Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Asterisk to Linksys to PSTN

Featured Replies

Привет, от два месеца не мога да подкарам dial плановете и правилата за изходящи и входящи повиквания.

Някой може ли да удари рамо?

Става въпрос за Asterisk инсталиран на Raspberry Pi3, с ip 192.168.0.30/24.

Вързал съм го уж по сип трънк към Linksys Spa 3000, който е на ip 192.168.0.32/24 .

A Linksys Spa 3000 е вързан за Pstn vivacom линия, към Linksys съм вързал за Line 1 стационарен аналогов телефон с тонално набиране.

За sip трънк между LInksys Spa 3000 съм заделил екстеншън в астериск и съм го посочил в Pstn line на linksys, заделил съм екстеншън в астериск и за стационарният телефон и съм го посочил в line 1 на linksys.

Сега не знам как да си дефинирам dial plan в asterisk, но преди това трябва да дефинирам правилата за изходящи и входящи в asterisk за да сработи dial plan на астериск.

Имам да дефинирам и dial plan на pstn line в linksys и line 1 в linksys.

Това което постигнах е да накарам стационраният телефон да може да говори със другите екстеншъни от астериск.

Виждам и че имам успешен sip трънк между астериск и linksys.

Проблемът е че не мога да излизам през pstn line, и не мога да приемам обаждания от pstn line.

И си мисля че грижата е в dial плановете на трите места нещо не мога да ги измисля...

Dial plan в asterisk предхождащ от правила за изходящи и входящи.

Dial plan за line 1 в Linksys, тоест за стационарния.

Dial Plan за Pstn Line  в linksys.

Става въпрос за у дома, искам стационарният номер от виваком по voip да мога да го използвам от мобилен телефон за входящи и изходящи.

Целта е да внеса удобство у дома, да не се налага ползване на стационарният ами да може и от мобилните телефони да се излиза през voip услуга във LAN през линия на Vivacom.

Също така за учебни цели .

С молба за помощ към @capnemo

• Автор
преди 2 часа, Танер Заит Расим написа:

Привет, от два месеца не мога да подкарам dial плановете и правилата за изходящи и входящи повиквания.

Някой може ли да удари рамо?

Става въпрос за Asterisk инсталиран на Raspberry Pi3, с ip 192.168.0.30/24.

Вързал съм го уж по сип трънк към Linksys Spa 3000, който е на ip 192.168.0.32/24 .

A Linksys Spa 3000 е вързан за Pstn vivacom линия, към Linksys съм вързал за Line 1 стационарен аналогов телефон с тонално набиране.

За sip трънк между LInksys Spa 3000 съм заделил екстеншън в астериск и съм го посочил в Pstn line на linksys, заделил съм екстеншън в астериск и за стационарният телефон и съм го посочил в line 1 на linksys.

Сега не знам как да си дефинирам dial plan в asterisk, но преди това трябва да дефинирам правилата за изходящи и входящи в asterisk за да сработи dial plan на астериск.

Имам да дефинирам и dial plan на pstn line в linksys и line 1 в linksys.

Това което постигнах е да накарам стационраният телефон да може да говори със другите екстеншъни от астериск.

Виждам и че имам успешен sip трънк между астериск и linksys.

Проблемът е че не мога да излизам през pstn line, и не мога да приемам обаждания от pstn line.

И си мисля че грижата е в dial плановете на трите места нещо не мога да ги измисля...

Dial plan в asterisk предхождащ от правила за изходящи и входящи.

Dial plan за line 1 в Linksys, тоест за стационарния.

Dial Plan за Pstn Line  в linksys.

Става въпрос за у дома, искам стационарният номер от виваком по voip да мога да го използвам от мобилен телефон за входящи и изходящи.

Целта е да внеса удобство у дома, да не се налага ползване на стационарният ами да може и от мобилните телефони да се излиза през voip услуга във LAN през линия на Vivacom.

Също така за учебни цели .

Попаднах на тази статия, но ми е много трудно да се ориентирам.

https://sites.google.com/site/techbobbins/home/articles/pstn-with-cisco-spa-devices-freepbx-asterisk

С молба за помощ към @capnemo

И 20 пъти да пуснеш темата пак няма кой да ти помогне в този форум. А и да има това е наука и всеки си цени знанията. Не е без пари. В крайна сметка наеми си една фирма да ти направи настройките и готово. Нищо лично разбира се, да не го приемеш като заяждане или като усмиване.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

• Автор
преди 10 минути, Емил Костов написа:

И 20 пъти да пуснеш темата пак няма кой да ти помогне в този форум. А и да има това е наука и всеки си цени знанията. Не е без пари. В крайна сметка наеми си една фирма да ти направи настройките и готово. Нищо лично разбира се, да не го приемеш като заяждане или като усмиване.

Ти автобиографията на Ромео Нинов виждал ли си? 

Емиле с теб кога сме се заяждали, моля ти се :д.

току-що, Танер Заит Расим написа:

Ти автобиографията на Ромео Нинов виждал ли си? 

Емиле с теб кога сме се заяждали, моля ти се :д.

Не се заяждам и не казвам, че Капитана не може да помогне, но няма да ти свърши работата. Написах ти по-горе НИЩО ЛИЧНО.

• Автор
преди 7 минути, Емил Костов написа:

Не се заяждам и не казвам, че Капитана не може да помогне, но няма да ти свърши работата. Написах ти по-горе НИЩО ЛИЧНО.

Не е за свършване на работа, то е за у дома може да го подкараме и след 5 години.

Само него не съм питал.

Относно фирма, малко ме е срам, но не поддържам и не се занимавам с телефония.

Като любител научих доста,но това са специфични настройки,поисках помощ и от Виваком но не знам колко ще са отзивчиви.

