Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

защо винаги е 100% пренатоварен диска на нов лаптоп

Featured Replies

преди 3 часа, hudyr написа:

Една малка подробност - ако ссд-то ще е системен дял, не се слага на мястото на записвачката - НЯМА ДА ЗАРЕДИ. Слага се на мястото на харда, а хардът се тика в шейната и на мястото на записвачката.

Аз точно това мислех да направя!А ако преинсталирам Уиндоса,няма ли да може да се инсталира и да работи нормално от SSD-то което е на мястото на оптиката?

• Автор

Дано уиндоус 10 не ми пойска парите за поправка скоро.. :):D Благодаря ви.

Ако може само да попитам, кога win.10 ще спре да си играе с диска ми.

Ако вярваш в тази измислица, може и всяка сутрин да я "калибрираш".

на 12.12.2018 г. в 19:18, Silvering написа:

Прав е човека. При наличието на друг хард диск, няма да зареди.

Следователно няма смисъл да монтирам SSD.Прав ли съм?

Целта ми е ако може да се забърза малко лаптопа.

преди 13 минути, ivan_pop написа:

Следователно няма смисъл да монтирам SSD.Прав ли съм?

Целта ми е ако може да се забърза малко лаптопа.

Следователното ти не е правилно. Смисъл има. Ама SSD-то трябва да го монтираш на мястото на сегашния хард диск. А сегашния хард диск - на мястото на оптичното устройство (ако изобщо имаш такова, не разбрах).

преди 46 минути, Silvering написа:

Следователното ти не е правилно. Смисъл има. Ама SSD-то трябва да го монтираш на мястото на сегашния хард диск. А сегашния хард диск - на мястото на оптичното устройство (ако изобщо имаш такова, не разбрах).

Разбрах.Имам оптично устройство.А за да отиде харда на мястото на оптиката пак същата caddy шейна ли трябва да ползвам?

преди 6 минути, ivan_pop написа:

А за да отиде харда на мястото на оптиката пак същата caddy шейна ли трябва да ползвам?

на 12.12.2018 г. в 18:25, hudyr написа:

Мери се единствено дебелината на записвачката - 9.5мм или 12.7мм, за да се види колко дебела шейна трябва да се купи. Те, на свой ред, побират само 2.5" усторйства(хардове/ссд-та). От записвачката се трансплантира ушлето за монтаж, в което се завинтва винтът през корпуса, и пластмасовият страничен капак.

Шейни се намират и за по-разумни суми:http://nikem-bg.net/magazin.php?search=CASE&p=makki+caddy

преди 2 минути, Георги Немцов написа:

Възможно ли е да ми сече, понеже паметта на компютъра не е разделена добре? и ако да. Как да ги разпределя?

image.png

Не!

преди 2 минути, Георги Немцов написа:

Възможно ли е да ми сече, понеже паметта на компютъра не е разделена добре? и ако да. Как да ги разпределя?

Дай го на някой който разбира да ти го преинсталира и всичко ще си отиде на мястото.

Тази тема защо се дъвче още? Какво не е ясно? Колко пъти да ти пишем - слагаш SSD и няма да го имаш този проблем, с бавния диск толкова.

• Автор
току-що, PigManu написа:

Дай го на някой който разбира да ти го преинсталира и всичко ще си отиде на мястото.

Лаптопа го закупих преди няколко седмици, не е ли малко рано за преинсталация?

преди 2 минути, Raze написа:

Тази тема защо се дъвче още? Какво не е ясно? Колко пъти да ти пишем - слагаш SSD и няма да го имаш този проблем, с бавния диск толкова.

На мен ми казаха че имам SSD

Как мога да проверя дали имам или не?

току-що, Георги Немцов написа:

Лаптопа го закупих преди няколко седмици, не е ли малко рано за преинсталация?

Няма рано и късно за преинсталация.

Щом си стигнал до тука.

Дай да ти направят преинсталация и всичко ще е както трябва.

Пък след това си смени и диска.

Имам такъв лаптоп с по слаби данни от твоя и там 10 върви нормално.

Къде имаш SSD, кой ти каза? Какво пише в спецификациите на лаптопа? Точен модел? Дай снимка от disk management. Имаш единствено бавен механичен диск на ниските 5400 оборота според това, което си дал:

https://eshop.macsales.com/item/Toshiba/MQ04ABF100/1

Задай твърди стойности на размера на виртуалната памет:
Стартирай SystemPropertiesAdvanced, най-горният бутон [Settings], раздел Advanced, бутон [Change], попълваш полетата под Custom size:
- в полето Initial size попълваш стойността, изписана най-долу срещу Recommended
- в полето Maximum size въвеждаш 4095
Потвърди с [OK]. Ако пита за рестарт се съгласи.

