Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с RX580, черен екран

Featured Replies

Здравейте, не се сдържах и днес ъпгрейднах машинката, смених дъно и процесор (MSI B450 Tomahawk и R5 2600), видеото си е същото RX 580-ката, обаче след фреш инстал на Windows-а и инсталиране на драйвърите, нещо видеото почна да прави проблеми.. Рестартирам компютъра, буутва, влизам в акаунта си и 30 сек. по-късно - мишката забива, 1 сек. по-късно - черен екран, 3 сек. по-късно всичко се оправя и тръгва, няма никакви артефакти по монитора и ме съмнява видеото да заминава, по-скоро се надявам да е софтуерен проблем, проблема обаче не е до тук, в event viewer-a пише "Display driver amdkmdap stopped responding and has successfully recovered.", понякога обаче директно зацепва на черния екран и на монитора изписва, че няма сигнал. Това цялото нещо се повтаря през 2-3 минути. Пробвах с DDU през safe mode и слагане на чист драйвер от сайта на AMD - същата глупост. Не знам, отчайвам се от ситуацията, ще пробвам да метна видеото на една по-стара дънна платка и да видя дали там ще прави проблеми, надявам се не, преди ъпгрейда всичко си бачкаше перфектно... Все пак, ако някой е имал подобен проблем и е успял да го разреши ще съм му благодарен, ако успее да ми помогне. Благодаря предварително!

П.П: Windows-а е 10-ка, 64 бита, Pro.

току-що, Second to none написа:

Здравейте, не се сдържах и днес ъпгрейднах машинката, смених дъно и процесор (MSI B450 Tomahawk и R5 2600), видеото си е същото RX 580-ката, обаче след фреш инстал на Windows-а и инсталиране на драйвърите, нещо видеото почна да прави проблеми.. Рестартирам компютъра, буутва, влизам в акаунта си и 30 сек. по-късно - мишката забива, 1 сек. по-късно - черен екран, 3 сек. по-късно всичко се оправя и тръгва, няма никакви артефакти по монитора и ме съмнява видеото да заминава, по-скоро се надявам да е софтуерен проблем, проблема обаче не е до тук, в event viewer-a пише "Display driver amdkmdap stopped responding and has successfully recovered.", понякога обаче директно зацепва на черния екран и на монитора изписва, че няма сигнал. Това цялото нещо се повтаря през 2-3 минути. Пробвах с DDU през safe mode и слагане на чист драйвер от сайта на AMD - същата глупост. Не знам, отчайвам се от ситуацията, ще пробвам да метна видеото на една по-стара дънна платка и да видя дали там ще прави проблеми, надявам се не, преди ъпгрейда всичко си бачкаше перфектно... Все пак, ако някой е имал подобен проблем и е успял да го разреши ще съм му благодарен, ако успее да ми помогне. Благодаря предварително!

Тествай видеокартата и всичко ще се разбере. 

Ако има артефакти, това е признак на повредена видеокарта. Какво е захранването и какви са били предишните компоненти?

• Автор
току-що, Raze написа:

Ако има артефакти, това е признак на повредена видеокарта. Какво е захранването и какви са били предишните компоненти?

Бях с Asrock B360 Pro4 и I3 8100, захранването е Deepcool DA-500M Bronze сертификат, 500 W.

• Автор
преди 6 минути, pepy86 написа:

Опита ли да сложиш по-стара версия на драйвера ?

Карам с този драйвер, който си бях и преди да ъпгрейдна - 18.8.1, ще пробвам и с по-стара версия, след час се прибирам от работа, ще сложа по-стар драйвер, ако стане, стане, ако не ще пробвам видеото на другия компютър и ще пиша..

преди 23 минути, Second to none написа:

Карам с този драйвер, който си бях и преди да ъпгрейдна - 18.8.1, ще пробвам и с по-стара версия, след час се прибирам от работа, ще сложа по-стар драйвер, ако стане, стане, ако не ще пробвам видеото на другия компютър и ще пиша..

Направо го пробвай на другия компютър. Тази грешка не се случва от драйвери, а от заминаваща си видеокарта.

• Автор
преди 2 минути, Емил Костов написа:

Направо го пробвай на другия компютър. Тази грешка не се случва от драйвери, а от заминаваща си видеокарта.

