Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Свързване на слушалки към стерео уредба без out изход

Featured Replies

• Автор
преди 13 минути, Белгиеца написа:

Госпожо забранявам ти да му слагаш слушалки на 4 годишните уши !!!
Ще му повредиш слуха ма, алоооооо ...
Бегай при доктора по уши-нос- гърло и го питай него, ако не ми вярваш на мене, ама не си осакатявай детето от женска глупост и с помоща на техничари които не мислят, а те съветват.
Зарежи ги тия тука с поялниците, те нищо не разбират от детски слух.

Ама ти сипваш ли му вече по чашка ракийка на хлапето, да се напие и да заспи, за да ти е тихо ?

Алооо,дали си забелязал,че има слушалки специално за деца с ограничение в силата на звука?!?А и не ми е за тихото,това е в кръга на шегата,на нея и харесва така да си слуша приказките.И съм склонна да и угодя,защото не и давам телефони и таблети.А ти вместо да даваш акъл си обърни внимание на възпитанието и изказа,МА.

преди 13 часа, Sahara0611 написа:

Алооо,дали си забелязал,че има слушалки специално за деца с ограничение в силата на звука?

Аз съм повече от сигурен, че си нямаш представа що е то децибел.
И също си мисля, че нямаш по 6000 лева налични да вадиш на всеки 5 години да му купуваш слухови апарати на това детенце.
Айде бегом при УРЛ-ла, преди да си извършиш престъплението по оглушаването на невиното дете.
Да не кажеш после че не съм ти казал какво ще се получи.
Иди на женския форум на беге мамките и ги питай тях, може пък по женски да им имаш доверие.

• Автор
преди 7 часа, Белгиеца написа:

Аз съм повече от сигурен, че си нямаш представа що е то децибел.
И също си мисля, че нямаш по 6000 лева налични да вадиш на всеки 5 години да му купуваш слухови апарати на това детенце.
Айде бегом при УРЛ-ла, преди да си извършиш престъплението по оглушаването на невиното дете.
Да не кажеш после че не съм ти казал какво ще се получи.
Иди на женския форум на беге мамките и ги питай тях, може пък по женски да им имаш доверие.

Боже,слезни да си събереш вересиите! Шматко,този тон може да си го държиш у вас на жена ти,ако има такава.Аз си общувам само с интелигентни хора,като тези писали преди теб.Така че,айде маршш от темата ми, че само цапаш.

преди 22 часа, Михайлов написа:

Ей тази минисистема удовлетворява всичките ти изисквания:

https://www.avitel-bg.com/pioneer-x-hm15bt

3340.jpg

Тази ще е, благодаря:)

преди 2 часа, Sahara0611 написа:

Шматко,този тон може да си го държиш у вас на жена ти,ако има такава.Аз си общувам само с интелигентни хора,като тези писали преди теб.Така че,айде маршш от темата ми, че само цапаш.

Тези "интелигентни" хора не могат да ти кажат при каква сила на звука са опасни слушалките на само 5 см от вътрешното ухо. Те не знаят какви поражения ще предизвикаш ти върху изключително чувствителните и уязвими клетки вътре в главата на детето ти. За всяка честота отговарят отделни клети в една структора навита като охльов. Като ги увредиш още от ранна детска възраст после ще му се оправдаваш като  е пораснало , че уж е преболедувало от някакво вирусно заболяване, което му е увредило слуха и му пищят ушите постоянно.
Я да видиме сега като не си шматка ти, колко пъти е по-силен звук с 88 децибела от звук с само 85 децибела ?
Знаеш ли да смяташ ?
За разлика от тебе, тия другарчета с поялниците ще познаят верния отговор, ама се изпокриха в миша дупка, щото ги хвана срам.
А кажи сега какъв китайски боклук си купила и как си му измерила максималната сила на звука която излиза от него, с какъв уред. Ти на китайци вяра имаш ли ?
Според теб каква е допустимата сила на звука за детски уши на 4 годинки ?
Не знаеш нали !
Ти това невинно детенце обичаш ли го ?
Ако го обичаш, ще питаш доктора специалист по уши нос и гърло, как да не му увредиш слуха.
А ако си като оная дето ѝ паднало от третия етаж в една болница детето и казаха вчера по бТВ че е умряло на другия ден, ще му слагаш слушалки, щото не ти пука за него.

