Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

РЕНО КЛИО- ПРОБЛЕМ!

Featured Replies

Здравейте!

Имам рено клио -1999г. 1,4(75-коня ;бензин).От няколко месеца започна да ми прави проблеми.Когато спра на светофара изгасва( не винаги).После не мога да я запаля.Изчаквам няколко минути и след няколко опита отново запалва .Първите 1,2 минути е с много ниски обороти.Подавам газ но нищо не става-педала на газта е все едно колата не е запалена.Ходих на сервиз и ми казаха че щом не го прави постоянно не могат да разберат от къде е.За всеки случай смениха свещите и датчика на коляновия вал,акумулатора е нов(ако е от значение в случая).Проблема продължава да стои-днес изгасна 3 пъти....:speak::angry::tease2:.

Ако някой знае какъв е проблема ,ще съм много благодарна ако сподели ....

Колата само на бензин ли се кара, или има и газ? Най-често такъв проблем идва от излишък или недостатък на въздух, добре е да проверите въздушния филтър и да го замените, ако отдавна не е сменян. 

Редактирано от Soviet Soldier (преглед на промените)

Закачаха ли го в сервиза на комп? ECU-то си казва всичко без бой! Макар и стара. колата (като повечето французойки) е с доста....капризна електроника.

Без да се прочетат логовете на ECU е като стрелба на сляпо. 

ПС От това возило съм изкарвал 115 коня на вала

преди 50 минути, Весела Пламенова написа:

За всеки случай смениха свещите и датчика на коляновия вал,акумулатора е нов(ако е от значение в случая)

Госпожа, какво значи  ,,За всеки случей смениха свещите и датчика на коляновия вал,,? Не се оставяйте някакви самозвани майстори  да си играят с вашите пари и кола на тука има тука няма, че това  доста солено може да ви излезе,  и колата пак да не е оправена.Един читав майстор, ако не може да каже със сигурност какъв е проблема, няма да ви сменя части и консумативи ,,За всеки случей,, Някои проблеми са специфични за определени модели на определни марки, за което се изисква специялизация за определената марка, която със сигурност имат в офциялния представител на Рено.Отидете там за да ви фиксират и остранят проблема.Не ходете за диагностики при разни пръкнали се вчера по обяд кавартални гаражчета или да питате за такива неща по форуми.

• Автор

преди 1 час, Joss Bomon написа:

А филтър на горивото сменян ли е, и кога ?

преди 1 час, Soviet Soldier написа:

Колата само на бензин ли се кара, или има и газ? Най-често такъв проблем идва от излишък или недостатък на въздух, добре е да проверите въздушния филтър и да го замените, ако отдавна не е сменян. 

Благодаря за бързите отговори.Винаги е карана само на бензин.Въздушен и горивен филтър не съм сменяла.

преди 15 минути, Весела Пламенова написа:

Благодаря за бързите отговори.Винаги е карана само на бензин.Въздушен и горивен филтър не съм сменяла.

Започнете от най-лесното, а именно въздушния филтър. Проверете дали всичко е ок по въздуховодите.  Като цяло от много неща може да прави тези проблеми. Бензиновата помпа и дросела също може да са причина и е хубаво да се погледнат. Ако всичко гореизброено е ок, остава да се проверят дюзите. 

Въздушния филтър и горивния няма как да правят тези проблеми.Те могат да причинят проблеми със ускорението,  както и със запалване, но не и със да подаваш газ и да не мърдат оборотите.Както и бензинова помпа.Тя ,ако е фира, колата въобще няма да иска да запали.Госпожа ако имате излишни нерви и пари можете  да почнете с идеята ,, проба-грешка,, или както ви съветват ,, почни от най-лесното,,  като после да не се учудвате, че сте сменили почти целия мотор и проблема още не е решен.Случеи такива по българските форуми, да четееш да четееш, повече от романите на Балзак.Много хора си правят тънки сметки, чакай сега то може да е нещо дребно,  я въздушен филтър я бензинов и ще мина с 5лв за един филтър, или само с едно  изтръскване на въздушния филтър , като хабер си нямат, че проблема не е в тях, и в даден момент са назад с една чанта пари, а колата им е на същото дередже.Вместо да отидят при специялист, да си платят за една диагностика  ,той да им фиксира проблема от първия път, да го разреши, и да минеш с по-малко пари.Ама що да пълним гушата на официялния представител? Те са лукови глави,аз повече разбирам от тях и само ще ми вземат парите.Именно така мислят голяма част от средностатистическите български шофьори-,,майстори,, 

Гледам собствениците на тези автомобили как бързо решават да ги скрапосат след възникване на проблем. Защо ли!?

