Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Здравейте,

Имам следния проблем с BSOD. Става когато играя Heroes of the storm. Прикачам dump файловете/desktop.rar/, както и информация за хардуера. Компютъра е чисто нов. Вчера съм инсталирал Windows 10 pro.

Следя параметрите на системата по време на игра. Видеото не стига до повече от 70 градуса. Процесора се натоварва на 1/3 максимум. Не мога да разбера от къде идва проблема.

Ще съм благодарен запомощ.

Поздрави

Desktop.rar

Hardware info.LOG

Info Jpeg.jpg

• Отговори 52
  • Прегледи 5,4k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Здравей,

Благодаря за включването. Пуснах Windows да си тества паметта след рестарт и не намери проблем. Да пробвам с друг тест или?

Извади едната плочка и тествай само с нея. Ако пак има син екран, тествай я на другите слотове, ако проблема продължава направи и същото с другата плочка. Малко е трудно и играчка, но няма как. Ако не си обновявал BIOS го обнови до последната версия. Проблема може да е от хардуерно естество, като е възможно да има проблемна памет, процесор и т.н. Според грешките от дъмп файловете ти това дава на първо търсене гугъл:

DRIVER_CORRUPTED_EXPOOL (c5)

https://docs.microsoft.com/en-us/windows-hardware/drivers/debugger/bug-check-0xc5--driver-corrupted-expool

PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA (50)

https://docs.microsoft.com/en-us/windows-hardware/drivers/debugger/bug-check-0x50--page-fault-in-nonpaged-area

UNEXPECTED_KERNEL_MODE_TRAP (7f)

https://docs.microsoft.com/en-us/windows-hardware/drivers/debugger/bug-check-0x7f--unexpected-kernel-mode-trap

Файловете може да си ги сканираш онлайн в този сайт:

http://www.osronline.com/page.cfm?name=Analyze

А и ако си правил overclock на някой компонент (RAM, CPU) върни им default настройки и виж какво ще е положението.

Авторът ни пита за проблем с конкретна игра. Не ни съобщава за проблеми с други игри, или при ежедневното ползуване на компютъра.  Което, на база на тази информация, изключва да е от хардуерно естество. Става въпрос за грешки в записа и четенето на файлове на играта, което може да се дължи на бъг, на недоклатена поддръжка, или друга софтуерна причина.

Играта оригинална ли е, или е набрана в банановата горичка?

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Синия екран едва ли е от самата игра, ако имаше проблем с играта нямаше да дава чак сини екрани, не мислиш ли? Сини екрани са при проблемен хардуер или евентуално драйвери, особено съдейки при грешките, които дава. Освен това тази игра е online и я няма кракната!

• Автор

Оценявам лекия сарказъм, но играета е легална. Освен това е free to play. Дейнсталирах я и инсталирах няколко пъти. Играя известно време и пак крашва. Не съм наблюдавал сривове на системата през друго време, поне за сега. Случвало се е да крашна и дори когато съм менюто на играта.

• Автор

Здравей,

Туко що ми крашна играта още 2 пъти, но този път без син екран. Сега ще пусна driver verifier, ще тествам паметта с memtest86. Ще направе и Chkdsk /f /r.

Не знам докъде ще ми стигне времето само. Благодаря за помоща. Действам. Ще пища когато приключа.

Някъде да видя да съм ти писал да пускаш memtest и проверка на диска? Казал съм ти какво точно да правиш по-горе!

• Автор

Здравей,

Видях какво си написалл. 

Понякога се случва да играя 3-4 игри без проблеми и след това ме шляпва 2 пъти едни след друг. Въпросът е,  че имам 4 слота и 2 плочки с памет. При средна продължителност на играта 20-тина митуни, ще отнеме доста време смятана всяка плочка на всеки слот да тествам. Това ще  го направя след работа, но ще отнеме 2-3 дни предполагам със свободно време което ми остава.

Играта крашва и без сини екрани - това поне е по добре от колкото цялата система да умре. Играя тази игра от около година на лаптопа ми с core i3 и radeon r5 m330 и никога досега не се е случвало да крашне. В момента играта се затваря и излиза съобщение да се изпрати репорт до близарт. В event viewer обаче не остава следа изобщо от това,че играта е крашнала.  Успях да отворя някой от репортите на играта, но няма насока къде в моята конфигурация може да е проблема. Мога да прикача, ако някой иска и dump файл от репорта на играта.