Windows8VirtualMemory.png

Задай 5% размер на мястото за възстановяване:
Стартирай SystemPropertiesProtection.exe, бутон [Configure], дръпни плъзгача на 5%, Приложи, потвърди,.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Имаш инсталирана антивирусна програма която бави компютъра Windows 10 има вградена защита против вируси и т.н. Т.е. Windows a е с допълнителна програма която не е нужна

на 12.12.2018 г. в 18:25, hudyr написа:

Мери се единствено дебелината на записвачката - 9.5мм или 12.7мм, за да се види колко дебела шейна трябва да се купи. Те, на свой ред, побират само 2.5" усторйства(хардове/ссд-та). От записвачката се трансплантира ушлето за монтаж, в което се завинтва винтът през корпуса, и пластмасовият страничен капак. Тикаш и палиш.

Една малка подробност - ако ссд-то ще е системен дял, не се слага на мястото на записвачката - НЯМА ДА ЗАРЕДИ. Слага се на мястото на харда, а хардът се тика в шейната и на мястото на записвачката.

Шейни се намират и за по-разумни суми:http://nikem-bg.net/magazin.php?search=CASE&p=makki+caddy

Искаш ли да се обзаложим за две каси бира че бутва и в тази конфигурация ?

Питаш ме все едно съм наизустил нечия безпочвена приказка. :D Изпробвах го преди няма и седмица, в понеделник. По-горе го написах - празно SSD на мястото на харда, хардът с работещата ОС на мястото на записвачката - ОС от харда НЕ зарежда.

Поне да беше на един единствен лаптоп, да кажеш, че конкретният модел така е направен, ама не, така е на Dell-a от понеделник, така е на моя Acer, така е на Acer-ите на съквартирантите ми, така е на Asus-а на моя позната.

Вместо да ми предлагаш каси бира, все едно ме блъфираш, хвани покажи как си го постигнал(ако изобщо си го постигнал). Ако мислиш, че имам някаква мания хората да правят каквото аз искам, грешиш. Аз споделих ЛИЧЕН ОПИТ, от НЕ ЕДНА МАШИНА. Хората по-горе, ако искат да си експериментират, нека си експериментират - времето си е тяхно, не мое.

Ти си на ход.

преди 38 минути, hudyr написа:

Питаш ме все едно съм наизустил нечия безпочвена приказка. :D Изпробвах го преди няма и седмица, в понеделник. По-горе го написах - празно SSD на мястото на харда, хардът с работещата ОС на мястото на записвачката - ОС от харда НЕ зарежда.

Поне да беше на един единствен лаптоп, да кажеш, че конкретният модел така е направен, ама не, така е на Dell-a от понеделник, така е на моя Acer, така е на Acer-ите на съквартирантите ми, така е на Asus-а на моя позната.

Вместо да ми предлагаш каси бира, все едно ме блъфираш, хвани покажи как си го постигнал(ако изобщо си го постигнал). Ако мислиш, че имам някаква мания хората да правят каквото аз искам, грешиш. Аз споделих ЛИЧЕН ОПИТ, от НЕ ЕДНА МАШИНА. Хората по-горе, ако искат да си експериментират, нека си експериментират - времето си е тяхно, не мое.

Ти си на ход.

Аз съм с ASUS К555LJ, както и да ги въртя дисковете, бутват.

HDD ми е на мястото за HDD, SSD e на мястото на DVD.

Поигра ли си с байоса?
Ти сигурен ли си че въобще ти детектва SSD диска на мястото на DVD?
В байоса виждаш ли го?
Опита ли ръчно да си създадеш през байос буут мениджър?
В някои устройства в байос има опция да се създава буут мениджър и да се посочва ефи буутващ файл от буут дяла и може да се подкара.

Исках да ти кажа че правилото ти не важи за всеки хардуер!

Имай в предвид че има значение на дъното какви сата интерфейси имаш и какви сата дискове имаш.

А специално при моята машинка нищо не се налага да пипам.

От раз си бутвам и от двата диска.
SSD с 10 и HDD със 7 и Линукс Минт.

Не е хубаво да си предубеден така заблуждаваш и останалите.

Аз двете инсталации на 10 и 7 съм ги правил не при заедно наблъскани дискове, а при винаги един изваден че да са напълно независими и да нямам грижи с бутлоадери и мениджъри след инсталация на мултибуут операционни системи.

При рестарт си избирам бут меню и избирам от кой диск да бутна, съответно след това автоматично според избора ми виждам как 10 тръгва или бут мениджъра на 7 с Линукса.

Опитай да поставиш само SSD на DVD мястото без да слагаш HDD на другия интерфейс.
На посочените от теб устройства и виж дали ще запали.

HDD SATA 3Gb/s и SSD в тази комбинация при мен си бачка.
HDD SATA 6Gb/s и SSD в тази комбинация също бачка.
но SSD и SATA 6GB/s  като SATA 6GB/s е на мястото на DVD, не ми тръгваше SATA 6GB/s диска въобще. 

;)

преди 3 часа, hudyr написа:

празно ... мястото на харда, хардът с работещата ОС на мястото на записвачката - ОС от харда НЕ зарежда.

преди 2 часа, Танер Заит Расим написа:

но SSD и SATA 6GB/s  като SATA 6GB/s е на мястото на DVD, не ми тръгваше SATA 6GB/s диска въобще.

@Танер Заит Расим, говорите за едно и също нещо...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.