• Автор
преди 20 минути, franchesko написа:

Въздушния филтър и горивния няма как да правят тези проблеми.Те могат да причинят проблеми със ускорението,  както и със запалване, но не и със да подаваш газ и да не мърдат оборотите.Както и бензинова помпа.Тя ,ако е фира, колата въобще няма да иска да запали.Госпожа ако имате излишни нерви и пари можете  да почнете с идеята ,, проба-грешка,, или както ви съветват ,, почни от най-лесното,,  като после да не се учудвате, че сте сменили почти целия мотор и проблема още не е решен.Случеи такива по българските форуми, да четееш да четееш, повече от романите на Балзак.Много хора си правят тънки сметки, чакай сега то може да е нещо дребно,  я въздушен филтър я бензинов и ще мина с 5лв за един филтър, или само с едно  изтръскване на въздушния филтър , като хабер си нямат, че проблема не е в тях, и в даден момент са назад с една чанта пари, а колата им е на същото дередже.Вместо да отидят при специялист, да си платят за една диагностика  ,той да им фиксира проблема от първия път, да го разреши, и да минеш с по-малко пари.Ама що да пълним гушата на официялния представител? Те са лукови глави,аз повече разбирам от тях и само ще ми вземат парите.Именно така мислят голяма част от средностатистическите български шофьори-,,майстори,, 

Определено сте прав с разликата ,че не си правя тънки сметки с цел да ми излезе по-евтино както споменахте.Ходих при двама майстори и всеки казва различно,за това реших да пиша във форума.Утре ще я кача на компютър пък да видим какво ще излезе....

Благодаря за коментара!

преди 9 минути, Black Power написа:

Гледам собствениците на тези автомобили как бързо решават да ги скрапосат след възникване на проблем. Защо ли!?

Аз нямам такова намерение.Притежавам я от 2012г. До сега съм нямала сериозни проблеми с колата.Поддържам я доколкото ми са възможностите в добро състояние.Ако бях искала да я скрапосам както се изразихте въобще нямаше да търся източника на повредата....:wink12:

В кой град се намирате? Моя съвет е да видите във форума на Рено да ви препоръчат човек/фирма, който прави такива коли. В официалният представител вероятно ще се справят също с проблема, но ще ви одерат кожата. В лошият случай ремонта може да е по-скъп от пазарната цена на колата.

Питайте във форума на Рено за добро място, където да направят пълна диагностика, както биха направили в официалният представител.

• Автор
преди 1 минута, Игнатов написа:

В кой град се намирате? Моя съвет е да видите във форума на Рено да ви препоръчат човек/фирма, който прави такива коли. В официалният представител вероятно ще се справят също с проблема, но ще ви одерат кожата. В лошият случай ремонта може да е по-скъп от пазарната цена на колата.

Питайте във форума на Рено за добро място, където да направят пълна диагностика, както биха направили в официалният представител.

От Добрич съм.

Ами питайте във форума на Рено. За съжаление аз се мотая около столицата и не мога да помогна в този по-далечен район. Най-близкото представителство е във Варна, но все си мисля че и в Добрич има майстор който да може да направи читава диагностика.

преди 11 минути, franchesko написа:

Къде продават тези кристални топки които ползваш, та си толкова категоричен?!

Филтрите не са сменяни и е голяма глупост, да се пропусне тази малка, но не маловажна стъпка. Въздушния филтър няма да причини въпросните проблеми, но запушен горивен филтър може. По твоята логика е по-добре направо да изпрати колата в завода производител за диагностика, защото "официялния" представител също е Ганьо и спада към "средностатистическите български ,,майстори,,".

Значи, ако ти имаш същия проблем, няма си смениш /или да ти сменят/ горивния филтър за 20-тина лв., а ще хукнеш по "официялни" представители ?!

