Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Първа кола до 3000лв.

MachineZZ_BG

Препоръчан отговор

Здравейте, през следващите няколко месеца ми предстои закупуване на кола(1-ва), за сега съм се насочил към BMW E46 316i/318i, от прочетеното(Не знам колко е вярно) до сега знам, че са доста basic коли и са сравнително евтини за поддръжка и тн., другите коли са Ford Focus(Бензин) и Audi A3(тук вече не знам какво да гледам), бюджета ми е около 3000лв. (може и малко отгоре). Приемам и други предложения. Мерси за вниманието!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 55
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

А3 е добра идея наистина няма кои знае каква поддръжка препоръчвам ти 1.8 бензин, мисля че дори някои имат и quatro.Иначе друга здрава кола е mercedes 124 много са здрави , има доста евтини екземпляри ако малко е барнеш ще бъде перфектна.Mercedes C класата също е добра и вози доста добре дизеловите и мотори са здрави .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Оглеждай се добре за цените..Че има някои дърти кошници, за които продавачите искат направо извънмерни суми...

П.С.

преди 42 минути, MachineZZ_BG написа:

Забравих да кажа, че гледам колата да е около моята възраст.

Ммм, колко точно "около" 4-5-6 години? +-

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Lexus IS200 , с задно и доста по-мощна от Е46 318i ,като интериор и екстериор също много повече ми харесва лексуса. И най-важното, това си е Тойота иначе казано ЗДРАВО! И още нещо да вметна, ако си се насочил към Е46 или IS200 , 3000лв са минимума, в който при късмет да намериш читава. Повечето за тия пари са пълни морги. Друго, че трябва да имаш заделени пари за прехвърляне и обслужване на този автомобил. С чисти 3к няма да успееш да поемеш разходите за убит Е46. Както и нямаш опит, ще се хванеш в чудо с ремонти дето едва ли ,умееш да извършваш сам. Не се лъжи по снимките на обявите, там изглеждат пъти по-добре, от колкото всъщност са. Като идеш на живо и видиш убития салон, избилата ръжда, двигателя целия в масло и ти става ясно, какво представляват Е46 за 3к. 

2.jpg.786c241dd72493e3df966f55387513cc.jpg

36228728_1852478068123896_426899326652907520_n.jpg.bee9e2a5451481b20c902ab40600ecb3.jpg

36261920_1852474448124258_9138975006070407168_n.thumb.jpg.61a23b7fd7bb13f691e549bf76a4aa36.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, MachineZZ_BG написа:

Приемам и други предложения.

VW ..... препоръчвам ....

Сега .... хм .... ако та кеfi БМВ-то .... взимай .... независимо, че е basic ....

В никакъв случай за тези пари друго освен "Джемънско" .... виж и Опел, но той дали е вече "Джерман" .... ;)

Виж автомобил който наистина се произвежда, хм .... не само сглобява в Европа .....

Успех!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Като върви темата, за до 3К май само голф 2-ки има читави и поддръжката на останалите струва повече от покупната цена :angry:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

В момента се обсъжда вдигане на данъка за колите над 15 г. на 1000 лв., така че, забравете за еФтината поддръжка:)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, lupis написа:

В момента се обсъжда вдигане на данъка за колите над 15 г. на 1000 лв., така че, забравете за еФтината поддръжка:)

Това значи, че половин България трябва да ходи пеш. Тая простотия не вярвам да я приемат, а ако я приемат, народът ще ги принуди да я откажат. Какъв е тоя данък повече от 2 пъти над минималната работна заплата, която до колкото знам в момента е 510лв бруто, или иначе казано, няма и 400лв нето. Тук в София едва ли някой взима минималната, но по малките градчета много хора работят за минимална или близка до минималната заплата. Ето така се "връщат" българските емигранти обратно в своята родина! Ето така се "задържат" младите хора в страната. Нека вдигат, ток, вода, данъци, горива, винетки и какво ли още не. Не знам в кой момент тоя заспал народ ще се вдигне, или умее само да бяга от проблемите си, не и да ги решава. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Това няма как да стане.Че са тъпи, тъпи са, ама приходите от именно тия коли са огромни.Големите господа няма как да изпуснат подобно нещо.Горивце, винетчица , а-у...Такива ми ти работи...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ford Focus май остава единствения правилен избор, E46 го избрах защото главно ми харесва как изглежда, но имах опасения за него, и 3000лв. е само за колата, не броя другите неща.

преди 1 час, Soviet Soldier написа:

Lexus IS200 , с задно и доста по-мощна от Е46 318i ,като интериор и екстериор също много повече ми харесва лексуса. И най-важното, това си е Тойота иначе казано ЗДРАВО! И още нещо да вметна, ако си се насочил към Е46 или IS200 , 3000лв са минимума, в който при късмет да намериш читава. Повечето за тия пари са пълни морги. Друго, че трябва да имаш заделени пари за прехвърляне и обслужване на този автомобил. С чисти 3к няма да успееш да поемеш разходите за убит Е46. Както и нямаш опит, ще се хванеш в чудо с ремонти дето едва ли ,умееш да извършваш сам. Не се лъжи по снимките на обявите, там изглеждат пъти по-добре, от колкото всъщност са. Като идеш на живо и видиш убития салон, избилата ръжда, двигателя целия в масло и ти става ясно, какво представляват Е46 за 3к. 

