Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

имате ли елхи за празниците?

Featured Replies

преди 8 минути, Деянчо написа:

На дядо Мраз всяка година си пожелавам някоя Деянчовица, ама така и не ми се сбъдва желанието. Май съм от лошите деца. Може пък и просто дядо Мраз да си е п*дерас... :)

Мисля, че просто Дядо Мраз те обича, затова не ти сбъдва желанието. Както била казала майка Тереза: "Много повече сълзи са пролети по сбърднати молитви, отколкото по несбъднати!". Нали знаеш най-кратката и прекрасна приказка?

"Живял някога един принц, който веднъж попитал прекрасна принцеса:
- Ще се омъжиш ли за мен?
И тя отговорила:
- Не!
И принцът живял дълго и щастливо, ходел на лов и за риба, всеки ден се виждал с приятели, напивал се мощно, и играел голф, и разхвърлял чорапи из двореца, и не свалял дъската в кенефа, и чукал слугини, приятелки и съседки, и пял под душа, и пърдял когато пожелае, и гръмко се уригвал, и си драпал топките."

И още нещо по темата за дядо Мраз и желанията:

"Скъпи Дядо Коледа,
Миналата година аз си пожелах розово Бугати. Бях много послушна, но ти не ми подари. Защо така?
С обич:
Скарлет Йохансон"

"Ти първо да ми благодариш, че не изпълних каквото си пожела бай Атанас от Враца, пък тогава да се жалваш!
Дядо Коледа"

• Отговори 82
  • Прегледи 6,1k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 1 минута, Raze написа:

https://www.mr-bricolage.bg/bg/Каталог/Интериор/Коледна-украса/Естествени-елхи-и-коледна-растителност--20%-до-31-12-18г-/СМЪРЧ-СРЪБСКИ-60X80-CM/p/899333

Вземаш си това, гледаш си го, след няколко години, ако всичко е наред, може и да стане и над 2 метра.

Абе, какви смърчове, какви елхи, какви п**ки майни? Тури един гирлянд на фикуса и ето ти коледна украса. :)

преди 5 минути, Деянчо написа:

@Anne, искаш ли аз да бъда твоя принц и всеки ден да ти давам да се радваш на моята дълга и дебела... естествена елха? :)

Пък после ще и станеш личен ловец, нали? И всеки ден ще и удряш по една патка :D

преди 15 минути, haidukpikaso написа:

ами да иде у гората да си отреже а

В гората се реже с мисъл, а не самоцелно.

преди 15 минути, Win_user написа:

Хайде, хайде... Като се качиш горе в Пирин и видиш ония величествени борови гори, да не би някой да ги е "разреждал" планово и да ги е поддържал? Ако по бившите пасища от 4-5 години растат дървета, нормално е да са още хилави и крехки. С времето най-силните ще израснат здрави и високи, по-слабите ще залинеят и сами ще изсъхнат... Няма нужда от "помощници" с брадви. Всичко, което и трябва на природата, е да не и се пречи.

С времето няма да остане място за дебелостволи дървета. Растат си тънички и високи дръвчета, а между тях всякакви храсталаци. Затова гората има нужда от поддръжка и това е и част от работата на лесничеите. Ако не ми вярвате питайте някой истински лесничей, който е завършил подходящо училище, а не навъдилите се напоследък "горски", минали задочно някакъв курс в София или някъде другаде.  А неподдържаната гора води и до още един проблем, за който в Калифорния(САЩ) все повече се сещат - запалиш ли непочистена гора и става страшно.

преди 3 минути, Венцислав Бориславов написа:

Тая тема сериозна ли е или пак се крие някой трол? 

Anne е един много сериозен потребител. Не е трол. :)

преди 2 минути, A.com написа:

Anne е един много сериозен потребител. Не е трол. :)

Чак пък сериозен... Но да - не е нито трол, нито елф. :)

@Win_user, сетих се и аз за един виц:

Цитат

- Дядо, правил ли си селфи?

- С елфи не, дядовото, само с баба ти.

преди 3 минути, A.com написа:

С времето няма да остане място за дебелостволи дървета. Растат си тънички и високи дръвчета, а между тях всякакви храсталаци. Затова гората има нужда от поддръжка и това е и част от работата на лесничеите.

Иглолистните гори си растат от поне няколко десетки милиона години преди появата на човека като биологичен вид. И явно чудесно се справят без помощта на поддръжка и лесничеи.

преди 10 минути, Raze написа:

https://www.mr-bricolage.bg/bg/Каталог/Интериор/Коледна-украса/Естествени-елхи-и-коледна-растителност--20%-до-31-12-18г-/СМЪРЧ-СРЪБСКИ-60X80-CM/p/899333

Вземаш си това, гледаш си го, след няколко години, ако всичко е наред, може и да стане и над 2 метра.

хора като нея искат само да консумират наготово - не и да правят такива неща

не ми се излиза навън след празниците - заради такива като нея

стотици умрели елхички навсякъде - през балкона, до контейнерите...

