Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Каква според вас е вероятността, зад убийството на журналистката Виктория Маринова, да стои фирма свързана с Лук Ойл и източването на европейски фондове

Featured Replies

преди 3 минути, Реджеп Иведик написа:

Миро, темата е, че управляващите комунисти поръчаха журналистката и сега се опитват да осъдят заподозрения, без следствен експеримент, в нарушение на наказателно процесуалния кодекс.

Явно се опитват да прикрият съучастниците и поръчителите.

Темата  ако е за разпространение на слухове, клюки, теории на конспирациите, фейкове и т.н. може.

Но както вече казах - не са ми интересни всичките простотии, а единственото което ме учудва, това е мащабите  и обема на тези простотии, и усърдието с което се роят в мрежата и от познатите сайтове-фейкомети.

преди 3 минути, nikssi написа:

:wub: ми сега? Откога ти стана ясен ? До вчера бяхте дружки и нападахте всички заедно сега какво, вече се не харесвате ли? Или в работата няма приятели а?

И ти си ясен... тук си както и другите тролове за правене на забележки и ръсене на "умнотии" за потребителите :)

Ти друго правиш ли ?

Дали се "харесваме" не знам, понякога мнението ни е съвпадали за комунистите и по други теми. За разлика от вас, които си тролите за спорта, аз  си имам собствено мнение, и не ъм длъжен никому да лайквам или да премълчавам /както вие правите спрямо един друг/ ако видя нещо с което не съм съгласен.

• Отговори 386
  • Прегледи 22k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Емил Костов
    Емил Костов

Убийството е поръчково, а момчето ( макар и от ромски произход) е изкупителна жертва. Това е просто очевадно. 

• Да, върху българските власти има натиск отвън. Дали зад убийството на Виктория Маринова стои фирма, свързана с Лук Ойл и източването на европейски фондове, не мога да бъда сигурна, въпреки че има

• Аз това мисля! Всичко е вятър и мъгла. Прах в очите на хората! Някой я е поръчал! Бог да я прости. Лека и пръст.

• Автор

Не тот случай.

По националните телевизии, в централните новини, съобщиха, че нямало уж нужда от следствен експеримент.

Кому е нужно да се погазва закона, ако случаят е чак толкова ясен ?

Не съм компетентен за процедурите, но ти как разбра че се "погазва закона" ?

• Автор
преди 1 минута, miro20 написа:

Не съм компетентен за процедурите, но ти как разбра че се "погазва закона" ?

При убийство задължително, по закон се прави следствен експеримент, независимо от останалите данни и свидетелски показания. Не си баннат нито от Гугъл, нито от Държавен вестник.

преди 4 минути, Реджеп Иведик написа:

При убийство задължително, по закон се прави следствен експеримент, независимо от останалите данни и свидетелски показания. Не си баннат нито от Гугъл, нито от Държавен вестник.

Предполагам визираш това :

Чл. 140. (Изм. - ДВ, бр. 89/86 г.) Съдът и органите на предварителното производство могат да направят следствен експеримент, за да проверят и уточнят данни, получени от разпита на обвиняемия, заподозрения и свидетелите или от друго следствено действие.

Защо ли са сложили думата "могат" , а не " задължитгелно" ??

Отделно че все още нищо не е ясно какво ще стане в съда, и напълно е възможно да направят  в бъдеще такъв. Ти как реши че няма да се прави  ?

преди 11 минути, Реджеп Иведик написа:

Виж кво вика НПК:

Цитат

Р а з д е л V
Следствен експеримент

Цел на следствения експеримент

Чл. 140. /Изм. - ДВ, бр. 89 от 1986 г./ Съдът и органите на предварителното производство могат да направят следствен експеримент, за да проверят и уточнят данни, получени от разпита на обвиняемия, заподозрения и свидетелите или от друго следствено действие.

Условия за допускане на следствен експеримет

Чл. 141. Следственият експеримент се допуска при условие, че не се унищожава достойнството на лицата, които участвуват в него, и не са създава опасност за здравето им.

Не виждам къде пише "задължително"...

• Автор
преди 2 минути, miro20 написа:

Ти как реши че няма да се прави  ?

И какво те наведе на мисълта, че аз реших.

Нали ти обясних, по централните вечерни новини на националните телевизии съобщиха, че не било необходимо да се прави следствен експеримент.

Не могат да го осъдят на база самопризнания, без същите да бъдат потвърдени като възможно верни от следствения експеримент. 

Има много случаи в съдебната практика, при които отпадат версии след следствен експеримент.

Нали искаме уж да знаем причините за убийството

преди 7 минути, Реджеп Иведик написа:

Не могат да го осъдят на база самопризнания,

Ох малее ... аве човек защо не си гледаш кораба ?
На база само на самопризнания не могат да осъдят никой. Но на база самопризнания и доказателства от сорта на ДНК няма мърдане.
Намериха телефона на база самопризнания, имат ДНК имат и самопризнания ама ти като юрист се буташ и питаш ама защо няма следствен експеримент !
Ами може да не е нужен предвид това с което разполагат.

Реджепе, време е да почнеш да доказваш твърденията си, че взеха да ти се събират.

Могат да го осъдят на базата на "веществени доказателства" и ще го осъдят като пичове, а ти сънувай некви задължитени... експерименти.

• Автор
преди 1 минута, BMW Маниак написа:

Ами може да не е нужен предвид това с което разполагат.

Нужен е в случая.

А цирка по телевизията, също е в нарушение на закона. Пресконференции със заподозрян са забранени. Да си чул някой да е наказан или подведен под отговорност за това. Аз поне не съм.