Дано, да не си прав, тя е още в гаранция де, дано ако и има нещо ми я подменят.. На около 6-7 месеца е..

преди 2 минути, Second to none написа:

Дано, да не си прав, тя е още в гаранция де, дано ако и има нещо ми я подменят.. На около 6-7 месеца е..

Естествено дано да не съм прав. Но ако е в гаранция ще я сменят. Ако е сгрешен драйвъра ще има BSOD. Ако работи и изведнъж дава, че драйвера спря да работи, това означава, че или видеокартата прегрява, или е прегрявана преди и някоя от чиповете на видеорамта си заминава. Поне 5 карти имах с подобен проблем и той беше хардуерен.

• Автор

Проблемът не е хардуерен, видео картата работи слава богу на другата конфигурация, пуснах я на AIDA-та има някакъв бенчмарк за процесора и видео картата, поизпоти се бая, вентилаторите скочиха на 70%, но никакви артефакти, крашове и т.н., ОС на тази конфигурация обаче е Windows 7 Ultimate, отново 64 битова. 

Някакви идеи?

Screenshot_1.jpg

Тествай я с някоя и друга игра, остави ги тези статични тестове, където и графика даже не се вижда. Провери за нов BIOS на новото дъно, пробвай RAM паметта на други слотове и тествай плочките 1 по 1, ако си правил клок го върни на default. Сложи видеокартата на другия слот и направи и reset на BIOS.

• Автор

Биоса е актуализиран до последна версия, пробвах да сменя слотовете на рамта - без ефект.. Влезе ли малко под товар видео картата и драйвърите крашват, не знам на какво се дължи.. Сложих я на втория PCI слот, същия резултат..

П.П: Пробвах всичко, което ми написа без резултат..

Остава да тестваш дъното с друга видеокарта, в краен случай ако си го поръчал онлайн и не е минал двуседмичния срок го върни и си вземи някое друго. Тези MSI май не са много сполучливи като марка.

• Автор

Върнах я пак на другата конфигурация бенчнах я на Unigine Heaven, завърши целия бенчмарк без проблеми, единствено на моменти имаш лек stutter (зацепва и продължава), но трае някакви милисекунди и си мисля, че е от процесора защото я ботълнеква.. Офф отчаях се вече, ще пробвам да сложа 7-ца на новото дъно да видя как ще се държи там и ще пиша, друго, друго, май ще търся друга видео карта от някой приятел и ще тествам, то друго не остана ..

MSI определено имат проблеми с дънните платки.  След време се оправят с нови БИОС-и. Примерно с В350-ката нещата също в началото се ревеше, после се понаместиха с по-новите БИОС-и и сега дори клокват Атлон 200ГЕ с МСИ дъна с тоя чипсет, при това доста добре.

• Автор
преди 10 часа, sliderum написа:

MSI определено имат проблеми с дънните платки.  След време се оправят с нови БИОС-и. Примерно с В350-ката нещата също в началото се ревеше, после се понаместиха с по-новите БИОС-и и сега дори клокват Атлон 200ГЕ с МСИ дъна с тоя чипсет, при това доста добре.

Преди да купя дъното, четох и се рових, това го водят уж най-хубавото B450 дъно има хубав heatsink на VRM. И се държало добре..

току-що, Second to none написа:

Преди да купя дъното, четох и се рових, това го водят уж най-хубавото B450 дъно има хубав heatsink на VRM. И се държало добре..

Проблема, ако не е хардуерен дефект при производството на конкретната бройка, е софтуерен, а за това железата колкото и да са хубави, не  помагат.

За да си сигурен ,че картата е ОК , се пуска не само Heaven , ами след него Fire strike , Time spy . Ако процесора позволява , пусни и някоя по тежка игра за малко. Продължавам да твърдя ,че с друга версия на графичния драйвер има шанс да се оправи проблема. Смятам обаче ,че и самата ОС се е омазала по някаква причина след като си качил първия драйвър. Аз не бих минал на 7-ца . Бих качил нова чиста инсталация на Win 10 , като ще сваля директно от майкрософт.  Ако нямаш оригинален ключ , има си доста начини вече за активацията му. (W10.Digital.License.Activation.Script.6.0 или KMSPico) .  Нищо не ти пречи , преди правиш каквото и да било по дъното като гимнастики , да качиш за 20 мин нов Win 10 + някоя стабилна версия на графичните драйвери.

