Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Антивирусна програма.

Featured Replies

преди 5 минути, Емил Костов написа:

Е точно теб едва ли ще те изплаши някоя антивирусна програма, но на въпроса на постващия предложете ми антивирусна, защото.......... нали се сещаш. че там нещата стоят по друг начин.

Затова ние му предлагаме качествен безплатен антивирусен продукт. Притежаващ всички основни модули за защита плюс това не товари системата и за капак последната версия има всички полезни модули включени в безплатната. Обаче НЕкой читатели не го харесват. Ми тяхна си грижа. 

Clip.jpg.4fe6f52e4832ddf731c27fe3f345fd65.jpg

Разликата с платения му събрат е,че не може да пипаш настройките на модулите за защита. Всички настройки са оптимални по-подразбиране. Тъй , че ала бала...

току-що, nikssi написа:

Затова ние му предлагаме качествен безплатен антивирусен продукт. Притежаващ всички основни модули за защита плюс това не товари системата и за капак последната версия има всички полезни модули включени в безплатната. Обаче НЕкой читатели не го харесват. Ми тяхна си грижа. 

Clip.jpg.4fe6f52e4832ddf731c27fe3f345fd65.jpg

Аз никъде не съм казал, че е некачествен, а че няма да се оправи с него. Както и да е. Варианти има много да си избира. Не мога да споря с двама антивирусни специалисти, току виж сте дошли и да ме напляскате по празниците, а не е редно ;)

Clip_2.jpg.ba55a51e39c466e27f987233f289b0bc.jpg

току-що, Емил Костов написа:

Аз никъде не съм казал, че е некачествен, а че няма да се оправи с него. Както и да е.

Верно ли бе? Я пак? 

преди 23 часа, Емил Костов написа:

Точно пък този тежък боклук никога няма да го предложа или използвам.

Ма гърчи се не ми пречиш...

току-що, nikssi написа:

Clip_2.jpg.ba55a51e39c466e27f987233f289b0bc.jpg

Верно ли бе? Я пак? 

Между тежка програма и некачествена програма има една гора разлика нали се сещаш!! Касперски не е направен за обикновения потребител дори и свободната версия. Може да пробваш да го предложиш на твой познат, който не е запознат с нещата и ще разбереш сам за какво говоря.

преди 1 минута, Емил Костов написа:

Между тежка програма и некачествена програма има една гора разлика нали се сещаш!! Касперски не е направен за обикновения потребител дори и свободната версия. Може да пробваш да го предложиш на твой познат, който не е запознат с нещата и ще разбереш сам за какво говоря.

Около мене всички са с Касперски! Всички! Даже и колежката ми, която хал хабер си няма си я инсталира и работи без никакъв проблем с нея. Жената е вече специалист за разлика от чиАтели като тебе. Чети си  книжките и форумчетата, където разни се надприказват ама си нямат и хал хабер защо и какво говорят.

Точно това е курса на компанията - в безплатната версия не се променят настройките в защитата. Те са по-подразбиране - оптимални и няма нужда ама никаква нужда да се ръчкат. Инсталираш и програмата си работи на препоръчаните от експертите на Касперски Лаб настройки. Затова са в сиво - не виждаш ли...

току-що, nikssi написа:

Около мене всички са с Касперски! Всички! Даже и колежката ми, която хал хабер си няма си я инсталира и работи без никакъв проблем с нея. Жената е вече специалист за разлика от чиАтели като тебе. Чети си  книжките и форумчетата, където разни се надприказват ама си нямат и хал хабер защо и какво говорят.

Точно това е курса на компанията - в безплатната версия не се променят настройките в защитата. Те са по-подразбиране - оптимални и няма нужда ама никаква нужда да се ръчкат. Инсталираш и програмата си работи на препоръчаните от експертите на Касперски Лаб настройки. Затова са в сиво - не виждаш ли...

Добре!! Нека постващия да тества и ако има въпроси ще му съдействате. Мисля, че е безмислено да се спори повече. И точно ползвателите са по книжките и форумчетата, където се надприказват. Това е обикновеният потребител. Той иска да инсталира ( или даже да му я инсталира) и софтуерът да го пази без да пипа нищо повече. Когато осъзнаеш това, ще разбереш защо така коментирам. И няма да ти повярвам, че човек, който си няма хал хабер, не е те е питал за нещо.  

преди 17 минути, Емил Костов написа:

Това е обикновеният потребител. Той иска да инсталира ( или даже да му я инсталира) и софтуерът да го пази без да пипа нищо повече. Когато осъзнаеш това, ще разбереш защо така коментирам. И няма да ти повярвам, че човек, който си няма хал хабер, не е те е питал за нещо.  

преди 22 минути, nikssi написа:

Чукча не чете , чукча дращи! Модераторе, твоя си воля да си капак ама се изложи като кифладжия. Айде със здраве чукча! 

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

преди 6 минути, nikssi написа:

Чукча не чете , чукча дращи! Модераторе, твоя си воля да си капак ама се изложи като кифладжия. Айде със здраве чукча! 

Не се стремя да съм капак. Ще го разбереш сам след време. Със здраве и от мен и Весели празници!!!

Весели празници момчета. Няма нужда от излишни нерви, но наистина е редно като споделяме мнение да не го натрапваме. Да се изброят вариантите и плюсовете и минусите на дадената програма е повече от достатъчно, а след това потребителя да си реши. Но лично аз смятам, че точно Kaspersky Free е по-лесен за използване в момента дори от програми като FortiClient, avast и други безплатни решения, точно защото в безплатната версия има много малко опции за променяне. Вече в Cloud Free има повече такива, но в обикновената повечето неща са заключени.

