бяха доволни, че си бях изключил адблокъра, затова вече съм го включил. Неблагодарна работа. 

преди 7 часа, Tommygun написа:

По принцип не съм заядлив човек, но когато съм прав и насреща някой ми се пъчи без основание, можем да си се чоплим до вдругиден.

От друга страна - дай информация и данни в подкрепа на тезата си и можем и да се разберем ,като ги обсъдим.

И аз не съм заядлив "по принцип", но обръщението ми "фенбой" явно е било твърде меко!

Ти имаш единия процесор, НО НЯМАШ другия и можеш да си пишеш романчета и оди на възхвала за "невероятната" си покупка безкрайно. Където и да погледнеш в сайтове с реномирана репутация за хардуер 8400 бие 1600 в игрите - факт. Един скрийн е достатъчен за да се онагледи разликата:

8350k-gaming.jpg

Фермана ти от лакардии и условности с нищо не променя горния факт. Незнанието ти, че се минава през два ъпдейта на биос за дъната на асрок няма да ти го навирам в очите, но стана ясно, че и това не знаеш. Да, изказа си подкрепата, чухме те, но това не ти е достатъчно и тръгна да се опитваш да стрижеш овцата... а се връщаш остриган.

Изпий си хапчетата и го карай по-спокойно. Не ми пречи да се гърчиш и излагаш, таа... продължавай щом имаш желание.

Teствано с 1080 или 1080Ti. Ще дойдеш полека на мойта и ти. Благодаря че подкрепяш тезата ми с опитите си да ме обориш.

Поиграх си малко да ти разгледам творенията и сега аз мога да твърдя ,че фенбоя си ти. Като гледам и в темата за графичните карти какво си срал и как винаги си про Интел и Нвидиа. Така че не е зле да пристигнеш в днешния ден и да не живееш още преди 3+ години.

И това че нямам другия вкъщи не значи че не съм имал досег с него. Във фирмата вече имаме 2 компютъра с i5 8400. Вярно не играем игри на тях, но мога да сравня в това ,което правим. Затова и коментара ми за останалите неща освен игрите.

А да те питам - ти колко пъти през живота си, си тествал лично хардуер. Процесори и графични карти в игри. Защото е много лесно да лаеш гледайки "реномирани" сайтове и клипчета в Youtube. или иначе казано, виждал ли си на живо някой от процесорите , за които говорим? Да пуснеш игра, да поработиш малко на компютър с някой от двата...

преди 10 часа, Joss Bomon написа:

Незнанието ти, че се минава през два ъпдейта на биос за дъната на асрок няма да ти го навирам в очите

Ааа вече почваме да ставаме конкретни. Сега е само за Asrock. Да не се окаже ,че е само за един модел накрая и то защото, някой не знае какво прави...

За страничния наблюдател е ясно кой се гърчи и излага, след като продължаваш да заобикаляш един прост въпрос и ръсиш деизинформация, която само подвежда. Макар че от картинката , която си постнал, човек със знания може да си извади отговора на въпроса ми. Там където е резултата при 1440 и 4К с топ карта, там ще бъде и отговора за среден клас карта на 1080р. Ама не би да я включим тая глава. Само можем да плюем и да се пеним.

И ти казах вече - сам си го правиш, Хубаво се беше скатал по някое време като видя ,че нямаш никакъв аргумент. Просто трябваше да си седиш в дупката , в която се навря и да не тръгваш да коментираш, кой да си взема стая.

Затова няма да те оставя, докато не се навреш пак. Ами не ми се занимава да тръгна и по другите теми да ти засичам всяка една глупост,която си изръсил. Примерно на хората семейния бюджет или тук е голям проблем "стария" процесор а на други места препоръчваме да се търси втора ръка:angry:. И ако ще говорим за старо - откога точно Core архитектурата не е имала чуствително подобрение...?

Редактирано от Tommygun (преглед на промените)

преди 1 час, Tommygun написа:

А да те питам - ти колко пъти през живота си, си тествал лично хардуер

Умен човек не би задал такъв въпрос, освен ако умишлено не търси конфронтацията! 20 години се занимавам с хардуер и софтуер почти ежедневно, а през твоите ръце никога няма да мине толкова техника, колкото е минала през моите за тези години. 

Започваш да ми досаждаш с ината си и безсмислените си постове, но сигурно това си е присъщо за неопределения пол. Виждам, че си заинтригуван силно от моята особа, ровиш, търсиш, четеш ми постовете, анализираш... обаче това не е моя бряг - аз съм на отсрещния.

