Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с инсталирането на Windows 7

Featured Replies

• Автор

Сега се спря на синият екран:

C08_D0_C04_784_B_49_FF_866_A_4_EB0_B110_

Може и версията на Windows да му е много стара или да има несъвместимост с някой драйвер. Аз бих пробвал с последната версия:

https://tb.rg-adguard.net/public.php

Избираш windows 7 ultimate, записваш на USB с Rufus или каквото там ползваш и инсталирай наново.

• Автор
преди 9 минути, DarkEdge написа:

img_59cb6c5780af2.jpg

Пробвай първо с AHCI, ако не помогне, пробвай IDE

Имам при зборите само AHCI.

• Автор
преди 1 минута, DarkEdge написа:

А на SATA Configuration?

В bios-а имам само на Advanced > sata mode selection и е само AHCI

Погледни в BIOS>Security

I/O Interface Security
SATA ODD Interface - Unlock < да не би да е Lock

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Тази опция, след като е била включена при самата инсталация, няма как да прави проблеми след инсталирането, освен ако не е променяна в BIOS. @Georgi78x  пробвай варианта, който съм предложил. Това, че инсталацията ти работи на десктопа, няма гаранция, че ще работи както трябва на по-нов лаптоп, особено ако е по-стара версия.

• Автор

Жалкото е, че след малко ще го закарам при един познат, който ще ми вземе 25 евро за ременто му (смяна на windows-a). Варианта, който ми предложи е наистина добър, но за жалост имам прекалено слаб интернет, за да свалям gb.

Сам си си виновен, след като се правиш на майстор и правиш от работеща машина неработеща. Поне да си беше направил архив/имидж на старата инсталация за всеки случай, сега щеше да можеш да си върнеш всичко както е било преди.

преди 18 минути, Georgi78x написа:

ще ми вземе 25 евро

преди 13 минути, Raze написа:

след като се правиш на майстор

Това е причината явнои

• Автор

Не явно, а това е причината.

Все пак не говорим за малка сума, но както и да е.

Незнам какъв е тоя напън за 7 чак и 50лв да дадеш за инсталацията му !!!  basi

преди 9 минути, Georgi78x написа:

Не явно, а това е причината.

Все пак не говорим за малка сума, но както и да е.

А този, който ще извърши инсталирането хляб не яде ли? ;) 

преди 6 минути, Georgi78x написа:

Тука е така, за жалост.

Избора е твой: 8.1 безплатно  - 7 платено 

Не знам по никакъв начин 7 да превъзхожда 8.1 та даже да си заслужава да му плащаш инсталация.

ОФФТОПИК:

Напълно подкрепям, че са малко, особенно за лаптоп - защото:

В моя случай инсталацията е на нова HP 250 G6 машина - разбира се производителя му е сложил драйвери само за 10, а клиента не иска да чуе за нещо по-ново от 7.

След кратка инсталация на 7 от DVD (защото флашката не се разпознава и не иска да буутне от нея) стигаме до положение работеща 7-ца, но с нито едно работещо устройство за комуникация.

Няма мрежа (жична и безжична), усб контролера също не работи. Драйвери намерих след кратко търсене в един форум на HP с чичо гошо по модел на лаптопа и по-процесора.

Следва сваляне (1.5ГБ) и разархивиране в директории и записване на DVD (на друга машина).

След това инсталиране един по-един и рестариране. Дотук загубени 2ч.

След това следва 'активиране' и сваляне и инсталиране на ъпдейти - 2-3-4 часа.

Занасяне при клиента и инсталиране на исканите програми и настройка (предимно на БГ език ги искаше).

Рекапитулация - поне 6ч. труд.

Много ли са 40 лева??? А 50....

Редактирано от krassleto (преглед на промените)

преди 4 часа, krassleto написа:

След кратка инсталация на 7 от DVD (защото флашката не се разпознава и не иска да буутне от нея) стигаме до положение работеща 7-ца, но с нито едно работещо устройство за комуникация.

Няма мрежа (жична и безжична), усб контролера също не работи. Драйвери намерих след кратко търсене в един форум на HP с чичо гошо по модел на лаптопа и по-процесора.

Следва сваляне (1.5ГБ) и разархивиране в директории и записване на DVD (на друга машина).

След това инсталиране един по-един и рестариране. Дотук загубени 2ч.

След това следва 'активиране' и сваляне и инсталиране на ъпдейти - 2-3-4 часа.

Занасяне при клиента и инсталиране на исканите програми и настройка (предимно на БГ език ги искаше).

Рекапитулация - поне 6ч. труд.

Много ли са 40 лева??? А 50....

При сегашния Windows 10:

- 20 минути инсталация на системата

- 25/30 минути пълен ъпдейт и рестарт

Равносметка - за 1 час се приключва цялата работа отделно остава да се инсталират някои програми. Тествах преди 4 дни и се очудих, че останах без работа. Само лежа. А лежачката ми дойде в повече и започнах да нервнича, че няма работа за компютъра! Скайп и антивирусната са вградени.

Аз съм на мнение, че една система (а не така нареченото инсталиране на windows) се прави за два дена или най-малко да преспиш една вечер.

Тук се включват много вариации:

- нова машина/употребявана машина/проблемна машина

- сглобяване/разглобяване, почистване, ъпдейт и настройка на биос, тест за стабилност на системата, тест на хардуерните компоненти, клок/смъкване на честоти, леки ремонти/добавка/подмяна на компоненти, бекъп на данни/връщането им, специфични/специализирани софтуерни програми/хардуерна периферия и т.н.

- неочаквани проблеми - прекъсване на ток, спиране на интернет, изникнал ангажимент и т.н.

- дори разяснения какво е слагано на машината кое за какво е и т.н.

Изобщо не визирам инсталация направена по метода Next > Next > Finish, всичко на auto и следващия месец отново!

Windows 10 - Равносметка - за 1 час се приключва цялата работа - аз за такова слагане на ОС няма да дам и стотинка.

Ако се ползва sysprep метод и autounattend времето доста се редуцира.
А що се отнася до настройката, оптимизацията и отстраняването на грешките - 2-8 часа...
Само насипване на Windows - от 5 мин (ссд) до 20-ина мин. И няма зависимости(проблеми) MBR/UEFI/USB3.X

От един стар заводски механик съм научил един лаф - терсене болт на терсене място - 8 часа и половина.

• 1 месец по-късно...

Имам следния проблем, не мога да инсталирам Service Pack 1 само него на Win 7 Home PRemium x 64bit.

Рестартирва достига 7% успех и отново рестартирва и изписва failure revert changes.

Опитвам след това да го надстроя до Про версията същото се получава до 7% и не може.

Някакви идеи?!

Имаш материали на ЛС.

Другия път си отваряй собствена тема.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.