Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

имате ли елхи за празниците?

Featured Replies

преди 2 минути, andrianivanov написа:

Мен не ме е засегнала Чисто и просто прекалява в идеологията си... Засяга теми а табу а самата тя се държи като дете!

Засягат ме неща като изкарване на луди в България на първи план В Германия няма да обида болен като нея но и няма да ми изтрият мнение нито ще позволяват поведение като нейното

В България много неща са изкривени и грешни нито някога ще бъдат поправени Още дълги години страната ни ще е в дъното на Европа

А бе един не си ли зададе въпроса как една Турция която не е ЕС е по добре от една България? 

България... А бекъде са милионите ако не и милиардите от туризъм Реална статистика няма На кой са скъпите къщи на първа линия по Черноморието Защо страна е бедна

София не е България Лукса е лятото по Черноморието а зима по планината, но защо ли страна е БЕДНА!

Като не ти харесва тук нищо не те задържа, ако искаш Германия, ако искаш Турция. 

• Отговори 82
  • Прегледи 6,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Не, нямам и намирам за крайно суетно да се изсичат дървета, щото дядо Мраз нямало да дойде - ели неква подобна щуротия.  Пък отделно вече, че от тези новогодишни празници ми се драйфа - и не щото съм се напил, ами щото са малоумни и идиотски, а масата изпада в някакъв транс, че се случва разбираш ли нещо велико и епохално.

преди 3 часа, andrianivanov написа:

Ето линк към тема на Полина... Кълне последната Коледа в форума на Космополитан. Без коментар!

http://www.cosmopolitan.bg/forum/viewtopic.php?f=4&t=30163

От мен коментар - изключително прекрасен пост, браво на тази жена.

преди 31 минути, sound написа:

От мен коментар - изключително прекрасен пост, браво на тази жена

+1

И тя е разбрала, че от герберите и чеп на бидон за кисело зеле не става....:wink12:

преди 1 минута, Zaza Zaraza написа:

+1

И тя е разбрала, че от герберите и чеп на бидон за кисело зеле не става....:wink12:

Какви гербери бре?!? Власт с кръв се взема и с кръв се дава, не с пускане на хартийки в кутийки! В България властта за последен път се е сменила на 9.IX.1944г. От тогава насам управляват едни и същи, без значение дали се представят за социалисти, седесари, гербери, монархисти или двойно мъдри баптисти-детерминисти :D

преди 15 часа, Zaza Zaraza написа:

+1

Ако ти си Кити - още един път браво.

Западняците са големи дебили в това отнощение.Ония ден видях един,чак бус от найс-къпата рента кар си наел,да си докара една двуметрова елха в къщи.Тоест похарчил е една шапка пари,да се изсече едно дърво ,къде ще му се радва няколко дена и ще иде на боклука.Такива кретени трябва да се пращат в мини Бобов-Дол днес цял ден да опъва каиша,че после да няма нито сили,нито пари да пилее за глупости.

• 2 седмици по-късно...

За Коледа и Нова година е било истинска сеч на елхи, ето какво да правим с ненужните дръвчета

1546631231-1.jpg

Около 60 000 естествени елхи са отсечени за Коледа в България.

А в края на празниците тези дръвчета отиват на боклука. Експертите съветват да не ги изхвърляме в кофите за боклук, а до тях - за да може след това да бъдат закарани в инсталация за биологично третиране на отпадъци. Отсечените дръвчета могат да послужат и за храна на животните в зоопарка, съобщава Нова телевизия.

Най-много елхи се изхвърлят след Ивановден. Дръвчетата от София се откарват в инсталация за биологично третиране. Там се надробяват, после престояват в компостен тунел, а след това отпадъците зреят.

Отсечените дръвчета могат да послужат и за храна на животните в зоопарка.

Целият процес е около 10 седмици общо. Крайният продукт е компост - един изключително стабилен продукт с много ценни качества и свойства, обяснява технологът Антонио Марков. Компостът се използва като подобрител на почвите. „С този компост след това можем да си наторяваме градината, в парковете и градините, които са на територията на Столична община, така че отново да ги върнем в почвата", обяснява Татяна Асенова от Столичния инспекторат. В Добрич пък избират да оползотворят изсечените елхи за храна на животните в зоопарка. Дръвчетата влизат в менюто на азиатските коне, бизона, сърните и козите. „Определено им харесва, помага за обмяна на веществата и просто се чувстват в свои води", казва Станимир Станев, гледач на животни. За едни боклук - за други злато. И все пак някои зоопаркове отказват елхите, защото ако са пръскани или имат остатъци от играчки, може да навредят на животните.

blitz.bg

А твоята проскубана гадна грозна елха къде замина, Поли

Нашата елха я държим до 8 януари, тъй като тогава е рожденият ден на сестра ми и това си е наша традиция. Сестра ми вече е в София и няма да празнуваме с нея, но от уважение към нея и семейната ни традиция, дръвчето ще остане до 8 януари.

А имаше и един случай, в който нашите ги мързеше да приберат играчките и да изхвърлят елхата, и тя си стоя някъде до 20 януари.:shy11:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.