Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


Здравейте, днес купих един компютър с тази дънна платка и го преинсталирах обаче няма намиране на драйвъри за ЛАН и за всичко останало по нея за Windows 7 32bit става дума момчето преди мен каза че е бил с този windows и не е имал проблеми дали ще може да се оправи по някакъв начин или да му слагам XP което много не ми се иска 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

преди 17 минути, StefanoV08 написа:

Здравейте, днес купих един компютър с тази дънна платка и го преинсталирах обаче няма намиране на драйвъри за ЛАН и за всичко останало по нея за Windows 7 32bit става дума момчето преди мен каза че е бил с този windows и не е имал проблеми дали ще може да се оправи по някакъв начин или да му слагам XP което много не ми се иска 

Заповядайте и успех!   https://www.asus.com/Motherboards/P5LD2/HelpDesk_Download/

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 8 минути, Колев60 написа:

Заповядайте и успех!   https://www.asus.com/Motherboards/P5LD2/HelpDesk_Download/

Това е всичко за сваляне за windows 32 и 64 бит

Драйвъри има за Vista и XP, но за 7 не 

Capture.PNG

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Тогава потърси тук  DarkEdge и ще ти ги даде, а може би и друг колега ще те насочи. И аз ги имам за 7, но на кой диск са, един бог знае. Това набързо го предложих/

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Тук - Driver Downloads 

Marvell 88E8053

Windows 7 & Server 2008 R2 32-bit Driver

DATE: 3/27/12

VERSION: 11.45.4.3


  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Цитат

Use the Vista drivers because there are no Windows 7 drivers.

 
  • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сваля ми zip файл в който няма инсталатор, може ли малко да ме вкарате в час :) 

преди 12 минути, Колев60 написа:

Тогава потърси тук  DarkEdge и ще ти ги даде, а може би и друг колега ще те насочи. И аз ги имам за 7, но на кой диск са, един бог знае. Това набързо го предложих/

Писах му :) 

преди 10 минути, sliderum написа:
 

За Vista дава грешка че не е същия уйндоус 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Разархивираш ги някъде и:

- десен бутон на yk62x86.inf > Install

- отваряш Device Manager > маркираш неразпознатия мрежов адаптер > instal drivers > и там някъде ми посочваш пътя до разархивираната папка и/или файла вътре в нея

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 5 минути, plamen_petrov_80 написа:

Разархивираш ги някъде и:

- десен бутон на yk62x86.inf > Install

- отваряш Device Manager > маркираш неразпознатия мрежов адаптер > instal drivers > и там някъде ми посочваш пътя до разархивираната папка и/или файла вътре в нея
 

това в червено, не го препоръчвам
прилагам само оцветеното в синьо, за да не стават грешки

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
току-що, дръндю написа:

това в червено, не го препоръчвам
прилагам само оцветеното в синьо, за да не стават грешки

Проблема е че в device manager изобщо няма интернет адаптер нито разпознат нито не разпознат

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

А неизвестен неразпознат хардуер? Ако да дай му Hardware ID.

Lan картата разрешена ли е от биос-а? Има ли някаква индикация при свързване на кабел с картата?

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 5 минути, StefanoV08 написа:

Проблема е че в device manager изобщо няма интернет адаптер нито разпознат нито не разпознат

това пробвал ли си?

http://www.3dpchip.com/3dpchip/3dp/net_down_bg.php

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 2 минути, plamen_petrov_80 написа:

А неизвестен неразпознат хардуер? Ако да дай му Hardware ID.

Lan картата разрешена ли е от биос-а? Има ли някаква индикация при свързване на кабел с картата?

Абсолютно нищо все едно изобщо я няма 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 минута, StefanoV08 написа:

Абсолютно нищо все едно изобщо я няма 

изобщо ли нямаш някакво неразпознато устройство?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 6 минути, дръндю написа:

изобщо ли нямаш някакво неразпознато устройство?

 

Capture.PNG

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 16 минути, plamen_petrov_80 написа:

Lan картата разрешена ли е от биос-а? Има ли някаква индикация при свързване на кабел с картата?

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Може мрежовата карта да е изгоряла и затова да не се вижда.

  • Харесва ми 3

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 5 минути, AlkatrazBG написа:

Дали?

Може да се погледне дали на дъното го има чипа за мрежовата карта - да не се окаже изрязан поради проблеми.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Най-вероятно изгоряла мрежова карта, както е предположено по-горе. Най-простото решение - външна мрежова карта.

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

По биоса всичко е наред значи ще да е хардуерен проблема ще се купува външна :( 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 43 минути, plamen_petrov_80 написа:

Има ли някаква индикация при свързване на кабел с картата?

 

преди 13 минути, plamen_petrov_80 написа:

Може да се погледне дали на дъното го има чипа за мрежовата карта - да не се окаже изрязан поради проблеми.

В биос-а вижда ли се някаква информация за LAN картата - примерно MAC адреса й, IRQ то което си взема (това може и да е в началния прозорец при инициализиране на системата).

Също така мрежова карта може (на лаптоп съм го виждал, но може да се провери) да се крие ако в нея няма включен кабел свързан с друго устройство.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 3 минути, plamen_petrov_80 написа:

Също така мрежова карта може (на лаптоп съм го виждал, но може да се провери) да се крие ако в нея няма включен кабел свързан с друго устройство. 

А има ли вероятност в тази тема да се случва същото "криене". Специфично за компютрите на автора на темата, макар да се оказва, че на друг компютър(с LGA 1150) ланката да се показва и работи коректно?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравейте купих му лан карта за PCI  и след като я сложих няма тръгване черен екран... Ресетнах биоса от джъмпера и пак нищо.. проблем след проблем 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.