• Автор
преди 2 минути, Игнатов написа:

Ами питайте във форума на Рено. За съжаление аз се мотая около столицата и не мога да помогна в този по-далечен район. Най-близкото представителство е във Варна, но все си мисля че и в Добрич има майстор който да може да направи читава диагностика.

Благодаря за коментара.

Може да имаш проблем с TPS - датчик за положение на дроселовата клапа. Закачете я на диагностика. TPS е потенциометър, който е свързан с лопатката на дросела. Компютърът по тоя датчик отчита кога е натиснат педала, колко е натиснат и дали колата не е на празен ход(ненатиснат педал). По нея индикация, заедно с още няколко датчика решава колко гориво да пръска. На празен ход се задейства стъпков мотор, който регулира празния ход или байпасна клапа, която прави същото. Когато потенциометърът е износен се подават грешни данни за педала. Ти натискаш, а колата забива. Когато излезе от износения участък, тогава няма проблеми. Пробвайте да откачите ламбда сондата. Ако е дефектна, също може жестоко да бърка горивната смес. Но обикновено не толкова, че да гасне. Когато се откачи, компютърът на колата влиза в авариен режим по твърдо зададена графика. Това води до завишен разход и по-лошо ускорение, но не би следвало да гасне. Трябва да се провери и термодатчика на охладителната течност. По него компютърът определя дали колата е загряла и коригира впръсканото гориво. 
Повечето неща не изискват нищо сериозно откъм оборудване и всеки кадърен механик може да ги свърши. Щом аз мога, значи и той може.
Иначе, предложението за датчик колянов вал е напълно валидно. При проблем с него автомобилът няма да може да запали или ще гасне.
Обаче дори да е здрав, ако има проблеми с кабелите - пак може да го прави.

преди 2 часа, franchesko написа:

... която със сигурност имат в офциялния представител на Рено.Отидете там за да ви фиксират и остранят проблема.Не ходете за диагностики при разни пръкнали се вчера по обяд кавартални гаражчета или да питате за такива неща по форуми.

В официалните представители са абсолютни некадърници и пълни мошеници, които пишат фактури за хиляди левове без да знаят какво правят. Един приятел отиде в официален представител на Ситроен и му сложили амортисьорите наобратно. И понеже не влизат, играли с ножовката. В гаражчетата често има кадърни хора, които няма как да развият толкова голям  бизнес и да имат лъскави табели, но това не ги прави некадърни.
--------
п.п Имал съм случай с проблем с термодатчик и колата нямаше палене. Казва той на компютъра, че колата е загряла до 130 градуса и съответно той не пръска достатъчно гориво, че да може да запали.

преди 40 минути, Joss Bomon написа:

Значи, ако ти имаш същия проблем, няма си смениш /или да ти сменят/ горивния филтър за 20-тина лв., а ще хукнеш по "официялни" представители ?!

преди 40 минути, Joss Bomon написа:

Къде продават тези кристални топки които ползваш, та си толкова категоричен?!

кристалната топка, се нарича специялизирана диагностика за Рено пич! Въпросната кристална топка, не ти предполага както тука някои потребители, въздушен, горивен филтър или горивна помпа, а ти показва точно къде  е проблема.Сигурен съм и мога да са обзаложа ,че не е от филтрите. тия 30 лв които ще даде за тяхната смяна и пак ще  е пунта мара, толкова ще и искат макс за диагностика в рено.Специялно аз ако имам същия проблем бих се обърнал към официялен представител.нали четеш резултата от ходенето по неофициялните сервизи какъв е до сега.,,Сменили за всеки случей,,!  Ебати майсторите, ебати резултата.Ама всеки си прави сметка на протмонето.Който иска да кара клио и да подържа ,,s,, класа нека си я кара андрешковата.

преди 8 минути, franchesko написа:

кристалната топка, се нарича специялизирана диагностика за Рено пич!

Ай стига мрънка. Тая кола може да се диагностицира с диагностичен кабел за 15 кинта! Толкова е стара, че няма CAN шина и работи по стар и прост протокол. И да имаше CAN шина пак може да се диагностицира с кабел за 25лв тоя път.
Баси, дори аз мога да намеря проблема! С мултиметър за 15лв и кабел за 15лв.

