Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

имате ли елхи за празниците?

Featured Replies

Здравейте, искам да ви попитам нещо - имате ли истински елхи за празниците? Ние и нашия град - Берковица, нямаме. Гората ни е изсечена и на никой не му пука, нашите ме лъжат, все едно съм четиригодишна,  а остават 4 дни до Коледа и още нямаме елха. Изкуствена не искам, не мирише на гора и не изглежда като истинска елха.

Много ми е тъжно, за втори път в живота си няма да имам елха, а племенниците ми - за първи.   Много, много ми е тъжно, опитвам се да не плача, но не мога, не искам да си съсипя още повече очите.

Така ми се иска да можех да направя коледно чудо и всички да имат истински елхички.......... Но в България нямаме...............Щях да се радвам много, ако можеше Русия да ни помогне. С нашите дърва се греят маргиналите или се изнасят за чужбина, за радост на малките западни снобарчета,  а българските деца са принудени или да купуват пластмасовите боклуци, или да стоят без елха и да са тъжни.............

Толкова ли много искам, само една двуметрова елхичка.............:emoji_smiley-22: Но пък и празниците свършват бързо, а преди  имахме ела за цял месец вкъщи..............

Благодарим за демокрацията, която даде права на маргиналите и престъпниците, а честните хора съсипва и смачква. Поне разпространете новината за града без елхи! Длъжни сте да го направите! Длъжни сте пред децата, които лишихте от бъдеще!

• Отговори 82
  • Прегледи 6,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ах, горкичката! Трогна ме до дъното на душата ми! Дай си адреса да ти пратя един 30-сантиметров вибратор с шипчета. Стърчи като елхичка и ще те направи далеч по-щастлива и за празниците, и през цялата следваща петилетка :D При това - без да се налага да бъде унищожавано едно младо дърво заради лиготиите на някаква недоклатена пикла.

Edit:
Ако искаш да унищожиш живо дърво заради гевезелъците си - засади си го сама, кифло! Ето, след три месеца идва пролетта. Излизаш на двора, хващаш лопатата и засаждаш 20-30 елхи. Редовно ги поливаш, да не изсъхнат лятото, прекопаваш ги и после всяка година си сечеш по една, за да ти украсява стаята, ако това е представата ти за красота.

преди 23 минути, Anne написа:

Здравейте, искам да ви попитам нещо - имате ли истински елхи за празниците? Ние и нашия град - Берковица, нямаме. Гората ни е изсечена и на никой не му пука, нашите ме лъжат, все едно съм четиригодишна,  а остават 4 дни до Коледа и още нямаме елха. Изкуствена не искам, не мирише на гора и не изглежда като истинска елха.

Много ми е тъжно, за втори път в живота си няма да имам елха, а племенниците ми - за първи.   Много, много ми е тъжно, опитвам се да не плача, но не мога, не искам да си съсипя още повече очите.

Така ми се иска да можех да направя коледно чудо и всички да имат истински елхички.......... Но в България нямаме...............Щях да се радвам много, ако можеше Русия да ни помогне. С нашите дърва се греят маргиналите или се изнасят за чужбина, за радост на малките западни снобарчета,  а българските деца са принудени или да купуват пластмасовите боклуци, или да стоят без елха и да са тъжни.............

Толкова ли много искам, само една двуметрова елхичка.............:emoji_smiley-22: Но пък и празниците свършват бързо, а преди  имахме ела за цял месец вкъщи..............

Благодарим за демокрацията, която даде права на маргиналите и престъпниците, а честните хора съсипва и смачква. Поне разпространете новината за града без елхи! Длъжни сте да го направите! Длъжни сте пред децата, които лишихте от бъдеще!

На колко години си, миличка?

Май некой е почнал да празнува от по- рано и е напънал ракията :D

преди 1 минута, AAUUXX написа:

Май некой е почнал да празнува от по- рано и е напънал ракията :D

При тоя депресивен тон по-скоро бих казал, че рано-рано е свършила хероина... ;)

Изкуствените елхи са измислени, заради отсичането на горите и унищожаването на природата

Кой знае защо, авторката ми напомня с темата си една истинска история за поручик Ржевски:

Пристига една вечер поручик Ржевски на прием у граф Ростов и заявява: 
- Дами и господа, току-що ми се случи нещо, което ме трогна до сълзи!
- Наистина ли, поручик? - учудени наострят уши всички - Разкажете ни по-подробно.
- Вървя си аз по улицата - започва поручикът - и ме среща едно малко момиченце, което ми казва:
- Господине, умирам от глад! Искате ли да ме изчукате за 5 копейки, за да си купя хляб?
- Заболя ме сърцето, дами и господа! - продължава Ржевски.
- Но какво направихте все пак? - пита Наташа Ростова.
- Какво мога да направя, Наташа? Ебах и плаках, ебах и плаках...

преди 11 минути, Win_user написа:

При тоя депресивен тон по-скоро бих казал, че рано-рано е свършила хероина... ;)

Абе и ракията кат свърши пак същото става, а свърши ли и салатата не е приказка вече :D

Да си засадила дръвче през живота си - не нали.

Нямаш право да искаш тогава, нямаш право ти и такива като теб да изсичате горите заради суетата и егоизма си !

Направо ще ви свърши света ако не си угодите за каквото и да било, но да дадете нещо от себе си а

Земята е наш дом, но ние сме нейни гости и сме длъжни да я уважаваме и ценим !

преди 21 минути, Деянчо написа:

На колко години си, миличка?