2.jpg.786c241dd72493e3df966f55387513cc.jpg

36228728_1852478068123896_426899326652907520_n.jpg.bee9e2a5451481b20c902ab40600ecb3.jpg

36261920_1852474448124258_9138975006070407168_n.thumb.jpg.61a23b7fd7bb13f691e549bf76a4aa36.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да напомня ли пак, че има по-евтини марки и модели, които могат да се намерят в посоченият бюджет като по-нови и в по-добро състояние. Какво е намерението на автора на темата с това БМВ в началото. Да става поредният джигит, който да убие себе си и приятелките си, изправяйки някой завой, докато им се фука?

Редактирано от sliderum (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, sliderum написа:

Да напомня ли пак, че има по-евтини марки и модели, които могат да се намерят в посоченият бюджет като по-нови и в по-добро състояние. Какво е намерението на автора на темата с това БМВ в началото. Да става поредният джигит, който да убие себе си и приятелките си, изправяйки някой завой, докато им се фука?

Далеч съм от това, просто ми харесва как изглеждам и както написах отгоре: Имах опасения за него и заради това писах тук.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Seat Leon или Toledo около 2000г. 1.8.или 1.8Т .Здрав автомобил със сравнително  евтина поддръжка и части е моето преложение. Другото е VW Bora със същите двигатили, ако се намерят обаче, че държат цени въпреки годините си ако е поддържан автомобила!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, MachineZZ_BG написа:

Нямаше Да взимам BMW с 100 коня ,ако исках да се фукам :no-no:

Ако искаш да те вози добре за този скромен бюджет ти препоръчах по горе , конкретно тия bmw возят твърдо.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 27 минути, MachineZZ_BG написа:

Ford Focus май остава единствения правилен избор, E46 го избрах защото главно ми харесва как изглежда, но имах опасения за него, и 3000лв. е само за колата, не броя другите неща.

Не бих взел малък автомобил, както и VAG - много надценени автомобили, като надеждност. Трудно се намира прилична кола за 3к ,но все пак разгледай, Mitsubishi Galant , Volvo S60/S80 ,Mercedes C-class W202. Alfa Romeo 166 обаче дизеловите версии. Алфите се намират запазени на ниски цени. 

Редактирано от Soviet Soldier (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, Бултрас написа:

Ако искаш да те вози добре за този скромен бюджет ти препоръчах по горе , конкретно тия bmw возят твърдо.

A3-ката за сега ми харесва или Ford Focus тъй като е малко по-нов.

преди 8 минути, Soviet Soldier написа:

Не бих взел малък автомобил, както и VAG - много надценени автомобили, като надеждност. Трудно се намира прилична кола за 3к ,но все пак разгледай, Mitsubishi Galant , Volvo S60/S80 ,Mercedes C-class W202. Alfa Romeo 166 обаче дизеловите версии. Алфите се намират запазени на ниски цени. 

Фокусирал съм се върху Хеч за сега или просто малка кола, не знам защо. Е46 беше изключение.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, MachineZZ_BG написа:

A3-ката за сега ми харесва или Ford Focus тъй като е малко по-нов.

Фокусирал съм се върху Хеч за сега или просто малка кола, не знам защо. Е46 беше изключение.

Щом ти харесва отивай на оглед с човек дето разбира и стискаме палци да намериш нещо читаво. Като стана дума за Форд, Cougar не е лош в този ценови диапазон и е с по-хубав салон от фокуса. Опел Астра 4 врати седан (като полицейските) също не са лоши, защото са здрави, но интериора им е много кофти поне в моите разбирания.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Като ходите на оглед , гледай отдолу да не е изгнила бягай от раждата.Също гледай да няма течове по мотора,гледай вътре под постелките да няма мухал ,че може да е наводнявана.Продават страшни бараки за много пари не пребързваи, от там на татък късмет някои неща не можеш да ги видиш.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

А3 1.8 с газ ако решиш около 3000лв съм гледам вървежа е доста добър за 125к.с мястоти от зад е малко да се има в предвид. Друго е Сеат Леон 1.9tdi 110 или 90 с чип става 110-147 приятел на скоро сложи вървежа е още по-добър. А вече ако искаш да си джиткаш спокойно форд фокус. Добре си се насочил ако е 3000лв само за кола добре но ако е и за поддръжка няма да стигнат. Скоро купихме корса Б 1.2 1000лв до тук е на 700лв, а ако е нов внос още толкова. Ако ти харесват двувратките виж ford puma 1.7 z-tec.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Бутай яко сички трошки, които ше оглеждаш. Ако има по-сериозен проблем с окачването и се разхлопа, въобще не продължавай огледа, а отивай на следващата.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

За тия пари гледай колко е запазен автомобила.И се допитай до някой познат дали не продава нещо, щото е пълно с коли дето ги внасят тамън преди да умрът.Щото много яки, много бързи и хоп.Айде в кофата.

преди 3 часа, Soviet Soldier написа:

Lexus IS200 , с задно и доста по-мощна от Е46 318i

Ама да.Това му трябва на един млад шофер.Бърза кола със задно.И после да го гледаме по новините.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

За мен лично кола за тези пари е по-добре да е от частник с малко късмет може да попаднеш на читава находка. А и поне горе долу ще каже какво е сменил. Такива сменим съм ремъци ролки съединител не вярвай. Уж на корсата ангренажният ремък бил сменен нищо не беше пипано. Това е задължително било то нов внос или от частник. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...