С едно и също захранване ли тестваш видеокартата на различните системи? Ако процесора е I3 8100, едва ли ще има значителен bottleneck, особено на бенчмарковете. Кога и как закупи тази дънна платка и от къде? Не каза дали не можеш да я върнеш. Относно инсталирането на друга ОС, това, дали е оригинална или пиратска, няма никакво значение за производителността, освен ако не гледаш тъпите ревюта на "хардуер мания" или нещо подобно беше. Освен това windows може да се ползва и без да се активира.

преди 12 минути, Raze написа:

С едно и също захранване ли тестваш видеокартата на различните системи?

опитай с друго захранване при възможност

преди 35 минути, Raze написа:

С едно и също захранване ли тестваш видеокартата на различните системи? Ако процесора е I3 8100, едва ли ще има значителен bottleneck, особено на бенчмарковете. Кога и как закупи тази дънна платка и от къде? Не каза дали не можеш да я върнеш. Относно инсталирането на друга ОС, това, дали е оригинална или пиратска, няма никакво значение за производителността, освен ако не гледаш тъпите ревюта на "хардуер мания" или нещо подобно беше. Освен това windows може да се ползва и без да се активира.

С i3-8100 няма да има абсолютно никакъв ботълнек на тази карта. Да не говорим ,че в не малко игри разликата с r5 2600 е буквално незабележима . Много странен ъпгрейд в интерес на истината.  Относно операционната система , всичко това го изписах с цел човека да не се притеснява , ако държи на това Win-a да е активиран .  За разлики м/у пиратска и оригинална ОС, съм на същото мнение като теб . Задължително обаче , го съветвам да качи от Майкрософт актуална версия , която да комбинира с друг драйвер.

• Автор

Преинсталирах Windows-а сигурно 3 пъти, пробвах с различни версии на драйвърите, пробвах и тези от сайта на дъното, никакъв резултат, другата конфигурация е с брутално слаб процесор AMD Athlon II X2 280 - двуядрен на 3.6, пълна мъка е, това е тестовата, която имам в къщи и видеото върви перфектно на нея, сменям единствено само дъното, процесора и рамта, ползвам същото захранване и там всичко е добре, не мисля, че е от него пробвах всякакви видове драйвъри, ботълнек имаше яко с I3-ката особено в GTA 5, процесора скачаше на макс, докато видеото се качваше от време на време на 60-90 процента и после падаше, като цяло исках някой по здрав процесор, за това и ъпгрейднах, няма как процесор, който е до 3.6, да го сравняваме с процесор, който е с 2 ядра отгоре + hyper threading, ако успея и всичко да подкарам като хората ще го кача и до 4.1 GHz, ъпгрейда си заслужаваше, преди рамта стоеше на не повече от 2400 MHz, ся мога да я карам както си трябва на 3000 MHz, както и да е, няма смисъл да говорим за това защо съм ъпгрейднал, искам единствено да разреша проблема с видео картата, просто не знам на какво се дължи този проблем..

П.П: Ако излезе нещо ще пиша.. 

GTA 5 не е критерий, това е стара и не особено оптимизирана игра, а е и отворен свят. Има допълнителни настройки, които ако си ги сложил на максимум, тормозят процесора и дори и с по-мощен процесор пак кадрите са ниски и видеото не се товари на 100% постоянно. Тества ли само с 1 плочка памет и после само с другата и на по-ниски честоти? Единствения вариант е наистина и видеокартата ти да е повредена, просто старата конфигурация да не може да я натовари на максимум. Пробвай да зададеш по-ниски честоти на ядрото и на паметта на видеокартата от стандартните. Така и не каза дъното от къде и как е купено и дали можеш да го върнеш или да го изпратиш заедно с видеокартата към сервиза да установят каква е причината.

Да те питам тогава , след като картата с i3-8100 е работила на 60-90% , сега с райзена на колко ти бачка ? Последен въпрос , за каква резолюция говорим , за да не стане греша?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.