Почти съм сигурен че ще се опитат да пробутат тяхна войп услуга.

преди 8 минути, Танер Заит Расим написа:

Не е за свършване на работа, то е за у дома може да го подкараме и след 5 години.

Само него не съм питал.

Относно фирма, малко ме е срам, но не поддържам и не се занимавам с телефония.

Като любител научих доста,но това са специфични настройки,поисках помощ и от Виваком но не знам колко ще са отзивчиви.

Почти съм сигурен че ще се опитат да пробутат тяхна войп услуга.

Глупости!! Как така те е срам от фирма??

• Автор
преди 2 минути, Емил Костов написа:

Глупости!! Как така те е срам от фирма??

Препоръчай някоя, любопитно ми е каква ще е офертата .

Това което искам да правя  у дома не е нещо което не е правено преди някъде ...

Знам за няколко таксиметрови фирми които са се вързали за PSTN линия.

Интересното е че никой никъде не е споделил настройките .

току-що, Танер Заит Расим написа:

Препоръчай някоя, любопитно ми е каква ще е офертата .

За чужбина не знаяЧ

• Автор
преди 4 минути, Емил Костов написа:

За чужбина не знаяЧ

Питам за тук в България..

А и това нещо може да се свърши дистанционно.

преди 3 минути, Танер Заит Расим написа:

Питам за тук в България..

А и това нещо може да се свърши дистанционно.

Ето ти ги сладурите

• Автор
преди 2 часа, Емил Костов написа:

Супер.

Сега да не ми кажат сори пич но с такива мини проектчета за вкъщи не се занимаваме XD

преди 11 минути, Танер Заит Расим написа:

Супер.

Сега да не ми кажат сори пич но с такива мини проектчета за вкъщи не се занимаваме XD

Не знам какво ще ти кажат. Знам,, че се занимават с подобна дейност!!

• Автор
преди 24 минути, Емил Костов написа:

Точно тъй ще стане ХД...

Та предпочитам да почерпя някой с марков алкохол и бонбони, та тъкмо ще видя и науча нещо, от колкото да платя на някаква фирма да ми го направи. 

Нещо се губи тръпката .

Един преход Voip to PSTN, ще кажеш че изстрелваш совалки на NASA ^^

Като те чета и не мога да си обясня по друг начин инатът ти да не намериш на английски каквото ти трябва, освен че евентуално си скаран с този език и не ти е възможно да се изразяваш правилно на него и се притесняваш , че няма да ти обръщат внимание по тази причина.

• Автор
преди 1 час, Белгиеца написа:

Като те чета и не мога да си обясня по друг начин инатът ти да не намериш на английски каквото ти трябва, освен че евентуално си скаран с този език и не ти е възможно да се изразяваш правилно на него и се притесняваш , че няма да ти обръщат внимание по тази причина.

Ти намери много като знаеш, търсил съм  И съм питал, нещат да казват.

• Автор

Отговор от оранжевите:

"Здравейте, такава конфигурация не поддържаме, с уважение....! "

• Автор
на 12.02.2019 г. в 1:30, Емил Костов написа:

Емиле, твоите сладури мълчат а аз подкарах входящите обаждания :D

Screenshot_2019-02-14-16-52-28.jpg

• Автор
току-що, Емил Костов написа:

Кои сладури???

на 11.02.2019 г. в 23:16, Емил Костов написа:

Понеже се занимават с такъв вид дейност ти ги препоръчах. Не познавам никой от тях лично. Съжалявам, че не са ти помогнали.

• Автор
преди 1 минута, Емил Костов написа:

Понеже се занимават с такъв вид дейност ти ги препоръчах. Не познавам никой от тях лично. Съжалявам, че не са ти помогнали.

Два месеца сам да подкарам входящите, още два може и изходящите да пусна :D

преди 38 минути, Танер Заит Расим написа:

Два месеца сам да подкарам входящите, още два може и изходящите да пусна :D

Не съм се занимавал с това, така че не мога да ти помогна. Това е една от фирмите, които в България се занимава със SIP телефония и настройки на централи. Ако Капитанът може нека да съдейства, но не съм го виждал във форума от няколко месеца.

• 1 година по-късно...

Ама аз си подкарах войпа ехееееее....

Вече дори от виртуалка мигрирах на Raspberry Pi zero FreePBX Sangoma!
Пуснал съм му PJSIP трънк към Linksys Spa voice pstn line gateway.
Създал съм си екстеншъни!
Създал съм си ринг група!
Добавил съм екстеншъните към ринг групата!
Направил съм си диал патерна!
Направил съм си входящите и изходящите обаждания.
Пуснал съм редиректа към FreePBX от линксуса след 5 секунди!
Тон за задържане!
Mрежата си смених!

image.png.0142755d24a2697792d05764587bf638.png
Виж каква хубава домашна мрежичка!

на 14.02.2019 г. в 21:40, Емил Костов написа:

Не съм се занимавал с това, така че не мога да ти помогна. Това е една от фирмите, които в България се занимава със SIP телефония и настройки на централи. Ако Капитанът може нека да съдейства, но не съм го виждал във форума от няколко месеца.

Ползвам FreePBX в реални условия вече няколко месеца, и не съм го барал оттогава (освен един ъпдейт), вече без PSTN, а само voip (единия е vmobile.eu "стационарен" номер), имам и GSM gateway. Не е съвсем за домашно ползване. Основно за дирижиране на обаждания между трънковете с междинно записване и статистика, вкл. IVR.
Като цяло това наистина е комплексна тема, която трудно може да се помага във форум, дори за наглед прости неща. И аз не съм гуру, и загубих доста време докато подкарам някои неща, които все пак с FreePBX са доста улеснени.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.