преди 51 минути, miro20 написа:

И ти си ясен... тук си както и другите тролове за правене на забележки и ръсене на "умнотии" за потребителите :)

Ти друго правиш ли ?

Тук са двама трима тролоподобни, ти обаче си главатаря.  Барабар с оная офЦЪ дето никой не ще да я издои! Реджеб не е трол за мене, просто такъв си му е характера. Но ти , ти Миро "нова двайсе" си типичен политически трол. Но ти си го знаеш това , все пак за това ти плащат. 

преди 13 минути, Реджеп Иведик написа:

Нужен е в случая.

А цирка по телевизията, също е в нарушение на закона. Пресконференции със заподозрян са забранени. Да си чул някой да е наказан или подведен под отговорност за това. Аз поне не съм.

Обаче продължаваш да твърдиш неща, които не можеш да докажеш...

преди 7 минути, nikssi написа:

Тук са двама трима тролоподобни, ти обаче си главатаря.  Барабар с оная офЦЪ дето никой не ще да я издои! Реджеб не е трол за мене, просто такъв си му е характера. Но ти , ти Миро "нова двайсе" си типичен политически трол. Но ти си го знаеш това , все пак за това ти плащат. 

Радо небесен тролясал?!...:shock11:

• Автор

Заподозрения е задържан под стража, заподозрян в изнасилване и убийство. Който е разрешил извеждането на задържания под стража пред журналисти, за да може да бъде публично разпитван от тях, носи съответната отговорност съгласно закона. Не се е чуло още на никое длъжностно лице да е потърсена отговорност за това.

преди 6 минути, nikssi написа:

Ще се повторя , но .. .

Цитат

Ти друго правиш ли ?

Кой казваш е трола с офтопиците и личностните простотии за потребители ?

преди 39 минути, Реджеп Иведик написа:

Нали ти обясних, по централните вечерни новини на националните телевизии съобщиха

Ахааа.. една баба казала.. трета чула... Кажи ми какво са казали разследващите и адвокатите по случая .

Отделно че не разбрах според теб "следствения експеримент" задължителен ли е или не е ?

преди 24 минути, Реджеп Иведик написа:

А цирка по телевизията, също е в нарушение на закона. Пресконференции със заподозрян са забранени

Телевизиите и журналистите отразяват случая както сметнат за добре. За съжаление, тиражират се и такива глупости, на които и ти се позоваваш " че си чул" по ТВ.

Пресконференции също не знам дали са забранени, пак твърдиш "от въздуха". Единствено което съм чувал е закрити заседания АКО има някакви "класифицирани секретни информации" или " държавни тайни" по делата.

преди 2 минути, Реджеп Иведик написа:

Който е разрешил извеждането на задържания под стража пред журналисти, за да може да бъде публично разпитван от тях, носи съответната отговорност съгласно закона.

Ами дай да чуем какво казва закона. И дали е нарушен че са вкарали журналисти.

Давай.

Айде стига сте срали с офтопици а ? :)

Да, ясни сте кои те троловете.

преди 7 минути, Мойра написа:

Радо небесен тролясал?!...:shock11:

не знам кой е тролясал и кой си смуче от пръстите закони и правила, щото така му се ще. :)

преди 1 минута, miro20 написа:

Ами дай да чуем какво казва закона. И дали е нарушен че са вкарали журналисти.

Давай.

Абе пиле шарено. Пак ли с лейката да сипваме? Как така , нали още се води следствие бре? Съвсем сте изкукали май! Че, е тежък криминал в това спор няма ама такива писаници нещо намирисват на полиран !

• Автор

Ред за извършване на следствения експеримент

Чл. 142. /1/ Следственият експеримент се извършва в присъствието на поемни лица, освен ако се прави съдебно заседание.
/2/ Когато е необxодимо, при извършването на следствения експеримент присъствува експерт или специалист - теxнически помощник.

Извършва се в присъствието на поемни лица, или в съдебно заседание.
Поемните лица ги притесняват явно. Няма да мине без следствен експеримент, но ще тупат топката, докато си намерят удобни поемни лица
преди 2 минути, nikssi написа:

Абе пиле шарено. Пак ли с лейката да сипваме? Как така , нали още се води следствие бре? Съвсем сте изкукали май! Че, е тежък криминал в това спор няма ама такива писаници нещо намирисват на полиран !

Сипвай де. Пак ще се окаже както  и в други случаи  че сипвате с лейката фекалии върху собствените си глави :)

преди 8 минути, ОдаР написа:

не знам кой е тролясал и кой си смуче от пръстите закони и правила, щото така му се ще. :)

Така е. Сулю и пулю станаха адвокати и специалисти  по право :)

преди 2 минути, Реджеп Иведик написа:

Ред за извършване на следствения експеримент

Чл. 142. /1/ Следственият експеримент се извършва в присъствието на поемни лица, освен ако се прави съдебно заседание.
/2/ Когато е необxодимо, при извършването на следствения експеримент присъствува експерт или специалист - теxнически помощник.

Извършва се в присъствието на поемни лица, или в съдебно заседание.
Поемните лица ги притесняват явно. Няма да мине без следствен експеримент, но ще тупат топката, докато си намерят удобни поемни лица

И какво доказваш с това Реджепски? Намери текста, където пише че ПРИ УБИЙСТВО, СЛЕДСТВЕНИЯ ЕКСПЕРИМЕНТ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН!

Също така намери текст, където пише, че на заподозрян не може да се разреши изказване в медиите!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.