Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да си увелича FPS

Featured Replies

Виж какво съм добавил в последния си пост и дай отговор - пълен и смислен! (ако искаш).

• Отговори 50
  • Прегледи 4,1k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор
преди 6 минути, Raze написа:

Ти сам пишеш двусмислени неща, после се чудиш защо получаваш такива отговори. Не разбрахме сега последно драйверите от предната тема успя ли да ги обновиш? Махна ли антивирусните? С други игри има ли го този проблем или само с тази? Какво е натоварването на процесор и диск, когато са ниски кадрите и кое/кой процес ги товари?

Деинсталирах и двете програми. Пробвах само с Майнкрафт и мисля да го преинсталирам и да инсталирам само това, което е нужно. Най-много се притеснявам да не омажа нещо драйверите.

Сложи си GPU-Z и виж как върви натоварването на графичния чип по време на игра, отделно виж какви са натоварванията на процесора и твърдия диск.

Намаляването на резолюцията бе за да се види дали при драстично намаляване на натоварването от играта ще спре така да насича или е продиктувано от нещо друго.

При друга игра или тест на графичната карта как се държи?

преди 1 минута, plamen_petrov_80 написа:

Сложи си GPU-Z и виж как върви натоварването на графичния чип по време на игра, отделно виж какви са натоварванията на процесора и твърдия диск.

Намаляването на резолюцията бе за да се види дали при драстично намаляване на натоварването от играта ще спре така да насича или е продиктувано от нещо друго.

При друга игра или тест на графичната карта как се държи?

Аз го карах и това да прави, не видам резултат, предната тема, тази.......вече няма да се занимавам.

Можеш да пробваш да ссложиш OptiFine за твоята версия на играта и да видиш по-добре ли е....

Няма на света 80 херцови монитори. Или са 60 херца или са 120 херца или са 144 херца с клок до 165 или най модерните  сега са с 240 херца опресняване на картината. Повече от 60FPS ти трябват за  шутърите защото са динамични игри. Джава базирана игра като Майнкрафт  си е тежка не в графично отношение да знаеш. Ще  е повече процероро зависима  и да речем от харда  да цикли тук там но не и от видеокартата.

Просто нещото без OptiFine може да използва само 1 процесорно ядро поради "перфектно" написаният код, от където според мен му идва драмата - да пробва и да види има ли разлика...

Иначе, явно мониторът му е от тези дето работят и без да са включени в контакта...:D [майтап]

Също ти е стара Java-та и би следвало да имаш и 32 и 64-битова Java освен OptiFine, както вече казах...

• Автор
току-що, vstoitsov написа:

Също ти е стара Java-та и би следвало да имаш и 32 и 64-битова Java освен OptiFine, както вече казах...

Java-та не ми е стара. Днес я ъпдейтвах.

1.8.0 update 25 при най-нова - 1.8.0 update 172...

• Автор
току-що, Raze написа:

В играта пробвал ли си на минимални настройки дали има разлика? Опцията "vsync" изключена ли е?

Казаха ми да я включа и когато са правени снимките е била включена.

преди 1 час, sliderum написа:

предполагам след това няма да е проблем да се изтрият ръчно.

Антивирусни малко трудно се трият ръчно. Сам знаеш някои колко добре са заключени.

преди 24 минути, Александър Тодоров написа:

Казаха ми да я включа и когато са правени снимките е била включена.

vsync ти ограничава максималните кадри до честотата на монитора. Ако искаш повече от 60 кадъра, това го изключваш. Не си дал и натоварването на процесора по време на игра.

• Автор
преди 2 часа, Raze написа:

vsync ти ограничава максималните кадри до честотата на монитора. Ако искаш повече от 60 кадъра, това го изключваш. Не си дал и натоварването на процесора по време на игра.

Направих чиста преинсталация и инсталирах нужните драйвери. Сега ще инсталирам Minecraft и ще кажа дали има подобрение.

преди 2 часа, DarkEdge написа:

Антивирусни малко трудно се трият ръчно. Сам знаеш някои колко добре са заключени.

След  деинсталацията не е съвсем така, макар че някои си внедряват надълбоко  модули които, оставайки след деинсталацията...операционната система все още ги брои активни и използувани и не разрешава изтриване, нищо че всичко останало вече липсва. С НОД-а имам такъв горчив опит, Наложи се, да си говорим с джамеца и да бъде убеждаван, че е кон с капаци.

• Автор

Преинсталирах и гледайте какво става:

MinecraftFPS.thumb.PNG.cf06ba579fcfa2e02a6e6cd66ba77aed.PNG

Благодаря на всеки помогнал! :clap:

Редактирано от Александър Тодоров (преглед на промените)

Щом казваш сигурно е така. Питах защото сина ми играе същата игра на старата  ми бангия и не мрънчоти.

това е:
 Model: P5E3
 CPU: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU     E8400  @ 3.00GHz
 Number of Processors: 2
 Number of Logical Processors: 2
 Total Physical Memory: 8GB @ Mhz
 Drive Type: local Disk (NTFS)
 Drive Model: ST3500320AS ATA Device
 Graphics Card: NVIDIA GeForce 9600 GT
 Graphics RAM: 0.5GB
 Driver version: 21.21.13.4201
 Screen Resolution: 1920x1080x32bit @ 60Hz

• Автор
току-що, bobivg написа:

Щом казваш сигурно е така. Питах защото сина ми играе същата игра на старата  ми бангия и не мрънчоти.

това е:
 Model: P5E3
 CPU: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU     E8400  @ 3.00GHz
 Number of Processors: 2
 Number of Logical Processors: 2
 Total Physical Memory: 8GB @ Mhz
 Drive Type: local Disk (NTFS)
 Drive Model: ST3500320AS ATA Device
 Graphics Card: NVIDIA GeForce 9600 GT
 Graphics RAM: 0.5GB
 Driver version: 21.21.13.4201
 Screen Resolution: 1920x1080x32bit @ 60Hz

*синът

Чудесно! Браво!

Аз казвам само, че ми се бавеше.

• Автор
преди 2 минути, bobivg написа:

"мрънчоти" правилно ли съм го написал?

Май, май от всичкото, което написа само то е правилно. :yanim::D 

Редактирано от Александър Тодоров (преглед на промените)

преди 1 час, Александър Тодоров написа:

Преинсталирах и гледайте какво става:

Благодаря на всеки помогнал! :clap:

А преди това пробва ли да изключиш просто "vsync"? Сега предполагам си го изключил това.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.