А може би не си жена и нямаш дете, само си поизлъгала защото те е било срам че не знаеш какво да си купиш.

Над 85db продължително слушане на музика уврежда слуха! Всички съвременни аудио системи включително и телефони/таблети имат лимит на максималната сила на звука,разбира се винаги трябва да се внимава не само когато става въпрос за дете. 

преди 33 минути, AAUUXX написа:

Над 85db продължително слушане на музика уврежда слуха! Всички съвременни аудио системи включително и телефони/таблети имат лимит на максималната сила на звука,разбира се винаги трябва да се внимава не само когато става въпрос за дете. 

Според харектеристиките писани на хартия, със ситни букви, всичко е цетя и рози.
Ама дали е така ?
Не ми се рови да ви търся ужасяващи факти, пък ще ги намеря на френски та няма да са директно достъпни за разбиране на български, пък и ме мързи да превеждам.

• Автор

Въпросните слушалки са детски каприз, респективно ще ги сложи два пъти за по пет минути.И въпреки това ще са съобразени да са със съответните фабрични ограничения за нивото на звука.

А ти Шматко си поредният безработен,жаден за внимание всевдокапацитет.И понеже аз съм ангажиран човек и не ми минава животът като теб из форумите,а ги ползвам само с повод,спирам да ти отговарям.Такива агресори като теб са потенциални криминални психопати,лекувай се навреме.

Аз пък с поялника не съм се скрил. И мога да кажа че като ученик, понеже си счупих радиокасетофона и бях принуден ежедневно по няколко часа да слушам уокмен с интересни късни радио шоута. Слухът не си го увредих, ама после загубих способност да се концентрирам, било то вТВ сериалите, домашните ми, просто без кънтящи тъпани в ушите ми се чувствах не на място. Бях и доста се изнервил, докато не си счупих и слушалките, преплитайки се в кабели. Сега от време на време пак си слагам слушалки ама от големите, басовите, предимно за караоке занимавка и след това съм като пиян.

преди 10 часа, Sahara0611 написа:

Боже,слезни да си събереш вересиите! Шматко,този тон може да си го държиш у вас на жена ти,ако има такава.Аз си общувам само с интелигентни хора,като тези писали преди теб.Така че,айде маршш от темата ми, че само цапаш.

Тази ще е, благодаря:)

Господ няма да слезне да ви оправя кашите, вие сами ще трябва да си ги изсърбате, с молитви към Небето няма да стане. Гледах и на Нова Година по телевизията, всички отперили поглед към небесата, чакащи да им се изсипе божията благословия, наградата, която така и не идва всяка година .И какво значи че детето ми искало и аз мисля да му угодя? Ти като родител трябва не да му угаждаш, а да му забраняваш. Нима в бебешка възраст смяташ че едно дете знае какво иска и че то щяло да слуша по 5 мин. приказки на ден, ами ако му харесат, може още по 10 пъти да си ги репийтва? Та слушалки, таблети и телефони са ужасни неща дори и за възрастни. А знаете ли какво се получава ако слушаш моно звук,продължително време? При мен уокмена ми беше такъв, а навсякъде радиото на повечето смартфони и плеърчета също е моно. Усещането е все едно ти бият тъпани по главата, а говорът си е монофоничен. Ами стереото пък от слушалки, чувстваш че си глух с едното си ухо. Няма го смесването и съраунд ефекта от далечно слушане на тонколоните. А и това дете да стои като препарирано, вързано с кабел към аудио системата, я букса, я кабел ще скъса, въобще не е добра идея. Вчера поправих на едно първолаче слушалките, ами че то ежедневно тича и скача с телефона си и танцува по улиците и никой от добрите баби и майки не му прави забележки, ами най-малкото коли минават с пияни в тях шофьори. Защо всички си мислят че децата им трябва да живеят като крале?