преди 27 минути, Хитрейшио написа:

В официалните представители са абсолютни некадърници и пълни мошеници, които пишат фактури за хиляди левове без да знаят какво правят. Един приятел отиде в официален представител на Ситроен и му сложили амортисьорите наобратно. И понеже не влизат, играли с ножовката. В гаражчетата често има кадърни хора, които няма как да развият толкова голям  бизнес и да имат лъскави табели, но това не ги прави некадърни.
--------
п.п Имал съм случай с проблем с термодатчик и колата нямаше палене. Казва той на компютъра, че колата е загряла до 130 градуса и съответно той не пръска достатъчно гориво, че да може да запали.

Ти колко пъти за личния си автомобил си се обръщал към официялно представителство? Сигурен съм че 0 пъти.Остави тия кибишки сказки от кръчмите на меден рудник, един приятел ми каза, на леляму вуйче му на свако зет му и т.н. Аз съм се обръщал за личния ми автомобил поне 20 пъти до сега.За разлика от обикновенния серви, официялните представители имат лицензи за определената марка, и ако я кара дайчовата тия лицензи могат да ги изгубат и утре като теб ще трябва да почнат да обикалят със стълбата и да слагат чинии на окъсаните руснаци.Имам пшриятлеи с по 40 годишен стаж като механици, които имат сервизи и не един или два пъти съм ставал свидетел, когато се сблъскат със по специфичен проблем  те самите се обръщат към официялното представителство за да разрешат проблема  на клиента.Естествено после си слагат надценка за отделеното времето.Примерно ,ако той е платил 150 евро при офциялния предтавител на марката, той му фактурира на клиента 250.И къде му кира на кирия на клиента,ама така е,нали и от там идва поговорката ,,Ефтиното излиза скъпо,,

преди 21 минути, Хитрейшио написа:

Ай стига мрънка. Тая кола може да се диагностицира с диагностичен кабел за 15 кинта! Толкова е стара, че няма CAN шина и работи по стар и прост протокол. И да имаше CAN шина пак може да се диагностицира с кабел за 25лв тоя път.
Баси, дори аз мога да намеря проблема! С мултиметър за 15лв и кабел за 15лв.

Абе ти си велик ,,инжинер,, Всичко ти е ясно и всичко знаеш как става.По-добре вместо на раздаваш акъл със шепи, пиши едно лично на госпожата и и оправи колата с кабел с 25лв.

преди 7 минути, franchesko написа:

Имам пшриятлеи с по 40 годишен стаж като механици, които имат сервизи и не един или два пъти съм ставал свидетел, когато се сблъскат със по специфичен проблем  те самите се обръщат към официялното представителство за да разрешат проблема  на клиента.Естествено после си слагат надценка за отделеното времето.Примерно ,ако той е платил 150 евро при офциялния предтавител на марката, той му фактурира на клиента 250.И къде му кира на кирия на клиента,ама така е,нали и от там идва поговорката ,,Ефтиното излиза скъпо,,

Бля-бля-бля. Високи цени и ниско качество. Това е действителността тук. Аз съм бил свидетел на кореспонденция между собственик на автомобил и производителя му, заради възмутително отношение от страна на представител на една определена марка автомобили в България. Съжалявам, че няма да си платя 500лв за смяна на масло, като мога да си купя същото масло за 60лв и един филтър за 15лв и да си го сменя за 20 минути.
Ти ако си с ръцете в гъза, това си е твой проблем. И най-важното. В официалния сервиз уж слагат оригинални части. Нали беше фенче на китайските заместители и нещо мрънколясваше по темите като жена, че аз съм набутвал хората с пари, защото съм слагал скъпи части? Той официалния сервиз ще сложи заместители, нали? Специфичен проблем. Некадърници. И те като теб, една кола не могат да оправят. Да не те питам как си оправяш жената, щото и за нея сигурно викаш специалист?
Авторката да си кара колата където иска. Ама твоето прекалено очевидно мяза на платена реклама!

