Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Core 2 Duo издухва Athlon 64

Featured Replies

Night_Raven, нещо май се бъркаш, аз не се заяждам, ако го правех щеше да разбереш. И за какво да злобея, за това, че най-накрая Интел си стъпиха на краката ли? Много се заблуждаваш. Аз нито съм фен на Интел, нито на АМД. Когато излезнаха 64-битовите процесори на АМД много се зарадвах, защото се появи конкуренция и пазара на процесори доста се раздвижи. Говоря за радост, която сега не виждам в много от "заклетите фенове" на АМД. Тогава както всички знаем АМД процесорите размазаха интелските и това всеки го призна. Дори в момента съм с АМД процесор. Искам просто някой хора да спрат да изопачават истината и да я приемат такава, каквато е тя за момента. Когато излязат новите процесори на АМД ( когато и да е това) и ако постигнат такава пройзводителност и дори по-голяма от сегашната на Интел, тогава пак ще се зарадвам, защото пак ще има конкуренция, от която печелим само ние потребителите. За сега това е положението, хубаво-лошо факт е. Когато излезат в продажба ще се екипирам с един такъв процесор. Пък догодина АМД, ако представят нещо по-хубаво, пак ще сменям. Айде със здраве.

Редактирано от Carcass (преглед на промените)

Ето тук има нещо за очакваните нови цени на AMD и няколко теста:

http://forums.guru3d.com/showthread.php?p=...992#post1843992

Ако найстина това са новите цени, то в БГ пак семпрон-а ще е хита сред куповачите на нови пц-та от ниския ценови клас.

Все пак и аз ще намажа, при полужение че ъпгрейда към АМ2 ще ми излезе 120$ без рам-та(при полужение че избера семпрон 2800+ и евтино дъно)

Да видим и Интел какво ще направят с цените , че да не се окаже че ще сменям фронта.

Да живее конкуренцията :blink::hush::clap:

Да видим и Интел какво ще направят с цените , че да не се окаже че ще сменям фронта.

Да живее конкуренцията :blink::hush::clap:

Според много източници Интел не възнамеряват до края на годината да намаляват цените повече от това, което досега показаха. Тъй, че АМД процесорите в края на месеца се очаква да станат доста изгодни. И разбира се D серията на Интел.

preisjg1.jpg

Редактирано от Carcass (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

След като Intel обявиха, че четириядрените им чипове ще се появят последната четвърт на тази година, AMD промениха собствените си планове за състезанието с четириядрените зверове. Компанията обяви, че задаващите се четириядрени процесори, базирани на нова микроархитектура - именувани "K8L" по някаква причина - ще бъдат демонстрирани преди края на тази година. Въпреки това президентът на AMD, както и COO на компанията - Дирк Майър, е казъл, че "първите доказвания" на чиповете няма да се появят преди средата на 2007-ма.

http://www.techreport.com/

Преди да коментирате тази тема INTEL фенове:

AMD правят процесорите си два пъъти по бавни и пак са по бързи от INTEL-ските

FSB 400 + DDR 400 = АМД 2000Mhz 3600+

FSB 800 + DDR2 533 = INTEL 3600Mhz + нужда от втори вентилатор и по мощно захранване (демек полза никаква)

Не е тайна че INTEL-ските процерори са оптимизирани за офис приложения, и 3D приложения им идват като ръчна спирачка.

Много ще ми е кеф AMD да купят от TRANSMETA "Code Morphing*" процесорната софтуеризация, и тогава INTEL да фалират откъм процесори

*Code Morphing е технология за добавяне на допълнителни инструкции към процесора.

Примерно нямате функция от рода ММХ+ която трябва да е вградена от производителя на процесора,

с Code Morphing тя се донаписва в самия процесор и става част от него

.... и тогава INTEL да фалират откъм процесори

Това сериозно ли го казваш , или си го сънувал :help::)

Във всички официални и неофициални тестове,доколкото знам Conroe мачка наред :help:

Спора тук е като този между Левски и ЦСКА или Mercedes и BMW. Всичкото е въпрос на вкус. С намалението на цените от страна на AMD миналата седмица вече не може да се говори за скъпи AMD. По същия начин се води и спора в други теми между ATI и Nvidia. Сигурен съм, че който и от нас да вземе топ модел на която и да е от двете марки, няма да му постигне максимума на възможностите, тоест няма да намери разликата между двата процесора в приложенията, за които се казва, че този или другия е по-добър. Така че ако някой се колебае дали да бъде AMD или Intel e все едно да се колебае ролекса му дали да бъде със секундарник или датник.

Редактирано от iovi (преглед на промените)

Спора тък е като този между Левски и ЦСКА или Mercedes и BMW. Всичкото е въпрос на вкус. С намалението на цените от страна на AMD миналата седмица вече не може да се говори за скъпи AMD. По същия начин се води и спора в други теми между ATI и Nvidia. Сигурен съм, че който и от нас да вземе топ модел на която и да е от двете марки, няма да му постигне максимума на възможностите, тоест няма да намери разликата между двата процесора в приложенията, за които се казва, че този или другия е по-добър. Така че ако някой се колебае дали да бъде AMD или Intel e все едно да се колебае ролекса му дали да бъде със секундарник или датник.

