Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Gigabyte GTX 970 с MS7848

Featured Replies

Здравейте, това е първия ми пост в този форум. Търсих, търсих, но за съжаление никой не можа да ми помогне с моя проблем :(

Купих си нова видеокарта GTX 970, след инсталация не тръгва нищо. Екрана на монитора стои черен и отвътре нещо пищи ( Бееп бип бип) 1 път бавно и 2 пъти бързо.

Дънната платка е MS 7848, 12 GB RAM, с процесор i7 4770. Реших че самата карта прави проблем и реших да я тествам при един приятел. Свързах я там и всичко тръгна без проблем. Имате ли някакви идеи защо при мен не тръгва? 

Благодаря предварително ;)! 

• Автор

Старата ми карта е GTX 650, работеше без проблеми! Смених и захранването, защото прочетох, че 450W са малко за GTX 970. Новото е LC Pover 6600 v2.2 (600W) 

Тази видеокарта почти никъде не се продава нова, но щом казваш че е нова, не е напълно невъзможно. Въпроса е, че или дъното нещо не я харесва, или захранването не е читаво - като го гледам май и то е на 7 години, по-старо и от видеокартата. Аз съм със същата видеокарта, консумацията и с overclock е към 200 вата, без е около 160, което не е много малко.

преди 1 час, Occult написа:

1 път бавно и 2 пъти бързо.

Един къс и два дълги сигнала. Според форума на MSI е или монитор, или видео карта.

Малко по-подробно да опишеш? Някъде по дъното не пише ли точен модел? Как точно "инсталираш" видео картата? Кабели от захранването(това "новото" не е захранване)?

• Автор

Захранването е ново(купих го от немския ебай), видео картата е втора ръка. Точния модел на дъното е Medion MS-7848 v1.0. (само това пише) Инсталиране = слагане, явно сте ме разбрали грешно. Имам още едно захранване, но то е 450W. Приятел ме посъветва да си купя ново дъно. Не знам, от всякъде идеи, имам още около 250-300 евро за части. Бих се радвал ако ми дадете идеи, защото разбирате ;) И благодаря още веднъж за бързите отговори.

Тества ли и със другото си захранване? Включи ли 8 пиновото захранване към видеокартата? Какъв монитор ползваш и как е включен към видеокартата?

преди 2 часа, Occult написа:

Купих си нова видеокарта GTX 970

А сега казваш, че е втора ръка....но щом работи на друг компютър, не е там проблема. А това захранване, освен че е много старо, слабо е и най-вероятната причина да не работи картата, за него намирам теми от 2009 година, така че не те знам колко НОВО и за какви пари си го взел, но на твое място бих го върнал и бих си взел нещо, което да е на първо време по-актуално, освен това да е и наистина захранване. Ако търсиш бюджетно, гледай да е поне някои Corsair, Zalman (в краен случай) или нещо по-добро. Ако искаш дай бюджет и сайт, от който предпочиташ да пазаруваш, ще ти измислим нещо подходящо.

• Автор

Разбран съм грешно, извинявам се.

Бих казал още около 300 до 350-400 евро най-много, сега за няколко дена съм вкарал около 300 и повече и да искам не мога да дам. 

Частите ми до сега:

SSD Kingston 480 GB, 2 TB hard, 12 GB RAM, Motherboard MS7848,

Предпочитам www.ebay.de. Бих се радвал да ми дадеш ново примерно дъно, захранване и още нещо по твой избор, не съм много запознат ;) 

Благодаря! 

Какво ти е старото захранване, няма ли 8 пинов конектор? Защо не тестваш на първо време дали видеокартата ти ще запали с него? Тествай и със захранването на твоя приятел, за да си сигурен, дали проблема е там или в дъното, преди отново да даваш излишни пари. За тази сума щеше да си вземеш чисто нова видекоарта с гаранция поне GTX 1060 6 GB. Реалната цена на използвана GTX 970 и особено ако е без гаранция е около и максимум 150 евро.

Уж не е, но защо не тръгва видеокартата с него? Затова идеята ми е да се види дали наистина проблема е в него или в дъното, като се тества с друго захранване. Също така може да се пробва и ако за дъното има по-нов BIOS да се направи обновяване. Все още не е дадена и информация и за монитора и как е свързан с видеокартата.

И 450 вата не са малко за GTX 970. Аз я ползвам с процесор, аналог на I7 3770, с максимален overclock на видеокартата и натоварване на системата на 100% консумацията ми не е надвишавала 300 вата - захранването ми е от подписа и има вградени датчици за измерване на напреженията и консумацията.

преди 6 минути, Raze написа:

Уж не е, но защо не тръгва видеокартата с него? Затова идеята ми е да се види дали наистина проблема е в него или в дъното,

970-ката е в листа с обявените като поддържани компоненти за това дъно

Проблема може да е всякакъв, дори лош контакт в слота на видеокартата. Ако има захабен контакт или нещо се е изтръгнало като е вадена старата карта...Всъщност

Автора, защо сменяш предишната карта? Изгоряла ли е, какво?

• Автор
преди 16 минути, Raze написа:

Реших да направя лек ъпгрейд, защото с GTX 650 само League of Legends и World of Warcraft мога да подкарам. Искам да пробвам новите заглавия на по стабилни графики, с 1 ГБ това няма как да стане... 

Монитора е Филипс, 27 инча. Не знам от снимката дали се разбира нещо повече. Свързан е с HDMI-кабел ;) 

48423757_2244224822568743_23916108775948288_n.jpg

• Автор

Благодаря на всички за помоща, проблема е бил в HDMI-кабела. Свързах монитора с друг вид кабел, мисля че се казва ВГА и всичко тръгна без проблеми. 

преди 14 часа, Occult написа:

Благодаря на всички за помоща, проблема е бил в HDMI-кабела. Свързах монитора с друг вид кабел, мисля че се казва ВГА и всичко тръгна без проблеми. 

Вземете за тест един HDMI кабел. Да не се окаже че HDMI изхода на картата не работи, или входа на монитора Ви?

Ако картата има и DVI изход (гледам монитора има) е за предпочитане пред старият аналогов стандарт  VGA - D-Sub (все пак сме края  на 2018г.)

• Автор

С ДВИ кабел съм, картата и монитора такъв кабел не поддържат. Говоря и аз без да знам, ще ме извинявате :D ... Как се затваря тема?

преди 1 час, Occult написа:

С ДВИ кабел съм, картата и монитора такъв кабел не поддържат. Говоря и аз без да знам, ще ме извинявате :D ... Как се затваря тема?

Не е добре да се говори без да знаете дали е така или не. Това все пак е технически форум. Като не знаете за това се задават въпроси.

Това е DVI (цифров кабел):

dvi.jpg

На снимката по горе се вижда че монитора има опцията за свързване на DVI тип кабел.

Видеокартата не се знае дали има.

Но щом сте го свързали е по добре от аналоговият (D-Sub, VGA).

Една интересна статия:

Kаква е разликата между HDMI, DVI и VGA

П.П. Темата може да е полезна и за друг потребител в същата ситуация. За това не се затваря.

Аз не съм 100% съгласен със статията.

Да при възможност за ползване на дигитален видео трансфер трудно би се предпочел аналоговия, но и това не е 100% закон.

Колкото до това питащия с какъв кабел си е свършил работата - бих се доверил само на снимка на която се вижда какво е ползвано.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.