преди 7 часа, AAUUXX написа:

Таблетите и телефоните нямат лимит, те просто си свирят тихо, затова не са подходящи за усилвател. А пък ако има лимит на звука то ще е тихо и нищо няма да чуеш. Слухът не се уврежда от силният звук, колкото и да са тихи слушалките винаги са вредни, защото слушането е неестествено.

преди 13 минути, peppone1 написа:

Таблетите и телефоните нямат лимит, те просто си свирят тихо, затова не са подходящи за усилвател. А пък ако има лимит на звука то ще е тихо и нищо няма да чуеш. Слухът не се уврежда от силният звук, колкото и да са тихи слушалките винаги са вредни, защото слушането е неестествено.

Слуха се уврежда точно от силата над 85db, което съм написал вече и се повтарям. Всички смартфони и таблети имат лимит на усилването, и съобщение предупреждаващо за това. 

Защо с Белгиеца не си направите синдикат, гледам ги разбирате нещата как се гледа дете и кое как се прави ? 

• Автор

Угодила съм и ,защото е заслужила.На няма и пет години рецитира "Хаджи Димитър" и има над 200 книжки,избрани от нея.Телефон и таблет са и забранени и не търси.Нека не изкривяваме темата,всеки родител си преценява детето.Търсех съвет за многофункционална уредба за детската стая,къде отидохте вие...

Да е живо и здраво детето и само радост да ви носи.

Купете му минисистемата да се радва. А за слушалки - не му вземайте тапи, а слушалки, които обхващат ушите отвън. И гледайте да не са слушалки за телефон с нисък импеданс. Т.е. да не са 32 ома или 16 ома. По-добре да са с високо съпротивление - поне 50-60 или 120 ома. Когато съпротивлението е по-високо, обикновено на слушалките им трябва по-мощен слушалков усилвател, за да свирят много силно. Изходът за слушалки на минисистемата вероятно е с маломощно усилвателче.

И контролирайте детето да не седи дълго време със слушалки и да не надува звука.

Добре, че Администрацията овреме ми премахна  модераторските права към техническите раздели защото такива като "белгиеца" и "pepone1"", не тема, а буква нямаше да видят написана в този форум от тях. Тези двамата, въобще нямат място в техническите раздели на Калдата.

Ето такива думи не трябва да се пишат към човек, който не го познаваме а същевременно го оплюваме и учим как да си възпитавал детето.

"Ако го обичаш, ще питаш доктора специалист по уши нос и гърло, как да не му увредиш слуха.
А ако си като оная дето ѝ паднало от третия етаж в една болница детето и казаха вчера по бТВ че е умряло на другия ден, ще му слагаш слушалки, щото не ти пука за него.

А може би не си жена и нямаш дете, само си поизлъгала защото те е било срам че не знаеш какво да си купиш."

преди 3 часа, peppone1 написа:

Аз пък с поялника не съм се скрил.

О. да.Ти не си се скрил, но си написал куп лирични отклонения, нямащи нищо общо с реалността.Всички твои "съвети" и "мнения" са като познанията на бръснар в областта на хирургията

• Автор
преди 3 часа, peppone1 написа:

. Нима в бебешка възраст смяташ че едно дете знае какво иска и че то щяло да слуша по 5 мин. приказки на ден, ами ако му харесат, може още по 10 пъти да си ги репийтва? 

Бебешка е възрастта до 1г.Моето е почти на пет и перфектно разбира думите може/неможе.

преди 3 часа, Михайлов написа:

И контролирайте детето да не седи дълго време със слушалки и да не надува звука.

На практика нищо няма да контролира, щото не може да разбере какво е децибел.
Какво ще контролира, като не знае че 3 децибела повече означават два пъти по-силно налягане създадено точно на отвора на ушите. 
Тя нищо не разбира, ама си мисли че като някоя точно толкова неразбираща като нея, като я е излъгала че нямало страшно и готово, купила му е слушалки.
Е, аз няма да я образовам, нищо конкретно няма да ѝ напиша, нека си тъне в невежеството ѝ, като е такъв инат.