Така е, браво! :yanim:

Четох, че AMD ще купуват ATI. Някак си невъзможно ми се струва и не мога да си го представя. Има ли смисъл да отварям нова тема по тоя въпрос или няма какво толкова да му се коментира?

Така е, браво! :yanim:

Четох, че AMD ще купуват ATI. Някак си невъзможно ми се струва и не мога да си го представя. Има ли смисъл да отварям нова тема по тоя въпрос или няма какво толкова да му се коментира?

Аз по темата ATI-AMD четох, че вече всичко е решено. Говореше се и за някакви си 5 млн. A и ако влезеш на страницата на ATI ще видиш, че вече до графичната карта на челната страница има и процесор.

</h2>

<h2>Intel си взима лиценза от ATIИван Илиев

a a

188x142.jpgIntel ще отговори на сливането между главния конкурент AMD с производителя на графични чипове ATI, като спре лиценза за поддръжка на процесори от канадската компания, съобщават от IDG.BG.

Така ATI вече няма да има право да произвежда чипове за компютри с процесори Intel.

Представители на Advanced Micro Devices обявиха, че са очаквали този ход.

Вицепрезидентът и генералният мениджър на ATI обаче отрекоха слуховете и обявиха, че компанията ще продължи да произвежда чипове с лиценз на Intel, тъй като той все още е валиден.

Според повечето анализатори обаче раздялата между двете компании е въпрос на време.

Сливането между AMD и ATI бе обявено на 24 юли. Очаква се, че сделката на стойност 5,4 млрд. долара ще засили пазарните позиции на AMD, ще разнообрази продукцията и ще укрепи позициите й срещу Intel.

Ето я новината ,а ето и линк към The Inquirer ,потвърждаващ сделката .

Обърках думите, много ясно че е милиарди, иначе можеше да ги купи някой като Гриша Ганчев. Че се говори от доста време е вярно, но го обявиха преди седмица.

</h2>

Ето я новината ,а ето и линк към The Inquirer ,потвърждаващ сделката .

Пак ми е много трудно да си го представя. Май Nvidia ще са прецаканите от цялата работа...

Не искам да се отклоняваме от темата и то по моя новина, да отворя ли нова тема или няма какво да се пише? :yanim:

On ATI's Intel License: There is no truth to the rumor that Intel has pulled ATI's chipset license. We continue to ship Intel chipsets under license.

On Intel platforms: AMD acquired ATI so it could be the world's number one graphics processor supplier. AMD is absolutely committed to supporting graphics on Intel platforms. Hector Ruiz, AMD's CEO, made this completely clear on the conference call that announced the merger. He stated that AMD wanted to increase choice in the market, and that included ATI graphics on an Intel platform.

• 2 седмици по-късно...

Аз съм фен на AMD, не го крия. Първия AMD който имах беше Am486DX4 преди 11 години.

Истината е че до преди малко (до преди излизането на Athlon XP и Sempron) AMD винаги е била назад в повечето характеристики на процесора в Стравнение с Intel. С Sempron ги мина по MIPS , но FLOPS ...

Както и да е , вярно е че Core 2 Duo (Ultimate) издухаха ATHLON64 X2. Но AMD изкупиха ATI и сега сигурно ще направят процесор с вградено графично ядро ... представяте ли си каква производителност ще вади? Естествено супер голяма. Защо? Ми защото комуникацията ще се осъществява на вътрешна шина. Щом AMD стигнаха до тук, Intel да вадят всевъзможни нови технологии за да изпревярят AMD ... Значи са много напред.

Аз на Intel се дразня ,защото немогат да приемат че AMD е стигнала на тяхното равнище, немогат да приемат технология от тях, а трябва да я прекопират но по свое му.

Пример : EM64T - Има същите инструкции и почти същите резултати като AMD64 технологията. Intel няма признаят че са я откопирали.

• 1 месец по-късно...
Аз съм фен на AMD, не го крия. Първия AMD който имах беше Am486DX4 преди 11 години.

Истината е че до преди малко (до преди излизането на Athlon XP и Sempron) AMD винаги е била назад в повечето характеристики на процесора в Стравнение с Intel. С Sempron ги мина по MIPS , но FLOPS ...

Както и да е , вярно е че Core 2 Duo (Ultimate) издухаха ATHLON64 X2. Но AMD изкупиха ATI и сега сигурно ще направят процесор с вградено графично ядро ... представяте ли си каква производителност ще вади? Естествено супер голяма. Защо? Ми защото комуникацията ще се осъществява на вътрешна шина. Щом AMD стигнаха до тук, Intel да вадят всевъзможни нови технологии за да изпревярят AMD ... Значи са много напред.

Аз на Intel се дразня ,защото немогат да приемат че AMD е стигнала на тяхното равнище, немогат да приемат технология от тях, а трябва да я прекопират но по свое му.

Пример : EM64T - Има същите инструкции и почти същите резултати като AMD64 технологията. Intel няма признаят че са я откопирали.

Двете компании имат споразумение да си ползват инструкциите,доколкото ми е известно.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.