Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ при избор на радиатор за зимата

Featured Replies

преди 5 минути, AAUUXX написа:

Е първо музика,яко ръчка на сръбите и после другото :D

Не намесвай класиката с извратеността.

преди 1 час, peppone1 написа:

Ама и на вас спамерите трябва да съм благоадарен, преди малко ми се обади един потребител прочел темите ми във форума, питайки за техническа консултация. 

Вярваме ти безрезервно.

• 1 месец по-късно...
  • Автор

Взех "Радиатор TESY CB 2512 E01 V" и съм доволен.

преди 1 час, cynep написа:

Честито. Да си го/ги ползваш със здраве!

Аз имам и си бях взела преди години два. За две стаи на място където нямаше парно. После се преместихме и си ги взех радиаторите за периода, в който преди да пуснат парното или след като го спрат. И съм невероятно доволна. И като разход на енергия. Дори да ги оставя само вечер- на нощна - да отопляват и после през деня се запазва топлината.

Така че, добър избор. Ще останеш доволен дълго време.

на 5.12.2018 г. в 8:55, Maleficient написа:

Дори да ги оставя само вечер- на нощна - да отопляват и после през деня се запазва топлината.

Нещо надценяваш акумулативния капацитет на половин галон масло. След 15 минути е едва топъл.

Виж, бетонените стени на стаята са друга работа (в комбинация с дневното слънце).

на 7.12.2018 г. в 21:53, zemonti написа:

Нещо надценяваш акумулативния капацитет на половин галон масло. След 15 минути е едва топъл.

Виж, бетонените стени на стаята са друга работа (в комбинация с дневното слънце).

Не бих казала, че съм компетентна по електроуреди чак толкова или енергийния капацитет на различни средства за отопление.

От скромния ми опит само с един вид радиатор/и споделих впечатления.

За цената си, според мен са добър избор сравнено с климатик ( като разход на енергия) или печка циганска мечта :wub:

• 4 седмици по-късно...
на 5.12.2018 г. в 14:22, cynep написа:

Аз имам същия радиатор и въобще не топли. Затова си взех по-голям - с 14 ребра, но той пък нагрява прекомерно. Би ли споделил до каква температура загрява твоят, защото моят нагрява до 110 градуса и не знам дали е нормално? Може би на моделите с топловентилатор, температурата им е занижена за да не се опече вентилатора вътре и за достигане на пълната топлинна мощност  трябва да работят в комбина с вентилатора, което не е много удачно.

Реших да си взема отново радиатор, защото акумулират топлина и спестяват значително ел. енергия. Малкият ми радиатор консумира максимум 1KWh енергия, независимо на коя степен е включен, но топли повече при максималната мощност, благодарение на акумулиращият ефект. Така имам около 500Wh спестена енергия при температура в помещението 22 градуса, нещо което не може да го постигне никоя печка с 1KW мощност, най-малко пък духалките, те топлят за този дето духа.

Моя па радиатор харчи 500W без значение на коя степен. :D

Ако ше се лъжем, нека надцаквнето започне сега. 

peppone1 къде ги намираш тези радиатори, направо утрепа климатик с COP 3. 00. 

Лятото може и да харчи 500Wh, но през Зимата няма да ти се размине с под 1000Wh. И след като съм заинтригуван и твърдиш че притежаваш маслен радиатор и обичаш да си полезен във форума, би ли споделил какъв е твоя радиатор и вземи си купи един измервател на мощност и покажи резултатите тук за да не се излагаш, говорейки за цифров ток, цифрови усилватели и врели-не кипели. И защо си мислиш че климатика може нещо повече от обикновените отоплителни уреди? Това че е направен умно и напълно автоматизиран, не го прави нещо повече от умния човек, който знае кога и как да спира печката и знае къде е най-доброто място да я постави. Нека малко по-сериозно се отнасяме към разхода на електричество за да не плащаме солени сметки след това.

Имам Теси с 12 ребра 2500W и толкова си харчи, климатиците ми са по - икономични поне два пъти от радиатора и поне толкова пъти греят по- добре. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.