Иначе тестове ги препоръчват от линковете, който си ми посочил за всеки син екран, затова започнах стях. Макар, че мемтеста вече 2 часа го кара и е само на 60%. Засега няма грешки.

Поздрави

преди 18 минути, Armageddon8 написа:

Играя тази игра от около година на лаптопа ми с core i3 и radeon r5 m330 и никога досега не се е случвало да крашне.

Тая 1 година с коя ОС я игра тая игра?

• Автор

Здравей,

Windows 10  pro - лицензиран, както и настолиня - с Windows 10 pro лицензиран.

Деинсталирай графичната карта (без да изтриваш файловете) от диспечера на устройства и рестартирай.
Може да провериш и за по-нова версия на драйвъра за картата.
Може да пробваш с помощта на ATIc Install Tool - изисква .Net Framework 4.6

Може да пробваш да изключиш хардуерното ускорение - в ключа 
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Avalon.Graphics
ако няма запис DisableHWAcceleration създаваш нов DWORD (32-бит) и задаваш стойност 1
Рестартираш

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

• Автор

Здравейте,

DarkEdge, благадора за включването - ще пробвам като се прибера от работа. 

memtest86 - не откри грешки след теста. Ако някой се интересува - прикачам dump файл от 1 краш от играта. Аз лично не разбирам.

2018-07-08 22.56.37 DESKTOP-4R0DMC2 B66182 Crash.rar

Не разбирам за какво беше горното сравнение между неизвестен core i3 и ryzen 1500Х.

Стига с тия хардуерни тестове, проблемът ти очеизвадно е софтуерен. Аз бих заложил на калпавия 1803. Преинсталирай на чисто със 1709 и тествай(разбира се, отрежи му обновяването).

Бих ти предложил флашване на последния стабилен биос, но ти си буквално една версия назад от най-новия, а той на свой ред не предлага нищо откъм рам памет - няма смисъл да се бута.

преди 9 часа, Armageddon8 написа:

Здравей,

Видях какво си написалл. 

Понякога се случва да играя 3-4 игри без проблеми и след това ме шляпва 2 пъти едни след друг. Въпросът е,  че имам 4 слота и 2 плочки с памет. При средна продължителност на играта 20-тина митуни, ще отнеме доста време смятана всяка плочка на всеки слот да тествам. Това ще  го направя след работа, но ще отнеме 2-3 дни предполагам със свободно време което ми остава.

Играта крашва и без сини екрани - това поне е по добре от колкото цялата система да умре. Играя тази игра от около година на лаптопа ми с core i3 и radeon r5 m330 и никога досега не се е случвало да крашне. В момента играта се затваря и излиза съобщение да се изпрати репорт до близарт. В event viewer обаче не остава следа изобщо от това,че играта е крашнала.  Успях да отворя някой от репортите на играта, но няма насока къде в моята конфигурация може да е проблема. Мога да прикача, ако някой иска и dump файл от репорта на играта. 

Иначе тестове ги препоръчват от линковете, който си ми посочил за всеки син екран, затова започнах стях. Макар, че мемтеста вече 2 часа го кара и е само на 60%. Засега няма грешки. 

Поздрави

Пратил съм ти грешките от дъмп файловете и какво значат. Ако си чел темите, щеше да разбереш, че тези грешки най-често са при проблеми с RAM паметта и трите. На първо време тествай самите плочки поотдено, ако правят проблеми тогава пробвай да им сменяш слотовете. Обнови ли BIOS?

• Автор
преди 44 минути, Raze написа:

Пратил съм ти грешките от дъмп файловете и какво значат. Ако си чел темите, щеше да разбереш, че тези грешки най-често са при проблеми с RAM паметта и трите. На първо време тествай самите плочки поотдено, ако правят проблеми тогава пробвай да им сменяш слотовете. Обнови ли BIOS?

