Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Температура на процесора и видеокартата

Featured Replies

Между другото защо от Wattman не сложиш следните настройки?И след това да пуснеш малко Heaven и Valley или някой друг бенч от игрите.
qaZD4OI.png

• Отговори 93
  • Прегледи 12,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

По принцип няма значение дали през MSi AB или WattMan ще направи настройките . Важното е  да се тества картата за стабилност на въпросните бенчове.  Между другото на 2-рия биос , ако наистина това са ти волтажите , защо не ползваш него ? Можеш там да направиш настройките и да завишиш леко честота , лимита ,че дори и леко да вдигнеш core voltage. (въпрос на личен избор ) . Хм, като гледам е същия биос като този от линка дето ти предложих да свалиш.

• Автор
преди 2 часа, pepy86 написа:

По принцип няма значение дали през MSi AB или WattMan ще направи настройките . Важното е  да се тества картата за стабилност на въпросните бенчове.  Между другото на 2-рия биос , ако наистина това са ти волтажите , защо не ползваш него ? Можеш там да направиш настройките и да завишиш леко честота , лимита ,че дори и леко да вдигнеш core voltage. (въпрос на личен избор ) . Хм, като гледам е същия биос като този от линка дето ти предложих да свалиш.

Ами това мисля да направя. Ще паднат с около 10 фпс кадрите, но всичко което играя ще си върви перфектно на ултра. Не играя толкова тежки игри (цс, фифа 19, farcry5 от време на време, Apex Legends(да не остана назад :D ), ETS2 и т.н.).

Не мисля ,че при тежките заглавия разликата в fps -a ще е чак толкова . Силно се съмнявам да е повече от 2-5%

• 11 месеца по-късно...

Здравейте, ако няма против колегата да използвам темата му да попитам и аз за да не правя излишно нова подобна. Имам инсталирана Аида64 и ми направи впечатление разликата в температурите, които ми показва датчика... Коя е вярната температура, общата, тази която е процесор пакидж или да си гледам температурата на отделните ядра? CPUID HWMonitor ми показва само пакидж и на ядрата ...

Благодаря предварително.

CPU.PNG

CPU1.PNG

Аз не видях информация за процесора, само за дъното, но не съм търсил какво е точно. За нови процесори може да даде грешна информация, ако е по-стара версия - примерно за моя Ryzen 1600 даваше някакви много високи стойности за температурите, след обновяване се оправи. Проблема може да е и повреден датчик на дънната платка, все пак хардуера е доста стар. Затова искам и трето мнение - от още един софтуер.

@jiktak70 в BIOS какви са температурите? Под товар - примерно стрес теста на aida64, cinebench или някакъв подобен софтуер, който товари процесора на максимум? Кога за последно е правена профилактика на хардуера и какво е охлаждането? Реално ако температурите на ядрата са в нормата, аз не бих се притеснявал.

Това е от третата страна с hwinfo. Не знам какво общо има това със "стария" хардуер, подигравка ли беше или ..? Не смятам, че това е от значение, попитах само за Аидата защо дава така една от температурите при условие, че на ядрата е доста по-ниска ... Ще си гледам на ядрата и не мисля да се задълбочавам ... Пастата е на няколко месеца, правена е профилактика, охлаждането не е стоковото, а по-мощно ...

DHGSD.jpg

По-надолу, където е дънната платка, има ли пак температура на CPU? Това температури под товар ли са? Пуска ли тестове, както ти казах?

Hwinfo до колкото виждам е работило около 2 минути. Силно се съмнявам , че е пускал някакъв тест. 

на 17.01.2019 г. в 20:12, dnevniks написа:

играх Need For Speed Payback и ми направи впечатление, че компютъра ми държи доста високи температури. С Ryzen 5 2600 и XFX Radeon Rx580 съм и съответно температурите бяха 70-72 градуса за CPU и 82-3 за видеото.

Остава да споделиш на какви настройки играеш какъв монитор използваш и на колко херца работи той в игрите ,когато  't' се повишава.

Колеги, не съм пускал тестове, просто попитах защото показаната температура в Аида за процесор се различава от другата за процесор пакидж и по отделно за ядрата, това е ...  Стига сте се вкарвали във филми, ще тествам със стрес тестовете като ми остане време и ще питам ако има проблеми. Благодаря за отговорите и мненията. Лека вечер от мен.

@jiktak70 Пускаш тест и гледаш честотите на процесора. Ако тротва или директно машината се рестартира, значи имаш проблем. :D  Започваш с чистене на охладителя и смяна на термопастата. Ако и тогава има прегряване/рестартиране, разбирай, че нещо между капачката и самия процесор не е наред и целият процесор е за смяна.

Ако честотите са стабилни и няма аномалии - грешно отчитане - случва се, просто го преглъщаш и продължаваш напред.

преди 2 часа, jiktak70 написа:

Колеги, не съм пускал тестове, просто попитах защото показаната температура в Аида за процесор се различава от другата за процесор пакидж и по отделно за ядрата, това е ...  Стига сте се вкарвали във филми, ще тествам със стрес тестовете като ми остане време и ще питам ако има проблеми. Благодаря за отговорите и мненията. Лека вечер от мен.

Това е грешка в алгоритмите на Аида64. Изтегли по-нова версия на програмата. Инак разликата в температурата на отделните ядра е в норма и нямаш проблем с кристал - капачка. Всичко изглежда ОК. 

преди 18 часа, jiktak70 написа:

... Пастата е на няколко месеца, правена е профилактика, охлаждането не е стоковото, а по-мощно ...

преди 2 часа, hudyr написа:

@jiktak70 ... Започваш с чистене на охладителя и смяна на термопастата. ...

Прав си, чистете и полирайте на 2 седмици максимум. По-безработните - през ден...:yanim:

Аз съм му изредил принципните варианти на база първия му пост. Ти, че си безочлив трол, е ясно. ;)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.