А иначе, имам и поялник и си го ползвам, имам и скъп усилвател за слушалки и си го ползвам със скъпи слушалки. Ама аз съм пораснал, не съм на 4 годинки.

• Автор
преди 23 часа, Михайлов написа:

Купете му минисистемата да се радва. А за слушалки - не му вземайте тапи, а слушалки, които обхващат ушите отвън. И гледайте да не са слушалки за телефон с нисък импеданс. Т.е. да не са 32 ома или 16 ома. По-добре да са с високо съпротивление - поне 50-60 или 120 ома. Когато съпротивлението е по-високо, обикновено на слушалките им трябва по-мощен слушалков усилвател, за да свирят много силно. Изходът за слушалки на минисистемата вероятно е с маломощно усилвателче.

Съображение ви за ом-овете ме затрудни...Повечето,които гледах са с тези стойности.Може и да отложа за по-натам:)

Screenshot_20190206_191243_com.android.chrome.jpg

Screenshot_20190206_191330_com.android.chrome.jpg

Тези слушалки имат лимит на усилването, но не това е важно в случая, а това че са блутут, тоест ако идеята е да се слушат към аудио системата от по- горе няма да е възможно защото блутут и е вход не изход. Може обаче да бъдат свързани с телефон или таблет. 

Също така е по- добре да са с кабел защото блутут слушалките малко или много облъчват SAR едвали ще е по - нисък от този на GSM. 

Тези са 70 ома, сравнително леки са и цената е отлична. 

https://www.amazon.com/Sony-MDR-XD100-MDRXD100-Headphones-headphone/dp/B0007TBJY0/ref=pd_sbs_23_3?_encoding=UTF8&pd_rd_i=B0007TBJY0&pd_rd_r=27d48eb3-2a37-11e9-8cf5-099d92ac0fc2&pd_rd_w=1uZ6C&pd_rd_wg=ULYN1&pf_rd_p=588939de-d3f8-42f1-a3d8-d556eae5797d&pf_rd_r=FNNP6TTFS4VMHC9A6E2B&psc=1&refRID=FNNP6TTFS4VMHC9A6E2B

на 5.02.2019 г. в 19:34, Михайлов написа:

Импеданса не влияе особено върху силата на на звука, всеки вид слушалки си има собствена чувствителност, която зависи от други неща. Аз имам същата аудио система и не съм много доволен от нея и така и не можах да я продам. Тя също има лимит на звука и ако се слуша на макс, при следващото включване автоматично се намаля на 35-та степен, което мен не ме удовлетворяваше.

Но и специално  за купувачите на такива мини системи, преди да включат тонколоните, задължително да изключат системата от контакта и да прочетат инструкцията, по-конкретно стр. 9. С цел техническа безопасност е добре и да се свърже микро предпазител 1A в края на кабела на тонколоните и металните повърхности около щипките за тонколоните да се покрият с изолационна лента или тиксо. Затова аз не препоръчвам този модел аудио системи.

на 5.02.2019 г. в 20:15, Колев60 написа:

Добре, че Администрацията овреме ми премахна  модераторските права към техническите раздели защото такива като "белгиеца" и "pepone1"", не тема, а буква нямаше да видят написана в този форум от тях. Тези двамата, въобще нямат място в техническите раздели на Калдата.

Ето такива думи не трябва да се пишат към човек, който не го познаваме а същевременно го оплюваме и учим как да си възпитавал детето.

"Ако го обичаш, ще питаш доктора специалист по уши нос и гърло, как да не му увредиш слуха.

А може би не си жена и нямаш дете, само си поизлъгала защото те е било срам че не знаеш какво да си купиш."

