Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

По колата пълзят буболечки

Featured Replies

Два дни се боря с тези буболечки и са като от филм на ужасите, три измивания на бензиностанция и комплексна автомивка не помагат. След всяко измиване отново изпълзяват. А е измита и под предния  капак. За щастие са само отвън. Но бързо и лесно влизат в колата. Има ли някой идея какво е това и как се е появило, също и има ли спасение ?

IMG_20181127_135825.jpg

IMG_20181126_145013.jpg

Хлебарките са голяма гад. колата да се вкара в помещение за "изпичане" на боята, за поне час на 60 градуса. Само че не знам дали има такива в България. Иначе, ще трябва да мъчите с фирма, която да я обгазява с  разни отрови.

преди 1 час, Silvia28 написа:

Има ли някой идея какво е това и как се е появило, също и има ли спасение ?

Трябва да се закара на канал и да се огледа за да се намери гнездото им, и да се премахне.

Смени и мястото си на паркиране явно си близо до дърво или дупка в земята или нещо подобно където им е гнездото.

преди 28 минути, lupis написа:

Това не е хлебарки.

Нямаш си идея колко вида хлебарки има. Ако си мислиш, че съществуват само  едрите домашни хлебарки, то дълбоко се лъжеш.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Продавай дръгела щото тия буби ще изядат тази кола до дни!. Може и да те спаси промяна местоположението на паркиране, ма ....?:giggle1:

Моята пък като я измия, кучетата веднага я бележат по вентилите.  И кучетата пред нас и кучетата на работа. Вероятно напук на другите. 

преди 5 часа, sliderum написа:

Нямаш си идея колко вида хлебарки има. Ако си мислиш, че съществуват само  едрите домашни хлебарки, то дълбоко се лъжеш.

Имам си идея, но това не означава, че всяка пълзяща твар е хлебарка:)Ако е хлебарка, няма да лази на открито върху каросерията на колата, особено посред бял ден. Прочети малко за начина на живот на хлебарките. В България се срещат 3 вида, а това на снимката не прилича на нито един от тях.

преди 7 часа, Silvia28 написа:

три измивания на бензиностанция

Може тъкмо някой препарат да ги привлича.

Това, разбира се, не са хлебарки. Но по това време всички насекоми търсят топло и закътано.

преди 3 часа, lupis написа:

Имам си идея, но това не означава, че всяка пълзяща твар е хлебарка:)Ако е хлебарка, няма да лази на открито върху каросерията на колата, особено посред бял ден. Прочети малко за начина на живот на хлебарките. В България се срещат 3 вида, а това на снимката не прилича на нито един от тях.

Дори тъй наречените "божи кравички" са хлебарки. Нямаш си на идея колко са разновидности.

То и половината юзери в тоя форум са хлебарки, но това е друга тема.  Гадинки всякакви. Мен това лято ме нахапаха някакви гадинки и не спираха да хапят. Цяло лято ползвам райд против комари, ама тия не ги лови. Не ги виждаш, не ги чуваш, ама все едно ме ухапала мухата цеци. Някакви дребни папатаци вероятно, дето с око не ги виждаш. Ама сутрин като се събудя и на пет места подут :)   Какво ли не правих. Накрая дойде студа и ми олекна.  Явно са останки от Чернобил. Друго обяснение нямам, след като и Райд не ги лови. 

преди 4 часа, BG-Team-DRIFT написа:

То и половината юзери в тоя форум са хлебарки, но това е друга тема.  Гадинки всякакви. Мен това лято ме нахапаха някакви гадинки и не спираха да хапят. Цяло лято ползвам райд против комари, ама тия не ги лови. Не ги виждаш, не ги чуваш, ама все едно ме ухапала мухата цеци. Някакви дребни папатаци вероятно, дето с око не ги виждаш. Ама сутрин като се събудя и на пет места подут :)   Какво ли не правих. Накрая дойде студа и ми олекна.  Явно са останки от Чернобил. Друго обяснение нямам, след като и Райд не ги лови. 

при нас в парка има предполагам същите, като ме ухапе една седмица е подуто и боли направо. BROS помага да не хапят. Нарекохме ги кракояди щот само по ниските части АпАт. Малки мушички са.

Иначе по темата, много е вероятно ако се капне противопаразитна течност за кучета в колата да не се появяват никакви насекоми. (казвам го като стопанин на две кучета и вкъщи почти не влизат мухи а хлебарки не помня откога не съм виждал)

преди 8 часа, sliderum написа:

Дори тъй наречените "божи кравички" са хлебарки. Нямаш си на идея колко са разновидности.

Като си нямаш представа от някои неща, не се излагай...

https://bg.wikipedia.org/wiki/Великденче_(животно)

преди 31 минути, lupis написа:

Вярно , объркал съм се, божи кравичките са вид дървеници. Все тая, бях ги свързал в акъла си с  насекоми, които са вредители за човека и не проверих в нета за подробности.

преди 2 часа, lupis написа:

Той си е така, компетентен е по всичко :17: Политика, икономика, наука, компютри... хлебарки най-вече :01:  и т.н. и т.н. 

преди 21 часа, аm-аm написа:

Но по това време всички насекоми търсят топло и закътано.

Простичко, логично и разумно обяснение!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.