:(

преди 27 минути, AAUUXX написа:

Кат е такъв ти па натърти Снежанка :D

Цитат

Скъпи Дядо Коледа, пак ти пиша, че искам Снежанка! Да не ми донесеш салата като миналата година,

:)

Коледа като празник не е просто една елха окичана с коледни играчки, лампички и грилянди. Това е просто един символ на празника.

Дали го имаш или не и в какъв размер не означава нищо.

За мен коледа е време в което да си почина и да е отърся от лошите емоции през годината(доколкото е възможно). Това и да са здрави всички в семейството и приятелите е най-хубавия подарък, който може да се получи. Важно е да сме вътрешно щастливи. Тогава си личи и външно.

Не мисля, че едно дърво вкъщи е толкова важно нещо, но щом за Анито е толкова важно, че не може да живее без него да си купи (както предложиха) едно дръвче в саксия и да си го украсява. Така няма да отсича от гората дългогодишно дръвче.

В навечерието на Коледа мъж се клатушка по улицата, носейки елхичка. Една възрастна дама го вижда и с изумление казва:
- Как не ви е срам по Коледа да се напивате, а да не стоите при семейството си?
- И на мен ми се иска да се прибера, но не знам как да се измъкна от тази гора?

-----------

Скъпи Дядо Коледа, единственото което искам е твоя списък с момичета които са били непослушни

:santa5:

преди 26 минути, haidukpikaso написа:

хора като нея искат само да консумират наготово - не и да правят такива неща

не ми се излиза навън след празниците - заради такива като нея

стотици умрели елхички навсякъде - през балкона, до контейнерите...

Не познавам автора/авторката на темата, но мисла, че това решение, което предлагам, е най-доброто за хора, които нямат достъп до "живи" елхи. Вече си е до човека дали ще я ползва еднократно или ще си я гледа доживот.

преди 24 минути, Raze написа:

Не познавам автора/авторката на темата, но мисла, че това решение, което предлагам, е най-доброто за хора, които нямат достъп до "живи" елхи. Вече си е до човека дали ще я ползва еднократно или ще си я гледа доживот.

Ти мислиш така, аз мисля така, и дано и на повече мисленето им да е като нашето.

Но не и нейното, за съжаление. Познаваме я много от този форум.

Даже понякога се чудя защо я държа в Приятелите си във Фейсбук - последното което написа е че иска война.

Аз за първи път срещам такова нещо не знам как да го нарека изобщо - някой, който да желае война и смърт и разруха....

ето преди 3 часа поста й

Само във войната ми е надеждата, защото тогава ще паднат задръжките, българите ще хванат оръжието и ще се саморазправят с изедниците. Но този ът не трябва да правим фаталната грешка на предците, - да оставим близките им живи. Тея хора ще търсят отмъщение. Трябва да предотвратим нови мозъчни промивки и нов 10 ноември с цената на всичко. Ако ще и да престъпим Божиите заповеди. Но на поколенията след нас сме длъжни да оставим природа и нормален живот!

https://www.facebook.com/profile.php?id=100004048428170

тя дето иска жива елха и се тръшка и реве - природа иска да остави....

преди 3 минути, haidukpikaso написа:

Ти мислиш така, аз мисля така, и дано и на повече мисленето им да е като нашето.

Но не и нейното, за съжаление. Познаваме я много от този форум.

Даже понякога се чудя защо я държа в Приятелите си във Фейсбук - последното което написа е че иска война.

Аз за първи път срещам такова нещо не знам как да го нарека изобщо - някой, който да желае война и смърт и разруха....

ето преди 3 часа поста й

Само във войната ми е надеждата, защото тогава ще паднат задръжките, българите ще хванат оръжието и ще се саморазправят с изедниците. Но този ът не трябва да правим фаталната грешка на предците, - да оставим близките им живи. Тея хора ще търсят отмъщение. Трябва да предотвратим нови мозъчни промивки и нов 10 ноември с цената на всичко. Ако ще и да престъпим Божиите заповеди. Но на поколенията след нас сме длъжни да оставим природа и нормален живот!

https://www.facebook.com/profile.php?id=100004048428170

тя дето иска жива елха и се тръшка и реве - природа иска да остави....

Ясно е, че нещо не е съвсем в ред, но не е ясно от какво е породен този неин изблик на идиотия. 

преди 57 минути, AAUUXX написа:

Ясно е, че нещо не е съвсем в ред, но не е ясно от какво е породен този неин изблик на идиотия. 

то нищо не е в ред

много хора се опитахме и продължаваме - безнадеждните си жалки опити да помогнем на Поли

но не, за съжаление, не се получава

казано е - Помогни си сам, за да ти помогне и Господ - но тя не иска да си помогне изобщо, на нея все са й длъжни за всичко и всички, тя не е длъжна с нищо на никого

може ли 30 годишен човек да пусне такава тема - рева че нямам двуметрова ама истинска елхааааа

каква ли трябва да ти е душичката за да искаш искаш искаш и искаш постоянно - а да не се видиш в огледалото колко си дал...