Технически раздел? Специално този раздел може да се нарече всичко друго, но не и технически. В теми в които се пита къде да се свържат буксите и потребител който не може да прочете характеристиките на високоговорителят си, показвайки снимки, чакайки ние да прочетем написаното на говорителя му и да му измерим диаметъра, не че има нещо лошо да се помага на всеки, но в този раздел останахте 2-3-ма техника и нито един ваш колега не е потърсил и най-малка консултация с вас. Аз прехвърлих всичките си теми в друг наистина технически форум и моментално получих добри отзиви и непринудено колеги са ми предлагали помощта си, въпреки че аз не търся такава, защото смятам че нищо безплатно не трябва да се дава. Това не стои така в този форум, това е по-скоро битов раздел от рода на БГ Мама, но и там поне мамите обменят опит, а тук и това го няма. Всички мои теми тук бяха изтрити и заключени без обоснователна затова причина. И затова ще има все повече спам, защото хората се уморяват непрекъснато да помагат на готованци.

преди 11 минути, peppone1 написа:

Импеданса не влияе особено върху силата на на звука, 

Глупости! 

преди 12 минути, peppone1 написа:

Но и специално  за купувачите на такива мини системи, преди да включат тонколоните, задължително да изключат системата от контакта и да прочетат инструкцията, по-конкретно стр. 9. С цел техническа безопасност е добре и да се свърже микро предпазител 1A в края на кабела на тонколоните и металните повърхности около щипките за тонколоните да се покрият с изолационна лента или тиксо. Затова аз не препоръчвам този модел аудио системи.

Пълни глупости! Ако нямаш какво да кажеш по темата по- добре не казвай нищо! 

преди 8 минути, AAUUXX написа:

Глупости! 

Пълни глупости! Ако нямаш какво да кажеш по темата по- добре не казвай нищо! 

По добре е въобще да не пише! Работата на модератора в даден технически раздел е именно това - да трие написаните глупости на отговарящите. За питащите е изключение, защото последните се съветват за правилен отговор. Ако знаеха или разбираха, те нямаше и да питат. Не ти е виновен модератора, че ти е изтрил или затворил темата. Постът ми е насочен към... Петърчо.

• Автор
преди 2 часа, AAUUXX написа:

Тези слушалки имат лимит на усилването, но не това е важно в случая, а това че са блутут, тоест ако идеята е да се слушат към аудио системата от по- горе няма да е възможно защото блутут и е вход не изход. Може обаче да бъдат свързани с телефон или таблет. 

Също така е по- добре да са с кабел защото блутут слушалките малко или много облъчват SAR едвали ще е по - нисък от този на GSM. 

Тези са 70 ома, сравнително леки са и цената е отлична. 

https://www.amazon.com/Sony-MDR-XD100-MDRXD100-Headphones-headphone/dp/B0007TBJY0/ref=pd_sbs_23_3?_encoding=UTF8&pd_rd_i=B0007TBJY0&pd_rd_r=27d48eb3-2a37-11e9-8cf5-099d92ac0fc2&pd_rd_w=1uZ6C&pd_rd_wg=ULYN1&pf_rd_p=588939de-d3f8-42f1-a3d8-d556eae5797d&pf_rd_r=FNNP6TTFS4VMHC9A6E2B&psc=1&refRID=FNNP6TTFS4VMHC9A6E2B

Да,супер предложение,благодаря,и сега съм на Sony:

IMG_20190206_212550.jpg

преди 1 час, Колев60 написа:

По добре е въобще да не пише! Работата на модератора в даден технически раздел е именно това - да трие написаните глупости на отговарящите. За питащите е изключение, защото последните се съветват за правилен отговор. Ако знаеха или разбираха, те нямаше и да питат. Не ти е виновен модератора, че ти е изтрил или затворил темата. Постът ми е насочен към... Петърчо.

Тук като цяло има нещо сбъркано.Като човек,чиято професия е доста далеч от техника, механика и пр.,не сметнах за нещо лошо да поискам съвет от по-запознати от мен.А то излезнах готованец,лоша майка...Хора, дръжте се нормално,позитивно.Иначе си свърших работа,знам вече какво да купя на дечко.Благодаря на отзивчивите и възпитани хора,които ми съдействаха.:)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.