на 30 години е

преди 2 минути, haidukpikaso написа:

на 30 години е

Интересното е, че този път не спомена какво я боли и от какво си мисли, че е болна. :)

преди 46 минути, Anne написа:

Толкова ли много искам, само една двуметрова елхичка.............:emoji_smiley-22:

малиии че и 2 метра - ти знаеш ли колко години расте за да стане два метра бе

що не си купиш жива а

после я засаждаш, на другата година си я вадиш от двора украсяваш я и после пак я връщаш в земята

и те така

преди 2 минути, Деянчо написа:

Интересното е, че този път не спомена какво я боли и от какво си мисли, че е болна. :)

е как - каза че плаче нонстоп за елха два метра

то това не е нормално нали

преди 4 минути, haidukpikaso написа:

е как - каза че плаче нонстоп за елха два метра

то това не е нормално нали

Колегата по-горе каза какво би я утешило. :)

преди 6 минути, haidukpikaso написа:

що не си купиш жива а

после я засаждаш, на другата година си я вадиш от двора украсяваш я и после пак я връщаш в земята

и те така

А на третата година идва един млад, силен, красив, рус природозащитник - ариец. Вижда какви ги върши Ането с елхата, играе и една права лопата в главата и я заравя около корените, да натори горкото дърво, че да има на тоя свят някаква полза и от нейното съществуване :D

И те така...

преди 1 минута, Деянчо написа:

Колегата по-горе каза какво би я утешило. :)

аха, ами ако и това я зарадва ще й купим

:)

то па цял форум да не може да зарадва едно непорасло дете - срамота бе

но с изричното условие че живата елха, която ще й пратим, трябва да се засади после

иначе си взимаме и елхичката и батмана

преди 1 минута, haidukpikaso написа:

аха, ами ако и това я зарадва ще й купим

За по-евтино може да мине и с краставица. :)

преди 1 час, Anne написа:

а племенниците ми - за първи. 

Длъжни сте пред децата, които лишихте от бъдеще!

Ами те и племенниците ти като тебе същите значи.

Знаеш ли че моя племенник е на 14 години и 14 години той си е с изкуствената елхичка - една и съща. Двуметрова е даже. И всяка година й се радва и я украсява и един път не е ревнал като тебе дето си и на 30 години техните да му купят истинска. И не защото няма, а защото така се възпитава едно дете да стане полезен и стойностен за обществото и планетата човек.

Не е лишен и от бъдеще - приет е с пълно отличие в Тревненската школа и сега учи там Интериорен дизайн и всички много се гордеем с него !

Уважаеми съфорумци, иглолистните гори трябва редовно да се прочистват и "поразреждат". Прави се с цел дърветата да растат здрави и силни. Това, че някой ще отреже едно дръвче не винаги е нещо лошо. Лошото всичко знаете кое е - повсеместната сеч. Може би някой от вас ще се учудят, но в България има места, където някогашни пасища и обработваеми земи днес са се превърнали в гори. И то гори, в които дърветата са ниски, с тънки стволове, а между тях е пълно с всякакви храсталаци. А за да бъдат дърветата здрави, високи, с дебели стволове и между тях да може да минават животинки гората трябва да се поддържа.

преди 4 минути, A.com написа:

Уважаеми съфорумци, иглолистните гори трябва редовно да се прочистват и "поразреждат". Прави се с цел дърветата да растат здрави и силни. Това, че някой ще отреже едно дръвче не винаги е нещо лошо. Лошото всичко знаете кое е - повсеместната сеч. Може би някой от вас ще се учудят, но в България има места, където някогашни пасища и обработваеми земи днес са се превърнали в гори. И то гори, в които дърветата са ниски, с тънки стволове, а между тях е пълно с всякакви храсталаци. А за да бъдат дърветата здрави, високи, с дебели стволове и между тях да може да минават животинки гората трябва да се поддържа.

ами да иде у гората да си отреже а

Хайде, хайде... Като се качиш горе в Пирин и видиш ония величествени борови гори, да не би някой да ги е "разреждал" планово и да ги е поддържал? Ако по бившите пасища от 4-5 години растат дървета, нормално е да са още хилави и крехки. С времето най-силните ще израснат здрави и високи, по-слабите ще залинеят и сами ще изсъхнат... Няма нужда от "помощници" с брадви. Всичко, което и трябва на природата, е да не и се пречи.

преди 1 час, Anne написа:

Здравейте

Сложи си елха на десктопа. Украсете стаята с племенниците ти. Рисувайте, играйте игри. Радвайте се на празниците :bighat:

преди 3 минути, baitexpo написа:

Сложи си елха на десктопа. Украсете стаята с племенниците ти. Рисувайте, играйте игри. Радвайте се на празниците :bighat:

Така, така, греяна ракия и сръбите на max, кви елхи кви 5 лева :cheers:

преди 3 минути, baitexpo написа:

На дядо Мраз всяка година си пожелавам някоя Деянчовица, ама така и не ми се сбъдва желанието. Май съм от лошите деца. Може пък и просто дядо Мраз да си е п*дерас... :)

току-що, Деянчо написа:

На дядо Мраз всяка година си пожелавам някоя Деянчовица, ама така и не ми се сбъдва желанието. Май съм от лошите деца. Може пък и просто дядо Мраз да си е п*дерас... :)

Кат е такъв ти па натърти Снежанка :D

https://www.mr-bricolage.bg/bg/Каталог/Интериор/Коледна-украса/Естествени-елхи-и-коледна-растителност--20%-до-31-12-18г-/СМЪРЧ-СРЪБСКИ-60X80-CM/p/899333

Вземаш си това, гледаш си го, след няколко години, ако всичко е наред, може и да стане и над 2 метра.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.