Съжалявам, че няма да си платя 500лв за смяна на масло, като мога да си купя същото масло за 60лв и един филтър за 15лв и да си го сменя за 20 минути.
Ти ако си с ръцете в гъза, това си е твой проблем. И най-важното. В официалния сервиз уж слагат оригинални части. Нали беше фенче на китайските заместители и нещо мрънколясваше по темите като жена

Пак цитираш преживелиците на някой друг.Абе ти ще спреш ли да ни цитираш романи, и ще ни кажеш ли лично твои впечатления от офциялен предтавител?Ето аз ще кажа, смених термостат за 150 евро  оригинален китайски,недей си мисли че ако е оригинално то това веднага изглючва опцията да е китайски.Всичко вече се прави в Китай.Камиона който зарежда дилъра и кварталните гаражи е един и същ.Имаше сервиз кварталнен съмнителен,  където майстора още е със соса от хамбургери по мустаците където можеше да мина със 120 евро.Но нещо не ми въдхваше особенно доверие и се отказах,защото нямам намерение някъде да прегрее маторя  по магистралите и да го разсипя за 30 евро по-малко.И за такава малка джаджа хората ми дадоха 2 години гаранция на труда и 2 години гаранция на часта,даже човека го разпечата пред мен и ме покани, ако искам да присъствам на смяната му.Аз отказах,защото си имах друга работа, а и само като видя човек без дори да го познавам, ми трябват точно 120 секунди за да го преценя ще ме излъже ли или не.А и тука не иде реч за смяна на масло инжинере.за тази манипулация дори да си най-обикновен общак можеш само да си го свършиш.Макар че, има и хора които предпочитат да си платят за да не си цапат ръцете, нали е 60 евро ебати с маслото и филтъра.

преди 4 минути, franchesko написа:

Първо - тук никой не дава гаранция за смяна на части на автомобил извън гаранция.
Второ - всъщност никой не те пита какви са ти впечатленията или къде да си закара колата.
Спри да спамиш темите с твоите тъпотии. Не просто си некомпетентен откъм коли тотално, а и имаш голямо мнение.
Аз казах възможни проблеми. Жената пита кво може да е. А ти й казваш, че краставицата има 99 процента вода.
Нищо общо между твоите отговори и поставения въпрос. Въздържай се от тъп спам.
А, да - на по-старите коли и термостат се сменя елементарно. Тва, че ръцете ти са в гъза е твой проблем.

преди 11 минути, Хитрейшио написа:

Първо - тук никой не дава гаранция за смяна на части на автомобил извън гаранция.
Второ - всъщност никой не те пита какви са ти впечатленията или къде да си закара колата.
Спри да спамиш темите с твоите тъпотии. Не просто си некомпетентен откъм коли тотално, а и имаш голямо мнение.
Аз казах възможни проблеми. Жената пита кво може да е. А ти й казваш, че краставицата има 99 процента вода.
Нищо общо между твоите отговори и поставения въпрос. Въздържай се от тъп спам.
А, да - на по-старите коли и термостат се сменя елементарно. Тва, че ръцете ти са в гъза е твой проблем.

Спамера май си ти не аз.Защото даваш крайни мнения за неща които са ти далечна химера.А именно да си закараш автомобила си при официялен предтавител.Нямаш грам лични впечатления, само сказки по непреживяно и мега арогантна наглост ,твойто мнение да бъде меродавно.Гледаш се да е*еш дявола във въздуха, и да минеш със части шейсе и пета употреба от моргата, и собствен труд.Иска нашия с пръдня боя да направи.После що отсечки  в България два месеца след като е направена стават на вълни и пак ремонт? Що? Заради такива Андрешковци и Мърлячи като теб.

преди 1 минута, franchesko написа:

..

Мега арогантност имаш ти. Отново скапахте темата и показа защо в български форум не се пита. На моята кола слагам нови части.
Но каквото мога го слагам сам. Каквото не мога - имам доверен човек. И той не е официален представител. И си върши работата добре.
На мене никой не ми плаща да си ремонтирам колата и гледам как да получа най-добро съотношение цена/качество, а не да плащам за калпавата работа на някой надценен некадърник в официалния представител. Вместо да говориш простотии, цъкни тоя гугъл, ако поне за това имаш капацитет и проследи оплакванията от такива.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.