Поли (Аnne) не ми се сърди, уважавам те защото си ерудиран млад човек, уважавам те и те ценя за много знания, които имаш по история най-вече, които аз нямам, но само за това

и колкото и да е тъжно - един ден родителите ти ще си отидат, тогава кой ще ти купи елхичка

преди 27 минути, haidukpikaso написа:

то нищо не е в ред

много хора се опитахме и продължаваме - безнадеждните си жалки опити да помогнем на Поли

но не, за съжаление, не се получава

Аз пък се чудя, защо много хора не могат да проумеят и приемат, че някои хора имат психични проблеми. Постоянно ги упрекват  и изискват от тях  да са нормални, което естествено няма как да стане. Сигурно има някакво психологическо обяснение, защото и аз съм го правил преди години.

преди 12 минути, baitexpo написа:

Аз пък се чудя, защо много хора не могат да проумеят и приемат, че някои хора имат психични проблеми. Постоянно ги упрекват  и изискват от тях  да са нормални, което естествено няма как да стане. Сигурно има някакво психологическо обяснение, защото и аз съм го правил преди години.

Приемам ги

Но жива елха няма да им срежа !!!

Защото така щяло да е щастливо бля бля бля

И ако бях Фандъкова - щях да въведа глоба за всяка изхвърлена жива елхичка.

Как ли - много просто - елхичката е маркирана, срещу номера на маркировката са твоите данни - кой си що си де живееш...

Нямало полза от данните а

Ти какъв си че да имаш повече право от една елхичка да си криеш данните

Тя има право на живот !

Не живея в къща с двор, че да отглеждам елхичка, а на село няма да се закопая.

Не знам къде отива елхичката после, щото не я изхвърлям аз.

И по - леко с този тон - звучиш точно като откачените еко фанатици. И аз обичам природата, но не съм по крайностите.

Говориш така, все едно елхата е домашен любимец. Това е просто едно дърво!

А пластмасата се трупа ли трупа и вреди на природата много повече.

Аз вече си купувам "Кока - Кола" само от стъклените бутилки.

преди 12 часа, Anne написа:

Здравейте, искам да ви попитам нещо - имате ли истински елхи за празниците?

От няколко години не слагаме нито истински, нито изкуствени елхи.

"имате ли елхи за празниците"

Имам, как да нямам! Не си е работа по коледните и новогодишните празници да нямаш елха. Кви празници, къв купон ако поне един път не се "пребориш" с елхата? Предпочитам изкуствена, че истинските са много бодливи :giggle1:

........А решението е простичко ! И като простичко не е за простаци !

Жива елхичка (в саксия да кажем) , без да лакомеем за още и още (по-голяма , та да ни завиждат комшиите :)) , и после пресадена в двора или друго подходящо за елха място.......:nono:

Само , че тогава как ще дойде Апокалипсиса ?! :lol6:

Дааа ! И моята елхичка е отсечена . По какво се различавам от другите ? :(

Напъпило ми е Съзнание - не че е цъфнало и още по-малко вързало ! Ама все е нещо ! :)

Аз искам голяма елхичка не от комплекси, а заради спомена ми за първата съзнателна Коледа (Нова година, се тая), първата ни елхичка беше една висока, стройна и красиво украсена. Бях на 2 годинки. Помня, как ни пуснаха със сестра ми във всекидневната и видяхме вече готовата и украсена елха, как ахнахме от изненада и възхита и как в същото време изпитахме смирение и благоговение. Поне аз бях така. Като изключим гафа с подаръците (сестра ми получи красива кукла, а аз - една ужасна, без коса, само по тениска и поличка, без бельо, чорапи и обувки, без мигли ) беше страхотно. Дойде фотограф да ни снима. Сдърпахме се за нейната кукла, дадоха ми я да се снимам с нея, а сестра ми се съдра от рев. Никога повече не ми я даде, а аз не разбирах защо е такава егоистка и защо все големите деца получават хубави подаръци, а малките - не.

Не знам как е било за другите по социализма, но аз израснах на село и съм празнувала от малка Бъдни вечер. Като се прибрах при нашите в Берковица, когато щях да ставам ученичка, с ужас установих, че нашите не празнуват Бъдни вечер и не знаят какво се прави. Трябваше аз да обяснявам всичко. Не можех да повярвам, че уж сме християни, със сестра ми сме кръстени в края на социализма, но не познават Бъдни вечер! И аз обяснявам за нечетния брой постни ястия, молитвата, каденето, украсата на питката...........

А днес,като се събудих, с изумление видях, че имаме елхичка, но малка, проскубана и без корени, жал ми е да я гледам.

Ще почна да събирам пари за догодина за по - читава елхичка.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.