Ето и как се справя с непознат ransomware-a. Теста е на една седмица:

https://www.youtube.com/watch?v=KvAvmqbTThs

360TS не е лоша програма, но ще трябва да се слага допълнителна защита срещу ransomware-a като VoodooShield, Appcheck или RansomOff.

https://www.youtube.com/watch?v=tWN3ZGDr5P8

преди 9 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Но лично аз смятам, че точно Kaspersky Free е по-лесен за използване в момента

трябва ли някоя друга програма да се инсталира с нея за оптимална Безплатна защита ?

на 27.12.2018 г. в 11:25, xX.herobrine.Xx написа:

Питам, само заради тия junk files. Да си ги трие там, но тая COMODO няма такава опция.

Junk-а може да си го триеш и без да имаш инсталирала антивирусна. :biggrin:

• Автор
преди 2 часа, XYconstant написа:

Junk-а може да си го триеш и без да имаш инсталирала антивирусна. :biggrin:

И това го има, но трябва да го търся, а не знам кой файл е junk и кой не е. Има и такива, които знам, но има и такива, които не знам.

преди 7 часа, Петроff написа:

трябва ли някоя друга програма да се инсталира с нея за оптимална Безплатна защита ?

Малко труден въпрос, но да, комбинации винаги съществуват, защото 100%-ова защита няма. Лично аз ползвам Comodo Firewall + Kaspersky Free. Наскоро качих за теста и VoodooShield Pro (защото ми попадна промоция, а исках да тествам продукта отдавна..последната работи малко на принципа SecureAplus), но и без нея комбото е добро, защото Kaspersky няма Sandbox, а Comodo Firewall предлага именно това (освен стената и HIPS-а). Преди бях само на CIS, но определено дефинициите на Касперски са доста по-добри от тези на Comodo и затова смених на тази комбинация. А и два различни режима за предпазване от ransomware не пречат (защото в Comodo съм сложил всички дялове в защитени файлове и папки + стартиране на непознати неща в Sandbox-a, а Касперски се грижи с модула на поведението на файловете за неща, които евентуално са минали между капките). Засега съм доволен, но все пак това не означава, че човек трябва да започне да проявява небрежност разбира се. :)

преди 18 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Kaspersky Free

имам спомен че нещо при инсталирането някъде трябваше да се въвежда руско прокси

все още ли е така ? и как точно се правеше номерът  че съм забравил ?

преди 3 часа, Петроff написа:

имам спомен че нещо при инсталирането някъде трябваше да се въвежда руско прокси

все още ли е така ? и как точно се правеше номерът  че съм забравил ?

Не, не. Това беше само за началната версия, която бе налична само за рускоговорящите страни. Отдавна продукта стана достъпен за всички желаещи. Никакви врътки не са необходими.

Бе, аз не знам за леки антивирусни програми, като изключим изцяло облачно базираните такива. Каспа си е тежък и спор няма. Да не забравяме, че на средностатистическия потребител машината не отговаря на кой знае какви параметри. Аз пък използвам изключително лекия и ефективен WebRoot, който е изцяло платен, но промокодове лесно се намират, а и не само промо  "като че ли подкрепено с мълчаливото съгласие на собственика на продукта"

Аз съм с bitdefender от много време. Какво му има, че не го споменавате? Няма много настройки за ръчкане, до момента всичко си ми е наред. Преди бях с avast, но bitdefender повече ми харесва. Даже мислих да си го купувам, но за сега изчаквам.

преди 2 минути, vivio написа:

Аз съм с bitdefender от много време. Какво му има, че не го споменавате? Няма много настройки за ръчкане, до момента всичко си ми е наред. Преди бях с avast, но bitdefender повече ми харесва. Даже мислих да си го купувам, но за сега изчаквам.

Защото не е много известна . И за някои претенциозни крие риск да е ненадежна . Аз си използвам аваст доволен съм за сега направиха я много лека от предишните и тежки версии ,  които ми скапваха нета .

• 2 седмици по-късно...
на 30.12.2018 г. в 14:24, Black Power написа:

Бе, аз не знам за леки антивирусни програми, като изключим изцяло облачно базираните такива. Каспа си е тежък и спор няма. Да не забравяме, че на средностатистическия потребител машината не отговаря на кой знае какви параметри. Аз пък използвам изключително лекия и ефективен WebRoot, който е изцяло платен, но промокодове лесно се намират, а и не само промо  "като че ли подкрепено с мълчаливото съгласие на собственика на продукта"

Сега като я споменаваш, да кажа, че има промо за 6 месеца:

https://sharewareonsale.com/s/webroot-secureanywhere-antivirus-sale

Не е лоша, но има какво да се желае. Ако се комбинира с програма като VoodooShield и/или някой добър HIPS/Sandbox става добра комбинация.

на 30.12.2018 г. в 23:43, vivio написа:

Не е лоша, но макар че в последно време са я подобрили доста пак има случаи да се проваля на ransomware:

То, не че и Kaspersky няма издънки де...затова винаги в препоръчително да се ползва комбинация от продукти (т.нар. multilayer protection = сиреч многопластова защита) и да се прави бекъп на данните на външни носители.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.