преди 2 часа, Joss Bomon написа:

Умен човек не би задал такъв въпрос, освен ако умишлено не търси конфронтацията! 20 години се занимавам с хардуер и софтуер почти ежедневно, а през твоите ръце никога няма да мине толкова техника, колкото е минала през моите за тези години. 

Започваш да ми досаждаш с ината си и безсмислените си постове, но сигурно това си е присъщо за неопределения пол. Виждам, че си заинтригуван силно от моята особа, ровиш, търсиш, четеш ми постовете, анализираш... обаче това не е моя бряг - аз съм на отсрещния.

Не търся конфронтацията, чудя ти се защо си се запънал като костилка на гъз и не признаеш, че в конкретния случай съм прав. Човек ,който е в час с материята няма да  е като кон с капаци и ще може да осмисли информацията. Колкото до техниката минала и която ще мине през ръцете ми, силно можем да поспорим. Просто мен ме вълнуват повече игрите и техниката за тях. Защото там са иновациите и това е отрасъла ,който бута всичко друго напред(в момента). Не ти отричам количеството, но и майстора цял живот ремонтирал москвичи ще гледа като сираче като му отвориш капака на чисто ново БМВ. Да не говорим, че примерно нашия хардуерен и софтуерен гуру на фирмата с години опит зад гърба си, не знае ,какво е ОЕМ при захранванията...А  и за 20-те ти години може да не си направил и един тест на игри с различни хардуерни конфигурации.В което съм убеден докато не ми докажеш обратното.

Нямаш аргументи с които да обориш това, което твърдя и въпреки това продължаваш да дълбаеш и да затъваш. Дори и опита ти с последния пост да си конструктивен с информация доказва моите думи. И за не се окаже ,че говорим за различни неща ще се цитирам един и път и аз, за да имаш черно на бяло за какво точно дискутираме. Или поне аз от моята страна.

преди 21 часа, Tommygun написа:

Колко разлика в кадрите ще има между 1600 и 8400 с карта 1060 и струва ли си заради това питащия да се лиши от възможност за ъпгрейд,клок и ако му се навири стрийм,видеообработка и всичко друго, в което 1600 е по-добър? Ама той е казал, че няма да клоква и да ъпгрейдва. Ама не е ли редно да му се обясни как с едното предложение като реши че му е бавно, трябва да е в кофата всичко а с другото просто ще му забоде един процесор и продължава.

За да ти помогна малко понеже явно харесваш "реномираните" TPU. Малко данни от тях на 1080р.

BF1       CIV VI      Hitman

1600 -  158       99             83

8400 -  177      105            88

1060 -  87         45              80

И така нататък. Това с памет 3200Cl14 и на Z-дъно за 8400 с 1080Тi и без клок на 1600. По-ясно от това не мога да ти го напиша. Значи човека трябва да избере 8400 защото е по-бърз в игри. Единствен аргумент. Трябва да го окомплектова с карта, която винаги ще даде по-малко кадри от процесора ,заличавайки единственото предимство на единия процесор и да пренебрегне всички останали предимства на другия. Е това е да си  истински фенбой!!!

А за опитите за обиди на личносна основа да не говорим. И пак в случая съм изключително търпелив и още не съм ти отговорил както заслужаваш.Говоря езика на аргументите, защото има неща за които понякога и ти си прав. НО, да не приемаш гледанта точка на другия и да обиждаш е меко казано ясна липса на споменатия от теб ум. Или си свикнал като вкараш една две реплики на пикльовците и да ти клекнат. Просто в случая не позна човека. От доста време се опитвам всеки път като ме засечеш без причина да остана конструктивен, но тук просто захапваш дървото.А и избра тема по която губиш отвсякъде. В друг живот и в друга тема може и да си прав, но тук не.

Ще си позволя да цитирам две мнения от форума на techpowerup в темата под ревюто на R5 2600X, където също се води подобна дискусия за супер високото FPS на незаменимия i5 8400.

Why all the Intel users only see FPS as the ultimate performance metric?
I have no idea. They seem to have some kind of... unhealthy obsession with almost god-like, super-high frames per second numbers. OK sure... if you can afford that kind of hardware to get those numbers then I give you mad props for it but the rest of us plebs can't. When a GTX1080ti costs nearly $1000 USD for the video card alone and not only that but add in a good high refresh rate 1440p monitor which costs upwards of $350 USD the cost to get that kind of performance is quite simply outside the budget of most gamers (unless of course they are loaded).

If you look at the Steam Hardware Survey most gamers are still playing at 1080p but not only that but are still at 60Hz. Why? Because the hardware is quite simply too damn expensive for most people to buy into right now.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.