Здравей,

Благодаря за включването отново. Още снощи прегледах линковете. Версията на биоса е слесната:

BIOS Vendor:                            American Megatrends Inc.
  BIOS Version:                           4011
  BIOS Release Date:                      04/19/2018
  BIOS Start Segment:                     F000
  BIOS Size:                              16 MBytes
  System BIOS Version:                    5.13

Boot Status:                            No error occured

Още при сглобяването на компонентите е обновена. Компютърът е на около седмица. като се върна ще пробвам с плочките. Иначе мем теста не откри грешки. Днес ще тествам с едната плочка, утре вероятно с другата.

hudyr

Здравей,

Процесора е I3 4005U. Възможно е да има и проблем с 1803. На лаптопа съм също с 1803 и няма проблеми там. Ще го пробвам като краен вариант.

Поздрави

преди 21 минути, Armageddon8 написа:

ще пробвам с плочките

Според дъмп файловете проблемът е основно във видеото.
В единият дъмп е регистриран проблем с nvme драйвъра.

• Автор
преди 3 минути, DarkEdge написа:

Според дъмп файловете проблемът е основно във видеото.
В единият дъмп е регистриран проблем с nvme драйвъра.

Здравей,

Като се прибера, ще пробвам първо с видео драйвера. Има опционална версия по-нагоре от текущата ми. Ще пробвам с нея.

• Автор

Здравейте,

Към момента пак играта продължава да ми крашва. Какво опитах:

1.Ъпдейтнах видео драивера до последната опционална версия. Пак крашва

2. Изключих хадруерното ускорение както DarkEdge предложи. Пак крашва. Надявам се после като съм сложил 0чика на ключа, а не 1 да е включено отново.

3.Сменях плочките с рам на различни слотове + оставах само 1та както Raze предложи. Пак крашва.

Сигурно се срина играта поне 30 пъти за днеска. От време на време със син екран. Вече нито имам нерви, нито ми се играе. нееезнам. Ако някой има други идей?

071018-5953-01.rar

071018-6265-01.rar

2018-07-10 19.38.16 DESKTOP-4R0DMC2 B66182 Crash.rar

2018-07-10 19.32.57 DESKTOP-4R0DMC2 B66182 Crash.rar

Странни и много общи грешки. Може да са от всичко. Можеш ли да направиш чиста инсталация на системата с windows от следния сайт:

https://tb.rg-adguard.net/public.php

От тук се тегли директно от сървърите на микромеките. Запиши на USB която версия искаш и инсталирай САМО играта, нужните драйвери от сайта на производителя за дъното и последните драйвери за видеокартата от сайта на AMD. След това инсталирай и тествай играта да видим дали ще прави проблеми. Ако пак е така, вече ще е 100% хардуер - процесор, видеокарта, дъно....

• Автор

Здравей,

Последната инсталация преди няколко дни я направих от този сайт. Свалих 1803 на флашка и форматирах и инсталирах наново.

Чесно казано освен браузер, скайп, вайбър, близард и ориджин клиенти, медиа плеър, антивирусна друго нямам инсталирано. Преди да преинталирам беше също с толкова програми. Тогава направих и  ресет с изтриване на всички програми. Антивирусната преди това беше bitdefender. Нарочно смених след новата инсталация.

Последно тествах с мемтест86 и пуснах после furmark 3d за около час и половина вчера.  На furmark 3d - максималната температура на видеото беше 73 и си я поддържя така без да надвишава. Преди малко свалих и пуснах Unigine_Superposition-1.0 да видя дяли няма да увисне видеото, но не- теста си приключва. 

Може да пробвам с преинсталация пак, но след някой друг ден, че днес отпуска си взех да тествам различни неща.

Драйверите за дъното и видеокартата последни версии ли са? Пробвай през device manager да дадеш ръчно update driver и след това search automatically.... на всичко, което е под System devices, Universal serial Bus controllers и процесора. Ако обнови някои неща, след като ги изредиш всички, направи рестарт и виж дали ще има промяна. Ако имаш антивирусни ги махни, остави си само windows defender.

• Автор

Здравейте,

За да сведем възможността за хардуарен проблем, какви тестове да направя и колко време да ги оставя да вървят. За да може поне да се ориентираме.

За РАМ - Memtest 86 -  някакви по специфични настройки. Последно пуснах теста без да бърникам из нещо друго. Продължи ололо 3,5-4ч. без грешки, но ще го пусна пак.

За Процесор - prime 95, но с какви настройки и за колко време

За GPU - FurMark при какви настройки и за колко време.

Мониторът ми е 1920*1200 16/10.

Какво друго мога да ползвам и за колко време и при какви настройки?

Поздрави

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.